The rabarberkaka
Joooo men jaaaa! Lycklig på riktigt, den här rabarberkakan slår ALLT. På riktigt alltså. Jag har då aldrig bakat så god rabarberkaka. Det är helt vansinnigt hur god den blev, haha…. jo men det är sant! Du måste testa. Kombon med mandelmassa och rabarber är nästan för gott, den är dessutom lite lite kladdig och krämig inuti och sådär frasig ute på kanten och så smöret som satt smak på allt. Nej men jag orkar inte vad gott! Du kan självklart byta ut rabarber mot äpplen också, eller varför inte plommon, blåbär eller hallon.
Kika gärna på fler mjuka supergoda kakor HÄR (<klicka)
Tårtfat HÄR (<klickbar länk) // Assiett HÄR (<klickbar länk)
Det här är en kaka som du verkligen måste testa att baka, jag blev kär…. Och lycklig. Tony mumlade något knappt hörbart typ: ”Nej men dra en j-a gräns så god kaka!” Bra betyg! 😅
Jag älskar kakor som går snabbt och enkelt att svänga ihop, kolla här nedan på flera goda & populära recept på kakor (klicka på länkarna för recept):
• Röra ihop kaka med blåbär och mandel.
Världens godaste rabarberkaka, ca 8 bitar.
Kika gärna på receptet på den här Blåbärskakan med vit choklad (<klicka), godaste Blåbärskladdkakan (<klicka), magiskt god jordgubbskladdkaka (<klicka) och denna citronkladdkaka med limeglasyr (<klicka).
1 1/2 stjälk rabarber
2 tsk potatismjöl och 2 tsk strösocker
100 g smör
2 dl vetemjöl
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver
2 ägg
50 g riven mandelmassa
Flagad mandel
Florsocker
Gör såhär:
1) Sätt ugnen på 175 grader. Ta fram en kastrull, tänk på att ingredienserna ska vara i kastrullen så den är så pass stor.
2) Bryn smöret, plattan på medelvärme och låt det bryna lite medan du rör kastrullen, det doftar lite nötigt när det är klart.
3) Blanda de torra ingredienserna och rör i det i det brynta smöret. Rör också i äggen samtidigt, rör runt ordentligt så det blir en jämn smet.
4) Skala och slanta upp rabarbern. Blanda den med potatismjöl och socker. Smörj och bröa en springform på ca 24 cm. Häll i smeten, riv mandelmassan och ha på det uppepå.
5) Pressa i rabarberslantarna och strö på mandelflarn och grädda sedan i nedre delen av ugnen i ca 25-30 min. Den ska ha fått lite färg och vara lite krämig i mitten.
Pudra florsocker uppepå. Servera gärna med lättvispad grädde. Galet gott!
Du vet väl att den här sidan bjuder på massor av olika recept, både mat och bak. Några exempel här nedan:
• BRÖDRECEPT (<klicka)
• KÖTTRÄTTER (<klicka)
• KYCKLINGRÄTTER (<klicka)
• SÖTA PAJER (<klicka)
Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under bilden.
Följ mig gärna här:
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR