Hej snön

Hej på er! 

Vilken dag vi haft?! ✨ I morse när vi vaknade så hade det ju onekligen hänt en hel del med världen.


Wow! Snön hade fullkomligen vräkt ned och färgat hela vår värld vit igen. Hellre det än mörker och regn säger jag. Blev också glad för Milos skull då hela jullovet bestått av regn och trist väder.



Efter att jag jobbat hemma på förmiddagen så gav jag mig iväg på en promenad. I början var det både soligt och plogat.


Sen var det oplogat och SVINJOBBIGT att pulsa fram. Jag blev rödare och rödare i fejset jag. Till råga på allt så tränade jag när jag kom hem. Alltså….sheisse vilket pass jag rev av. Nu hoppas jag kroppen håller och inte bakar ur, för jag var nog lite väl energisk för att precis ha börjat igen.


Efter vi käkat lunch så blev det dags för att ge oss ut och njuta av snön. Eller Milo njöt av snön rättare sagt. Finns ingen som verkligen är I snön mer än ovanför den. Han kastar sig på den, rullar i den och så får han snö innanför jackan t.o.m.


I 8 år har vi dragit upp hans snowracers och pulkor. Han har gått och pladdrat bakom och jag o Tony (mest Tony) har stånkat oss knallröda i fejset av detta kånkande upp och ned.

Men så idag bestämde jag mig att nu är det slut med det. Mest för att jag själv var helt slut av träningen. Haha…. Så grabben fick helt enkelt släpa själv. Men vet du vad det roliga är? Att han GÖR det utan att röra en min. Gång på gång. Här trodde en annan att det skulle bli ett himmelens gnäll men inte ett ljud. Är det när man curlar liiiite för länge? Så länge så ungen själv också känner att det är dags att sluta curla….haha!


Efter flera timmar i backen var det helt underbart att komma hem till varm choklad. Tony hade varit gullig och stapplar upp och fixat åt oss. ❤️

Nu sitter vi och pyser i soffan och bara tar det lugnt. Sitter och kollar en jättebra film. Börjar bli hungrig och måste nog fixa nåt att äta snart.

Hörni, ha en mysig kväll. Har du zucchini och resten av ingredienserna hemma tycker jag du slänger ihop de Parmesangratinerade zucchinistängerna.

Kram Nina

5
1 kommentar

Parmesangratinerade zucchinistänger – Nyttiga snacks

När man försöker tänka lite nyttigare i veckorna så kan jag känna att de första dagarna oftast är kämpigast efter en massiv meltdown när det kommer till mat och godsaker. Jag tror på balans. Jag har fullkomligt ätit precis allt jag känt för och tillåtit mig att sväva ut under julhelgerna. Dock så känner jag att man behöver komma till sans nu. Hitta balansen igen. Då kan t ex dessa nyttiga snacks vara något? Något som ändå ger känslan av att man ”snacksar” i TV soffan på kvällen. 

Parmesangratinerade Zucchinistänger

4 zucchini

1 dl färskriven parmesan

1/2 tsk torkad timjan

1/2 tsk torkad oregano

1/2 tsk torkad basilika

1/4 tsk vitlökspulver

flingsalt

nymalen svartpeppar, 

2 msk olivolja

2 msk hackad färsk persilja

Gör såhär:

1) Värm ugnen till 175C. 

2) Lägg bakplåtspapper på en ugnsplåt. 

3) Blanda parmesan, timjan, oregano, basilika, vitlökspulver, salt och peppar efter smak i en liten skål.

4) Lägg zucchini som är skuren på längden i 4 delar (kvartar) på bakplåten. Ringla med olivolja och strö över parmesan blandning. 

5) Grädda i ugnen och tills de är mjuka, ca 15 minuter. Sedan kör du på grillvärme i 2-3 minuter, eller tills de är knapriga och gyllenbrun. Servera genast, garnerad med persilja t ex.

Följ mig gärna på Facebook för mer inspo HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

50
1 kommentar

Smoothiebowl

Godmorgon finisar!

Oj, jag sov nästan till 6 i morse så jag känner mig riktigt utsövd faktiskt. Tony är fortsatt sjuk och hemma stackaren. Denna mancold kom verkligen och tog honom på allvar. Milo kom ner här och sa att han blev väckt av pappa.

”Jaså, väckte PAPPA dig?” frågade jag förvånat då det skulle varit en skräll om Tony var uppe SÅ tidigt.

”Ja, han snarkade så högt” svarade Milo.

Haha, alltså Tony kan snarka så hela övervåningen skakar alltså. Han har att brås på också, Tonys pappa är nämligen likadan. Gissar att förkylningen inte gör saken direkt bättre.


Ska strax svänga ihop min egenkomponerade nyttiga yoghurt (eller smoothiebowl som det också kallas) här förstår ni. Det är sååå gott och fräscht alltså, du måste prova.

RECEPT NYTTIG YOGHURT/SMOOTHIEBOWL:

1 banan

1 dl frysta blåbär

1 dl fryst mango

3 msk solrosfrön

½ dl havremjölk

Gör såhär:

Dela upp bananen till slantar och lägg de i en blender, häll också i de frysta blåbären och mangon. Häll också i solrosfröna och havremjölken. Låt blendern köra i några minuter så att allt blandas till en härlig fluffig ”yoghurt”. Häll upp i en tallrik. Ät gärna med någon granola, solrosfrön eller något annat du gillar att ha på yoghurten.

Voilà, så har du en riktigt nyttig och härlig frukost. Hepp, nu lite jobb vid datorn innan jag tar tag i övervåningen.

Vi hörs igen om en stund!

Kram Nina ❤️

Följ gärna min Facebooksida för mer inspo HÄR

Följ gärna min Instagram HÄR

2
1 kommentar

Ååååh sööööötis! 

Go’kväll bloggisar! 

Nu var jag tvungen att kasta mig in för att blogga, är rädd att jag blir för trött och glömmer av det när jag dåsar i soffan. Idag har dagen gått i lathetens tecken. Jag har iofs jobbat som vanligt men för övrigt så har vi hasat runt i myskläderna hela dagen. Till vår glädje så knackade kompis Frank på på eftermiddagen så att Milo och deras pojk kunde leka, de var ute och lajjade i snön också så de var alldeles rödblommiga när de kom in. Sen fick jag gosa på den här:


Ämen ser ni!? Hur söt får man vara? Hon heter Doris och är en Bichon Havanais och är 11 veckor gammal. En sån allergihund ni vet? Jag smälte fullständigt alltså….jag föll pladask för den här söta lilla tjejen. Ungefär som när livmodern börjar bulta när man får krama på en bebis så började husdjurslivmodern att bulta för denna sötis.


Åh…att få krama och gosa på henne läkte min sorgsna saknad efter vår kisse en smula. Det var helt underbart att ha en hårboll studsa runt här hemma. Jag försökte titta på Tony med snälla hundögon och mutade honom att hålla i lille Doris för att han kanske skulle kunna tänka sig och mjukna lite….. Men nope, han är stenhård. Han vill inte ha något djur alls, å jag som tycker det saknas något här hemma hela tiden. Han kan inte ha nåt hjärta min karl, eller så är han realistisk bara?

Hade inte någon stoppat mig genom åren så hade jag nog haft 18 katter och 8 hundar. Snacka om crazy cat/dog lady.


Ååååh! Söta lilla vovve! ❤️


Nähä, nu ska jag fortsätta slappa loss resten av den här kvällen. Imorgon ska jag göra några ryck och få lite ordning i rummen på ovanvåningen, slänga ut lite möbler på blocket och sånt! Hoppas Du haft en bra dag och får en mysig skön och avkopplande kväll.

Kram Nina ✨

2
2 kommentarer

Thaikyckling i salladsblad

Nyttiga veckan fortsätter här. Detta ska tillagas nån kväll här hemma. Jag har kommit på att jag bara älskar fräsch mat. Gärna med orientaliska smaker. Lime är ju bara helt fantastiskt i mat. Bakning med faktiskt! 🙂

Thaikyckling i salladsblad, 4 pers. 

1 isbergssalladshuvud

3 msk olivolja

1 rödlök

2 msk färskriven ingefära

3 vitlöksklyftor

1 kg kycklingfärs

1 msk sojasås (glutenfri om du vill göra rätten glutenfri)

3 msk fisksås (jag kör med den här)

1/2 dl honung

2 tsk limezest (rivet skal av lime)

3 msk pressad limesaft

1 1/2 lime

1/2 tsk chiliflakes

2 schalottenlökar

1/2 dl färsk hackad koriander

1/2 dl färsk hackad mynta

1/2 dl hackade cashewnötter (kan uteslutas)

Gör såhär:

1) Fyll en stor skål med kallt vatten. Ta bort roten på isbergssalladen, det gör du enklast genom att smälla till roten rakt ned på en skärbräda, då lossnar den lätt och du kan bara plocka bort den. Lägg isbergssalladen i det kalla vattnet så går det enklare att ta loss salladsblad för salladsblad. De går sönder annars. Lägg de sedan på hushållspapper för att torka och därefter in i kylen.

2) Häll i oljan i en stekpanna. Lägg i hackad rödlök och hackad ingefära. Låt steka på medelvärme i ca 4-5 min. Ha i pressad vitlök och låt steka med ca 1 min till.

3) Lägg i kycklingfärsen. Höj värmen lite och tjoffa upp färsen till mindre bitar. Låt steka i ca 3 minuter.

4) Ha i sojasås, fisksås, limesaft, limezest, honung och chiliflakes. Stek med medan du tjoffar färsen mindre så den blir genomstekt. Stek i ca 5-6 minuter.

5) Ta av från värmen och ha i hackade schalottenlökar, koriander, mynta och cashewnötter. Tips är att toppa med strimlade morötter, limeklyftor och myntablad eller koriander. Ät & njut!

3
Kommentera

Nytt soffbord

Godmorgon! ♥

Sitter framför nyhetsmorgon här och har just ätit frukost. Tony är hemma idag, han är sjuk. Du vet….mancold. 🙁 Han fick det jag hade så han blev smittad till slut. Sitter och funderar på när jag ska städa bort julen? När gör du det? Jag brukar vänta till trettonhelgen, vet att jag haft det kvar till ”tjugondaknut” också. Jag myser fortfarande av vår gran och ljuset, den lyser upp vårt vardagsrum så fint. Sedan är jag inte riktigt klar med stjärnorna heller så kanske får det hänga kvar några dagar till.

img_5837 vardagsrumsbord

Jo men äntligen så blev det nytt vardagsrumsbord. Oj vad vi velade fram och tillbaka innan vi bestämde oss för vilket vi ville ha. Detta bord vann med tanke på höjden. Det var några cm högre än de andra och det passar oss som ofta sitter och myser och äter i vardagsrummet. Bordet är från IKEA för dig som undrar. Vi trivs jättebra med bordet och det är precis lagom. Tar inte upp för mycket plats men är ändå rymligt t ex när man ska äta vid det.

Jaha, idag ska jag fortsätta med lite hemmafix. Sen ska jag ta en promenad och också köra lite hemmträning. Milo ska eventuellt leka med en kompis idag. Men du, vi hörs av senare.

Kram Nina ♥

0
12 kommentarer

Nyttig glass – Biomys

Fifan, nu hände det där som jag hatar mest med att blogga. Precis när jag skull publicera så bara försvann allt. Det är som att tangenterna får tuppjuck och så bara raderar den allt! Trodde jag lyckades återskapa det men icke sa Nicke. Bara till att börja om. SNAAAAAAARK!

Jaja, dagen har i alla fall varit bra. Milo och jag har verkligen hängt hela dagen. Började förmiddagen med lite sovrumsfix dock. Ska ta bilder sen när allt är klart. Sedan tränade jag, Milo hakade på så gott han kunde. Körde sån hemmaträning på golvet bara, skitjobbigt och skönt efteråt.


Vid lunchbordet avverkades ämne efter ämne. Han är så skitkul just nu för man pratar om allt mellan himmel och jord liksom. Känns som en liten vuxen som sitter där framför en. ❤️


Eftermiddagen fortsatte i biomörkret. Jag bokade filmen SING åt oss och jäklar i min lilla låda så kul den var. En av mina absoluta toppfilmer när det kommer till animerade filmer. Så grymt rolig så jag och Milo gapskrattade flera ggr. Härlig film alltså! Den får 5 Niiinisar av 5 möjliga.


Tänkte avsluta med att tipsa dig om världens godaste och enklaste glass som dessutom är nyttigare.

MANGO/KOKOSGLASS

4 dl kokosmjölk

500 g fryst mango

1/2 dl honung.

Gör såhär: 

Blanda alltsammans i en blender. Kör runt det tills det är en jämn smet. Häll smeten i en bytta som går att frysa. Täck över me plastfilm och frys i 3 timmar. Perfekt gotta till TV kvällen.

Hörni, nu somnar nog jag snart. Milo somnade just här och jag brukar ligga tätt efter. Hoppas ni får en mysig kväll nu.

Kram Nina ❤️

Följ mig gärna på FACEBOOK för mer inspo och recept HÄR
Följ min Instgram HÄR

31
Kommentera

Att återhämta sig! 

Godmorgon!

Något knackig natt med en karl som snarkar så taket vibrerar, telefoner som gått sönder samt borttappade telefoner som gör att man inte får tag på sina barn. Jag hade önskat att jag kunde slängt in ett riktigt positivt och starkt första inlägg denna första vardag på det nya året. (Nåväl, jag och Milo är lediga 1 vecka till så vardag på riktigt är det inte ännu, Tony började jobba idag dock.) Som sagt, det hade varit härligt att få starta starkt, men kanske återhämtar sig inlägget ju längre fram i det vi kommer? Vi är ju inte mer än människor, inga positivitets-maskiner som bara levererar.

Dock så tror jag så mycket på det här med tankens kraft. Att vi sänder ut mycket positivt bara genom att tänka annorlunda kring saker. Jag vet att det kan vara oerhört svårt, men man kan inte annat än försöka? Jag har blivit mycket bättre på det men det har tagit tid. Någon nämnde t ex att hon inte orkade vara positiv kring att gästerna blev sjuka på nyårsafton (precis som för oss). Där har jag utvecklats massor, jag låter mig sällan falla sönder och samman av motgångar eller av saker som inte blir som man tänkt. Förr kunde det vara hela världen för mig. Ledsen kan man bli, men inte rota runt i hålet för länge. Man kan försöka se det positiva kring det och sedan blicka framåt.

Jag tror också på att ha uppsatta mål. Något att sträva emot, något att sikta på. Undermedvetet gör det att du med tankens kraft kommer dit snabbare, för att ditt fokus och dina tankar cirkulerar kring målet. Här har jag en hel del kvar att jobba med, för detta är relativt nytt för mig. Men detta året ska jag sätta några mål, jag ska t.o.m köpa ett fint block och skriva ned målen. Varje kväll innan sängdags ska man kika i sitt block, påminna sig om målen och med tankens kraft komma närmare det. Det sägs att det funkar och att det funkar skitbra! Samtidigt i det här blocket ska man också skriva ned lite tankar om saker man är tacksam för, allt från enkla saker som att kaffet man drack på morgonen smakade gott till tacksamheten att ens barn är friska. Detta är en kioskvältare i positivism enligt de kunniga! Värt att prova tänker jag.


Jag inhandlade också en kalender av grannens jänta som sålde jultidningar. En familjekalender. En positiv kalender med lite härliga ord på vägen liksom. Den ska jag spika upp idag. Här ska antecknas i!

Jo men tammetusan, det återhämtade sig väl lite det här inlägget också. Positiv får vara dagens ledord. Även ett ”shitty” inlägg kan återhämta sig och bli lite pepp det också.

Ha nu en fin första vardag så hörs vi lite senare!

Kram Nina ❤️

2
8 kommentarer

Nyttiga recept – Nyttig Mat

Nyttiga veckan mat! 

Jajemensan, jag tror ju inte att jag är ensam om att vara sugen på att äta lite nyttigare mat efter allt jul och nyårsfirande. Jag har satt ihop en nyttig vecka med nyttiga recept som jag själv tänkte köra i nästa vecka. Hoppas Du ska gilla.

Måndag:

Nyttiga recept nyttig mat

Fylld zucchini, 4 personer:

4 hela zucchini

600 g kycklingfärs

1 burk krossade tomater

2 vitlöksklyftor

Salt

Svartpeppar

1 dl parmesan

1 dl mozzarellaost

Färsk basilika

Gör såhär:

1) Gröp ur zucchiniköttet, inte allt men tänk dig nån cm. Stek kycklingfärsen så den är genomstekt.

2) Pressa i vitlöksklyftorna, salta och peppra. Häll i krossade tomater. Låt puttra på medelvärme i ca 10 minuter.

3) Fyll zucchiniskalen med röran och toppa med parmesan och mozzarella. Gratinera i ugn på 225 grader i ca 35 minuter, täck med folie innan gräddning. Servera med ris.

Tisdag:

Nyttiga recept nyttig mat

Ugnsbakad lax med zucchini/feta bullar, 4 pers.

4 laxfiléer

3 zucchini

1 vitlöksklyfta

1 dl färsk persilja

3 schalottenlökar

2 ägg

Salt & peppar

1 dl glutenfri mjölmix

2 msk mandelmjöl

Olivolja

100 g fetaost

Gör såhär:

1) Salta & peppra laxfiléer och baka i ugn, ca 200C i ca 20 min.

2) Riv zucchini och pressa sedan ur all vätska ur det. Använd gärna hushållspapper för att verkligen få ur så mycket vätska som möjligt.

3) Blanda alla i ingredienser utom oljan och forma sedan röran till bollar. är den för lös kan du fylla på med lite mer mandelmjöl. Platta till dem lite och stek på medelvärme i olivolja i ca 3-4 min på varje sida. Du får ut ca 15 bullar på receptet.

4) Servera med lax och gärna med tzatziki. Den svänger du enkelt ihop med 1 gurka, 3 dl grekisk yoghurt, 2 vitlöksklyftor, 2 msk rödvinsvinäger och flingsalt. Riv gurkan och låt all saft rinna av, pressa med hushållspapper. Blanda ihop med yoghurt, vinäger, pressad vitlök och salt.

Onsdag:


Grillad honungslime kyckling med ananassalsa, 4 pers.

4 kycklingfiléer

4 lime

0,75 dl olivolja

0,5 dl färsk koriander

2 msk honung

flingsalt

4 dl hackad ananas

1 avocado hackad

1/2 skivad rödlök

Svart peppar

Gör såhär:

1) Gör marinad. I en stor skål, blanda olivolja, koriander (spara lite till salsan), saften av 3!!! lime, honung och salt.

2) Lägg i kycklingfiléerna och låt marinera i kylen i minst 3 timmar.

3) Stek kycklingen i stekpanna på medelvärme tills de är genomstekta. Testa genom att skära en skåra i kycklingen, kommer de ur genomskinlig vätska är de klara.

4) I en annan skål blandar du ananas, avocado, rödlök, koriander och saften av 1 lime. Häll salsan över kycklingfiléerna. Servera med ris.

Torsdag:


Minestrone soppa, 4 pers.

1 lök, skalad och tärnad

2 morötter, skalade och tärnade

1 selleristjälk, tärnad

1 vitlöksklyfta, pressad

1/2 tsk chiliflakes

2 burkar krossade tomater

1 burk kidneybönor

1 handfull glutenfri spaghetti, delade i 3 delar

Färsk basilika

Gör såhär:

1) Stek i olivolja alla grönsaker, stek i ca 3-4 minuter.

2) Häll i krossade tomater, bönor, pasta och ca 5 dl kokande vatten. Koka upp igen och sänk sedan värmen och låt sjuda tills pastan är klar.

3) Lägg i lite upptjoffad grönkål och stäng av värmen. Toppa sedan soppan med färsk persilja. Servera med en skiva nyttigt bröd – t ex mitt glutenfria som du hittar HÄR.

Fredag:


Kycklingtacos med limesås, 4 pers. 

Recept HÄR! 

FÖLJ GÄRNA MIN FB-SIDA FÖR MER INSPO HÄR

FÖLJ MIG GÄRNA PÅ INSTAGRAM HÄR


15
1 kommentar

Nyårsafton i bilder – Recept pannacotta

Vår nyårsafton blev ju lite annorlunda mot vad vi hade väntat oss. Men vet du, den blev så himla bra ändå. Jag märker att man sänker kraven när man inte siktar så högt och så perfekt. Har man inte siktet inställt på en perfekt nyårsafton så blir den nyårsafton man skapar riktigt bra ändå. Det behöver inte handla om just nyårsafton, ta vad som helst som du haft förväntningar på. Du kan styra så mycket själv genom att bara försöka styra dina egna förväntningar och sänka kraven på dig själv. Fasen så mycket enklare allting blir…

img_5971 img_5981

img_5989

img_5986

Vårt dukade bord. Enkelt, ytterst enkelt. Köpte en ros, alltså en krukväxt. Klippte av lite och ställde i vatten i vinglas. Strök inte ens duken, den fick duga som den var. ♥ Små brukar fick funka som värmeljushållare och sen en ljusstake mitt på bordet.

img_5963

img_6034 img_6037

I glasen ställde jag dessa ”ros-servetter” som jag rullade ihop av två servetter. Blev riktigt fint när resten av dukningen var vita rosor också. Så enkelt men fint ändå.

img_5994

Till förrätt brassade vi rotselleri med parmesan uppepå och en tomat och mangosallad till.

img_6002

Skratt och flabb mellan rätterna. 😀

img_6008

Till varmrätt åt vi parmalindad kyckling (jag och Milo) och Tony åt ryggbiff. Till det gjorde vi parmesan och potatisgratäng och sen en balsamicosås som kycklingen låg och puttrade i i ugnen. MUMS….. Potatisgratängen fick lite för mycket färg men wow vad gott det var. Riven potatis som blandas  med riven parmesan, på med grädde och in i ugnen.

img_6022 img_6024

Till efterrätt blev det vit chokladpannacotta med ananas och persikopure och riven vit choklad på. Såååå gott! ♥

RECEPT 4-6 portioner:

5 dl grädde
1 st vaniljstång
eller 1 tsk vaniljsocker
100 g vit choklad
2 st gelatinblad

Topping:

Persika och ananas, vit choklad

Gör såhär:

Hacka chokladen i mindre bitar. Jag brukar slå sönder den mot köksbänken när den ligger kvar i förpackningen. Effektivt!

Lägg gelatinbladen i kallt vatten.

Häll i grädden i en kastrull, Det går också bra med en blanding av vispgrädde och mjölk eller vatten om man inte vill ha den så fet.

Om du använder vaniljstång, snitta den och skrapa ur fröna. Lägg både vaniljstång och alla frön i grädden. Om du använder vaniljsocker så tillsätter du bara den till grädden.

Låt koka upp och sjuda ca 1-2 minuter, den får INTE koka över eller koka för mycket. Då bränner det fast i botten och den smaken vill vi inte ha på vår pannacotta.

(Fiska upp vaniljstången och släng den om du använt dig av vaniljstång.)

Lägg i chokladen. Rör om tills den smält.

Ta av kastrullen från plattan. Krama ur gelatinbladen och vispa ner dessa tills gelatinet är smält.

Häll sedan upp i lämpliga glas.

Låt stelna i kylskåp minst 2-3 timmar.

Mixa konserverade bitar av mango och ananas till en puré. Riv lite (mycket) vit choklad. Dekorera sedan med puré och vit choklad.

img_6015

Sedan festade vi till det med tomtebloss ute i mörkret. ♥

En perfekt nyårsafton blev det!

Nu ska vi ha en riktig slappardag. Tony fick bestämma vad vi skulle göra idag och han ville ha SLAPP! 🙂 Jag är lite rastlös faktiskt men jag tänkte att jag skulle gå ut och gå lite så jag får lufta mig lite, tar nog med mig Milo så han kan ha lite pokemonjakt under tiden. 🙂

Sen är det ju stora pizzadagen. Jag är inte sugen på det faktiskt men vi får väl se om det förändras under dagen? Ska ni äta pizza? Hade ni det bra igår?

Kram Nina ♥

1
2 kommentarer