Krupphosta

Godmorgon! ♥

Här sitter vi fortfarande i morgonrockar i soffan.

img_4595

Milo har haft krupphosta inatt så han fick stanna hemma idag. Hellre vila hemma och bli pigg fort än att gå en dag i skolan och kanske bli ordentligt sjuk. Dessutom har de bad idag vilket inte alls är bra för hans krupphosta. Ni som har barn med krupphosta vet hur det är. Det låter för det första så hemskt. Som en hund som skäller ungefär. Halv 4 inatt satte han igång. Tack och lov så släppte det lite när han fick dricka vatten, ibland behöver vi gå ut eller att stå i ett ångat badrum för att det ska släppa. Jag vet att det sägs att det är med ångat badrum är en myt men för oss (alla mina tre barn har haft krupphosta) har det alltid hjälpt!

img_4601

Favvomorgonrocken på ♥

Nu ska vi ta tag i dagen. Jag ska jobba lite på förmiddagen medan Milo sysselsätter sig med sitt. Får jobba snabbt då han brukar ruttna efter ett tag. Vi hörs av lite senare. Du ska få byxtips nämligen, jag hade också tänkt baka lite nya recept idag om herrn i huset är ok med det. 😉

Stor kram Nina ♥

4
5 kommentarer

Känsliga stunden….

Filter är bra skit….helst när det är mycket filter och man slipper visa sitt rätta tryne. Det där trynet som inte mår så toppen för tillfället. Det är lite som en ketchupeffekt, denna sorg drar med sig massa annan skit. Hittade en blogglista som passade väldigt bra in på mig just nu. Skönt att få sitta och tänka till på vad som för mig riktigt glad.

KÄNSLIGA STUNDEN

1. Vad gör dig riktigt glad?

Att se Milos sprudlande ansikte. När de stora barnen kommer hem. Att veta att jag har en helg framför mig med Tony och lilla familjen och inga direkta planer. Mina nära och kära överlag gör mig riktigt glad.

2. Vad gör dig ledsen och arg?
Orättvisa, att bli anklagad för något som inte är sant, missunnsamhet, när kvinnor stjälper varandra, att bli missförstådd, när människor är plumpa. 

3. Hur hanterar du sorg?
Hanterar den för fullt just nu. Jag drar mig tillbaka. Vill vara ”ifred” men ändå inte ensam. Känner mig väldigt uppstressad och trasig. Försöker se framåt, då när det inte gör lika ont mer.

4. Vad har skadat dig mest i livet?
Att ha flytt för länge från ångest och att inte ha älskat mig själv för den jag är. 

5. Vad i livet har gett dig mest glädje?
Mina barns födelse och dagen då jag träffade Tony, han var verkligen DEN jag letat efter.

6. Vilka känslor tänker du på när jag säger musik?
Jag tänker massor med känslor när jag tänker musik. Musik är något som alltid väckt minnen och händelser i mitt liv. 

7. Känslig eller känslosam?
Både och…..nästan lite fööööör mycket. 

8. Hur ofta gråter du?
Just nu varje dag, flera ggr per dag.

9. Visar du mer än vad du känner, eller känner du mer än vad du visar?
Absolut känner mer än vad jag visar. 

10. Blir du lätt irriterad?
Ibland, är det PMS så kan jag säga MYCKET.

Nu ska jag ta kväll i soffan här. Önskar dig en fin kväll och hoppas att du mår bra! ❤️ 

2
Kommentera

LYXIG VARM CHOKLAD

”Vad kan man göra för gott med Valrhona choklad” frågade Annelie på Inreda.com mig, vi kör ju ett samarbete just nu. Det Annelie inte visste var att jag ju sitter på jordens fetaste recept när det kommer till att göra egen varm choklad. 🙂 Där ingår nämilgen vit choklad.

Så idag när jag hämtade Milo från skolan så var han ute. Han var sådär härligt rödblommig och hade lekt i snön så han var alldeles mör. Då passade det väl supertoppen att få dricka mammas special tänkte jag. Min lyxiga varma choklad med lite hemliga ingredienser…. han formligen vräkte i sig den. 🙂

varm_choklad_varm_oboy_gör_egen_oboy

Mina specialingredienser är några, det är därför den blir så fantastiskt god! Här ser du en liten sneekpeak. 😉 Det är nästan löjligt enkelt att göra den godaste varma chokladen alldeles själv.

img_4567 img_4568

Valrhona choklad fick bli min ”secret ingredient”. Alltså den här chokladen kan knappt förklaras. Om jag ska försöka förklara så är det som att stoppa den finaste vita chokladpralinen i munnen med toner av smörkola och sådär gräddigt krämig så gommen säger ”halleluja”. Att få använda denna chokladen i bakning eller i en varm choklad är liksom höjden av lyx! Något att förhöja en jäkligt trist måndag med helt klart! 🙂

Valrhona anses för övrigt att vara världens bästa choklad, jag förstår verkligen det. Ska bli spännande att baka mera på detta alltså….ja om jag typ inte hinner äta upp det själv först. Det är verkligen farligt gott! Så otroligt exklusiv smak alltså, jag är heeeeelt såld.

img_4574 Milos första uttryck när han satte munnen till glaset var ”MMMMMMmmmmmmmmm”, det är sjukt bra betyg! ♥

hemgjord_oboy_varm_choklad

RECEPT 1 KOPP NINAS LYX O´BOY:

1,5 dl mjölk
½ dl vispgrädde
1 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
½ msk strösocker
några knappar Valrhona choklad

Topping:

½ dl vispgrädde
malen kanel

Gör såhär:

1) Värm mjölk, grädde, socker, vaniljsocker och kakao i en kastrull. Värm till den nästan börjar koka.

2) Häll i Valrhona chokladen och låt den smälta ned.

3) Vispa grädden.

4) Toppa chokladen med vispgrädde och dofta över lite malen kanel.

img_4577

Någon var väldans nöjd med en kopp LYXCHOKLAD! ♥

I samarbete med Inreda.com

6
1 kommentar

Farsdag

Halloj!

Sent hej ifrån mig idag. Huvudvärk och allmänt nere….. BLÖK! Men men, vi får väl bara kämpa på helt enkelt. Det är som det är liksom..

Vi hade en mysig farsdag igår. Glad att vi båda har våra föräldrar i livet. Att vi har möjlighet att åka till våra föräldrar en sån dag som igår. Mitt instagramflöde och FB kunde nämligen berätta att det är många som inte har den möjligheten. Hur många det är i min bekantskapskrets som mist någon av de sina. 🙁 Vad sorgligt det måste vara med en sådan dag som igår då.

Det är ungefär som nu när Toxy inte finns bland oss längre. Då känns det som alla pratar om sina husdjur, eller att all reklam på TV handlar om katter. Mina sociala medier kryllar av söta katter och gos med husdjur. Det känns som det matas mot en hela tiden fast det säkert inte alls är så….

mikkas_milena_jacket mikkas_milena_jacket

Igår hade jag på mig min nya jacka, så glad att den hann att komma innan helgen. ♥ Gjorde ett seriöst försök att liksom snäppa upp mig lite och fixa mig i ordning så jag inte ska deppa ihop fullständigt. Därför passade det perfekt att ta på mig den nya dagen till ära. Men som någon skrev, det syns på mina ögon att jag har sorg. Helt rätt…

mikkas_milena_jacket mikkas_milena_jacket mikkas_milena_jacket img_4544

Tony var fotograf igår även om jag inte alls kände för att bli fotad, tycker han gjorde det riktigt bra. ♥ Har letat efter en skinnjacka som inte är skinn men som ser ut som skinn och som har en fet pälskrage. Det har inte varit lätt att hitta ska ni veta, men nu så….äntligen, denna är så snarlik skinn man kan komma faktiskt. Den här finns på MIKKAS, just nu nedsatt i pris dessutom, du hittar den HÄR.  Webshopen är fina Mikaelas, en tjej jag träffade på en tjejfest i somras och hemma hos Hannah när hon fyllde år. Så jag gör gladeligen lite reklam för den såklart.

img_4545 img_4547

Mamma hade gjort matjestårta fast utan botten. Denna är så galet god så nu har jag beställt den till julbordet också. Åh, så gott verkligen! ♥

img_4552

Älskar komma till dukat bord!

img_4553 img_4555 img_4556

Jag fick mata lille Edward. ♥

img_4558 img_4564

När jag äntligen fick lite tid över så klippte jag Milo. Lille stackarn har gått omkring och sett ut som skomakarns ungar en längre tid. Han blev nöjd även om han ser lite missnöjd ut på bilden ovan. Han började ruttna på att vänta och att det kliade även om jag lärt honom att hålla i handduken ordentligt. 😉

img_4565

Ute hos svärisarna åt vi Tacos och mös, dock inga bilder på det. Toxys viloplats var upptänd med ljus och jag älskar min svärmor för det. Det var så fint att komma ut dit igår. Jag var faktiskt lite nervös för hur jag skulle reagera. Men när hon tänt upp ljus hos honom kändes det så fint. Vi gick förbi och sa hej till honom. ♥ Jag funderar på om jag kanske ska rista in hans namn och födelsedatum i stubben istället för att göra ett kors. Stubben står så fint där nämligen.

Nähä, nu ska jag vara lite trevlig här. Är och hälsar på syrran med mamsen och tänkte att jag snabbt skulle slänga in ett inlägg. Vi hörs lite senare hörni.

Stor kram och tack för att ni förstår att jag är lite låg och låter mig sörja. ♥

Kram Nina ♥

3
5 kommentarer

Vaniljkakor med kristyr/glasyr

Go`kväll alla fina!

Vill börja med att tacka för fina kommentarer och stöttning. Fint att ni orkar med mig fast jag är nere. Innan jag tar natt så tänkte jag visa er det där kakorna som jag höll på med under förmiddagen. De blev en uppskattad present och vi har haft en väldigt mysig farsdag, det ska jag skriva mer om imorgon.

Men hur söta SLIPSKAKOR gjorde inte jag idag då? Åååååh jag tyckte de blev sååå söta! ♥ Lite småpilligt var det men ÅH så värt det! Kan knappt sluta titta på dessa härligheter. Dessutom var det supergoda också. Milo gick runt bordet som en katt kring het gröt och ville ha ”Bara en tiiiiiiill…..” 😉 Det var ju farfar och morfars presenter så inte alltför många blev det men ett par fick han nalla.

Img 5021.jpg

RECEPT CA 30 SLIPSKAKOR:

150 g smör

1 dl strösocker

4,5 dl vetemjöl

3 tsk vaniljsocker

Gör såhär:

1) Börja med att blanda samman smöret och strösockret. Smöret ska vara riktigt mjukt. Några sekunder i micron brukar göra susen.

2) Blanda de torra ingredienserna och sikta i det i smörblandningen, lite i taget. Använd elvisp eller köksmaskin. Kakdegen kommer att bli till en början småsmulig för att sedan bli större och större smulor och till slut en stor klump.

3) Ställ att ”stelna till” lite i kylen i ca 15 minuter.

4) Kavla ut degen på mjölat bakbord och skär ur eller stansa figurer. Jag gjorde slipsar. Lägg på bakplåtpappersklädd plåt och grädda i 200 grader i ca 6-8 minuter, de ska nätt och jämnt börja få färg. Ta ut och llåt svalna medan du gör glasyren/kristyr.

Royal Icing:

1 ägg (bara äggvitan)
2,5 dl florsocker
1 tsk ättika (ej till konturer, bara ifyllnad)
2 tsk vaniljsocker
Eventuell hushållsfärg

Gör såhär:

1) Vispa äggvitan försiktigt, sikta ner florsocker och vaniljsocker lite i taget.

2) Vispa med elvisp tills du får en riktigt tjock kristyr, för att göra konturer på kakorna behöver man en tjock kristyr, när man sen ska fylla i kakorna behöver man en rinnigare kristyr och det får man om man tillsätter lite ättika.

3) Häll i hushållsfärg till önskad färg. Dekorera sedan kakorna som du vill.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR
Följ mig gärna på Instagram HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin HÄR

13
2 kommentarer

Carpics

Lite pics ifrån bilen. 

Hej fina!

Har inte hunnit in till Er förrän nu. Det har varit fullt upp hela dagen med sång och frukost på sängen för pappan i vårt hus, sen har jag bakat kakor hela långa förmiddagen. Alltså piuuuuuh vilket jäkla jobb alltså, du ska få se dem sen och också få recept.

Nu är vi på väg till Tonys pappas farsdagskalas. Jag är så otroligt trött och låg idag hörni, skönt att ha något att göra i alla fall.

Hörs sen igen!

Kram Nina ❤️

1
4 kommentarer

Vackert

Gokväll!

Usch, overkligt trött. Sorg måste vara uttröttande va? Jag ligger undet täcket i soffan. Något av det härligaste jag vet är att ta med täcket till soffan.

Jag tog mig ut idag. Det var ett sånt underbart väder alltså, helt fantastiskt.

image

Hur fint? Det var totalt vindstilla ute. 6 minus och gassande sol.

image

Grannarna hade tänt en grill strax utanför oss utanför skolan så vi gick dit och satte oss medan kidsen åkte stjärtlapp bredvid.

image

image

image

Korvätning ute på vintern är fasen mys på hög nivå. Barnen njöt verkligen också. Såhär ska en vinter vara, snöig och solig.

Tony och Milo har åkt på pokemon jakt. Själv ligger jag här och bara slappar och ska nog ta en powernap så jag orkar kolla Så nycker bättre ikväll. Har sett ett avsnitt på Play så jag har lite att ta igen.:)

Nä, bäst att lägga ned så jag hinner ta en liten snabb powernap här. Hoppas Du också haft en mysig lördsg du med.

Kram Nina ♡♥♡

1
1 kommentar

Saffransbullar med pepparkakssmak

Ja nog börjar man bli sugen på saffran nu va? Mitt instagramflöde väller fullkomligen över av saffransbak till höger o vänster.

Tänkte bjuda dig på ett recept där du får två flugor i en smäll faktiskt. Dessa saffransbullar är faktiskt apgoda och alla som ätit dem har alla fallit pladask och velat ha receptet.



RECEPT ca 30 bullar:

2,5 dl mjölk

2,5 dl vispgrädde

2 påsar (1 g) saffran

50 g jäst

1/2 tsk salt

2 dl strösocker

250 g créme fraiche 15%

100 g mjukt smör

Ca 10-12 dl vetemjöl

Fyllning:

100 g smör

1 dl farinsocker

1 påse pepparkakskrydda


Gör såhär:

1) Värm mjölk, grädde och saffran till max 37 grader. Smula jästen i en bunke, har du en köksmaskin använder du den bunken.

2) Tillsätt salt, strösocker och créme fraiche. Tillsätt mjukt smör och vetemjöl, lite i taget. Knåda degen väl, använder du köksmaskin ska degen jobba i ca 5 minuter och degen ska släppa kanterna.

3) Låt jäsa till dubbel storlek i bunken under duk, i cirka 45 minuter.

4) Sätt ugnen på 225 grader.När degen jäst klart delar du den i 2 delar. Kavla ut till två rektanglar, ca 0,5 – 1 cm hög.

5) Bred på rumsvarmt smör, rejält med smör. Strö sedan på farinsocker och en halv påse med pepparkakskrydda.


6) Rulla ihop till en rulle och skär eller tryck ut ca 3 cm breda bitar. Ställ i formar och låt jäsa i ytterligare 30 min.

7) Innan gräddning penslar du bullarna med ett ägg och strör på pärlsocker. Grädda i 225 grader i ca 8-12 minuter beroende på din ugn. Ett bra tips är att kika under bullarna, är de lite mörkare til färgen under är de klara.


Mina lussekatter som du också ser på bilden bakar jag på samma grundeg. Saftiga och såååå goda är de!

Följ mig gärna på FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

0
2 kommentarer

Grova glutenfria frallor

Godmorgon! ♥

Jag märker att morgnarna är värst än så länge. Nu gick jag också igenom bilderna i kameran och hittade fler bilder som jag tog de två sista dagarna. Förlåt att jag är så deppig, men jag kan verkligen inte rå för det. Har så himla svårt att slänga in ett glättigt och glatt inlägg när jag känner mig som ett ösregn. Jag tänker på honom varje vaken minut. Jag vet att det är övergående (tack och lov), att man kommer att bli människa igen när tiden får gå. Jag får otroligt mycket kraft av era kommentarer, jag vill bara säga det. Ni berättar om era egna förluster och ger mig hopp om att han har det bra borta i regnsbågsland nu. I morse kom jag på att jag glömde lägga i en tom toalettpappersrulle och en hårsnodd. Han älskade att leka med det. Då blev jag ledsen för det, för att jag glömde att han inte fick det med sig det i graven… Tony sa att där han är nu finns det massor av det. Sånt tröstar, vad man än har för tro efter döden så tröstar sånt oerhört. Skulle vilja att han kom och berättade att han har det bra nu. Usch, nu gråter jag igen. För hundraelfte gången. Förstår inte hur mycket tårar det kan finnas liksom…

Jag har startat dagen med att baka. Så skönt att få baka när man känner sig som ett ösregn. Något glädjande är att solen visar sig så otroligt vackert här nu. Vill ta kameran och gå ut och fota. Det är så fint. Jag behöver solen i mitt ansikte, jag känner det.

glutenfria_frallor_skrädmjöl_frukost_godmorgon glutenfria_frallor

img_4494 img_4498 frukost_morgon_glutenfria_frallor

Här har jag just suttit och njutit av min frukost. En nybakt glutenfri fralla glädjer mig faktiskt lite.

img_4488 glutenfria_frallor_frukost_köksbord

En stor latte med kardemumma och kanel och så Tony som spelar gitarr vid kökbordet, jag det är också en tröst.

img_4490 glutenfria_frallor_bröd img_4492

skrädmjöl

”The secret ingredient” i dessa frallor är detta skrädmjöl. Det klassas som glutenfritt men det kan finnas spår av gluten så är man intolerant kan inte alla äta skrädmjöl som är ett mjöl gjort på stenugnsrostat havregryn. En väldigt speciell och jättegod smak.

RECEPT PÅ GROVA GLUTENFRIA FRALLOR:

2,5 dl skrädmjöl
1,5 dl fibrex
1,5 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
1 tsk malen kardemumma
2 ägg
1 dl naturell yoghurt
1 dl grädde el mjölk
4 msk olivolja
3 msk solrosfrön

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 200 grader. Vispa äggen. Vispa i yoghurt, mjölken/grädden och fettet.

2) Blanda alla torra ingredienser och vispa sedan i det äggsmeten. Låt det stå och svälla i ca 5 minuter.

3) Ta ut ca 5-6 bullar ur smeten och forma till bullar. Jag blötte händerna lite så att det var lättare att hantera degen. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Toppa med t ex vallmofrön.

4) Grädda i ca 10-15 minuter tills frallorna fått lite fin färg.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR
Följ mig gärna på min Instagram HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin HÄR

1
2 kommentarer

LCHF snacks

Tack alla för ert underbara stöd! Ni är så fina! ♥

När jag är nere såhär så är den bästa terapin att ställa sig i köket. Så har jag alltid varit, så jag gissar att den här helgen kommer handla mycket om att baka, umgås med familjen -nära och kära och kanske inte vara hemma så mycket. Det känns skönt att inte vara hemma och se att det är så tomt faktiskt, men man kan ju inte alltid fly sitt hem. Någon gång måste man ju bara ta att han inte finns mer och sluta fly från det onda, sen vill jag ju baka så då är det bra att vara hemma.

Idag hänger jag hos mamma. Skönt att få vara hemifrån och nära någon som man bara får gråta hos. Idag så var jag sugen på att fixa nå snacks. Sugen på chips var jag men några chips fanns inte här. Tänkte att jag gör egna. Dessa är såååå goda, en riktig höjdare faktiskt. Så sväng ihop dina egna snacks till ikväll vetja. ♥

C61A9C68-A8C6-417A-BD27-5B6F49F5F280

INGREDIENSER:

3 dl riven smakrik ost (gärna fet)
2 ägg separerade
1/2  tsk paprikapulver
1/2 tsk lökpulver

 GÖR SÅHÄR:

Riv osten. Separera äggen, gulorna i en bunke och vitorna i en. Vispa äggvitorna till hårt skum, det betyder att inget rinner när du vänder bunken upp och ner. Ha i kryddorna i gulorna och häll det sedan över äggvitorna.

20120102_074011

Blanda samman. Vänd i osten och blanda om till en smet som är ganska så tjock.

20120102_074109

Klicka ut och platta ut oströran på bakplåtpappersklädd plåt. Man får ut ca 16 chips. In i ugnen på 200 grader i ca 25 minuter.

20120102_074253

Dessa chips blir inte så hårda. Vill man ha dom hårdare kan man nog ha dom inne mycket längre men med lägre temp. Det ska jag testa nästa gång! Jag serverar dessa med salsadip och creme fraiche.

20120102_091603 20120102_091641 20120102_091711

Snacksa loss till fredagsmyset kanske! ♥

HAPPY FRIDAY

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)

8
4 kommentarer