Nämen fan, det går inte så bra för mig förstår ni. Nu har jag fått en allergisk reaktion, förmodligen av penicillinet så nu får jag förmodligen inte fortsätta äta dem. Ska ringa in till husläkaren nu på morgonen för att se hur jag ska göra vidare? Har haft kli på kroppen sen igår kväll, inga utslag men ett förbannat kli överallt. Åt ju fel dos första 2 dagarna, trodde det var 1 tablett 3 ggr dagligen i 3 dagar, men det var 2 tabletter morgon och kväll. Igår, när besvären kom tillbaka så läste jag på förpackningen och började då äta som man skulle, dock inte mer tabletter än vad man ska på en dag förstås. Efter någon timme började det klia satan och har kliat sen dess. Jag har dock inga utslag alls, det får jag aldrig när jag får allergiska reaktioner. Har pratat med 1177 på morgonen och tagit en allergitablett nu i alla fall. Vad less jag blir hörni….hur ska det nu bli med min UVI?
Aja, jag fick i alla fall äta sushi till lunch igår. Det är jag glad för, alltid något att vara glad över.
Vi hörs sen igen hörni. Det kommer lite tidsinställt här inne i alla fall.
Är det inte typiskt att allt smink oftast tar slut samtidigt? Så är det i alla fall för mig, ALLTID. Jag blir galen…. Nu har både min grymma foundation och min concealer tagit slut. MORR, inte blir det bättre av att det är årets fattigaste månad heller. 😉 Men jag måste verkligen tipsa om dessa två produkter alltså. Jag köpte dom i augusti FÖRRA ÅRET. Jag använder foundation och concealer nästan varje dag. Nu har det tagit slut. Alltså i mitten av januari. Alltså har jag haft det i 5 ½ månad. Det är ju för fasicken smått fantastiskt kan jag tycka. Jag har ALDRIG haft en foundation som räcker så länge, aldrig.
Helt klart två av de absolut bästa produkterna på marknaden!!!
SENSAI:s foundation är nog en stor bidragande förtjänst till varför min hud varit så bra de senaste halvåret. Denna återfuktar nämligen ansiktet samtidigt som det ger en jättefin finish. Jag tycker den verkligen hjälpt huden att bli både len och jämn. En favvo helt klart, du hittar den HÄR.
Estee Lauder:s Double Wear concealer hade jag aldrig testat innan men läst mig till att den fått riktiga toppbetyg. Jag kan förstå det för fifasen så bra den är alltså. Täcker grymt bra utan att bli kakig eller torr. Håller en hel dag verkligen. Ytterligare en favvo, du hittar den HÄR.
Japp, där hade vi dagens sminktips. Dags att fylla på igen. 🙂
Tänkte bjuda dig på ett recept på dessa crepes, eller franska pannkakor som det också heter. En enkel rätt men ack så god! En relativt billig rätt också nu när de fattigaste veckorna på året hägrar framför oss.
RECEPT 8 st:
2,5 dl vetemjöl (för glutenfria tar du 2,5 dl mjölmix och 1 msk fiberhusk)
0,5 tsk salt
6 dl mjölk
3 ägg
3 msk smör
+ smör att steka i
Fyllning:
250 g rökt skinka (strimlad)
1 äpple (skalad och hackad)
1/2 purjolök (hackad)
1 1/2 dl créme fraiche med valfri fetthalt
Salt
Peppar
2 tsk dijonsenap
lite färsk dill (kan uteslutas)
lite färsk persilja (kan uteslutas)
Gör såhär:
Blanda samman alla ingredienser till en röra.
Crêpes:
1) Blanda mjöl och salt i en bunke.
2) Rör ned 2 dl mjölk och vispa tills du var en jämn och fin smet.
3) Vispa sedan ut resten av mjölken samt äggen.
4) Låt crêpessmeten gärna stå 5-10 min så att mjölet får svälla lite. Förslagsvis under tiden du lagar fyllningen. Det går såklart bra att steka direkt också.
5) Värm en stekpanna. Tillsätt en tsk smör i pannan. Grädda tunna crêpes på ca 1 dl smet åt gången. Ha något under maxvärme när du gräddar första sidan. Grädda tills crêpsen har fått fin färg. Vänd den sedan och sänk värmen till medelvärme. Grädda klart i några minuter tills crêpsen fått fin färg. Lägg upp på fat.
6) Fyll crêpsen med skinkröran och snurra ihop dem till en rulle. Servera med lite snabbfrästa haricot verts och grön sparris. Ringla lite olivolja och riv sedan lite ost över.
Måndag igen, usch vad helgen gick i raketfart. Man hann ju knappt tänka och njuta så var det över. Märkligt det där… Men å andra sidan så går ju faktiskt veckorna också väldigt fort. Jaha, hur var helgen då? Jo men skön och lugn. Inga direkta utsvävningar, bara häng med familjen. Det är så jag älskar helgerna. Sen har vi ju kommit igång med träningen, det hann jag också med.
Förresten, jag har ju spelat in en videoblogg = vlogg. Lite klipp ifrån hela vår helg.
I videon nämner jag att jag städat ur kylen. Majj gadd vilken tillfredsställelse det är att ha en kliniskt ren kyl. Jag verkligen fejade ur den BIG TIME. Så nu är den så fin så man vill inget annat än att springa där hela tiden. Haha…. fifan så nördig man är alltså. Jag berättar även lite ”äckelvarnings” grejer i videon…
Ordning och reda! ♥
Vår frukost igår morse. Lite roligt är det väl ändå att Tony alltid delar på tekakor. Finns det fler som gör det? 🙂 Just dessa hittar du receptet på här.
Jahapp, nu ska jag borra ner ansiktet i datorn här och jobba en stund, sedan måste jag ta mig till affären och handla lite. Eftermiddagen ska det bakas lite igen.
Vi hörs lite senare igen. Hoppas du får en bra start på denna måndag. Själva har vi sagt att vi ska införa lite mys på måndagar. Får se vad vi hittar på ikväll?
Lite soffmys med min ”bebis”. Ja det kommer ju den här stackaren att få vara i hela sitt liv är jag rädd, sladdis som han är. ❤️
Han ska strax dra iväg på fotbollsträning med sin pappa, själv åker jag ut till mamma och pappa och tränar under tiden. Penicillinet har redan verkat hörni. Brukar det gå så snabbt? Tyckte att det blev bättre redan efter första tabletten. Vilken raketmedicin. Ska givetvis äta hela kuren ändå, det vet man ju sen gammalt.
Åh vad jag har sovit inatt. Vaknade inte förrän tjugo över 7 i morse vilket kändes som att man sovit alldeles för länge, lite lustigt det där hörni. 🙂 Jag håller på att spela in en videoblogg och den kommer nog att publiceras imorgon här på bloggen, där kommer ni att få se hela vår helg. Tänkte börja dagen med att bjuda dig på ett överlägset recept på frukostbröd såhär i semmeltider. Tony var LYYYYRISK igår, det var de godaste smörgåsar på länge. Det var ett härligt betyg. ♥
Enkelt recept och supersmarrigt blev det, semmeltekakor…..vad säger du om det? 🙂
Recept semmeltekakor ca 15 st:
100 gr smör
50 gr jäst
5 dl mjölk
1 dl strösocker
½ tsk salt
1 tsk stötta kardemummakärnor
1 ägg
Ca 12-13 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 ägg
GÖR SÅHÄR:
1) Värm mjölken till 37C. Smula ner jästen i en bunke och häll sedan mjölken över så jästen löses upp.
2) Tillsätt socker, salt, kardemumma, ägg, bakpulver och till sist mjöl och rumsvarmt smör. Kör du i köksassistent så kör du degen i ca 8-10 min.
3) Låt jäsa under plastfilm i 30 min. Jäser toppenbra med plastfilm över.
4) Forma ca 15 tekakor, nagga dem med en sticka och lägg på bakplåtspapper på en plåt. Låt jäsa under bakhandduk i 30 minuter till.
5) Grädda tekakorna i 10 minuter i 225C tills de får en gyllengul färg. Ät & njut!
Följ mig gärna på min FB sida för mer inspo, recept och tips HÄR Följ mig gärna på min Instagram HÄR
Ska du kanske bjuda på middag ikväll? Eller ska du kanske bjuda på fika framöver? DÅ har jag ett jättefint tips till dig. Här har du lite gotta som skulle kunna funka både som efterrätt, som fikabröd eller något att imponera gäster med. 🙂 Det är ju härligt…. ♥
Semla i glas, glassemla….ja vad ska den heta? Eftersom det var jag som lät kreativiteten flöda så blev det ågot som jag bara hittade på idag. 🙂 Jag älskar att bara stå och hitta på saker, gärna nya saker som jag aldrig testat. Detta hade jag aldrig testat varför det var lite extra skoj.
RECEPT ca 8 pers:
Börja med att göra halva semlareceptet av detta recept.
Vill du göra egen vaniljkräm kan du följa detta recept.Annars finns det färdig marsansås att köpa på affären. Det finns också färdiga semmelbullar att köpa om man verkligen inte hinner eller vill baka själv.
1) Smula ner semmelbullar i botten på glasbehållare eller liknande. Lite kul är det ju när de ser lite finare ut sådär. Just dessa är champagneskålar från Cerveras egna märke som jag bara älskar, passar så bra till annat är champagne…som desserter tex, du hittar dom HÄR.
2) Häll sedan vaniljsås/vaniljkräm över semmelsmulet. Spritsa också ut grädde på allt.
2) Toppa med en trekant som du klippt ut ifrån semmelbullen innan du smular den. Detta kommer bli en höjdare när det kommer till dessert eller fika, det kan jag nästan lova.
Tips: Blanda ut lite mandelmassa med flytande grädde och häll det över semmelbullssmulet istället för vaniljsås.
Jaha, idag kapitulerade jag och började äta penicillin. Jag blir inte bättre och har ändå druckit litervis med citronvatten, vill inte ha ont mer och vill må bra igen. Det tar ganska mycket på psyket att gå omkring och ha ont och inte må bra. I morse kände jag att nu får det räcka, nu har jag gett det flera dagar och det blir inte bättre. Gick tillbaka i bloggen också och såg att jag hade exakt samma scenario för nåt år sen, gick inte över med huskurerna då heller. 🙁 Ska dock fortsätta dricka citronvatten och sen kör jag lite bikarbonat och vatten som också ska vara en annan bra huskur för just urinvägsinfektion.
Jag har fejat i köket här och så har jag just ätit en äggsmörgås och druckit kaffe till. Tänkte att jag bara tar en liten frukost nu när jag är uppe själv, sen äter jag en till frukost när familjen kommer upp. 🙂
Fått lite nytändning med ägg faktiskt. Tycker att det är jättegott och så är det en grymt bra proteinkälla. Jag äter alldeles för lite protein nämligen så då är det helt perfekt att starta dagen med.
Ok, nu ska jag faktiskt börja baka, bakade hela dagen igår och tänkte jag skulle fortsätta baka idag. 🙂 Har påbörjat en videoblogg = vlogg också. Får se när den kommer upp sen? Ha en fin lördag nu hörni, njut om du är ledig. Vi hörs lite senare.
Jo men självklart måste man ju haka på den senaste trenden när det kommer till semlor. Vår älskade fastlagsbulle som fått så många olika skepnader genom åren. Det började med en semmelwrap, jag gjorde en saffrans-wrap förrförra året som blev ett omtyckt recept. Jag gjorde också lussesemlorsom blev en riktig besöksraket och så mina semlemuffins som jag gjorde redan förrförra året men som nu fått ett rejält uppsving i media som mufflan. Om du frågar mig så är muffla en benämning på något helt annat. Hehe… I år är det en annan semla som fullkomligen kommer explodera i media framöver, prinsess-semlan. Här är mitt recept på just prinsess-semlor. Så otroligt fina att se på och detta är nog som att samla allt gott i en enda bakelse.
Den här godingen är inte bara vacker att se på, denna kommer nog få många ögonbryn att höjas. Mest för att den är så annorlunda och speciell. ♥
RECEPT:
100 gr smör
50 gr jäst
5 dl mjölk
1 dl strösocker
½ tsk salt
1 tsk stötta kardemummakärnor
1 ägg
Ca 12-13 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 uppvispat ägg
1 ägg att pensla
GÖR SÅHÄR:
Värm mjölken till 37C. Smula ner jästen i en bunke och häll sedan mjölken över så jästen löses upp. Tillsätt socker, salt, kardemumma, ägg, bakpulver och till sist mjöl och rumsvarmt smör. Kör du i köksassistent så kör du degen i ca 8-10 min.
Låt jäsa i 30 min.
Rulla ca 15 stora bullar och lägg på bakplåtspapper på en plåt. Låt jäsa 30 minuter till. Pensla bullarna med ägget. Man kan också pensla bullarna med ägget när de kommer ur ugnen, du gör som du vill. Grädda sedan bullarna i 10 minuter i 225C tills de får en gyllengul färg. Låt de svalna ordentligt. Skär av toppen. Jag gröpte ur undre delen lite och fyllde dessa härligheter med vaniljkräm och sedan klädde jag in dem i rosa parsipan som jag köpte på affären. Ett sånt tårtlock du vet. Spritsa sedan grädde emellan och så på med ett litet rosa lock med florsocker pudrat uppepå. Här nedan får du recept på en jättegod vaniljkräm om du kanske vill göra den själv. Man kan givetvis också ha på mandelmassa emellan, det gör man som man vill.
Koka upp mjölk med en vailjstång. Skrapa ur en i vätskan och lägg i själva stången att koka med. Ta ur stången efter uppkoket. Vispa samman äggulor, majastärkelse, och socker då det blir riktigt vitt och pösigt. Häll över den heta mjölken under vispning. Häll tillbaka allt i kastrullen och vispa kraftigt på värmen. Det får inte koka för då kan det skära sig. När blandningen känns ordentligt tjock hölls det över i en kall skål. In i frys eller kyl för att svalna helt.
Följ mig gärna på min FB-sida för mer inspo, recept och tips HÄR Följ gärna min Instagram HÄR
Ett sent hej ifrån mig denna FINFREDAG. Själv har jag inte ens hunnit in i duschen förstår ni, men det får bli efter jag bakat klart. Har bakstuga idag förstår ni.
Tack för alla kommentarer om UVI och om jag ska ta penicillin eller inte, alla tyckte att jag inte skulle göra det. Jag har heller inte börjat ännu…. Hade lite ont igår kväll men idag är jag mycket bättre igen. Jag fortsätter att dricka citronvatten. Är ju allergisk mot mot tranbär men äppelcidervinäger ska jag prova.