Morning och Blåbärssmoothie

Goodmorning!

Här har dagen rullat igång, barn är skickade till sina jobb och skola. Tog en tidig frukost med min äldsta, han jobbar ju i Uppsala och åker väldigt tidigt. Så mysigt att få sin lilla egentid med barnen ett och ett kan jag känna. Milo har sin första dag i skolan idag och sov som en stock vid halv 7 när jag väckte honom. Han kom i säng vid 9 igår så det blev ju toppen ändå, trodde det skulle vara svårt att få honom i säng nämligen. Men han studsade upp och var riktigt laddad för skolan, han har saknat sina klasskompisar helt klart.

Hörni, måste fråga er? Jag drömmer så sjukt mycket sen vi flyttade hit. Tony också. Jag drömde typ aldrig i förra huset (i alla fall inte vad jag minns). Det hände bara någon gång sådär, medan här drömmer jag helt vansinnigt mycket. Fattar ingenting? Vad beror detta på? Någon som vet?

Tänkte bjuda på en favoritsmoothie. Den här är mättande, fräsch och så god. Den räcker gott som frukost och går snabbt att svänga ihop. Som sagt, en riktigt favorit!

BLÅBÄRSSMOOTHIE

1 banan
2 dl frysta blåbär
0,75 dl havregryn
0,25 dl solrosfrön
1 dl kvarg
1 dl vatten

Gör såhär:

Skala bananen, lägg i den i en blender. Häll i blåbären, havregryn, solrosfrön, kvarg och vatten. Kör blendern i ca 1 minut och häll sedan upp i glas. Drick & njut.

Följ gärna min Facebooksida och Instagram för massa mer recept, inspo och tips. 

Hörni, nu ska jag jobba vidare här i nån timma. Sedan är det dags att åka och fylla på fransarna. Sen ska jag handla lite grejer som jag glömde på IKEA sist.

Vi hörs lite senare!

Kram Nina

2
7 kommentarer

Hur får jag bort det mörka under ögonen?

Inlägget innehåller reklam och annonslänkar för NordicFeel.

Kul att ni ställer lite frågor om smink och skönhet. Som jag tidigare skrev är det ju ett stort intresse, upplever att jag blir ännu mer intresserad ju äldre jag blir. Nu är man jäkligt noga med vilka produkter man använder. Det för att man lärt sig hur stor skillnad det är mellan produkterna.

Här kom en läsarfråga:

Ja detta är ju ett ganska så vanligt ”problem”. Man behöver inte ens vara äldre för att man ska bli lite blåaktig under ögonen. Dessutom har vi alla blodådror som löper inne vid ögonvrån mot näsan till. Detta gör att man ofta blir väldigt mörk och lite blåaktig där.

Detta är superenkelt att råda bot på förstår ni. När jag sminkat kunder som aldrig rört en concealer blir det verkligen jätteförvånade över vilken stor skillnad det blir och hur mycket piggare man ser ut. Det här blåaktiga gör nämligen att man kan se helt svart ut under ögonen och ganska så trött och glåmig. Gör du det så är mitt hetaste tips att testa en concealer.

Här är ett jättebra exempel på när jag haft på concealer och lite foundation. Runt nästan och ögonen ser man den största skillnaden. Här har jag ännu inte haft på rouge och det som bygger upp ansiktet och färgen igen. Allt handlar lite om att ”döda” ansiktet först, ta bort alla färger som är i obalans och också ojämnheter.

Här ska du få tips på 3 concealer, en budget variant, en mellan och en lite lyxigare.

Detta är en av NYX storsäljare, NYX photogenique studio concealer och är en riktigt bra och prisvärd concealer. Täcker lagom bra och sitter riktigt bra.

En jättebra concealer från Clinique, Line Smoothing Concealer. Lägger sig inte i vecken alls och täcker bra. Den här har jag använt massor.

Här har vi lyxvarianten. Yves Saint Laurent Touche Eclat Radiant touch. Denna har vunnit en rad med priser och ska vara en av de bästa på marknaden. Har provat den själv och kan säga att jag absolut inte blev besviken. Faktiskt så är det denna jag ska beställa nästa gång när min Clinique tar slut. Den sägs vara dryg och räcker i en hel evighet. Sånt gillas också. Även om man betalar lite mer så kan det ju faktiskt vara så att det går på jämnt ut när produkten är dryg.

1) Au natural!

2) Concealer. Här har jag applicerat concealer på de ställen som det behövdes på. Runt ögon, inne i ögonvrån, upp i pannan, runt näsan och sen har jag även gjort en ”light” shading variant av det hela.

3) Här har jag tagit en pensel och liksom jämnat ut concealern med. Jag använder mycket penslar. Dels för att det är enklare men också för att resultatet blir mycket snyggare.

4) Här har jag haft på foundation. Det gör jag också med en foundationpensel. Viktigt för ett bra resultat då det blir perfekt jämnt med pensel. Jag applicerar på mest i T-zonen för att sedan tona ut den utåt. Viktigt att inte ha för mycket men också att inte vara för snål. Det SKA täcka men får liksom inte bli kakigt. Avslutar alltid med ett transparent puder för att fixera underlagskrämen. Då sitter den bättre under hela dagen och håller det feta borta.

5) Här har jag gjort lite shading. Jag har haft på lite mörkare skugga på näsans sidor men också under kindbenen. Detta formar ansiktet på ett fantastiskt sätt. Bara lite shading gör stor skillnad.

6) Voilà! Här har jag shade’at och haft på både lyster och rouge. Om man jämför med bild 1 så är det ju en märkbar skillnad.

5
2 kommentarer

Tekakor i stekpanna

Har ju ett recept som jag nästan glömt att visa dig. Det här bakade jag en lördagmorgon hemma när vi inte hade färskt bröd. Du vet, jag haaaaar ju skämt bort min lilla familj med färskt bröd på helgerna. 🙂 Har man gjort det en gång så är det liksom bara till att fortsätta…. 😉

Jag gillar ju verkligen det här med att grädda i stekpannan. Har ju bjudit på många sådana recept genom åren. Det beror nog på att jag i ett tidigare liv stått och bakat bröd på någon stenplatta i någon riktigt gammal stenugn

Dessa härligheter gräddas i stekpannan och går galet fort att baka. Det var ju bara slänga ihop degen, forma tekakor och steka. KLÄRT! Älskar när det går fort!

RECEPT TEKAKOR I STEKPANNA:

25 g rumsvarmt smör
4 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
0,75 tsk salt
2 dl vaniljyoghurt (funkar med naturell också)

Gör såhär:

1) Blanda smöret med de torra ingredienserna. Tillsätt yoghurten och blanda ihop allt till en deg. Jag gjorde allt i min köksmaskin.

2)  Dela degen i ca 8 bitar.

3) Platta till degbitarna till runda tekakor, tänk att de ska vara lite drygt 1/2 cm tjocka. Platta in lite vetemjöl på varje kaka.

4) Värm upp en stekpanna i gjutjärn på medelvärme. Klipp till ett bakplåtspapper och lägg det i botten. Lägg  brödet och grädda det på bakplåtspappret. Vänd brödet när det börjar få färg, ca 2 min på varje sida.

Tips: Vill du göra dessa glutenfria byter du ut vetemjölet mot glutenfri mjölmix och tillsätter också 1/2 msk fiberhusk. Låt då fiberhusken svälla i yoghurten i ca 10 min. 

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

15
3 kommentarer

Sneak Peek

Men heeeej!

Ett jättesent hej från mig denna måndag. Vi har vår sista lediga dag innan jullovet är slut. Jag har älskat varje minut av denna ledighet. Att ha Milo hemma är så himla mysigt, han har dessutom visat sig stortrivas i sitt nya rum och huset så han har bara myst runt. Galet härligt.

Imorgon är det dock tillbaka till verkligheten igen. Känns konstigt. Att jul och nyår är över igen och vi ska börja vår lilla färd mot vår och sommar igen. Tiden går så fort.

Hade ju i alla fall en härlig vision om att knäppa av lite nya bilder här hemma men jag hittar inte laddaren till mitt batteri till kameran. Håller på att bli galen tammetusan!

Bjuder i alla fall på en liten sneakpeek i Theddes rum. Fattas täcken (det var det jag glömde igår) och en TV som ska sitta på motsatt vägg. Luckan som ni ser i talet är till ett så häftigt loft. Dock så blev det bökigt att få dit säng och hela patrasket så det får nog bli lite förvaring där.

Älskar benen på Theddes säng. Vill ha såna till vår också men de funkar inte till vår kontinentalsäng.

Nu ska jag jobba loss lite här. Ska hinna baka lite också är tanken men nu när jag inte hittar laddaren till kamerabatteriet vettifasen? Det är nämligen en kamp mot klockan nu, ljuset får inte försvinna innan bakverken är klara och ska fotograferas. Iiiiiiih…. skynda tillbaka ljuset snälla!

Vi hörs sen!

Kram Nina

3
3 kommentarer

Skraj

Go’kväll!

Jag är vaken, tjohoooo….har inte varit så mycket vaken den här tiden de senaste kvällarna.

Nu har jag dock fixat lite i Theddes rum. Störigt nog glömde jag några grejer så det lär bli en tur till.

Hur vacker var himlen när vi åkte till Erikslund? Himlen verkligen tokbrann. Det är så otroligt vackert när det ser ut såhär.

 

i hittade säng och bäddmadrass till Thedde, svårt när han inte var med men han får lita på oss. Det blev en bra säng.

Här har vi te-mys framför ”Så ska det låta”. Älskar verkligen det programmet. Tycker att Sarah Dawn Finer är superbra som programledare.

Här ligger hon och myser bredvid mig…min lille skatt. Hon är lite ängslig märker vi. Men har hört mig för och det är rätt vanligt att dessa små söta ”Hitta Katten” katter är lite ängsliga. Nu är hon lite nervös för ljud och sånt. Hoppar till för det mesta. Antar att alla ljud här är nya för henne än så länge. Men hon äter, går på lådan och allt det där så då får jag lita på att hon trivs. Hon är där jag är kan man säga, ja mest hela tiden. Det är lite som att ha en svans. Eller en 10 månaders bäbis som just förstått att mamma kan lämna rummet. Haha…. sötis!

Imorgon ska jag knäppa lite mer bilder här hemifrån. Nu ska jag kolla TV här igen.

Ha en mysig kväll!

Kram Nina

4
1 kommentar

Luftat barn

Halloj!

Sitter och pustar ut lite i bilen efter att vi spelat fotboll med Milo. Ja men den gamla fotbollstjejen i mig vill ju liksom toklubba och göra glidtacklingar som på den gamla goda tiden. Men ljumskar och rygg bara: ”What da f**k!” Åh vad man inte kan längre, som förr liksom. Kroppen känns som den dvalar. Ligger i ide liksom. Seg och svårmanövrerad.

Well well, ungen var supernöjd i alla fall. Så härligt att se honom springa och få frisk luft efter några dagars flyttkaos.

Tony var en lovande fotbollsspelare som ung men som med allt sånt där så fattar man ju liksom inte sitt eget bästa i den åldern. Man satsar inte fullt ut som man kanske borde gjort för att bli något.

Tänk, då kanske man hade varit gift med ett fotbollsproffs? Haha… fått bott i en annan världsdel och suttit på läktaren och hejat!

Röda kinder, ramlösa i handen och glad. Det är sånt man blir alldeles lycklig i hjärtat av. Min lilla fis! ❤️

Nu ska vi brassa till IKEA. Vi ska kolla på säng till Thedde. Många turer till IKEA blir det.

Vi hörs senare.

Kram Nina

0
Kommentera

Kyckling/Bacon ”Mac&Cheese”

En perfekt rätt att laga som comfortfood är den här fantastiskt enkla ”Mac&Cheesen”. Du måste testa!

Kyckling/bacon ”Mac&Cheese”

500g kycklingfiléer

350g penne pasta

175g bacon

1 tsk olivolja

1 lök

1 vitlöksklyfta

60g smör skivad

1/2 dl vetemjöl

7,5 dl mjölk

100g riven cheddarost

120 g frysta ärter

3 dl brödsmulor (formbröd)

2 msk hickorysås

Salt peppar

Gör såhär:

1) Värm ugnen till 200C. Koka kycklingen i en medelstor kastrull på medelvärme i 10 minuter. Lägg på en tallrik och lägg åt sidan tills den är tillräckligt kall för att hantera. Använd två gafflar för att strimla kycklingen.

2) Koka pastan al dente. Häll av och lägg sedan pastan i en stor skål.

3) Strimla och stek bacon i 5 minuter eller tills det börjar bli knaprigt. Ha sedan i bacon och kyckling i pastan. Värm olja i stekpannan. Tillsätt lök och vitlök och stek i 2 minuter. Häll detta i pastablandningen.

4) Smält smöret i en medelstora kastrull på medelvärme. Tillsätt mjölet och rör runt i 1-2 minuter. Ta bort från värmen. Tillsätt sedan mjölken lite åt gången,rör tills allt mjöl är i och du har en klumpfri sås. Koka på medelvärme under omrörning i ca 5-8 minuter. Rör i osten tills den smälts. Krydda och häll i hickeysåsen, blanda väl.

5) Häll ostsåsen över pastablandningen. Tillsätt ärterna och rör om. Häll pastablandningen i en ugnsform på ca 20×30 cm. Strö på alla brödsmulor. Grädda i 25-30 minuter eller tills toppen är gyllene och krispiga och fyllningen bubblar.

 

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

 

 

15
Kommentera

Varm smörgåstårta

Nu måste jag bara tipsa dig om något som är väldans gott. Enkelt att laga och många som gillar skulle jag tro? En riktigt krämig fyllning är det inuti. Allt som är enkelt att laga är så kul att tipsa om för då vet man att många kanske blir inspirerade och gärna vill testa att fixa själva. Det här är perfekt om du har många som ska äta för det räcker till en hel del.

Här fotade jag innan men tanken är att du kan skära bort kanterna innan servering. Suuuuupergott att äta med pizzasallad eller vanlig grönsallad med dressing.

VARM SMÖRGÅSTÅRTA

2 st påsar formfranska
200 g färska champinjoner
3 paket bacon
2 dl smakrik ost
1 ask med körsbärstomater
1 purjolök
2 dl creme fraiche
1 dl grädde
1 msk kalvfond
2 tsk soya
paprikakrydda
chilipeppar
lite salt
peppar

Gör såhär:

1) Klipp baconen fint. Skiva purjolöken och champinjonerna också.

2) Fräs allting i en stekpanna med smör. När allt mjuknat och stekt på en stund är det dags att hälla på creme fraiche, grädde, kalvfond, soya och kryddorna. Låt puttra på medelvärme tills den tjocknar.

3) Lägg bakplåtspapper på en bakplåt. Lägg brödskivor i en rektangel. Bred på 1/3 av fyllningen över det första brödlagret. Lägg på ett brödlager till, fyll sedan med 1/3 av fyllningen. Gör likadant tills du har 4 lager bröd med 3 lager fyllning. Högst upp på smårgåstårtan lägger du körsbärstomater som du delat och all riven ost. Toppa gärna med lite kryddor om du vill.

4) Grädda på 200 grader i ca 10 minuter.

Följ gärna min Facebooksida och Instagram för fler recept, tips och inspo.

Till mig gjorde jag likadan men med glutenfritt bröd, detta var just innan gräddningen.

29
2 kommentarer

Första promenaden

Godmorgon Lördag!

Jag har just varit ute på en morgonpromenad, åh herre så härlig vy jag numera har att promenera i. Träffade några på vägen som också njöt av denna kalla morgonluften. Såå härligt. Var tvungen att knäppa av en  massa bilder till dig så du också fick se.

Det var första promenaden i detta område, så spännande på något sätt att ge sig av i morse. Alltså, jag känner ju till hela stället och vet var man går och så…. det är bara det att det är helt nytt för mig att gå här. Dessutom valde solen att visa sig också så det blev ju typ succé, ja om man kan kalla en morgonpromenad det? Haha….

Här är stranden som vi har en pytteliten bit till. Här har jag hängt må ni tro. Från jag själv var liten, i tonåren som topplessbrud, som gravid och nybliven mamma, med barnen….ja men den här stranden har alltid funnits i mitt liv.

Här är grillplatsen som alla mina barn suttit och ätit sin korv vid. Både med mig men också med skola och fritids. Hit åker vi på vintern när Milo ska åka skridskor på sjön. Tänk, nu bor vi alldeles nära det. ♥

Titta så fint solen är på väg upp? Åh, min morgonpromenad på 50 minuter gick i ett nafs kan jag säga. Det var så mycket att se och uppleva så det var bara härligt även om kylan bet hårt i kinderna. ♥

Lovade ju er redan igår att visa bilder från mer som blivit klart men vi hade fullt upp. Vi åkte till Erikslund och IKEA och inhandlade lite grejer till min Walk In Closet.

Fick äntligen sminka mig lite och ha annat på mig än mysmundering och tofs på skallen. Haha….

Det finns en del att fixa med i det som ska bli walk in closet må ni tro, dock så kan jag nog inte ta tag i allt på en gång utan det får ske lite pö om pö. Nu prioriteras att få upp mina kläder ordentligt. Usch, jag har så mycket kläder så det är tammetusan ett skämt. Undra tro om jag kanske ska köra en Bloppis här på bloggen, skulle ni vilja det tro? Skulle vara skönt att bli av med en massa…..

Älskar våra höga fönster som vi har. Släpper in så mycket ljus och ger liksom hela rummet så otroligt mycket rymd. Den här svarta mattan är väl kanske bara lite…..hmmmm….”dammsuga-varje-timma” matta.

Hörni, jag måste bara berätta. Igår när vi var på IKEA så höll min mens på att gå igenom. Jag blöder på ett sjukt sätt de 2 första dagarna oftast, ibland 4 dagar. Spelar ingen roll att jag har en extra plus o.b i, den går igenom på en timma. Så där stod jag och höll ihop benen medan jag försökte ta mig till en toalett, Tony fick rusa till apoteket för att handla bindor och o.b till mig. (Ja, jag kom på då att jag ju skulle köpa mera så fort vi kom till Erikslund. Men vi släntrade in på IKEA så det glömdes bort.) Aja, han rusade iväg och jag och Milo gick på en sån familjetoa för att vänta. Sen kom han och knackade på, Milo öppnade för jag satt ju på toa….. o.b:na var rätt men sen fick jag den här. HAHAHAHA! Eeeh, ok! Nu har jag faktiskt använt dem ändå för jag var tvungen men det är ju inte direkt till för mens. Men toppenbra när jag ska hoppa studsmatta i sommar. TACK för piken Tony. Inte nog med att du snarkar sönder mig, du köper TENA lady till din äldre fru också. KARLSLOK!

Ja så är det med det. Nähä, den där garderoben färdigställer sig ju inte alldeles på egen hand. Dock så ska allt gå på lite halvfart idag, jag är riktigt jäkla sliten känner jag. Trött och otroligt sliten i kroppen. Så ingen stress eller press idag. Ska ligga på soffan nu till att börja med.

Ha en härlig lördag!

Kram Nina

6
7 kommentarer

Matcha Vanilj Latte Recept

Innehåller reklam för Inreda.com

Har ni hört talas om Matcha Te? Det är den nya hälsohypen nu. Matcha är en superfood fullproppad av antioxidanter och något av det nyttigaste du kan dricka. Det här tet har ingått i den japanska zen-buddistiska teceremonin ändå sedan 1100-talet så det är ingen ny upptäckt.

Matcha är hela, torkade och fint pulveriserade gröna teblad som inte silas bort vid tillredning. Man dricker alltså hela bladet. Odlingen av matcha skiljer sig lite från vanlig teodling då tebuskarna skyddas från solens strålar de sista veckorna innan skörd. Detta görs för att öka klorofyllnivåerna och skapa ett mer näringsfyllt innehåll. Bladen handplockas sedan, ångbehandlas för att motverkar oxidering och torkas innan de mals till pulver.

När man tillreder matcha-te vispar man ut pulvret i varmt men inte kokande vatten, det ska hålla ca 60-70°. Det ger en högkoncentrerad tedryck som ger alla de hälsofördelar som grönt te ger men i tio gånger högre koncentration jämfört med ett te tillagat på ”vanligt” sätt.

Detta är MATCHA

• Är sprängfyllt med antioxidanter och aminosyror.
•  Är mer koncentrerat än vanligt te och har högre halt aminosyror.
•  Sänker kolesterol och stabiliserar blodsockret.
•  Är både avstressande och uppiggande eftersom det innehåller L-teanin och koffein.
•  Innehåller fibrer och klorofyll.
•  Är rikt på bland annat vitamin C, selen, krom, zink, kalium och magnesium.
•  Dess pulverform gör att matcha även är lättanvänt i smoothies, desserter, kakor och godis.

Jag köper min Matcha te hos Annelie på Inreda.com – du hittar den HÄR (just nu nedsatt med drygt 40%)

Matcha Vanilj Latte

1,5 tsk matchapulver
1 dl vatten, varmt
1 dl mandelmjölk
1-2 tsk honung
1 tsk vaniljessens

Gör såhär:

1) Koka upp vatten. Blanda i matchapulver och vispa med en mjölkvisp. Finns billiga på IKEA om du inte har någon.

2) Värm upp mandelmjölken, vispa upp den med mjölkvispen. Funkar också att värma och vispa i en mjölkskummare.

3) Ha i honung och vaniljessens i matcha-tet. Rör om. Häll till sist i mandelmjölken. Om du vill kan du toppa med lite matcha te på toppen. Drick och njut!

Följ gärna min Instagram och Facebook för massa mer recept, tips och inspo.

2
Kommentera