Ja denna högtid som på något sätt faller mellan stolarna, det är en högtid mellan höst och jul på något vis, för mig personligen en högtid som lite ”glöms bort” för att jag är så ivrig på julen. Men, något jag brukar göra varje år är att baka eller laga något kul. Halloween eller Alla Helgona är ju en helg där våra nära och kära på andra sidan ska kommas ihåg och hedras. Det gör man ju annars också men kanske speciellt just runt Halloween. Från tidernas begynnelse för just Halloween var det en keltisk höstfest, en slags nyårsafton som markerade skördetiden då sommaren tog slut och vintern började, då eldar tändes för att vägleda de döda och skrämma bort häxor. Häxor, andeväsen och älvor ansågs nämligen vara speciellt aktiva just den här perioden. För att skrämma iväg dem gjorde man skrämmande figurer. De gamla kelterna karvade ur kålrötter till en början men bristen på det i Amerika gjorde att de Irländska immigranterna började karva i pumpor istället.
Många anser att Halloween blivit ett kommersiellt jippo, men de kommersiella intressena kan knappast ensamma bestämma vad som ska anammas av svenskarna. Sannolikt finns det faktiskt ett behov av en hel festhelg som lyser upp i höstmörkret. Alla helgons dag har knappast fyllt den funktionen tidigare. Frågar ni mig så tycker jag det är riktigt trevligt ändå med denna traditionella höstfest när den väl är här.
Här ska du få lite härliga recept:
Chokladmoussegravar med oroetäcke, ca 20 st
200 g mörk choklad av god kvalitet
5 dl vispgrädde
4 äggulor
1/2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 msk vatten
Oreotäcke:
Ca 25 st krossade oreokakor
Gravsten:
20 st Biscottikakor (eller annan kaka som har formen av en liknande gravsten)
Florsocker
Gör såhär:
1. Hacka chokladen och lägg den i en bunke. 
2. Vispa 3,5 dl av grädden tills den är lite lös, ställ den i kylen.
3. Koka upp resten av grädden och slå över den hackade chokladen, rör om tills chokladen smält ihop med grädden.
4. Knäck i äggulorna i en bunke. Koka upp socker och vatten, häll det sedan i en smal stråle över äggulorna. Vispa kraftigt med elvisp hela tiden tills du har ett fint skum.
5. Blanda i chokladsmeten i äggskummet och vänd sedan i den vispade grädden från kylen. Fördela moussen i glasen och ställ sedan kallt i minst en timma.
6. Hacka oreokakorna till smul. Fördela det över moussen när du tar ut dem ur kylen. Ställ i en biscottiskaka i varje och pudra med florsocker.
Nu ska du få en massa härliga makeup tips utav mig, en snabb makeup med produkter som är t.o.m. bra för din hud och som ger den en fantastisk lyster i ett nafs. En ”go-to” makeup som gör så du snabbt ser mycket fräschare och piggare ut. Kanske kan behövas nu när den där hösten är här som får oss att se lite grå och glåmiga ut. Missa heller inte rabattkoden NINA20 som ger dig 20% rabatt på ett helt köp, gäller allt på hela sidan.
Vill du trolla till ett lite piggare fräschare ansikte. Låt mig då gå igenom produkterna så ska jag försöka guida dig till en riktigt enkel makeup som alla klarar av.
Vi börjar med mirakelpudret!
Miracle Powder och Powder Brush.
Dessa kan du göra mirakel med höll jag på att säga, nej men finare glow får man leta efter. Du behöver heller inte ha något under, alltså ingen foundation alls, utan denna kan du applicera rakt på huden och ändå få ett så himla fint resultat. Den slätar ut och ger dig ett wow-glow som heter duga!
Detta Miracle Powder är ett mineralpuder helt fritt från talk och vismutoxiklorid, det är fuktgivande fullt av mineraler och vitaminer som låter huden andas. Så praktiskt taget kan du sova med det utan att det täpper till porerna. Inte för att man kanske gör det men bara för att förklara hur snällt detta puder är. Det kan även användas av de med känslig hud, t ex du som har rosascea.
Kolla in före/efter jag applicerat detta puder:
Jag älskar färgen som heter Golden Medium, den ger sånt liv och som sagt ett wow glow! Sådär guldigt och fint. Detta är ett MÅSTE i sminkväskan om du frågar mig.
Fransserum och mascara, serumet har jag slarvat med på sista tiden men ska verkligen ta tag i det igen. Har du sett före/efter bilderna på deras sida? Växer som gräs ju och blir enormt långa.
Galet bra resultat! Detta är resultat efter 4-6 veckors användning. Serumet är helt fritt från prostaglandiner (ett hormonliknande ämne) som 90% av marknadens alla serum faktiskt innehåller. Det kan orsaka pigmentering vid fransraden och irritationer.
Ett öga med mascara och ett utan! Jag har använt denna mascara i ett års tid nu och jag har aldrig varit så nöjd faktiskt. Sitter galet bra, bygger upp fransen och gör så den blir både lång, får volym och böjs upp även utan böjare. Smular inte alls, håller verkligen bra hela dagen. Innehåller dessutom B5 som stärker fransarna medan du använder den. Den är dessutom busenkel att tvätta bort även om den är vattenresistent utan att vara vattenfast.
Världens mjukaste lyxigaste läppenna med pensel i den andra änden, alltså den är som sammet att applicera men sitter som ett berg. Long lastning effekt i 6 timmar, kladdar inte överhuvudtaget. Jag använder ju väldigt ofta läppennor och kan verkligen gå i god för att denna sitter bättre än någon annan. Igår kväll somnade jag med sminket på en stund i soffan, efter 3 timmar såg läpparna ut som om jag ganska nyss haft på. Helt sjukt! Dessa färger heter Cindy (den brunare) och Lou Lou. Cindy är mer vardag och Lou Lou till fest. Så snygga! Jag applicerar ju alltid läppenna lite lite utanför min egna läpplinje, ger en sån effekt, förstorar och plumpar. Finns HÄR.
Läppstiftet/läppglower är wow! Det är en blandning mellan läppstift och gloss tycker jag. En återfuktande balm som är perfekt att använda såhär års när läpparna torkar ut av väder och vind. Den är sååå skön på och passar perfekt till läppennorna. Just dessa heter Nude Pink och Penelope Rose och du hittar dem HÄR.
Här har ni slutresultatet! Jag har använt Cindy läppennan med Nude Pink läppstiftet. Så fin färg tycker jag! Som sagt var, det satt hela eftermiddagen och kvällen. Utan att jag bättrade på. Galet bra!
Hoppas du fått massa härlig inspiration nu! Kom också ihåg rabattkoden NINA20 som ger dig 20% rabatt på ett helt köp, passa för tusan på vetja!
Det betyder ny inspiration och ny Veckomatsedel. Veckorna springer som vanligt fram och man har fullt sjå att hänga med i svängarna. Snart får vi börja tänka jul så det står härliga till. Hur härligt? Halloween känns det bara som man vill springa förbi, är jag ensam om det? Nog för att den kan vara mysig också men julen är det som är mysigast. ☺️Men åter till Veckomatsedeln nu då. En ny rykande färska veckomatsedel att inspireras ifrån.
Mitten/slutet av Oktober är då jag börjar med julbaket och julgodiset så man är i fas till julmånaden sen. Då ska det njutas allt vad jag orkar. Det är ynka 24 dagar som är jul jul jul och i år ska det anammas ”big time”! Vill tipsa dig om det enklaste snabbaste receptet på julgodiset denna julen. Detta julgodis kan du variera en hel del, du kan ta olika smak på chokladen i t ex. Jag tog hälften mintchoklad. Suuupergott med apelsinchoklad också. Enkelt julgodis som du bara inte får missa!
Missa inte: Kolla in massor med annan godis (<klicka)
SNABB JULGODIS
De varor nedan som är rosa är länkade, klicka på dem för att komma till produkten.
400 g mörk choklad (jag tog hälften med mintsmak – välj fritt här, ta favvochokladen)
Topping: kakaopulver – valfritt, funkar fint utan också
Gör såhär:
1) Knäck chokladen i mindre bitar. Lägg i ett vattenbad. Ha också i smöret. Smält alltsammans. Häll i allt i en bunke.
2) Häll i den kondenserade mjölken. Smula i saltet. Blanda ordentligt med en slickepott.
3) Ta fram en fyrkantig form. Ca 15×15 cm. Ha i bakplåtspapper i botten, bred ut fudgesmeten och ställ sedan i frysen i ca 10 min.
4) Ta ut. Skär upp i bitar och pudra med kakao. Jääääättegott, de bara smälter i munnen.
Tips: Smaksätt denna hur du vill. Ha i t ex arraksarom, saffran (superbra pris) eller kanske sönderhackade turkisk peppargodisar. Går att variera i all oändlighet.
Andra roliga tips:
Har du sett Hemtex medlemsrea, såååå himla mycket fint att fynda till halva priset. Jag tänker härliga julklappar, eller uppdatera köket till julen kanske? Klicka HÄR för att komma till alla köks/middagsprodukter.
Alla härliga juliga sängkläder till halva priset nu! Man blir ju alldeles tossig, så himla härligt på alla sätt. Det här setet var ju så fint så det är inte klokt. Klicka HÄR för att komma till julavdelningen.
Nedan får du några smakprov till av vad för recept du kan hitta här på sidan, klicka på länkarna för fler recept på varje:
Jag säger succé! Smakar precis lika gott som det låter…. Jag tänker också att dessa härligheter är enkelt att fixa själv. Kanske redan i helgen till charkbrickan eller det där glaset bubbel efter jobbet!
Cashewnötter med smak av brynt smör
150 g naturella cashewnötter
50 g äkta smör
1 msk havssalt som du smular eller mortlar
Gör såhär:
1. Bryn smör i en kastrull, smöret är brynt och klart när det börjar dofta lite nötigt. By the way en magisk doft!
2. Häll i cashewnötterna. Rör runt och låt alla cashewnötterna riktigt bada i det brynta smöret. Tänk på att ha en rätt liten kastrull.
3. Lyft upp med en hålslev och lägg på bakplåtspappersklädd bakplåt. Skjuts in i ugnen på 175 grader i ca 10-15 min, de ska börja få lite färg.
4. Låt nötterna rulla runt i det mortlade havssaltet.
5. Lägg upp på fint fat.
Du missar väl inte mina 40 mest populära recept här hos mig, klicka HÄR.
Fler mysiga tips till helgen:
Tallrik från Mateus i sorten Lace <klicka, stora maffiga och funkar lika bra som uppläggningsfat.
Ninas Skagensnittar (<klicka), galet gott och så himla enkelt att svänga ihop. Så gott som tilltugg eller bara till ett gott glas. Brukar bli så himla uppskattade och faktiskt svårt att sluta äta. Lätt hänt att man blir mätt på dessa små godingar.
Tallrik från Mon Amie Rörstrand HÄR <klicka, kampanj just nu! Älskar dem!
Caprese(<klicka), detta kan verkligen aldrig bli fel. Gör du dig till lite extra och köper riktigt goda tomater och äkta buffelmozzarella så lovar jag att detta blir hur gott som helst. En riktigt god crema de balsamico som du ringlar över så hummar det lite extra i smaklökarna.
Assietter från Rörstrand Mon Amie HÄR <klicka, återigen dessa härliga tallrikar alltså. Det lyser verkligen upp och så fint att duka med. Tipsar även om bubblet, så gott med den alkoholfria. Den med alkohol är också riktigt god.
Räkbakelser <klicka, med skagen inuti. Alltså dessa var så goda så man höll på att smälla av. Krossade ostbågar utanpå och bara sååå gott sååå gott. Passade verkligen toppenbra till bubblet. Känns som en rätt härlig Fredagsrätt om du frågar mig. Jag gjorde skagen sådär krämig som tusan så den gick faktiskt att spritsa uppepå… det om något såg väldigt lyxigt ut!
Fredagsfeeling hemmavid:
Hösten och vintern som är på väg, här ligger faktiskt snön kvar men den ska försvinna idag. Jag boar här hemma. Gör mys. Lite tjockare matta på toaletten och dessa underbaringar på handfatet. Jag ÄLSKAR den här doften, den är magiskt god, Precious Amber! Tvål klicka HÄR, handkräm klicka HÄR. Den är träig och lyxig med inslag av orkidé och vanilj. En riktigt lyxdoft. Tvättar händerna lite extra mycket just nu, hihi…. Älskar att Rituals också börjat med refill till sina tvålar. Blir mycket billigare, refill till just denna hittar du HÄR.
Ja men det där får väl kicka igång denna Fredag då hörni! Önskar dig en riktigt fin Fredag så hörs vi sen igen.
Nedan får du några smakprov till av vad för recept du kan hitta här på sidan, klicka på länkarna för fler recept på varje:
Bloggstrul, appen som jag oftast bloggar ifrån funkar inte, detta gör att det är mer invecklat än någonsin för mig att få in inlägg här. Men skam den som ger sig, nu tror jag att jag hittat ett sätt. Hej på er vänner! Här har den första snön fallit idag, nu ligger den t.o.m. kvar. Bara ett tunt lager så det kommer försvinna. Det får gärna dröja en stund till känner jag innan den landar på backen.
På väg ut och storhandla. Storhandlar du frågade jag på min Instastory, det var ni många som gjorde. 81% har hittills svarat att de gör det. Vi handlar oftast på Torsdag eller Fredagar. Fredagar är det dock så smockfullt med folk så skönast är faktiskt tidig eftermiddag på Torsdagar.
Hörni, jag hade en frågeställning igår angående den bästa serien, fick en hel del svar. Många, vääääldigt många på samma serier, men jag sammanställde så tänkte jag tipsa även er.
De 4 på bilden var de som fick flest ”röster”, så är du sugen och dra igång någon härlig serie så har du en hel hög med tips här ovan.
Köpte den här superhärliga formen HÄR, dom blev så himla himla fina de här små mini sockerkakorna. Åh jag tyckte verkligen dom blev så himla fina, nästan så man inte ids äta ju. 😅💛
Du missar väl inte mina 40 mest populära recept här hos mig, klicka HÄR.
Saffransmuffins, 12 st
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
150 g smält smör
1 pkt saffran
1 dl mjölk
Gör såhär:
1. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker. Vispa det riktigt fluffigt och ljust.
2. Blanda mjöl och bakpulver, ha i det i äggsmeten. Vänd runt allt med en slickepott, se till att ha en någorlunda jämn smet.
3. Blanda i saffranet i det smälta smöret. Häll i det smälta smöret i smeten. Häll också i mjölken och rör runt till en jämn smet.
4. Ha i smeten i formarna. Grädda på 200 grader i nedre delen av ugnen i ca 15 min.
Köpte även denna form med hjärtan, den var slut online men köpt på samma ställe. Denna kommer jag använda massor i jul.
Nehej, nu ska jag ta kväll. 💛
Nedan får du några smakprov till av vad för recept du kan hitta här på sidan, klicka på länkarna för fler recept på varje:
Vet inte om ni känner lika, men går inte veckorna lite väl fort just nu? Inte klokt, halva oktober har redan gått. Här hos mig tänkte jag kicka igång veckan med en veckomatsedel igen, inte klokt så mycket uppskattning jag får för dem varje vecka, det gör mig väldigt glad. Kul att veckomatsedeln blivit så viktig för många och något som ni är många som hämtar inspiration ifrån. Idag ska jag åka och storhandla och då kan just en sån här veckomatsedel vara himla bra att utgå ifrån.
Är du intresserad av alla Veckomatsedlar hittar du dem HÄR (<klicka)
Till Fredagsmyset igår var vi svinhungriga hela högen här hemma, vi blev sena hem och för att laga något riktigt snabbt men ändå gott så svängde jag ihop världens snabbaste enchiladas med kyckling. Detta blev riktigt gott alltså, alla mumsade i sig för glatta livet. Dessa enchiladas tar verkligen ingen tid att göra och när så enkla att svänga ihop så vem som helst kan göra det. Du måste testa, smarrigt värre!
Enchiladas kan fyllas med mycket gott. I dessa är det kyckling, barbecuesås, tacosås och ost. Du kan också ta tacoköttfärs och göra likadant. Jag tycker dock det är gott att variera lite och ta lite kyckling eller kycklingfärs emellanåt. Jag serverar den till grönsaker man gillar och en klick creme fraiche med lite ringlad honung över. Det blir sååå sååå gott!
Tallrik HÄR (<klicka) Kampanj på massor med fint från Rörstrands serie Mon Amie just nu, kika HÄR(<klicka). Jag verkligen älskar den serien! Blir alltid glad när jag dukar med dessa tallrikar.
Finns det något så gott som en riktigt härlig räkmacka, jag säger bara det….det finns inte mycket som slår det, i alla fall inte i smörgåsväg. En riktigt god räkmacka får du om du orkar göra dig till ett par minuter extra för att faktiskt tillverka majonnäsen alldeles själv. Det är så galet gott och du kan också smaksätta den som du vill, du ska få tips av mig. Räkmackan får en helt annan smak, tro mig! Testa, det är busenkelt! Du hittar recept på världens godaste majonnäs HÄR (<klicka). Smaksätt den gärna för att kanske få en liten twist på räkmackan!
• Tryffelmajjo = Tillsätt några droppar vit tryffelolja
På en räkmacka ska det välla av räkor. Gillar man räkor ska man absolut inte snåla. Det ska vara fyllt till bredden. ☺️ Jag kan tycka att räkmacka kan vara en riktigt lyxig helgrätt att njuta av.
Mysigt att dyka upp och servera räkmackorna till bordet. Här bjöd jag över mamma och pappa på räkmacka, uppskattat och väldigt smarrigt med egen tryffelmajjo till denna gången.
Godaste räkmackan med egengjord majonnäs
Kika gärna på godaste varma mackan man kan göra, klicka HÄR. Missa heller inte min smörgåsrulltårta (<klicka).