Ernest Hemingway var lika känd för sitt drickande som han var för sitt skrivande. Genom böckerna och livet kunde man se honom vara den som såg till att t ex Mojito blev en världskänd drink. Ernest var också en känd Daquirikonässör. Den drinken han dock blev känd för att ha skapat var ”Death in the afternoon”. Han skrev också en bok 1932 som hette just ”Death in the afternoon”.
I boken skriver Ernest: “Pour one jigger absinthe into a Champagne glass. Add iced Champagne until it attains the proper opalescent milkiness. Drink three to five of these slowly.”
Det lite konstiga med drinken är att den inte blir grön då absint ju är grönt, men den kemiska reaktionen när absint och champagne möts resulterar i att den blir lite mjölkigt gul istället. Detta sägs vara en stark men förvånansvärt fräsch drink, jag vet inte om jag ens skulle våga smaka. ☺️
Death in the afternoon, 1 drink
1/2 dl absint
1 1/2 dl champagne
Gör såhär:
Häll i absinten i botten, toppa med champagne eller mousserande vin.
Som sagt, en stark dryck som jag tror att jag inte ens skulle våga dricka. På våra systembolag finns absint från 50% och upp till 68%. Dricker du detta nångång, så var försiktig säger jag! 🙏🏻 Har du smakat absint någon gång? Kan du beskriva smaken då? Hört att det ska vara lite anis aktigt och det tycker ju jag är en god smak. 
Följ mig gärna här:
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Laddar du för semester tro eller har du redan börjat? Jag har börjat ladda för semestern på allvar, med sånt som hör sommaren till. Här kommer jag tipsa dig om härliga saker inför semestern.
Goda Sommarrecept
Här följer några recept som du bara MÅSTE testa i sommar. Det är verkligen sommaren i smakväg skulle man kunna säga.
Ljuvliga Sommarmuffins (<klicka för recept). Smakar som sommar, en fluffig muffins med en frosting uppepå som får tungan att krulla sig! 
Strawberry Summerfusion (<klicka för recept). Detta kan jag nästan lova kommer bli sommarens drink. Så galet galet god!
Sommarsmörgåstårta (<klicka för recept). Fantastiskt god smörgåstårta som var allt det i smakväg man vill ha av sommaren.
Sommarfyllda pannkakor (<klicka för recept). Vill du göra frukosten lite extra somrig så testa dessa pannkisar. Mums!
Räkbakelser – (<klicka för recept). Ja dessa godingar kan man knappt vara utan på sommaren. Så himla himla goda!
Makeup & Skönhet
Till sommaren hör härliga produkter till kropp och ansikte så sommarens solstrålar kommer till sin rätt. Här är mina ”must haves” för sommaren
Hawaiian Tropic Hydrate (<klickbar länk) – SPF 50 som går direkt in i huden, ger fukt och lyster och sitter bra, kladdar ingenting.
FILORGA (<klickbar länk) – SPF 50 som spraymist för både ansikte och kropp, anti aning produkt som går snabbt in i huden. Alltid i handväskan.
Hawaiian Tropic Spray (<klickbar länk) – SPF 30 när man fått lite bränna och vill gå ned lite i SPF, smidig spray för kroppen. Den finns även i fuktgivande spray HÄR.
Elizabeth Arden Sunstick (<klickbar länk) – Världens bästa, har i väskan hela sommaren. Om inte jag använder skydd på läpparna i solen så kommer munsåret som ett brev på posten så detta är verkligen en must have, denna är dessutom bäst, har provat allt.
Något att boosta huden under ögonen med under sommaren är dessa rackarbajsare. Ger nytt liv till ögonen, verkar avsvällande, minimerar linjer och ökar på cellförnyelsen. På REA nu! Finns HÄR.
Världens härligaste somriga rouge. I krämkonsistens. Det ska ni veta som är i samma ålder som mig, krämprodukter ”is the shit” i vår ålder. Den här krämrougen är magiskt fin! Jag är så galet nöjd och det behövs typ 1 en liten prick så räcker den till båda kinderna. Den kommer typ aldrig ta slut. ☺️ Den finns HÄR, färgen heter Sunlit Coral.
Min absoluta favoritdoft av alla parfymer är denna! Inget slår denna, och varje gång jag har den på mig så får jag frågor om vad jag heter för parfym. Den är bara helt otrolig! Du hittar den i olika storlekar HÄR.
Härliga utflykter:
Åh, sommaren är ju så mysig för då kan man ge sig ut på tur. Besöka andra städer, loppisar, caféer, minigolfbanor m.m.
Vi besökte Stugan vid vägen , en superfin loppis, för ett par år sen. Köpte den här fina dörren där. Tips, ett lite speciellt ställe som fastnade sådär lite extra i hjärtat.
Strängnäs hamn, där kan man äta goda churros, glass, äta gott på restaurang, spela minigolf eller bara sitta och njuta. Vi har åkt både båt och bil dit.
Våfflan i Sigtuna bjuder på häll käften goda våfflor i massor och en fantastisk vy i en väldigt mysig stad. Där kan man strosa vid vattnet, fika på härliga Tant Bruns kaffestuga och kanske avsluta med lite äventyrsgolf.
Åk till Trosa och gå på Kölsvinet vid hamnen och ät gott och drick iskallt krispigt rosévin. Vill ni bo kvar bor ni på alldeles fantastiska Bomans Hotell.
Bara deras slogan på hemsidan säger allt om stället! More is more, less is bore! Älskar’t!
Detta hotell är ”one of a kind”, hon som äger det, Kristin Boman, lämnar liksom inget åt slumpen. Varenda vrå är genomtänkt och det känner man direkt bara man kliver innanför dörrarna. Första gången vi var där kände vi oss som kungligheter, sån otrolig service! Sedan har vi återkommit flera gånger, man kan inte låta bli att hälsa på lite då och då.
Jag kickar igång denna underbara dag (dock mulen men inget ska förstöra fredagskänslan här inte) med ett suuuuupergott recept på Soft Laxtacos. Ja här är det amerikanska ord i ett virrvarr av svenska men det är också lite tjusningen med att döpa alla recept man gör. Det behöver inte vara så PK där enligt mig, det får liksom heta lite hur det vill eller som den som skapat just det receptet tycker. Det finns väl värre saker i livet, tycker ni inte det?
Det här blev 12 av 10 poäng för min del! Haha…. Nej men detta är nog bland det godaste jag ätit det senaste. Alltså wow! Så somrigt, gott, fräscht och bada helt fantastiskt. Du måste testa!
Soft Laxtacos, ca 4 pers
4 laxfiléer
salt & peppar
Mangosalsa:
2 mango
2 avocado
1/2 knippe mynta
1 lime
2 tsk honung
Tortilla bröd
Sås:
2 dl kokosmjöl/kokosgrädde (viktigt att den varit kall så den blir krämig)
2 msk sweet chili
1/2 lime saften
1/2 msk honung
Salt och peppar
Gör såhär:
1) Dela laxfiléerna i mindre bitar, salta & peppra dom, grilla eller stek dem. Kan tipsa om en grillmatta som vi använder. Den är sååå bra och slänga på grillen och t ex grilla lax på, hamburgare är också toppen. Finns HÄR.
2) Mangosalsa: Hacka mango, avocado och mynta. Blanda i en skål, droppa på lime och honung över. Blanda försiktigt så det inte går sönder så mycket.
3) Sås: Blanda allt till såsen. Ställ kallt.
4) Ta ett tortillabröd, på med grillad lax, mangosalsan och så såsen över. Så gott!
Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under bilden.
Följ mig gärna här:
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
….då kom han hem. Min Thedde! Nu är han hemma på sin semester och åker inte hem förrän i början av augusti. Så otroligt härligt att ha honom hemma igen. Igår var det i lite hemlighet vi åkte till Sthlm och hämtade honom. De skulle nämligen kidnappa en kompis idag som skulle på svensexa, så kl 03.30 stack han i morse för att kidnappa kompisen och sedan dra till G-dansk bl a. Så kul för dom! Vi fick dock njuta av att umgås hela dagen igår.
Vi skrev en skylt på skoj för att möta upp honom på Arlanda. Han gjorde ju likadant (om ni minns) när vi åkte till Schweiz.
Min älskade unge! Ja för unge kommer han ju vara för resten av mitt liv hur gammal han än blir. ❤️
Kramar och en liten välkomstpresent i form av lite svenska snacks och svenskt godis.
Hann också med ett möte på Norr Mälarstrand. Så himla fint det är där!
Vi åt på Orangeriet, ett supermysigt ställe med utsikt över vattnet. Pizzorna var supergoda, tips tips!
Nu ska jag kolla serie här igen, har kommit in i ett sånt seriestim på kvällarna nu. Glamourous – finns på Netflix, och And just like that säsong 2 på HBO Max.
På midsommar gjorde jag de godaste minipizzorna, ungdomarna här hemma är inte jätteförtjusta i allt det traditionella med midsommar som sill och olika röror och grejer. Så då gjorde jag lite minipizzor istället och måste bara slå ett slag för världens bästa minipizza plåt. Det bästa jag någonsin haft och kanske en ”onödig” pryl som man inte trodde man behövde och nu inte klarar sig utan. 😂
Det är denna plåt (<klickbar länk) jag pratar om. Gör pizzorna sådär perfekta och ger bra värme både uppifrån och med denna plåt nerifrån. Du får dessutom med en urskärare. Perfekt att göra förrätter på, minipizzor som jag gjorde som blir sådär härlig krispiga i botten. Fastnar ingenting på plåten heller även om det var en massa ost som låg på den så lossnade det bara av att jag knappt rörde det. Sååå nöjd, billig också!
De godaste minipizzorna, ca 20 – 24 st
1 rulle köpt pizzadeg (eller så gör du egen pizzadeg, antingen efter mitt snabba recept HÄR, eller det vanliga HÄR, har också ett med surdeg HÄR.)
Några skvättar tomatsås (antingen den som följer med pizzakitet eller så gör du egen, recept HÄR.)
3 dl riven Prästost
Oregano att strö över
Tips på fyllning:
Skinka
Salami
Tonfisk
Champinjoner
Fetaost
Färdiggrillad kyckling
Paprika
Lök
M.m
Kika gärna in HÄR för inspiration för mer pizzor och fyllningar!
Gör såhär:
1) Sätt ugnen på 220 grader. Rulla ut (kavla om du gör egen) pizzadegen. Pressa ur rundlar med urtryckaren. Placera på plåten. Har du inte denna så använd en bakplåtspappersklädd plåt.
2) Bred på lite tomatsås, ha i valfri fyllning och toppa med riven ost. Strö över oregano.
3) Skjuts in i mitten av ugnen i ca 10 min. Ät och njut!
Tips: Gör egen god pizzasallad till, denna (<klickbar länk) är magiskt bra och god, smakar som på pizzerian.
Tänkte kicka igång denna dag med ett recept som jag lagade igår, det blev fantastiskt gott och familjen var lyrisk. Alltid så roligt när dom, som är min panel av tyck och tänkare angående alla recept jag testar, blir lyriska. Då vet man att det är bra! Den här fläskytterfilén som jag lagade fick gå klart i slowcookern. Den blir mör, och så himla full av smaker då den får ligga och sjuda i den goda blandningen som sen blir sås. Har du ingen slowcooker går det såklart bra med en vanlig gryta. Den här fläskytterfilén blir mör och så god och den himmelska balsamsåsen till är liksom den berömda pricken över i:et. Du måste helt enkelt testa!
Jag har fler riktigt populära recept med fläskytterfilé, klicka på länkarna nedan för att komma till varje recept:
1) Börja med att rensa köttet från fett och senor. Min köttbit fanns det massor på så fick dela upp den lite. Helstek den sedan i smör och olivolja med salt och peppar i en het panna, den ska få en fin stekyta.
Jag har en crock pot, sååå nöjd med denna. Går att försteka i den övre delen som är avtagbar och kan ställas på spisen. Funkar på induktion och allt. Finns HÄR.
2) Hacka löken, press vitlöksklyftor, ha i det i crockpoten med köttet. Häll också i balsamvinäger, kalvfond, honung, vatten, soja och alla kryddor. Ställ crockpot på högsta värmen i ca 1 1/2 – 2 timmar (eller tills köttet nått en innertemp på minst 70 grader.) Du kan också göra den i en gjutjärnsgryta i ugnen på samma vis ungefär. Ha lock på och sätt ugnen på 160 grader i ca 60 min.
3) Plocka ut köttet och skiva det. Gör sås på det som ligger i crockpoten. Häll i allt i en stekpanna, tillsätt majsredning, grädde och creme fraiche. Låt koka upp och sjuda en stund under omröring. Är såsen för tjock, fyll på med mer grädde eller mjölk. Är såsen för rinnig så red med mer majsredning.
4) Häll på såsen på köttet. Klipp över massa härlig färsk persilja.
Förslag på servering: Ris, klyftpotatis, potatis, ja t.o.m. pasta är gott till.
Du vet väl att det finns massor med recept på både mat och bak här på sidan, enkelt och något som alla kan laga eller baka. Nedan får du några smakprov, klicka på länkarna för fler recept på varje:
Ja men det gillar man ju, nu får du dessutom 20% på rean på Cellbes om du anger koden HAPPY20. Jag har haft så mycket klänning på mig de senaste dagarna då det är så skönt när det är varmt.
Här en lunch vid hamnen med en god sallad. En av mina absoluta favoritklänningar är denna! Åh jag älskar den…. Finns HÄR. Ska köpa den i den andra färgen också. Den har liksom fickor, klänning med fickor kan vara det skönaste någonsin.
Den här är så fin och så himla skön på. Känns inte som man har något på sig typ. HÄR hittar du den!
Den här klänningen är superskön! Finns i massor med olika färger och mönster. En riktig ”go to” klänning som passar för i stort sett alla tillfällen. Finns HÄR. Jag har 4 stycken i olika mönster.
Den HÄR t ex. Vill du så kan du även dra ned axlarna så den blir lite mer singoalla i modellen. Den gröna hittar du HÄR.
HAPPY20 ger dig 20% på allt, på hela sortimentet. Även på REA:n.
Igår när vi kom hem från bryggan så lagade jag lite mat, grejen var att jag hela dagen var sugen på en viss sorts mat. Kunde inte släppa tanken, haha…. Så det var bara till att åka och handla och laga lite av det som kroppen skrek efter tydligen. Lax med en somrig sallad och en kall citronsås som jag bara älskar till just fisk. På min tallrik fanns ingen färskpotatis, var inte sugen på det medan Tony och Milo vräkte på nykokta färskpotatisar och picklad rödlök på sina. Har ett jättegott recept på just picklad rödlök HÄR.
Det slog mig att nästa gång ska jag testa att göra grillspett av lax. Det kan man också göra istället för att steka den eller grilla den hel. Tänk dig att du skär upp laxen i bitar, sen varvar du lax, sparris, citronklyftor (så goda när man grillar dom), tomater och så vår goda och enkla marinad som vi kör på laxen. Sen recepten nedan.
Älskar dessa grillspett, inte bara praktiska som har en avskjutare på så man lätt får av det som sitter på spettet utan också skitsnygga. OCH just nu superbilliga. Finns HÄR.
1) Gör marinaden som jag tipsar om högre upp. Pensla laxfiléerna med den, plasta in och låt stå i kylen. Behöver inte stå i kylen men får laxen gotta sig en stund så blir det väldigt gott. Stek den sedan tills den är genomstekt. Tänk på att inte steka för länge, då blir laxen torr och tråkig.
2) Gör salladen: Tjoffa (skär upp i mindre bitar) jag upp tomaterna och mozzarellan, lägg i en skål tillsammans med bladspenat. Häll i solrosfrön och hacka myntan och ha i den också. Blanda saften av limen och en skvätt balsamico och häll över. Blanda runt.
3) Gör såsen: Hacka myntan fint och blanda med resten av ingredienserna. Ställ kallt tills den ska serveras. Servera sedan med färskpotatis, eventuellt picklad rödlök, salladen och den kalla citronsåsen.
Tips: Byt ut mozzarella mot fetaost eller stekt halloumi, minst lika gott!
Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under bilden.
Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration.
Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.
I förra veckan var vi äntligen på besök till Skuggans Café, ett mysigt litet ställe som ligger strax utanför vår lilla småstad.
Så härligt när man får med sig tonåringen också, den händer ju inte jätteofta nuförtiden. Vi går verkligen kämpa för att få med honom ibland. Fler som känner igen?
Så mysigt att man kan sitta ute, som en enda stor härlig trädgård sitter man i. Detta är ju en gård kan man säga där de som hyr huset gjort nerevåningen till ett café.
Klänning HÄR (superkampanj hos Cellbes just nu så passa på för tusan).
Min räkmacka var gigantisk! Gott också serverades på glutenfritt bröd. Ett gott glutenfritt bröd som jag bakar också hittar du HÄR.
Milos galette med ost och skinka.
Tonys med räkor och massa gott. Allt smakade väldigt gott.
Älskar att besöka nya caféer, helst såhär ute på landet. Det är något viss med att ge sig iväg på tur och upptäcka nya ställen. Så tips tips, skuggans café i Enköping, Långtora.
….och smuttar på nu. En ljuvlig jordgubbsdröm som riktigt flämtar sommar. Syrlig, söt, bubblig och alldeles underbar. Du måste testa!
Glasen är mina favoritglas, finns HÄR. Älskar dessa, använder hur mycket som helst, har vinglasen också. Dom hittar du HÄR. Goda att dricka Pepsi Max.
STRAWBERRY HONEY FIZZ, 4 glas
Ca 8 jordgubbar
1/2 lime
2 msk flytande honung
Mousserande dryck
Gör såhär:
1) Snoppa jordgubbarna och ha i en blender. Ha också i limesaft och honung. Kör runt tills du har en lös puré.
2) Häll i fyra glas och toppa med mousserande, med alkohol eller utan. Rör runt lite med en sked. Häll en liten slatt av jordgubbspuren högst upp. Dekorera med en jordgubbe.
Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under bilden.
Följ mig gärna här:
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR