Livet kommer liksom emellan allt ibland. Funderingar, oro och livet tar lite mer plats. Idag är jag glad att det är fredag, dessutom långledigt för Milo. Hurrraaa!
Igår kväll kom Arne och hämtade tavlan. Han älskade den och det gjorde mig såklart superglad. Det är det enda som är viktigt ju!
Hur mås det? Ja min fuldag har hållit i sig hela långa dagen. Blev inte så mycket snyggare under dagen, haha…lite roligt det där hur vissa dagar blir. Imorgon ska jag kliva upp och gå ut till badrumsspegeln och säga: ”Damn woman vilken kalaspingla du är alltså!” så får vi se om det blir bättre imorgon.
Om ett par timmar kommer Arne och hämtar tavlan som jag målat. Jag blev som besatt av den nästan, kunde inte sluta. Bara fortsatte och fortsatte, var kissnödig som helskotta men kunde verkligen inte slita mig ifrån den. Farligt när man fött tre barn, kan lätt hända en olycka. Kollar ni riktigt noga så kanske ni hittar en liten detalj i den som kanske är lite oväntad.
Får hoppas att han ska gilla den massor, då blir jag så glad. Den skulle vara dramatisk och färgglad och det tycker jag att jag fick till. Ska bli skoj att se den när den hittar sin plats i sitt nya hem.
Kommer ni ihåg när jag målade såna här brickbord? Hittade bilderna häromdagen när jag gick igenom datorn och blev så sugen på att tillverka såna igen. Då kommer de nog bli i samma stil som de tavlor jag målar nu.
Blir nog att kvista iväg och inhandla lite brickbord.
Hepp, nu ska jag ta lite kväll här. Hoppas Du haft en fin torsdag, imorgon är det FINFREEEEEDAAAAAG! Wihooo….
Måste tipsa dig om världens enklaste och härligaste efterrätt. Perfekt för lördagsmiddagen kanske? Vackert, elegant och väldigt gott.
AFTER EIGHT BOXAR 4 PORT
16 st after eight bitar
Jordgubbar
Florsocker
Hemgjord vaniljglass:
3 dl vispgrädde
2 ägg
0,5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
Gör såhär:
1) Börja med att göra glassen. Vispa grädden medelhård.
2) I en annan bunke knäcker du i äggen, ha i florsocker och vaniljsocker. Vispa till en ljusgul fluffig smet.
3) Tillsätt den vispade grädden och vispa på låg hastighet till du har en jämn fin smet.
4) Häll allt i en behållare med lock. Ställ i frysen i 4 timmar. Blanda sedan runt varje halvtimma de första 2 timmarna för att minska iskristallerna. Har du en glassmaskin kör du glassen i den tills den är klar, brukar ta ca 30 min.
5) Ta ut glassen ur frysen ca 30 min innan servering. Skopa sedan ur ca 1 dl glass till varje portion. Ta sedan 4 after eight bitar och fäst på varje sida av glassen så du bildar en box. Toppa med en jordgubbe och pudra med florsocker. Vill du kan du ha chokladsås över också.
…..oh my god vilken herrrens fuldag jag har idag. Haha, alltså allt blev fel i morse. Håret är som någons gamla pubeshår fastnat på min hjässa. Sätter i mitt clip-on set och då ser det ut som pubeshåren fått ett rakt skägg.
Ämen jag svimmar så fel det kan bli ibland. Sminkade mig lite snabbt, tog så lite som möjligt, för när man har fuldag så kan det nästan bli ännu värre när man försöker sminka över det på något sätt.
Jag är svälld, har haft ägglossning från helvetet. Det är som att kroppen skriiiiiker i panik att liksom försöka fortplanta sig de här sista åren som det ens är möjligt så då smäller den till med en ägglossning som får äggstocken att skramla runt som en berg och dalbana där i tjejmagen. Fifasen alltså…. AJ! Åkte förbi apoteket i morse och köpte på mig allergitabletter och värkisar för att klara den här dagen. Allergin är för den pollen som snart är här, jag har i år startat lite tidigare för att se om man kan mota Olle i grind?
Todiloo från pubesbruttan. Casual thursday med luvtröja. Perfekt för en fuldag!
Dessa saftiga blåbärsrutor bara måste ni testa att baka. Enkelt att svänga ihop, väldigt gott och saftigt och lätt att bara frysa in om man inte orkar äta allt på en gång. 🙂 Det är inget bakpulver i utan dessa blir lite mer som en kladdkakebit. Hur kladdiga de ska vara avgör du med gräddningen. 30 min är i alla fall max för mina, sen blir dom för torra. Så pass upp där. 😉
Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration.
Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.
Vaknade upp till en riktigt pissig dag faktiskt. Molande negativitet i hela kroppen. Som tur var så fick jag och världens bästa Arne ihop ett möte.
Arne är fd marknadschef i Enköping och känner väl typ alla i vår lilla småstad. Han är en ”doer” ändå ut i fingerspetsarna. Han får saker gjort på ett helt sjukt sätt…. Jag tror att nästan alla Enköpingsbor vet vem han är faktiskt. Det var också Arne som köpte reklam till lilla Enköping då när jag var med i Hela Sverige Bakar.
Arne har blivit en form av mentor för mig kan man säga. Honom kan man bolla om allt med. Jag har så mycket att lära av honom faktiskt, mer framgångsrik person får man leta efter alltså. En person jag klickar så oerhört bra med verkligen.
Nu har han beställt en tavla av mig. En tavla som ska gå helt i djurgårdens färger. Ska också sätta dit ett litet Djurgårdsemblem på tavlan som knappt ska synas. Så jäkla kul ide, ska bli kul att göra den!
Tack snälla fina ni för alla fina kommentarer. Det är som att ni vet vad ni ska skriva när jag blir ledsen och låg. Det hjälper verkligen. Nu var det ju helt annat att komma in och här och läsa.
När vi kom hem från jobb så packade vi fotbollsväskan och sen var det vidare till träningen. Milo älskar sin fotboll men idag var han lite tröttmössa. Han åt som en häst när vi kom hem så han var nog hungrig. Han åt ändå lite gröt innan vi åkte till träningen. Jag tror att han växer så det knakar just nu.
Som jag skrev så skulle vi gå ut och gå lite. Medan Milo tränade så gick vi en sväng, började regna på vägen men vi knatade på ändå. Rätt skönt ändå att gå i lite regn.
Det är inte förrän nu som vi lämnar Milo på träningarna en stund. Det är inte många föräldrar där längre för att titta, för bara ett par år sedan stod nästan alla där. Vi tycker iofs att det är lite kul och stå och titta när han tränar men vi känner ju samtidigt att det säkerligen är lite bra för honom att bli lite självständig och fixa träningarna utan att vi är med hela tiden.
Vi är lite hönsmorsa och hönsfarsa sådär kan man säga. Hänger inte riktigt med i svängarna tror jag. Haha….
Nu blir det soffan och TV här en stund innan jag säkerligen somnar rätt snabbt.
Inlägget innehåller reklam och annonslänkar för Cellbes.
Sitter på fotbollsträning här och tänkte snabbt kika in till dig med ett tips. Våren och sommaren är på intågande och jag har fått en liten dille på brallor med mönster, tycker det är såååå fint!
Var precis in på Cellbes nämligen och såg att Happy Holly återigen släppt dessa >>snyggingar till byxor<<. Ni var många som frågade var de var ifrån när vi var på MSC kryssningen. Då var dom tyvärr slut men nu finns de åter i lager.
Väääärldens skönaste bralla i trikå. Sitter som en smäck och är sååå sköna på. Som att krypa i en mysbralla.
Just nu kör Cellbes en liten rajd också. Alla rabattkoder ser du här ovan. Glöm inte att använda dem om du shoppar loss nånting!
Det kallas för pannkaksröra. Det ser lite ut som äggröra men smakar fluffiga härliga pannkakor. Du äter pannkaksröra med det som du brukar äta pannkakor. Och det blev verkligen en höjdare. Testa pannkaksröra i helgen nu eller varför inte överraska familjen mitt i veckan?
2 dl glutenfri mjölmix (vanligt mjöl för icke glutenfritt)
1 msk fiberhusk (behövs ej om du gör på vanligt mjöl) 3,5 msk strösocker 3 tsk vaniljsocker en nypa salt 1 1/4 dl mjölk 3 äggulor 3 äggvitor
Gör såhär:
1) Blanda mjölmix (vetemjöl), fiberhusk, strösocker, vaniljsocker och salt i en skål. Vispa i mjölk och äggulor. Vispa äggvitorna till ett vitt skum, jag brukar ha som riktlinje att det blir små bergstoppar när jag lyfter ur visparna ur smeten, då är det klart . Vänd ned detta i smeten försiktigt så fluffigheten blir kvar.
2) Klicka i smör i en stekpanna och smält på låg värme. Obs, det måste vara låg värme annars bränns pannkakan innan den gräddats klart. Häll ned smeten och jämna till försiktigt. Stek i några minuter.
3) Vänd den stora pannkakan och stek på andra sidan tills den är genomgräddad. När den är genomgräddad så drar du isär pannkakan till små bitar – ca 2-3 cm stora. Jag använde två trägafflar. Häll i lite mer smör och grädda den någon minut till.
4) Servera med pudrat florsocker över, lite sylt och eventuellt lite vispad grädde. Sååå gott!
Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration.
Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.
Har inte hunnit in till dig förrän nu. Fladdrade iväg till storstan i morse och har haft fullt upp. Nu har jag dock satt mig för att jobba vid datorn lite. Trist nog så möttes jag av en tråkig kommentar när jag loggade in.
Den här kommentaren kan tyckas inte så farlig, men den tog lite hårt. Jag har tagit som en regel att inte fokusera på dumma eller plumpa kommentarer. Jag vill ha en härlig atmosfär här och jag vet att ni är många som också gillar att det är bra stämning. Det gör ju de flesta, drama är jobbigt och ont i magen för mig.
Men så kommer det dagar. Vissa dagar tar man åt sig mer. När det kommer till recepten så ligger det oftast jäkligt mycket jobb bakom. Man har provbakat, man har misslyckats, man har funderat och det har gått åt en hel del ingredienser. Inte alltid, men det receptet som detta handlade om låg det ganska så mycket jobb bakom. Det handlar om mitt Havregrynsbröd i långpanna, det är ett av mina mest besökta recept. Varje dag är det hundratals som besöker det receptet. Jag har fått bekräftat både en och två gånger att det verkligen är ett toppenrecept. Jag var så jäkla glad när jag lyckade så himla bra med det. Jag minns när jag skrev inlägget….äntligen hade det blivit sådär perfekt som jag önskade och jag kunde äntligen dela med mig av det. Att få dela med sig av ett recept som man vet är jättegott och enkelt att baka är liksom 10 poäng för mig.
Sen kom det en sån där kommentar. Även fast den inte är så elak så är den det för mig. Den är sårande rent av. Personen skalade bort alla personliga utrop och kommentarer som jag gjort i inlägget och tyckte då att brödet blev bra. Personen förvånades också över kvinnoansiktet (mitt ansikte) och undrade vad som var viktigast i en receptsamling? Antar att personen menade om bilden på mig eller receptsamlingen var viktigast? Och här har jag gått och trott att det är lite härligt med personliga utrop och kommentarer i ett recept….
Jag hajjar att personen inte verkar ha så stor koll på hur en blogg fungerar, men har man inte koll på läget kan man ju skita i och skriva något alls. Personens ”gott bröd” i slutet känns som en fet smäll. Som att när personen fick gå in och tycka att mitt ansikte högst upp och min personliga skrift i inlägget var skit, ändå använda mitt recept och tycka att det dessutom var gott så har ju personen fått det den ville.
Nä, en för personen harmlös kommentar som tog hårt på kvinnoansiktet som kämpat en del för att få ihop det här receptet…… Jag vet att ni tycker att jag ska ignorera det och istället fokusera på allt snällt som skrivs och alla tack jag får. Absolut, men idag är jag känslig och då gör en sån här kommentar lite extra ont. När pms:en är över sen kommer jag förmodligen skratta åt den här personen….men som sagt, inte idag.
Min vy just nu. Skönt att bara sitta och titta rakt ut. Inte känna eller tänka något, bara glo. Känslan av att bara glo kan vara väldigt skönt. När jag kommer hem idag ska jag ta en promenad. Ska ställa mig med ryggen mot ett träd. Ibland kan man må bra av att rota sig. Det har min mediumkompis Carola lärt mig. Det gör man genom att ställa sig med ryggen emot ett träd, tänka att det växer rötter ner i jorden ur ens fötter, samtidigt kan man tänka att det växer uppåt mot toppen från huvudet också. DET ska jag testa idag.