Chokladgranola / chokladmüsli

Hallihallå!

Oj oj oj, idag blev det en herrans massa bakning, recept och fotografering. När Tony kom hem från jobbet så doftade liksom hela hemmet av bakning och mat. Han är ju van vid det här laget. Idag testade jag ett nytt recept på granola/müsli. Jag har funderat länge på om det skulle kunna bli gott? Å gissa om det blev det…. som sagt, 3 tallrikar i ett nafs. Sitter här och längtar till frukosten imorgon när jag ska få äta granolan. Är spänd på vad Milo kommer tycka också?

chokladmüsli_granola_müsli_chokladgranola_recept

Åh mums vad gott det var alltså. I bakgrunden ser du ett proteinbröd som jag också bakade idag. Det blev också såååå lyckat och gott. 🙂 Lyckad bakdag idag.

chokladmüsli_granola_müsli_chokladgranola_receptchokladmüsli_granola_müsli_chokladgranola_receptchokladmüsli_granola_müsli_chokladgranola_recept

RECEPT:

5 dl havregryn (glutenfria om du vill ha glutenfritt)
1 dl solrosfrön
½ dl kokosflingor
½ dl honung
½ dl kallt vatten
2 msk kakao

Gör såhär:

Blanda havregryn, kokos, solrosfrön, honung och kakao och blanda runt. Häll sedan i vattnet och blanda igen. Fördela ut på bakplåtpappersklädd plåt. Grädda i ugnen i 175C 15-25 min. Mitt råd är att hålla koll, annars så bränns det vid snabbt på slutet.

Följ mig gärna på min FB-sida för mer inspo, recept och värdefulla tips HÄR
Följ gärna min Instagram HÄR

IMG_6324 IMG_6326

Nu sitter jag här i soffan nyduschad med tvättat hår och ska nog avsnjuta en liten tallrik med lite chokladgranola. 🙂 Går inte att sluta äta. Haha….

Ha en mysig kväll nu.

Kram Nina ♥

0
Kommentera

Energibars med chokladsmak

Innan jag tar kväll på allvar så tänkte jag tipsa dig om ytterligare ett recept på Energibars. Det kan inte bli för många sådana recept om du frågar mig. Det har hjälpt mig ett antal gånger med både sötsug och plötslig hunger. Dessa härligheter är både goda och mättande samtidigt som de är naturlig sötning i dem.

IMG_6214 energibarsIMG_6218

Dessa har jag haft på lite vaniljyoghurt på uppepå istället för choklad.

IMG_6216 IMG_6221

Energibars:

2 dl solrosfrön
2 dl havregryn (glutenfria om du vill ha glutenfritt)
1 dl russin (eller aprikoser, kiwi, torkad frukt, det du känner för)
2 ägg
1 msk honung
2 msk kakao
vaniljyoghurt till toppen

Gör såhär: 

1) Mixa alla torra ingredienser i en mixer eller med en stavmixer. Allt ska få en mjölig konsistens. Lite större ”bitar” som havregryn t ex är helt ok.

2) Värm honungen så den blir rinnande om du inte har rinnande honung. Häll i det i mjölblandningen och rör om.

3) Knäck i äggen. Blanda ihop alltsammans. Detta blir en rätt stabbig ”deg” som sedan ska plattas ut.

4) Lägg i bakplåtspapper i en brödform. Tryck ut smeten jämnt på botten i brödformen.

5) Grädda i ugnen på 175 grader i ca 15 minuter. Låt svalna lite.

6) Häll på vaniljyoghurt på toppen som du sedan breder ut ordentligt. In i frysen för att svalna av helt och gärna frysa lite på toppen.

7)  Dela upp i bitar.

8) För att förvara dessa bars lindar du in dom i plastfolie och förvarar i frysen. Ta fram en stund innan du ska äta, det går också att äta den lite småfryst.

IMG_6223

Dessa bars är verkligen WOW rakt igenom. Fantastiskt goda och mättande. Stillar sötsuget i ett nafs och gör så man håller ett bra blodsocker hela dagen. Att köpa bars i affären innebär ofta att de är väldigt dyra, dessutom innehåller de en massa skit som man kanske inte ska äta. Att snabbt slänga ihop en laddning ett par gånger i veckan gör att man alltid har dessa att ta till när suget sätter in.

Följ mig gärna på min FB sida för mer inspo, recept och tips HÄR

Följ mig gärna på min Instagram HÄR

2
Kommentera

Godmorgon och Smoothie

Godmorgon Måndag!

Ja men då kickar vi väl igång en ny vecka igen. Inte så jättemånga dagar kvar på Januari heller. Vet ni? I helgen kunde jag liksom känna vår i luften, sedan kan jag nästan svära på att det var en vårfågel utanför vårt fönster. Har gjort många försök att efterlikna den och t.o.m googlat fågelsång för att kunna fastställa om det var en vårfågel. Haha….snacka om att nörda ner sig. Pappa som är duktig på fåglar tyckte det lät som en fågel som han sa namnet på på finska. Men inte heller då kunde jag få fram vad det var för fågel. Förstår ni ”hang-up:en” här va? Hoppas jag hör den igen, då ska jag spela in den och sedan spela upp den för er. Kanske finns det en fågelexpert hos oss härinne?


Hörni mitt nyttigare liv med träning och mat fortsätter. Inte en godisbit på 3 veckor. Mer nyttigt tänk överlag, förutom på fredag och lördagar då vi svävar ut som vi vill. Ett sätt att kunna leva på liksom. Det känns härligt att äta en god kaka med gott samvete på något sätt. Ställde mig på vågen hos mamma o pappa, ja vi äger ingen våg. Bra eller dåligt? Vet faktiskt inte? Men fick en smärre chock efter julhelgerna faktiskt, ibland kanske en våg vore bra? Haha….

Dock så har jag gjort mig av med 2,5 kg nu. Vägde mig inte från start så jag vet inte totalt? Försöker att inte hänga upp mig på det. Tränar ju mer nu också så vågen kommer förmodligen inte göra mig rättvisa. Ett måttband vore bra? Men vart är det?

Smoothies är himla bra ur nytto och mättnadssynpunkt. Du får dessutom i dig något fort om du skulle ha bråttom. Smoothies kan bli precis hur vackra som helst också. Här ska bjuda dig på ett riktigt gott recept som du äter med sked bäst.

RECEPT BANAN/JORDGUBBSSMOOTHIE:

2 bananer

1 dl havregryn

½ dl kvarg eller naturell yoghurt

skivade jordgubbar

1 ½ dl havremjölk (eller vanlig mjölk, mandelmjölk, rismjölk)

Gör såhär:

Lägg i bananer, 0,75 dl av havregrynen och mjölken i blendern. Mixa det så det blir sådär härligt lent. Skiva jordgubbarna. Häll sedan lite av banan/havregrynsmoothien i botten av ett glas. Fäst sedan jordgubbarna på ”väggarna” i glaset. Lägg i resten av havregrynen. Häll på kvarg/yoghurt och sedan resten av smoothien. Toppa med lite skivade jordgubbar.

Hepp, dag för morgonbestyren. Vi hörs senare!

Kram Nina

Följ mig gärna på min FB-sida för mer inspo, recept och tips HÄR.

Följ mig gärna på Instagram HÄR

0
Kommentera

Hemlagade popcorn och playeftermiddag

Gokväll! 

Hallojsan från soffan. Söndagkväll och snart måndag igen, som vanligt sa det swisch så var helgen slut. Trummar på i raketfart. Inte fasen gick väl veckorna såhär fort när man var liten?


Vi var och kollade innebandy mitt på dagen. Laget Thedde är tränare för spelade en riktigt bra match och vann. Så glad för min pojks skull, vet vad det betyder för honom. Han brinner så för det här laget och sin uppgift som tränare.


Blev faktiskt lite full i skratt när vår lunch blev just korv (kycklingkorv) och pasta (glutenfri). Maaaaassor med Johnny P:s senap och kocktailtomater. Mums ju!


På eftermiddagen tog jag igen allt jag missat på TV:n i veckan. Tack och lov för Play. Betalar man dessutom en liten slant får man kolla utan reklam. Man betar av allt i en riktigt bra fart faktiskt.


Till playeftermiddagen poppade jag egna popcorn. Shit vad mycket godare det är att poppa själv än dessa micropop som vi brukar köpa. Har man en riktigt god rapsolja att poppa i så blir det en riktig höjdare. Vi har en ekologisk – stor skillnad på smak. Mina popcorn blir perfekta såhär:

Sätt plattan på 3/4 varmaste. Häll i 4 msk rapsolja i en tjockbottnad kastrull. Häll också i typ 5 majskorn för att se när den första poppar, då har du nämligen rätt temp att börja poppa. Häll i ca 1 dl torkade majskorn och lägg på ett lock. Här tar det ett tag innan det börjar poppa igen. När det börjar poppa rör jag kastrullen hela tiden samt sänker till 1/2 värmen. Viktigt att röra hela tiden så det inte bränner i botten. (Det är verkligen vidrigt med bränd smak på popcorn.) När det blir glesare och glesare mellan poppandet kan du ta av den från värmen och lyfts locket så popcornen inte blir fuktiga. Häll genast upp i skål. Salta. MUMS! 

Nä, nu ska jag nog slumra vidare i soffan här. Njut kvällen.

Kram Nina ❤️

0
Kommentera

Anti-age global

Inlägget är skrivet i samarbete med Yves Rocher.

I veckan hämtade jag ut mitt paket ifrån Yves Rocher med deras nya antiageserie som de nu släppt. Ni vet ju att jag alltid höjt fuktkrämer som de bästa krämerna mot ålderstecken. Att antiage krämer alltid bara torkat ut min hy ännu mer. Så gissa om jag är nyfiken på den här serien alltså? Den ska INTE torka ut och så många som 74% av kvinnorna som fått testa den skriver att Min hy har fått nytt liv.”

IMG_6281 IMG_6283

En antiage mask som ska göra sitt på bara 15 minuter, fler säger att det verkligen ger effekt på bara 15 minuter.

IMG_6284

antiage_yvesrocher

Nattkur med antiage som ligger i dessa små burkar och ett fint etui.

IMG_6289

Antiaging serum och antiaging ögonkräm.

Jag ska testa den här serien nu och se hur den fungerar på mig. Ska bli så spännande förstår ni. Can´t wait! 🙂 Just nu har jag dessutom jordens finnfarm på hakan. Tror att kroppen kört någon form av utrensning då jag uteslutit allt godis och snacks nu. Undviker också socker i största möjliga mån så utrensningen har varit stor tänker jag. Ska bli kul och se vad för underverk detta kan göra på mig?

Återkommer om ca 1 vecka och ser vad för effekter det gett?

0
Kommentera

Kycklingtacos

Har du planerat söndagsmiddagen än? Eller blir det takeaway. Vi har börjat lägga ned lite extra även på söndagsmaten faktiskt. Eller jag menar mer att det inte bara blir makaroner och korv liksom. 🙂

IMG_6255 kyckingtacos

Tänkte bjuda dig på ett gott recept, du vet väl att man kan äta tacos även på söndagar? 😉 Jag som inte äter kött (fisk och fågel) varierar mellan kycklingfärs, quornfärs och så kyckling som i detta recept.

kycklingtacosIMG_6258

Kycklingtacos 4 pers:

4 kycklingfiléer
tacokrydda (du kan göra egen också, recept här)
valfria grönsaker
gräddfil
tacosås

Gör såhär:

Dela upp kycklingfiléerna i mindre bitar. Stek dom i smör så det är helt genomstekta. Häll på 1 påse tacokrydda och sedan 2 dl vatten så kycklingen får stå och puttra i kryddan ett tag. Jag brukar låta den stå och puttra i ca 10 minuter. Puttrar vattnet bort kan du ha på lite till. Kycklingen blir lite mört när det får stå och puttra lite. Ät sedan i valfria skal, valfria grönsaker, såser och riven ost.

Följ mig gärna på min FB-sida för mer inspo, recept och tips HÄR
Följ mig gärna på Instagram HÄR

0
Kommentera

Helgbilder

Godmorgon finisar! 

Detta inlägg började jag skriva på igår, skrev det nästan färdigt men somnade ifrån. Ja, så det blev verkligen en day off från bloggen igår. Fortsätter på det nu i alla fall.

Igår var vi lite trötta i håret efter gårdagens AW. Det var riktigt i fredags. Började hemma hos oss med plock och mys, det blev fler grannar som kom så det blev liksom dubbelt så trevligt. Våra närmaste grannar blev tvungna att dra lite tidigare då barn skulle fixas inför kalas. Jag är så glad för att vi har så fina och bra grannar. Ser fram emot sommaren när alla är ute mer och såna här spontana mysstunder kanske fixas lite oftare.

IMG_6299

Våra grannar Freddie och Ida med lille Sigge. SÅ söt och snäll lite kille. Man märker knappt av honom. ♥ Freddie och Ida är helt nya bekantskaper för oss, vi har lärt känna varann sen vi flyttade in i huset. Skittrevligt som sagt med fina grannar. ♥

Senare åkte jag och Tony vidare ned på byn. Riktigt mycket folk ute också vilket var riktigt kul för ett par hemmaråttor som oss som typ aldrig är ute och luftar oss. Vi var hemma igen vid halv 12 på natten men ändå var jag sååå trött igår. Vaknade liksom 4 igår morse…..snark!


Det blev väldigt mycket vila på soffan igår. Plöjde 3 filmer.


Igår när vi hämtade Milo så var vi ute och spelade fotboll. Ja, är det ingen snö och vinter får man spela fotboll istället. Märklig vinter måste jag säga.


Vi var också ute på en promenad för och kolla Pokémonutbudet på landet, det var inte mycket och hurra för. Fanns inga alla faktiskt.


Nu blev det här inlägget lite i omvänd ordning men….jag och mamma gjorde ju naglar i fredags. Mamma jättesöta rosa och jag neutrala med glittriga ringfingrar. Sedan hade jag lyxen att få lägga mig och få påfyllning av fransar också.



I fredags började dagen med en promenad med den här himlen. Så förbaskat svårt att få med HUR vackert och brinnande det var alltså. Synd tycker jag för det var en magisk färg alltså. Alldeles knallrosa och orange.

Det var det. Nu är det söndag och agendan halvfull redan. Milo har fotbollsträning kl 10. Vid 12 sen så har Theddes lag match, det tänkte vi hinna med att titta på. Sedan blir det träning och bastumys, det är ju söndag. ♥

Nu ska jag fixa frukost till familjen. Vi hörs lite senare igen.

Kram Nina ♥

0
Kommentera

Vad ska du INTE ha i kylen

Det är en del saker man inte ska förvara i kylen, kan säga att jag förvarar massor av dessa produkter i kylen. Det kunde ni ju se när jag visade er min städade kyl. Det ska det bli ändring på nu. För såhär är det nämligen:


1) TOMATER. Tomaterna tappar smak i kylskåpet. Den kalla luften gör också att mognadsprocessen stannar av. Kylskåpet förändrar också texturen på tomaten och gör den mjölig. Förvara tomaterna i en korg eller skål i köket istället.

2) BASILIKA. Basilikan vissnar snabbare om den får stå i kylskåpet. Den tar också smak av maten du har runtomkring. Det är bättre att förvara basilikan i vatten, på samma sätt som snittblommor. Alltså klipp av stjälkarna och ställ i vatten. Visste du förresten att basilika motverkar stress och åldrande!

3) LÖK. Lök blir så småningom både mjuk och möglig i kylskåpet. Förvara istället löken på en sval och torr plats. Men tänk på att hålla löken borta från potatisen – de blir snabbt dåliga tillsammans. Min lök, både röd och charlottenlök står på ett stort Mateusfat i köket och det är faktiskt väldigt vackert.

4) POTATIS. Förvarar du potatis i kylen kommer stärkelsen att förvandlas till socker mycket snabbare, potatisen blir då söt och grynig. Förvara istället potatisen i en papperspåse, på ett svalt, men inte kallt, ställe. Förslagsvis i de påsar man använder till matrester i sopsorteringen.


5) AVOKADO. Vill du att din avokado ska mogna så ska du definitivt inte ha den i kylskåpet. Men har du köpt en avokado som du inte ska äta på en gång, kan du lägga in den i kylskåpet tills du ska använda den.

6) OLIVOLJA. Olivolja kondenserar och får en hårdare, nästan smörlik konsistens i kylen. Ställ istället olivoljan på en sval och mörk plats, i skafferiet exempelvis. Själv har jag ställt den fint på ett fat i anslutning till spisen, dock inte närmast spisen.


7) HONUNG. Det finns ingen anledning att ha honung i kylen. Förvarar du din honung väl tillsluten i rumstemperatur kommer den i princip att hålla för alltid. Har du den i kylskåpet kan den dock kristallisera.

8) VITLÖK. Vitlök kommer så småningom att börja gro i kylen. Den kan också bli seg och möglig. Förvara vitlöken torrt och svalt istället.

Källa: Mitt Kök 

0
Kommentera

Vad applicerar jag foundation med

Inlägget innehåller adlinks.

Dags för lite makeup snack igen. 🙂 Jag fick nämligen en fråga bland kommentarerna.

Fråga: Kul med sminktips! Jag undrar om foundationen finns i mkt ljusa färger (många märken är tyvärr för mörka för mig) och så undrar jag hur du brukar lägga på den? Jag använder svamp men den suger ju åt sig så mycket… Tips?

SVAR: Ja detta med foundation är ju ett dilemma alltså, eller rättare sagt att hitta en färg. Häromdagen skrev jag ju om mina två favoritprodukter i det här inlägget.  Den ljusaste heter soft ivory i just det märket och är riktigt ljus. Såhär är det ju, en foundation ska täcka blessyrer, jämna till huden och göra hudens färg neutral och likadan överallt. Det är t ex rödhet runt näsvingar, röd haka, mörkare ton under ögonen som gör att vi ser lite vissnare ut. Många som aldrig använt foundation som testar en gång blir ju fast direkt, den effekten har det ju oftast. Just för att den jämnar huden så fint.

foundation

Här är ett rätt bra exempel, rosa och lite flammig på kinderna till en jämnare hudton i hela ansiktet. Färgen är också svår att veta vad man ska ha tycker många. Jag brukar säga att man ska testa färgen på haklinjen, den ska gifta sig fint med både hals och ansikte. Många kallar ju foundation för brunkräm, ett förlegat uttryck från det glada 80 talet. Haha… Men det är alltså inte brunkräm utan en hudtonsutjämnare skulle jag vilja säga. Jag tänker alltid lite ljusare. Jag får tuppjuck på för mörka foundations. Hellre ljusare än mörkare, man kan alltid fylla på med både contouring och rouge och väcka liv i ansiktet på det sättet istället.

real techniques 2 real techniques

Här har ni mina favoritborstar! Såå grymma. Här är mitt starter set som jag tycker är riktigt bra. Jag använder den största mycket till att jämna ut concealer. Pensel 2 (från vänster) är grym att tona ögonskugga med, pensel 3 att ägga skugga under nedre fransraden, pensel 4 brukar jag ha när jag jämnar till och pensel 5 till ögonbrynsskugga. Setet hittar du HÄR).

foundation 3

Här visar jag lite hur jag gör.

1) Helt osminkad

2) Concealer

3) Använt borste 1 (se ovan) till att jämna ut concealer.

4) Foundation

5) Lite contouring (näsan kinderna som jag sedan tonar ut)

6) Done

Hoppas du gillar lite sminktips! Lycka till! ♥

0
Kommentera

Lakrits och hallonsemlor

Det är ju semmeltider så det bara dånar om det, även om själva fettisdagen är om några veckor. Jag har ju låtit kreativiteten flöda och sedan har jag också knarkat semmelinspiration på nätet. Denna semla gjorde jag då jag tyckte att det såg så otroligt gott ut. Jag själv kunde inte äta den men kan säga att Tony tyckte det var supergott igår när jag ”tvingade” i honom en halv. 🙂

semla_lakritssemla_semlor_recept_lakrits semla_semlor_lakritssemla_lakrits_recept semla_semlor_lakritssemla_lakrits_recept

Är du inget ”fan” av lakrits så tror jag du kan hoppa över detta recept. För här har du nämligen ett recept som har smak av härlig lakrits och fräsch hallon. En riktig höjdare till smakkombination. ♥

semla_semlor_lakritssemla_lakrits_recept_lakritshallonsemla IMG_6247 semla_semlor_lakritssemla_lakrits_recept semla_semlor_lakritssemla_lakrits_recept_lakritshallonsemla

RECEPT 15 semlor:

100 gr smör
50 gr jäst
5 dl mjölk
1 dl strösocker
½ tsk salt
1  tsk stötta kardemummakärnor
1 ägg
Ca 12-13 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 uppvispat ägg

Fyllning:

hallonsylt
turkisk peppar
5 dl vispgrädde
svart karamellfärg

Gör såhär:

Värm mjölken till 37C. Smula ner jästen i en bunke och häll sedan mjölken över så jästen löses upp. Tillsätt socker, salt, kardemumma, ägg, bakpulver och till sist mjöl och rumsvarmt smör. Kör du i köksassistent så kör du degen i ca 8-10 min.

Låt jäsa i 30 min.

Rulla ca 15 stora bullar och lägg på bakplåtspapper på en plåt. Låt jäsa 30 minuter till. Pensla bullarna med ägget. Man kan också pensla bullarna med ägget när de kommer ur ugnen, du gör som du vill. Grädda sedan bullarna i 10 minuter i 225C tills de får en gyllengul färg.

IMG_6224

Gröp ur lite av innehållet i semmelbullen och fyll med hallonsylt.

IMG_6239

Ta någr turkisk peppar och släng i en blender och kör dessa till pulver. Ska bli ca 1½ msk. Vispa grädden och häll i pulvret och karamellfärg. Spritsa ut på semmelbullarna och klipp locken till trekanter. Pudra över både lite turkisk peppar pulver och florsocker uppepå.

Följ mig gärna på min FB-sida för mer inspo, recept och tips HÄR.
Följ gärna mig på Instagram HÄR. 

 

39
1 kommentar