Ni vet ju att jag tipsat dig om Ingefärsshot tidigare. Den som ska vara så jäkla grym, där de som kört det sluppit att bli förkylda och sjuka i flera år. Jag hoppade också på att tillverka denna fantastiska dryck. Nu har jag dock gjort om mitt recept lite då kryddorna (kanel och gurkmeja) klumpade sig lite. Det går ju självklart att skaka runt flaska så det fördelas ut i vätskan förstås. Jag gjorde dock utan denna omgång och har precis tagit mig en shot av denna magiska dryck! 🙂 Numera tar jag kapslar som innehåller gurkmeja och kanel har jag på gröten varje morgon så det får jag i mig ändå.
RECEPT INGEFÄRSSHOT 1 liter:
1 liter vatten 2 citroner 200 g färsk ingefära ½ dl honung
Gör såhär:
1) Riv ingefäran grovt. Såg någon som pressade ingefäran i vitlökspress också.
2) Pressa citronerna.
3) Koka upp vattnet och låt det sedan svalna till 60 grader.
4) Häll i ingefäran och låt den stå och dra i ca 20 minuter. Sila sedan av all ingefära.
5) Häll i citron och honung. Låt honungen lösas upp.
6) Häll i allt i en flaska med tätslutande lock, förvara i kylen.
Jag fick en förfrågan av Pågen LingonGrova om ett samarbete. Tackade gladeligen ja då det handlade om just LingonGrova. Ett av mina barn är nämligen uppvuxen på detta goda bröd. Glad var jag över det då det enda brödet som dög innan var formbröd som rostades. Kanske inte det mest mättande och nyttigaste alternativet.
Jag har blivit ombedd att ta fram den godaste frukostmackan. HÄR kan du läsa mer om det. Här hemma äter vi alltid ordentligt frukost. Ett mål som vi alla ser fram emot. Milo och jag är såna som knappt funkar utan frukost så för oss är det viktigt att vi alltid har allt till frukost hemma. När vi skulle ta fram den här mackan så gjorde vi oss till lite extra. Dukade upp rejält med härligheter så att vi skulle ha mycket att välja på. Tvingade Tony att sitta i lugn och ro och äta med oss också. 🙂 Grejen är ju att en frukostmacka en torsdagmorgon absolut inte behöver vara tråkig eller likadan varje dag. Så nästa gång du handlar pålägg till din frukostmacka rekommenderar jag dig att gå lite ”wild ´n crazy”. Köpa pålägg som man kanske bara hottar upp helgmackorna med?
Först bad jag Milo att göra sin bästa smörgås som han vill äta till frukost.
Han satte igång!
Smör skulle det vara på…..
Självklart ost…
Skinka, oliver och gurka.
Såhär såg Milos smörgås ut….. Ser ni så fin den är? Sedan var det mammans tur att göra en åt Tony.
Jag ville gå lös i alla skålar och trolla fram den godaste mackan man kan tänka sig. En som har allt! 🙂
Brie, rökt skinka, ost, gurka och paprika. Lite färg, lite krämigt, lite rökt och så i botten en redig smörgås. Det här kallar jag en ordentligt frukostmacka. En mättande rackare som känns lite lyxig fast det är torsdag.
Här har vi haft ”tända-ljus” mys under hela morgonen. Jag vaknade kl 04 och var pigg och har varit vaken sedan dess. Milo vaknade vid 05.30 så det var ju faktiskt helt normalt trots att vi flyttat klockan. Hoppas det fortsätter så.
Sitter här med Milo nu och ska planera vårt höstlov. Bättre sent än aldrig. Det har varit så galet mycket med Elliots 18 årsfirande så det här höstlovet liksom bara damp ned mitt i allt, utan planer what so ever. Tony jobbar hela veckan, Thedde o Elliot har sitt, så planerandet gäller bara oss två. Imorgon ska han bada med mormor i badhuset i alla fall….
Suttit o googlat en massa på HÖSTLOVS tips här. Fått lite idéer och kollat dom med Milo, men han är inte så sugen på sånt som jag är sugen på , vi får planera vidare här.
Vi hörs lite senare igen! Apropå tips så ska jag ge dig tips på en Instagramtävling dom inte går av för hackor.
1) Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och strösocker riktigt fluffigt och vitt.
2) Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Sedan brukar jag sila i det i äggsmeten för att slippa alla former av klumpar. Blir aldrig klumpar så. Rör med slickepott.
3) Häll sist i vattnet och rör runt.
4) Ha i bakplåtspapper i en ugnsform. (Jag brukar använda 2 mindre för jag vill ofta ha kakan lite högre.) Häll i smeten i den och grädda sedan i mitten av ugnen i ca 25 – 30 minuter. Ta sedan ut kakan och låt den svalna helt.
Glasyren:
1) Smält smöret.
2) Häll i florsocker och vaniljsocker. Rör runt.
3) Ha i äggulorna och rör runt.
4) Bred över glasyren på den avsvalnade kakan och toppa med strössel eller kokosflingor.
Den här kakan är saftig och helt galet god. Alla älskar den alltid! Det är liksom en kaka som man typ aldrig kan misslyckas med. En enkel och bra kaka att ta till när man väntar gäster t ex.
Oj, det blev sent igår. Att hålla koll på en 18 årsfest tar både på krafterna och blir galet sent. Nu är det i alla fall över och snart dags för oss att åka ut och städa allt. Innan det blir det ändå en långfrukost, det är ju söndag och klockan är tillbakaflyttad. Gillar’t inte alls, var kan man klaga? Regeringen eller?
Jag ska gå upp här och baka lite bröd. Ett glutenfritt bröd som klassas som LCHF bröd. Jättegott är det och jätteenkelt som du bara slänger ihop och gräddar.
RECEPT ca 6 stora:
2,5 dl pofiber
2 tsk bakpulver
1 krm malen kardemumma
1/2 msk fiberhusk
salt efter smak
4 ägg
1 dl grädde
1/2 dl créme fraiche
Gör så här:
1) Sätt ugnen på 200 grader.
2) Vispa ihop ägg, grädde och créme fraiche. Blanda ihop de torra ingredienserna i en annan skål.
3) Rör i de torra ingredienserna i äggsmeten. Låt svälla i en kvart.
4) Blöt händerna med vatten och forma till 6 bullar.
5) Grädda i mitten av ugnen till de blivit gyllene, skulle säga ca 15-20 minuter.
Hepp, dags att sätta fart med bakningen här, snart äter vi rykande färska frallor vid morgon TV:n. Vi hörs lite senare.
Då har vi varit och preppat 18 årsfest. Det blev himla bra allting. 18 åringen själv verkar också väldigt nöjd. Om nån timma börjar kalaset. Jag preppade med min pastasallad som jag vet att han gillar. Det blev lite ändringar då affären vi var i inte hade några avocados eller edamameböner. 🙁 Sånt kan vara så jobbigt kan jag känna, att man måste åka till en affär till liksom. Orka, som ungdomarna säger… 😉 Till efterrätt bakade jag en silviakaka i långpanna. Recept kommer imorgon.
Han fick hjälp av 2 kompisar att duka, blev ju himla fint tycker jag.
Någon i bakgrunden som är lite taggad tror jag. 🙂
Eller vad tror ni? 😉
Pastasalladen blev en sån som de allra flesta gillar allt i. Det som är grejen med denna pastasallad är örtdressingen som man häller över. Den gör precis allt i hela salladen. Du måste testa, det blir sååå gott!
RECEPT PASTASALLAD:
500 g pasta
300 g rökt skinka i skivor
2 kvisttomater
½ gurka
200 g fetaost
1 liten påse bladspenat
Örtdressing:
5 msk olivolja
5 msk vitvinsvinäger
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 pressad vitlöksklyfta
½ dl hackade örter av basilika, timjan och persilja (har du inte färsk tar du 1 msk torkad krydda av varje)
½ röd chilifrukt
Gör såhär:
1) Koka pastan enligt anvisningarna.
2) Tjoffa upp tomater, gurka, skinka och fetaost.
3) Häll i den avsvalnade pastan tillsammans med alla grönsaker och fetaosten, i med bladspenaten också.
4) Örtdressingen blandar du bara samtliga ingredienser till. Finhacka chilin och ta bort de små fröna inuti så blir inte pastasalladen så stark. Gillar du starkt låter du bara fröna följa med.
5) Häll över örtdressingen på pastasalladen och blanda samman allt ordentligt. Servera med någon god dressing till. Jag har en limesås (<-länk) som är ”to die for” som du kan testa.
Nu ska vi kvista vidare, ikväll ska vi hänga ute hos Tonys föräldrar och bror med familj. Hoppas ni får en trevlig lördagkväll.
Kram Nina ♥
Följ mig gärna på min FB sida HÄR. Följ mig gärna på min Instgram HÄR. Följ mig gärna på Bloglovin HÄR.
Häromdagen packade jag ned våra sommarkläder. Tänk att något man hade på sig för bara några veckor sen ska nu packas ned i en mörk kartong och ställas långt in i källaren. Hur fort gick det inte?
Det är dags att plocka fram vinterkläder, vantar och mössor till hela familjen. Jag kollade Milos overall från förra året för ett tag sen, ja…. jag tänkte jag skulle vara ute i god tid. Aldrig i min kofot att jag trodde att den inte skulle passa längre….
Vad går dessa små barn på? Någon speciell hormon som gör så att de växer 10 cm på några månader liksom. Han har iofs börjat äta MYCKET bättre (äntligen). Det kan ju vara därför som den var alldeles för liten. Så förra veckan beställde jag nya vinterkläder till honom. Jag försökte med overall men han vägrade. Jag hade glömt att barn inte gillar overall mer i en viss ålder, det är tydligen inte coolt. 🙂
Jag som är väldigt ”svart” av mig gick utanför det nu och köpte det här setet istället. Du hittar jackan HÄR.
Jag läste på lite vad som skulle vara bra. Jag ville ha något som är bra både i skolan och i skidbacken och som jag vet är bra skit. Har 2 kompisar som rekommenderade mig Polarn vinterkläder (aldrig testat tidigare). Han var svinnöjd pojken, så glad för det. Glad när det duger och passar. Inte så självklart längre. Dock så är vi faktiskt välsignade med en pojk som för det mesta bara blir glad när han får något nytt. Nu vet jag dessutom att han kommer hålla sig varm och torr i vinter. Nu är det bara vinterskorna som fattas. 🙂
Tänkte jag skulle tipsa dig om hur du klär ditt barn för att de ska hålla värmen bäst i vinter. Jättemycket bra tips som jag själv ska anamma i vinter. Det handlar såklart om lager på lager-principen, den är lika enkel att använda som den är genial. Om man klär sitt barn enligt den principen hålls kroppen torr och varm och det är inte kläderna i sig som ger mest värme utan den stillastående luften som finns mellan varje lager. Tipsen är till för dig som vuxen också såklart!
LAGER 1: INNERLAGER (håller kroppen torr)
När barn är ute i kylan och leker aktivt genereras värme och fukt som behöver transporteras bort. Närmast kroppen har man därför ett tunt plagg i ylle, ullfrotté eller fleece som behåller värmen och transporterar bort fukten. Bomull är skönast att ha närmast kroppen om det är milt väder och lekarna inte är allt för vilda och svettiga.
LAGER 2: MELLANLAGER (håller kroppen varm)
Mellanlagret fungerar som en värmande isolering och det ska vara luftigt. Ett bra mellanlager är av följsam fleece eller ullfrotté och det släpper ut fukten och håller kvar värmen. Om plagget inte andas blir kroppen snabbt kall och fuktig. Tjockleken på detta plagg kan variera beroende på aktivitet, kyla och vind. Man kan använda flera plagg som mellanlager och plocka av vid behov.
LAGER 3: YTTERLAGER (skyddar mot väta och vind, håller kvar värmen och ventilerar ut överskottsvärme
Det yttersta lagret skyddar mot vind, regn och snö. Det håller helt enkelt torrt och varmt i väder och vind.
Japp, då vet jag precis hur vi ska klä oss i vinter. Helt ärligt så visste jag faktiskt inte att fleecematerial rekommenderas att ha närmast kroppen t ex. Har alltid trott att det alltid ska vara bomull…. det funkar förstås när det är lite mildare, men att det är fleece, ylle och ullfrotté som är da shit närmast kroppen på vintern, nä det visste jag inte. Alltid lär man sig något nytt! 🙂
Inlägget innehåller länkar till företag jag samarbetar med (t ex adlinks). Produkterna är utvalda av mig själv och är något som jag verkligen tycker om. Samarbetspartner Polarn o Pyret.
Favoritdagen på dagen är här. Igår hann jag inte in mer till dig, jag hade fullt upp med att ha lite trevligt kombinerat möte/kompihäng i Sthlm. Fick äntligen träffa fina Miss Living, eller Sofia som hon heter. En vän som jag lärde känna förra sommaren men det känns som vi varit vänner i en hel evighet, du vet när man klickar ordentligt. ♥ Love her!
Tog tåget mot Stockholm på förmiddagen.
Vi träffades på Mood Gallerian. Jag har inte hängt där alls mycket men ååååh så mysigt det var där alltså.
Hela ligan samlad, här med härliga Jessica. En superhärlig kvinna som jag träffade första gången när jag var nere i Ystad och hade tavelutställningen. Såååå trevlig och en som jag också klickade med direkt. Ibland skulle jag kunna tro att man följts åt i tidigare liv eller något, för det är nästan otäckt hur fint man känner inför vissa människor. ♥ Jessica äger några superhärliga butiker. Bl a denna som heter Blue Co.
Kvällen avslutades med att vi skjutsade Milo till klassfest/halloweenfest och oss själva till affären för att inhandla allt till Elliots födelsedagsfest han ska ha ikväll. Så idag ska det bakas lite och så ska jag fixa lite mat till hans fest. Det blir fullt upp idag också. Ingen rast ingen ro. 🙂
Jag tänkte slänga ihop en pastasallad till Elliots fest. Kom på att jag gjorde en sallad i somras som innehöll jordgubbar bl a. Svårt att få tag på just nu, i alla fall några som smakar gott. Får utesluta dom helt enkelt. Annars är den här salladen en höjdare och man behöver bara fylla på med lite pasta. Avocado, edamamebönor (ny craving), rödlök, tomater, sallad, paprika och så ska jag ha på massa fetaost. MUMS!
Nähä, nu ska vi ut på pokemonjakt/promenad. Vi hörs igen senare!
Vaknade halv 4 första gången men somnade om till 6, så otroligt skönt. På söndag flyttar vi klockan – buhuuu…. Milo och jag gillar inte klockflyttning.
Idag väntar en dag i Sthlm igen. Möte på förmiddagen, sen tåget hem i full kajuta för att hämta Milo. Sedan ska fredagsmyset inhandlas.
Igår när jag var på ”Mall” så passade jag på att köpa nya kapslar. ÄNTLIGEN! Har varit utan i veckor nu. Ser fram emot att få en go’kaffe till frukost.
Nu ska jag sätta igång med morgonbestyren här. Ha en härlig FINFREDAG idag nu så hörs vi lite senare.
Kram Nina ❤️
PS: Ej reklaminlägg, ej sponsrad, bara gillar kaffet!
Ja, då har jag hamnat i soffan här och ska alldeles snart kliva i min nya pyjamas. Ska bli så skönt att ta tidig kväll. Det har varit en tuff vecka hittills och det kommer fortsätta ända fram till söndag så det gäller att vila upp sig när man kan.
I morse när vi gick till frukosten träffade vi dessa härliga tjejer! Matplatsen (Victoria Riis). Stora inspiratörer och kollegor till oss. De skulle stå i Hötorgshallen idag och presenterna lite härliga viner bl a. Så mysigt att få äta frukost ihop och få snickesnacka om allt. Var sååå längesen jag träffade dom här tjejerna. ♥
Vi fick en kille att ställa upp och ta en liten gruppbild. 😀 Så typiskt bloggare detta. Haha….
Efter att vi käkat långfrukost ihop så kvistade jag vidare mot nästa ställe. Jag fick en spontan lunchdejt på Mall of Scandinavia. Blev så himla himla glad när jag såg att Vapiano äntligen börjat med glutenfritt alternativ på pasta och pizza. Wihoooooo…..jag valde en Pasta Pomodoro med kyckling, vitlök och maaaassor med parmesan uppepå. Riktigt gott var det. Efter maten for jag vidare på annat jobb. Det har varit mycket Stockholm denna veckan och det fortsätter även imorgon då jag ska på möte till storstaden. Härligt när det är full fart! 🙂
Nu ska jag koppla ned mig från alla sociala medier och ta kväll. Hoppas du haft en fin dag, jag har haft en jättetrevlig vistelse i Stockholm och det var så härligt att få hänga med Jenny! ♥ Ha en fin kväll!