Brunchens dag

Hörni!

På söndag är det Brunchens dag. Hur passande är det inte att det är på en söndag. När man kan göra sig till lite extra och anstränga sig lite mer, ja om man inte har helgjobb vill säga. Brunch är ju en blandning mellan lunch och frukost. För sjusovaren som sovit över frukosten men gärna vill ha en matigare frukost. Så kan man förklara det som.

P9120095

En brunch kan bestå av det du är sugen på. Jag brukar koka ägg, ibland blir det omelett också. Steka bacon och lite köttbullar kan också vara väldigt gott. Här ovan har jag slängt ihop gröt, en mimosa, små plättar, scones, honungsmelon, smoothie och te.

P9110084

Färska varma scones är det inte mycket som slår.

P9120099-2

Gröten blev lite roligare med bbananskivor, solrosfrön, färska blåbär, bananhjärtan och massa kanel. Riktigt riktigt gott var det!

P9120102-2

Att få köra lite ”plock” tycker jag är toppen för brunch. Det är då man får äta lite av varje och det man just för stunden är sugen på.

P9120108

Smoothien är verkligen såååå god, enkel som tusan att svänga ihop dessutom! Alla recept får du nedan:

PLÄTTAR:

 2 ägg
6 dl mjölk
2 1/2 dl mjöl
1/2 tsk salt
50 g smör

Gör såhär:

1) Blanda samman mjölk, salt och vetemjöl.

2) Knäck sedan i äggen ett och ett. Vispa runt så äggen löser upp sig.

3) Smält häften av smöret och häll i det i smeten. Spar hälften till stekningen också. Det går inte åt alltihopa men bara spara det du inte använder.

4) Stek plättarna i en pannkakslagg med små plättar.

SMOOTHIE 2 glas:

3 dl vaniljyoghurt
1 dl mjölk
1 banan

Gör såhär: 

1) Häll i yoghurt, mjölk och en skalad banan i en mixer. Mixa runt tills allt blivit en krämig härlig smoothie.

2) Häll upp i 2 glas, toppa med färska blåbär och jordgubbar eller det du tycker om.

MIMOSA 4 champangeglas:

 4 dl apelsinjuice
2 dl mousserande vin

Häll först upp juicen  glasen, toppa med det mousserande vinet.

NINAS SCONES:

2 dl mjölk
75 gram smör
1 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
5 dl vetemjöl

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 225 grader. Istället för att använda rumsvarmt smör så smälter jag smöret helt.

2) Häll i smält smör, salt, vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl i en bunke, häll också i mjölken.

3) Ta en gaffel och jobba ihop det till en deg lite snabbt.

4) Lägg bakplåtspapper på en bakplåt. Platta ut en stor kaka på plåten. Ta en pizzaslicer och dela upp den i 8 bitar. Nagga den ordentligt, sedan är det skjuts in i ugnen i ca 10-12 minuter.

Följ gärna min Instagram för mer recept, inspo och tips. 

0
2 kommentarer

Lyxig tisdagskväll

Godmorgon godingar!

Nu funkar det att blogga igen – ÄNTLIGEN!

Onsdag redan och man undrar var tiden tar vägen? Snart en hel vecka som gått igen.

Åh igår var det en ynnest att få ha med sig alla barnen. Vet ni hur längesen det var jag satt med alla min barn i bilen? Jag vet fasen inte när det var ens? Så längesen är det! Jag njöt så mycket. Tänk att det är vad som krävs för en 45 årig mamma att känns riktig lycka, det är att få ha dem alla hos sig. ❤️ Tänk om de förstod hur mycket glädje de ger en alltså…..

Men åh vad mysigt vi hade igår! Jamies Italian. Så jäkla generöst och härligt på en onsdag.

I parkeringsgaraget hann vi med en ”dab” innan det var dags att ge sig av mot restaurangen.

Vi satt inne på Hotell Anglais och väntade tills klockan skulle bli 17. Kunde inte smälta att jag fick med mig alla kids, haha…. så jag satt och fotade dem hela tiden. Snacka om utsvulten mami. ❤️

Det hade ordnats med långbord åt oss alla.

Till förrätt var det dessa underbara plankor med plock på.

Jag med mina allergier och saker att undvika hade de verkligen gjort allt för. Åt en glutenfri pasta med tomat och aubergine. Skiiiiitgod! Rensade hela tallriken.

Äntligen lite bilder på dem ihop! ❤️❤️❤️ Tror de hade riktigt skoj med mammas kamera.

Barnen fick kika på hur det går till att göra egen pasta. Det var nog riktigt intressant.

Så trevligt ställe det där Jamies Italian, alltid gillat det mycket. Inte allra minst för att de är så tillmötesgående med alla önskemål man har.

Till efterrätt njöt jag av en magisk glutenfri chokladkaka med exotisk sorbe. Rensade tallriken ytterligare en gång.

Tack Loppi, tack Jamies Italian, tack kidsen för att ni var med. Tack till Tony som knappt syntes på bild men han var med. ❤️ Myyyyysigt!

Nu ska jag jobba vidare här. Milo är mitt sällskap idag, han har samma som jag haft. Återkommande halsont och förkylning som inte riktigt vill gr sig och idag var det skoljoggen så ingen ide att han gick till skolan.

Vi hörs lite senare igen.

KramNina

0
7 kommentarer

Strul!

Hej fina!

Åh nej, det har varit en massa strul med vår portal idag också. Försökte hela morgonen att blogga men det bara gick inte. IT har jobbat med det ens tiden, och äntligen idag så fixade det sig!

Vi har just kommit hem från Sthlm. Nu ska vi lägga oss i soffan och kolla IDOL på play, ville bara snabbt säga hej.

Vi har haft en supermysig eftermiddag/kväll i Sthlm tillsammans med Loppigänget och Jamies Italian. Berättar mer imorgon.

Ha en fin kväll!

Kram Nina

0
Kommentera

Fett-fri Blåbärssmoothie

Önskar du äta mindre fett och tänka lite mer smalt i din kost är denna en riktig höjdare att starta dagen med!

FETT-FRI BLÅBÄRSSMOOTHIE

2 dl fett-fri grekisk yoghurt (finns på de flesta mataffärer)

2 dl frysta blåbär

1 msk chiafrön

Gör såhär:

1) I en bunke eller i en blender blandar du grekisk yoghurt, frysta blåbär och chiafrön.

2) Ta en handmixer och mixa tills du har en slät smoothie eller kör i blendern. Häll upp i glas och njut!

Följ gärna min Facebooksida och Instagram för recept och tips. Där får man även hänga med i mitt liv också! 

Kram Nina

1
Kommentera

Sorgsen men lättad….

Men heeeej min vän!

Förlåt för min frånvaro, hann du kanske börja undra var jag tog vägen? Idag har det berott på att vår sajt strulat, vi bloggare har inte kunnat skriva inlägg på hela dagen. Har försökt sen i morse faktiskt.

Dessutom så var det vår sista dag ute i Kaffestugan igår. Jag kände redan på morgonen att jag var hyperkänslig och pms:ig. Gråten ville liksom sippra fram hela tiden.

Det kändes så himla himla märkligt att det var dags för den sista helgen. 20 helger i Kaffestugan denna sommar var plötsligt över. Jag har ju bakat allt på rutin nu de senaste månaderna. Gjort allt i sin lilla ordning liksom. Hittat sätt som går snabbare och också fått ett lugn i min bakning som jag inte tidigare känt. Så igår morse så blev jag sorgsen, sådär märkligt påverkad av att det inte längre skulle vara någon bakning dessa tidiga morgnar. De senaste veckorna har det varit svart som natten när jag klivit upp och då har det såklart känts lite tungt, självklart har jag sett fram emot helgmorgnarna då jag inte längre ska behöva ställa klockan.

No more 03.30 on the weekends. Tack så mycket. Det är något som känns riktigt skönt faktiskt. Att inte behöva gå upp okristligt tidigt på våra helger. Vi sa igår att på lördag. Ja då ska vi ligga i sängen överdrivet länge, göra frukost och äta vid TV:n tills vi inte orkar mer. Sen ska vi klä på oss och gå och fika. Haha… 🙂

Det var en känslosam dag igår på många sätt. Margaretha och Karl-Åke kom med en jättefin höstblomma i kruka till oss. Ska ta bild på den sen. Den kommer bli så fin på vår trapp. Vi hann inte prata så mycket igår. Efter att vi stängt så kände jag mig mest förvirrad och väldigt trött. Visste inte var jag skulle börja med allt? Vi bestämde att vi ses i veckan och pratar igenom allt istället. Vi har lite planer för julen t ex.

Jag vill passa på att tacka alla som kommit och fikat hos oss denna sommaren. Utan er hade det ju inte blivit en succé. Vi är så glada och tacksamma för allt. Allt beröm, alla fina ord, alla snälla människor som kommit in med stora leenden och allt runt omkring. Vilken fantastisk upplevelse min dröm om att driva ett cafe blev. Alltså verkligen! Jag är tacksam och  mycket rörd. ♥

img_7778.jpg

Jag sitter här och jobbar för fullt nu. Har en hel del att ta igen och hinna med. Men, jag ska försöka vara lite snäll mot mig själv faktiskt. Vila om jag känner för det och inte ställa så höga krav på mig själv på ett tag. Känns som jag behöver läka. Jag har haft en förkylning i kroppen i snart 4 veckor. Det är tack och lov (peppar peppar) på väg att bli bättre men vågar fasen inte ropa hej ännu med tanke på hur segt det varit alltså. Kanske tackar min kropp mig nu när allt lugnar sig lite…. jag hoppas det i alla fall.

Jag är så glad att Tony och jag roddade ihop alla Kaffestugan helger som varit, att vi verkligen klarade det. Med de högt uppställda kraven på oss själva dessutom. Fasen, vi fixade det! Tony ska ha en enorm eloge också. Utan honom hade det faktiskt aldrig gått. Han har varit min stöttepelare, min trygga borg i allt detta. Han har gnetat på tillsammans med mig. Ok, han har fått sova ut på helgmorgnarna och inte behövt bakat, men annars så har han verkligen gjort allt det jag gjort. Utan ett ord. Bara kört på…. Vilken man jag har?! ♥♥♥ Han är något av det bästa som hänt mig. Helt klart…. Att han så helhjärtat stöttat mig såhär för att jag skulle få genomleva en dröm, det är fasen helt otroligt. Där har han stått bakom disken eller bakom skynket och trallat på. Snickesnackat och glatt våra gäster. Det är få som har tråkigt i hans sällskap, det kan jag säga på rak arm. Han har brett smörgåsar, kokat kaffe, tänt ljus och plockat. Han är helt fantastisk och jag är skyldig honom något fantastiskt nu. Nää…inte föda en till unge eller nåt sånt galet, haha! Men han ska få ett tack, det kan jag lova. ♥♥

stina
Nu när jag ändå snackar tack så måste jag rikta ett extra stort tack till min svärmor ”Stina” (hon heter Kristina men är Stina för mig) som stått och diskat alla de timmar hon gjort. Åh herre som hon kämpat alltså…. Till saken hör att Stina älskar att diska så vi hade verkligen tur att hon fanns in våra liv när vi skulle genomföra Kaffestugan.  Svärfar Janne som sprungit ut med smörgåsar så svetten lackat. Min mamma som också diskat, sprungit med smörgåsar, bakat och bara kvittrat bland våra gäster och varit ett stort psykiskt stöd för mig. ♥ Elliot för att du hjälpte oss en del i början, du var viktig där i kassan! Så duktig med gästerna från dag 1. Karl-Åke och Margaretha för att vi fick den här möjligheten och för att ni trott på oss hela tiden. Per för att du är du. All den hjälp vi fått har varit så värdefull. Usch…hoppas jag inte glömmer någon nu.

kaffestugan pappa

Min pappa har älskat att sitta i Kaffestugan och fika.

Så idag är jag lite tom, jag är trött, jag är lättad och lite sorgsen på samma gång. Det är lite dubbelt att ha avklarat allt nu. Men nu ser vi framåt och går vidare. Nu ska jag först och främst se fram emot en härlig utlandsresa. Jag ska ta tag i nya projekt under hösten och så ska jag blogga som tusan.

Vi hörs sen igen! Har ytterligare ett inredningsprojekt att presentera.

Kram Nina ♥

0
5 kommentarer

Invigning

Goodmorning!

Bakat färdigt för denna morgon. Om 45 min drar vi till Kaffestugan. Huuu….jag har sovit tre timmar inatt. Var så stressad över att jag skulle upp så tidigt så jag vaknade stup i kvarten och gav slutligen upp. Idag går vi på vilja.

Igår åkte jag och Milo och käkade lunch på stan.

Milo valde pannkisar och jag en glutenfri toast. Vi hade riktigt mysigt. Att sitta och prata med sin 8 åring är faktiskt riktigt intressant. Han börjar ju bli en egen liten människa med egna tankar värderingar och funderingar. ❤️

Efter lunchen kvistade vi in i blomaffären och köpte blommor till min kompis Maria. Hon har fått nytt jobb så vi var där och lämnade över dem.

På kvällen var vi bjudna till Cinema här i stan. De hade nyöppning. Superfint verkligen!

Sara som är en av ägarna stod i dörren och tog emot. Kramkalas för hela slanten.

Här var vi på väg in precis.

Cinema är från allra första början en biograf. Häftigt då att såna saker bibehålls i lokalen. Riktigt fint hade de fått!

Träffade vänner och käkade plocktallrik. En riktigt mysig kväll. Farmor o farfar var hemma med Milo medan vi var borta. Dock var vi hemma i tid för att orka upp idag men riktigt mysigt att få komma iväg lite.

Nu ska jag förbereda det sista, sen är det dags att dra. Vi hörs lite senare.

Kram Nina

0
6 kommentarer

15 roligaste misslyckade bakverken

Idag har jag fått slösurfa förstår ni. Bland det roligaste som finns om du frågar mig.

Jag sprang på misslyckade bakverk. Kunde inte sluta titta och skratta, haha…. Alla känner vi väl igen oss i att ha en viss bild av hur det ska se ut, sen när man är klar är det K A T A S T R O F!

Hur många ggr har man inte tänk att man ska baka en härlig tårta till ungarna, sen blir resultatet inte riktigt som man tänkt sig.

Eller de där roliga bakelserna som man så gärna vill bjuda på. De ser ju så härliga ut….eller?

Alla konstiga julbakverk då? Hahaha…..

Korvmumierna!

Eller när man försöker vara lite kreativ till Halloween. Haha… Så himla roligt alltså!

3
3 kommentarer

Mysfrukost och sista helgen i Kaffestugan

Innehåller reklam för min Kaffestuga.

Morning Morning!

Här hemma har Milo haft krupphosta inatt så han fick stanna hemma idag. Dock så är han som inget hänt just nu så jag hoppas att det bara var det. Hösten och en liten förkylning i kroppen brukar göra krupphosta, det har varit så med alla mina tre barn. Själv hostar jag upp slem som en gammal raggarbil men tack och lov så hostar jag inte alls lika mycket nu. Sen är det enklare att hosta när det kommer något – äckelvarning men så är det. Har dock haft lite ont i halsen tills igår så jag vågar inte ropa hej riktigt ännu.

Vi körde lite mysigare frukost denna fredag.

Milo fick varm choklad med skummad mjölk och pudrad oboy på med rostad macka. Han äääääälskade det!

Själv lyxade jag till det med grönt te, honung och skummad mjölk och havregrynsgröt med banan, blåbär, kanel och mjölk. Du måste prova grönt te på detta sätt. Såååååå gott! Perfekt för en när man är lite förkyld också.

Nu ska vi ta tag i dagen här. Ikväll är vi bjudna på en nyöppning av en nattklubb här i småstaden. Samtidigt är vi bjudna på nyöppningen av Sky Bar i Västerås också. Så typiskt när det krockar. Dock så måste vi tyvärr avboka Västerås, dit får vi åka en annan gång.

Imorgon och på söndag är våra sista dagar ute i Kaffestugan. Känns så sjukt på nåt sätt. Så dubbelt. Så sorgligt men också så sjukt skönt att få tillbaka våra vanliga helger igen. Dock så har jag spånat lite på en ide som jag ska ta med plantskolan sen, får se om det blir av?

Det kommer vara en mysig helg ute i Kaffestugan. På söndag blir det både loppis och hamburgare, självklart en massa fika och smörgåsar också. Den blir den sista helgen med gänget ute i plantskolan. Plantskolan kommer ha finfina erbjudanden också och så har det gjort så fint med höstens alla plantor. Åk ut och fynda fint till trädgården och balkongen. Finns inget finare ställe att köpa trädgårdsblommor på. Jag lovar! Själv ska jag försöka hinna köpa allt fint till hösten nu i helgen. Loppisen som finns på plats kommer vara öppen, dessutom kommer vi ha en herrans massa loppis uppdukat också…vi har ju tömt vår källare, såååå skönt och bli av med allt. Svärfar kommer att ställa ut sina lampor. Sååå mycket fint!

Du kan läsa mer om Söndagen ute i Kaffestugan HÄR!

Den fina vita, plus en till likadan, har jag köpt av svärfar. Så fina fotogenlampor! Mysigaste skenet och så vackert samtidigt!

Vi hörs lite senare! Ha en fin FINFREDAG vänner.

Kram Nina

0
2 kommentarer

Philips Lumea IPL

Inlägget skrivet i samarbete med Philips

Nu har jag en riktigt spännande grej som jag tänkte berätta för er om!

Det är nämligen så att jag håller på att prova Philips nya Lumea IPL. Detta är en mackapär som hjälper till med hårborttagning förstår du. En ljusbaserad hårborttagning med riktigt långvarigt resultat. Vad sägs om det va? Lyyyyyx om du frågar mig?

Hårtillväxten reduceras med upp till 92%, detta efter bara tre behandlingar!! Man upprepar sedan behandlingen var 4-6 vecka och då kan man vara hårfri upp till 8 veckor.

Detta låter nästan för bra för att var sant ju!

Först börjar man med att kolla sin hudtyp, det gör man superenkelt med sensorn som sitter på.

Man trycker enkelt på förstoringsglaset och sen är det bara att pressa den mot huden. Där får du svar på vilken intensitet på ljusbehandlingen du kan använda. Jag är en hudtyp 3, så jag skulle använda intensitet 5.

Det följer med 2 olika munstycken. Det som sitter på är för stora områden på kroppen som armar, ben och rygg (jajemen – perfekt för män med hår på ryggen). De andra två är ansiktet och bikinilinjen/armhålor.

Den är väldigt enkel att använda. Inga konstigheter liksom. En av/på knapp. Hudtypskollen, sedan kan man börja ljusbehandlingen.

Hur fungerar det?

Mackapären skickar ner ljus i huden som absorberas av melaninet i hårsäcken och försätter denna i en vilofas och saktar ner hårets återväxt.

Förutom att det själva håret på benet (eller var man nu behandlar) faller av förebyggs även återväxten vid regelbunden användning. Så den både ”rakar” och ser till att hårväxten minskar.

IPL är inte samma sak som permanent hårborttagning med t ex laser. Med denna mackapär får man ha lite tålamod och fortsätta behandlingen som jag skrev.

Under de första två månaderna rekommenderas det att man använder IPL:en varannan vecka. Sedan kan man använda den var 4:e till var 8:e vecka för att snygga till.

Behandlingen känns inte nämnvärt alls. Det liksom småbränner till lite men gör inte alls ont!

Kan alla använda Lumea IPL?

Well, såhär är det. De som har riktigt ljusa eller gråa hår på armar och ben t ex, fungerar det inte lika bra på. Detta för att ljusimpulserna absorberas av hårets melanin (färgpigmentet) så effektiviteten beror alltså på melaninhalten i håret. De som har röda hår fungerar den inte på, det innehåller en annan typ av melanin.

Dessutom kräver IPL behandling lite lägre melaninhalt i huden för att fungera optimalt. De som har mycket mörk hudfärg kan bränna sig av ljusbehandlingen.

Så hur behandlar man?

1) Börja med att ta bort håret. Ja på det sätt du brukar raka dig på.

2) Sätt igång smartskin sensorn. Kolla din hudtyp.

3) Sätt själva behandlingsfönstret mot huden. Vänta tills lampan börjar blinka, håll sedan ned knappen för att börja behandlingen.

4) Dra långsamt behandlingsfönstret längs huden samtidigt som du håller nere knappen. Undvik att behandla på samma område flera gånger.

Japp, detta ska jag göra nu i 8 veckor, sen kör jag ett nytt inlägg och berättar hur det går!

Om du vill läsa mer om denna fantastiska mackapär kan du göra det här: https://www.philips.se/c-m-pe/harborttagning/lumea och HÄR kan du tävla om en!

Kolla gärna under hashtag #philipslumeaprestige

1
2 kommentarer

Salami carbonara

Visste ni att det var Salamins dag idag? Jag tänkte jag skulle ta med det i dagens matlagning. Vad sägs om salami carbonara? Det var en riktig höjdare hörni!

RECEPT SALAMI CARBONARA:

400 g salami

150 g parmesan (gärna pecorino)

4 msk olivolja

5 ägg

Salt

Peppar

500 g pasta

Gör såhär:

1) Börja med att strimla salamin. Häll i ca 1 msk av olivoljan i stekpannan och stek salamin ungefär som du steker bacon. Den ska bli lite knaperstekt. Häll av överflödigt fett.

2) Koka pastan al dente. Dvs ca 1 min under tiden som står på paketet. Spara ca 4 dl av pastavattnet.

3) Häll på pasta samt 2 dl av pastavattnet över salamin. Låt puttra under omrörning i ca 2 minuter. Ta av från värmen.

4) Vispa samman ägg, riven parmesan och 3 msk (resten) olivolja. Häll sedan detta över salamin och pastan. Rör runt hela tiden, ca 1 min till du har en krämig pasta. Salta och peppra efter smak. Toppa gärna med riven parmesan.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)

Fler pastarätter:

>> Italiensk parmapasta<<

>>Citronkyckling med pasta<<

2
Kommentera