Orgasm bland köksmaskinerna

Halloj igen!

Ja, vår dag har bestått i Kaffestugsroddande. Vi brassade till Barkarby för att gå på IKEA och sen hann vi med ett besök på både Elgiganten och outleten.


Vem är inte glad när man kommer ut från IKEA med lite påsar?


Inne på Elgiganten stod jag och fick en mindre orgasm när jag fick nörda runt bland köksmaskinerna.

En degskål som tar 6,7 liter…. Åååååååh!

1200 W och orkar hålla samma fart även med stor deg…..Yeeeeeaaaaah! 

Dubbla skålar…… Ååååh yeeeees! 

Haha, ja jag sa ju det. Som en smärre orgasm för en baknörd som mig. Jag ÄLSKAR att titta på sånt här. Skulle jag få som jag ville skulle jag ha ett litet garage fyllt med alla köksmaskiner som finns. Snacka om nörd?


Nåt annat som jag nördar loss med nu är gamla tekannor. Jag ska ha det i Kaffestugan, alla får en egen liten kanna när de köper the. Så mysigt ju. ❤️

Jahaja, nu är jag så mätt här. Inte bra med tanke på att jag åt för inte så längesen men blev lite sugen och smällde i mig en tallrik med naturellyoggi, i den var det massa mango och bananslantar. Mums….men shit så mättande. Smäller av lite faktiskt.

Imorgon börjar Tony jobba igen och vardagen är här igen på riktigt. Själv ska jag ha en baknördsdag hemma faktiskt, ska testa lite nya recept och terapeuta mig lite. Hörni, ha en fin kväll nu raringar!

Kram Nina

0
2 kommentarer

Citronkyckling

Innan jag berättar mer om vår dag så bara måste jag bjuda dig på ett recept på en kycklingrätt jag lagade igår. Alltså wooooow, så sjukt god så det var inte klokt alltså. Detta är nog min topp 3 godaste maträtt jag lagat alltså. Det är en citronkyckling med honung som är såååå god!

IMG_7283 IMG_7286

RECEPT 4 pers:

4 små kycklingfiléer
2 dl creme fraiche
1½ dl grädde
1 tsk torkad timjan (gott är också färsk)
2 msk honung
1 hönsbuljongtärning
1 citron
salt
peppar

Gör såhär:

1) Börja med att skära kycklingfiléerna i mindre bitar. Stek i smör tills de är genomstekta.

2) Riv skalet på citronen. Dela citronen i två.

3) Blanda creme fraiche, grädde, torkad tiimjan, honung, citronskalet och saften av citronen, salt och peppar. Smula också i hönsbuljontärningen

4) Lägg den stekta kycklingen i botten av en ugnsfast form.

5) Häll över såsen. Ställ i ugnen på 200 grader i ca 20-25 minuter. Ät med pressad potatis och en grönsallad.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(Så du inte missar några inlägg)

 

21
Kommentera

Fynda vårkläder

Inlägget innehåller adlinks för Boozt.com

Hela den här veckan har de lovat kallt, eller i alla fall fram till torsdag. Brr….men jag känner verkligen att jag vägrar vinter. Jag vill ha ljusa kläder, sneakers och tunna bomberjackor. Såg att Boozt har en rätt fet SALE nu.

Du hittar all REA på Boozt här. 

Här ovan hittar du t ex en bomberjacka från VILA. 

Där har du lite tips på shopping ifall du vill fynda lite såhär på en tisdag.

1
Kommentera

När vinter kom igen…. 

Godmorgon!

Ja här har vintern landat igen. Vet ju inte om man ska skratta eller gråta? Känns ju liiiite väl drastiskt med vinter igen. Vackert väder är det ju men KOM IGEEEEEEEN som Milo brukar säga!

Nu ska vi ut och skotta bil, nåväl….har nåt så lyxigt som Volvo on call på bilen, då sätter man på dieselvärmaren på sin iPhone så nu håller den på att värmas därute så jag slipper väl skottningen av bilen, men ändå!

Ville snabbt in för att önska dig en bra tisdag och första dagen på jobbet efter ledighet för många. Kortvecka är det i alla fall. ❤️

Kram Nina

2
3 kommentarer

Rester efter påsk?

Idag är väl en typisk dag för slapp och göra ingenting. I alla fall har vi startat dagen så. Inget har vi gjort Jo jag har faktiskt jobbat lite men det gör jag ju varje dag så det är inget konstigt.

I morse gjorde jag fantastiskt goda fattiga riddare som Milo så nöjt mumsade i sig. ”Mamma, det här är som att äta kanelbullar!” utbrast han. Jag tänker att ni är många som kanske har lite bröd kvar som ligger och skräpar efter påskens alla mumsiga middagar osv så jag tänkte tipsa dig lite om vad du kan göra med allt!

fattiga_riddare fattiga_riddareJag gjorde dessa fattiga riddare på mitt lantbröd.

RECEPT: 

5 skivor bröd (delade på hälften)
2 ägg
1½ dl vetemjöl
1½ dl mjölk
1 msk strösocker
1 tsk kanel

Gör såhär:

1) Blanda samman ägg och vetemjöl till en seg smet.

2) Häll sedan i mjölken, blanda runt till en smidig deg.

3) Ha i socker och kanel.

4) Doppa sedan brödbitarna i smeten, låt de gärna dra en stund.

5) Stek i en stekpanna på medelvärme med äkta smör. Ät & Njut! 🙂

LINNEAS SKAFFERI

Tänkte tipsa om hur lyxiga smörgåsar man kan göra till en brunch t ex. Hos Linneas Skafferi hittar du det här receptet på lyxiga smörgåsar.

hannahs bageri

Har man ägg över som man tror kommer bli stående så tipsar jag dig om Hannas blåbärspannkaka. 

jennys matblogg 4

Jennys Matblogg har tipsat om denna fantastiska sallad på varmrökt lax och kräftor, perfekt om man har sånt över efter påsken.

11
Kommentera

Allt gott med påsken

Mornings!

Har just ställt ett glutenfritt lantbröd på jäsning och tänkte jag skulle blogga om vår påskafton vi hade här hemma. Har äntligen fått in alla bilder i datorn. Det är jämnt skägg såhär på påsken när middagar, kalas och familj liksom ska roddas. Vet inte, men så mycket vila blir det faktiskt inte. Vi har ytterligare två dagar ledigt här hemma (eller jag och Tony har, Milo börjar skolan imorgon igen). Ledigt var kanske synd att säga, vi ska rodda med Kaffestugan. Idag är i alla fall den sista lediga dagen tillsammans. Tänk vad fort ett påsklov går alltså? Helt otroligt! Lite har jag avundats de som åkt bort över påsken, det blir semester på ett helt annat sätt. Kanske något att satsa på till nästa år?

påskbord 3 Hade dagen till ära tagit på mig klänning. Det är sällan jag bär det och jag undrar faktiskt varför? Det är ju både skönt och avslappnat. Ja, om man valt en som inte sitter som ett korvskinn förstås.

Ja vad bullade vi upp med på vårt påskbord då?

påsktårta räk och äggtårta 3

En räk & äggtårta. Du kommer givetvis att få recept på allt längre fram.

köttbullar i ugn

Här var andra omgången köttbullar i ugnen precis klara. Världens smidigaste sätt att ”steka” många köttbullar på! 🙂

västerbottenpaj

En alldeles nybakad glutenfri västerbottenpaj! Finns det något godare än västerbottenpaj? MUMS!

janssons frestelse

En gluten & laktosfri janssons frestelse.

ägghalvor

Underbara ägghalvor!

glutenfri citronkladdkaka

Glutenfri citronkladdkaka! MUUUUMS!

färgade ägg 3

Hade dagen till ära också gjort mig till och kokat färgade ägg. Busenkelt gjort med saker du har hemma som du färgar med. Som sagt, alla recept kommer att komma senare. 🙂

påskbordpåskbord 2

En mysig eftermiddag hemma hos oss. Tanken var att vi skulle suttit i uterummet men det blev för kallt. Hade varit mysigt och inviga den faktiskt.

Det var allt jag hade om påsken. Igår var det kalas hos svärisarna men tog faktiskt ingen bild alls. Ingen kamera med och Milo hade min telefon en hel del så det fick bli ett bildlöst kalas.

Hepp nu ska jag skjutsa in mitt bröd i ugnen här, sen ska jag laga frukost åt oss vid TV:n. Vi hörs av sen igen!

Kram Nina ♥

0
Kommentera

Påskelipåskpåsk…. 

Inlägget innehåller adlink för Cellbes.

Hallihallå! 

Nu har vi just landat hemma hos svärisarna. Påskmiddag och kalas för svärfar väntar.


Dock så började vi dagen med att åka till veterinären med Majlis. Hennes stygn skulle tas bort. Gick på 3 minuter så var det klart. Såret hade läkt fint tyckte veterinären. Hon stretade lite men han var flink och snabb att klippa. Förr har hon jamat i bilen men idag fick hon sitta i mitt knä med buren och då satt hon t.o.m och sov, så skönt!


Vi åkte till Erikslund och köpte present till svärfar. Riktigt mycket folk var det där, folk kanske är lite trött på allt ”påskande” och ville gå runt i ett shoppingcenter istället.


Idag firade jag till det med vita jeans. Sviiiiinkallt ute men jag vägrar mer vinter o kyla faktiskt. Dom här är som ett par mysbyxor verkligen, lite högre i midjan och MASSA stretch. Ämen halleluja för stretch! Bästa bästa ever! Man kan äta och stånka hur som helst och får inte dåndimpen av för tajt i midjan. Du hittar de vita jeansen här. (Finns i vitt också.)

Hepp, nu ska påskbord två avverkas här. ❤️ Vi hörs sen igen!

Kram Nina

0
3 kommentarer

Påskafton

Halloj!

Åh herreminjee, jag har stått i köket sen kl 07.30 i morse och nu satte jag mig precis i soffan med myskläderna på.


Började med att möblera om i köket, blev mycket bättre….känns större på nåt sätt. Sedan började jag med att baka och laga mat. Det tog hela dagen verkligen. Nu har vi avnjutit ett påskbord och haft en riktigt mysig eftermiddag. Dock så är jag helt slut nu så jag tänkte dra på lite serier på play nu och käka lite godis.


Här sitter jag md en helt utslagen katt i knät, hon verkar också vara utarbetad.


Vår lille bebis i familjen som alla älskar! ❤️


På påsken ska man ha sina finörhängen på också.

Har tagit bilder på allt från matlagning, bakning och påskbord men måste få in bilderna på datorn först, men det får bli imöra.

Ha en fin kväll nu och gotta er riktigt ordentligt nu. Njut av påsken!

Kram Nina

0
2 kommentarer

Påsken so far

Men hejsaaaaaan! 

Hur är det med alla påskfirare i landet? Idag harvi haft en lååååååång fredag med myskläder och slapp. Så otroligt skönt! Vi var på kalas igår så idag fick det bli en dag med noll inbokat.



Vi började dock dagen riktigt hurtigt igår. Det blev först en promenad med Milo på cykel, sedan åt vi långfrukost med nybakt bröd åt både mig och de andra. Så är det när en äter glutenfritt och de andra inte.


På kvällen var vi bjudna på AW kalas hos bästa Maria & Andreas. Åh hon hade gjort en gluten & laktosfri västerbottenpaj som var sååå god. När man som jag äter gluten o laktosfritt och inte äter rött kött osv kan jag säga att man inte har så stora förväntningar när man blir bortbjuden. Alltså, man vill liksom inte vara till besvär och ställa krav. Då har jag ätit det jag kan liksom. Så när jag blir bortbjuden så förväntar jag mig aldrig något eller så tar jag med mig själv. När någon sen är så rar och gör sig till blir jag alltid så glad och tacksam. ❤️
Kvällen avslutades med både musikquiz, dans och sång. Så jäkla trevligt. Elliot hämtade oss senare på kvällen och Milo sov hos farmor o farfar.

Imorgon är det påskmiddag hemma hos oss så vi har bilen full med matvaror efter att vi varit och handlat. Tidigt imorgon ska jag gå upp och förbereda till alla kommer vid kl 14.

Nu ska vi äta lite plock hemma och ha TV-kväll. Det blir med andra ord en riktigt lugn och skön kväll. Hoppas ni har det riktigt göttigt ikväll.

Kram Nina

0
2 kommentarer

Lantbröd

Godmorgon mina hjärtan! ♥

Idag startade jag dagen med att baka. Hade craving…. När man håller på och förbereder ett café så är ju liksom grundién att där ska bakas en jäkla massa. Men än så länge är det bara förberedelser och man bakar ingenting det gjorde nog att jag hade ett sånt sug att baka idag när jag vaknade.

Det blev Ninas Lantbröd och bananbröd som bakades. Tony sa att lantbrödet var det godaste brödet han ätit. Han började med att säga: ”Med risk för att upprepa mig, det här var fasen det godaste brödet jag ätit.” Milo frågade precis efter smörgås 2 här. 🙂 Blir såklart jätteglad när de gillar så mycket.

Detta brödet är perfekt på påskens alla härliga påskbord.

lantbröd

Det här lantbrödet är LÖJLIGT enkelt att baka och du får ett rykande färskt bröd på bara 1 timma. Detta måste vara ett av mina bästa brödrecept, känns som att det är svårt att misslyckas liksom. Du bara måste testa.

lantbröd lantbröd

RECEPT 1 bröd:

3 ½ dl vatten
1 pkt (1 msk) torrjäst (ca 14 g sammanlagt)
1 msk honung
1½ tsk salt
7-8 dl vetemjöl

Gör såhär:

1) Värm vatten till ca 37-40 grader. Jag kör lite varmare när jag jobbar med torrjäst.

2) Häll i det i en köksassistent eller bunke. Häll på torrjäst, honung och salt. Blanda runt och låt sedan stå i ca 5-10 min.

IMG_7166

Det ska bli som ett skum uppepå degvätskan, då är det klart. 

3) Häll sedan i mjölet i omgångar, degen ska köras så länge så det släpper från kanterna i degbunken. Tänk dig ca 5-8 minuter. Låt det köra så att glutentrådarna bildas.

IMG_7167

4) Knåda degen för hand några gånger, lägg sedan upp den på bakplåtpappersklädd plåt. Innan du gör det så rullar du den i mjöl så det fastnar lite på själva ytan. Låt jäsa under bakduk i 20 minuter.

5) Skär några snitt och grädda sedan på 200 grader i 15-20 min. Brödet ska ha en innertemp på ca 94 grader. Låt stå en stund innan du skär upp det.

Tips: Vill du ha hårdare yta på brödet är mitt tips att du sprayar brödet med vatten innan du ställer det i ugnen. Man kan också ha en plåt med vatten i botten av ugnen för en hårdare skorpa på brödet. 

lantbröd

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)

Inspireras gärna av dessa härligt goda recept:

75B4269C-C939-4695-A514-785249C15DDBLångpannebröd med havregryn 

 

F9BB4437-1205-45EB-A695-32B094C10D10Skogaholmslimpa

78AC6869-D0C6-49AC-B801-AF2C2FD1491BTunnbröd med 4 ingredienser gräddade i stekpanna

Kram Nina

1016
90 kommentarer