Ja receptsamlingar kanske du undrar vad det är för något? Det är helt enkelt olika samlingar med favoritrecept här på matbloggen/bakbloggen. Vissa samlingar är där jag samlat superpopulära recept som besöks mycket och vissa är samlingar utan bilder där du lätt kan hitta bland alla recept i olika kategorier. Allt för att det ska vara så enkelt som möjligt att klicka runt här inne hos mig!
…och jag har jobbat en hel del med recept i dagarna 2. En av kakorna jag gjorde var denna jordgubbskladdkaka. Jag hade den lite för länge i ugnen (glömde av) så den blev inte så kladdig, men våga ta ut den när den fortfarande woblar i mitten (när du skakar den lite) och låt den svalna helt i kylen och ät den så så kan jag lova att det kommer vara magiskt gott. Frostingen uppepå är pricken över i:et. Den här jordgubbskladdkakan måste du prova och baka. jag tycker dessutom att den blev lite fin. Finast blir det om du spritsar frostingen till jordgubbskladdkakan, men det går såklart jättebra att bara smeta på den också. Kakan blir så god med jordgubbarna som är både i kakan och uppepå, en riktigt sommarkaka som kommer bakas massor här hemma hela sommaren.
HÄR (<klicka) hittar du massor med recept på MJUKA KAKOR
Jordgubbskladdkaka ca 8 bitar
2 ägg
2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
125 g smör
Nypa salt
250 g jordgubbar
Topping:
2 dl vispgrädde
100 g färskost (typ Philadelphia)
0,75 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Jordgubbar
Gör såhär:
1) Sätt ugnen på 175 grader. Smöra en springform på ca 24 cm. Jag brukar täcka och fästa botten med bakplåtspapper. Rör ihop ägg, socker och vaniljsocker.
2) Rör i vetemjöl, nypa salt och bakpulver tills det blir en riktigt seg smet.
3) Smält smöret och häll i det i smeten, rör om tills du har en jämn ganska så seg smet. Fördela ut i formen och dela några jordgubbar som du trycker i, grädda sedan i ca 20-25 min, den ska vara wobblig i mitten när du tar ut den.
4) Låt svalna helt, ha den gärna i kylen en stund.
5) Toppingen: Ha i alla ingredienser i en bunke, vispa tills du ha en härlig frosting som är lite fast. Ha i detta i en spritspåse och spritsa ut över hela kakan. Toppa med några färska jordgubbar.
Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under bilden.
Följ mig gärna här:
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Ni är många som frågar hur det går med min rygg, mest på Instagram. Jo men tack för omtanken, så gulligt av er att ni undrar. Jo men det går framåt, nu har drygt en månad av omgång 2 av diskbråck gått och jag kämpar på. Värst är jag på morgonen efter att ha sovit en natt, det tar ett par timmar av rejäl smärta innan jag känner lite lättnad. Bäst mår jag av att vara uppe och igång, det kan man ju när den värsta akuten fasen lagt sig.
Något som jag testat denna gången och som jag märkt har gett helt fantastisk effekt är en mackapär som jag läste mycket hade hjälpt andra, framförallt med läkning men också med smärtan. Den håller jag på och utvärderar nu och har använt den varje dag i en vecka. Låter er veta när jag testat en vecka till, då borde jag ha lite mer kött på benen om det.
Något jag klarat av varje morgon sen jag började använda mackapären är att ta mig ut på en kort morgonpromenad. Det hjälper också till mot smärtan!
Morgnarna är magiska nu. Solen har gått upp och sipprar in mellan träden, det har dock varit rejält kallt med bara 5-6 grader på morgonen. Nu får det bli lite värme känner jag! Så tidigt som jag går så är det typ bara djuren och jag vakna. Det är så tyst och lugnt och du möter ingen. Jo, sprang på 2 rådjur här en morgon.
Ville säga ”Låt inte mig störa” när jag gick förbi, och faktiskt så brydde dom sig inte nämnvärt om mig. Så mysigt!
I veckan var jag på möte med Daniel. Han är ”head of content creator” på plattformen där jag bloggar. Min plattform går under Expressen headquarters. Så jag fick vandra runt bland allt som ingår i den. Så intressant! Jag har haft många tuffa månader med min rygg och det har satt sig mycket mentalt på mig. Svårt att hålla motivationen uppe osv. Det var fantastiskt att få lite pepp av Daniel, pepp och motivation. Så glad att vi fick till ett möte!
På vägen hem besökte vi Fern & Fika för att äta lunch och inhandla de här kakorna jag pratat om förut! Så fantastiskt goda, inte klokt. Går inte och sluta äta heller så man blir proppmätt när man är på sin andra kaka. Dom är ju inte direkt små heller. Haha….. 😅
Har fyllt på lite glas också. Ibland sker olyckor och glas går sönder, något jag däremot ogillar starkt är när jag på middagar inte har likadana glas till alla. Haha, så nu har jag fyllt på vitrinet med favoriterna igen. Det blev vinglasen från serien Essence från Iittala, älskar de kantiga intrycket, finns HÄR. Sen blev det favoriterna från samma serie, cocktailglasen som passar lika bra till skumpa som att äta dessert ur, finns HÄR.
Nu ska jag sätta igång med dagen här, vi hörs snart igen. Ska uppdatera dig om vår altan, blommor jag köpt hem och lite nya recept.
Jag kickar igång denna Lördag med att bjuda dig på ett nytt recept på Wienerbrödstårta, jag har ju ett ”gammalt” som jag gjort många gånger. Receptet HÄR. Alltså wienerbrödstårta blir något utöver det vanliga. Frasigt, alltså de frasiga tillsammans med det söta och jordgubbarna, nej men det är så gott så det är inte klokt! Du måste testa att baka denna wienerbrödstårta så fort du bara kan! Fyllningen har jag hämtat inspiration ifrån Fridas bakblogg.
Jag älskar ju att baka sånt som går snabbt, kanske inte är så konstigt att jag t.o.m. gjort en bakbok som jag döpt till ”Baka på 30 minuter” (<klicka) ☺️
1) Sätt ugnen på 200 grader. Rulla ut smördegen på en bakplåt, dela den i mitten så det blir som 2 rektanglar. Pensla båda delarna med uppvispat ägg.
2) Skjuts in i ugnen med dessa i ca 15 min eller tills de börjar få lite färg. Det är då de blir sådär frasiga och härliga. Ta ut och låt svalna helt.
3) Tjoffa jordgubbarna i små bitar, spara några till dekoration. Ställ dem åt sidan. Blanda sedan i resten av fyllningen i en bunke. Ta fram elvispen och vispa tills du har en fluffig smet. Ha i jordgubbarna och blanda runt.
4) Bred på fyllning på en av smördegsrektanglarna. Ha på rätt tjockt. Lägg på den andra delen av smördegsrektangeln. Ha på fyllningen på den också. Toppa med några jordgubbar och lite florsocker.
Du vet väl att det finns massor med recept på både mat och bak här på sidan, enkelt och något som alla kan laga eller baka. Nedan får du några smakprov, klicka på länkarna för fler recept på varje:
…. Ljuvliga sommarmuffins dessutom. Passar väl bra lagom till alla festligheter nu. Sveriges nationaldag på Tisdag t ex. Skolavslutningen, midsommar kanske eller bara en sommarfika. Dessa sommarmuffins är inte bara supergoda, dom är dessutom väldigt fina att titta på.
Sommarmuffinsar 12 – 15 st
3 ägg
2,5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl mjölk
2,5 dl mjöl (för glutenfritt: glutenfri mjölmix)
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Fyllning:
Ca 1 portion Vaniljkräm (jag gjorde sån kallrörd från Ekströms)
1 dl jordgubssylt
Frosting:
100 g färskost (Philadelphia)
1,5 dl vispgrädde
0,5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Topping:
Färska jordgubbar och lite florsocker
Gör såhär:
1) Sätt ugnen på 175 grader över/undervärme. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker fluffigt. Smält smöret.
2) Blanda mjöl, potatismjöl, bakpulver och salt i en bunke. Häll i det i äggsmeten. Vänd ned det med en slickepott. Smeten kommer vara riktigt tjock här, men allt är i sin ordning.
3) Häll med smör och mjölk i smeten och blanda runt med en slickepott tills du har en jämn smet. Lägg i bakformar i en muffinsform, det går att göra utan också men du får väldigt fina jämna muffins på detta sätt.
4) Gör vaniljkrämen. Fördela sedan smet i formarna, fyll till ungefär hälften. Därefter klickar du i jordgubbssylt och en klick vaniljkräm. Håll sedan i resten av smeten upp till en tredjedel av muffinsformarna.
5) Grädda sedan i mitten av ugnen på 175 grader i ca 15-20 minuter. Ta ut och låt svalna helt.
6) Gör frostingen: Häll i alla ingredienser i en bunke. Vispa med elvisp tills du har en fluffig frosting. Ha i frostingen i en spritspåse om du har, det går fint att bara klicka på den också. Toppa med en jordgubbsklyfta och lite florsocker.
Tips: Fyllningen kan du också ha i muffinsen efter de gräddats klart. Pressa bara ett hål i muffinsen och klicka i jordgubbssylt och vaniljkräm, toppa med frostingen. Jag brukar göra på båda sätten.
Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under bilden.
Följ mig gärna här:
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Såå glad för att Odd Molly återkommit som samarbetspartner igen. Ett litet gästspel nu under sommaren. Älskar ju Odd Molly och har många plagg i garderoben som jag värnar om lite extra. Här får du lite tips på några godingar att kanske förgylla din sommargarderob med. Dessutom med en rabattkod NINA20 som kommer ge dig 20% rabatt på ett helt köp, hur fantastiskt?
Men woooow, byxorna! (<klickbar länk) Just nu 40% rabatt, med min kod 60% rabatt. Hur kär kan man bli? Älskar älskar. Så sköna på. Resår på baksidan så de är liksom töjbara. Så otroligt skönt material mot kroppen. Toppen (<klickbar länk) är på REA nu. 40% rabatt just nu men med min kod blir det 60% rabatt. Den har en liten volang på ärmen och är v-ringad, den är också en favorit. Finns i färgerna vit & svart också. Så användbar till mycket.
Koftan (<klickbar länk) som det är 40% rabatt på nu, med min kod 60% rabatt är så vacker, ser den som ”något varmt” att ta på sig till midsommar t ex. Älskar verkligen färgen, jag som inte ens trodde att jag gillade lila. I lööööve den här lila färgen. Den finns i fler färger också, en superfin ljus beige och svart. Kolla in detaljerna och stickningarna, bara att den har virkade knappar gör den 1000 gånger finare.
Maaaaagisk kjol (<klickbar länk), också med resår i bak och ett band att knyta i midjan. Blev så plattfall förälskad i den här kjolen alltså. Den gör mig typ lycklig, haha…. Jo men den andas så mycket sommar och allt man kan ha till. En enkel t-shirt och ett par sneakers, ett linne och en klack. Eller som jag bär den med den här ursöta toppen (<klickbar länk) som det dessutom är 30% REA på nu, med min kod blir det 50% rabatt. Älskar alla detaljer med den. Bäckebölja, spets, knappar i bak. Så fin!
Här dyker den där fina lila upp igen, och i kombo med orange blev den ju bara så häftig. Kombon lila orange kommer helt klart bli en ny favvo. Den här klänningen (<klickbar länk) är så skön på, som att bära ett nattlinne. Haha…. Jo men det är sant. Behaglig som tusan. En klänning som du kan bära till både sneakers, sandaler eller en klack.
Kavajen (<klickbar länk) är ursnygg! Den är på REA nu också, men rabatten gäller även på rean så istället för 50% rabatt blir det 70% rabatt på den med min rabattkod. Wow vad jag kommer ha användning av den här året om. Så snygg till dessa svarta utsvängda jeans också. Eller varför inte dessa vita colette jeans? Tänker om man vill fortsätta köra på det lila temat till så kolla in detta linnet till! Hur fint?
Glöm nu inte min rabattkod NINA20 som ger dig 20% rabatt på ett helt köp, gäller även nedsatta varor. En riktigt fin sommarpresent till dig själv eller någon du tycker om. Klicka in HÄR för att komma till startsidan på Odd Molly. Massor med härlig REA som sagt.
….som är sååå gott. Den här supergoda jordgubbstårtan får du vara inte missa. Den är så god så hälften vore nog, och den uppskattas alltid av alla som smakar. Så tips tips till sommarens alla fester, kalas, firanden och fikastunder.
Supergod Jordgubbstårta ca 10 bitar
Tårtbottenrecept: Klicka HÄR (bästa tårtbottenreceptet som finns)
Fyllning 1:
2 dl vispgrädde
100 g färskost (typ Philadelphia)
1/2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1/2 citron skalet
250 g färska jordgubbar
Fyllning 2:
1 dl vispgrädde
1 äggula
1 msk florsocker
1/2 msk vaniljsocker
Dekoration:
3 dl vispgrädde
Jordgubbar
Några myntablad
Gör såhär:
1) Gör tårtbotten enligt instruktionerna. Dela den sedan i 4 delar. (Tipsar om denna tårtdelare, så smidig).
2) Fyllning 1: Finhacka jordgubbarna ganska så smått. Vispa sedan samman grädde, färskost, florsocker, vaniljsocker, rivna skalet av citronen. Det ska bli sådär fluffigt och härligt. Vänd i jordgubbarna.
3) Fyllning 2: Vispa samman äggulan med florsocker och vaniljsocker. Det ska bli lite fluffigt. Vispa grädden. Blanda ihop grädden med äggsmeten. Ställ kallt.
4) Montera tårtan: Bred på fyllning 1 på den nedre delen av tårtan. Fyllning 2 i den mittersta delen för att sedan avsluta med fyllning 1 på den översta delen. Avsluta med att vispa grädden, spackla den med grädden och ha på några myntablad.
HÄR hittar du många fler tårtor att inspireras av.
Tänkte också bjuda på lite inspiration på olika fina tårtfat, jag själv älskar tårtfat av olika slag. Finns det något så maffigt som ett ståtligt tårtfat på fot?
…så här kommer äntligen en ny rabattkod på Under Your Skin. Rabattkod nina20 ger dig 20% rabatt på ett helt köp, gäller på ALLT på hela sidan. Nu ska du få massa härliga sommartips av mig.
Kanske känner du också av att vi haft en lång vinter som torkat ut både det ena och det andra. Håret framförallt. Då kan jag tipsa om ”Hair treatment” kitet. Tvätta håret med t ex detox-kitet (finns HÄR). I med inpackningen, låt den sitta i några minuter. Alltså den gör underverk för ett slitet & trött hår. Det blir verkligen bebislent. Håroljan använder jag i tid och otid. Den kan man ha både på torrt och blött hår, flera gånger per dag om man vill att håret ska fräschas upp. I sommar när håret blir slitet av sol och bad så kommer detta rädda hela frissan hela sommaren. Utan att du behöver klippa det ens.
Den tar bort allt frizz och gör så håret liksom slätas ut och blir så följsamt och glansigt. Två små pump och så gnuggar du in det i händerna och drar igenom håret med det. Den är sååååå bra, kan inte vara utan alls. Använder varje varje dag. Inpackning och håroljan hittar du HÄR.
Nästa tips är handkrämen som jag inte heller kan leva utan. Jag använder den på mycket mer än händerna. Men om vi börjar med händerna så har denna krämen räddat mina nagelband. Jag som bitit på nagelbanden och haft problem med att de varit så torra.
Det som är så fantastiskt med denna handkrämen är att du kan använda det på fler ställen. Torra armbågar, torra fnasiga fötter, har t.o.m. haft det på läpparna. Älskar! Jag har en i väskan, en vid sängen, en i badrummet. Vill och kan inte vara utan. Brukar också smörja in knän och fotleder med den när jag kör BUS på kroppen. Du MÅSTE testa den. HÄR hittar du handkrämen.
Vill du ha riktigt riktigt bra bodylotion som håller huden återfuktad utan att lämna en hinna eller kladd så ska du absolut testa denna. Doftar naturligt härligt och går in snabbt i huden. Doftar naturligt såklart då alla produkter i är naturliga. Känns så bra att inte smeta in kroppen med massa kemikalier på daglig basis, har verkligen börjat tänka mer och mer på sånt.
Finns en lika härlig bodywash till också som är lika naturlig, har likanande doft och håller huden återfuktad. Den hittar du HÄR.
Nästa på tur att testas är aluminiumfri deo. I 10 år har jag kört med aluminiumfri deo nu. Allt började med att jag så ofta hade ont i lymfkörtlarna i armhålorna. En kompis till mig uppmärksammade mig om att det kan bero på aluminiumet som finns i all traditionell deo. Tog bort det, skaffade mig aluminiumfri och på 2 veckor var smärtan borta och har inte återkommit sedan dess (mer än när jag varit sjuk t ex). Det var ett tydligt tecken på att något inte stämde, tänk att det kan vara så? Det beror tydligen på att körtlarna täpps igen av aluminiumföreningar. Nu har under Your Skin börjat med aluminiumfri och den är på väg till mig i detta nu. Ska bli så spännande att testa, jag är petig med deo. Du hittar den HÄR.
Glöm för tusan inte detox-kitet för håret. Det som jag använt mig av nu i över två år. Som räddat mitt stackars hår från att bli tvättat varje dag till ca 1 gång per vecka. Ger du det en chans, sådär en 4-6 veckor så kommer du märka dem enorma skillnaden. Många berättar också att de numera slipper en kliande hårbotten och är så nöjda med kvaliteten på håret. Finns HÄR.
Sist men inte minst så tipsar jag om badlakanen, nej men dom slåss vi om hemma. Äger inga mjukare badlakan. Jättestora och jättesköna. Blir galen när någon ”tagit dom”. 😂 Perfekt till sommarens bad och härligheter. Finns HÄR.
Kom ihåg att använda min rabattkod nina20 så får du 20% rabatt på ett helt köp, gäller på redan rabatterade varor också.
Hur härligt var det inte med syrensaft? Jag är helt hänförd vilken känsla det var att bara skapa en god saft sådär av växter. Har aldrig gjort det förut, haha…. Nej men saft har aldrig varit riktigt min grej. Och rabarbersaft (recept HÄR) som jag gjort många gånger har en lite annan metod. Nu måste jag göra flädersaft också. När börjar den växa och var hittar man den? Hos någon granne kanske? 😅
Glasen saften serveras i hittar du HÄR. (Kampanj just nu).
Ett underbart sätt att ta tillvara på syrenblommorna. Har också tidigare lagt ut en reel på min Instagram om hur du håller en syrenbukett levande länge. Det inlägget hittar du HÄR.
Syrensaft, ca 1 liter.
20 knippen syrenblommor
5 dl vatten
5 dl strösocker
2 citroner
Gör såhär:
1) Tvätta och skiva citronerna. Tvätta syrenknipperna ordentligt (brukar vara fulla av både bärfisar och andra insekter.) Lägg allt i en t ex plastburk med lock.
2) Koka upp vatten och socker och slå det sedan över blommorna och citronskivorna. På med lock. Låt svalna och ställ sedan i kylen i 2-3 dagar.
3) Sila upp allt och häll i rengjord flaska med kork. Håller en hel evighet i kylen, går också jättebra och frysa.
Denna saft blandas ut med vatten, bubbligt eller vanligt. Det blir också väldigt gott att blanda ut det med prosecco. Mums! 💜
Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under bilden.
Följ mig gärna här:
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Här hemma har det ganska så nyligen ätits middag. Det är fotbollsträningar (Milo tränar 3 dagar/vecka) som ska avklaras och grejer så ibland drar middagstiden ut på tiden. Jag har dessutom svängt ihop 2 sockerkakor till Milos klass som dom ska mumsa på imorgon! Han hade lovat att mamsen kunde fixa. Haha….
Skulle först använda den här formen, men kom på i sista stund att den är gigantisk. Man måste göra minst 1 1/2 smet för att den ska täcka. Blir dock sååååå fina kakor med den, finns HÄR.
Här står det nu och svalnar i alla fall. Gjorde en utan smör och med havremjölk då en är laktosintolerant. Ett riktigt bra recept måste jag säga.
Redo för att åka till Sthlm och få behandling och ha lunchmöte. Älskar min ring från Caroline Svedbom. Finns flera olika färger HÄR. Blir så glad av hennes smycken. 👌🏻💚💛
Gjorde i ordning denna flaskan i morse med iskallt vatten och citron i. Glömde såklart den hemma, men när jag kom hem och smakade så var vattnet fortfarande iskallt. Då hade den ändå stått framme hela dagen, faktiskt i 12 timmar. Så tips tips till sommaren. Inget samarbete, bara ett genuint tips.
Efter min behandling var det dags för lunchmöte. Vi satte oss på Jaqueline. Tips tips om du vill äta gott i en härlig miljö. Åt en supergod råraka med massa gottigt på, vi satt ute och solen gassade på oss. Så härligt att dom har de sladdlösa urfina lamporna Flowerpot där. Finns i flera olika färger HÄR.
Nej hörni, dags att nanna kudde hörni. Vi hörs imorgon igen.