Godmorgon!
Onsdag och Lill-Lördag, kanske kan jag få fresta med ett smarrigt middagstips till dig? Kycklingkebabgryta, det blev ju hur gott som helst. Enkelt också när man köper färdig kycklingkebab, jag ska dock tipsa dig om hur du gör egen kycklingkebab också, för det är 🤤 . Du bestämmer helt själv hur snabbt det ska gå, köper du färdig kycklingkebab går det såklart ännu snabbare. Kycklingkebabgryta fick högt betyg här hemma, så testa vetja!
Kika på listan med över 35 goda grytor (<klicka)
Den här grytan blev krämig, fylld med smaker, sådär som en gryta ska vara enligt mig. jag serverade den med havreris, funkar såklart med vanligt ris, potatis eller varför inte pasta. Minst lika gott!
Kika nedan på ett populärt urval av grytor här på min sida, klicka på länkarna nedan för att komma till recept.
• Krämig Fläskfilégryta med sting
• Superpopulära Korv & Potatisgrytan
Till denna kycklingkebabgryta använde jag mig såklart av favoritstekpannan från Satake (<klicka), den här är så stor så du får plats med den största av grytor. Den är på kampanj just nu så passa på, använder min massor!
Kycklingkebabgryta, 6 p
Missa inte att testa mitt superpopulära recept på Mango Chutney Kyckling (<klicka) och ”Marry Me Chicken” (<klicka)
600 g Stekt & skivad Kycklingkebab (Kronfågel)
1 röd paprika
1 gul paprika
2 vitlöksklyftor
2 msk kycklingfond
1 tsk torkad timjan
Salt & peppar
Skvätt vatten
3 dl grädde (av valfri fetthalt)
2 dl creme fraiche (av valfri fetthalt)
Gör såhär:
1. Börja med att steka kycklingkebaben, jag gjorde det från djupfryst men du kan såklart tina den lite.
2. Hacka paprikan och ha i den, pressa även i vitlöken. Stek runt en stund tills paprikan mjuknat. Krydda och ha på en skvätt med vatten. Låt puttra upp en minut.
3. Ha i grädde och creme fraiche, låt puttra i ca 5 minuter.
4. Servera med ris, haveriet, couscous, potatis, pasta eller vad du nu känner för.
Göra egen kycklingkebab:
400 g kycklinglårinnefile
1 klyfta pressad vitlök
0,75 msk kebabkrydda (finns bland kryddorna i matvarubutikerna)
2 msk olivolja
Lite salt
Gör såhär:
1. Skär kycklingen i strimlor, lägg i en skål. Fyll på med kryddorna, vitlök och salt. Blanda runt så kycklingen blir sådär mojsigt kryddig.
2) Bryn kycklingen i stekpanna.
Du vet väl att det finns massor med recept på både mat och bak här på sidan, enkelt och något som alla kan laga eller baka. Nedan får du några smakprov, klicka på länkarna för fler recept på varje:
• SMÅKAKOR
Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i hjärtat under inlägget.
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR