ANNONS

Gampas Pil Pil – Godaste tilltugget

Godaste tilltugget

Detta regnande verkar hålla i sig hörni, här är det 50 shades of grey på himlen mest hela tiden. Man kan inte annat än att bara gilla läget, det är såhär det kommer vara nu vad det verkar. Eller ska man fortsätta hålla hoppet uppe för ett fint avslut på augusti, jag måste det! Något man kan göra när det regnar och ruskar ut är att både laga mat och baka. Jag hade jätteräkor hemma i frysen som jag kände hade legat där ett bra tag så det var dags att göra något av dem. Gampas Pil Pil är en jättefavvo här hemma så det fick det bli.

För att göra Gambas Pil Pil behöver man någon form av värmetåligt. Jag använde dessa ljuvliga små gjutjärnspannor, du hittar dom HÄR. Riktigt bra pris.

Gambas Pil Pil, 2 p

3 dl olivolja av god kvalitet

2 msk skaljdjursfond

6 vitlöksklyftor

1 chilifrukt

Jätteräkor

1 1/2 dl vitt vin

Salt & Peppar

Gör såhär:

1) Skiva alla vitlöksklyftor tunt. Skiva också chilifrukten. Häll i oljan i en stekpanna och hetta upp ordentligt, ha i vitlöksskivorna och chilifrukten.

2) Efter ca 3 minuter så har du i räkorna och vinet. Låt bubbla runt i några minuter. Du ser när räkorna blir klara, jag hade i frysta och när de är klara så kryper de ihop till en ihoprullad sak och byter färg till laxrosa…nästan lite genomskinlig.

3) Häll i värmetåliga skålar eller som jag gjorde, i dessa härliga gjutjärnspannor. Servera med ett gott bröd! Tipsar t ex om mitt lantbröd som passar alldeles perfekt till detta, recept HÄR.

Till detta drack jag iskallt bubbelvatten, hade det varit helg hade jag nog festat till det med iskallt krispigt vitt vin. Det var premiär för våra nya ölglas som var helt perfekta även som ”matglas”. Älskar denna serie ifrån Ittala som heter Essence. Dessa glas hittar du HÄR. De är på kampanj just nu. Det verkar vara kampanj på allt från den serien nu såg jag, kika in HÄR.

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under bilden.

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

55
2 kommentarer

Veckomatsedel v.32

Dags igen

Jag tänkte faktiskt att jag skulle kicka igång denna veckan med att dra igång Veckomatsedlarna igen. Jag vet att många fortfarande har semester men kanske är ni också taggade på lite vardagsmat igen. Jag har själv sparat massor med recept, energirik mat som ska få mig riktigt välmående är tanken. Så här kommer den.

Måndag

Fetaostgratinerad lax med hemgjord potatismos (<klicka för recept)

Tisdag

Fläskfilé i krämig thaisås (<klicka för recept)

Onsdag

Världens godaste linsgryta (<klicka för recept)

Torsdag

Indisk Halloumigryta (<klicka för recept)

Fredag

TACOLASAGNE med tortillabröd (<klicka för recept)

Vill du ha fler Veckomatsedlar?

Under DENNA fliken hittar du massor med Veckomatsedlar att hämta inspiration ifrån!

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under bilden.

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

169
4 kommentarer
ANNONS

Allt gott till KRÄFTSKIVAN

Kräftskiva

Om du som jag älskar dessa illröda små härligheter till skaldjur så ser du säkert fram emot kräftskivan som brukar gå av stapeln i augusti. Här tänkte jag komma med lite härliga tips till kräftskivan, både lite recept och dukning.

Finns väl inget som ser så härligt ut som kräftor uppradade såhär på ett fint serveringsfat. Just detta fat är ett jättegammalt från Potterjo, det har utgått men just det märket har så himla fina serveringsfat.

Kolla in detta gula med den blommiga kanten. Så himla himla fin. Just nu är det kampanj på fatet, du hittar den HÄR.

Kolla in denna i färgen greige också, en favoritfärg på porslin och keramik. Finns HÄR.

Finns serveringsfat i samma märke men med dessa små bubblor i kanten istället. Du hittar den i flera färger HÄR.

Såhär kan vi duka upp när vi bara njuter av kräftor hemmavid utan gäster. Lite plock med massa gottigt att njuta av. De små skålarna som vi använt är från House Doctor. De är på kampanj och du hittar dem HÄR.

Den ljuvliga Västerbottenpajen som du ser här blev verkligen supergooooood! Just den här använde jag färdigköpt pajdeg till. Sedan gjorde jag fyllningen och fyllde den med. Här nedan kommer jag visa dig ett recept på en med egengjord pajdeg.

Västerbottenpaj, ca 8 bitar.

3 dl vetemjöl
125 g smör
1 ägg
en nypa salt

Fyllning:

3 ägg
2 dl grädde
3 dl riven västerbottensost
salt & peppar

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 175 grader.

2) Smöret får gärna vara lite halvkallt, det ska dock gå att jobba med det. Dela det i bitar och ha i det i vetemjölet, knäck i ägget. Är degen för hård kan du ha i lite vatten. Arbeta ihop till en smidig deg.

3) Ställ i kylen i 15 minuter. Täck med gladpack.

4) Tryck ut degen i en pajform, tryck upp degen upp på kanterna. Nagga den med en gaffel och förgrädda i ca 10 -13 minuter.

5) Gör under tiden fyllningen. Riv osten.
Rör ihop osten grädde och äggen. Häll detta i pajskalet.

6) Ställ in i ugnen och grädda i 25- 35 minuter. Pajen ska få färg, gärna vara lite dallrig i mitten. Den stannar till när den svalnar och blir sådär krämigt god.

Andra härliga tillbehör till kräftkalaset:

Räkbakelser (<klicka för recept). Ett perfekt tillbehör till kräftkalaset är dessa räkbakelser. Enkla att göra och väldigt goda.

Potatissallad med brynt smör dressing (<klicka för recept). Världens godaste potatissallad med den brynta dressingen som blandas i, magiskt god.

Godaste Fröknäcket (<klicka för recept). Perfekt att äta med cream cheese och en god marmelad, eller bara med smör och ost.

Smördegspizza med feta (<klicka för recept). Något av det absolut godaste som finns är den här pizzan med feta och massa annat gotta på.

Makalöst god Skagentårta (<klicka för recept). Den här är wow på alla sätt. Fräsch och vara så god så man smäller av.

Skagensnittar (<klicka för recept). Busenkla att svänga ihop och farligt goda. Perfekt lite mindre tilltugg till kräftkalaset.

Skagen toast (<klicka för recept). Jättegott att göra färdiga skagen toasts och servera till. Mättande och som ni säkert vet fasligt gott.

Västerbottensmuffins med skagenröra (<klicka för recept). Magiska matiga muffins som du bara måste testa att göra. Suuuuupergott.

Krämig ost & skinkpaj (<klicka för recept). Mättande, supergod och krämig. Ibland jag jag verkligen längta efter den här ibland.

Goda drinkar:

Strawberry Honey Fizz (<klicka för recept). Fler recept på goda drinkar hittar du HÄR.

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under bilden.

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

128
2 kommentarer
ANNONS

Nicecream och Mariefred

Utflyktstips! Vackra Mariefred.

En liten men ack så mysig stad. Ja för någon vecka sedan lyckades vi fånga solen i Mariefred. Ett väldigt mysigt litet ställe som jag faktiskt fått tips om ett par gånger. Har ni vägarna ”förbi” så kan jag varmt rekommendera ett besök där.

Vackra Gripsholms slott alldeles intill vattnet. Slottet från 1500 talet som byggdes på Gustav Vasas initiativ. En sevärdhet värd att besöka.

Mariefreds kyrka mitt i centrum stod där ståtlig och sken upp.

Väntpaviljongen vid ångbåtsbryggan.

Charmiga vackra hus på varje liten gata. Man kunde inte bli annat än kär!

Trånga små gränder i ett soldränkt Mariefred gjorde så man blev lite småkär.

Vackraste stockrosorna vid detta hus där det faktiskt fanns en lägenhet till salu.

Elvira Holm har inte kvar sitt bageri, det drevs på 50 talet men skylten sitter charmigt nog kvar.

Den gamla fiskhandeln såg väldigt charmig ut!

Callanderska gården , schweizeri och café.

En glass i hamnen kanske? Otroligt charmiga skyltar.

Apropå glass! Varför inte göra något som liknar glass men egentligen är något heeeeeeelt annat. Denna, vad de brukar kalla för NICECREAM, var verkligen sagolikt gott. Jag kunde knappt sluta äta, det är dessutom det busenklaste du kan tänka dig att göra. En bra blender och du har Nicecream på nolltid. Ska berätta mer om min blender längre ned. Antingen äter du det som glass eller så äter du det som jag gjorde, till frukost som en frukosttallrik. Ät den direkt om du vill, förvara den i frysen, men ta fram en stund före servering.

NICE CREAM, 4 p

150 g frysta jordgubbar

150 g frysta skivade bananer

400 ml kokosmjölk

2 msk flytande honung

Gör såhär:

Jag har en kraftfull blender från Wilfa som klarar allt, tycker den är grym, du hittar den HÄR. Den kan t.o.m. laga soppa otroligt nog! Haft den över ett år och jag använder den dagligen då jag ju alltid gör smoothie på morgnarna. Supernöjd!

1) Mixa frysta jordgubbar, skivade bananer, kokosmjölk och honung i en blender.

2) Frys in i minst 4 timmar, men den är som sagt god att äta direkt också.

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under bilden.

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

175
Kommentera
ANNONS

Hallon Mojito – Sommaren är fortfarande här!

Augusti redan!

Frågar ni mig så är det fortfarande sommar, för mig ser året ut såhär:

Dec,Jan,Feb är det vinter.

Mar, Apr, Maj är det vår.

Jun, Jul, Aug är det sommar.

Sep, Okt, Nov är det höst. (Knappt september) ☺️

Sett att många skriver att nu har hösten dragit igång och en nystart osv. Nej men nej hörni, det är sommar i allra högsta grad ju. Hur många gånger har man inte upplevt att augusti ju är den varmaste av alla sommarmånader? Ja som ni hör så har inte mitt hopp för lite härlig sommar lämnat mig.

Bara för det drar vi den sista växeln för sommaren nu tycker jag. Nu njuter vi så mycket vi kan, en hel månad att njuta av allt som hör sommaren till.

Hallon Mojito, 2 st

4 cl Bacardi Razz

3 cl lime (saften från en lime)

3 cl sockerlag

4 cl soda

Mynta

Hallon

Citron

Krossad is

Gör såhär:

1) Lägg ca 5 hallon i varje glas. Tänk dig highball glas av något slag. HÄR hittar du flera snygga. Muddla lite så hallonen krossas, HÄR hittar du en bra muddlare (kampanj på den just nu). Fyll på med ca 10 färska hela hallon i glasen.

2) Tillsätt limejuice och sockerlag.

3) Ta ca 20 myntablad i handen och gnugga dem lite mellan händerna, fördela i glasen.

4) Tillsätt bacardi och fyll halva glasen med krossad is. Blanda med en lång sked så allt blandas.

5) Fyll upp med sodavatten och ha gärna i lite mer krossad is. Skiva några citronskivor och pressa i dem i glasen. Blanda runt. Klart!

Så fort det är soligt ute försöker jag ta mig ut och njuta av solen. Ja men mellan skurarna så finns det en hel del sol att njuta av, det ska man komma ihåg och säga, ja om man försöker se allt lite positivt. Kan vara svårt när hela semestern kanske regnade bort….. Men försök njuta av solen när du ser den, den ger energi och fyller på känslan av lycka. ☺️

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under bilden.

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

114
6 kommentarer

Snabba stuvade makaroner

Falukorv & stuvade makaroner

Finns det något godare? Nej men jag vet faktiskt inte. Äldsta sonen är hemma i Sverige på semester och det han önskar mest av allt när han är hemma är självklart några favoriter på matsedeln. En rätt som hör dit är stekt falukorv med stuvade makaroner. Jag gör mina stuvade makaroner på ”snabb sättet” som jag brukar kalla det. Det blir otroligt gott, är enkelt och går att variera en hel del. Här ska du få recept och tips på stuvade makaroner ”Nina style”.

Stekt falukorv och stuvade makaroner, 4 port

1 falukorvsring

5 dl idealmakaroner

1 grönsaksbuljongtärning

5 dl standardmjölk

1 dl vispgrädde

1/2 dl pastavatten

3 msk smör (gärna Bregott)

3 msk vetemjöl

1/2 tsk malen muskotnöt (kan skippas)

Salt & peppar efter smak

Gör såhär:

1) Ha i smör i en kastrull, låt den smälta helt och brynas en liten liten smula. I med mjöl och rör runt med en visp.

2) Häll i mjölken, lite i taget, rör om emellan och sänk värmen på plattan. Låt koka upp när du fått i all mjölk. Salta, peppra och ha i muskotnöt. Nu ska du ha som en krämig sås. Ställ undan.

3) Koka makaronerna enligt anvisning, tillsätt 1 grönsaksbuljongtärning o kokvattnet och spar ca 1 min på koktiden. Häll sedan i makaronerna, grädden och pastavatten i såsen. Ställ på en varm platta. Rör om under någon minut tills du har krämigt stuvade makaroner.

4) Skiva falukorven och stek tills de fått fin färg.

För glutenfritt: Glutenfri falukorv, 8 dl glutenfria makaroner. Stuvning= 6 dl mjölk, 4 msk maizenaredning, 2 msk smör.

För laktosfritt: Laktosfritt smör, laktosfri mjölk, laktosfri grädde.

För mjölkfritt: Byt ut mjölk mot havremjölk, byt ut grädde mot havregrädde, använd ett vegetabiliskt smör.

Variera dina stuvade makaroner såhär:

• tillsätt 2 dl riven ost när du rört färdigt de stuvade makaronerna och låt smälta ned.

• häll i dina stuvade makaroner i en gratängform och skiva i ett par, tre salsicciakorvar. Blanda runt och strö över ca 2 dl riven ost. Gratinera i ugnen på 225 grader i ca 20-25 minuter.

• stek 300 g köttfärs, salta & peppra, pressa i 2 vitlöksklyftor, tillsätt 1 tsk torkad timjan. Blanda med de stuvade makaronerna i en gratängform. Ha på 2 dl riven ost och gratinera i ugnen på 225 grader i ca 20-25 minuter.

• skär 3 kycklingfileer i mindre bitar. Stek dem, tillsätt 2 pressade vitlöksklyftor, salt, peppar, 1 tsk torkad rosmarin, 1 tsk paprikapulver och 1/2 tsk cayennepeppar. Blanda runt tillsammans med de stuvade makaronerna i en gratängform. Tillsätt 1 dl riven parmesan. Blanda runt igen. Toppa med 2 dl riven ost. Gratinera i ugnen i 225 grader i ca 20-25 min.

Andra goda rätter med makaroner:

Makaronigratäng med chorizo (<klicka för recept)

Makaronilåda med bacon (< klicka för recept)

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under bilden.

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

247
4 kommentarer
ANNONS

Godaste Blåbärskladdkakan

Har ni plockat blåbär?

Det har inte jag, som sagt….. dessa fästingar som förstör hela upplevelsen. Men något som jag verkligen kan tipsa om är att du svänger ihop den här kakan, den godaste blåbärskladdkakan som jag har i min bakbok ”Baka på 30 minuter”. Min bok hittar du HÄR. Alltså denna blåbärskladdkakan är maaaaaagisk, jag kan verkligen lova dig att du kommer humma högt när du tar första tuggan, det gör man nämligen. Servera blåbärskladdkakan med antingen härligt fluffig vaniljvisp, vaniljsås eller vaniljglass. Den är också vansinnigt god bara som den är.

Vad glad jag blev och se att just detta recept var ett populärt recept på Köket.se. 😍 Så kul att den verkar uppskattas av många.

Jag vill tipsa dig om flera andra recept med blåbär som blivit väldigt populära. Klicka på länkarna nedan så kommer du till recepten:


Ljuvliga blåbärsbullar med mandelmassa

Världens godaste blåbärspaj

Blåbärskaka med vit choklad

Vit chokladmousse med blåbärsswirl

Godaste blåbärskladdkakan, ca 8 bitar


2 ägg

2 dl strösocker

100 g vit bakchoklad

100 g smör

2,5 dl vetemjöl

2 tsk vaniljsocker

1,5 dl blåbär (färska eller frysta)

florsocker att pudra över

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme. Täck bottnen på en springform, cirka 24 cm i diameter, med bakplåtspapper. Smörj kanten med smör.

2) Rör ihop ägg och socker i en bunke. Inte vispa – vi vill inte ha in luft i smeten.

3) Hacka chokladen och smält den försiktigt tillsammans med smöret i en kastrull. Häll ner blandningen i bunken tillsammans med mjöl och vaniljsocker. Vänd ihop till en jämn smet med en slickepott.

4) Fördela smeten jämnt i formen och strö över blåbären. Grädda mitt i ugnen i 15–25 minuter. Den kortare tiden ger en extra kladdig kaka, ungefär som den på bilden. Ett bra riktmärke då är att kakan ska vara dallrig i mitten. Låt gärna kakan svalna helt i kylen, om tid finns.

5) Pudra florsocker över kakan och servera.

Du vet väl att det finns massor med recept på både mat och bak här på sidan, enkelt och något som alla kan laga eller baka. Nedan får du några smakprov, klicka på länkarna för fler recept på varje:

• KÖTTRÄTTER

 BRÖD

• MIDDAGSTIPS

• MJUKA KAKOR

• PAJER & PIROGER

Mer inspo:

Cheesecake i glas (<klicka)

Glutenfri Blåbärskladdkaka (<klicka)

Saftiga blåbärsrutor (<klicka)

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under bilden.

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Kram Nina

346
Kommentera

”Pigs in a blanket”

Snabbt & gott!

Ett hungrigt barn, måste fixa något snabbt innan han kvistar iväg till träningen. Vad gör man då? Ja som är gott och som går snabbt. Tipsar dig om att göra ”Pigs in a blanket”. Ja men detta var ju en upptäckt måste jag säga och något som garanterat kommer göras flera gånger i vårt hem, ”Pigs in a blanket” gjorde succé! Detta är precis det som det egentligen låter som, eller det är ju inte grisar i lakan bokstavligt. Men det är korv i lakan, eller som man säger på engelska ”Pigs in a blanket”.

”Pigs in a blanket”, 4 st

4 korvar (detta är kycklingkorv men du tar ville korv du vill)

1 rulle smördeg

8 skivor ost

1 ägg

Oregano svartpeppar och flingsalt

Sås att dippa i:

1 1/2 msk dijonsenap

2 dl creme fraiche eller grekisk yoggi

1 msk flytande honung

Salt & färskmalen peppar

Gör såhär:

1) Skär ur 4 bitar ut smördegen. Lägg 2 skivor ost på varje, de blir som rektanglar. Lägg en korv på, rulla in och slut ändarna.

2) Pensla med ägg, strö på oregano, svartpeppar och salt. Tillaga i ugnen på 200 grader 20-25 min.

3) Sås: Blanda alla ingredienser till såsen. Ställ kallt. Servera sedan till korven.

Tips: Fyll med starka korvar t ex chorizo för mer smak och sting.

Tips på andra goda korvrätter:
Img 3871.jpg

Falukorvskebab (<klicka för recept)

Lyxiga Korvgratängen (<klicka här för recept)

Krämig Korv & Potatisgryta (<klicka för recept)

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under bilden.

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

155
Kommentera
ANNONS

Snabb Sommartårta

Enklaste sommartårtan

Hoppas du njuter av din sommar även om vädret faktiskt stundtals känns som ett skämt. Allt mitt hopp ligger faktiskt i att augusti ska bjuda på ett härligt väder istället. Det brukar i alla fall bli så när juli varit dåligt, men ingen idé och bli besviken. Känns inte som det är någon ordning på vädret i världen överhuvudtaget. Något som det däremot är ordning på är att man kan baka världens kanske snabbaste sommartårta på ett superenkelt vis. Den här sommartårtan blir alltid omtyckt när man bjuder på den, det kan jag lova. Du kan dekorera den exakt så som du vill. Jag tycker det är extra vackert när man kan använda ätbara blommor på sommartårtan, det passar sådär extra bra. Jordgubbar och Daim kan väl heller aldrig bli fel.

Daisy Tårtfat (som jag älskar) hittar du HÄR. Finns i flera olika storlekar och färger, flera var på jättekampanj just nu. Kika HÄR.

Snabba Sommartårtan, ca 8 bitar

2 påsar citronmuffins (Hägges köpte jag)
6 dl grädde
100 g cream cheese (typ Philadelphia)
1/2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 ask jordgubbar
1 dubbelDaim

Gör såhär:

1) Börja med att vispa all grädde. Ta ur ca 3 dl av grädden och lägg i en annan bunke.

2) Tjoffa jordgubbarna i 4 delar. I en av gräddbunkarna, ha i cream cheese, florsocker, vaniljsocker och ca 1 dl av jordgubbarna. Blanda ordentligt.

3) Lägg 1 påse citronmuffins på ett tårtfat. Jag la dem som formen av en tårta. Bred över fyllningen från den bunken med bl.a. jordgubbarna. Lägg 1 påse citronmuffins över fyllningen. Fyll sedan på med resten av grädden och spackla in tårtan med den.

4) Toppa med jordgubbar och hackad Daim. Ha gärna på ätbara blommor också. Servera!

Tips på vad man även kan använda tårtfat på fot till. Servera en härlig sommarsallad på. Ser ju så himla härligt ut! Denna sommarsallad är det jordgubbar, vindruvor, spenatblad och fetaost på. HÄR hittar du tårtfaten.

Här följer tips på andra härliga snabba tårtor:

Karuselltårta – Rulltårtstårta (<klicka för recept)

Sandwichtårta (<klicka för recept)

Supergod snabb Smördegstårta (< klicka för recept)

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under bilden.

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

167
Kommentera

Krämig Kycklingpasta med Västerbottensost

Kycklingpasta

Jag gjorde en aaaalldeles fantastiskt god kycklingpasta här hemma häromdagen. Familjen slukade hela i ett nafs, hade en önskan om lite matlådor kanske men tji fick jag. ☺️ Det var ett mätt gäng som satt och ojade sig i soffan här hemma. ”Man åt kanske för mycket….”. Haha, då vet man att det var gott ju. I den här kycklingpastan hade jag i allt som kan tänkas vara gott. Bacon, vitt vin, timjan, vitlök, kycklingfond, västerbottensost och grädde. Det kan bara inte misslyckas.

Krämig Kycklingpasta, 4-5 port

3 stora kycklingfileer

1 pkt bacon

2 schalottenlökar

2 vitlöksklyftor

2 tsk tomatpure

1 1/2 tsk dijonsenap

1 tsk honung

1 kycklingbuljongtärning

2 msk kycklingfond

1 msk hackad färsk timjan

Salt & peppar (var lite försiktig med salt då vi har i fond, Västerbottensost och buljong också)

1/2 citron saften

2 dl vitt vin

3 dl grädde

2 dl Västerbottensost

500 g linguine

Gör såhär:

1) Skär kycklingen i mindre bitar. Klipp baconen i mindre bitar också. Stek kycklingen tills den är klar och ställ undan. Stek också baconen tills de är på väg att bli knapriga, ställ undan.

2) Pressa vitlök, hacka schalottenlök och ha i tillsammans med olivolja i en stekpanna. Fräs runt tills allt mjuknat. Klicka i tomatpure och dijonsenap och rör runt.

3) Ha i kycklingen och baconen. Hacka sönder kycklingbuljongtärningen och ha i den, häll också i kycklingfond. Ha i timjan och honung. Pressa i citronsaft. Rör runt.

4) Häll på vinet och låt sedan puttra tills vinet reducerats (försvunnit) nästintill helt. Rör om då och då.

5) Häll på grädden och låt puttra en stund. I ca 5-7 minuter sådär. Rör om då och då. Ta av från värmen och ha i Västerbottensost och låt den smälta ned.

6) Koka pastan enligt anvisning. Ha sedan i ca 1 dl pastavattnet i kycklingen, rör runt och låt koka upp. Ha sedan i pastan och rör runt.

7) Toppa med lite klippt persilja och Västerbottensost.

Här nedan kan du kika på fler kycklingrecept:

Mango chutney kyckling (<klicka för recept)

Gratinerade kycklingrullader med Västerbottensost (<klicka för recept)

Kyckling cashew (<klicka för recept)

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under bilden.

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

346
6 kommentarer