ANNONS

Den här ”Sverigekakan” med twist får alla att vilja ha receptet.

Underbara ljuvliga Sverigekaka!

Ja så är det väl den traditionella Sverigekakan kan sammanfattas va? Ljuvligare kaka får man liksom leta efter, finns inte mycket som slår det. Eller? Jag gjorde nämligen en twist på Sverigekakan och adderade ytterligare en fyllning, och oj oj oj oj vilken kaka detta blev alltså. Du MÅSTE verkligen testa. Tipsar också om det ljuvliga fatet som kakan står på, något av det finaste jag har brukar jag säga.

Missa inte – Över 100 goda recept på kakor


Serverade bakverken på dessa superfina assietter från Mateus också, finns om du klickar HÄR. Den här kakan blev sååååå god så denna måste du verkligen testa. Den har allt tycker jag. Serverar du den till en klick rårörd vaniljkräm (<klicka för recept) så kommer det vara pricken över i:et.

Tipsar om: Världens godaste äppelkaka (<klicka)


Kakan står på det ljuvliga fatet från Mateus, finns om du klickar HÄR. Testa att byta ut äpplena mot rabarber när det är säsong för det, minst lika gott! Älskar man inte när det är rabarbersäsong!

Vill du testa världens godaste Rabarberkaka (<klicka för recept)

SVERIGEKAKA MED KANELBULLEFYLLNING OCH ÄPPLEN:

3 ägg

3 dl strösocker

3 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 dl kokande vatten

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 175 grader. Spänn fast bakplåtspapper i botten på springformen, du kan också klippa till lite bakplåtspapper och täcka kanterna i springformen. Då blir kakan fin på sidorna också. Annars funkar det med att smöra och bröa sidorna.

2) Vispa ägg och strösocker riktigt pösigt.

3) Blanda vetemjöl och bakpulver. Häll i det i äggsmeten. Rör om med slickepott

4) Häll i det kokande vattnet. Rör om till en slät smet.

5) Häll i smeten i springformen och grädda i ca 30 minuter. Kakan ska vara torr när du kollar med sticka.

Fyllning 1:

4 äpplen 1 msk kanel 1 msk kardemumma 2 msk vaniljsocker smör att steka i

Gör såhär:

1) Skala och tärna äpplena.

2) Lägg i en rejäl klick med smör i en kastrull. Häll i äpplena och sedan kryddblandningen. Blanda om och låt stå och puttra i 5 minuter.

Fyllning 2:

125 g smör

1 dl mjölk

1 msk kanel

2 dl socker

Gör såhär:

1) Smält allt smör.

2) Häll i mjölk, socker och kanel.

3) Koka upp allt.

Såhär sätter du ihop hela kakan:

Blanda sedan samman fyllning 1 och 2.

2) Dela den avsvalnade kakan på mitten.

3) Bred fyllningsblandningen på kakan. Lägg sedan på locket. Dekorera med florsocker

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under bilden.

Fler goda recept här på sidan:


• Över 120 goda recept på mjuka kakor 

• Mina 10 populäraste kycklingrecept 

• 15 billiga & goda rätter

• 10 perfekta rätter för matlådan 

• Över 100 goda brödrecept 

• 8 underbara korvrätter 

• 10 enkla & extra goda vardagsrätter 

• 8 maträtter under 15 minuter 

• 20 lättlagade rätter under 30 min

• 38 goda grytor

Följ mig gärna här:

Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.

Kram Nina

202
2 kommentarer

Godaste Lins och Kikärtsgrytan

Innehåller Annonslänk

… som inte kostar så mycket att laga. Sånt gillar vi ju nu. Denna lagade jag idag och det blev väldigt gott. Hade nästan svårt att sluta äta. Comfort food som jag kallar det, mat man mår bra av.

Fler goda vegetariska rätter (<klicka)


LINS & KIKÄRTSGRYTA, 4 p

2 msk olivolja

2 vitlöksklyftor

2 msk tomatpure

1 zucchini

380 g tetra linser – (jag köper dessa, riktigt bra pris)

380 g tetra kikärtor – (jag köper dessa)

2 tsk timjan

2 tsk paprikapulver

1/2 msk spiskummin

1 krm svartpeppar

Salt efter smak

300 g passerade tomater

250 ml kokosmjölk

1 1/2 msk honung (är du helvegan så ta lönnsirap istället)

500 g pasta

Gör såhär:

1) Häll i olja i stekpannan. Pressa i vitlöken och också i tomatpurén och låt allt fräsa en stund.

2) Tärna zucchinin. Ha i den också. Ha i alla kryddor. Häll av linser och kikärtor och skölj dem och häll även i dem.

3) Ha i passerade tomater, rör om och låt puttra ett par minuter.


4) Ha i kokosmjölken. Jag använde denna, köper den på Willys. Den är god och krämig, älskar det. Låt grytan puttra i ca 5-8 minuter. Servera med pasta eller ris.


Annat gott med kokosmjölk i:



Krämig Kycklinggryta med kokosmjölk

Fläskfilégryta med kokosmjölk

Ninas Thaikyckling

Grön krämig ärtsoppa med kokosmjölk

TIPS: Vill du ha lite hetta i grytan så ha i 1 krm chilikrydda eller cayennepeppar. Gott också att hacka i en halv chilifrukt.


Om du vill äta naturligt glutenfri pasta så kan jag verkligen rekommendera den här. Detta är min favoritpasta. Jättegod och smakar väldigt mycket som vanlig pasta. Finns HÄR.

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under bilden.

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

182
4 kommentarer

Bakslag de luxe

Hej på er!

Nu har jag massor att uppdatera er med. Blev ett riktigt bakslag med min rygg som svepte undan fötterna på mig. Gårdagen bara grät jag, i förrgår var jag väl i chock för att den vidriga smärtan var tillbaka. Men idag har jag tagit mig i kragen och tänkt att nu måste det här livet ändå levas.

Som jag grät när detta blombud landade här hemma. Det var min älskade Thedde från Schweiz som skickade. Gissa min lycka? Han ville peppa sin mamma. Som jag behövde det och gissa om det satt som en smäck. De tuffa dagarna är det verkligen min familj som bär mig. Tänk vad jag får vara lycklig som har dom.

Igår jagade vi efter en elektrisk fåtölj som man kan ligga i. Det var nämligen så att vi var hem till mamma och pappa och jag låg i deras elektriska fåtölj och kände verkligen hur avlastad i ryggen jag blev. Otroligt härligt! Känns som detta skulle kunna vara ett sätt att sova på när det är som värst. Jag kan kunnige ligga på ett enda sätt som är behagligt när ryggen är som värst så det blir ingen sömn, och då läker man ju inte direkt bra. Vi åkte till Jysk här i stan och ville köpa en liknande fåtölj, tyvärr fanns bara visningsex kvar och den fick dom inte sälja. Jysk i Märsta hade, märkte på vägen dit att de ju stängde resan kl 18. Vår hemma i småstaden stänger kl 19. Ringde till kundtjänst och frågade efter numret till butiken, kundtjänst trodde absolut de kunde hjälpa oss ändå även om vi var någon minut sen. Ringde butiken och berättade om dilemmat inte kunna sova, diskbråck och en fåtölj som kanske kunde vara räddningen men fick en lite otrevlig röst i örat om att man minsann stänger klockan 18 och att de inte alls kunde vänta. 18.02 svängde vi in på butikens parkering, då var det kolsvart inne i butiken och stängt. Så jag tog bort reservationen av fåtöljen och köper den någon annanstans istället. Jag har jobbat i butik i många många år och vi var i alla fall alltid tillmötesgående om någon ringde och verkligen ville ha något men var någon minut sen, alltid. Så det kändes lite trist, men men…. Så kan det ju vara.

Söndergråten och trött, ja så kan man kanske sammanfatta de senaste dagarna. Tufft med bakslag när man nästan var helt bra. Men så är läkning av diskbråck, det tar ofantlig tid. Ska till min osteopat imorgon, jag fick en tid som någon avbokat. Så skönt!

Idag är inte smärtan riktigt lika vidrig som den varit så man kan ju verkligen hoppas på att det bara var just ett bakslag. En överansträngning av för mycket styrketräning och för långa promenader. Kanske inte träna ryggen så mycket som jag gjort, men man gör det ju för att försöka hjälpa ryggen att bli starkare och inte få detta mer. Men se den pucken gick inte, då blidde det bakslag de luxe helt enkelt. Men men, jag kämpar på. This too shall pass….. min nästa tatuering.

Vi hörs snart igen hörru, tack för du finns.

Kram Nina

90
12 kommentarer

Veckomatsedel v.18

Godmorgon!

Här är man uppe med tuppen. Somnade tidigt igår så här har jag varit vaken sen i ottan. Tänkte kicka igång denna måndag med en veckomatsedel. Spännande nog ska jag och Tony köra igång med att juica denna veckan. Vi kommer såklart att äta vanlig mat också men juica för att boosta kroppen, vill du hänga på så kolla inläggen lite senare idag och under veckan. Här kommer dock till att börja med veckans matsedel.

MÅNDAG: Världens godaste linsgryta

TISDAG: Barbecuelax med kall krämig dillsås

ONSDAG: Krämig köttfärsgratäng

TORSDAG: Världens godaste Tomatsoppa (ät med ett gott bröd)

FREDAG: Kyckling i krämig balsamicosås

VECKANS GOTTA: Silviasockerkaka (finns inte mycket som slår detta bakverk).

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under bilden.

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

148
8 kommentarer

Sista minuten tips inför Valborg

Innehåller annonslänkar genom reklam för NordicFeel

Sista minuten tips inför Valborg

Tänkte jag skulle bjuda på några sista minuten tips för dig inför Valborg. Lite skönhetstips att ta med sig till när det är dags att fixa sig för eventuella festligheter.

Tipsar om världens bästa borste att göra en egen ”blowout” med. Du hittar den HÄR. Jag har den som är 45 mm, perfekt storlek tycker jag. Använder alltid tillsammans med världens bästa fön.

Hur gör jag en ”blowout” då?

1) En ”blowout” är när du fönar upp volym och lite fall i håret. Håller oftast i evigheter och gör håret väldigt snyggt. När du vill föna upp volym i ditt hår ska det vara riktigt rent, det gör också att din blowout håller längre. Tvätta därför håret två gånger med schampo. Avsluta med balsam.

Hårserum med värmeskydd, finns HÄR (på kampanj nu)

2) Handdukstorka håret. Borsta sedan försiktigt ut håret och använd gärna värmeskydd. Det här ovan är suuuuuperbra. Massera in i topparna innan du sätter igång med föningen.

3) Sedan det som kommer göra skillnaden för en riktigt bra ”blowout”. Hemligheten stavas sektioner. Sektionera håret redan när det är fuktigt, dela det i två delar och lämna en del i nacken. Fäst sektionerna med större klämmor på sidorna. HÄR hittar du olika hårklämmor som är bra. Börja föna den del du lämnat utsläppt.

4) Använd sedan en rundborste som låter värmen passera i borstens hålrum och hårfön, den här ovan är perfekt. Låt hårfönen följa borstens rörelser och arbeta dig igenom håret. Rulla in håret ordentligt i topparna och för fönen fram och tillbaka medan håret sitter kvar i borsten. Då får du fina böjda toppar. Arbeta dig sedan igenom sektion för sektion tills håret är helt torrt.

Ps: Vill du göra det ytterligare riktigt ordentligt så snurrar du upp håret i något som påminner om att sätta dem i papiljotter fast utan själva papiljotten. Fäst dem med hårnålar och spraya sedan hela håret och låt det torka så under några minuter. Släpp ned så ska du få se på härligt svall som håller länge.

Måste bara slå ett slag för fönen också, bästa fönen jag någonsin haft. Torkar rekordsnabbt utan att bränna håret och har också antifrizz egenskaper. Finns HÄR – på kampanj just nu, här ser man verkligen att en hårtork inte behöver kosta skjortan och halva armen för att den ska vara riktigt bra.

Eftersom fönen är så grymt bra så blir jag sugen på att testa plattången i samma märke, finns HÄR (också på kampanj just nu).

Sådär. Hoppas att du får en toppenkväll på alla sätt! Imorgon ska jag tipsa om en lätt makeup som jag brukar ta till när jag bara vill känna mig lite fräsch.

Kram Nina

44
Kommentera

Räkröra med avocado i citronskal

Förrätt och bloggtips

Idag har jag ett fantastiskt tips till dig, i dubbel uppsättning faktiskt. Jag har följt Tina under lång tid på Instagram, hon har så ljuvliga bilder och inte är matbilderna hon har sämre. Saken blir inte sämre av att Tina är en underbar person. Så idag när det är Valborg så ska jag tipsa dig om denna förrätt som låter himmelskt god, den är från Just Tinas blogg. Kika in hos fina Tina, en superhärlig blogg att inspireras av. Du hittar den HÄR.

RÄKRÖRA MED AVOCADO I CITRONSKAL

Receptet hittar du HÄR inne hos Tina. Detta kommer bli ett toppeninslag idag när det är Valborgsmässoafton. Denna skapelse ska få bli vår förrätt ikväll. Ser så fram emot det, kommer bli hur gott som helst!

Kram Nina

42
Kommentera

Vitlöksbrödet som får gästerna att baxna – MISSA INTE!

Tänkte jag skulle starta denna Valborg med att ge dig kanske det bästa receptet på himmelskt goda vitlöksbröd du kan baka till ikväll. Detta bröd slåss familjen om här hemma så ett tips är att göra många, farligt goda!

Du kan välja att lägga fyllningen mer i mitten så brödet får resa sig runt om, då blir det lite mer fluffigt.

Missa inte mina mest populära recept (<klicka)

VITLÖKS-FLATBREAD, 4 STORA

Kika gärna på mina brödrecept som finns på sidan HÄR (<klicka)

25 g jäst

2 1/2 dl vatten

1/2 msk salt

1 msk olivolja

2 tsk honung

6 dl vetemjöl

75 g äkta rumsvarmt smör

2 vitlöksklyftor

2 tsk havssalt (till topping)

1 msk hackad persilja (jag använde fryst)

Gör såhär: 

1) Jag använde torrjäst, då är det 6 g som gäller. 25 g för vanlig jäst och 6 g för torrjäst. Använder du torrjäst så blandar du den med mjölet men fortsätter receptet som vanligt, du kan värma vattnet lite varmare då torrjäst tål varmare vatten (upp till 45 grader). Gillar också att detta brukar ge en härlig jäsning. Använder du vanlig jäst så smular du ned den i en bunke. Värm vattnet till 37 grader och häll över jästen och rör om tills jästen lösts upp.

2) Häll i honung, olivolja och salt. Rör om tills det också lösts upp.

3) Häll i mjölet (med torrjästen om du använder det), lite i taget tills du har en smidig deg. Mjölet kan vara av olika kvalitet, det spelar också roll om mjölet är färskt och hur hårt packat det är. Degen ska bli smidig och precis släppa kanterna i bunken, då är den klar.

4) Låt degen jäsa minst 30 minuter, gärna 45.

5) Sätt ugnen på 225 grader. Ställ in plåten i ugnen så den blir riktigt varm. Vänd upp degen på mjölat bakbord. Dela den i 4 delar. Kavla ut varje del till en avlång kaka, tänk dig en rektangel. Blanda smör, pressad vitlök, havssalt och persilja. Bred på en bred sträng på varje av detta vitlökssmör. Du kan ha på rikligt.

6) Ta bakplåtspapper och placera ut 2 på varje och skjuts in i ugnen på den varma plåten. Grädda i ca 15 minuter eller tills brödet fått fin gyllene färg. Ät till soppa eller någon annan favoriträtt, det är gott bara som det är, sååå gott verkligen!

Här nedan finner du andra smarriga recept med vitlök.

Världens godaste vitlökssås // Vitlökssmörsgratinerade kotletter // Vitlök och skinkostfyllda potatisar // Krossade potatisar med vitlök

Gillar du receptet blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under bilden.

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Kram Nina

598
17 kommentarer

Skönhetstips

Innehåller annonslänk genom reklam för NordicFeel

I veckan kom ett efterlängtat paket, skönhetsprodukter som jag tänkte tipsa dig lite om.

Får alltid miljarder frågor om mina lösögonfransar på Instagram. Fransarna jag har på mig på bilden här ovan är de gröna från Ardell, det är dem jag använder allra mest. Sköna på, går att använda om och om igen, bara dra bort den lilla limranden. Ser ut som en fransförlängning typ. De gröna hittar du HÄR.

Ardells Naked Lashes är också favoriter. Och de som heter Wispies kör jag med när det är lite mer festligt så att jag vill ha längre fransar. Du hittar alla fransar HÄR.

Det här alltså, vilken WOW produkt. Oooootrolig foundation för oss som är 40 + skulle jag säga. Den täcker galet bra så all glåmighet i ansiktet jämnas ut, men den största grejen är nog att den ändå är tunn. Fattar knappt hur det är möjligt. Men för att demonstrera, komma in bilden nedan.

Kolla! En tunt lager och ändå så täcker den halva min tatuering nästintill helt i ett nafs. Dyr men ack så värd varendaste krona. Den är dessutom dryg och räcker i en evighet. Tips är att applicera med en beautyblender. Blöt den i lite vatten innan, krama ut och sen applicerar du foundation. Det är det mest dryga sättet att använda foundation på, dessutom blir det ett väldigt fint resultat. Beautyblender finns i flera olika prisklasser, den som är helt klart bäst är den HÄR. Jag tycker Real Techniques är nästintill lika bra som Beautyblender. Den hittar du HÄR, dock mycket billigare är BB. Om du kikar in HÄR hittar du alla i olika prisklasser, viktigt att tänka på är att du får lite vad du betalar för, kan absolut vara värt att lägga ned några slantar på bra grejer för att få ett bra resultat.

Den här beställdes till Tony också, den tog slut för ett tag sedan och jag har verkligen saknat doften. Jag vill typ springa efter honom och snosa hela tiden, helt galet god. Att inte den ligger allra högst upp på alla parfymlistor är konstigt tycker jag. FE-NO-ME-NAAAAALT god doft alltså. Du hittar den i olika storlekar HÄR. Den här doften påminner om Marbella så mycket, det var där han köpte den första gången. Himmelsk! 👏🏻👌🏻😋

Ha nu en mysig Lördag.

Kram Nina

70
Kommentera

Körsbärsblomningen i Kungsträdgården

Innehåller annonslänk genom reklam för Cellbes.

Igår var vi och såg de underbara körsbärsblommorna i Kungsträdgården. 10 dagar per år blommar dom, så det gäller att passa på. Det är så otroligt vackert alltså.

Vi började med ett lunchmöte i storstan. Lunch på Jacquelines, kan verkligen varmt rekommendera deras pizzor. Magi! Min färgglada kavaj hittar du HÄR. Superfin kvalitet och så skön på, den här kommer jag använda massor nu och i sommar. Älskar verkligen färgen! 💕

Alltså detta gav av rosa blommor alltså, som en dröm! Jag vill ha ett sånt här träd i trädgården, det är värt 10 dagars blomning och rosa blad över hela gården bara jag får se detta vackra. Så länge får jag åka till Sthlm och kika. ☺️

Vet ni vad som slog mig nu? Igår fick jag nämligen upp ett minne på Instagram att 2018 var det exakt samma dag, den 28/4 som vi var och kikade på körsbärsblomningen. Hur varm blev den sommaren? Galet varm! Tänk om det blir samman år? När alla fläktar tog slut överallt…. Ja jisses, tänk om det blir så nu?

Nehej, nu ska jag kvista vidare här. Vi hörs sen igen.

Kram Nina

53
Kommentera

Köttfärs och bacon och du får en rätt som smakar himmelskt gott!

En snabbt tips till helgen. Ett tips som inte behöver kosta så mycket, blir liksom väldigt gott ändå. Dessa köttfärsrullader får så himla god smak och såsen som de simmar i är verkligen himmelskt god. Servera till t ex klyftpotatis eller potatisgratäng. Åh, då blir det smarrigt värre!

Köttfärs & baconrullader i smarrig sås, 4 port

500 g köttfärs

2 pkt bacon 

1 tsk timjan

1 tsk paprikakrydda 

1 tsk vitlökspulver

Salt & svartpeppar

Sås:

sky från köttfärsrulladerna

3 dl grädde

1 msk balsamvinäger

1 1/2 msk kalvfond

1 msk japansk soja

1 msk majsstärkelse 

salt & svartpeppar

färsk persilja 

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 200 grader varmluft, annars tar du 225 grader vanlig ugn.

2) Dela köttfärsen i 3 delar. Lägg bakplåtspapper på en plåt, lägg en bit i taget på plåten och kavla ut den så den är ca 0.5 cm tjock. Tänk att den ska se ut som en avlång rektangel. Lägg på bacon. Krydda med paprikakrydda, vitlökspulver, timjan, salt och peppar. Snurra sedan ihop rullen. Gör likadant med de andra 3 bitarna.

3) Krydda rullarna uppepå också. Skjuts in i mitten av ugnen i ca 15-20 min tills det är färdiga rakt igenom.

4) Ta ut från ugnen, lyft ur köttfärsrulladerna och lägg dem på en tallrik. Blanda majsstärkelse med en liten skvätt grädde. Häll sedan det och resten av grädden, balsamvinäger, soja, kalvfond och kryddor i skyn som blivit i formen efter rulladerna. Klipp i lite persilja. Vispa runt och ställ i ugnen i ca 15 minuter till. Höj gärna ugnen ett snäpp.

5) Ta ut såsen och lägg i rulladerna igen. Skiva upp dem och servera med t ex kokt eller pressad potatis.

Kika gärna på flera goda rätter HÄR.

Gillar du receptet blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under bilden.

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

129
2 kommentarer