Det gör underverk med dig! 

Godmorgon bloggisar! 

Ligger på spikmattan här och bloggar, ont/skönt är det….är lite stel och lite ond i nacke och axlar.


Ligger och lyssnar på den här låten. Ämen, mina hårstrån står alltid rätt upp av den. Bocelli är magisk! Testa att lyssna på en låt som får dig att känna något när du vaknat. En låt du blir glad av, eller upprymd, partysugen, lugn eller whatever. Det gör underverk med hela starten på dagen.

 Åh jag sov ända till 5 i morse. Med ljuset kommer ju en mer normal dygnsrytm för mig vet ni. Igår kväll t ex så såg jag nästan klart Lets Dance. Whoooop whooooop! Snart har jag och Tony ett normalt umgänge kvällstid igen kanske? Det finns veckor då vi setts en timma per kväll för sen har jag snarkat. Kanske är det därför vi fortsätter att hålla ihop och vara lyckliga, ja vi tär ju inte ut varandra på vinterhalvåret direkt.

Igår fikade jag och Milo med exet Magnus på eftermiddagen. Fick tyvärr ingen bild på det dock.


När Tony kom hem från jobbet åkte vi och handlade lite på Lidl. De har gjort om butiken här i vår småstad och det är sååå fint. Min vän Åsa är butikschef i butiken och hon är den som fått mig att handla på Lidl. Förr så trodde jag att det var en kass lågprisaffär med typ strunt. Men så jäkla fel jag hade! Åsa berättade t ex att de alltid har dagsfärska grönsaker, för att inte prata om frukten! Dessutom görs t ex  deras eget märke (Ekbacken) i samma slakteri som Scan. Vi handlar ofta där, sen stödhandlar vi sånt som inte finns på Lidl på ICA. Testa om du inte handlat där, du kommer inte bli besviken. T ex vet jag att deras barnkläder håller superhög kvalité. Har många vänner som handlar sina barnkläder där och är jättenöjda. OBS: inte sponsrad! Bara tips!


När vi stod där och handlade så tittade vi på varann och ba: ”Orkar vi laga mat ikväll?” Klockan var ganska så sent och vi båda kände att nääääää…. Så vi åkte till Vita Elefanten (thairestaurang) och ät istället. Jag beställde en Tom Ka Gai son jag bara ääääälskar. ❤️ Milo åt räkchips så det for smulor över hela tröjan. Visade sina nya fina tänder också. Barn i hans ålder är så söta när det är blandat småbarnständer och vuxentänder i munnen som är lite för stora liksom. Åh, ytterligare en bild att lägga i minnesbanken. Rätt vad det är så har de vuxit i sina tänder och flyttar ut. Blev så glad att vi lyckades locka med Thedde, han var också och åt med oss.

Näää, nu ska jag nog gå ned och baka nåt bröd. Sen vill jag ta en promenad innan vi åker till Kaffestugan och börjar fixa.

Vi hörs senare! Ha en mysig lördag.

Kram Nina

1
Kommentera

Cornflakeskyckling med mangosalsa

Denna härliga rätt går inte av för hackor. Gillar du kyckling och crisp kommer detta bli en stor favorit hos dig!

RECEPT Cornflakeskyckling 4 pers

4 kycklingfiléer

1 dl kärnmjölk (kallas också buttermilk, recept på det lite längre ned)

2 tsk cayennepeppar

1/2 msk vitlökspulver

1/2 tsk salt

6 dl cornflakes

1 msk Sesamfrön

Kärnmjölk/Buttermilk:

2 dl mjölk

1 msk vinäger eller citronsaft

Blanda samman allt och låt stå i ca 10 min tills mjölkblandningen blivit lite tjock och ”smulig”.

Mangosalsa:

2 avokado

1 mango

1 vitlöksklyfta

1/2 rödlök

1 msk koriander

1 lime

Olivolja

Gör såhär:

1) Dela kycklingfiléerna på tjockleken. Alltså att de bibehåller storleken men är tunnare.

2) Blanda samman kärnmjölk, kryddor, salt, sesamfrön och cornflakes. Om du vill kan du krossa cornflakesen en aning.

3) Doppa kycklingfiléerna i kärnmjölken och därefter doppas det i cornflakesblandingen. Tryck till lite på varje bit så de håller sig kvar.

4) Lägg kycklingfiléerna i en ugnsfast form. Tillaga i ugnen på 225 grader i ca 20 min. Håll koll så inte cornflakestoppingen bränns. Du kan ha på lite folie uppepå om det känns som det blir mörkt.

Mangosalsa:

Tärna avokadon, tärna också mangon. Hacka rödlöken och koriander. Pressa vitlöksklyftan. Blanda samman allt och pressa limen över och ringla lite olivolja på.

Servera dessa härligheter med ris eller kokt potatis.

2
Kommentera

Kinderägg med vit chokladmousse

Reklam för min bakbok – annonslänk för Bokus

Ni vet att påsken närmar sig med full fart va? Jag är så dålig på att hinna med att pynta och fixa till påsken jämt men i år tänkte jag att jag skulle vara lite beredd. Därför tänkte jag att jag skulle börja tipsa om lite härliga bakverk till påsken också. Det är riktigt kul att göra sig till lite extra till påsken med bakverken.

kinderägg
56CEB5E2-51E7-4C40-9FF2-81B0CCAECB27

32FEE1EE-1187-43BF-BE70-EC85F311A520
13E4391C-5F95-465B-8734-82B08660E64B
Dessa söta gjorde jag för något år sedan. De gick åt i ett nafs så jag kan ju tipsa om att baka fler av dem än 6 som jag gjorde. Det är alltså söta kinderägg med vit chokladmousse inuti och så en liten konserverad mandarinklyfta högst upp.

RECEPT:

Chokladmousse:

150 gr vit choklad av god kvalité
2 dl vispgrädde
1 dl kesella kvarg 10%
1 ägg
2 tsk vaniljsocker
Några droppar citron
6 kinderägg

Gör såhär:

1) Skala av kinderäggen pappret.. Ställ dom gärna kallt en stund.

2) Börja med att smälta chokladen över ett vattenbad. Det ska precis smälta ihop.

3) Vispa grädden hårt. Ta en annan bunke och vispa upp ägget i, häll sedan i den smälta chokladen i en jämn stråle och vispa kraftigt under hela tiden så det inte skär sig.

4) Vänd i kesellan. Ha i vaniljsocker och citron, vispa hårt en liten stund.

5) Vänd sist i den vispade grädden. Ställ i kylen i ca 30 minuter. Ta en kniv och knäpp av toppen på kinderäggen så det ser ut som det liksom kläckts. Klicka i mousse och lägg på en mandarinklyfta, jag kör med konserverade för dom är löjligt goda! Smaklig spis och glad påsk!

Tipsar om min bakbok – ”BAKA PÅ 30 MINUTER” – beställ HÄR!

Img 1810.jpg

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

202
1 kommentar

Härliga sol och härliga fredag

Goddagens finisar!

Idag är det fredag igen. SÅ skönt tycker jag. Jag har nämligen haft en rätt tuff vecka. Dels så har det varit väldigt mycket att tänka på. Sen har jag haft nå jäkla skit i kroppen. Känt mig urlakad, illamående och allmänt ur fas. Huvudvärk, ledvärk, ont i kroppen och så fasligt trött. Tony har haft samma så det är väl nåt skit som går. Hoppas att jag snart mår tipptopp igen.

Egentligen så hade jag en hårtid imorgon för att sätta i nya extensions och vårpiffa mig lite men eftersom vi redan imorgon får komma in i fiket och börja renovera så ombokade jag det. Min frisör är en väldigt uppbokad person så man ombokar ogärna ska jag säga…. 🙂 Men det skulle känts dumt att sitta i frissastolen i en annan stad under flera timmar när Tony sliter i Kaffestugan. 😉

grillpremiär

Hörni, jag har ju glömt att visa er bilder ifrån vår grillpremiär vi hade på gården förra helgen. Alltså….såååå najs! ♥ Milo njöt och lajjade för fulla muggar över att hela familjen satt ute och bara mös i flera timmar.

IMG_6897 IMG_6899 IMG_6904

Milo lekte fotbollsmålvakt och kastade sig ungefär 100 ggr i snön. Som vanligt undrar man hur deras kroppar liksom klarar av det? Min kropp skulle sträckt sig, gått av eller knäckts av en endaste gång. 🙂

IMG_6913 IMG_6914Solen log sitt vackraste leende emot oss i lördags. Man blev liksom glad ända in i själen av den. ♥ Snacka om att den tinar upp våra trötta, mörka och sargade kroppar efter den långa mörka vintern alltså.

IMG_6921

Mina fina killar i solen. ♥

Ja, idag skiner solen här igen. Men inte på min morgonpromenad som jag nyss var på. Då blåste det huggormar och var allmänt urrigt. Huvudsaken är väl att den kom nu i alla fall. Jag vill ge mig ut till uterummet och ställa i ordning där inne. För nu när solen ligger på som den gör så kan man sitta där ute och njuta kan jag säga. Längtar till det! ♥

Hepp, nu jobba vidare lite. Ska hinna med och städa lite och sen hämtar jag Milo tidigt på skolan på fredagar. Hoppas ni fått en fin start på denna fredag. Vi hörs senare.

Kram Nina ♥

Ps: Bilder eller video på renoveringen av kaffestugan. Vad är roligast? 

23
3 kommentarer

Kaffestugan i tidningen

Fina Ena Håbo tidningen, så kul att de ville göra ett litet reportage om den lilla Kaffestugan i sommar. Så tacksam!


Artikeln kan ni läsa här! 

8
2 kommentarer

Citron och kokoskaka

Hörni, vilken kaka jag bakade igår alltså! Så vansinnigt god blev den. Fräsch, söt, syrlig och bara såååå fantastisk smaskig! Den här ska jag verkligen baka fler gånger. Den kommer också få gästa kaffestugan.

IMG_6922 IMG_6923 IMG_6925

En långpannekaka med ett täcke av sötsyrlig frosting.

IMG_6926 IMG_6927 IMG_6934 IMG_6935RECEPT CITRON/KOKOSKAKA:

2½ dl strösocker
1 dl brunt råsocker (går att utesluta och ta vanligt strösocker)
4 ägg
2 dl kokosflingor
4 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 msk vaniljsocker
2 dl vaniljyoghurt
1 dl rapsolja

Frosting:

250 g philadelphiaost
3 dl florsocker
1 msk rå citronsaft
riven kokos
Lime

Gör såhär:

Sätt ugnen på 200 grader. Häll i strösocker och råsocker i en bunke. Knäck i äggen, Vispa med en elvisp tills smeten är fluffig och ljus. Blanda de torra ingredienserna och blanda i äggsmeten med en slickepott. Rör försiktigt till en smidig tjock smet. Häll i yoghurten och oljan och rör smidigt.

Lägg ett bakplåtspapper i botten på en ugnsform, jag a

nvände en form som är ca 20×30 cm i omkrets. Häll i smeten och grädda i ugnen i ca 25 min. Mot slutet kan ytan bli lite mörk, lägg då på folie eller bakplåtspapper till gräddningstidens slut.

Frosting:

Blanda alla ingredienser. Bred på kakan och strö sedan på kokosflingor. Avsluta med att riva limeskal på toppen. Skär upp kakan i fyrkanter. Ät & njut! ♥

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Fler goda kakor i långpanna:

Saftig äppelkaka i långpanna
Silviakaka i långpanna
Lyxbrownies i långpanna

19
3 kommentarer

Sånt jäkla modelejon 

Morning!

Torsdag redan hörni. Härliga tider, snart helg igen. Tänkte jag skulle skriva lite om det jag gjorde igår (som försvann).


Igår rök naglarna. Alltså….nu ska vi renovera kaffestuga så naglar känns lite onödigt faktiskt. De kommer ryka all världens väg. Dessutom kommer jag baka mer än någonsin denna sommaren så det får bli a natural. Den där tummen är dessutom allt annat än snygg så nu matchar allt lite bättre. Jag har också lite fasa för att råka ut för en nagel som slits av igen, så jag blev lite försiktig. Nu är naglarna tillbaka till sin ursprungsfolk igen. Riktigt skönt faktiskt. Man kan peta sig i ögonen och öronen igen, haha…


Mina bruna glasögon har gått sönder så jag har fått gått tillbaka till mina FETT trendiga röda glajjor igen. Så igår körde jag all-in på rött, ett riktigt litet modelejon var jag…. NOT. Matchade snyggt till mina tre munsår också.

Förresten, du som tipsade om Aloe Vera Gel! Tack! Nu hann det inte funka på munsåren på munnen för de hade hunnit för långt, däremot har det förkortat processen och lindrat smärtan massor. Sedan så höll jag även på att få ett på näsan (jag får det ibland), smetade på och på bara några timmar försvann det! Så jäkla bra!


Den här kör jag. Köpt på Forever Living. Man måste hitta en återförsäljare för att kunna köpa det tror jag.


Igår fikade jag med fina Carola på Cafe Magnifik. Fick glutenfritt bröd med ost/skinka. Drack mitt favvo te till. Grön Champagne, har du druckit det nångång? Det är såååå gott!


I morse fick jag tända en massa ljus här hemma. Det var minusgrader inatt igen. Brrrr…. Nu får det gärna bli lite varmare känner jag. Längtar efter att kunna sätta mig på trappan och ta en kaffe.

Hepp, nu måste jag rusa vidare. Milo ska skjutsas till skolan. Vi hörs snart igen! Har lite smått och gott till dig här på bloggen nämligen.

Kram Nina

5
2 kommentarer

MEN ÅH!

MMMMMMMMMÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄHHHH!!!!

Ni anar inte…. skulle bara publicera allt jag skrivit i inlägget och så bara försvann allt…POFF! Nu har Milo svårt att somna så jag måste gå upp och kan inte skriva om allt. Jag får helt enkelt återkomma. BLÖK!

Ha en fin kväll!

Kram ♥

 

0
Kommentera

Vårnytt

Inlägget innehåller adlinks.

Hörde från någon att det ju skulle bli riktigt varmt i helgen, vet inte om det redan ändrats men vi kan ju hoppas att det ska bli det. 🙂 Jag har börjat uppdatera vårgarderoben lite, det är ju då man verkligen fattar att det är dit vi är på väg. ♥

cellbes mat 4 cellbes mat2

IMG_6708

Jacka HÄR

Nu längtar man ju inte mindre till vår och sommar. Superdiggar både jackan och jeansen. Jackan kommer jag ha sååå mycket användning av, jeansen är supersköna och lite roligare än bara vanliga. Lätta att klä upp med ett par klackar och en ljus kavaj typ. 🙂

Nu ska jag rusa vidare här. Vi hörs sen igen!

KRAM Nina ♥

1
Kommentera

Baka egna Croissanter

En underbart härlig frukost! Något av en dröm. Du vet när allt finns. T.o.m croissanter. Du vet väl hur busenkelt det är att svänga ihop alldeles spröda hembakade croissanter? För du kan nämligen ”fuska” ihop dem i ett nafs.

RECEPT CROISSANTER:

1 förp färdig smördeg

1 ägg

Lite mjöl till utbakning

Gör såhär:

Värm ugnen till 225 grader. Kavla ut smördegen tunt på lite mjölat bakbord. Skär sedan ut trekanter ur degen.

Ta sedan ägget och vispa upp det lite lätt. Pensla lite på ett utav hörnen av trekanten. Börja sedan rulla trekanten där den är som bredast mot den penslade delen, fäst den. Alltså den breda delen mot spetsen.

Lägg dem på bakplåtpappersklädd plåt och pensla med ägg. Grädda gyllene i ca 5-10 min. Croissanter är busenkelt att variera i all oändlighet, dessutom är det farligt gott.

Följ mig gärna på Facebook och Instagram för massor med mer recept, inspo och tips. 

0
Kommentera