ANNONS

Godaste Makaronilasagnen

Söndagar

Även om Söndagar kan vara lite ångest (för att det snart drar igång igen det där hektiska vardagspusslet) så kan de också vara så mysigt. Laga god mat, baka, ta en promenad, åka och fika nånstans, hälsa på någon man tycker om, åka på skördemarknad eller vad man nu gillar i livet. Det är en lugn & mysig dag. Vill du laga god mat har jag ett fantastiskt och enkelt tips till dig. Godaste makaronilasagnen, nej men hörni, det blev hur gott som helst. Jag körde på känsla här hemma och det visade sig bli toppen. Minsting älskade makaronilasagne och åt nästan så han sprack, haha…. Det räckte dessutom till matlådor åt oss, så nu har vi ätit makaronilasagne i dagarna tre. Haha, men jag älskar’t!

Missa inte mitt inlägg där jag bjuder dig på de 10 godaste VARDAGSRÄTTERNA med guldkant (<klicka)

Väldigt väldigt gott som sagt. Vill du så kan du byta ut köttfärsen mot t ex kycklingfärs eller en vegofärs av något slag såklart. Vill du ha i lite hetta så ta en halv chilifrukt och slajsa upp i tunna skivor och tillsätt. Det är också gott att skiva lite tomater och ha på innan du strör på osten.

Här nedan ska du få tips på riktigt goda gratänger, klicka på länkarna nedan för att komma till recept.

Supergod Falukorvsgratäng

Ris & kasslerlåda

Lyxig kasslergratäng

Supergoda köttfärsgratängen på 30 min

Storfavoriten Kyckling & Bacongratängen

Makaronilasagne, 6 – 8 p

Laga gärna min supergoda LASAGNE MED OSTSÅS (<klicka) och populära GRÖNSAKSLASAGNE MED FETAOST (<klicka)

500 g snabbmakaroner (funkar såklart med ideal också)

800 g nötfärs

1 lök

2 vitlöksklyftor

1 tsk torkad timjan

1 tsk paprikakrydda

3 msk kalvfond

1 msk balsamvinäger mörk

Salt & peppar

500 g krossade tomater

1 1/2 dl mjölk

1 1/2 dl grädde

Sås till lasagnen:

3 dl grädde (av valfri fetthalt)

2 dl mjölk

1 1/2 dl ketchup

1 krm cayennepeppar

1 tsk paprikakrydda

salt & peppar

Topping:

2 dl gärna smakrik riven ost

Gör såhär:

Världens bästa köttfärshackare hittar du HÄR (<klicka), mångsidig då du även kan hacka potatis till potatismoset med den. När du ska göra världens godaste guacamole (<klicka för recept) och ska hacka avokadon, eller bananerna när du ska göra supergott bananbröd (<klicka för recept) eller banankaka med kaffe (<klicka för recept). Eller helt enkelt hacka bären till jordgubbssylten eller äpplena till äppelmarmeladen (<klicka för recept).

1) Sätt ugnen på 225 grader. Koka makaronerna enligt anvisningarna. Häll dem sedan i en ugnsfast form. Bryn köttfärsen, hacka i lök och pressa i vitlöksklyftorna. Stek runt tills löken mjuknat.

2) Häll i krossade tomater, kalvfond, balsamvinäger, alla kryddor och salt & peppar. Var lite försiktig med saltet då det redan är fond i. Men smaka av. Låt puttra i ca 5-7 min, rör om då och då.

3) Häll i grädde & mjölk. Låt puttra i ytterligare 5-7 minuter, rör om då och då. Häll i allt tillsammans med makaronerna i ugnsfasta formen. Blanda runt.

4) Blanda i en bunke alla ingredienserna till lasagnesåsen. Häll över makaroniblandningen och blanda runt.

5) Toppa med riven ost, och skjuts in i ugnen på 225 grader i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter tills osten börjat få fin färg.

Mer inspo:

10 goda maträtter för matlådan (<klicka)

15 billiga och goda rätter (<klicka)

20 lättlagade rätter under 30 minuter (<klicka)

Du vet väl att det finns massor med recept på både mat och bak här på sidan, enkelt och något som alla kan laga eller baka. Nedan får du några smakprov, klicka på länkarna för fler recept på varje:

• GRATÄNGER

• SMÅKAKOR

• KÖTTRÄTTER

• PASTARÄTTER

• MJUKA KAKOR 

MIDDAGSTIPS

Här nedan hittar du härliga erbjudanden på kök & hem just nu:

Superpopulära kopparna RILL (<klicka) 20% rabatt just nu// Ursnygga mattallrikar från Scandi Living (<klicka) 45% rabatt just nu // Lotus tallrikar i Beige (<klicka) 50% rabatt just nu

• Åhléns 20% rabatt på hem och inredning, klicka HÄR (<klicka)

• Upp till 50% rabatt på tallrikar på NordicNest, klicka HÄR (<klicka)

• Mina favorittallrikar och skålar på 50% rabatt just nu. Klicka HÄR (<klicka)

Matsmart har också erbjudanden till dig som kund:

För återkommande kunder:

• 12% rabatt vid köp över 600 kr. Rabattkod = 12Super

För nya kunder:

• 15% extra rabatt på ditt första köp. Rabattkod = NYKUND15

• 16% nykundsrabatt vid köp över 400 kr. Rabattkod = Super16

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i hjärtat under inlägget.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Kram Nina

147
1 kommentar

Godaste Pinsa Bianco med burrata, basilika och honung

Är jag sist på bollen?

Igår äntligen fick jag prova att äta Pinsa för första gången. Jag säger bara oj oj oj, det var verkligen hur gott som helst det, förstår inte att det tagit sådan tid innan vi testat. Pinsa är en blandning av pizza och focaccia, alltså en mycket fluffigare botten som blir alldeles frasig och härlig när den gräddas. Hela familjen tyckte det var supergott. Jag gjorde lite olika varianter till oss eftersom vi alla gillar olika, det är det som är så bra när man gör pinsa, alla kan välja det dem vill ha uppepå. Magiskt god Pinsa får man om man väljer min topping, haha…. Men tänkte tipsa om toppingen vi använde på alla 3 pinsor igår.

Missa inte min kategori där jag har massor med goda hemlagade pizzor (<klicka) m.m.

Här är den just klar, hade på min favorit burrata bla och det blev verkligen som en enda dröm alltihopa! Är du sen på bollen som mig och inte provat än så gör det!

Missa inte dessa goda varianter av olika pizza vi gjort, här är några riktigt populära! Klicka på länkarna nedan för att komma till recept:


Godaste minipizzorna

Pizzabullar med Västerbottensoströra och salami

Supergoda minipizzor med köttfärsröra

Tacopizza

Magiskt god smördegspizza

Denna gången köpte vi färdiga pinsabottnar, men det finns ju busenkla recept på pinsabotten att göra själv, jag kommer bjuda på ett recept längre ned som jag hittade och som jag tror är riktigt bra.

Pinsa Bianco med burrata, basilika och honung

1 färdig pinsa

3/4 dl creme fraiche

1 dl riven parmesan

1 msk honung

1 burrata (av god kvalitet, jag tycker Zetas, den svarta är bäst)

Pinjenötter

Färsk basilika

Flingsalt

Gör såhär:

1) Bred på creme fraiche på pinsabotten. Riv på parmesan och ringla ca 1/2 msk honung på. Skjuts in i ugnen på 250 grader varmluft i ca 10 min. (Det står 5-7 min på förpackningen men jag tyckte inte det räckte.

2) Fördela ut burrata över pinsan medan den är varm, på med basilikablad och pinjenötter. Ringla över 1/2 msk honung över allt. Strö på lite flingsalt uppepå.

Vill du göra egen pinsabotten, hittade receptet på Arla, så testa. Det är lite meckigt och tar tid. Men jag tror att det kan vara värt det, i alla fall lite då och då.

Pinsadeg, 4 st

25 jäst

4 dl kallt vatten

7-8 dl vetemjöl special eller tipo 00

1 1/2 dl rismjöl

1 tsk salt

3 msk olivolja

Gör såhär:

1) Smula ned jästen i en bunke, rör ned vattnet tills jästen löst sig helt.

2) Blanda ned mjöl, rismjöl, salt och 1 msk olivolja. Rör till en jämn deg utan att knåda för mycket.

3) Låt vila övertäckt i 30 min, arbeta sedan degen någon minut och låt vila ytterligare 30 minuter. Upprepa samma process 2 gånger till. Täck bunke. Med plastfolie och låt degen jäsa i 8-10 timmar i kylen.

4) Dela degen i 4 bitar och forma till bullar med spänd degyta genom att dra degbullens sidor ner och in mot mitten under degen.

5) Lägg degbullarna på en plåt som är smord med olivolja. Pensla degen med olivolja. Täck med plastfolie och låt jäsa 3 tim i rumstemperatur.

Utbakning:

1) Värm ugnen till 250° med en plåt mitt i ugnen.

2) Baka ut ovala, inte allt för tunna bottnar på bakplåtspapper. Kavla inte utan dra och tryck ut degen med händerna. Ringla lite olivolja över degen under utbakningen.

3) Toppa med det du vill ha på din pinsa och dra pappret över till den varma plåten i ugnen. Grädda mitt i ugnen ca 10 min.

Tonys Pinsatopping:

Tomatsås från Hafi, den slår precis allt i pizzasåsväg, den är mer krämig än rinnande och ger sååå god smak. Bra att ha hemma också när man blir sugen på hemlagad pizza. Tipsar också om att ha i det istället för tomatpure i mat. Ger så god smak. Googlade och hittade det HÄR (klicka).

Hade också på denna salami, kan verkligen tipsa om den också. En arg liten rackare som jag brukar kalla den. Men inte för arg utan alldeles lagom. Jag talar såklart om att den har lite hetta i sig. Den är väldigt smakrik och passar så bra på pizza. Testa även att ha den i grytor, ger lite hetta och smak. Så gott! Testa t ex att ha denna i min Fläskfilégryta (<klicka) eller i min kycklinggryta med soltorkade tomater (<klicka), parmesan och massa gott.

Sedan hade jag på strimlad skinka och massa ost.

Milos pizza hade allt utom salamin. Han brukar gilla salami men igår blev det en vanlig Pizza Margherita för han.

En lite halvbra bild på hur Milos pinsa såg ut när den var klar. Den blev väldigt god då jag smakade den också. Pinsa får verkligen toppbetyg av mig.

Detta vin blev det till. Valpolicella ripasso Luigi Righetti, det passade helt ok. Tror dock det passade bättre till Tonys pizza som var lite mer mustig än vad min var. Annars ett gott vin, plus att de går att köpa i mindre flaskor också.

Ja där fick du ett litet helgtips av mig, hoppas du ska känna dig lite inspirerad att dra till med lite Pinsa i helgen kanske.

Du vet väl att det finns massor med recept på både mat och bak här på sidan, enkelt och något som alla kan laga eller baka. Nedan får du några smakprov, klicka på länkarna för fler recept på varje:

• GRATÄNGER

• SMÅKAKOR

• KÖTTRÄTTER

• PASTARÄTTER

• MJUKA KAKOR 

• MIDDAGSTIPS

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i hjärtat under inlägget.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Kram Nina

136
3 kommentarer
ANNONS

Småplock och snittar till Fredagsmyset

Tilltugg i långa rader!

Ja men hur härligt kan det bli? Att duka fram lite gott på fredagseftermiddagen när alla landat hemma till ett gott glas, ja men det är väl inte fy skam alls det. Snacka om att höja helgmyset direkt från start.

För mig är det Fredag när den där vackra buketten står på bordet, kanske har man plockat och städat lite, man har handlat inför helgen och lugnet infinner sig. Bästa känslan! Denna är tyvärr inte den bukett som står där nu, men är glad att jag har bilder på den. Den var verkligen så galet vacker. En av de absolut vackraste buketter jag fått!

Idag står där en lite halvtrist rosbukett från ICA, dom dyker fint dom också och brukar vara otroligt hållbara.

Här nedan ska jag tipsa dig om några riktigt goda tilltugg till ett glas bubbel.


Ljuvligt goda Västerbottensmuffins med Skagenröra (<klicka)


En enkel plocktallrik med lite gotta på är aldrig fel. Här har jag dukat upp bl a dessa fina mozzarellarosor (<klicka för att se hur jag gör dem). Fatet med de tre tallrikarna är perfekt att servera lite smått och gott ur, så fint att ställa fram, finns HÄR (<klicka).


Här gjorde små Västerbottenpajer tillsammans med en supergod äppeldrink (<klicka).

Här nedan har du fler småplock och tilltugg att inspireras av, klicka på länkarna för recept :


Caprese

Skagensnittar

Smördegspuffar med chèvre

Min absolut godaste skagenröra

HÄR (<klicka) hittar du allt i kategorin småplock & snittar.

Du vet väl att det finns massor med recept på både mat och bak här på sidan, enkelt och något som alla kan laga eller baka. Nedan får du några smakprov, klicka på länkarna för fler recept på varje:

• GRATÄNGER

• SMÅKAKOR

• KÖTTRÄTTER

• PASTARÄTTER

• MJUKA KAKOR 

• MIDDAGSTIPS

Gillar du receptet blir jag jätteglad om du klickar i hjärtat under inlägget.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Kram Nina

164
2 kommentarer

Portionen under tian

Innehåller Annonslänk

Ja, jag fick förut ett önskemål om att kanske tipsa om lite billiga recept, jag tog det till mig och tänkte här att jag skulle ge dig tips på en jättegod vegetarisk rätt under tian för portionen. Kanske inte kan bli så mycket billigare än det, ja om man inte äter nudlar då. Portionen under tian är kanske något som ni skulle vilja ha återkommande recept på? Om det är så så skriv gärna det bland kommentarerna.

Missa inte mitt inlägg med recept på 15 billiga och goda rätter (<klicka)

Det som var så överraskande var att Tony, som är lite kinkig med baljväxter utbrast ”Så jäkla gott” om rätten. Det gjorde mig riktigt glad då jag nästan undvikit baljväxter i maten när han ska äta. Baljväxter är verkligen nyckeln till billig mat, innehåller mycket bra saker som ger energi, mycket protein och vitaminer. Så vill man fylla ut maten för att det ska bli mer så byt t ex ut lite av köttfärsen till t ex baljväxter av olika slag, morötter funkar såklart lika bra. Baljväxter för dig som inte vet är linser, kikärtor och bönor t ex.

Missa inte andra billiga rätter att inspireras av, klicka på länkarna nedan för att komma till recept:

Min populära lins & kikärtsgryta

Godaste Baconpastan

Ninas krämiga linspasta med vitlök, citron & kokos

Nyttiga goda linsgrytan

Tipsar dig om världens bästa stekpanna! Har 2, den på 32 cm (klicka här för den – bra pris nu), perfekt för köttfärsås (<klicka), grytor (<klicka) osv, och den på 20 cm (klicka här för den – bra pris nu), perfekt för omeletter (<klicka), pannkakor (<klicka) och när du vill laga något enkelt till bara dig själv.

Jag har ju fixat i mitt skafferi för fullt under flera dagar där jag håller på och organisera alltihopa så man får plats med allt man vill. En ny favorit i skafferiet har kommit till att bli havreris! Wow, så gott det är, lite mer tuggigt än vanligt ris, påminner lite om risottoris.

Kokosgryta med tomat, linser och bönor, 4 p

Missa inte mitt inlägg med 5 supergoda enkla grytor (<klicka)

Ca 300 g röda eller gröna linser (tetra, köpte dessa <klicka, sist)

Ca 300 g svarta bönor

2 vitlöksklyftor

1 msk gul curry

1 st grönsaksbuljongtärning

1 tetra krossade tomater

2 dl kokosgrädde

Salt & svartpeppar efter smak

2 msk basilikaolja (recept längre ned – går att uteslutas men sätter så goood smak)

Gör såhär:

1) Börja med att ha i lite olja i stekpanna på medelvärme, pressa i vitlöksklyftor och låt fräsa runt en kort stund. Det ska inte få färg.

2) Skölj av linser och bönor. Häll i dem i stekpannan. Ha i basilikaoljan. Låt det få fräsa runt med vitlöken en stund.

3) Smula i grönsaksbuljongtärningen och curry. Blanda runt lite. Häll i krossade tomater och låt puttra på medelvärme i ca 5 min. Rör runt lite då och då.

4) Häll sist i kokosgrädden och låt det sedan puttra i i ca 10 minuter. Rör om då och då. Servera med t ex havreris eller vanligt ris.

Basilikaolja

3 krukor färsk basilika

2 vitlöksklyftor

2 nypor flingsalt

Ca 2 – 3 dl olivolja

Gör såhär:

1) Hacka basilikan lite mindre. Ha i en matberedare.

2) Ha i vitlöksklyftorna.

3) Sätt igång matberedaren och häll i olivoljan lite i taget. Sedan kör du den till du får en lite trögare olja.

4) Häll upp i flaska med tätslutande lock och förvara i kylen. (Kolla in dessa smarta flaskor med lock <klicka – kampanj nu). Håller minst en månad (har aldrig förvarat längre då den tar slut stup i kvarten).

Gott på allt! I rätten ovanför hade jag först i 2 msk i maten, sedan ringlade jag det över vid servering. Sååååå gott!

Du vet väl att det finns massor med recept på både mat och bak här på sidan, enkelt och något som alla kan laga eller baka. Nedan får du några smakprov, klicka på länkarna för fler recept på varje:

• GRATÄNGER

• SMÅKAKOR

• KÖTTRÄTTER

• PASTARÄTTER

• MJUKA KAKOR 

MIDDAGSTIPS

Gillar du receptet blir jag jätteglad om du klickar i hjärtat under inlägget.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Kram Nina

Kika gärna på ett annat populärt recept som också är en billig men vääääääldigt god rätt, recept HÄR, tillvägagångssätt hittar du på min instagram nedan:

 
Visa detta inlägg på Instagram
 

Ett inlägg delat av Nina Hermansen 💫 (@niiinis.se)

68
Kommentera

Supergod parmesangratinerad torskrygg

Köket i mitt hjärta!

Eller faktiskt inte, åh vad jag tycker att vi har trångt i vårt kök. Jag håller ibland på att bli galen av platsbrist. Så dåligt med arbetsytor men jag håller på och planerar hur jag ska lösa den biten, måste ju få plats att husera i köket! Älskar arbetsytor och att kunna stå fritt och slamra runt med bunkar och kastruller. I detta kök lagades i alla fall igår en fantastisk parmesangratinerad torskrygg, ni är många som frågat efter fler fiskrecept och här kommer då ett.

Här ser ni mitt lilla kök, har du en bra lösning för ett litet kök och hur man trollar fram arbetsytor så tipsa mig gärna.


Tillbaka till fisken då, det var fenomenalt gott, nästan så man hummade högt när man åt. Kan tipsa dig som kanske har svårt att få i barn (för all del vuxna också) fisk, testa denna, sååå god! Parmesangratinerad torskrygg får i alla fall full pott i betyg här hemma.


Jag har några fiskrätter som jag absolut måste tipsa dig om, dessa nedan är verkligen värda att testa laga. Klicka på länkarna nedan för att få recept.


Smörstekt torskrygg med himmelsk champinjonsås

Barbecuelax med kall dillsås

Världens godaste fiskgratäng med räkor och parmesan

Soft laxtacos


Parmesangratinerad torskrygg, 4 p

Missa inte fiskgratängen (<klicka) som mina barn ätit och skrikit efter sen de var barn, och denna lax med världens godaste krämiga citronsås (<klicka).

600 g torskrygg

Ca 800 g potatis

2 dl riven parmesan

1 dl creme fraiche

1/2 dl mjölk

2 vitlöksklyftor

1 fiskbuljong

Salt & peppar efter smak

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 175 grader.

2) Skala potatisen och koka den klar i saltat vatten.

3) Se till att torskryggen är tinad. Lägg bitarna i en oljad ugnsform. Salta och peppra, men var lite försiktig då såsen är rätt salt.

4) I en bunke, blanda riven parmesan, creme fraiche, mjölk, pressa även i vitlöken och smula i fiskbuljongtärningen. Vispa runt lite.

5) Häll allt över fisken och ställ i ugnen för att gratinera i ca 20 min.

6) Servera med pressad potatis.

Du vet väl att det finns massor med recept på både mat och bak här på sidan, enkelt och något som alla kan laga eller baka. Nedan får du några smakprov, klicka på länkarna för fler recept på varje:

GRATÄNGER

• SMÅKAKOR

KÖTTRÄTTER

• PASTARÄTTER

• MJUKA KAKOR 

MIDDAGSTIPS

Gillar du receptet blir jag jätteglad om du klickar i hjärtat under inlägget.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Kram Nina

133
8 kommentarer

Den här kycklingrätten får familjen och jubla!

Så fantastiskt gott!

Nu tänkte jag tipsa dig om en gammal goding till recept som vi i familjen äter ofta. Kyckling med rosmarinsås är typ topp 5 av alla rätter här hemma, något som familjen verkligen älskar. Ät det med ris, pasta eller potatis. Passar till mycket, på helgen kanske man vill festa till det med krossade potatisar med vitlök (<klicka), potatisgratäng med parmesan (<klicka) eller ostiga potatiskakor.

Jag är så glad att vår lilla örtagård försett oss med alla örter hela sommaren. Funderar på om jag ska plantera dem i krukor och ta in dem över vintern. Se om man kanske kan få lite härliga örter hela vintern också, massa gödning i jorden bara. I just denna rätten hade jag torkad rosmarin, det funkar lika bra såklart.

Jag tänkte också tipsa dig om riktigt goda kycklingrätter som blivit väldigt populära, klicka bara på länkarna så kommer du till recepten:

Kycklingfilé med krämig fetaostsås och bacon

Mango Chutney kyckling

Kycklinggryta

Kyckling och bacongratäng

Kycklingfilé i rosmarinsås, 4 – 6 pers

900 g kycklingfilé

1 schalottenlök

2 vitlöksklyftor

2 msk tomatpure

1/2 msk kinesisk soja

3 msk kycklingfond

2 msk kalvfond

2 tsk paprikapulver

3 tsk torkad rosmarin

Salt & peppar

2 dl vatten

3 dl creme fraiche

1 1/2 dl grädde

Gör såhär:

1) Börja med att dela kycklingfiléerna på mitten (på längden). Stek dem i olja och smör blandat på ganska så hög värme tills de fått fin färg.

2) Hacka shalottenlöken, ha i det i stekpannan och pressa också i vitlöksklyftorna. Blanda runt.

3) Ha i tomatpure, soja, båda fonderna och alla kryddor, häll på vatten och låt stå och puttra tills vattnet nästan kokat in helt.

4) Häll på creme fraiche och grädde. Låt puttra i ca 5-7 minuter, rör om då och då. Gott med ris eller potatis.

Tips: Lika gott att byta ut kyckling mot tex fläskytterfilé eller fläskfile!

Du vet väl att det finns massor med recept på både mat och bak här på sidan, enkelt och något som alla kan laga eller baka. Nedan får du några smakprov, klicka på länkarna för fler recept på varje:

SMÅPLOCK & SNITTAR

SMÅKAKOR

POTATISRÄTTER

PASTARÄTTER

MJUKA KAKOR

MIDDAGSTIPS

Gillar du receptet blir jag jätteglad om du klickar i hjärtat under inlägget.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Kram Nina

337
19 kommentarer

Veckomatsedel v 38

Veckans inspiration!

Godmorgon, här tänkte jag kickstarta dagen med att ställa mig i köket. Massor med recept som ska testas denna veckan. Kul kul, håller samtidigt på att möblera om här hemma så det är fullt skägg. Här ska du få veckomatsedeln för denna veckan, vill inspirera dig att verkligen ändra om i matlagningen som kanske är snarlik varje vecka, att våga testa något nytt, nya smaker osv. Maken har verkligen lärt sig att älska sånt som han inte trott han gillat, det behöver bara kombineras rätt så blir det smaker som är oemotståndliga. Veckomatsedeln denna veckan bjuder på mycket smått och gott. Hoppas det ska smaka!

Alla Veckomatsedlar samlat hittar du HÄR (<klicka)

Måndag

Crêpes med krämig ost & skinkfyllning (<klicka)

Tisdag

Kyckling i basilika och dijonsås (<klicka)

Onsdag

Krämig korv och potatisgryta (<klicka)

Torsdag

Ninas krämiga linspasta (<klicka)

Fredag:

Krämig köttfärslåda

Här på sidan hittar du massor med recept på både mat & bak, enkla goda recept som alla kan laga och baka. Här nedan hittar länkar med smakprov med flera recept på varje:

KÖTTRÄTTER

BRÖD

MIDDAGSTIPS

MJUKA KAKOR

PAJER & PIROGER

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under inlägget.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Kram Nina

215
Kommentera

Ost och baconfyllda köttfärsbiffar med parmesansås

Supergod mat!

Sååå goda ost och baconfyllda köttfärsbiffar. De här är biffar som vi ofta lagar hemma, så omtyckta!  Hela familjen storgillar och önskar ofta just den här rätten! Ost och baconfyllda köttfärsbiffar är alltid succé, för oj vad vi äter. Såsen är himmelskt god, allt passar så bra ihop. Är det något du någongång måste laga så är det verkligen detta, sååå gott!

Det bästa är när familjen uppskattar något såhär mycket, jag tror att alla känner så som lagar mat. Har bjudit gäster på mina ost och baconfyllda köttfärsbiffar några gånger och det är alltid lika uppskattat!

Vill tipsa dig om fler supergoda recept med just biffar, så gott och perfekt mat för både vardag, fest och matlåda. Alla recept nedan:

• Köttfärsbiffar med fetaost och världens godaste gräddsås (<klicka)

• Köttfärsbiffar med rostad potatis och krämig gräddsås (<klicka)

• Ostfyllda köttfärsbiffar med magisk sås (<klicka)

• Högrevsbiffar med gammaldags gräddsås (<klicka)

KÖTTFÄRSBIFFAR MED OST & BACON I PARMESANSÅS, 4 port

Kika gärna på mitt superpopulära recept på KÖTTFÄRSLÅDA (<klicka) och min absolut superbästa och populära KÖTTFÄRSSÅS (<klicka)

500 g nötfärs 

3 msk kalvfond

1 tsk paprikapulver

1 tsk vitlökspulver 

1 tsk torkad oregano 

Salt & peppar

2 dl tärnad hårdost 

1 pkt bacon (strimlad och stekt)

Sås:

1 spetspaprika (funkar med vanlig också)

2 schalottenlökar 

1 stor vitlöksklyfta

1 pkt creme bonjour parmesan (hittar du den inte så ta vanlig creme bonjour med 1 dl riven parmesan i)

2 msk kalvfond

1 dl creme fraiche 

1 dl grädde 

1 dl riven parmesan

Salt & peppar 

Gör såhär:

1) Sätt på ugnen på 225 grader. Strimla baconen och stek dem så de får färg. Lägg i nötfärsen i en bunke, ha i bacon och ost. Ha även i resten av ingredienserna. Blanda runt ordentligt.

2) Forma biffar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Skjuts in i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter. Osten kommer att smälta lite men det gör inget, allt är i sin ordning.

989B2851-6318-4C0E-A550-009F0955204D
59C08836-D894-4B1C-B1A8-D19B1F66E830

3) Medan biffarna är i ugnen gör du såsen. Hacka paprika. Jag mixade schalottenlöken så den blev som en puré, det behöver du inte göra om du inte vill, det räcker med att hacka den fint. Stek paprika, schalottenlök och pressa också i vitlöken. Det ska mjukna men inte få färg. Ha i färskosten (creme bonjour), creme fraiche, grädde, kalvfond och kryddor. Låt koka upp och sjuda en liten stund under omrörning. Låt sjuda i ca 3-4 minuter. Avsluta med att ha i den rivna parmesanen och låt den smälta ned helt.

4) När biffarna kommer ut ur ugnen så lägger du dom i en ugnsfast form. Häll över såsen och ställ in i ugnen i ytterligare 5 minuter. Ta ut och avnjut med kokt potatis, pressad potatis eller ris.

Tips 1: Gillar du inte någon av kryddorna kan du bara hoppa över dessa.

Tips 2: Riv gärna lite smakrik ost över hela innan den skjutsas in i ugnen andra gången. Supergott!

Du vet väl att denna sida innehåller massor med goda recept på både mat & bak, kika nedan för lite smakprover (klicka på länkarna för flera recept):

• KÖTTRÄTTER

• KYCKLINGRÄTTER

• SÖTA PAJER 

• SMÅKAKOR

• MJUKA KAKOR

• MIDDAGSTIPS

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under inlägget.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

717
7 kommentarer

Godaste Frukostbrödet

Godmorgon ljuuuuuvliga Lördag!

Jag har varit uppe med tuppen och bakat mitt frukostbröd. Detta är, törs jag nästan svära på, ett av livets enklaste och godaste bröd att äta som frukostbröd. Vill du baka ett enkelt bröd som jag nästan kan lova att hela familjen/maken/frugan/kusinen/lilljäntan/syjuntan/mamma ja you name it gillar så ska du baka det här!

Nu kanske du undrar vad för tok jag hittat på, men kika längre ned i receptet så ser du varför! ☺️

Här nedan bjuder jag på mina allra bästa och mest besökta recept på bröd:

Bröd i långpanna

Morotbröd i långpanna

10 minuters frallor

Lantbröd

Godaste Frukostbrödet, 1 bröd

Kolla även in dessa snabba frukostfrallor och dessa äppelfrallor.

10 dl vetemjöl

4 dl vatten

0,75 paket jäst (3/4)

1 1/2 tsk salt

2 msk sirap

Gör såhär:

1. Dela upp jästen så du har 3/4 bit av jästen, smula ned i en bunke eller skålen på en köksassistent.

2. Värm vattnet till 37 grader (fingervarmt), häll det över jästen och lös upp.

3. Ha i sirapen.

4. Ha i mjölet och saltet och knåda tills du har en jämn men relativt lös deg.

5. Fördela ut mjöl på ett bakbord, häll ut degen på bordet och bara vänd ihop det till något som liknar en limpa, lägg på bakplåtpappersklädd plåt. Låt jäsa i ca 30-45 min under bakduk.

6. Ha på en gammal virkad duk på brödet och mjöla det, ta bort duken.

7. Grädda på 180 grader i ca 30-35 min

Kolla så härligt när man har på smör när brödet är varmt. Alltså, detta var sååå gott så det är inte klokt.

Du vet väl att du hittar andra goda recept på bloggen (klicka på varje länk så kommer du till recepten):

Goda kötträtter

Härliga kycklingrätter

Mjuka kakor

Goda brödrecept

Gillar du recepten blir jag glad om du klickar i hjärtat under inlägget. Tack snälla på förhand!

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Kram Nina

105
4 kommentarer

Caprese och solnedgången

Kan inte förstå hur fort veckorna går hörni. Det är ju inte klokt. Har verkligen försökt fånga sommarens sista suck de sista dagarna. Vore det inte för myggen så hade det säkert gått bättre, haha… wow vad myggbiten man blivit. Jag som sällan ens får myggbett. Lite längre ned ska du få tips på världens enklaste tilltugg, Caprese – så gott och så otroligt enkelt.

En kväll i veckan for vi ut till en av favoritbryggorna för att sitta och njuta av solnedgången. Nej men hörni, vi höll på och smälla av fullständigt. 3000 mygg och vi där på bryggan. Nej, så vi ruttnade och så satte vi oss i bilen och jagade solnedgången istället. Tog en bild när den försvann i horisonten med kyrkan där mina stora barn blivit döpta i förgrunden. Tyckte det blev fint.

Vi passerade det här kavlugna vattnet också, ligger i Nykvarn. Fortsätter tjata om hur härligt det är med vattnet. Inger något lugn. Många dras ju ofta till vattnet, och det är inte alls konstigt då man jordar sig mycket vid vattnet och allra helst i vattnet.

Väl hemma igen så gjorde jag en Caprese till Idol, så gott så jag smäller av. Så enkelt att svänga ihop och alltid uppskattat av de flesta.

Caprese

Tomater av god sort (stora plommontomater, romantica eller kvist)

Mozzarella

Färsk basilika

Salt & färskmalen svartpeppar

Crema de Balsamico (finns i lite olika smaker, våga gärna experimentera här)

Gör såhär:

1) Skiva tomater och mozzarella.

2) Varva på ett stort fat med färska basilikablad.

3) Toppa med salt och peppar, ringla över balsamico.

Nehej, nu ska jag vidare här. Hoppas du får en fin kväll.

Gillar du recepten blir jag glad om du klickar i hjärtat under inlägget. Tack snälla på förhand!

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Kram Nina

69
Kommentera