Kladdkaka med Chokladfudgetäcke

Nu tänkte jag tipsa dig om detta grymma recept på kladdkaka med chokladfudgetäcke. Fr o m nu ska jag utveckla de flesta recept med att alltid erbjuda ett glutenfritt alternativ på receptet. Detta för att jag själv äter glutenfritt och för att jag VET att det går att äta annat gottis än chokladbollar och mandelbiskvier som är glutenfria. 😉

Detta är ett recept du bara måste bjuda dina nära och kära på nångång. Denna kaka blir alltid jätteuppskattad och jag har fått ge receptet till många. Nu tänkte jag du också skulle få det. Det som är så härligt med den här kakan är att du kan smaksätta den om du vill. Jag tänker att det t ex blir toppengott med lite lakritspulver i chokladfudgen, eller varför inte lite hackade polkagrisar. Ett litet kryddmått med chilipulver blir också en superhäftig kombo. Våga prova dig fram att testa lite nya smakkombinationer. Jag har dessutom alltid lite extra salt i chokladkakor, det lyfter nämligen smaken på choklad massor.

img_4104

Du ser ju, jag dreglar nästan bara jag ser bilden. 🙂 Det smuliga du ser där är glutenfritt ströbröd som åkt upp på kanten.

RECEPT:

3 ägg
3 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
½ tsk salt

Glutenfritt recept:

3 ägg
3 ½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
3 dl rismjöl
1 dl pofiber
150 g smält smör
½ tsk salt

 Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 175 grader. Lägg i bakplåtspapper i botten av en springform med avtagbara kanter på ca 24 cm.

2) Smält smöret och låt svalna något.

3) Rör ihop ägg och socker, du får inte vispa utan bara rör ihop det då det inte får komma in så mycket luft i kakan, vi vill ju ha den kladdig – inte luftig.

4) Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten, rör till sist i det smälta smöret. Häll i smeten i springformen . Ställ in i ugnen i cirka 20-30 minuter, den ska fortfarande vara kladdig invändigt. Jag hade min inne i 26 min. Jag bakar ALDRIG i varmluft utan vanlig ugnsvärme.

Chokladfudge

1 dl vispgrädde
150 g mörk choklad
1 dl strösocker
3⁄4 dl sirap
50 g smör

Gör såhär:

Hacka chokladen grovt. Koka upp grädde, socker, sirap, choklad och smör. Låt koka under omrörning ca 5-7 min. Häll chokladfudgen över kakan och ställ den i kylen tills fudgen stelnat. Beräkna ca 1 timma, vill du det ska gå fortare ställer du den i frysen. Kakan kan serveras som den är eller med en härlig klick vispgrädde till. Ät sedan och njut så mycket du bara orkar och kan.

Följ mig gärna på Instagram HÄR.
Följ gärna min FB-sida med fler tips och recept HÄR.
Följ mig gärna på Bloglovin HÄR. 

img_4106 img_4107

40
7 kommentarer

Härligt i Stockholm

Godmorgon!

Vilken härlig dag det blev igår . Jag hann inte in mer till dig igår då det var fullt upp hela dagen. Efter att jag mött upp Jenny på hotellet gick vi och tog en kaffe innan vi skulle börja jobbet på Hötorgshallen.

 img_4117 img_4129 img_4131

img_4132

Jag och Jenny stod nere på Hötorgshallen och bjöd på härlig Gulaschsoppa och äppelkaka med vaniljsås. Det var sååå uppskattat och jag stod verkligen och matade ut massor med äppelkaka. De fick också med sig receptet på våra recept.

img_4121

Det fortsätter ända till på lördag så har du möjlighet kvistar du ner och kikar in Stockholm Food week.

img_4134 När vi jobbat klart kom vi upp på härliga hötorget. Men, hur glad blir man inte av allt detta? Va? Åh, det är verkligen ljuvligt.

img_4139

Ja tack, jag tar gärna alla hortensior som finns…. ♥♥♥

img_4140

Fina Jenny och jag. Ser ni den söta lilla giraffen hon håller i?

img_4136

Det var en sån söt vandringsnalle, det har ni kanske hört talas om. Man tar den med sig och lägger den sedan någon annanstans. Nu har Jenny den med sig på ett litet äventyr och ska lämna den någonstans. Så kul ju!

img_4142 img_4143 img_4144 img_4145

Riktigt trendiga rum på hotellet som vi bor på, hotel with Urban Deli heter det. Strax är det dags för frukost. LÄÄÄNGTAR!!! 🙂

Vi hörs lite senare!

Kram Nina ♥

1
7 kommentarer

On my way

Rusar in och säger hej! Sitter på tåget nu och är på väg upp till Sthlm. Ska först åka till hotellet och checka in, sedan beger vi oss (jag och Jenny) till Hötorgshallen. Hoppas man springer på någon av er härinne där, skulle vara jättekul.


Känner mig trött som en gnu, sovit oroligt inatt, så jag tror att jag ska slå på lite avslapppningsmusik nu och försöka ta en liten powernap. Bästa ever, det kan jag verkligen rekommendera om du är lite oroligt lagd. Lite massagemusik typ, bästa bästa.

Vi hörs igen lite senare!

Kram Nina

Ps: Såååå kul att läsa om era bebishistorier!

4
Kommentera

Stockholm Food Week By Hötorgshallen

img_7453.jpg

Kände bara att jag måste påminna er om att jag och Jennys Matblogg kommer vara på Stockholm Food Week by Hötorgshallen på Onsdag. Om du har möjlighet skulle det vara VÄLDIGT skoj om Du kikade förbi. Jag kommer bjuda på ett jättesmaskigt recept som jag bakat och bjudit på här inne också. Jenny kommer laga jättegod mat som jag också ser fram emot att smaka på. Vill du inte äta så kan du väl komma förbi och kramas lite eller bara prata en stund, skulle vara jätteskoj. 🙂

Har du aldrig hört talas om Stockholm Food Week by Hötorgshallen kan du gå in och läsa mer HÄR. 

Var: Hötorgshallen på Hötorget i Stockholm

När: 26/10 kl 13-15

Väl mött önskar jag och Jennys Matblogg.

I samarbete med Hötorgshallen

//

0
Kommentera

Elliot 18 år

Godmorgon viskar jag!

Vaken väldigt tidigt hörni, kan knappt tänka på hur det kommer bli när vi flyttar bak klockan.

Idag är det en stor dag, vår älskade Elliot fyller 18 år idag. Dagen då man blir myndig och vuxen på riktigt är här. Så konstigt att tiden gått så fort.


Den mammigaste av mina barn. Från födseln var det bara mamma som dög. Mormor låg också högt på listan. En försiktig liten pojke som aldrig gillade hårda lekar eller att bli jagad. En liten fågelunge som alltid gjorde illa sig och fick göra flest sjukhusbesök.


Som han älskat och älskar djur. Som sin mamma…. Jag minns tjatet om en hund, om en egen häst och en till katt. Hans systemkamera kunde vara full av såna här bilder.


Plötsligt var han bara stor, och lång. Han kommer säkerligen bli närmare 1,90 om inte längre. Där ärvde han nog bådas våra gener (alla på min pappas sida är långa och Elliots pappas sida är också lite längre).


Idag fyller han då äntligen 18 år. Som han längtat och väntat. Inatt har han sovit hos ett par kompisar som ville fira honom till frukost. Ikväll firas det här hemma också…..

Grattis min fina unge, vi älskar dig till månen och tillbaka! ❤️❤️❤️

1
5 kommentarer

Att ha bebissug

Go`kväll hemma i stugorna!

Hoppas att ni haft en bra dag, har solen skinit där du bor får du gärna berätta om den. För här skiner den då rakt inte. 🙂 Dagen har handlat om jobb nästintill hela dagen, med undantag för en promenad med mamma i morse och att jag hämtade Milo på skolan. Så idag har det inte varit direkt något fancy här inte. Har släpat runt i myskläder hela dagen och det har varit riktigt skönt en dag som denna.

Hittade bilder i kameran från när Milo fick hålla i lilla kusin Edward för första gången. Han har inte velat men så för några dagar sedan ville han prova. ♥

img_4012 img_4017 img_4018 img_4020 img_4023 img_4025

Vi andra satt med tårar i ögonen bredvid. Det var så fint på nåt sätt. Milo var så till sig och lite fascinerad av honom, han tycker så mycket om sin lille kusin. Det roliga är att kusin börjar förstå mer och mer och är så otroligt nyfiken på sin stora kusin. Edward kikar efter Milo hela tiden och har gärna honom bredvid sig och blir gärna underhållen av honom. Då ler han med hela ansiktet. Åhhh myyyys…

I helgen när vi var på dopet kom vi in på det här med att vilja ha mer barn. När jag och Tony bestämde oss för att försöka få Milo så bestämde vi att det bara skulle bli ett barn tillsammans, men sånt säger man ju bara. När vi väl blev gravida efter alla missfall så var det inte alls självklart att det skulle vara lätt att skaffa fler barn tillsammans heller. När sen graviditeten blev så jobbig som den var och förlossningen också så fanns det inte på kartan att vi skulle försöka få fler barn. Dock så har man en biologisk klocka i sig som tickar lite hela tiden….än värre tickar den när man börjar närma sig åldern där det blir svårare att bli gravid osv. Det sägs ju att det blir något av ett hormonellt kaos. Att hypofysen skriker NEJ men äggstockarna JA. När man börjar närma sig en ålder där det inte är det lättaste att bli gravid tvingas man till ett beslut, ett beslut om att försöka igen eller inte, för snart är det försent.

Jag är glad att vi aldrig kände att vi behövde ta ett sånt beslut. Det måste vara jättejobbigt. Jag var mer än nöjd med mina 3 friska barn, och Tony var i ärlighetens namn lite förskräckt efter min graviditet och förlossning. Så vi har aldrig behövt. Det har bara varit så självklart att det blev Milo och inga fler. Det är rätt skönt när man är ”klar”. När inte suget finns längre.

Jag kan se tillbaka på tiden med riktigt små barn som rätt tuff. Som en period i livet då det var sömnlöst, mycket sjukdomar och vab, jaga en liten ettåring som inte förstod hur farligt allt kunde vara, klä på tjocka overaller, bära och kånka. 🙂 Nu är vi i en period då vi tycker att det är så skönt med att Milo klarar sig mer och mer själv. Han hämtar mjölk ifrån kylen när han vill ha det. Han kan breda en smörgås när han blir sugen. Han klär på sig själv. Kan hjälpa till med enklare hushållssysslor. Ja men sådär….när det underlättar. Att börja om nu….oh herreminjee…NÄE. Jag är klar och det är en så skön känsla. Det är som att man får lite ro. Jag har vänner som har sug fortfarande. Som funderar på en till, ska vi? Ska vi inte? Vad gör vi? Det suger i livmodern och man överväger och funderar. Det är en liten stress det där för många.

Nu njuter vi av lille Edward. Jag tycker syrran kan skaffa 2 till lite snabbt, hehe…. 🙂 Det är så fasligt mysigt att gosa med honom och få pussa på hans lena hud och dofta på hans underbara bebisdoft. Klämma på hans runda lår och bära och kånka på honom, sen när vi gosat färdigt dumpar jag över honom på syrran. 🙂 ♥

Om du har barn, är du klar? Är barnfabriken stängd eller går du och hyser en längtan efter en liten till? Vill kanske inte din sambo eller är ni inte överens? Berätta gärna.

Nu ska jag inta soffan hörni! Ha en fin kväll!

Kram Nina ♥

0
12 kommentarer

Semmelwraps med saffran

Hörni, idag kom jag på att det är exakt 2 månader kvar till jul. Om bara en månad kommer jag stå med huvudet djupt nere i jullådorna och rota efter våra julsaker till julpyntet. Ja, ni som följt mig ett tag vet ju hur mycket jag älskar julen. Julen för mig är som att ljuset återkommer efter en väldigt lång och mörk höst. Jag älskar allt som har med julen att göra, bakning, matlagning, inredning och julklappar. Jag har redan börjat småpeta lite, jag veeeet att ni är många som säkert inte alls vill kännas till vid julen ÄNNU men jag bara måste peta lite….

Som dessa underbara wraps! Åh, dom är så goda och så fina så man skulle vilja spara en för hela året och bara njuta av den året runt. 🙂

saffranswraps_semmelwraps_saffran

RECEPT 16 wraps:

5 dl mjölk
2 påse saffran
50 g jäst
2 krm salt
1 tsk mortlad kardemumma
2 dl strösocker
250 g créme fraiche 15%
100 g mjukt smör
Ca 13-14 dl vetemjöl special

Fyllning:

500 g mandelmassa (ta mer om du gillar mandelmassa)
1/2 dl mjölk

Gör såhär:

1) Värm mjölk och saffran till max 37 grader. Lös upp jästen i degvätskan.

2) Tillsätt salt, strösocker och créme fraiche.

3) Tillsätt mjukt smör och vetemjöl, lite i taget. Knåda degen väl, jag kör min i köksmaskinen och låter den alltid jobba i minst 5 minuter när jag fått i alla ingredienser.

4) Låt jäsa till dubbel storlek i bunken under duk, i cirka 45 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader.

5) Dela upp degen i 16 bitar, kavla ut varje mitt till en rund platta som är ca 2 mm tjock. Se till att ha lite mjölat bakbord för att få loss plattorna sedan. Grädda på bakplåt med bakplåtspapper i ca 2-3 minuter. De får inte bli FÖR gräddade för då blir de för hårda för att kunna böja de till wraps sedan. Låt wrapsen sedan svalna under en bakduk.

6) Fyll de sedan med mandelmassaröran och spritsa grädde över mandelmassan.

7) Vik ihop till en wrap, klä in i bakplåtspapper och trä ett snöre runt. Du ska alltså kunna äta wrapsen direkt ur baplåtspappret, som en tunnbrödsrulle nästan. 🙂 ÄT & NJUT! ♥

Följ mig på min FB-sida för mer tips och recept HÄR.
Följ mig på min Instagram HÄR.
Följ mig på Bloglovin HÄR. 

68
1 kommentar

Tacogratäng

Ja, vi har startat en lååååång kalasvecka i casa de Hermansen. Elliot,min fina mellanpojke, fyller 18 år imorgon. Jag kan knappt fatta det? Var tar tiden vägen? Min lilla pojke…hur kunde du bli vuxen så fort? Jag fattar inte. Igår firade vi, vi firar imorgon och på lördag väntar 18 årsbaluns. Åh herre-min-jeee….. Det gäller att hänga med i svängarna nu!

img_4085

img_4086

Blev inte så många bilder. Det är ju så när man typ står i köket och fixar mest hela tiden…. 🙂 Vi bjöd på tacogratäng, allt efter Elliots önskemål. Jag hade ett grymt recept på en tacogratäng som jag fick av min fd svägerska för en herrans massa år sedan. Det är verkligen såå gott!

img_4075

RECEPT TACOGRATÄNG I LÅNGPANNA:

5 dl creme fraiche
300 g philadelphiaost
800 g köttfärs (quornfärs för vegetariskt)
1 burk krossade tomater
2 påsar tacokrydda
1 burk skivades svarta oliver
½ liten burk majs
några jalapenos
250 g riven ost
nachoschips (äter du LCHF hoppar du över dessa)

Gör såhär:

1) Blanda creme fraiche och philadelphiaost till en krämig röra.

2) Stek köttfärsen enligt anvisningarna för tacoköttfärs. Häll i 1 burk krossade tomater. Låt koka upp och puttra en stund. Ca 5 min.

3) Bred creme fraicheröran på en stor plåt med bakplåtspapper under (inget måste men jag hade det).

4) Bred ut tacoköttfärsen uppepå.

5) Ha på oliver, majs och jalapenos. Avsluta med att strö över all ost.

img_4073 img_4074

6) Grädda i 225 grader i ca 15 minuter eller tills all ost smält och fått lite färg. När du tar du de ur ugnen så sticker du i nachoschips i själva gratängen.

img_4076 img_4077

Servera med sallad och extra nachoschips. Detta är verkligen sååå gott! MUMS!

img_4078 img_4080

Till efterrätt bjöd jag på min Brownie i långpanna (dock utan glasyr) med vispgrädde, recept HÄR. Sedan blev det även min äppelkaka i långpannan med vaniljvisp, recept HÄR.

Nu fortsätta jobba lite. Vi hörs igen senare!

Kram Nina ♥

Vill du följa mig och få fler recepttips kan du följa mig på  min FB-sida HÄR.
Jag finns på Instagram också, HÄR hittar du den. 
Följ mig på BLOGLOVIN HÄR. 

32
4 kommentarer

Godmorgon Måndag

Godmorgon!

Då har vi kickat igång måndag igen. Ja, min helg gick alldeles för fort…. hann inte riktigt med faktiskt. Som sig brukar är jag alltid lite depp på måndagar, helst idag när det är grått grått grått. Men, jag kommer att komma in i veckan fortare än jag hinner tänka och sen kör man bara och vips så är det snart helg igen. Denna veckan är det full fart. Mycket spännande och kul saker som ska hända så jag har verkligen inget att deppa för. Men hösten är som den är….

img_4088

Lite fina rosor som står på köksbordet denna morgon. Kalaset igår gick toppen. Tacogratängen hade jag ju själv recept på som en av oss härinne påtalade för mig. Haha…. hur dumt? Jag körde på det receptet och jag hade nog glömt hur gott det var. 🙂

Jag återkommer med bilder från kalaset senare idag. Nu ska jag skjutsa barn nr:2 till skolan och sen väntar en morgonrunda. Vi hörs lite senare igen!

Kram Nina ♥

4
Kommentera

Intervju med Milo

Jag snappade upp en lite rolig intervju man kan göra med sina barn på FB. Det var så kul! Så nu har jag suttit här och intervjuat Milo och allt är hans alldeles egna svar. 🙂

img_4072

1. Vad brukar mamma alltid säga till dig?
– Milohjärtat, Milobebis.

2. Vad gör mamma lycklig?
– Fredagsmys och få vara med mig.

3. Vad gör mamma ledsen?
– När du ser sorgliga TV program.

4. Hur får mamma dig att skratta?
– När du gör roliga miner.

5. Hur var mamma som barn?
– Vet inte…..

6. Hur gammal är mamma?
– 44 (DUKTIG)

7. Hur lång är mamma?
– 2 meter (TAACK ! Hahaha)

8. Vad är mammas favoritsysselsättning?
– Baka

9. Vad är mamma jättebra på?
– Baka

10. Vad är mamma inte så bra på?
– Inte så bra på TV-spel. (Say what? Haha…)

11. Vad jobbar mamma med?
– Bakning

12. Vad är mammas favoritmat?
– Pizza (eeeh ok?)

13. Varför är du stolt över mamma?
– Vet inte (hahaha)

14. Om mamma var en seriefigur så vem skulle hon vara?
– Bullet (på Galdiatorerna…HAHAHAHA)

15. Vad gör du och mamma tillsammans?
– Åker till Stockholm. Vi fikar.

16. Vad är likt mellan dig och mamma?
– Våra ansikten.

17. Vad är olika mellan dig och mamma?
– Att din näsa är större. (HAHAHA)

18. Hur vet du att mamma älskar dig?
– För att jag liten. (Söööt)!

19. Vad är mammas favoritställe dit hon gillar att gå/åka till?
– När vi åker till Sthlm tillsammans och fikar.

1
1 kommentar