Tack för alla tips om blommor till altanen

Go’ kväll!

Lovade ju att visa dig våra blommor på altanen. Är alldeles kär, jag brukar ju bara köra grönt men kan säga att altanlivet ju fick en helt annan mening med färgglada blommor. Känns nästan som jag undrar vad jag hållit på med? Haha…

Ja hörni! Hur ljuvlig färg på hortensiorna? Känns nästan magiska på nå vis. Jag ställde ju frågan på min Instagram. ”Vilka blommor är ett måste för er på uteplatsen?” Sedan utgick jag från tipsen jag fick där. Kolla så fint det blev.  Jag planterade också om varendaste en. Det har jag lärt mig av min svärmor som har de grönaste fingrar jag vet. Jag som bara kommit hem med dom och satt dom i sin plastkruka i en annan kruka och tänkt, klart. 😅 Men nu gick jag all in, ny planteringsjord och ny kruka för de små liven.

Självklart lite örter också. Dessa använder jag massor i matlagningen under hela sommaren. Jag har gräslök, dill, persilja, rosmarin, mynta (ja jag vet att den kommer bre ut sig över hela och det är bara bra – har det i sallader, drinkar och som dekoration i bakverk så det går åt, upplever inte heller att den stör de andra örterna så de får samsas i den här stora zinkkrukan) och sist men inte minst basilika. Jag tror att jag ska ha en helt egen kruka med basilika och med mynta också för basilika använder jag också massor.

Det blev bägarranka och lavendel också. Lavendel är en ny kärlek för mig, för att inte tala om bägarranka. Sett dom 100 ggr och alltid undrat vad dom heter?

Den här är som en dröm! Syrenhortensia tror jag den hette. Älskar färgen på blommorna, dom är fläckiga på nå vis så de skiftar i rosa/aprikos och creme vit. Så fina! 😍

Vid dörren står det lite dahlior och pelargoner. Det känns som jag nu ska lära mig lite att ta hand om dessa sköra små liv. För mig är alla blommor sköra med tanke på att jag är usel på att ta hand om dem. Jag dränker dom eller så torkar jag ut dom. Finns liksom inget mellanting. Men nu i år kanske det händer att jag lyckas! Jag hoppas i alla fall det.

Satte ihop en liten sittgrupp på gräsmattan. Gamla stolar från Ikea som jag bara inte vill göra mig av med. Alltid tyckt så mycket om dom.

Ja, nu är det bara popcorngräset kvar och måla ett gäng utemöbler, sen är altanen all set för sommaren. Tack för alla era tips, nu kommer jag ha fullt sjå och ta hand om allt. ☺️

Kram Nina

93
2 kommentarer

Fläskytterfilé i sockerkaksform med magiskt god sås

Nu har jag gjort en egen variant på FLÄSKYTTERFILÉ i sockerkaksform. Jag kommer fortsätta skriva fläskytterfilé även om det är många som berättar för mig att det inte är det. Grejen är att jag skriver det de heter i affären för att inte förvirra er när ni ska handla. Bara så ni vet. Denna fläskytterfilé i sockerkaksform blev ju bara för god! Så mör och såsen som den badar i. Wow! Ska du göra en kötträtt till midsommar t ex som nödvändigtvis inte behöver bli grillad så tipsar jag om fläskytterfilé i sockerkaksform. Galet gott, du måste testa!


Missa inte mina 40 mest populära recept (<klicka för alla recepten) på hela sidan!

Den här rackaren tillagas i en avlång brödform eller sockerkaksform. Den blir sådär härligt mör och när den fått gå i ugnen så länge så drar den till sig så mycket smaker. Viktigt att den får bada i såsen, det är liksom hela grejen.

Klicka HÄR för mina 20 bästa kötträtter.


Jag serverade den med ris och lite skivad gurka. Tänker att det nog är väldigt gott med pressgurka (recept HÄR) till också och en klick av körsbärssylten som jag hade i såsen.

Missa för tusan inte mitt superpopulära recept på helstekt FLÄSKYTTERFILÉ I MAGISK SÅS (<klicka för recept).


Ja jag använde denna sylten i, Körsbär och vaniljsylt, finns att köpa HÄR. Körsbär sättet en helt fantastisk smak i såsen så har du inte testat det tidigare, GÖR DET! Denna är mer som en marmelad tycker jag och passar ypperligt i denna sås. Funkar givetvis med t ex lingonsylt (ta dubbelt upp då om du använder det) eller svart vinbärsgelé.

FLÄSKYTTERFILÉ I SOCKERKAKSFORM I MAGISKT GOD SÅS, 4 p

Mer gott med kött: Min supergoda FLÄSKFILÉGRYTA // Världens godaste FLÄSKFILÉGRATÄNG // FLÄSKYTTERFILÉ I HIMMELSK BALSAMSÅS

1 fläskytterfilé

Olja & smör

Salt & peppar

3 dl grädde

1 dl creme fraiche

3 msk kalvfond

1/2 msk kinesisk soja

1/2 dl körsbärssylt

1 kvist hackad färsk rosmarin

2 vitlöksklyftor

Salt & peppar efter smak

Sås:

1 1/2 msk majsredning

2 dl grädde

Gör såhär:


1) Börja med att göra rent köttet från senor osv. Stek det runtom så det får fin färg i olja och smör. Salta och peppra. Lägg det sedan i en sockerkaks/brödform. Sätt ugnen på 175 grader.


2) Blanda allt till såsen som köttet ska tillagas i i en bunke. Häll det sedan över köttet i formen. Ställ i nedre delen av ugnen i 90 minuter.


3) Ta ut köttet ur ugnen. Häll såsen som den ligger i i en stekpanna eller kastrull. Blanda i majsredningen till såsen i grädden och blanda. Häll i det med resten av såsen. Koka upp och låt puttra på svag värme i ett par minuter.

Servera med ris eller varför inte kokt eller klyftpotatis

Mer inspiration: 

• 10 populära helgmiddagar 

• 15 billiga, lättlagade och goda rätter 

• Mina 10 populäraste kycklingrecept 

• 10 godaste vardagsrätterna vi älskar

OBS: Gillar du recepten blir jag jätteglad om du gillar dem under inlägget

Kul och höra om du testar denna ljuvliga kötträtt. Vi älskade den verkligen! Detta är helt klart väntan när den tillagas alla minutrar i ugnen. Detta är verkligen himmelskt gott.

Missa inte: BLOGGENS 40 POPULÄRASTE RECEPT

Fler recept: ALLA RECEPTSAMLINGAR (<klicka) 


Följ mig: 

Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar. 

Kram Nina

10671
74 kommentarer

Västerbottensmuffins med Skagenröra

Västerbottensost….

…det kan ju aldrig bli fel tänker jag. Dessa Västerbottensmuffins med skagenröra på blev så goda så man nästan smäller av. Dessa tänker jag att man kan äta som förrätt, tilltugg eller på midsommar t ex. Min karl här hemma sa att dom var farligt goda, svårt att sluta äta. Kan inte annat än hålla med. Dessa Västerbottensmuffins kommer finnas som ett inslag på vårt midsommarbord jag tänker att de skulle passa lika bra på julbordet. Mums!

Kolla in flera förrätter (<klicka)


Dessa Västerbottensmuffins kan du förbereda fram till du ska ha på skagenröran, sen när de ska serveras så har du på röran.

Supergott tilltugg: RÄKTARTLETTER (<klicka)


En sån här muffins är rätt lagom till förrätt, är det så att du inte vill göra så många så halvera bara receptet.

Ett tips på riktigt gott tilltugg (<klicka)


Det här är superenkelt att svänga ihop och kräver ingen större kraftansträngning för att få dem riktigt aptitliga och härliga.


Västerbottenmuffinsar med Skagenröra, ca 15 st

Skagenröra:

1/2 röd lök

1/2 liten kruka dill

125 g handskalade räkor

200 g färskost (Philadelphia)

1 dl creme fraiche

50 g majonnäs

1 msk citronsaft


Västerbottensmuffinsar:

1 rulle pizzadeg 4 dl riven västerbottensost

200 g färskost med vitlökssmak (funkar fint med naturell också)

1 dl creme fraiche

Salt & peppar

1 ägg till pensling

Topping:

Räkor

Gräslök

Gör såhär:

1) Skagenröra: I en bunke har du i all creme fraiche. Blanda i majonnäs, färskost, hackad dill, pressad citron, räkor, salt & peppar.

2) Västerbottensmuffinsar: Blanda alla ingredienser till fyllningen. Rulla ut pizzadegen och bred på fyllningen. Rulla ihop den från långsidan, som en kanelbullerulle, eller rulltårta så förstår du hur jag menar.

3) Skär upp i 15 bitar och lägg i bullformar i en en muffinsplåt. Pensla med uppvispat ägg. Grädda på 200 grader tills de får fin gyllene färg. Ta ut och låt svalna helt.

4) Klicka på skagenröra på varje muffins, toppa med räkor och gräslök.

Du vet väl att det finns massor med recept på både mat och bak här på sidan, enkelt och något som alla kan laga eller baka. Nedan får du några smakprov, klicka på länkarna för fler recept på varje:

• SMÅPLOCK & SNITTAR  

• SMÅKAKOR

• POTATISRÄTTER 

• PASTARÄTTER 

• MJUKA KAKOR  

• MIDDAGSTIPS

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Kram Nina

4974
26 kommentarer
ANNONS

Konstig dag & inspo till altanen

Goddagens Måndags/Lördag

Här har det varit en rätt konstig dag mellan ledighet och jobb, Milo är ju ledig från skolan men vi har jobbat denna klämdag. Vi ägnade dock sena eftermiddagen åt altanen och de nya blommorna. Dagen började som en pissdag med ryggen, pms har visat sig förvärra diskbråck. Det har man fått lära sig efter att ha tampats med detta sen oktober förra året. Så nu längtar jag tills mensen kommer så man får någon slags ordning på diskbråckstorpet.

Men skit i ryggar och nervsmärta. Det fortsätter vara så himla magiskt att gå min lilla runda på morgonen. Den där rundan är så viktig att få till då den hjälper så bra mot smärtan. Först använder jag mackapären såklart, sen den kom in i mitt liv har det ju hänt massor också.

Igår var vi och kollade när Milo spelade match. Tack och lov så fanns det ett café så jag kunde stå/sitta där och titta. Det har nämligen varit soligt hos oss men så kall blåst så man fryser fast man har jacka på sig.

Efteråt blev det Donken för oss alla. Milo med sin bästis Olle och hans absoluta favvomat, kunde behövas lite uppmuntran efter att både ha förlorat matchen och att ha blivit stämplad så man har en stor bula på foten. Jaja, det läker snart så då är det bara köra igen. Han spelade förresten fotboll idag, det gjorde tydligen lite ont men det gick.

Frågade på Instagram om vad för färg man ska lacka om såna här utemöbler med. Jättemånga tipsade om Hammarlack. Så det ska jag köpa nu. Har du provat? Solsängarna har börjat rosta lite men tänkte att jag skulle förlänga livslängden på dom för vi gillar dom verkligen. Beställde dom från Furniturebox för en hel evighet sen, tror detsåg att dom fanns kvar och till bra pris just nu. Finns HÄR. Mattan är från Rusta, bordet emellan också.

Funderar på att köpa till dessa extra dynor så den blir sådär superskön och ligga i. Tyckte dom här dynorna var så fina. Så fint när de inte räcker över hela solsängen. Det var 40% rabatt på dom nu på Hemtex.

Kikade runt på Hemtex och kolla vilka galet härliga badlakan?! Tänkte jag skulle lägga ut såna här på solsängarna. De är hela 90×185 cm, så stora! Love love it! Beställde några nu. De randiga är gigantiska, hela 200×180 cm. De randiga hittar du HÄR, de som det står reserved på HÄR. 40% rabatt!

Kolla in stråhatten! Halva priset nu. Tyckte den var sååå fin, min som jag har påminner mycket om den.

Älskar den! Den är sommar för mig. ☀️ Konstigt nog är det alltid sommaren man vill ha den på, inte annars.

Nehej, nu ska vi titta på film här hemma. Hoppas ni har en trevlig kväll, denna lördags/måndag. 😅

Kram Nina

83
Kommentera

Makalöst god Skagentårta

Den här alltså….

…testpanelen här hemma skrek rakt ut; ”Det här är det godaste du gjort!” Det säger en hel del ska jag säga er med tanke på att det i flera år fått vara just min testpanel. Har alltid bett dem om att vara helt ärliga och i ärlighetens namn så är inte allt jag gör ”Det här är det godaste du gjort”. Men den här makalöst goda skagentårtan var det. Den här kommer garanterat bli ett stående inslag i vår familj. Detta kommer att ätas så fort ett festligt tillfälle ges. Det var verkligen en makalöst god skagentårta och jag är så glad att jag testade den då jag tänkt länge att jag måste.

Den har allt! Den är krämig, frasig och bara så smarrig. Som en skaldjursdröm som man bara vill äta mer och mer av.

Makalöst god Skagentårta, ca 6-8 p

1 smördegsrulle

1 ägg

1 röd lök (spar lite till dekoration)

1 liten kruka dill (spar lite till dekoration)

350 g handskalade räkor (ca 100 g till dekoration)

4 dl creme fraiche (den fetaste)

150 g färskost (Philadelphia)

100 g majonnäs

1/2 citron (all saft)

Ca 1/2 citron till dekoration

Gör såhär:

1) Börja med att rulla ut smördegen, dela den i mitten så du har 2 rektanglar. Pensla med ett uppvispat ägg. Grädda på 200 grader i ca 15 minuter eller tills den fått fin färg och blivit frasig. Låt den svalna helt.

2) I en bunke har du i all creme fraiche. Vispa den sedan kraftigt med elvisp. I början blir den vattnig, men fortsätt bara vispa tills den blir fast. Blanda i majonnäs, färskost, hackad dill, pressad citron, räkor, salt & peppar.

3) På första smördegsrektangeln, bred ut hälften av räkröran. Lägg på den andra rektangeln, bred sedan ut resten på översta smördegsrektangeln. Dekorera.

Den här tårtan är godast att äta när den är nygjord. Den går att förbereda några timmar innan, men som sagt, absolut godast nygjord.

Kika gärna in andra goda recept som jag gjort med smördeg! HÄR hittar du den kategorin här på bloggen.

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under bilden.

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

1823
24 kommentarer

Receptsamlingar



ALLA RECEPTSAMLINGAR (<klicka)

Ja receptsamlingar kanske du undrar vad det är för något? Det är helt enkelt olika samlingar med favoritrecept här på matbloggen/bakbloggen. Vissa samlingar är där jag samlat superpopulära recept som besöks mycket och vissa är samlingar utan bilder där du lätt kan hitta bland alla recept i olika kategorier. Allt för att det ska vara så enkelt som möjligt att klicka runt här inne hos mig!

Hoppas du ska hitta massor med inspiration!

Kram Nina

4
4 kommentarer

Magiskt god Jordgubbskladdkaka

Det var ju kalas igår…

…och jag har jobbat en hel del med recept i dagarna 2. En av kakorna jag gjorde var denna jordgubbskladdkaka. Jag hade den lite för länge i ugnen (glömde av) så den blev inte så kladdig, men våga ta ut den när den fortfarande woblar i mitten (när du skakar den lite) och låt den svalna helt i kylen och ät den så så kan jag lova att det kommer vara magiskt gott. Frostingen uppepå är pricken över i:et. Den här jordgubbskladdkakan måste du prova och baka. jag tycker dessutom att den blev lite fin. Finast blir det om du spritsar frostingen till jordgubbskladdkakan, men det går såklart jättebra att bara smeta på den också. Kakan blir så god med jordgubbarna som är både i kakan och uppepå, en riktigt sommarkaka som kommer bakas massor här hemma hela sommaren.

 

HÄR (<klicka) hittar du massor med recept på MJUKA KAKOR

 

För att variera kakan lite så kan du baka den med blåbär, hallon eller varför inte äpplen. Minst lika gott!

Jordgubbskladdkaka ca 8 bitar

2 ägg

2 dl strösocker

1 msk vaniljsocker

2 1/2 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

125 g smör

Nypa salt

250 g jordgubbar

Topping:

2 dl vispgrädde

100 g färskost (typ Philadelphia)

0,75 dl florsocker

1 tsk vaniljsocker

Jordgubbar

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 175 grader. Smöra en springform på ca 24 cm. Jag brukar täcka och fästa botten med bakplåtspapper. Rör ihop ägg, socker och vaniljsocker.

2) Rör i vetemjöl, nypa salt och bakpulver tills det blir en riktigt seg smet.

3) Smält smöret och häll i det i smeten, rör om tills du har en jämn ganska så seg smet. Fördela ut i formen och dela några jordgubbar som du trycker i, grädda sedan i ca 20-25 min, den ska vara wobblig i mitten när du tar ut den.

4) Låt svalna helt, ha den gärna i kylen en stund.

5) Toppingen: Ha i alla ingredienser i en bunke, vispa tills du ha en härlig frosting som är lite fast. Ha i detta i en spritspåse och spritsa ut över hela kakan. Toppa med några färska jordgubbar.

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under bilden.

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

421
2 kommentarer
ANNONS

Uppdatering rygg

Godmorgon!

Ni är många som frågar hur det går med min rygg, mest på Instagram. Jo men tack för omtanken, så gulligt av er att ni undrar. Jo men det går framåt, nu har drygt en månad av omgång 2 av diskbråck gått och jag kämpar på. Värst är jag på morgonen efter att ha sovit en natt, det tar ett par timmar av rejäl smärta innan jag känner lite lättnad. Bäst mår jag av att vara uppe och igång, det kan man ju när den värsta akuten fasen lagt sig.

Något som jag testat denna gången och som jag märkt har gett helt fantastisk effekt är en mackapär som jag läste mycket hade hjälpt andra, framförallt med läkning men också med smärtan. Den håller jag på och utvärderar nu och har använt den varje dag i en vecka. Låter er veta när jag testat en vecka till, då borde jag ha lite mer kött på benen om det.

Något jag klarat av varje morgon sen jag började använda mackapären är att ta mig ut på en kort morgonpromenad. Det hjälper också till mot smärtan!

Morgnarna är magiska nu. Solen har gått upp och sipprar in mellan träden, det har dock varit rejält kallt med bara 5-6 grader på morgonen. Nu får det bli lite värme känner jag! Så tidigt som jag går så är det typ bara djuren och jag vakna. Det är så tyst och lugnt och du möter ingen. Jo, sprang på 2 rådjur här en morgon.

Ville säga ”Låt inte mig störa” när jag gick förbi, och faktiskt så brydde dom sig inte nämnvärt om mig. Så mysigt!

I veckan var jag på möte med Daniel. Han är ”head of content creator” på plattformen där jag bloggar. Min plattform går under Expressen headquarters. Så jag fick vandra runt bland allt som ingår i den. Så intressant! Jag har haft många tuffa månader med min rygg och det har satt sig mycket mentalt på mig. Svårt att hålla motivationen uppe osv. Det var fantastiskt att få lite pepp av Daniel, pepp och motivation. Så glad att vi fick till ett möte!

På vägen hem besökte vi Fern & Fika för att äta lunch och inhandla de här kakorna jag pratat om förut! Så fantastiskt goda, inte klokt. Går inte och sluta äta heller så man blir proppmätt när man är på sin andra kaka. Dom är ju inte direkt små heller. Haha….. 😅

Har fyllt på lite glas också. Ibland sker olyckor och glas går sönder, något jag däremot ogillar starkt är när jag på middagar inte har likadana glas till alla. Haha, så nu har jag fyllt på vitrinet med favoriterna igen. Det blev vinglasen från serien Essence från Iittala, älskar de kantiga intrycket, finns HÄR. Sen blev det favoriterna från samma serie, cocktailglasen som passar lika bra till skumpa som att äta dessert ur, finns HÄR.

Nu ska jag sätta igång med dagen här, vi hörs snart igen. Ska uppdatera dig om vår altan, blommor jag köpt hem och lite nya recept.

Kram Nina

104
Kommentera
Innehåller Annonslänk

Wienerbrödstårta med magisk jordgubbsfyllning

Halloj!

Jag kickar igång denna Lördag med att bjuda dig på ett nytt recept på Wienerbrödstårta, jag har ju ett ”gammalt” som jag gjort många gånger. Receptet HÄR. Alltså wienerbrödstårta blir något utöver det vanliga. Frasigt, alltså de frasiga tillsammans med det söta och jordgubbarna, nej men det är så gott så det är inte klokt! Du måste testa att baka denna wienerbrödstårta så fort du bara kan! Fyllningen har jag hämtat inspiration ifrån Fridas bakblogg.

Jag älskar ju att baka sånt som går snabbt, kanske inte är så konstigt att jag t.o.m. gjort en bakbok som jag döpt till ”Baka på 30 minuter” (<klicka) ☺️

Missa inte; Fler recept på enkla tårtor (<klicka för recept)


Den här tårtan är verkligen en av de absolut godaste du kan tänka dig. Jag älskar den, och alla som någonsin blivit bjudna säger samma sak. Himmelsk!

Här nedan ska du få tips på andra snabba tårtor som blir så himla himla goda, klicka på länkarna nedan för att komma till recepten:

10 minuters chokladtårta

5 minuters tårta

Enklaste tårtan

Snabb marängsommartårta med hallon & daim


Wienerbrödstårta med magisk jordgubbsfyllning

Fler goda tårtor som du inte får missa: RULLTÅRTSTÅRTA, SANDWICHTÅRTA, 10 MINUTERS TÅRTA 

1 rulle smördeg 1 ägg

Fyllning:

4 dl vispgrädde

200 g färskost (typ Philadelphia)

1,5 dl florsocker

2 tsk vaniljsocker

ca 300 gr färska jordgubbar

Topping:

Några färska jordgubbar

Lite florsocker

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 200 grader. Rulla ut smördegen på en bakplåt, dela den i mitten så det blir som 2 rektanglar. Pensla båda delarna med uppvispat ägg.

2) Skjuts in i ugnen med dessa i ca 15 min eller tills de börjar få lite färg. Det är då de blir sådär frasiga och härliga. Ta ut och låt svalna helt.


3) Tjoffa jordgubbarna i små bitar, spara några till dekoration. Ställ dem åt sidan. Blanda sedan i resten av fyllningen i en bunke. Ta fram elvispen och vispa tills du har en fluffig smet. Ha i jordgubbarna och blanda runt.


4) Bred på fyllning på en av smördegsrektanglarna. Ha på rätt tjockt. Lägg på den andra delen av smördegsrektangeln. Ha på fyllningen på den också. Toppa med några jordgubbar och lite florsocker.

Du vet väl att det finns massor med recept på både mat och bak här på sidan, enkelt och något som alla kan laga eller baka. Nedan får du några smakprov, klicka på länkarna för fler recept på varje:

• GRATÄNGER

• SMÅKAKOR

• KÖTTRÄTTER

• PASTARÄTTER

• MJUKA KAKOR 

• MIDDAGSTIPS

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i hjärtat under inlägget.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Kram Nina

2822
15 kommentarer

Ljuvliga Sommarmuffins

Men hej sommarmuffinsar…..

…. Ljuvliga sommarmuffins dessutom. Passar väl bra lagom till alla festligheter nu. Sveriges nationaldag på Tisdag t ex. Skolavslutningen, midsommar kanske eller bara en sommarfika. Dessa sommarmuffins är inte bara supergoda, dom är dessutom väldigt fina att titta på.

Sommarmuffinsar 12 – 15 st

3 ägg

2,5 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

100 g smör

1 dl mjölk

2,5 dl mjöl (för glutenfritt: glutenfri mjölmix)

1 dl potatismjöl

2 tsk bakpulver

1 nypa salt

Fyllning:

Ca 1 portion Vaniljkräm (jag gjorde sån kallrörd från Ekströms)

1 dl jordgubssylt

Frosting:

100 g färskost (Philadelphia)

1,5 dl vispgrädde

0,5 dl florsocker

1 tsk vaniljsocker

Topping:

Färska jordgubbar och lite florsocker

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 175 grader över/undervärme. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker fluffigt. Smält smöret.

2) Blanda mjöl, potatismjöl, bakpulver och salt i en bunke. Häll i det i äggsmeten. Vänd ned det med en slickepott. Smeten kommer vara riktigt tjock här, men allt är i sin ordning.

3) Häll med smör och mjölk i smeten och blanda runt med en slickepott tills du har en jämn smet. Lägg i bakformar i en muffinsform, det går att göra utan också men du får väldigt fina jämna muffins på detta sätt.

4) Gör vaniljkrämen. Fördela sedan smet i formarna, fyll till ungefär hälften. Därefter klickar du i jordgubbssylt och en klick vaniljkräm. Håll sedan i resten av smeten upp till en tredjedel av muffinsformarna.

5) Grädda sedan i mitten av ugnen på 175 grader i ca 15-20 minuter. Ta ut och låt svalna helt.

6) Gör frostingen: Häll i alla ingredienser i en bunke. Vispa med elvisp tills du har en fluffig frosting. Ha i frostingen i en spritspåse om du har, det går fint att bara klicka på den också. Toppa med en jordgubbsklyfta och lite florsocker.

Tips: Fyllningen kan du också ha i muffinsen efter de gräddats klart. Pressa bara ett hål i muffinsen och klicka i jordgubbssylt och vaniljkräm, toppa med frostingen. Jag brukar göra på båda sätten.

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under bilden.

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

384
2 kommentarer