Ost och baconfyllda köttfärsbiffar med parmesansås

Supergod mat!

Sååå goda ost och baconfyllda köttfärsbiffar. De här är biffar som vi ofta lagar hemma, så omtyckta!  Hela familjen storgillar och önskar ofta just den här rätten! Ost och baconfyllda köttfärsbiffar är alltid succé, för oj vad vi äter. Såsen är himmelskt god, allt passar så bra ihop. Är det något du någongång måste laga så är det verkligen detta, sååå gott!

Det bästa är när familjen uppskattar något såhär mycket, jag tror att alla känner så som lagar mat. Har bjudit gäster på mina ost och baconfyllda köttfärsbiffar några gånger och det är alltid lika uppskattat!

Vill tipsa dig om fler supergoda recept med just biffar, så gott och perfekt mat för både vardag, fest och matlåda. Alla recept nedan:

• Köttfärsbiffar med fetaost och världens godaste gräddsås (<klicka)

• Köttfärsbiffar med rostad potatis och krämig gräddsås (<klicka)

• Ostfyllda köttfärsbiffar med magisk sås (<klicka)

• Högrevsbiffar med gammaldags gräddsås (<klicka)

KÖTTFÄRSBIFFAR MED OST & BACON I PARMESANSÅS, 4 port

Kika gärna på mitt superpopulära recept på KÖTTFÄRSLÅDA (<klicka) och min absolut superbästa och populära KÖTTFÄRSSÅS (<klicka)

500 g nötfärs 

3 msk kalvfond

1 tsk paprikapulver

1 tsk vitlökspulver 

1 tsk torkad oregano 

Salt & peppar

2 dl tärnad hårdost 

1 pkt bacon (strimlad och stekt)

Sås:

1 spetspaprika (funkar med vanlig också)

2 schalottenlökar 

1 stor vitlöksklyfta

1 pkt creme bonjour parmesan (hittar du den inte så ta vanlig creme bonjour med 1 dl riven parmesan i)

2 msk kalvfond

1 dl creme fraiche 

1 dl grädde 

1 dl riven parmesan

Salt & peppar 

Gör såhär:

1) Sätt på ugnen på 225 grader. Strimla baconen och stek dem så de får färg. Lägg i nötfärsen i en bunke, ha i bacon och ost. Ha även i resten av ingredienserna. Blanda runt ordentligt.

2) Forma biffar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Skjuts in i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter. Osten kommer att smälta lite men det gör inget, allt är i sin ordning.

989B2851-6318-4C0E-A550-009F0955204D
59C08836-D894-4B1C-B1A8-D19B1F66E830

3) Medan biffarna är i ugnen gör du såsen. Hacka paprika. Jag mixade schalottenlöken så den blev som en puré, det behöver du inte göra om du inte vill, det räcker med att hacka den fint. Stek paprika, schalottenlök och pressa också i vitlöken. Det ska mjukna men inte få färg. Ha i färskosten (creme bonjour), creme fraiche, grädde, kalvfond och kryddor. Låt koka upp och sjuda en liten stund under omrörning. Låt sjuda i ca 3-4 minuter. Avsluta med att ha i den rivna parmesanen och låt den smälta ned helt.

4) När biffarna kommer ut ur ugnen så lägger du dom i en ugnsfast form. Häll över såsen och ställ in i ugnen i ytterligare 5 minuter. Ta ut och avnjut med kokt potatis, pressad potatis eller ris.

Tips 1: Gillar du inte någon av kryddorna kan du bara hoppa över dessa.

Tips 2: Riv gärna lite smakrik ost över hela innan den skjutsas in i ugnen andra gången. Supergott!

Du vet väl att denna sida innehåller massor med goda recept på både mat & bak, kika nedan för lite smakprover (klicka på länkarna för flera recept):

• KÖTTRÄTTER

• KYCKLINGRÄTTER

• SÖTA PAJER 

• SMÅKAKOR

• MJUKA KAKOR

• MIDDAGSTIPS

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under inlägget.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

710
7 kommentarer

Godaste Frukostbrödet

Godmorgon ljuuuuuvliga Lördag!

Jag har varit uppe med tuppen och bakat mitt frukostbröd. Detta är, törs jag nästan svära på, ett av livets enklaste och godaste bröd att äta som frukostbröd. Vill du baka ett enkelt bröd som jag nästan kan lova att hela familjen/maken/frugan/kusinen/lilljäntan/syjuntan/mamma ja you name it gillar så ska du baka det här!

Nu kanske du undrar vad för tok jag hittat på, men kika längre ned i receptet så ser du varför! ☺️

Här nedan bjuder jag på mina allra bästa och mest besökta recept på bröd:

Bröd i långpanna

Morotbröd i långpanna

10 minuters frallor

Lantbröd

Godaste Frukostbrödet, 1 bröd

Kolla även in dessa snabba frukostfrallor och dessa äppelfrallor.

10 dl vetemjöl

4 dl vatten

0,75 paket jäst (3/4)

1 1/2 tsk salt

2 msk sirap

Gör såhär:

1. Dela upp jästen så du har 3/4 bit av jästen, smula ned i en bunke eller skålen på en köksassistent.

2. Värm vattnet till 37 grader (fingervarmt), häll det över jästen och lös upp.

3. Ha i sirapen.

4. Ha i mjölet och saltet och knåda tills du har en jämn men relativt lös deg.

5. Fördela ut mjöl på ett bakbord, häll ut degen på bordet och bara vänd ihop det till något som liknar en limpa, lägg på bakplåtpappersklädd plåt. Låt jäsa i ca 30-45 min under bakduk.

6. Ha på en gammal virkad duk på brödet och mjöla det, ta bort duken.

7. Grädda på 180 grader i ca 30-35 min

Kolla så härligt när man har på smör när brödet är varmt. Alltså, detta var sååå gott så det är inte klokt.

Du vet väl att du hittar andra goda recept på bloggen (klicka på varje länk så kommer du till recepten):

Goda kötträtter

Härliga kycklingrätter

Mjuka kakor

Goda brödrecept

Gillar du recepten blir jag glad om du klickar i hjärtat under inlägget. Tack snälla på förhand!

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Kram Nina

105
4 kommentarer

Caprese och solnedgången

Kan inte förstå hur fort veckorna går hörni. Det är ju inte klokt. Har verkligen försökt fånga sommarens sista suck de sista dagarna. Vore det inte för myggen så hade det säkert gått bättre, haha… wow vad myggbiten man blivit. Jag som sällan ens får myggbett. Lite längre ned ska du få tips på världens enklaste tilltugg, Caprese – så gott och så otroligt enkelt.

En kväll i veckan for vi ut till en av favoritbryggorna för att sitta och njuta av solnedgången. Nej men hörni, vi höll på och smälla av fullständigt. 3000 mygg och vi där på bryggan. Nej, så vi ruttnade och så satte vi oss i bilen och jagade solnedgången istället. Tog en bild när den försvann i horisonten med kyrkan där mina stora barn blivit döpta i förgrunden. Tyckte det blev fint.

Vi passerade det här kavlugna vattnet också, ligger i Nykvarn. Fortsätter tjata om hur härligt det är med vattnet. Inger något lugn. Många dras ju ofta till vattnet, och det är inte alls konstigt då man jordar sig mycket vid vattnet och allra helst i vattnet.

Väl hemma igen så gjorde jag en Caprese till Idol, så gott så jag smäller av. Så enkelt att svänga ihop och alltid uppskattat av de flesta.

Caprese

Tomater av god sort (stora plommontomater, romantica eller kvist)

Mozzarella

Färsk basilika

Salt & färskmalen svartpeppar

Crema de Balsamico (finns i lite olika smaker, våga gärna experimentera här)

Gör såhär:

1) Skiva tomater och mozzarella.

2) Varva på ett stort fat med färska basilikablad.

3) Toppa med salt och peppar, ringla över balsamico.

Nehej, nu ska jag vidare här. Hoppas du får en fin kväll.

Gillar du recepten blir jag glad om du klickar i hjärtat under inlägget. Tack snälla på förhand!

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Kram Nina

69
Kommentera
Innehåller annonslänk

Godaste salladsdressingen och köksprep

Halloj!

Idag körde jag en liten köksprep, jag brukar göra det lite då och då. Förbereder liksom att det ”viktigaste” av matlagningen är i direkt anknytning till min matlagningsstation. Det där lät det… haha! Matlagningsstation har vi hört. Lite längre ned ska du få recept på världens godaste salladsdressing. Jag lovar att den är supergod till sallader.

I den lilla trälådan har jag några produkter från Nicolas Vahé, favvoprodukter. Dels så tycker jag dom är snygga när dom står framme, sen är det goda också.

Fransk havssalt med kvarn, den här är perfekt att ha till bords också. Finns HÄR, rabatt nu.

Vit tryffel olja. Den här är så god att ringla över salladen, på pastarätter, risotton, god att ha över röror, till kötträtter eller bara på en toast med avokado och mozzarella. Sååå god. Den finns HÄR.

En av mina absoluta favoriter! Kallas för rödvinsvinäger men jag tycker den är mer balsamvinäger. Jag använder denna massor i matlagning, alltså massor. Sätter så god mustig smak! Perfekt att blanda med olivolja och ha i sallader. Gott också att doppa bröd i. Finns HÄR.

Kolla in alla Nicolas Vahés produkter HÄR, massor med gottigt till matlagning och bakning. Måste köpa hasselnöts och vaniljsirapen. Kika på produkterna HÄR.

Älskar min lilla skål från Iittala Alvar Aalto, har googlat sönder men den verkar vara slut precis överallt. Den är perfekt för flingsalt.

Hittade denna skålen också, den är också liten och skulle också passa perfekt för flingsalt, väldigt fint att ha framme. Finns HÄR.

Olja & rosévinäger är fint att ställa i en behållare. Kolla HÄR och HÄR för massa olika. Salt & pepparkvarnar hittar du HÄR och HÄR.

Nu när vi ändå har alla dessa oljor och godsaker frammer så tänkte jag tipsa om världens godaste salladsdressing som är god att bara ha stå i kylen och ta fram så fort det serveras sallad där hemma.


Senap & honungsdressing

1 dl olivolja

2 msk dijonsenap

2 msk honung

2 msk rosévinäger (eller vanlig vitvin funkar också)

2 vitlöksklyftor pressade

Salt & peppar

Gör såhär:

1) Blanda allt i en behållare med lock, t ex en sån HÄR dressingflaska. Skaka om ordentligt och förvara i kylen.

Nehej, nu ska jag göra lite kvällsfika tills Idol börjar på TV:n. Ha en fin kväll.

Kram Nina

61
2 kommentarer

Veckomatsedel v 37

Veckans matinspo!

Ja det är Måndag igen och jag sitter själv här och planerar veckomatsedeln. Mitt motto i köket är nästan alltid lättlagat, snabbt och gott. Visst är det härligt med långkok med kött som ramlar isär för att det är så mört. Men i veckorna, ja då ska det gå snabbt men ändå smaka gott. Fredagen, ja få får det ta lite tid. Den här veckans veckomatsedel innehåller lite av allt.

Lite att tänka på när det kommer till denna veckas veckomatsedel. Om du t ex vill ha det mer energirikt och fettsnålt, tänk då på att all grädde, cream cheese och creme fraiche går att köpa med vilken fetthalt man vill. Det finns allt från fyller till fettsnål. Dessa produkter går också att gå både laktos och mjölkfria. Korven på måndagen, vill du ha det mer energirikt och bra för kroppen tänk hög kötthalt på korven. Du kan använda precis vilken korv du vill, hotdogs, falukorv, chorizo (för lite hetta), bratwurst osv. Fisken på Tisdagen blir helt klart godast med torskrygg, men funkar såklart med vanliga torskfiléer också. Onsdagens pasta, våga variera pastan lite för vilken som helst funkar. Du kan också byta ut kycklingen mot t ex strimlad fläskfile och strimlad lövbiff (fräs den då snabbt bara och lägg undan och blanda den sedan med pastan när den ska serveras). Torsdagens soppa kan du variera med t ex 2 dl grädde för en krämigare soppa. Fredagens rätt blir lika god med kyckling. Hoppas du ska gilla veckans inspiration!

Kika gärna på ALLA Veckomatsedlar HÄR.

Måndag

Krämig korv & halloumigryta (<klicka för recept)

Tisdag

Fiskpaket med torskrygg, parmesan och bacon (<klicka för recept)

Onsdag

Godaste kycklingpastan (<klicka för recept)

Torsdag

Mustig köttfärssoppa (<klicka för recept)

Fredag

Fläskytterfilé med himmelsk balsamsås (<klicka för recept)

Gillar du recepten blir jag glad om du klickar i hjärtat under inlägget. Tack snälla på förhand!

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Kram Nina

179
Kommentera

10 minuters frallor

Reklam för min bakbok

Bröd igen, ja men bara en snabbis till, tänkte tipsa dig eftersom det är Söndagmorgon om dessa 10 minuters frallor. Dom är faktiskt helt otroligt lättbakta och otroligt goda. Du svänger dessutom ihop dessa frallor på 10 minuter. Man kan knappt tro det är sant, du måste helt enkelt testa om du inte redan gjort det. Dessa 10 minuters frallor finns också som recept i min bakbok: ”Baka på 30 minuter”, den hittar du HÄR.

Kolla in över 100 brödrecept: KLICKA HÄR

10 MINUTERS FRALLOR, CA 10 ST

Kolla gärna in dessa superpopulära brödrecept: Lantbröd // Tekakor i långpanna // Tunnbröd i stekpanna

5 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 tsk salt

1 msk honung

0,5 dl olivolja

2,5 dl mjölk

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 250 grader. Blanda sedan vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke.

2) Häll i olja, honung (smält den om du inte har rinnande) och mjölk.  Bearbeta ihop till en deg. Den kommer att vara ganska så kladdig men allt är i sin ordning.

3) Gröp ur 10 bitar ur degen med en matsked, ha mjölade händer och forma dem till bullar och lägg på bakplåtpappersklädd plåt. Klipp ett snitt uppepå bullen.

4) Grädda i ca 10-12 minuter tills frallorna fått lite färg.

Fler goda snabba brödrecept:

Blixtsnabba tekakor – (<klicka för recept)

Världens godaste glutenfria scones godare än vanliga enligt mig – (<klicka för recept)

Himmelska Saffransscones – (<klicka för recept)

Snabba scones frallor – (<klicka för recept)

Gillar du recepten blir jag glad om du klickar i tummen under inlägget. Tack snälla på förhand!

 

Följ mig gärna här:

Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar. 

Ännu mer recept:

• Över 120 goda recept på mjuka kakor 

• Mina 10 populäraste kycklingrecept 

• 15 billiga & goda rätter

• 10 perfekta rätter för matlådan 

• Över 100 goda brödrecept 

• 8 underbara korvrätter 

• 10 enkla & extra goda vardagsrätter 

• 8 maträtter under 15 minuter 

• 20 lättlagade rätter under 30 min

• 38 goda grytor

Kram Nina

171
2 kommentarer

Hembakt bröd

Godmorgon Lördag!

Älskar man inte lördagar så säg! 🤍🥰 Vi kommer ha fullt upp idag men ville bara kika in snabbt på morgonen och önska dig en skön helg. Vill också tipsa dig om olika sorters hembakt bröd, ja kanske t.o.m. något du kan baka i helgen. Jag älskar att ha hembakt bröd i frysen som man bara kan plocka fram för helgens sköna långa frukostar. Här nedan ska jag tipsa dig om olika hembakt bröd som du kan baka! Berätta gärna om du redan testat några?

Tekakor i långpanna (<klicka för recept)

Bland det absolut godaste som finns, fluffiga och bara så galet goda. Älskar att ha dessa till frukost.

Polarkakor (<klicka för recept)

Ni vet de där stora polarkakorna man kan köpa, smakar nästan som dom fast godare skulle jag säga. Mer fluff liksom.

Ljuvliga GRÖTKAKOR (<klicka för recept)

Perfekt att äta dom dom är eller varför inte hörs smörgåstårta. Wow, blev så gott när jag testade.

Saftiga rågsiktskakor (<klicka för recept)

Saftiga och såååå goda och underskattade skulle jag säga, vi i vår familj älskar dessa.

SKOGSHOLMSLIMPA (<klicka för recept)

Behöver man säga mer än smör, ost och varm choklad som man doppar en skiva i. Svimmar så gott!

Kalljästa frallor (<klicka för recept)

Perfekta att vara svänga ihop en deg av på kvällen, ta fram på morgonen och klicka ut på plåtar och grädda direkt. Såååå gott!

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under bilden.

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Hemma Kram Nina

66
4 kommentarer
Innehåller annonslänkar

Efterrätter i glas

Så gott & så fint

Ja vill du göra dig till lite extra kan du alltid bjuda på efterrätten serverad i ett glas! Så uppskattat och så vackert. På något sätt blir det också godare, fråga mig inte hur? ☺️ Här kommer tips på olika efterrätter som du kan servera i glas, missa inte tipsen på glas längst ned också.

Fräsch Cheesecake i glas (<klicka för recept)


Kladdkaka i glas (<klicka för recept)


Äppelpaj i glas (<klicka för recept)


Vitrinsemla (<klicka för recept)


Snabb Cheesecakeglass (<klicka för recept)


Kolamousse med smul (<klicka för recept)


Cheesecake i glas (<klicka för recept)


After Eight Mousse (<klicka för recept)


Citronmousse med kanelhavreflarn (<klicka för recept)


Daimpannacotta (<klicka för recept)


After Eight Pannacotta (<klicka för recept)


Vinbärspannacotta (<klicka för recept)


Vit chokladpannacotta med passionsfrukt (<klicka för recept)


Vit Chokladmousse med blåbärsswirl (<klicka för recept)


Äppeltrifle i glas (<klicka för recept)


Snabb Chokladmousse (<klicka för recept)


Vit chokladmoussetrifle (<klicka för recept)

Mer efterrätter: ALLA EFTERRÄTTER (<klicka för recept)

Tips på glasen jag använt:


Iittala Essence (kampanj)

Table Top Stories Champagneskål (super-REA)

Table Top Stories Margarithaglas (liknande)


Följ mig gärna:


Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.

Kram Nina

9
4 kommentarer

Världens godaste fiskgratäng med räkor och parmesan

Oj oj oj!

”Kommer den smaka som skolans?” sa tonåringen med lite orolig blick. ”Oj, det vet jag inte, jag vet inte hur fiskgratängen i skolan smakar längre” svarade jag. Tonåringen gillar det mesta av skolans mat, men just fiskgratängen kanske inte är en hit. Så det var lite spännande när han igår satte sig till bords och skulle äta mammas nya fiskgratäng. I min familj prövas det nya rätter flera gånger i veckan, försöker dock köra något gammalt gott beprövat några dagar i veckan också så smaklökarna får känna sig trygga ibland. ☺️ Men hörrni, mammas nya fiskgratäng blev en hit, han åt och åt… och jag kan nog på rak arm säga att detta är den godaste fiskgratäng jag någonsin lagat. 10 poäng av 10, så denna bara måste du testa.

Kan verkligen rekommendera dig att investera i fisk & skaldjurskryddan som jag tipsar om nedan. Inget samarbete eller spons, bara så otroligt förtjust i den kryddan till fisk. Tipsar också om att köpa goda och riktigt bra torsryggfileer på Lidl. Dessa kostade 99 kr för 3 ordentliga bitar.

Fiskgratäng med räkor och parmesan, 3 p

3 rejäla torskrygg filéer

1 tsk fisk och skaldjurskrydda (seafood & fish från Santa Maria)

3 hyvlade smörskivor

500 g skalade räkor

2 schalottenlökar

2 vitlöksklyftor

1 fiskbuljongtärning

25 g smör

2-3 msk vetemjöl

3 dl grädde (valfri – jag använde vispgrädde)

2-3 dl vitt vin (beroende på hur tjock du vill ha såsen)

2 dl riven parmesan

Salt & peppar efter smak

Färsk dill

Gör såhär:

1) Hyvla skivor av smöret med en osthyvel, lägg tre skivor i en ugnsfast form. Lägg torskryggfileerna över varje smörbit. (Mina filéer var frysta). Krydda med salt, peppar och seafood & fish kryddan.

2) Eftersom mina bitar var frysta så skjutsade jag in fisken på ”för-tillagning” på 225 grader i ca 10-15 min – räkorna var också frysta så dom strödde jag på sista 5 minutrarna över fisken så dom också fick ”tina”. Har du tinad fisk och tinade räkor så hoppa över att ha dem i ugnen innan.

3) Gör såsen som ska hällas över fisken. Skala och hacka schalottenlöken smått, pressa vitlöksklyftorna i 2 msk smält smör i en kastrull. Låt löken bli lite mjuk och glansig där i kastrullen. Smula i fiskbuljongtärningen och låt den smälta ned. Strö på vetemjölet och rör om ordentligt. Häll i vinet och grädden lite pö om pö, rör om ordentligt emellan och kolla hur ”tjock” såsen blir. Känns den för tjock så i med mer vätska i form av grädde eller vin (det är därför jag skrivit 2-3 dl i ingredienslista så du ska känna efter själv). När du känner att såsen fått en ok konsistens (den ska vara lite krämigare än en vanlig sås) så låt det puttra i några minuter. Rör om då och då.

4) Ta ut fisken från ugnen. Häll över såsen, riv på parmesanen och rör om lite med en gaffel så såsen och parmesanen blandar sig lite, och skjutsa sen in i ugnen i 15-20 min.

5) Ta ut och klipp massor med härlig färsk dill över. Servera med kokt potatis och kanske en härlig snabb sallad med fänkål.

Fänkålssallad:

1 fänkålsstånd

1/2 citron

1/2 kruka dill

1 msk olivolja

Salt & svartpeppar

Gör såhär:

1) Riv fänkålen på en mandolin eller med en osthyvel, lägg i kallt vatten.

2) Blanda saften av citronen med olivolja, klippt dill och salt & peppar, häll i en skål.

3) Ta ur fänkålen ut vattnet och droppa av det lite, blanda med olivoljeblandningen. Så krispigt och gott!

Tips: Riv i ett grönt äpple också, sätter så god smak och ännu mer krisp.

Kika på fler fiskrecept här nedan:

Laxgryta (<klicka för recept)

Torskrygg med serrano och parmesantäcke (<klicka för recept)

Lax i ugn med kall krämig sås (klicka för recept)

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under bilden.

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Kram Nina

144
2 kommentarer
ANNONS

Godaste avokadoröran

God förmiddag!

Jag håller på och kurerar en lite krasslig hals och än så länge känns det som jag ”rår på” den, jag blir bättre istället för sämre och det är ju precis det man vill. Började med min ”Dunderkurerings te” (< klicka för recept) direkt när jag kände den där lite obehagliga känslan i halsen och det har inte brutit ut något än i alla fall. Så jag fortsätter hålla tummarna att det fortsätter så.

För att få det lite extra mysigt i morse så dukade jag med fin-temuggen med assiett. Att få dricka te på assiett är ju lite sådär extra lyx tycker jag. Inte bara en mugg som står där själv och skramlar på bordet. Älskar mina temuggar från Mon Amie (<klickbar länk). Assietterna hittar du HÄR. Dom passar perfekt som förrättstsllrikar också.

Supermys också när man får ha den här laddningsbara lampan igång på morgnarna. Lampan går att dimra i 3 olika sken, den lägsta är suuuuupermys på kvällarna och morgnarna. Äter vi vid tv:n som vi ofta gör är det perfekt med den nästa högsta eller högsta skenet så man ser maten. Den kan tas med ut också då den ju är uppladdningsbar. Jag älskar den! Finns HÄR.

Godaste avokadoröran

2 avokado
2 tsk citronsaft
2 tsk lönnsirap
1 krm örtsalt
Peppar

Gör såhär:

1) Skala och mosa avokadosen, häll i citronsaft och lönnsirap. Rör om.

2) Ha i örtsalt och peppar, blanda och servera.

Detta är såååå gott på mackan. Helst på en bit surdegsbröd som du stekt i lite smör i stekpannan så den får lite sådär frasig yta. Voi voi voi så gott!

Smaklig spis! 🥰

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under bilden.

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Kram Nina

50
2 kommentarer