Innehåller annonslänkar

Testar pizzadegen Maestro

Pizzadegstest

Lillelördag idag, kanske svänga ihop lite hembakt pizza ikväll? Nu har jag nämligen testat den nya pizzadegen från Pop Bakery som heter Maestro. Inget samarbete eller spons, bara ett genuint tips. Kan säga att den här pizzadegen får 5 av 5 stjärnor av oss. En av de absolut bästa pizzadegar man köper som jag testat helt klart!


Pizzadegen kommer med som en inplastad boll, ser exakt ut som på pizzerian faktiskt. Det följer också med en smakrik och jättegod tomatsås.


Ett hett tips är att använda sig av pizzamjöl vid utbakningen. Det är sååå bra! Så innan jag började baka ut pizzadegen så hade jag mjöl både på botten och uppepå. Sen tog jag händerna och liksom plattade till den samtidigt som jag töjde den åt alla håll.


Jag hade på tomatsåsen som följde med, strimlad skinka, mozzarella ost, oregano och chili som jag vred på med pepparkvarnen. Sätter så god smak på pizza!

Den här degen ska jag testa i pizzaugnen nästa gång, tror det blir en hit!


Vi har en OONI som vi haft i flera år nu. Vi är jättenöjda med den. Du hittar den HÄR. Den kan eldas med ved eller kol, vi har också så att vi kan använda gasol till den om vi vill. Vi tycker att det blir bäst med ved. Superenkla att använda och klar att baka pizza i på 15 minuter.

Om du vill baka din egna pizzadeg så har jag världens bästa pizzadeg här nedan, det är lite fix och trix men ska du få sådär riktigt riktigt tipp topp bra pizzadeg så krävs det lite tid.


Världens bästa pizzadeg, 4 pizzor

600 g italienskt tipo 00-mjöl (eller annat proteinrikt mjöl – t ex vetemjöl special)

12 g salt

20 g jäst

390 g vatten

Gör såhär: 

1. Se till att vattnet är ljummet. Häll det i en stor bunke och rör i jästen tills den lösts upp. Blanda i mjöl och salt och rör runt med en träslev tills det blir en jämnt blandad deg. Du behöver inte knåda. Täck med plastfolie och låt jäsa i rums-temperatur i 8–12 timmar. Tänk på att det måste jäsa länge om det ska bli en perfekt pizzadeg.

2. Häll upp degen på ett mjölat bord och dela upp i fyra lika stora delar. Forma dem till runda bullar genom att sträcka ut en bit av degen och sedan trycka ner den i mitten. Upprepa ett par gånger runt om degen tills det blir en slät och spänd boll utan bristningar. Pensla ett fat eller en plåt med lite olivolja, lägg på bullarna, pensla dem med lite olivolja till och täck med plastfolie. Ställ in i kylen eller lite kallt och låt kalljäsa i 2–4 dagar. Går det inte att ha dem kallt så tänk svalaste stället att jäsa på.

3. Ta fram och låt stå i rumstemp i ca 30 min innan du sätter igång att baka ut pizzan. Jag använder mest händerna för att jobba ut pizzadeg till en rund pizza med lite bulliga kanter. Sedan är det bara att fylla med valfri fyllning. Här ovan löjromspizzor.

Ha nu en skön Onsdag så hörs vi sen!

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under bilden.

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

80
2 kommentarer

Veckomatsedel v. 34

Veckans inspiration

Hörni, det är Måndag och med det kommer här veckans matsedel. En inspiration till dig för veckans mat, kanske finns där något som kittlar smaklökarna lite extra eller kanske tar du inspo från hela veckan. Vad vet jag? Hoppas dock att du ska känna att en veckomatsedel ger dig lite kreativt tänk i ditt kök och väcker det där lilla suget att testa lite olika maträtter. Det är nämligen lätt att hamna i ett vanemönster och alltid laga samma mat. Men med lite tips så kanske du vågar testa lite o h kanske t.o.m. hittar nya favoriter. Glad matvecka önskar jag dig.

Måndag

Kyckling cashew som det smakar på thairestaurangen (<klicka för recept)

Tisdag

Världens godaste fiskgratäng med bearnaisesås (<klicka för recept)

Onsdag

Krispig kyckling med hemlagade strips & coleslaw (<klicka för recept)

Torsdag

Tacosoppa (<klicka för recept)

Fredag

Lövbiffrullader i himmelsk sås (<klicka för recept)

Kram Nina

51
Kommentera
ANNONS

Vinbärsgelé

Hur gott är detta i mat?

Det är supergott som tillbehör till t ex viltkött, kyckling, stek, grytor och också till ost & kex. Så gott att ha i fläskytterfilé i sockerkaksform (<klicka för recept) också. Här ska jag ge dig ett recept som är busenkelt. Vinbärsgelé kan du förvara i frysen också om du vill så du har för lång tid framöver, i en tätslutande behållare i kylen håller det i upp till ett år. Håll bara koll på den innan den används, är det mögel på den eller att den luktar konstigt så bör den inte ätas. Annars är det bara att köra på.

Vinbärsgelé, ca 2 dl färdig gelé

2 liter klasar av vinbär (gärna ej helt mogna)

3 dl vatten

4,5 dl strösocker

Gör såhär:

1) Koka upp vatten och när. Låt puttra i ca 10 minuter.

2) Häll upp allt i en silduk (funkar med vanlig ren kökshandduk också). Låt rinna av i en bunke i 30 minuter. Pressa ur lite av det sista.

3) Mät upp saften och sen sockermängden. (Det är 9 dl strösocker per liter avrunnen saft).

4) Koka sedan upp saften och låt den koka på medelvärme i ca 5 minuter.

5) Tillsätt sockret och koka på svag värme i 15 minuter.

6) Skumma, dvs ta en matsked och skrapa av skummet som bildas uppepå. Gör gärna geleprovet. Lägg ca en tsk på en assietter, låt svalna, dra sedan med skeden rakt igenom och se om gelen stannar i kanterna, då är den klar. Om inte så koka en stund till.

7) Häll upp i väl rengjorda tätslutande glasburkar.

OBS: Om inte gelen stelnar som den ska kan det bero på att bären mognat för mycket och då förlorat lite av sitt naturliga pektin. Om din gelé inte stelnar kan du fylla på med 100 ml flytande pektin eller pektinpulver och koka i 3 minuter till.

Tips på fina burkar:

0,5 liters burk, finns HÄR.

0,5 liters burk, finns HÄR.

Finns en liten rackare också på endast 20 cl också, finns HÄR.

Något som också är såå fint är att märka burkarna med denna smidiga märkmaskin, kallas också DYMO. Finns HÄR.

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under bilden.

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

44
Kommentera

Godaste krämiga Köttfärslådan

Detta blir så gott så gott!

Tänkte kicka igång denna Söndag med att tipsa dig om världens godaste krämiga köttfärslåda. Denna smakar himmelskt gott och blir en perfekt Söndagsrätt eller vilken dag som helst för all del. Den här supergoda krämiga köttfärslådan är numera familjens stora favoriträtt och något vi alla är sugna på ofta. Vi brukar äta den till en härlig grönsallad, tips: ha i fetaost i salladen, det passar så otroligt bra till köttfärslådan. Detta recept är en uppdaterad version av mitt tidigare recept på köttfärslåda, man kan säga att detta är en 2.0 variant. ☺️


Tipsar om att göra den i dubbel sats så kan du ha matlådor för en halv evighet, denna hittar bara till sig ytterligare av att få någon dag på sig.

Vill tipsa dig om andra populära och goda köttfärsrätter som är enkla att laga, klicka på länkarna nedan för recept:


Supergod köttfärsgratäng på 30 min

Krämig köttfärs och bacongratäng

Lyxiga Tacobåtar

Köttfärspiroger


Krämig köttfärslåda, 5-6 port

500 g köttfärs

2 klyftor vitlök

1 lök

1 1/2 msk tomatpure

2 msk kalvfond

1 msk oxfond

1 msk balsamvinäger

1 tsk torkad timjan

1 tsk paprikapulver

1 krm cayennepeppar

smaka av med salt och peppar

ca 1 dl vatten

5 stora fasta potatisar

200 g riven ost

ca 3 dl grädde

Gör såhär:

1) Stek köttfärsen runtom i lite olivolja. Pressa vitlöken och hacka löken i mindre bitar och ha i den. Ha i tomatpuré.

2) Krydda med kalvfond, oxfond, balsamvinäger, timjan, paprikapulver, cayennepeppar och salt & peppar. Häll på ca 1 1/2 dl vatten. Låt småputtra i några minuter tills vattnet nästan kokat in.

3) Koka upp rejält med vatten i kastrull, skala potatisarna och skiva dem i ca 0,5 cm breda skivor. Sänk värmen på det kokande vattnet och lägg i potatisskivorna i ca 10 minuter eller tills att potatisen mjuknat men ändå håller ihop. Ta sedan ur potatisskivorna och lägg dem att svalna en smula.

4) Ta fram en ugnsfast form och häll olivolja i botten som du fördelar ut över hela formen. Fördela ut potatisskivorna i botten, sedan ett lager med köttfärsröra uppepå. Sedan ett lager till med potatis osv. Du avslutar med köttfärs högst upp. Häll över grädden.

5) Strö över osten högst upp. Skjuts in i ugnen på 225 grader i ca 20 min eller tills att osten fått riktigt fin färg och köttfärslådan känns krämig och klar.

Servera med en riktigt god grönsallad till!

Här på sidan finns massor med olika och enkla recept på mat och bak som alla kan laga och baka, nedan får du några smakprov på kategorier som du hittar. Klicka på länkarna för fler recept på varje:

SMÅPLOCK OCH SNITTAR

SMÅKAKOR

SÅSER

PASTARÄTTER

MIDDAGSTIPS

KÖTTRÄTTER

Du hittar samtliga kategorier HÄR (<klicka)

Mer inspo:

Köttfärs och baconrullar i supergod sås (<klicka för recept)

Min godaste köttfärsås & spaghetti (<klicka för recept)

Köttfärsbiffar med fetaost och världens godaste sås (<klicka för recept)

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under bilden.

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

666
16 kommentarer

Jordgubbstårta till födelsedagen

Förberedelse för helg….

….och födelsedag idag. Ja, idag fyller jag år. Något av det härligaste som finns är att få fira att man fått levt 1 år till. Det är det som jag firar när jag fyller år. Det är inget man tar föregivet, livet som vi fått gäller det att försöka uppskatta, varendaste dag av det livet. Så idag ska livet firas och jag får lägga till ytterligare ett år.

Födelsedagen ska firas med den här Jordgubbstårtan (<klicka för recept) som är den absolut godaste tårtan jag vet! Denna är verkligen himmelsk.

Något som är väldigt fint och tips om man är många på t ex ett födelsedagskalas är att man bakar dessa ljuvligt goda muffins till och liksom fyller kakfaten runt tårtan med.

Recept på dessa godingar hittar du HÄR. Så saftiga och supergoda med fyllningen inuti. En härlig muffins som har det där lilla extra!

Nu ska jag fortsätta här! Hoppas du får en alldeles underbar Fredag och helg.

Kram Nina

110
15 kommentarer

Snabba supergoda Ost & Skinkpastan

Vill du laga världens enklaste, snabbaste och supergoda måltid ikväll så har jag ett hett tips! Istället för att koka makaroner och steka Denniskorv så kan du lika gärna svänga ihop den här pastan, ja för den går lika snabbt att göra.

Snabba supergoda Ost & Skinkpasta, 2 p

200 g rökt skinka

1 schalottenlök

2 vitlöksklyftor

1 msk tomatpure

2 tsk timjan

1 1/2 msk kycklingfond

Peppar

1 1/2 dl vitt vin (brukar köpa alkoholfri i matvarubutiken)

1 dl skinkost i tub

2 dl grädde (valfri fetthalt)

1 dl riven ost

Makaroner

Gör såhär:

1) Börja med att strimla skinkan och hacka schalottenlök. Stek allt i lite olivolja i en stekpanna. Pressa även i vitlök här. Låt steka runt lite tills löken mjuknat. Koka också pastan.

2) Ha i tomatpure, timjan, kycklingfond, peppar och vitt vin. Låt puttra runt tills vinet nästan kokat in.

3) Tillsätt skinkost och rör runt. Tillsätt grädde och låt det sedan puttra runt i ett par minuter. Ta av från värmen. Ha i den rivna osten och låt den smälta ned under omröring.

Servera med kokta makaroner och en grönsallad.

Kika gärna nedan på flera goda pastarätter:

Kycklingpasta

Baconpasta

Pasta Italiano

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under bilden.

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

196
2 kommentarer

Himmelskt god äppelkaka

Fått en del förfrågningar om äppelkakor.

Äppelsäsongen är här. Nu ska det skördas äpplen för glatta livet. Höjden av lycka är att få gå ut i sin egen trädgård och plocka ned lite äpplen och baka en kaka på dom, inte sant? Den här äppelkakan är himmelskt god. Den är så saftig och har allt en riktigt god äppelkaka ska ha. Ät den som den är, eller med vaniljvisp/vaniljsås. Om du äter den lite ljummen är det supergott med lite vaniljglass till också.

Himmelskt god äppelkaka, ca 10 bitar

150 g rumsvarmt smör
2½ dl strösocker
3 ägg
2 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
1 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver

Fyllning:

1 äpple
2 msk strösocker
2 tsk kanel
1 1/2 tsk kardemumma
2 tsk vaniljsocker

Topping:

1 dl florsocker
1 msk citronsaft
granatäppelkärnor

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 175 grader. Skala och kärna ur äpplena och skär de sedan i skivor. Fyll en påse med kanel, socker, kardemumma och vaniljsocker. Lägg i äppelskivorna där i och skaka om.

2. Vispa smör och socker krämigt. Ha i ett ägg i taget, vispa emellan.

3. Ha i alla kryddor, mjöl och bakpulver. Vispa försiktigt. Smörj o bröa en sockerkaksform. Ha i smeten. Tryck i äppelskivor runt hela.

4. Grädda lite längre ned i ugnen i 45 min. Känn med sticka, den ska vara så gott som torr. Kakan är saftig som tusan.

 

Mer gott med äpplen:

 

Snabba lyxiga äppelkakan 

Gammaldags äppelpaj med vaniljglass och seg kolasås

 

Världens godaste äppelpaj i glas 

Snabb knäckig äpple & banankaka 

5. Låt kakan svalna en stund, stjälp upp och blanda samman toppingen i en skål. Häll över kakan, toppa med granatäppelkärnor och florsocker.

Gillar du receptet blir jag jätteglad om du gillar det längst ned i inlägget. 

Alltid kul när du testar att laga mina recept, denna kan du variera lite om du vill. Byt ut äpplen mot blåbär eller hallon t ex, minst lika gott. Berätta gärna om du testar! 

Missa inte: BLOGGENS 40 POPULÄRASTE RECEPT


Mer goda recept här på sidan: 


• 10 populära helgmiddagar 

• 125 mjuka kakor 

 20 supergoda kakor

• Populäraste kötträtterna på min sida 

• 10 populäraste kycklingrecepten

• Efterrätter i glas 

• 15 billiga & goda matrecept 

• 10 goda recept med rabarber 

• 20 lättlagade matrecept klara på under 30 minuter 

• 10 goda recept med blåbär 

Fler recept: ALLA RECEPTSAMLINGAR (<klicka) 


Följ mig: 

Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar. 

 

 

Kram Nina

 

547
8 kommentarer
ANNONS

Tips för en tråkig Tisdag

Godmorgon

Det är Tisdag, tänk att det blivit min ”tråkigaste dag” dag på veckan. En väldigt intetsägande dag om du frågar mig. Men men, här kan man ju inte sitta och deppa över dagar. Det är som det är med det och man får göra det bästa av situationen. Något vi brukar göra just på tisdagar är att äta något som vi tycker är gott och kanske duka lite extra fint till middagen. Det gör skillnad att duka med vinglas en tisdag även om man bara dricker vatten.

Här kommer några Tisdagstips:

En härlig lax med god kall dillsås (<klicka för recept) blir extra god om du äter den på ett fint dukat bord!

Beige tallrik (kampanj) HÄR // Bestickset 60 delar (billigt) HÄR // Servetter 4 pack HÄR // Vinglas 4-pack (över 50% rabatt just nu) HÄR // Dricksglas HÄR.

Nu är detta en dukning för en väldigt festlig middag men jag själv tycker om att hämta inspiration ifrån såna även till de vardagliga dukningarna. Man kanske inte orkar stryka en duk liksom, men något man orkar är att kanske ta fram just vinglasen, servetter och tända lite ljus.

Känns potatisen sådär extremt tråkig på en tisdag, gör den till denna provencalska potatis (<klicka för recept), jag lovar att smaklökarna kommer dansa lite extra. Ser gottigt ut för ögat också!

Fast det är Tisdag så kan man slänga ihop, ja för detta slänger man verkligen ihop, en liten form av förrätt/tilltuggstallrik innan maten. Det här kan också vara väldigt gott till TV:n på kvällen. Du hittar receptet HÄR.

Glas 4 pack HÄR // Assiette (kampanj just nu) HÄR // Servetter 4 pack HÄR // Skedar HÄR

Efterrätt på en Tisdag? Tja…varför inte? Den här är dessutom både snabb och enkel att fixa och såååå himla god att njuta av. Vill man ha den ”lättare” så finns det t ex Milda visp som innehåller 24% fett. Recept på denna goding hittar du HÄR.

Är ni som vi och gärna äter fisk på tisdagar så kommer goda tips här:

Soft Laxtacos

Lax med somrig sallad och kall citronsås

Torsk med serrano och parmesantäcke med vitvinssås

Sådär, hoppas du fått lite inspiration för denna Tisdag! Att äta gott får man göra fast det är tisdag, lika gott kan det vara och steka falukorvskivor och koka snabbmakaroner på en tisdag. ☺️

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under bilden.

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

75
Kommentera

Veckomatsedel v 33

Sent omsider

Men här kommer den i alla fall. Veckans matsedel att inspireras ifrån.

Måndag:

Smarrigaste Kycklinggrytan

Tisdag:

Asiatisk lax med vitlökssås

Onsdag:

Krämig köttfärsgratäng på 30 minuter 

Torsdag:

Mustig Köttfärssoppa 

 

Fredag:

Köttfärs och Baconrullar i smarrig sås

Veckans godsak:

Saftig äppelkaka i långpanna

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under bilden.

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

53
Kommentera
ANNONS

Bananpannkakor

Godmorgon Måndag

Gissar att de allra flesta börjar jobba idag, kanske någon som valt en väldigt sen semester som fortfarande får njuta av ledighet. Här är det full fart, Milo börjar skolan så då är det ”back to normal” igen. Innan jag bjuder på veckomatsedeln så ska jag börja denna Måndag med att bjuda dig på ett gott bananpannkakerecept, dessa är så goda och fluffiga och busenkla att svänga ihop. Bananpannkakor innehåller ju inget vetemjöl alls. Dessa är perfekta som frukost, som mellis eller bara som något gott vid TV:n.

Använder vääääärldens bästa stekpanna, är så otroligt nöjd med den. Bränner aldrig fast och den beter sig som en gjutjärnspanna men det är nonstick så INGET fastnar. Har 2 olika storlekar på den. En som är 32 cm, finns HÄR. Och en som är 20 cm, finns HÄR.

BANANPANNKAKOR ca 8 små

2 bananer

1 ägg

2 dl havregryn (mixa till mjöl)

1 msk lönnsirap (kan uteslutas)

1 krm vaniljpulver

Nypa salt

Gör såhär:

1) Ha i havregrynen i en blender. Mixa tills det är ett mjöl.

2) I med ägg och bananer. Tillsätt också lönnsirap, vaniljpulver och salt. Mixa till en smet.

3) Stek i kokosolja.

Serveringstips: Ät med lönnsirap och massa bär, eller med grädde och sylt. Gott med lite kvarg på bär på toppen också. Supergott med lite matigare variant oxkså, vispad creme fraiche, stenbitsrom, rödlök, handskalade räkor och gräslök.

Kika gärna på fler härliga pannkaksrecept här nedan:

Ugnspannkaka de luxe (<klicka för recept).

Risifrutti pannkakor (<klicka för recept)

Pannkaksmuffins de luxe (<klicka för recept)

Browniepannkakor (<klicka för recept)

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under bilden.

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

55
2 kommentarer