Kladdkaka med saffransfudge

Åh, äntligen kan vi börja planera lite julbakning på allvar. Den här kakan är det godaste ever, alltså på riktigt. I alla fall om du gillar saffran och choklad. Den här kombon är liksom HELT magisk. En kladdkaka med saffransfudge uppepå är en riktig höjdare!


Kladdkaka med saffran och vit chokladfudge

3 ägg

3 1/2 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

4 msk kakao

2 dl vetemjöl

150 gram smält smör

1 krm salt

Glutenfri:

3 ägg

3 1/2 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

4 msk kakao

2 dl glutenfri mjölmix

1 dl pofiber

150 gram smält smör

1 krm salt

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 175 grader.

2) Lägg i bakplåtspapper i botten av en springform med avtagbara kanter på ca 24 cm.

3) Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, du får inte vispa utan bara rör ihop det då det inte får komma in så mycket luft i kakan, vi vill ju ha den riktigt kladdig.

4) Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten, rör till sist i de smälta smöret.

5) Häll i smeten i springformen. Ställ in i ugnen i cirka 25 minuter, den ska fortfarande vara kladdig invändigt. Jag hade min inne i 26 min.Jag kör aldrig varmluft utsn vanlig ugnsvärmen. När den är klar låter du den svalna.


Medan den står och svalnar så gör jag fudgen som ska vara uppepå kakan.Till själva fudgen som ska ligga uppepå kakan använder du dessa ingredienser.


Saffrans- och vit chokladfudge

1 1/2 dl vispgrädde

1 pkt saffran

150 g vit choklad

1 dl strösocker

3⁄4 dl sirap

50 g smör

Gör såhär:

1) Hacka chokladen grovt. Ett annat smart tips som jag såg att Jamie Oliver gjorde var att bara slå chokladkakan i bordskanten flera gånger när den ligger i förpackningen. Där spar man både tid och disk.

2) Koka upp grädde, socker, sirap och smör. Låt koka under omrörning ca 5-7 min.

3) Tillsätt saffran och den hackade chokladen. Rör och blanda samman ordentligt. Nu har du fått ihop en superhärlig fudgesmet som är alldeles krämig.

4) Häll chokladfudgen över kakan och ställ den i kylen tills fudgen stelnat. Kakan kan serveras som den är eller med en härlig klick vispgrädde.ÄT & NJUT! Lova mig det! Såhär ser den ut när den är klar sedan!

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR
Följ mig gärna på min Instagram HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin HÄR

43
14 kommentarer

Så goda scones – GLUTENFRIA

Godmorgon!

Alltså, jag vaknade verkligen kl 03. Haha…. jag vet inte om jag ska skratta eller gråta? Milo vaknade 03.15 och frågade om han fick vakna. ”NÄÄÄÄÄ” sa jag bara, ”det är mitt i natten så du ska fortsätta sova.” Han somnade om och vaknade igen efter en kvart, frågade samma sak, jag svarade samma sak. Han somnade om och vaknade 05.30. Ja men ni höööör ju…. KAOS! Jaja…. det är 2 månader kvar, sen vänder det mot det ljusare igen. 😀

Här har vi just ätit frukost. Idag blev det havregrynsgröt med kanel och havremjölk. Sedan bakade jag glutenfria scones, gjorde om receptet lite och kan säga att dessa scones är verkligen helt fantastiska. SÅ goda, jag kunde inte sluta äta, det är väl det värsta när man bakar dessa bröd alltså.

img_4324 img_4327 img_4328

RECEPT 8 SCONES:

2  tsk fiberhusk eller psyllium
2,5 dl gräddfil
3 dl glutenfri mjölmix
1 dl pofiber
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
50 g rumsvarmt smör
½ dl solrosfrön

För icke-glutenfritt:

(Byt ut mjölmixen, pofibret och psylliumet mot 3 dl vanligt vetemjöl).

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 250ºC.

2) Börja med att röra ner psyllium i gräddfilen och låt blandningen stå och svälla i några minuter.

3) Mät upp mjölmix,pofiber, bakpulver och salt. Tillsätt smöret och blanda samman till en kletig deg.

4) Tillsätt gräddfilsblandningen och arbeta snabbt samman till en deg.

5)Dela degen i 2 och forma dessa till 2 runda kakor som du lägger på bakpappersklädd plåt.

6) Skåra dem korsvis med en mjölad kniv eller degskrapa. Nagga dem därefter med en gaffel. Strö på solrosfrön uppepå.

7) Grädda i mitten av ugnen, 250ºC i ca 8-10 minuter. De ska få en fin gyllenbrun färg.

*********************************************************************************

Idag på eftermiddagen åker jag, Milo och min mamma till ett lekland. Milo är så glad så han hoppar jämfota. Helst när han hörde att mormor skulle följa med. LYCKA! ♥ Sen blir det fika och lite mys.

Vi hörs senare!

Kram Nina ♥

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

26
3 kommentarer

Magiskt

Halloj!

Hemma igen. Idag var jag på möte och hade Milo med mig. Gick ju finfint, bara man har med sig en iPhone så brukar allting ordna sig. Tänk hur det är alltså? Även om vi försöker dra ned användandet alla i familjen så går det ju inte att komma ifrån att det är en jäkla bra barnvakt vid just såna här tillfällen. Just nu är ”krigsagrejer” och sånt kul tycker Milo, så det gäller att hålla lite koll. Tack och lov så är det mest ”Nerf-filmer” på youtube som är kul just nu och jag har hållit koll på hur de går til och det är faktiskt harmlöst. Värre var det när vi för något år sedan hittade honom kollandes på GTA.

Nyss frågade jag honom vad det spelet hette för jag kom inte på namnet.

”GTA” sa han och lös upp.

”Ja det får ju inte du spela!” sa jag.

”Nä, jag vet” sa han och i samma sekund utbrast han: ”Vet du vad jag gillade allra mest med det spelet? När man fick sno bilar!” 

Är det en tjyv jag närt vid min barm? 😉

dagens-outfit

Blus HÄR.

Idag hade jag mina nya lite smått utsvängda jeans på mig. Lite IBS-ig i magen så passar det super med ett par jeans med resår i midjan, då kan man sitta också utan att känna att man måste knäppa upp knapparna. Frågan är bara hur man ska kunna gå tillbaka till vanliga? AJ vad det kan spänna på muffinsmagen alltså, bland det värsta jag vet.

img_4240

Ibland önskar jag att det fanns en möjlighet att kunna visa tex en av de vackraste solnedgångar jag sett på bild. Men det går ju inte. Den här solnedgången såg vi häromdagen och vi båda var alldeles hänförda av hur vackert det var! Åkte en extra tur för att komma så nära den som möjligt….men sen när man knäpper av bilden så blir det liksom lite blöööö…. Men hur som helst så var detta bland det finaste jag sett. Basattnivet! 🙂

img_4317 img_4322

Nu har vi samlats i soffan här allihopa, ljusen och brasan är tänd. Ikväll väntar Bonde söker fru, om jag orkar hålla mig vaken. Jag är nog den som är mest frenetisk på Play såhär års. 🙂 När man vaknar redan vid 3-4 blecket hinner man beta av en del. 😉 Ha nu en mysig kväll hörni.

Kram Nina ♥

Inlägget innehåller länkar till företag jag samarbetar med (t ex adlinks). Produkterna är utvalda av mig själv och är något som jag verkligen tycker om. 

3
2 kommentarer

Semlemuffins

Hörni!

Har sån craving efter semlor, såg ett gammalt recept på semlor som jag bakade förra året och bara blev såå sugen. Kom på då att jag ju har ett recept som är hundra gånger snabbare och är ett riktigt enkelt recept att ta till när man får plötsligt craving efter t ex semlor. Jag tänkte nämligen att jag till jul skulle hotta till dessa lite…. Vad tror du om att baka saffransmuffins och göra hela grejen. Det MÅSTE jag testa. Men så länge tänkte jag bjuda dig på detta fantastiska recept på godsak alltså.

semmelmuffins-5

RECEPT 12 st:

3 ägg
2 dl strösocker
100 gram smör
1 dl filmjölk
3, 25 dl vetemjöl
2 tsk kardemumma
2 tsk bakpulver

Glutenfria:

3 ägg
2 dl strösocker
100 gram smör
1 dl filmjölk
ca 4 dl glutenfri mjölmix ( jag använde Leilas blåa)
2 tsk kardemumma
2 tsk bakpulver
grädde
mandelmassa eller vaniljkräm

Gör såhär:

1) Smält smöret och låt det svalna lite. Häll i filmjölken.

2) Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda de torra ingredienserna och blanda det sedan med äggsmeten.

3) Rör försiktigt ner det smälta smöret och filmjölken.  Skeda upp i 12 formar, på muffinsplåt.

4) Ställ in i mitten av ugnen på 175 grader i ca 15 min. Prova med sticka. Den ska vara torr ända in i mitten, alltså inget smet på stickan.

Fyllning:

Grädde
mandelmassa eller vaniljkräm
florsocker

Gör såhär:

Skär av toppen. Lägg på mandelmassa (ev. vaniljkräm) och spritsa på grädde. På med toppen och pudra över florsocker.

semmelmuffins-4 semmelmuffins-3

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR
Följ mig gärna på Instagram HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin HÄR

70
2 kommentarer

Gör egen nyttig yoghurt

Godmorgon! ♥

Här vaknar vi upp till snö på gatorna, inget som kommer att ligga kvar dock men ändå. Lite vitt. Genast började jag googla på fjällresor. 🙂 Sååå sugen på att åka skidor. Måste bli bra i både knä och axel innan det är dags…. 44 taggare men känner mig som jag är 84.

Snöfall runt husknuten. Tur jag var och köpte mer ved igår om det nu är åt det här hållet det ska gå nu. Såg i en grupp på FB att folk redan börjat julpyntat. En tjej hade smällt upp gran och allt redan. 🙂 När börjar du julpynta?

Jag har just satt mig för att äta lite frukost. Har kört lite morgonstretch, yoga och avslappning här på morgonkulan. Sånt man hinner nu när man inte behöver jäkta vidare till skolan. Idag gjorde jag återigen min egna nyttiga yoghurt. 🙂 Å så kaffe med havremjölk på det, viss havremjölk går ju att vispa. MUMS! ♥ Jag försöker minska lite på mjölkprodukter och har kommit på den här ”yoghurten” själv. Den är jättegod! Ser fram emot den varje morgon.

img_4290 img_4291 img_4292 img_4295 img_4296

RECEPT NYTTIG YOGHURT:

1 banan
1 dl frysta blåbär
1 dl fryst mango
3 msk solrosfrön
½ dl havremjölk

Gör såhär:

Dela upp bananen till slantar, häll i de frysta blåbären och mangon. Häll också i solrosfröna och havremjölken. Låt blendern köra i några minuter så att allt blandas till en härlig fluffig ”yoghurt”. Häll upp i en tallrik. Ät gärna med någon granola, solrosfrön eller något annat du gillar att ha på yoghurten.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)

************************************************************************************************************

Jahapp, idag väntar ett möte kl 11. Milo får följa med mig på det. Så är det när man ska ha lite kombinerat lov och jobb. Tur att han är smidig att ha med sig. Sedan vill Milo hitta på något ”kul” som han säger. Han frågar mig vad jag tycker är kul…..men det är inte lönt att svara för det han och jag tycker är roligt skiljer sig en aning. 🙂 Vi brukar kunna hitta på saker som vi båda tycker är kul dock. Idag har han pratat om bowling och Leos Lekland. Jag vill ogärna ge mig ut på vägarna idag då jag inte bytt till vinterdäck ännu. 🙁 Ska försöka lösa det idag under dagen.

Ja, så vi får se hur vi förvaltar denna tredje lediga skollovsdag.

Vi hörs senare!

Kram Nina ♥

 

Inspireras gärna av dessa härligt goda recept

8
8 kommentarer

Hemmafix

Gokväll!

Ja idag har dagen gått. Jag jobbade först på förmiddagen, mamma var nämligen på badhuset med Milo. Fick sen ett trevligt sms om att det bjöds på kaffe hos en kompis så jag kvistade över dit en stund. Mysigt med lite kompishäng mitt på dagen en tisdag. Jag har också hunnit fixa och dona på övervåningen idag. Vi har haft helt galna klädhögar som samlats över hela övervåningen så jag kände att jag höll på att kvävas. Jag får den känslan av att kläder ligger huller om buller. Jag blir stressad och så jäkla irriterad när det inte är ordning på sånt. Man hittar ingenting och så ser det ju så sjukt rörigt ut.

När jag sedan börjar fixa och dona så slutar det alltid med att jag börjar fixa med allt. Jag har nu bytt lakan i alla sängar, gjort en peacetavla, flyttat ut trådbackar från badrummet och in en byrå som gjorde att det blev sååå mycket bättre. Städat barnens rum….. Ibland bara har man energi att köra på.

Men visst blev väl peacetavlan fin? 🙂

Hos oss har det regnat precis hela långa dagen så det var perfekt att gå loss med lite hemmafix då ju!

Nu ska jag sätta mig tillrätta i soffan och ta tidig kväll, vaknade ju 3 i morse så man kan säga att jag känner mig aningens mör. Hehe….klockjäkelsflyttandet är fördärvet alltså. Hur funkar det för er som har småbarn? Känner de av det? Milo vaknade tidigt i morse och har alltid känt av när vi flyttar klockan. Allt blir lite upp och nedvänt, i alla fall hemma hos oss.

Nä, ha nu en fin kväll!

Stor kram! ♥

2
3 kommentarer

Bröd till helgfrukosten

Imorgon är det helg igen och jag bara ÄLSKAR att baka till helgfrukostarna! Här bjuder jag dig på de bästa bröden att baka då!

Morotsbröd i långpanna

Enkelt frukostbröd

Rågsiktsbröd i långpanna

Glutenfria tekakor

Lantbröd

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(Så du inte missar några inlägg)

6
Kommentera

Medelhavspasta

Men heeeej!

Det råkade bli ett sent hej ifrån mig idag hörni! Vill börja ”dagen” med att bjuda på mitt pastarecept från igår, ni är fler som frågat efter det så jag känner att jag börjar med  det. Återkommer senare sen med en liten uppdatering.

Jag har lite smått börjat äta efter ”Medelhavskosten”. Inget superseriöst så men jag försöker tänka lite efter det temat. Jag märker att det är redan något som jag ätit efter till en viss del varför det passar mig perfekt. Familjen hänger liksom med på ett bananskal. 🙂 Igår åt vi en pasta som var helt fantastiskt god! Alltså MUMS!

img_4261

RECEPT MEDELHAVSPASTA 4 pers: 

300 g pasta (vi åt glutenfri)
500 g tärnad zucchini
2 msk olivolja
2 pressade vitlöksklyftor
200 g körsbärstomater
1 näve basilikablad
100 g tärnad fetaost
2 dl hyvlad parmesanost

 

Gör såhär:

1) Koka pastan enligt anvisningarna.

2) Fräs zucchinin i olivoljan. Tillsätt pressad vitlök och tomaterna och fräs det en stund.

3) Smaka av med salt och peppar.

4) Blanda ned basilika och fetaost. Häll också i den avrunna pastan.

5) Strö över parmesanosten över allt och servera.

img_4256 img_4260

Så god smak på denna pastan och riktigt bra käk också!

Nu ska vi äta här hemma, idag blev det en bakad torsk….du får såklart recept på den också. Allt enligt medelhavskost principen. :I

Hörs sen igen!

Kram Nina ♥

2
Kommentera

Gör egen nyttig smoothiebowl

Jag försöker verkligen variera frukostarna här hemma. Dels så blir det roligaste så, sen är det härligt ur nyttosynpunkt att få äta olika goda saker om morgnarna. Här är ett hett tips när det kommer till nyttig god frukost. Det är bra att variera den vanliga yoghurten och göra egen ibland. Den här är sååå fräsch och jättegod.

SMOOTHIEBOWL

1 banan
2 dl mango/apelsin havremjölk (
1/2 dl havregryn

Gör såhär:

Mixa allt i en blender ganska så länge. Häll upp i tallrik. Toppa med valfria ingredienser. Jag har toppat med chiafrön, havregryn, jordgubbar och skivad banan.

Såhär ser apelsin/mango havremjölken ut. Hoppas du ska gilla det lika mycket som vi.

5
Kommentera

Första lovdagen

Go’kväll!

Så himla många som är utomlands i mitt Instagramflöde. Åh, jag skulle gärna också sitta på nån ljummen balkong och zippa på ett glas iskallt vitt vin efter en solig dag på stranden. Nyduschad och i nån skön liten sommarklänning. Fifan som jag skulle vilja det.

Idag slog mörkret och deppet emot mig som en blöt lovickavante i fejset nämligen. Det är mörkt på ett nästan kusligt sätt, dessutom kommer det bli ännu mörkare i ytterligare nästan 2 månader. Blööööööö…. Jag är inte gjord för mörker och kyla, jag inser det mer och mer. Nu gäller det att knapra D-vitamin och knarka sol så fort man ser den. Ska kolla upp ljusterapi också. Ljuskontot i vår familj stiger med 700% såhär års. Tända ljus varje kväll är standard. Det blir många IKEA rundor med ljusinköp såhär års.

Skithöstmörkerärselhål!

Så, då fick jag det ur mitt system för idag.

Ja vi kom överens till slut jag och Milo. Vi slog på en bio. Vi tog en promenad ned på stan och Milo körde ”parkour” hela vägen ner. Hoppa, snurra, hjula och springa. Jag blev trött bara jag såg på honom. ”Trolls” var vi och såg. En riktigt mysig film måste jag säga. Gillade den mycket! Milo med.

Den här byggnaden har jag festat loss i som om det inte fanns en morgondag i min ungdom. Herreminjeee. Idag är det bara bion och nån teaterföreställning per år kvar. Borta är dans och restaurang. Jag har varit på studentfest här, festat med innebandytjejerna, haft medlemsfester med gymet jag var platschef på förut, sett Niklas Strömstedt i en överfullsatt lokal, nästan fått spö av en brud, nästan fått spö av en snubbe, åkt på en knytnäve på hakan av en kompis (inte riktat mot mig men jag gick emellan ett bråk), sett Glenn Spove strippat och eldat upp lite av håret i ett snoppljus, druckit dyr champagne, blivit av med väskan, raggat, blivit uppraggad, varit på bankett, smugsupit på toa, kommit in som 16 åring fast det var 18 årsgräns, dansat tryckare, gråtit, skrattat och ja allt du kan tänka dig. Tänk vad ett ställe kan ge många minnen!?


Idag var det varken smugsupar på toa eller någon som raggade upp mig, haha! Idag var det bio med världens bästa Milo. Vi åt popcorn så det sprutade ut öronen och kollade film. Bästa myset! ❤️


Älskar att gå på bio med Milo. Ska se om vi kanske lyckas trycka in ytterligare en denna veckan?


Efter bio gick vi förbi Systrar Två och fikade. Träffade en kompis och hade en jättetrevlig fikastund. Milo fick hänga med kompis han också då våra barn gått i samma förskola.

Nu ska jag ta kväll här, har ätit magen mätt av en vegetarisk medelhavspasta. Så gott och så galet enkelt att göra. Recept kommer imorgon.

Ha nu en mysig kväll fina du! Tack för du läser här inne hos mig.

Kram Nina ❤️

2
2 kommentarer