Snabba stuvade makaroner

Falukorv & stuvade makaroner

Finns det något godare? Nej men jag vet faktiskt inte. Äldsta sonen är hemma i Sverige på semester och det han önskar mest av allt när han är hemma är självklart några favoriter på matsedeln. En rätt som hör dit är stekt falukorv med stuvade makaroner. Jag gör mina stuvade makaroner på ”snabb sättet” som jag brukar kalla det. Det blir otroligt gott, är enkelt och går att variera en hel del. Här ska du få recept och tips på stuvade makaroner ”Nina style”.

Stekt falukorv och stuvade makaroner, 4 port

1 falukorvsring

5 dl idealmakaroner

1 grönsaksbuljongtärning

5 dl standardmjölk

1 dl vispgrädde

1/2 dl pastavatten

3 msk smör (gärna Bregott)

3 msk vetemjöl

1/2 tsk malen muskotnöt (kan skippas)

Salt & peppar efter smak

Gör såhär:

1) Ha i smör i en kastrull, låt den smälta helt och brynas en liten liten smula. I med mjöl och rör runt med en visp.

2) Häll i mjölken, lite i taget, rör om emellan och sänk värmen på plattan. Låt koka upp när du fått i all mjölk. Salta, peppra och ha i muskotnöt. Nu ska du ha som en krämig sås. Ställ undan.

3) Koka makaronerna enligt anvisning, tillsätt 1 grönsaksbuljongtärning o kokvattnet och spar ca 1 min på koktiden. Häll sedan i makaronerna, grädden och pastavatten i såsen. Ställ på en varm platta. Rör om under någon minut tills du har krämigt stuvade makaroner.

4) Skiva falukorven och stek tills de fått fin färg.

För glutenfritt: Glutenfri falukorv, 8 dl glutenfria makaroner. Stuvning= 6 dl mjölk, 4 msk maizenaredning, 2 msk smör.

För laktosfritt: Laktosfritt smör, laktosfri mjölk, laktosfri grädde.

För mjölkfritt: Byt ut mjölk mot havremjölk, byt ut grädde mot havregrädde, använd ett vegetabiliskt smör.

Variera dina stuvade makaroner såhär:

• tillsätt 2 dl riven ost när du rört färdigt de stuvade makaronerna och låt smälta ned.

• häll i dina stuvade makaroner i en gratängform och skiva i ett par, tre salsicciakorvar. Blanda runt och strö över ca 2 dl riven ost. Gratinera i ugnen på 225 grader i ca 20-25 minuter.

• stek 300 g köttfärs, salta & peppra, pressa i 2 vitlöksklyftor, tillsätt 1 tsk torkad timjan. Blanda med de stuvade makaronerna i en gratängform. Ha på 2 dl riven ost och gratinera i ugnen på 225 grader i ca 20-25 minuter.

• skär 3 kycklingfileer i mindre bitar. Stek dem, tillsätt 2 pressade vitlöksklyftor, salt, peppar, 1 tsk torkad rosmarin, 1 tsk paprikapulver och 1/2 tsk cayennepeppar. Blanda runt tillsammans med de stuvade makaronerna i en gratängform. Tillsätt 1 dl riven parmesan. Blanda runt igen. Toppa med 2 dl riven ost. Gratinera i ugnen i 225 grader i ca 20-25 min.

Andra goda rätter med makaroner:

Makaronigratäng med chorizo (<klicka för recept)

Makaronilåda med bacon (< klicka för recept)

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under bilden.

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

247
4 kommentarer
ANNONS

Godaste Blåbärskladdkakan

Har ni plockat blåbär?

Det har inte jag, som sagt….. dessa fästingar som förstör hela upplevelsen. Men något som jag verkligen kan tipsa om är att du svänger ihop den här kakan, den godaste blåbärskladdkakan som jag har i min bakbok ”Baka på 30 minuter”. Min bok hittar du HÄR. Alltså denna blåbärskladdkakan är maaaaaagisk, jag kan verkligen lova dig att du kommer humma högt när du tar första tuggan, det gör man nämligen. Servera blåbärskladdkakan med antingen härligt fluffig vaniljvisp, vaniljsås eller vaniljglass. Den är också vansinnigt god bara som den är.

Vad glad jag blev och se att just detta recept var ett populärt recept på Köket.se. 😍 Så kul att den verkar uppskattas av många.

Jag vill tipsa dig om flera andra recept med blåbär som blivit väldigt populära. Klicka på länkarna nedan så kommer du till recepten:


Ljuvliga blåbärsbullar med mandelmassa

Världens godaste blåbärspaj

Blåbärskaka med vit choklad

Vit chokladmousse med blåbärsswirl

Godaste blåbärskladdkakan, ca 8 bitar


2 ägg

2 dl strösocker

100 g vit bakchoklad

100 g smör

2,5 dl vetemjöl

2 tsk vaniljsocker

1,5 dl blåbär (färska eller frysta)

florsocker att pudra över

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme. Täck bottnen på en springform, cirka 24 cm i diameter, med bakplåtspapper. Smörj kanten med smör.

2) Rör ihop ägg och socker i en bunke. Inte vispa – vi vill inte ha in luft i smeten.

3) Hacka chokladen och smält den försiktigt tillsammans med smöret i en kastrull. Häll ner blandningen i bunken tillsammans med mjöl och vaniljsocker. Vänd ihop till en jämn smet med en slickepott.

4) Fördela smeten jämnt i formen och strö över blåbären. Grädda mitt i ugnen i 15–25 minuter. Den kortare tiden ger en extra kladdig kaka, ungefär som den på bilden. Ett bra riktmärke då är att kakan ska vara dallrig i mitten. Låt gärna kakan svalna helt i kylen, om tid finns.

5) Pudra florsocker över kakan och servera.

Du vet väl att det finns massor med recept på både mat och bak här på sidan, enkelt och något som alla kan laga eller baka. Nedan får du några smakprov, klicka på länkarna för fler recept på varje:

• KÖTTRÄTTER

 BRÖD

• MIDDAGSTIPS

• MJUKA KAKOR

• PAJER & PIROGER

Mer inspo:

Cheesecake i glas (<klicka)

Glutenfri Blåbärskladdkaka (<klicka)

Saftiga blåbärsrutor (<klicka)

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under bilden.

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Kram Nina

346
Kommentera

”Pigs in a blanket”

Snabbt & gott!

Ett hungrigt barn, måste fixa något snabbt innan han kvistar iväg till träningen. Vad gör man då? Ja som är gott och som går snabbt. Tipsar dig om att göra ”Pigs in a blanket”. Ja men detta var ju en upptäckt måste jag säga och något som garanterat kommer göras flera gånger i vårt hem, ”Pigs in a blanket” gjorde succé! Detta är precis det som det egentligen låter som, eller det är ju inte grisar i lakan bokstavligt. Men det är korv i lakan, eller som man säger på engelska ”Pigs in a blanket”.

”Pigs in a blanket”, 4 st

4 korvar (detta är kycklingkorv men du tar ville korv du vill)

1 rulle smördeg

8 skivor ost

1 ägg

Oregano svartpeppar och flingsalt

Sås att dippa i:

1 1/2 msk dijonsenap

2 dl creme fraiche eller grekisk yoggi

1 msk flytande honung

Salt & färskmalen peppar

Gör såhär:

1) Skär ur 4 bitar ut smördegen. Lägg 2 skivor ost på varje, de blir som rektanglar. Lägg en korv på, rulla in och slut ändarna.

2) Pensla med ägg, strö på oregano, svartpeppar och salt. Tillaga i ugnen på 200 grader 20-25 min.

3) Sås: Blanda alla ingredienser till såsen. Ställ kallt. Servera sedan till korven.

Tips: Fyll med starka korvar t ex chorizo för mer smak och sting.

Tips på andra goda korvrätter:
Img 3871.jpg

Falukorvskebab (<klicka för recept)

Lyxiga Korvgratängen (<klicka här för recept)

Krämig Korv & Potatisgryta (<klicka för recept)

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under bilden.

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

155
Kommentera
ANNONS

Snabb Sommartårta

Enklaste sommartårtan

Hoppas du njuter av din sommar även om vädret faktiskt stundtals känns som ett skämt. Allt mitt hopp ligger faktiskt i att augusti ska bjuda på ett härligt väder istället. Det brukar i alla fall bli så när juli varit dåligt, men ingen idé och bli besviken. Känns inte som det är någon ordning på vädret i världen överhuvudtaget. Något som det däremot är ordning på är att man kan baka världens kanske snabbaste sommartårta på ett superenkelt vis. Den här sommartårtan blir alltid omtyckt när man bjuder på den, det kan jag lova. Du kan dekorera den exakt så som du vill. Jag tycker det är extra vackert när man kan använda ätbara blommor på sommartårtan, det passar sådär extra bra. Jordgubbar och Daim kan väl heller aldrig bli fel.

Daisy Tårtfat (som jag älskar) hittar du HÄR. Finns i flera olika storlekar och färger, flera var på jättekampanj just nu. Kika HÄR.

Snabba Sommartårtan, ca 8 bitar

2 påsar citronmuffins (Hägges köpte jag)
6 dl grädde
100 g cream cheese (typ Philadelphia)
1/2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 ask jordgubbar
1 dubbelDaim

Gör såhär:

1) Börja med att vispa all grädde. Ta ur ca 3 dl av grädden och lägg i en annan bunke.

2) Tjoffa jordgubbarna i 4 delar. I en av gräddbunkarna, ha i cream cheese, florsocker, vaniljsocker och ca 1 dl av jordgubbarna. Blanda ordentligt.

3) Lägg 1 påse citronmuffins på ett tårtfat. Jag la dem som formen av en tårta. Bred över fyllningen från den bunken med bl.a. jordgubbarna. Lägg 1 påse citronmuffins över fyllningen. Fyll sedan på med resten av grädden och spackla in tårtan med den.

4) Toppa med jordgubbar och hackad Daim. Ha gärna på ätbara blommor också. Servera!

Tips på vad man även kan använda tårtfat på fot till. Servera en härlig sommarsallad på. Ser ju så himla härligt ut! Denna sommarsallad är det jordgubbar, vindruvor, spenatblad och fetaost på. HÄR hittar du tårtfaten.

Här följer tips på andra härliga snabba tårtor:

Karuselltårta – Rulltårtstårta (<klicka för recept)

Sandwichtårta (<klicka för recept)

Supergod snabb Smördegstårta (< klicka för recept)

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under bilden.

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

167
Kommentera

Krämig Kycklingpasta med Västerbottensost

Kycklingpasta

Jag gjorde en aaaalldeles fantastiskt god kycklingpasta här hemma häromdagen. Familjen slukade hela i ett nafs, hade en önskan om lite matlådor kanske men tji fick jag. ☺️ Det var ett mätt gäng som satt och ojade sig i soffan här hemma. ”Man åt kanske för mycket….”. Haha, då vet man att det var gott ju. I den här kycklingpastan hade jag i allt som kan tänkas vara gott. Bacon, vitt vin, timjan, vitlök, kycklingfond, västerbottensost och grädde. Det kan bara inte misslyckas.

Krämig Kycklingpasta, 4-5 port

3 stora kycklingfileer

1 pkt bacon

2 schalottenlökar

2 vitlöksklyftor

2 tsk tomatpure

1 1/2 tsk dijonsenap

1 tsk honung

1 kycklingbuljongtärning

2 msk kycklingfond

1 msk hackad färsk timjan

Salt & peppar (var lite försiktig med salt då vi har i fond, Västerbottensost och buljong också)

1/2 citron saften

2 dl vitt vin

3 dl grädde

2 dl Västerbottensost

500 g linguine

Gör såhär:

1) Skär kycklingen i mindre bitar. Klipp baconen i mindre bitar också. Stek kycklingen tills den är klar och ställ undan. Stek också baconen tills de är på väg att bli knapriga, ställ undan.

2) Pressa vitlök, hacka schalottenlök och ha i tillsammans med olivolja i en stekpanna. Fräs runt tills allt mjuknat. Klicka i tomatpure och dijonsenap och rör runt.

3) Ha i kycklingen och baconen. Hacka sönder kycklingbuljongtärningen och ha i den, häll också i kycklingfond. Ha i timjan och honung. Pressa i citronsaft. Rör runt.

4) Häll på vinet och låt sedan puttra tills vinet reducerats (försvunnit) nästintill helt. Rör om då och då.

5) Häll på grädden och låt puttra en stund. I ca 5-7 minuter sådär. Rör om då och då. Ta av från värmen och ha i Västerbottensost och låt den smälta ned.

6) Koka pastan enligt anvisning. Ha sedan i ca 1 dl pastavattnet i kycklingen, rör runt och låt koka upp. Ha sedan i pastan och rör runt.

7) Toppa med lite klippt persilja och Västerbottensost.

Här nedan kan du kika på fler kycklingrecept:

Mango chutney kyckling (<klicka för recept)

Gratinerade kycklingrullader med Västerbottensost (<klicka för recept)

Kyckling cashew (<klicka för recept)

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under bilden.

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

346
6 kommentarer
Innehåller annonslänkar

Världens godaste blåbärspaj

Nu ska du få recept på min glutenfria blåbärspaj, den går givetvis att göra med ”vanligt” mjöl också, den blir minst lika god! Familjen brukar smaska i sig för glatta livet, den är supergod verkligen. Kruxet med den här pajen är att jag har i lite rårörssocker. Det ger en aningens knäckig yta på pajen och det i sin tur med smulet som liksom ”flutit” ut lite på pajen, de syrliga blåbären och så vaniljsåsen. Ämen halleluja! Kombon är tammetusan oslagbar! Har du inte rårörssocker hemma rekommenderar jag dig att köpa det, det gör verkligen underverk i viss bakning.

Sugen på fler goda recept på kakor, 125 recept på mjuka kakor (<klicka för recept)


Jag brukar inte bry mig om att ha på potatismjöl på blåbären. Det har man ju för att bären liksom inte ska ”vattna” av sig medan man gräddar pajen. Men jag gillar att det kommer upp lite till ytan. Tycker bara det ser såå gott ut.

Missa inte: 10 riktigt goda recept med blåbär (<klicka)


Godaste Blåbärspajen

Missa inte denna hallonpaj med brynt smör (<klicka)

2 ½ dl mjölmix (använder du ”vanligt” mjöl byter du ut rakt av)

1½ dl havregryn (rena om helt glutenfritt)

125 g rumsvarmt smör

1 dl strösocker

½ dl rårörssocker

1 tsk vaniljsocker

2-3 dl blåbär (eller vilka bär som helst, funkar även med äpple och rabarber)


Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 225 grader. Blanda mjölet, havregrynet, smör, strösocker, vaniljsocker och rårössocker i en bunke. Se till att det är smuligt och ordentligt omrört.


2) Smörj formen. (Tips på liknande form som jag använder hittar du HÄR.) Häll i bären i botten. Du kan sockra lite lätt uppepå. Fördela sedan ut pajsmulet över blåbären.

3) Skjuts in i ugnen (i mitten av ugnen) i ca 15 minuter.


Servera med vaniljsås eller vaniljglass. Jag har recept på flera, en snabb variant som kallas för råkräm (<klicka för recept). Också en som man kokar, recept HÄR. Min paj brukar bada i vaniljsås. 🤤😍

Tips: Kika på massor med fina pajformer HÄR.

Nedan fler tips på goda pajer:


Magisk hallonpaj med en otrolig ingrediens, missa inte! Recept HÄR.


Smördegssmulpaj med hallon, recept HÄR.


Magisk banankakepaj som smakar som friterad banan, recept HÄR.

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du gillar receptet under inlägget.

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Kram Nina

100
Kommentera

Frukosttips

Frukost!

En av de absolut bästa måltiderna på dagen om du frågar mig. Jag älskar att äta frukost, helst en sån där långfrukost vid TV:n när allt får stå framme och man kan gotta sig länge.

Här kommer lite tips till din frukost:

Våffelmackor

Ja våffelmackor som vi kallar dom här hemma, helt sonika mackor som du gör med smör, ost och skinka och kanske en tomatskiva och lite grillkrydda eller någon annan krydda du gillar. In i våffeljärnet bara så har du världens godaste frasigaste mackor! Dessa mackor gjordes på min hembakta Skogsholmslimpa, recept HÄR.

Supergod Hallonsmoothie

Gör en energirik och supergod smoothie till frukosten, ibland gott att bara ta en liten, typ i ett snapsglas. Recept på denna goding hittar du HÄR.

Avokadomacka på bananbröd

Ett riktigt gott och saftigt bananbröd som jag älskar. Godast med Philadelphia och avokado på med min egna örtsalt. Både recept på bröd och örtsalt hittar du HÄR.

Havrepannkakor

Har du testat att göra pannkakor på egengjord havremjöl? Nej men det blir prick hur gott som helst. Jag brukar servera dom med vaniljyoughurt, blåbär, stekta kaneläpplen och lite lönnsirap. Hur gott som helst. Recept på havrepannkakor HÄR.

Något som du absolut måste testa är dessa BACONVÅFFLOR. Kanske låter det märkligt men till saken hör att detta var huuuur smarrigt som helst. Med

Baconvåfflor med citronsmakande vispad creme fraiche, 8 st

5 dl vatten
1 dl vispgrädde
4 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
1 paket bacon

Citron-creme fraiche:

2 dl creme fraiche
1 citron (rivna skalet)
2 tsk ljus sirap
salt och peppar efter smak

Gör såhär:

1) Vispa samman vatten och mjöl. Häll i grädden och salt och vispa tills du har en jämn smet. Låt smeten stå och svälla i kylen i 15 min.

2) Citron-creme fraiche: Blanda alla ingredienser i en bunke. Vispa kraftigt tills att creme fraichen blir fast. Det tar en stund, och först blir allt väldigt vattnigt, men håll ut….den blir fast efter en stund.

3) Klipp baconen i fina strimlor och knaperstek dem. Lägg på hushållspapper för att droppa av i några minuter. Häll i baconen i smeten när du tagit ut den från kylen.

4) Grädda våfflorna, ca 1 dl smet i varje lagg. Ha i lite smör i varje lagg. De är klara när de fått lite färg.

5) Finhacka rödlök och servera till. MUMS MUMS!

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under bilden.

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

84
2 kommentarer
ANNONS

Röra ihop kaka med blåbär och mandel

Blåbärsdags

Ja nu har jag hört att det blåa guldet börjar finnas i mängder i skogen. Åh, synd man får så förbaskat med fästingar när man plockar blåbär. Har sån spray som ska skydda mot fästingar men har inte gjort det ultimata testet, att plocka blåbär eller svamp i skogen. Kanske att man får klä på sig från topp till tå med höga gummistövlar. Var alltid med mamma i blåbärsskogen som liten men i vuxen ålder, ja jag tror knappt att jag plockat blåbär som vuxen. Här ska du i alla fall få recept på en kaka som jag bakade igår, en enkel röra ihop kaka. Jag älskar ju dessa kakor som man enkelt svänger ihop och bara gräddar. Blir knappt någon disk heller, hur skönt? Den här röra ihop kakan gör du enkelt i en kastrull bara, sen häller du smeten i en springform bara.

Handduken du ser i bakgrunden är från Solstickan, älskar det märket, så mycket barndom för mig. Handduken hittar du HÄR.

Röra ihop kaka med blåbär och mandel, 8 bitar

75 g smör

2 dl strösocker

3 dl vetemjöl

2 tsk vaniljsocker

Nypa salt

3 ägg

1 1/2 dl frysta eller färska blåbär

Ca 1 dl mandelflarn

Florsocker till dekoration

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 200 grader. Fäst ett bakplåtspapper i botten på ca 22 cm (HÄR hittar du ett kit med 3 st i stl 22, 24 och 26 cm till en billig peng). Smörj sedan botten och hela springformen.

2) Strö i mandelflarn i springformen. Detta ger ett härligt crunch i kakan.

3) Smält smöret i en kastrull, för smakens skull kan du gärna låta det bryna en stund, detta ger en härlig nötig ton på smaken. Ställ kastrullen åt sidan. Häll sedan i socker, vetemjöl, salt, vaniljsocker och knäck i alla äggen i kastrullen. Rör om ordentligt med en slickepott tills du har en jämn smet.

4) Häll i smeten i springformen, Toppa med blåbär och mandelflarn. Skjuts in i ugnen i ca 25 min. Den får gärna vara lite krämig i mitten. Ta ut låt svalna en smula och pudra över florsocker.

För glutenfritt: Byt ut mjölet mot glutenfri mjölmix och tillsätt 1 msk fiberhusk.

För laktosfritt: Byt ut smöret mot laktosfri smör.

För mjölkfritt: Byt ut smöret till mjölkfri margarin.

Tips på massa annat gott du kan göra med blåbär:

Världens godaste blåbärspaj (<klicka för recept)

Blåbärskaka med havrecrumble (<klicka för recept)

Blåbärskladdkaka (<klicka för recept)

Vit chokladmousse med blåbärsswirl (<klicka för recept)

Smördegstårta med blåbär och jordgubbar (<klicka för recept)

Du vet väl att det finns massor med recept på både mat och bak här på sidan, enkelt och något som alla kan laga eller baka. Nedan får du några smakprov, klicka på länkarna för fler recept på varje:

• GRATÄNGER

• SMÅKAKOR

• KÖTTRÄTTER

• PASTARÄTTER

• MJUKA KAKOR 

• MIDDAGSTIPS

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under bilden.

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

206
7 kommentarer
ANNONS

Grönsakslasagne med fetaost

Så gott!

Det var så längesen jag lagade lasagne, men igår när det regnade så kraftigt här så fick jag feeling. Visste inte vad jag hade hemma och fick trolla fram en grönsakslasagne med fetaost på det jag hade, och herreminjee hörni så gott det blev. Full pott i poäng på första försöket, detta kommer jag laga många gånger till. Nästan lite ledsen över att allt tog slut igår. Det känns som hade man inte vetat att detta var en grönsakslasagne så hade man inte fattat att det inte var något kött i den.


Jag använde en liten form till denna lasagne, passade perfekt till ett paket lasagneplattor. Du hittar en liknande jag har på kampanjpris HÄR.


Grönsakslasagne med fetaost, 4 port

1 pkt (250 g) lasagneplattor

Grönsakssröra:

2 vitlöksklyftor

1 1/2 msk tomatpure

Olivolja att steka i

1/2 kruka färsk basilika

1/2 kruka gräslök

1/2 purjolök

150 g cocktailtomater (jag använde sorten romantica)

1 1/2 dl vatten

Salt & peppar

1/2 msk honung

400 g krossade tomater

Fetaoströra:

2 dl creme fraiche (valfri fetthalt – fetast är godast)

1 1/2 dl grädde (valfri fetthalt – fetast är godast)

200 g Fetaost smulad

1/2 msk honung

Salt & peppar

Topping:

2 dl riven ost

Gör såhär:

1) Börja med grönsaksröran: Skiva eller pressa vitlöksklyftor. Häll i rejält med olivolja i en stekpanna, ha i vitlöken och tomatpurén. Låt fräsa en stund, vitlöken ska dock inte få så mycket färg.

2) Hacka alla örter och purjolöken. Dela tomaterna i mindre bitar. Ha i det, häll också i lite vatten. Låt puttra en stund, rör om lite då och då. När nästan allt vatten puttrat bort har du i krossade tomater. Låt det puttra i ca 10 minuter, rör om då och då. Ställ sedan undan.

3) Gör fetaoströran. Blanda alla ingredienser i en bunke. Ställ undan.


4) Ta fram en ugnsform på ca 20×15 cm. Börja med att ha i grönsaksröran i botten. Fördela ut lasagneplattor så de passar som nästa lager. Därefter varvar du med fetaoströran uppepå. Sedan på med lasagneplattor igen. Så gör du och avslutar sist med fetaoströran och riven ost uppepå det.

5) Skjuts in i nedre delen av ugnen på 200 grader i ca 35 minuter. Håll koll så den inte blir för mörk, jag brukar lägga på ett bakplåtspapper över för att skydda den lite mot slutet.

Servera med en god grönsallad till, också gott med en god vitlöksdressing till, tipsar om DENNA.

För glutenfritt: Använd glutenfria lasagneplattor.

För laktosfritt: Använd laktosfri fetaost, creme fraiche och grädde.

För mjölkfritt: Använd t ex havregrädde, havrefraiche och vegansk fetaost.

Kika gärna på fler Lasagnerecept här nedan:


Lasagne med fetaost (<klicka för recept)


Lasagne med snabb ostsås (<klicka för recept)


Falsk Kycklinglasagne (<klicka för recept)

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under bilden.

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

138
8 kommentarer

Rulltårtstårta

Igår var vi ute och hälsade på svärisarna. Jag bakade med mig en rulltårtstårta som blev klar på typ 20 minuter kanske. Snabbare tårta som man bakar botten på själv får man ju leta efter, suuuupergod också. Kan verkligen varmt rekommendera dig att baka denna rulltårtstårta, somrig och härlig och riktigt fin med. Vad du har uppepå kan du variera i massor. Blåbär, hallon, jordgubbar, riven choklad, strössel eller det som du gillar. Du kan också variera innehållet till vilken sylt du önskar, ta någon som du gillar! Nej men baka denna rulltårtstårta, du kommer bli förvånad över hur enkelt det är.

Tänk att du har en tårta klar på typ 20 minuter, det är ju inte klokt. Där du dessutom bakat botten själv, bara en sån sak. Den smakar dessutom himmelskt gott.

Missa inte: KANELBULLERULLTÅRTA


Om du inte vill ha grädde uppepå så har jag en suuuuupergod fyllning som du skulle kunna breda uppepå, alltså den fyllningen är bara för god. Den brukar jag ha i tårtor också, men passar ypperligt uppepå denna med. Då kan du kanske inte spritsa den men bred på den bara och toppa med jordgubbar. Kommer bli succé! HÄR hittar du recepten på den. Det är den som heter FYLLNING 1.

Kolla in dessa enkla bakelser: RULLTÅRTSBAKELSER

Rulltårta känns ibland lite underskattat. För wow vad gott det är med rulltårta, jag kommer ihåg när jag var liten då tyckte jag det var ett ”gammal tant” bakverk. Haha, ja…då kanske det är så att jag börjar bli gammal tant för jisses så gott det är!

Missa inte: PRINSESSRULLTÅRTA


RULLTÅRTSTÅRTA, ca 12 bitar

Botten:

3 ägg

2 dl strösocker

2 dl vetemjöl

2 tsk vaniljsocker

2 tsk bakpulver

1/2 dl mjölk

Strösocker

Tips: Ha gärna i 1/2 riven citron (skalet).

Fyllning:

Ca 1 – 1 1/2 dl jordgubbssylt

Ca 1 – 1/2 dl färdig vaniljkräm

Topping:

2 1/2 dl vispgrädde

Jordgubbar

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 250 grader. Vispa sedan ägg och strösocker riktigt fluffigt i en bunke. Jag vispade i ca 4 minuter med elvispen.

2) Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Häll i smeten och vispa försiktigt tills du har en slät smet.

3) Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt, häll smeten i den, bred ut den med en slickepott i en stor rektangel över plåten. Grädda i mitten av ugnen i ca 5 minuter.

4) Lägg ett bakplåtspapper på bordet, strö över strösocker över den. Stjälp sedan upp rulltårtsbotten över den, dra bort det översta bakplåtspappret. Sitter det hårt så blöt en trasa rejält och blöt pappret ovanifrån så lossnar det enkelt.

5) Bred på jordgubbssylten över halva, och vaniljkrämen över den andra halvan. Köp t ex Ekströms marsansås och gör vaniljkrämen. Du kan också göra egen, recept HÄR

6) Dela rulltårtsbotten i 6 delar, tänk att du gör det på längden. Från kortsidan till den andra kortsidan så att säga.

7) Ta sedan remsorna och rulla ihop den bit för bit. Jag tog varannan med jordgubbssylt och varannan med vaniljkräm.

8) Vispa grädden och toppa med den, skär några jordgubbar och lägg på. Servera.

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i den lilla tummen till vänster under bilden.

Fler goda recept här på sidan:

• 20 SUPERGODA KAKOR 

• ÖVER 100 MJUKA KAKOR 

• EFTERRÄTTER I GLAS 

 10 POPULÄRASTE RECEPTEN I VECKAN

• GODA TILLTUGG

Vill du följa mig:


Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.

Kram Nina

407
Kommentera