Asiatisk kyckling med sting

Häromdagen åt vi en galet god kycklingrätt här hemma. Åh det var så smarrigt verkligen. Den är sådär härligt lagom stark av sambalen. Det exotiska smakerna iom både citron, lime och apelsin gifter sig så oerhört vackert ihop med rätten. ♥ Ni måste prova, har också angett Viktväktarpoints för rätten. IMG_6779 IMG_6780RECEPT 4 PERSONER, 10 SP per portion:

600 g kycklingfilé
1 tsk sambal oelek
½ msk färskriven ingefära
1 vitlöksklyfta
2 tsk oliviolja
1 lime
3 msk balsamvinäger
½ citron
1 vitlöksklyfta
2 msk honung
250 g okokt spaghetti

Gör såhär:

Skär kycklingfiléerna i bitar. Häll i sambal, ingefära, pressad vitlök och olivolja i en påse. Riv zesten av limen och dela den sedan och pressa i saften och zesten i påsen också. Krydda med salt och peppar. Låt marinera i 30 min.

Stek sedan kycklingen med all marinad. Häll i balsamvinäger, citronsaften, vitlöken pressas i och honungen. Låt puttra runt. Det blir rätt mycket saft av citronen. Puttra och stek till kycklingen är klar rakt igenom.

Koka spaghetti. Häll sedan i spaghettin bland kycklingen och blanda runt. Ät med sallad eller som vi gjorde med apelsinklyftor. Såååå gott!

2
1 kommentar

Vardagslyx WELLNESS event

Hörni, ÄNTLIGEN…. nu har jag tid att sätta mig (eller egentligen inte, men jag tar mig tiden) och göra inlägget om eventet. Ja men gud, det har gått flera dagar nu och det har trillat in mail, meddelanden på FB, sms och häslningar om hur nöjda och glada alla var. Fifasen som det har värmt mitt hjärta. Allt jobb och slit ”pays off”. Vet ni att det är den känslan jag liksom lever på och fortsätter göra dessa events. Det är min bensin liksom.

Hela dagen höll jag på och fixade i lokalen. Lokalen var verkligen helt fantastisk! Jag var lite osäker innan faktiskt, var rädd för att lokalen skulle vara för stor…..men när vi tände ljusen överallt och utställarna gjorde i ordning sina bord så blev det bara så perfekt. Bättre hade det inte kunnat bli.

Här stod jag och förberedde allt fika som jag bakat. Det var nyttigt alltihopa kvällen till ära. Självklart inte lika smaskigt som the teal thing men så gott som substitut!

IMG_6800 IMG_6805 IMG_6806 IMG_6807 IMG_6808 IMG_6816 IMG_6831

IMG_6813 IMG_6814 IMG_6815

Här hade vi bullat upp med till gästerna. Det är nyttiga chokladbollar (även kallat bananbollar), det var nyttig brownie ( festligt nog gjort av svarta bönor), nyttiga morotskakor, kvarg med bär, smoothie, dryck i form av grönt te med smak av blåbär och äpple, spirulinashot och kaffe/the.

IMG_6796 IMG_6797

 Lokalen där vi alla samlades och yogade och hade föreläsningar och intervjuer var så mysig. Tända ljus och massa sköna mattor och filtar på golven.

Några av utställarna. Hälsokraft från vår lilla småstad. Jag springer ju där för jämnan. Min föreläsning handlade en del om hur jag blivit hjälpt av tillskott. Sedan hade vi fina Angela med butiken Magasinet, Carola. Min fina Carola fick jag inte med på en enda bild 🙁

Intervju med härliga Jenny Wigren på

Under en del av yogan såg det ut såhär i rummet. Så underbart härligt alltså! ♥ Tanja och Carola gjorde det båda så toppenbra. När folket sedan gick hem såg de ut att stupa i säng på en gång. ♥ Precis så som jag hade visualiserat det hela. ♥

Under min föreläsning hade Tanja tagit denna bilden. 🙂

IMG_6801 IMG_6803

Härligt mingel bland utställarna. ♥

Här stod de FETA goodiebagsen uppradade. Jag är mäkta stolt över dem kan jag säga. Det var så härligt att få ge bort dessa till alla besökare alltså. ♥

Flera som säkert är nyfikna på vad den innehöll. 😉 Kan säga att det var:

Ansiktskräm från Yves Rocher
Mandel duschkräm från Loccitane
Fröknäcke från Risenta
Armband från Bud To Rose
Doftljus från Gotmark Design
Dryck m.m. från SMAKBOX
(anger du NIIINIS får du 15% rabatt på din första SMAKBOX när du beställer)
En veckas träning från Magasinet
D-vitamin från Hälsokraft
Skönhetskit från Mette Picaut
Antiaging dagkräm från Weleda
Visp från KitchenTime

Ett värde på närmare 2000 kr var det på goodiebagen. ♥

Återigen, tack till alla er som kom! Det var fantastiskt att biljetterna sålde slut och att ni verkade gilla att vara där. ♥

Nu har jag redan börjat klura på nästa event. Man ligger alltid några månader framåt i tiden för dessa events så jag har redan kickat igång tankeverksamheten. Men just nu är det mycket som snurrar i huvudet som ni förstår. Fiket och eventen och bloggen och videos och ja…..ALLT! Men men, det betyder att det händer mycket och det är kul! 🙂

Nu ska jag fortsätta jobba här. Vi hörs senare igen!

Kram Nina ♥

2
2 kommentarer

Naturligt färgade ägg

Tänkte tipsa dig om att göra lite roligheter till påsken, t ex dessa färgade ägg!

Det var busenkelt och de är helt naturligt färgade såhär. Så är du rädd för kemiska färger att färga med om man vill äta äggen är detta perfekt.

De gula äggen:

1 msk gurkmeja (eller curry)

Några deciliter vatten.

De ljuslila äggen:

1 dl frysta blåbär

Några deciliter vatten.

De ljusbeiga äggen:

1/2 dl kaffe

Några deciliter vatten.

Gör såhär:

Ta fram en kastrull, häll i vatten och respektive produkt för varje färg. Koka äggen tillsammans enligt önskemål på hårdhet av ägget. Låt gärna ägget svalna i kastrullen med vattnet kvar för att få ännu skarpare färg. Jag tycker det är så fint med de här milda färgerna.

27
2 kommentarer

VANILJRUTEBULLAR

Gokväll godingar!

Jag har påbörjat inlägget om eventet…men är inte klar än. Nu ska jag bjuda dig på lite bakning först. Den här kakan/bullen bakade jag idag och det är liksom wow över hela det här bakverket. Det gör mig glad att få baka såna här godingar alltså….svärfar får vänta till imorgon, kollar ni videon förstår ni vad jag menar. 😉

vaniljrutebullar vaniljrutebullar

RECEPT VANILJRUTEBULLAR:

3½ DL HAVREMJÖLK (funkar med vanlig mjölk men det blir saftigare med havremjölk)
½ DL STRÖSOCKER
25 G JÄST (TORRJÄST)
1 KRM SALT
3 TSK VANILJSOCKER
½ TSK KARDEMUMMA
1 ÄGG
150 G RUMSVARMT SMÖR
9-10 DL VETEMJÖL

VANILJKRÄM:

Hemgjord hittar du HÄR.
Annars gör du sån färdig som du vispar ihop med mjölk.

Gör såhär:

Värm mjölken till 37C om du kör med vanlig jäst, gärna lite varmare om du kör torrjäst. Häll i strösocker, salt, vaniljsocker, kardemumma och ett ägg i köksmaskinen. Rör runt så jästen löses upp. Häll sedan i mjöl och smör i omgångar. Låt degen jobba i 5 minuter.

Låt degen jäsa 30 min under plastfolie.

Platta ut den på en bakplåtpappersklädd plåt. Jäs i 30 minuter till.

Spritsa i vaniljkräm i kakan.

Pensla med ett uppvispat ägg.

Grädda på 200 grader i ca 20 minuter.

Pudra med vaniljsocker innan du skär upp den i fyrkanter.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)

Följ gärna min Youtubekanal HÄR.

66
5 kommentarer

Sämsta tänkbara kombon!

Den här kombon är kanske inte den bästa?



Det har vräääääääkt ned snö, mer än på hela vintern känns det som, och det är typ 4 dgr kvar till mens. Nä, inte den bästa kombon, det kan jag inte säga. Men jag ska lämna Milo, jag ska ta mig ut på en promenad i yrvädret och jag ska baka. Allt i en enda lång terapidag! ❤️

Hörs sen igen!

Kram Nina

13
1 kommentar

VÄGNING IDAG! 

Hörni!

Ni är fantastiska! Va?! Ja jag kan ju säga att man inte blev mindre sugen på det lilla fiket nu efter alla era kommentarer. När jag ligger och funderar på det här så poppar det upp så sjukt mycket idéer i huvudet alltså. Åh, kvällar av olika slag osv…. Allt jag ska baka…. Du vet den där känslan som när man var liten och fick leka affär vid det lilla gröna skrivbordet jag hade med en kassaapparat och ett låtsasvaruband. Ska jag få stå bakom en cafédisk i hårband och rutit förkläde? Låter helt fantastiskt faktiskt! Jag har nu stött och blött detta med nära och kära men något beslut är inte klart. Tänkte jag skulle mejla dit imorgon med lite vidare frågor….så vi får se hörni! Ni får ju veta sen såklart.


I morse åkte jag och Milo tillbaka till Haga Slott för frukostdejt med fina Tanja som var med på vårt Vardagslyx event igår. Milo har fått tillbaka sin röst nu och är bättre nu så han är redo för skola imorgon igen, men idag fick han en återhämtningsdag med mami på förmiddagen, på eftermiddagen tog Tony över så jag kunde åka till pappas kontor och jobba lite. Men vad roligt det är när man har noll koll på vad som händer i ens egna lilla småstad! Att slottet hade både frukost och lunch för allmänheten och inte bara konferensgäster hade jag ingen aaaaaaning om?


Ja han blev ju inte skitledsen för att det fanns våfflor på frukostbuffén. Med nougatcreme och grädde. Lyx på en tisdag för denne lille herre.


Amen så jäkla gott! Det blev alldeles för många SP (viktväktarpoäng) men jag är inte den som snålar när det bjuds på sån här frukost.


Tanja är en sån solstråle. Hela hennes uppenbarelse är som ett stort ljus. Man blir liksom lycklig av hela henne. Vi har mycket gemensamt och jag är glad att våra vägar mötts. Vi hade en ”catch up” och lite planering för framtida projekt ihop. Hon bjöd på bilder och skrev så fint om vårt event här. Mitt inlägg om allt kommer imorgon. Inser att det kommer bli långt in på natten om jag ska hinna in med det ikväll.


Idag blev jag också bortskämd med färdig lunch. Älskar att komma till klart. Mamma hade gjort en så god rotfruktswok, stekt spaghetti,chorizokorvar, bacon och stekt potatis. Vet ni vad jag gjorde sen på eftermiddagen? SOV! I 3 timmar! Galet när jag vaknade och kl var sex! Men jag är rätt slut, tömmer mig fullständigt på energi på events som jag håller i. Jag höll ju också en föreläsning om PMS igår och då är jag så sjukt engagerad och taggad. Det var så många som sa så fina saker igår. Det har ramlat in sms, meddelanden på FB och mail idag som gjort mig så glad. ❤️ Så tacksam!


Apropå Viktväktarna förresten! Skulle ju vägt mig igår men det blev omöjligt att hinna, så jag vägde mig idag istället. Är skitnöjd, för jag har PMS och är vätskefylld och svullen men knep ändå nästan ett helt kilo. Hade säkert blivit ett helt kilo om jag tatt av mig tröjan också. Stod nämligen och vägde mig som Kalle Anka, med naken underkropp. Wiooooo….


Nu är det bara fotpillet kvar här. Somnar säkert om igen strax. Så skönt att sova!

Tack för alla kommentarer om fiket. Ska drömma om det inatt.

Kram Nina

4
2 kommentarer

Glutenfri Citronmarängpaj 


Dagens recept får bli denna helt fantastiska Citronmarängpaj! Magiskt god, har dessutom gjort mig till och haft hemmagjord lemoncurd i den.

 Pajbotten:
2 dl mjölmix

1 dl rismjöl

100 gr smör

½ dl strösocker

lite vatten om det behövs
Lemoncurd:

2 dl strösocker

100 gr smör

1 1/2 citron

2 ägg
Marängtäcke:

4 äggvitor

1½ dl strösocker
Pajbotten gör du såhär:

Blanda samman mjölen, 100 g smör, sockret och 1 msk vatten till en deg som får vila ca 1/2 timme i kylskåp. Tryck eller kavla ut degen i en pajform. Nagga degen med gaffel. Grädda i 225° mitt i ugnen i ca 10 min.

Lemoncurd gör du såhär:

Finriv citronskalet och pressa ur saften ur citronerna. Koka upp citronskal och citronsaft, 1 dl socker och smör tills allt löst sig. Låt svalna lite.
Vispa ägg och 1 dl socker poröst och blanda med citronkrämen. Sjud på svag värme tills krämen tjocknar. Jag sjöd min lemoncurd i typ 15 minuter. Den får inte koka utan sjuda. Låt svalna av så tjockar den ytterligare.

Marängtäcket gör du såhär:

Skilj vitorna från gulorna. Lägg vitorna i en ren bunke. Ta en elvisp och börja med att vispa upp äggvitorna så det uppstår skum. När skummet dyker upp ska du tillsätta sockret. Lite i taget. Jag brukar låta det smårinna lite hela tiden. Vispa i ca 4-5 minuter så du får en tjock marängsmet.

Sätt ihop pajen:

Fyll pajskalet med lemoncurd, fyll hela botten. Ta sedan den tjocka marängsmeten och fördela uppepå lemoncurden. Jag använder en slickepott för att göra lite figurer i marängen. In i ugnen på grill i 250 grader. Högt upp i ugnen så den får färg. Passupp här så marängen inte bränns bara. Håll koll på den. När täcket fått färg är den klar att plocka ur.

1
2 kommentarer

Hjälp mig! 

Godmorgon min vän!

Som alltid känner jag mig som ett urskitet päron dagen efter event. Mitt vänstra öga rinner och jag är heeeeeelt finito som artist. Inget nytt på torpet här inte. Senare kommer Ni att få ta del av vår kväll igår, det blev så lyckat så jag känner mig alldeles lycklig i hela själen. Får se hur många bilder vi fick ihop av kvällen, jag själv fotograferade inget alls då jag hade fullt upp att jobba. Ska bli intressant att kolla kameran. Men hörni, vilka människor det bor i vår lilla småstad! ❤️ Säg mig, var du på eventet? Vad tyckte du?

Ni vet att här i vår småstad så sägs det att det är svårt att få Enköpingsbor att gå på saker när man anordnar, jag kan verkligen INTE hålla med. Jag har haft fullt på varje event och det var sååå många igår som var så glada för att någon anordnar något…. ”Man vill ju gå när det anordnas något” sa väldigt många. ❤️ Så min upplevelse är helt tvärtom faktiskt. Nu har jag redan börjat fundera på nästa event.

Hörni….ni måste hjälpa mig att vara mitt bollplank, detta är väldigt svårt nämligen! Jag har fått nys om ett litet litet pyttelitet fik förstår ni. Det ska vara öppet från maj till mitten av september och då varje helg (lö-sö) som krav. Sen får det givetvis vara öppet mer om man vill. Man är entreprenören själv och driver det helt själv…. Alltså, detta är ju en dröm för mig! Men fixar man varje helg? Jag har pratat lite med Elliot som inte har något sommarjobb ännu om han kan tänkas hjälpa till? Det kan han säger han… Men ändå känner jag mig lite osäker. Att låsa sig så en hel sommar…. Sen undrar jag varför jag är så rädd för det? Jag menar, några timmar varje dag med något man älskar. Vad är jag rädd för? Att jag inte ska få njuta helger med min familj kanske, helgerna med familjen som är det härligaste jag vet.

Ja men du förstår mitt dilemma här….vad säger du? Kommer du och fikar i mitt lilla fik?

1
28 kommentarer

Brunch/frukost förslag

Ibland jag jag tycka att man ständigt äter samma sorts frukost. Eller när man ska försöka sig på en brunch, då kan det stå helt stilla. Finns det något annat än stekt eller kokt ägg och bacon liksom?

Nu tänkte jag bjuda på ett frukost/brunch förslag som man kan fixa när man känner för det.


Marockanska bakade ägg

1 msk olivolja

4 ägg

1 burk krossade tomater

1 liten hackad lök

1 litet huvud grönkål

3 pressade vitlöksklyftor

1 tsk malen kummin

1 röd hackad chili

1/2 tsk malen röd paprika

1 nypa saffran

1 nypa cayennepeppar

Salt & peppar

Gör såhär:

Sätt ugnen på 190 grader. Häll olivolja i stekpanna och sedan lök, vitlök, kummin och salt & peppar. Stek tills lönen mjuknat helt. Tillsätt krossade tomater, grönkål, chili, paprika, cayenne, saffran och grönkål och låt puttra i 10-15 min. Häll sedan allt i en ugnsform och gräv ur 4 hål där du knäcker i äggen. In i ugnen i 8-12 min tills äggvitan stelnat lite. Mums!

1
3 kommentarer

Hektisk dag

Godmorgon Måndag! 

Idag vaknar jag upp till en hektisk dag, för idag är det äntligen dags för mitt Wellness event. Som alltid är det en hel del jobb innan och när dagen D sedan äntligen är här är man mest förvirrad och orolig att man glömt en massa. Dock så brukar det alltid lösa sig på någe vis så det hoppas jag att det gör idag med om nu så skulle vara fallet.

Jag ska strax gå upp och baka. Har bara legat och jobbat sedan kl 03.30 när jag vaknade. Jag är som allra effektivast då. Det är jag som bakat allt till kvällens event så jag får be om ursäkt för att jag inte hörde av mig mer. Vi var och kollade lite innebandy igår men sen tillbringades dagen i köket och med en massa förberedelser för ikväll.


Självklart hann jag med lite gos med den här godingen. Hon är så ofantligt gosig vår lilla ”bebis”. Hon trycker sitt huvud mot ens hand som en hund och vill bli kliad. I slutet av mars ska hon kastreras. Före det kommer vi inte släppa ut henne faktiskt. Men sen så ska hon få börja gå ut. Minne inte hur vi gjorde med Toxy….men tror att vi ska köpa sele och börja med. Hon har ALDRIG varit ute lilla hjärtat. Hon kommer svimma av lycka tror jag.


När vi gosat katt så for vi iväg på ärenden. Vi handlade och fixade med en massa inför eventet. Milo passade på att jaga lite Pokémons också.


Den här hallen är så mycket minnen för mig. Du som följer mig på min ”vanliga” Instagram (den utan bakning) såg säkert mitt inlägg där igår. HÄR hittar du den.


Lite kul att Milo fick testa mammas gamla skills i innebandymålet. Inte aaaaaalls ont i knäna!

Hepp, nu ska jag rusa upp här och kicka igång dagen. Får se om jag hinner in här mer idag….dock så har jag tidsinställt ett recept som du inte får missa.

Vi hörs sen, annars kan du kika in på min ”vanliga” Instagram HÄR, eller Vardagslyx Instagram HÄR under dagen. Där kommer det att hända desto mer.

Ha en fin start på en ny vecka nu!

Kram Nina

1
2 kommentarer