En helg att fira

Hej Måndag!

Här är äntligen sommarlovet igång, Milo snarkade länge och jag fick starta morgonen lugnt. Aaaah, det är detta som är sommarlov för mamman i huset. ☺️🌿☀️🌸 Skolavslutningen i Fredags blev toppen. Milo kvistade iväg vid kl 9.

Han var så fin! Samtidigt slöt fina kompis Olle upp också. De går till skolan tillsammans varendaste dag, precis som i Fredags. Sista skoldagen för 8:an. Fasen, man blir ju blödig för mindre.

Vi var världens pinsammaste föräldrar som kom med ballonger flygandes ur framrutan. Haha, lite kul måste man få ha med de små liven. Det var inte många som stod där heller som tur var för honom. 😂

Efter skolavslutning blev det enligt tradition en snickerskaka på stan. Kusin Edward var med också, han slutade sitt första riktiga skolår.

Vi mammor och pappor firade också med lite räkbakelse och bubbel. Absolut värt att fira att sommarlovet äntligen är här.

Lördag morgon startade som vanligt med min lilla smärtpromenad. Nu har jag också börjat med att hoppa i (hoppa i var väl synd och säga haha) bubbelkoppen. Den värmen och att jag rör mig lite i vattnet gör gött.

På dagen hade Milo match i Bålsta. Funkade fint och ligga på mage på kuddar och kika på matchen. De dagar det är lite sämre så sitter jag så lite som möjligt. Dom vann också, så kul och se!

På kvällningen skulle fina Veras student firas. Vera har också bott i Spanien och gått i skolan där men tog studenten hemma i Sverige.

Vera och fina mamma Sara som blivit en av mina bästa vänner. Vi bodde i Spanien samtidigt och fann varandra på ett fint plan. Så härligt att träffa vänner när man blivit äldre. Har känt Sara lääääänge men alltid på ett lite mer ytligt plan, inte som idag. Så glad för det!

En helt underbar kväll ute i Främjarstugan, kolla utsikten. Här var det mys och sitta långt in på kvällen.

Vi åkte hem rätt tidigt, story of my life med diskbråck. Men så glad att vi kunde vara med. Var hemma i tid till en kväll med film och godis i soffan. Det är inte så illa det heller.

Imorgon ska jag visa dig hur vår baksida blev när jag målade om möblerna, snacka om skillnad.

Hörs sen igen!

Kram Nina

50
Kommentera

Supergod smördegstårta

Gokväll!
Jag gjorde kvällsfika åt oss här hemma ikväll. Familjen blev ju glad, så kan man ju säga. Så kul när det är uppskattat när man får sina infall. Det här är en riktigt snabb tårta som du svänger ihop i ett nafs. Smördegstårta är så enkelt att vem som helst kan göra den. T.o.m. den som aldrig har bakat. Den blir både spröd och krämig och smakerna gifter sig så fint med varandra. Du kan också variera smördegstårta i all oändlighet, testa med andra bär eller så kan det vara gott att variera smaksättningen i färskostgrädden. Jag tänker att smördegstårta skulle passa ypperligt på midsommar, då skulle jag nog sticka i små sverigeflaggor i den.

Kanterna blir så spröda och frasiga på den, och så fyllningen i mitten som är både krämig och sådär lagom söt. Här hemma blev det full pott med denna, kommer göra den många gånger till.

Supergod Smördegstårta, 8 bitar

1 rulle smördeg

1 ägg

200 g färskost (typ Philadelphia)

1 dl vispgrädde

1/2 dl florsocker

2 tsk vaniljsocker

1/2 citron saften

Jordgubbssylt

Valfria bär

Florsocker

Gör såhär:

1) Rulla ut smördegen på en bakplåt. Vik in kanterna och nagga sedan botten med en gaffel. Vispa upp ägget lite och pensla botten med det. Grädda i ca 15-20 min på 200 grader eller tills det får en gyllene färg. Ta ut och låt svalna helt.

2) Vispa samman färskost, grädde, florsocker, citron och vaniljsocker. Det ska bli en fluffig kräm. Bred på den på smördegsplattan.

3) Ha på jordgubbssylt. Jag använde en sån squeezeflaska. Ha på efter smak, jag hade ca ett par msk.

4) Dra med en sked så det blandas ordentligt över färskostblandningen.

5) På med bär och avsluta sedan med att pudra över lite florsocker.

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under bilden.

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

634
8 kommentarer

Fylld fläskytterfilé

Ett litet tips såhär på söndagen har jag här i dig. Den här köttbiten kan du antingen tillaga i ugn eller så gör du den på grillen. Jag fyllde fläskytterfilén med färskost med paprika och chilismak men du kan använda k stort sett vilken du vill, det du tycker är gott. Sedan fyllde jag den med lite stekt bacon också så den fick riktigt fin smak av den. Detta blev så gott så det var inte klokt.

Den här köttbiten var inte så stor som jag önskade, men har du möjlighet och välja så välj en som är rätt bred i formen. Den ska nämligen delas på längden så det blir som en över och underdel. Dessa delar ska du sen banka ut så lite. Så pass att du kan snurra ihop dem på längden med fyllningen i.

Använde den här färskosten, den är det riktigt god smak i, men som sagt vill du ha någon annan så kör på det.

Fylld Fläskytterfilé, 4 p

1 fläskytterfilé

Salt & peppar

1 1/2 färskost paprika chili

2 paket bacon

Steksnöre

Gör såhär:

1) Dela fläskytterfilén på längden, det ska bli en över och en underdel. Banka ut delarna så de blir lite bredare.

2) Ha på färskost på båda delarna. Klipp baconen i mindre bitar och stek dem så de blir lite knapriga i kanterna. Bred på en sträng med bacon i mitten på båda.

3) Rulla ihop den på längden och stäng den med lite Steksnöre. Stek den i smör och olja i stekpannan tills den förliste färg.

4) Skjuts in i ugnen på 175 grader i ca 20 minuter eller tills köttet är genomstekt.

Tips på att servera till (klicka på texterna nedan för att komma till recepten):

Krossade potatisar med vitlök

Grillad Smörig potatis

Världens godaste vitlökssås

Fräsch sallad till grillat

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under bilden.

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

239
Kommentera

Snabb cheesecakeglass med jordgubbar

Halloj!

Startar dagen idag med en supergott recept på en efterrätt som du bara måste terra i sommar, den här gör du på några minuter men den smakar som något välgenomtänkt och genomarbetat till efterrätt, som proffsen gör den typ. ☺️ Den här går tungan att krylla sig. Glasscheesecake döpte jag den till för det var det närmaste jag kunde komma, den är så naggande god hörrudu så jag tror att alla som äter den kommer vilja slicka av skålen. Glasscheesecake är en snabb-efterrätt som du gör lite finare glas och serverar sedan med kanske en kopp kaffe.

Vi här hemma slukade dessa i ett nafs och det var nästan så man ville ha lite till när man var klar. Det är exakt så det ska kännas. Som sagt du måste testa dessa glasscheesecakes, det kommer bli succé som jag brukar säga.

Tallrikar från Rörstrand Mon Amie hittar du HÄR (kampanj just nu)// Cocktailglasen hittar du HÄR (kampanj just nu) // Små skedar hittar du HÄR // Linneservetter hittar du HÄR

Snabb cheesecakeglass med jordgubbar, 2 st

100 g färskost (typ Philadelphia)

1 dl vispgrädde

2 msk sötad kondenserad mjölk

1 1/2 tsk vaniljsocker

7 digestivekex

50 g smör

Jordgubbar

Gör såhär:

1) Vispa samman färskost, vispgrädde, kondenserad mjölk och vaniljsocker tills du har en härlig fluffig konsistens. Ställ kall så länge.

2) Lägg i degistivekexen i en påse och ta tex en kavel och hacka sönder det till ett smul. Smält smöret och häll i det i påsen och blanda runt det. Jag tar bara och skakar om och sen tar jag den i händerna och liksom masserar runt det.

3) Börja sedan att ta ca hälften av smulet och ha i på botten på glaset. Ta sedan hälften av fluffet och klicka på det på smulet. Ta 2 jordgubbar och hacka dem i små bitar, lägg på dem på båda glasen. Ta sedan resten av smulet och fördela ut det på jordgubbarna, ta sedan resten av fluffet och klicka på det. Toppa med jordgubbar, dofta över lite florsocker.

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under bilden.

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

1051
8 kommentarer

Räkbakelser med skagen

Det måste firas!

Åh, hörni! Nu är det sommarlov, så otroligt skönt för minstingen i familjen och också för oss föräldrar. Att slippa känna stressiga tidiga morgnar är mer än välkommet. Det är skillnad på en tonåring som ska upp och vi vuxna, allra helst jag som är så morgonpigg. Detta blev vi ju bara tvungna att fira idag. Jag svängde i ordning ljuvliga räkbakelser som jag bara måste tipsa om! Dom är gaaaalet goda alltså. En räkbakelse ska ha allt. Brödigt, krämigt, skaldjurigt och alldeles underbart. Ostbågssmulet var verkligen som pricken över i:et för hur goda dessa räkbakelser blev. Du MÅSTE testa säger jag i vanlig ordning.

Missa inte: GODA SMÖRGÅSTÅRTOR (<klicka)

Dessa är alldeles lagom att äta en av, sen är man mätt. En räkbakelse är lite som smörgåstårtebit.

Champagneglasen älskar jag, dom finns HÄR, galet bra pris på dom, svimmade nästan, aldrig sett dom så billiga. Tallrikarna är också favoriter, Rörstrands klassiker som bara gör en så glad, dom hittar du HÄR.

Här har du också världens bästa champagneförslutare. Inget slår denna. Man pumpar tillbaka vacuum i flaskan och sen finns det också datum på den så man kan hålla koll på när flaskan är ifrån. Finns HÄR, också superbillig nu, mycket dyrare när jag köpte den. Jag har 5 stycken nu. ☺️


RÄKBAKELSE MED SKAGEN, 2 st

6 skivor formbröd

Fyllning:

1 dl creme fraiche

200 g färskost (typ Philadelphia)

1/2 finhackad rödlök (spara lite till dekoration)

1/2 liten burk stenbitsrom (andra halvan spar du)

1/2 kruka hackad färsk dill

1 1/2 dl färska räkor (hacka dem lite mindre)

Salt & peppar

Topping:

4 dl ostbågar

1 1/2 dl vispgrädde

1/2 liten burk stenbitsrom

Dekoration:

Några räkor

Hackad Rödlök

Hackad färsk dill

Gör såhär:


1) Ta formbröden och pressa ur rundlar med ett glas. 6 stycken rundlar då det går åt 3 till varje.

2) Fyllning: Blanda allt till fyllningen i en bunke.

3) Ta fram rundlarna och lägg på fyllning på varje rundel, även den översta. Spackla sedan varje bakelse med fyllningen. Ställ dem kallt medan du förbereder ostbågssmulet.

4) Lägg ostbågarna i en plastpåse och hacka lite på den med en kavel, det ska bli smått smul.

5) Ta fram bakelserna ur kylen och fördela ut smulet på varje bakelse.

6) Topping: Vispa grädden och ha i stenbitsrom. Blanda runt ordentligt. Ha i det i en spritspåse och sprita över bakelsen. Du kan också bara klicka på det utan att använda spritspåse.

7) Dekorera: På med några räkor, hackad dill och hackad rödlök.

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under bilden.

Missa inte: BLOGGENS 40 POPULÄRASTE RECEPT


Mer goda recept här på sidan: 


• 10 populära helgmiddagar 

• 125 mjuka kakor 

 20 supergoda kakor

• Populäraste kötträtterna på min sida 

• 10 populäraste kycklingrecepten

• Efterrätter i glas 

• 15 billiga & goda matrecept 

• 10 goda recept med rabarber 

• 20 lättlagade matrecept klara på under 30 minuter 

• 6 härliga tårtor 

Fler recept: ALLA RECEPTSAMLINGAR (<klicka) 


Följ mig: 

Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar. 

Kram Nina

424
2 kommentarer

Tack för alla tips om blommor till altanen

Go’ kväll!

Lovade ju att visa dig våra blommor på altanen. Är alldeles kär, jag brukar ju bara köra grönt men kan säga att altanlivet ju fick en helt annan mening med färgglada blommor. Känns nästan som jag undrar vad jag hållit på med? Haha…

Ja hörni! Hur ljuvlig färg på hortensiorna? Känns nästan magiska på nå vis. Jag ställde ju frågan på min Instagram. ”Vilka blommor är ett måste för er på uteplatsen?” Sedan utgick jag från tipsen jag fick där. Kolla så fint det blev.  Jag planterade också om varendaste en. Det har jag lärt mig av min svärmor som har de grönaste fingrar jag vet. Jag som bara kommit hem med dom och satt dom i sin plastkruka i en annan kruka och tänkt, klart. 😅 Men nu gick jag all in, ny planteringsjord och ny kruka för de små liven.

Självklart lite örter också. Dessa använder jag massor i matlagningen under hela sommaren. Jag har gräslök, dill, persilja, rosmarin, mynta (ja jag vet att den kommer bre ut sig över hela och det är bara bra – har det i sallader, drinkar och som dekoration i bakverk så det går åt, upplever inte heller att den stör de andra örterna så de får samsas i den här stora zinkkrukan) och sist men inte minst basilika. Jag tror att jag ska ha en helt egen kruka med basilika och med mynta också för basilika använder jag också massor.

Det blev bägarranka och lavendel också. Lavendel är en ny kärlek för mig, för att inte tala om bägarranka. Sett dom 100 ggr och alltid undrat vad dom heter?

Den här är som en dröm! Syrenhortensia tror jag den hette. Älskar färgen på blommorna, dom är fläckiga på nå vis så de skiftar i rosa/aprikos och creme vit. Så fina! 😍

Vid dörren står det lite dahlior och pelargoner. Det känns som jag nu ska lära mig lite att ta hand om dessa sköra små liv. För mig är alla blommor sköra med tanke på att jag är usel på att ta hand om dem. Jag dränker dom eller så torkar jag ut dom. Finns liksom inget mellanting. Men nu i år kanske det händer att jag lyckas! Jag hoppas i alla fall det.

Satte ihop en liten sittgrupp på gräsmattan. Gamla stolar från Ikea som jag bara inte vill göra mig av med. Alltid tyckt så mycket om dom.

Ja, nu är det bara popcorngräset kvar och måla ett gäng utemöbler, sen är altanen all set för sommaren. Tack för alla era tips, nu kommer jag ha fullt sjå och ta hand om allt. ☺️

Kram Nina

93
2 kommentarer

Fläskytterfilé i sockerkaksform med magiskt god sås

Nu har jag gjort en egen variant på FLÄSKYTTERFILÉ i sockerkaksform. Jag kommer fortsätta skriva fläskytterfilé även om det är många som berättar för mig att det inte är det. Grejen är att jag skriver det de heter i affären för att inte förvirra er när ni ska handla. Bara så ni vet. Denna fläskytterfilé i sockerkaksform blev ju bara för god! Så mör och såsen som den badar i. Wow! Ska du göra en kötträtt till midsommar t ex som nödvändigtvis inte behöver bli grillad så tipsar jag om fläskytterfilé i sockerkaksform. Galet gott, du måste testa!


Missa inte mina 40 mest populära recept (<klicka för alla recepten) på hela sidan!

Den här rackaren tillagas i en avlång brödform eller sockerkaksform. Den blir sådär härligt mör och när den fått gå i ugnen så länge så drar den till sig så mycket smaker. Viktigt att den får bada i såsen, det är liksom hela grejen.

Klicka HÄR för mina 20 bästa kötträtter.


Jag serverade den med ris och lite skivad gurka. Tänker att det nog är väldigt gott med pressgurka (recept HÄR) till också och en klick av körsbärssylten som jag hade i såsen.

Missa för tusan inte mitt superpopulära recept på helstekt FLÄSKYTTERFILÉ I MAGISK SÅS (<klicka för recept).


Ja jag använde denna sylten i, Körsbär och vaniljsylt, finns att köpa HÄR. Körsbär sättet en helt fantastisk smak i såsen så har du inte testat det tidigare, GÖR DET! Denna är mer som en marmelad tycker jag och passar ypperligt i denna sås. Funkar givetvis med t ex lingonsylt (ta dubbelt upp då om du använder det) eller svart vinbärsgelé.

FLÄSKYTTERFILÉ I SOCKERKAKSFORM I MAGISKT GOD SÅS, 4 p

Mer gott med kött: Min supergoda FLÄSKFILÉGRYTA // Världens godaste FLÄSKFILÉGRATÄNG // FLÄSKYTTERFILÉ I HIMMELSK BALSAMSÅS

1 fläskytterfilé

Olja & smör

Salt & peppar

3 dl grädde

1 dl creme fraiche

3 msk kalvfond

1/2 msk kinesisk soja

1/2 dl körsbärssylt

1 kvist hackad färsk rosmarin

2 vitlöksklyftor

Salt & peppar efter smak

Sås:

1 1/2 msk majsredning

2 dl grädde

Gör såhär:


1) Börja med att göra rent köttet från senor osv. Stek det runtom så det får fin färg i olja och smör. Salta och peppra. Lägg det sedan i en sockerkaks/brödform. Sätt ugnen på 175 grader.


2) Blanda allt till såsen som köttet ska tillagas i i en bunke. Häll det sedan över köttet i formen. Ställ i nedre delen av ugnen i 90 minuter.


3) Ta ut köttet ur ugnen. Häll såsen som den ligger i i en stekpanna eller kastrull. Blanda i majsredningen till såsen i grädden och blanda. Häll i det med resten av såsen. Koka upp och låt puttra på svag värme i ett par minuter.

Servera med ris eller varför inte kokt eller klyftpotatis

Mer inspiration: 

• 10 populära helgmiddagar 

• 15 billiga, lättlagade och goda rätter 

• Mina 10 populäraste kycklingrecept 

• 10 godaste vardagsrätterna vi älskar

OBS: Gillar du recepten blir jag jätteglad om du gillar dem under inlägget

Kul och höra om du testar denna ljuvliga kötträtt. Vi älskade den verkligen! Detta är helt klart väntan när den tillagas alla minutrar i ugnen. Detta är verkligen himmelskt gott.

Missa inte: BLOGGENS 40 POPULÄRASTE RECEPT

Fler recept: ALLA RECEPTSAMLINGAR (<klicka) 


Följ mig: 

Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar. 

Kram Nina

10689
80 kommentarer

Västerbottensmuffins med Skagenröra

Västerbottensost….

…det kan ju aldrig bli fel tänker jag. Dessa Västerbottensmuffins med skagenröra på blev så goda så man nästan smäller av. Dessa tänker jag att man kan äta som förrätt, tilltugg eller på midsommar t ex. Min karl här hemma sa att dom var farligt goda, svårt att sluta äta. Kan inte annat än hålla med. Dessa Västerbottensmuffins kommer finnas som ett inslag på vårt midsommarbord jag tänker att de skulle passa lika bra på julbordet. Mums!

Kolla in flera förrätter (<klicka)


Dessa Västerbottensmuffins kan du förbereda fram till du ska ha på skagenröran, sen när de ska serveras så har du på röran.

Supergott tilltugg: RÄKTARTLETTER (<klicka)


En sån här muffins är rätt lagom till förrätt, är det så att du inte vill göra så många så halvera bara receptet.

Ett tips på riktigt gott tilltugg (<klicka)


Det här är superenkelt att svänga ihop och kräver ingen större kraftansträngning för att få dem riktigt aptitliga och härliga.


Västerbottenmuffinsar med Skagenröra, ca 15 st

Skagenröra:

1/2 röd lök

1/2 liten kruka dill

125 g handskalade räkor

200 g färskost (Philadelphia)

1 dl creme fraiche

50 g majonnäs

1 msk citronsaft


Västerbottensmuffinsar:

1 rulle pizzadeg 4 dl riven västerbottensost

200 g färskost med vitlökssmak (funkar fint med naturell också)

1 dl creme fraiche

Salt & peppar

1 ägg till pensling

Topping:

Räkor

Gräslök

Gör såhär:

1) Skagenröra: I en bunke har du i all creme fraiche. Blanda i majonnäs, färskost, hackad dill, pressad citron, räkor, salt & peppar.

2) Västerbottensmuffinsar: Blanda alla ingredienser till fyllningen. Rulla ut pizzadegen och bred på fyllningen. Rulla ihop den från långsidan, som en kanelbullerulle, eller rulltårta så förstår du hur jag menar.

3) Skär upp i 15 bitar och lägg i bullformar i en en muffinsplåt. Pensla med uppvispat ägg. Grädda på 200 grader tills de får fin gyllene färg. Ta ut och låt svalna helt.

4) Klicka på skagenröra på varje muffins, toppa med räkor och gräslök.

Du vet väl att det finns massor med recept på både mat och bak här på sidan, enkelt och något som alla kan laga eller baka. Nedan får du några smakprov, klicka på länkarna för fler recept på varje:

• SMÅPLOCK & SNITTAR  

• SMÅKAKOR

• POTATISRÄTTER 

• PASTARÄTTER 

• MJUKA KAKOR  

• MIDDAGSTIPS

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Kram Nina

4978
28 kommentarer
ANNONS

Konstig dag & inspo till altanen

Goddagens Måndags/Lördag

Här har det varit en rätt konstig dag mellan ledighet och jobb, Milo är ju ledig från skolan men vi har jobbat denna klämdag. Vi ägnade dock sena eftermiddagen åt altanen och de nya blommorna. Dagen började som en pissdag med ryggen, pms har visat sig förvärra diskbråck. Det har man fått lära sig efter att ha tampats med detta sen oktober förra året. Så nu längtar jag tills mensen kommer så man får någon slags ordning på diskbråckstorpet.

Men skit i ryggar och nervsmärta. Det fortsätter vara så himla magiskt att gå min lilla runda på morgonen. Den där rundan är så viktig att få till då den hjälper så bra mot smärtan. Först använder jag mackapären såklart, sen den kom in i mitt liv har det ju hänt massor också.

Igår var vi och kollade när Milo spelade match. Tack och lov så fanns det ett café så jag kunde stå/sitta där och titta. Det har nämligen varit soligt hos oss men så kall blåst så man fryser fast man har jacka på sig.

Efteråt blev det Donken för oss alla. Milo med sin bästis Olle och hans absoluta favvomat, kunde behövas lite uppmuntran efter att både ha förlorat matchen och att ha blivit stämplad så man har en stor bula på foten. Jaja, det läker snart så då är det bara köra igen. Han spelade förresten fotboll idag, det gjorde tydligen lite ont men det gick.

Frågade på Instagram om vad för färg man ska lacka om såna här utemöbler med. Jättemånga tipsade om Hammarlack. Så det ska jag köpa nu. Har du provat? Solsängarna har börjat rosta lite men tänkte att jag skulle förlänga livslängden på dom för vi gillar dom verkligen. Beställde dom från Furniturebox för en hel evighet sen, tror detsåg att dom fanns kvar och till bra pris just nu. Finns HÄR. Mattan är från Rusta, bordet emellan också.

Funderar på att köpa till dessa extra dynor så den blir sådär superskön och ligga i. Tyckte dom här dynorna var så fina. Så fint när de inte räcker över hela solsängen. Det var 40% rabatt på dom nu på Hemtex.

Kikade runt på Hemtex och kolla vilka galet härliga badlakan?! Tänkte jag skulle lägga ut såna här på solsängarna. De är hela 90×185 cm, så stora! Love love it! Beställde några nu. De randiga är gigantiska, hela 200×180 cm. De randiga hittar du HÄR, de som det står reserved på HÄR. 40% rabatt!

Kolla in stråhatten! Halva priset nu. Tyckte den var sååå fin, min som jag har påminner mycket om den.

Älskar den! Den är sommar för mig. ☀️ Konstigt nog är det alltid sommaren man vill ha den på, inte annars.

Nehej, nu ska vi titta på film här hemma. Hoppas ni har en trevlig kväll, denna lördags/måndag. 😅

Kram Nina

83
Kommentera

Makalöst god Skagentårta

Den här alltså….

…testpanelen här hemma skrek rakt ut; ”Det här är det godaste du gjort!” Det säger en hel del ska jag säga er med tanke på att det i flera år fått vara just min testpanel. Har alltid bett dem om att vara helt ärliga och i ärlighetens namn så är inte allt jag gör ”Det här är det godaste du gjort”. Men den här makalöst goda skagentårtan var det. Den här kommer garanterat bli ett stående inslag i vår familj. Detta kommer att ätas så fort ett festligt tillfälle ges. Det var verkligen en makalöst god skagentårta och jag är så glad att jag testade den då jag tänkt länge att jag måste.

Den har allt! Den är krämig, frasig och bara så smarrig. Som en skaldjursdröm som man bara vill äta mer och mer av.

Makalöst god Skagentårta, ca 6-8 p

1 smördegsrulle

1 ägg

1 röd lök (spar lite till dekoration)

1 liten kruka dill (spar lite till dekoration)

350 g handskalade räkor (ca 100 g till dekoration)

4 dl creme fraiche (den fetaste)

150 g färskost (Philadelphia)

100 g majonnäs

1/2 citron (all saft)

Ca 1/2 citron till dekoration

Gör såhär:

1) Börja med att rulla ut smördegen, dela den i mitten så du har 2 rektanglar. Pensla med ett uppvispat ägg. Grädda på 200 grader i ca 15 minuter eller tills den fått fin färg och blivit frasig. Låt den svalna helt.

2) I en bunke har du i all creme fraiche. Vispa den sedan kraftigt med elvisp. I början blir den vattnig, men fortsätt bara vispa tills den blir fast. Blanda i majonnäs, färskost, hackad dill, pressad citron, räkor, salt & peppar.

3) På första smördegsrektangeln, bred ut hälften av räkröran. Lägg på den andra rektangeln, bred sedan ut resten på översta smördegsrektangeln. Dekorera.

Den här tårtan är godast att äta när den är nygjord. Den går att förbereda några timmar innan, men som sagt, absolut godast nygjord.

Kika gärna in andra goda recept som jag gjort med smördeg! HÄR hittar du den kategorin här på bloggen.

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under bilden.

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

1832
24 kommentarer