Lilla altanen

Inlägget innehåller annonslänkar genom reklam för Indiska.

Godmorgon älsklingar!

Tack för klicket på hjärtat, så jäkla sjåpig är jag men jag blev liksom rörd. Fifasen så gulliga ni är. ❤ ÄLSK!

Igår åt vi våra första mjukglassar på torget för i år. (Var duktig och räknade in den i Lifesum appen – ska prata mer om det i ett senare inlägg). Haha – Milo passade på att kladda ner sig lagom till fotot. Idag är det svårt att få till ett foto som är normalt med sin 9 åring. För det mesta är det grimaser, eller som här när jag ska ta foto och han kladdar in hela glassen i fejset. Haha…han har fått sin mammas humor den här pojken. ❤

Idag har jag startat denna fredag med att ta en promenad. Ljuvliga tider att promenera i nu. Det är helt galet hur annorlunda det är nu mot i Januari när jag gick.

Det här är taget den 6:e januari i år. Svinkallt och is på hela Mälaren.

Samma ställe fast i morse. Så varmt också så jag fick öppna dragkedjan på min tunna jacka fast det var tidig morgon.

Har suttit på vår altan på baksidan och ätit min morgongröt. Har småfixat här på altanen lite för att vi ska kunna sitta här och äta just frukost på morgonen. Mattan brukar ni fråga efter, den är från Indiska men den fanns inte kvar nu när jag kollade. Dock så hade de fått >>>Frukostskålen<< är förresten också från Indiska, såg att de nu hade ta 4 betala för för 3 på dom. Finns i flera färger.

Igår fick vi också upp en segelduk ovanför den lilla altanen. Blev genast lite mer ombonat. Ska ta bättre bilder på allt sen.

Planen för altanen på baksidan nu är att det ska byggas räcke på den altan som redan finns, det ska också byggas ut en bit altan till som är bredare. Där ska vi ha solsängar och bubbelkoppen stå. Vi ska också bygga en trapp till altanen…. Så jag sitter som bäst och letar inspiration till allt det här. Pinterest är bra, där hittar man alltid massor med inspiration. Var hittar du inspiration?

Hepp, nu lite jobb. Idag kör vi halvdag känner jag. Milo är ledig från skolan idag så kanske hinner vi hitta på något mys sen.

Vi hörs av lite senare!

Kram Nina

1
1 kommentar

Cheddargratinerad potatis med bacon

Cheddargratinerad potatis

1 kg potatis

1 dl ranch dressing (amerikansk dressing, finns på ICA, hittar du inte kan du köpa RANCH-dip)

1 pkt bacon

1 dl riven cheddarost

2 msk persilja

1/2 tesked salt peppar

olivolja till pensling av folie eller bakplåtspapper

Gör såhär:

1) Tvätta och skiva potatisen i ca 1/2 cm tjocka skivor.

2) Strimla och knaperstekt baconen

3) Hacka persiljan.

4) Ta fram en stor bit folie eller bakplåtspapper (funkar såklart med en ugnsform också men lite roligare och festligare utan) som du viker en gång och sedan penslar med olja.

5) Lägg i potatisskivorna i folien. Häll på ranchdressing, bacon, ost, persilja och kryddor. Gratinera i ugnen på 225 grader i ca 30-40 min. Ett tips är också att göra dessa på grillen. Tar ungefär lika lång tid.

6) Ha på mer ranchdressing innan du serverar.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

 

80
9 kommentarer

Älskade härliga dag

Godmorgon! ❤☀

Åh vilken dag och kväll vi hade. Dagen började med jobb i Stockholm. Ett soligt Stockholm är ljuvligt!

Lite lunchhäng på konserthustrappan på Hötorget. En närgången duva hittade nåt att äta på. Den här satt precis bakom mig. Huuuu….

På eftermiddagen styrde bilen hemåt igen. Hejdå fina Stockholm. Hoppas vi kommer ses massor denna sommar!

Vi blev sen spontant inbjudna till poolmys hos ett par vänner. Redan på eftermiddagen drog vi dit.

Så himla inbjudande så det var inte klokt. Poolen var uppvärmd till 25 grader. Det fanns två förväntansfulla på plats.

Här satt de och laddade för fullt. Själv så säger jag ”not so much”. Ibland känns det som jag hellre skulle sitta med ögonlocken vända ut och in en hel kväll än att bada i en pool. Alltså, jag avskyr känslan rent fysiskt. Det där med att kliva ned i kallt vatten. Fifan säger jag! När ytan möter huden på låren, på magen….Ämen usch. Men om vattnet är svinvarmt, ja då är jag den första att hoppa i.

Tjoff – ned i poolen. Här var det inga grimaser ens. Pang rätt i bara. Vad har dom för hud? Hur klarar dom det utan att röra en min?

En öl vid grillen en varm sommarkväll! Finns inte mycket som slår det ju.

Det blev en mycket trevlig kväll! Djupa samtal varvades med skratt och god mat. Fasen så jag njuter av det här alltså! Detta väder! Man lever igen ju. ☀❤

Nu ska vi ta tag i dagen! Vi sitter just och diskuterar hur vår dag ska se ut? Måla husvagnen? Bygga staket? Åka till Stockholm och mysa med picknick? Ja, vi får se vad det blir?

Vi hörs sen i alla fall – idag lovar jag att skönhetstipset och receptet kommer upp.

Njut av vädret mina fina läsare! Klicka gärna i hjärtat så jag vet att ni finns. ❤

KramNina

5
Kommentera

Stekt fläskfilé med kantarellsås

Åh den här rätten var det verkligen längesen jag gjorde. Detta är verkligen magiskt gott och kantarellsåsen till fläskfilén är så god så den går att dricka. Måste bara dela med mig av det här receptet igen!

STEKT FLÄSKFILÉ MED KANTARELLSÅS

1 fläskfilé

ca 4 msk äkta smör

1 liter färska kantareller

1 schalottenlök

3 msk kalvfond

1 msk kantarellfond

2 dl vitt vin

3 dl vispgrädde

Salt & vitpeppar

Gör såhär:

1) Skiva fläskfilén, salta och peppra skivorna och stek dem tills de är genomstekta helt. Lägg dem i en form, ställ i ugnen på ca 100 grader.

2) Strimla kantarellerna grovt, hacka schalottenlöken också. Stek kantarellerna i en torr stekpanna tills de vattnat av sig det mesta.

3) Klicka i smöret och den hackade löken. Låt fräsa runt i några minuter.

4) Häll i båda fonderna, vitt vin och grädden. Salta och peppra. Sjud såsen på svag värme i ca 20-30 min. Rör om lite då och då.

1
Kommentera

Njuter vi?

Goodmorning!

Jag skulle kika in till dig igår innan jag somnade men vaknade mitt i natten och märkte att jag missat det alldeles.

Igår blev en lugn dag hemma. Låg t.o.m i vår loungesoffa och filosoferade en stund. När Tony och Milo åkte till fotbollsträningen klippte jag Elliot och sen hem till mamma och pappa för att lämna en påse bullar. Pappa hade fått craving så då åkte jag dit med en leverans. Snäll dotter va? På kvällen så grillade vi igen. Det blir en hel del grillande nu. Man är utsvulten på fina varma kvällar så nu gäller det verkligen att ta vara på dem.

Igår blev det grillad fläskfile, hasselbackspotatis, halloumi, 2 såser och sallad. Jag åt ett laxpaket istället för kött då jag inte äter det så mycket längre.

Igår satt vi upp våra runda dekorationer på altanen. Var tänkta som insynsskydd i vårt förra hus men det blev aldrig bra. Såhär var dem ju riktigt mysiga.

Blev en ljuvlig kväll med en brinnande himmel. Lika fascinerad av det varje gång och lika svårt är det att få in det på bild. Det är ju mycket mer magiskt i verkligheten.

I morse pratade jag först med en krasslig son därhemma. Det är jobbigt att vara krasslig i den här värmen. Tur att vi hittade hans fläkt och sen brassad på AC:n hemma så vi fick lite nedkylt hemma. Våra stora fönster hemma slukar in all sol hemma så det blir ganska varmt inomhus.

Tog min vanliga runda i morse och jag blir lika tacksam varje gång jag får chansen att ta den nere vid vattnet. På morgonen när det är sådär underbart lugnt är det ju magiskt.

Nu ska jag avnjuta den här smörgåsen till en kopp koffeinfri latte. Sitter och jobbar här idag i några timmar.

Ska ni göra något speciellt ikväll? Brukar ni göra något på Kristihimmelfärd? Jag vet inte vad vi ska göra, inget planerat i alla fall.

Här inne ska du få ett härligt recept, det blir ett skönhetstips också så håll utkik.

Vi hörs sen!

Kram Nina

1
2 kommentarer

Spännande!!! Nu blir det bebis

När man får en sån här kommentar:

Snälla rara Cajsa, håll oss uppdaterade! Vi vill veta allt ju. Hur långt har du mellan värkarna? När var BF (beräknad förlossning)? Vet ni vad det är? Åååååh….kom tillbaaaaaaka och berätta!

0
Kommentera

Marinerade laxpaket med vitlök och honung

Nu i försommartider så är det ju superhärligt att använda sig av grillen när man lagar mar. Finns ju inte som är mer sommar än det. Foliepaket med härlig marinerad lax inuti är inte fy skam då kan jag meddela!

Marinerade laxpaket med vitlök och honung.

1/4 dl Sojasås

1 bit ingefära, riven

2 vitlöksklyftor, pressade

1 msk honung

2 rödlökar, skuren i 1/2 halvmånar

4 laxfiléer

2 röda paprikor, skuren i bitar

1 huvud broccoli, skuren i floretter

2 salladslökar, hackade

Gör såhär:

Förvärm ugnen till 190 grader.

Gör marinaden:

1) I en liten skål, kombinera sojasås, ingefära, vitlök och honung.

2) Förbered ca 12×18 cm stora foliebitar. Placera en handfull lök och en laxbit över det med hudsidan neråt i mitten av folien och skeda över såsen – tänk generöst.

3) Dela upp paprika och broccoli för att lägga runt laxen, paketera sedan folien runt laxen och stäng igen varje kant tätt.

4) Placera foliepaketen i en ugnsform och tillaga i ca 20 minuter i ugnen. Alternativt så tillagar du laxpaketen på grillen i ungefär lika lång tid. Öppna foliepaketen försiktigt när du tatt ut dem ut ugnen. Garnera med grön lök och servera med ris eller kokt potatis.

Följ gärna min Instagram för många fler recept, inspo, tips och livet i största allmänhet.

35
5 kommentarer

Sommardag

Mitt i natten för mig. Ville bara skriva till dig innan jag går och lägger mig. Har just duschat och skulle ta ett foto men var visst inte beredd på blixten…

Haha…. snöööööögg!

Wow vad vi fixat och donat hemma idag. Först jag innan Tony kom hem och sen har vi kört järnet tillsammans. Vi har röjt i vårt förråd och fått ordning på massa kartonger som bara stått och väntat. Jag har tvättat som en besatt, äntligen börjar tvätthögen minska. Jag har ställt i ordning på altanen på baksidan. Plockat och fixat. Ibland har man energi för fler! Ibland inte alls. Fick nåt ryck idag på eftermiddagen och då bara körde jag.

Åkte i alla fall och hämtade minigrisen vid tvåtiden. Undra hur många ggr man suttit i den här korridoren och väntat? Varje gång blir man lika glad när man får se hans lilla ansikte.

Snacka om att denna sladdis till barn gett mig såå många lyckliga stunder. Funderar ni på en sladdis så säger jag KÖR PÅ BARA! Det är ju liksom helt fantastiskt på alla sätt. Så glad att mitt liv blev som det blev med separation och allt vad det innebar, annars hade han aldrig funnits. Ja, alltså…inte önskar man att man ska få separera. Det var det värsta jag genomgått…men jag är lycklig över hur det blev sen och vad som kom till mig då. En man att älska så vansinnigt mycket och en liten pojke till som jag aldrig någonsin trodde jag skulle få. ❤

När vi kom hem åkte ananaslinnet och shortsen på. Sen var det ut och spela boll som gällde.

Ljuvligaste synen! En underbar unge som njuter av SOL och värme. Varje minut ifrån data och spel är LYCKA och framgång! Snart ska också studsmattan upp i vår trädgård, vi ska bara inhandla ett nät som passar till den. Sen ska det hoppas också, inte bara fila på skotten.

Har just ätit lite kvällsfika. Majskakor med banan och kanel och en kopp grönt te. Nu kan magen gå och sova. Kan inte sova om jag är hungrig nämligen.

Ha en fin kväll och sov så sött!

Kram Nina

4
3 kommentarer

Blomkål & bacongratäng

Dags för ett toppentips på en god gratäng som du enkelt svänger ihop. Denna gratäng kan man äta som den är eller så bjuder du på den till någon kött eller kycklingrätt.

Fyllning:
1 blomkålshuvud
2 paket bacon
bladpersilja
salladslök
hackade jalapenos

Oststanning:
3 dl creme fraiche
3 dl riven ost
3 dl grädde
salt
peppar

Topping:
pofiber
paprikapulver

Gör såhär:

1) Dela blomkålen och knaperstek bacon. Lägg all fyllning i en form. Jag gjorde många små formar.

2) Blanda ihop oststanningen och häll över. Lägg över toppingen och tilllaga i 175 grader ca 50 min, tills blomkålen är mjuk.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)

21
Kommentera

VECKOMATSEDEL

Dags för en veckomatsedel! Som jag berättade tidigare idag så kör jag på lite hälsosammare stil nu. Behöver komma i fas och då är det grymt bra att vara stenhård med veckomatsedel t ex.

MÅNDAG

Thaikyckling med jordnötter och risnudlar

TISDAG

Fetaostbakad lax med persiljesås och ris. 4 pers.

400 gr laxfile

1/3 pkt fetaost

färsk dill

2 dl creme fraiche (tänker du lite magrare går det bra med kvarg eller matlagningsyoghurt)

färsk persilja (jag använde fryst)

salt

peppar

1 tsk honung

½ dl solrosfrön

Gör såhär:

Lägg den frysta laxen i en ugnsfast form. Salta och peppra. Skiva fetaosten och lägg det på laxen. Klipp över färsk dill. Strö över alla solrosfrön. Ställ in i ugnen på 225 grader i ca 20 min. Koka under tiden riset samt gör såsen.

Såsen gör du såhär:

Blanda creme fraiche (kvarg/yoghurt), salt, peppar, persilja och honung. Jag använder fryst persilja i kartong, perfekt att bara ta fram och strö i t ex en sån här sås. KLART!

Detta var verkligen jättegott, hela familjen åt med god aptit så detta är en höjdare.

ONSDAG

Ninas Chili Con Carne

TORSDAG

Fyllda Zucchinihalvor

FREDAG

Fläskfilegryta

VECKANS GOTTA

Nyttig glutenfri muggkaka

2
Kommentera
© Niiinis Kitchenlife
Powered by ProAd
Follow