Kräkmagad

Godmorgon raringar! ❤

Jag blev väckt av Milo redan kvart över 5 denna morgon. Nu när jag vant mig vid att snarka längre om morgnarna så känns det som att vakna mitt i natten. Fråga mig i vinter igen? Då kommer jag käka lunch vid 5-rycket….. Hahaha!

Hörni, såhär ser man ut efter en joggingtur. Helt slut var jag, orkade liksom inte stänga munnen ens! Haha…. Svetten sprutade och jag var andfådd som en gammal get. Herre-min-jee vad tungt det är att springa. Jag bär ju på extrakilon dessutom så då när jag sprang när jag tränade innebandy på elitnivå och nu är som att jämföra sniglar som springer (?) mot geparder. Sen känns det som det är ett jäkla skumpande på allt. Pattisarna lever sitt eget liv på framsidan och rumpan sitt eget på baksidan liksom. Men gissa om jag är stolt över mig själv som joggar? Helt otänkbart för bara någon månad sen. Jag joggar och går omvartannat men sträckan jag joggar blir längre och längre för varje gång. Kanske vågar man anmäla sig till ett lopp framöver? Har du tips på något bra lopp?

Efter jobb och min joggingtur så skickade Carola och frågade om vi skulle åka ut till hennes stuga för att käka lunch och mysa på bryggan. Det ligger så vackert precis bredvid vattnet. Gissa om det var mysigt att sitta här och njuta? Sån jäkla idyll alltså!

Alltså det här kaffet på bryggan var magiskt härligt. Att sitta och njuta såhär är ju höjden av vardagslyx och jag älskar verkligen Sverige på sommaren. Lite koffeinfritt kaffe på det med havremjölk måste ju toppa känslan ytterligare….

Carola ville bjuda mig på världens godaste choklad. Kan säga att det var den! Heeeeelt fantastiskt god alltså! Den är helt vegansk och innehåller kokossocker istället för vitt socker. Idag ska jag åka och bunkra upp kan jag lova! Detta ska alltid finnas i vår kyl. Fantastiskt gott att ta en bit till kaffet.

Ta en bit till kaffet? Kan inte låta bli och känna mig som 157 år när jag skriver så. Haha….

Väl hemma så blev det sen kvällsmat, jag fick njuta av den här fantastiska torsken. Torsk är sååååå gott. Älskar det vita fasta köttet i fisken…. Sen älskar jag gös också. En stekt gös med hemlagad potatismos och en kall dillsås får det att drypa ur min mun nu. Någon dag ska jag åka ut till något som heter Ängsö Fisk. Ska vara ett toppenställe att handla sin färska fisk ifrån.

Apropå fisk. Jag var ofta med min pappa och fiskade som liten. Då fick jag också lära mig att rensa fisk. UÄK! Så vidrigt… jag ville nog bara visa mig duktig för pappa för idag skulle det inte fall mig in. Gröpa ur tarmar och skit…. jag spyr! Jag är kräkmagad när det kommer till tarmar och sånt. Sen blev det inte bättre av att finnar har en traditionell rätt som heter Kalakukko…. du som läser det på svenska måste tro att finnarna inte är kloka för det där låter som något med k*k ju. Hahahaha….. Men detta är alltså ett surbröd som är fyllt av inbakade små mörtar med ögon och hela skiten. En delikatess enligt finnarna – för mig, not so much. Alltså kan det finnas något vidrigare på vår jord liksom?

Well well, nu står jag och väger mellan att krypa ned i sängen igen eller ge mig ut på promenad. Får se vad som vinner?

Vi hörs senare.

Kram Nina

0
3 kommentarer

Rabarberbullar med vanilj

De här rabarberbullarna som jag ska bjuda på receptet på kommer du verkligen inte kunna motstå. Gör dem INTE om du försöker hålla igen på något sätt. Haha… här hemma gick de åt direkt!

RECEPT RABARBERBULLAR MED VANILJ

Saftig bulldeg:

150 g rumsvarmt

5 dl mjölk

50 g (1 pkt) jäst

1 dl strösocker

½ tsk salt

2 tsk stött kardemumma

ca 11-12 dl mjöl

Fyllning:

100 g smör

2 msk vaniljsocker

1 tsk stött kardemumma

2 stänger rabarber

Glasyr

1 dl florsocker

1 tsk citronsaft

ca 1 tsk vatten

Gör såhär:

1. Värm mjölken till 37°C (fingervarmt).

2. Smula ner jästen i degskålen på köksmaskinen. Häll över lite av mjölken och rör om tills jästen löses upp. Häll i resten av mjölken. Tillsätt smöret i bitar, socker, salt och kardemumma.

3. Häll mjölet luftigt direkt ur påsen i degen. Lite i taget tills du har en smidig deg som fortfarande är lite kladdig men ändå smidig. Tillsätt mjölet men spar lite lite till utbakningen.

4. Arbeta degeni köksmaskinen, cirka 5 minuter med maskin eller 10 minuter för hand. Den ska vara smidig.

5. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk cirka 30 minuter.

6. Knåda den sedan lätt på mjölat bakbord. Dela i 2. Kavla ut ena till en avlång platta som är ca 1 cm tjock.

7. Bred på det rumsvarma smöret.

8. Strö på vaniljsocker och kardemumma.

9. Lägg stängerna längst ut på långsidan,

rulla sedan ihop den till en lång korv.

10. Dela upp rullen i ca 3 cm breda bitar.

11. Lägg bitarna i en ugnsform. Tänk på att ha lite avstånd mellan bullarna så de kan jäsa.

12. Låt jäsa i 30 minuter.

13. Vispa upp ett ägg och pensla bullarna med det.

14. Grädda i 225 grader i ca 12-15 minuter.

15. Låt svalna och pudra sedan över florsocker.

16. Blanda alla ingredienser till glasyren. Häll det över bullarna.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

12
1 kommentar

Vafasen!

Hej på er!

Kände bara att jag var tvungen att skriva till er direkt nu när jag märkte det….

Fick nämligen lite gliringar om att jag inte svarar på kommentarer. Jag som VERKLIGEN försöker att göra det blev irriterad först och tänkte vafan är det nu? Ja sorry, jag har en dålig dag idag. Har fått bli så inihelsickes förbannad idag över idioter till människor så topplocket höll på att gå fullkomligt. Så när det kom flera kommentarer om att jag inte svarar så lackade jag ur på riktigt.

Men nu ska ni få se…. T ex så fick jag idag en fråga om varför jag inte svarade på en fråga angående mina dagar då jag jobbar i Sthlm. Såhär såg den ut:

Det roliga var att jag svarade på den samma dag, det kan ni se på kommentaren här i min WP-app.

Men så går jag in och kollar på bloggen och kommentarerna där, då finns den inte där. Hmmm…. vafasen då! Då kan jag förstå att jag får frågor och funderingar på varför jag inte svarar på kommentarer. Måste fråga min portal om detta? Detta var verkligen jättemärkligt…..

Även fast jag lackade först så tackar jag för infon. Nu ska vi få ordning på det här, gissar att detta måste vara något som hänt tidigare också tänker jag?

Nu ska jag göra klart några jobb här som jag måste in för godkännande. Vi hörs lite senare….

Kram Nina

0
2 kommentarer

BLÖ

Morning älsklingar!

Blir så glad när ni lämnar lite avtryck här inne. Jaha, här har man och barn gett sig av till skola och jobb. Själv sitter jag här och ska beta av dagens jobb och sen har jag lunchdejt med bästa Carola. Vi ska ska ut till deras stuga vid vattnet och njuta en stund.

Passar perfekt idag när jag vaknar upp till allergi och lite ångestgnag i bröstet. Känner mig lite frustrerad och står och trampar känns det som. Ibland tror jag att jag kan vara min egna värsta fiende. Jag kan sätta stopp för mig själv på något sätt….lite som att helt tappa självförtroendet och tänka ”Nä men inte kan väl jag och inte ska väl jag…..” Blir lite trött på mig själv faktiskt.

Alltså, jag har ju mina perioder när jag känner mig svagare och inte alls så stark och framåt. Då kryper jag undan och isolerar mig lite. Tappar självförtroendet och tror helt plötsligt inte ett skit på mig själv längre. Det där är lite jobbigt för har man perioder som man är stark och tuff och har fantastiskt mycket energi och styrka så blir det ju så tvetydigt. Typ, jag klarade det igår men idag klarar jag det inte längre.

Carola har sagt att jag ska vara rädd om min energi. Det måste jag nog, helst när mina hormoner gör så att jag försvagas i perioder.

Well well, nu ska jag ta på mig träningskläderna och ge mig ut på en runda. Rensa skalle och hoppas på lite härliga energier från endorfiner och dopamin. Ja, jag lyssnar på HJÄRNSTARK nu, den lär mig allt om det!

Vi hörs sen hörni!

Kram Nina

0
10 kommentarer

Fladdriga skinkor

Gokväll finisar! ❤

Hur mår ni? Hoppas bra, det är sjukt tyst här inne nu. Nästan så jag tror att jag blivit övergiven. Men jag antar att ni är ute och lever life. Njuter av värme, familj, umgänge, god mat och sol. Det gör ni såklart helt rätt i!

Tänkte i alla fall berätta om min dag idag. Efter jobb så blev det lunch på härliga Vapiano. Jag gillar det stället. Milo brukar också alltid vilja äta där, han älskar deras barnpizza.

Glömde ta bild men jag åt en ceasarsallad. Dumt nog tog jag small på kyckling och då fick man ju kyckling som för en 5 åring. Jaja, nästa gång vet jag bättre.

Fick akut allergi när vi satt där också. Kändes som ögonen ville hoppa ut ögonhålorna för de var så irriterade. Du vet sådär så man inte ens kan titta uppåt mot himlen för man är så ljuskänslig. Då var det perfekt att sticka in skallen i parasollet.

Inte sponsrad eller nåt men vill tipsa dig om Love Forevers rymliga >>tunika/klänning<<. Åh vad jag fått fladdra med både mage och skinkor i den här klänningen idag, SÅ jäkla skön alltså! Den är nedsatt i pris just nu så vill du ha en riktigt skön klänning i sommar passar du på att fynda nu. I vinter matchar du den snyggt till tajts eller svarta slitna jeans.

Ikväll grillade vi igen! Tycker det är perfekt sätt att laga mat på när det är så varmt som det är ute. Okej, jag får inte röra grillen, även om jag försöker får jag kalla handen….. Grillen är hans ädelsten. Ingen får slabba runt i den tydligen. Skulle jorden gå under skulle han ha oss OCH grillen under armen. Skit i resten…bara folket och grillen är med.

Jag tror att det är grejen runtom som är det najsa. Knäcka en bira. Kolla lite i luren. Sitta i solen. Vända på köttet. Kolla graderna. Dra undan den lilla luckan så det blir perfekt drag i grillen. Snacka kål eller briketter. Snacka grillflis. Snacka grillmärke. Snacka rök. Ja men du vet – nörda loss så ända inne helskotta liksom.

Jag sköter det här istället. Dukning och altanen. Här med den underbara krukan med örterna. Det vill jag verkligen tipsa om. En stor kruka på altanen med färska örter är ju så trevligt så jag svimmar. Dra loss en kvist timjan till kvällsmaten. Klipp ned lite mynta på kladdkakan eller varför inte mörscha ned det i ett glas med mojito? Rosmarin är himla trevligt i laxpaketet t ex, eller i en gräddig sås. Mums!

Nä. Nu är jag trött. Imorgon är vi redan mitt i veckan. Wow – det gäller att inte bara låta dagarna gå. Man måste stanna upp, andas djupt, se sig omkring och njuta av det allt vad man orkar. Det är att njuta av livet det – de där vardagliga stunderna på altanen t ex. Den där middagen som åts i solen med kortärmat och barfota. Den där varma cykelturen till affären. Bara ben och svettiga tinningar (och en skvätt under tuttarna också). Ja – NJUT helt enkelt. Det är fantastiskt! ❤

Ha en fin kväll nu.

Kram Nina

0
5 kommentarer

Fransk marinad

Hej på er i värmen!

Står ni ut? Eller har ni tröttnat? Det har INTE jag. Det får gärna fortsätta såhär länge till.

Grillar ni då? Det gör vi, flera gånger i veckan faktiskt. Tänkte jag skulle tipsa dig om min urgoda marinad som jag brukar köra när vi grillar kött och kyckling. Brukar faktiskt också använda den här marinaden när vi steker kött och kyckling i stekpannan.

MARINAD:

1/2 dl olivolja
2 msk soya
2 vitlöksklyftor

2 msk kalvfond
2 tsk dijonsenap
1 krm grovmalen svartpeppar
1/2 tsk salt
färsk timjan

Gör såhär:

Häll i olivolja, soya, kavlfond och senap i en bytta. Rör om ordentligt. Häll i alla kryddor och riv timjan i. Pressa i vitlöksklyftorna och rör om. Låt gärna marinaden stå och gojsa ihop sig med köttet/kycklingen i kylen en stund. Sen är det bara steka eller grilla godsakerna.

10
Kommentera

Vilken dator?

Goodmorning! ❤

Alltså det här vädret, jag är så otroligt tacksam för att vi får ha det såhär alltså. Det känns helt fantastiskt att veckan kommer att fortsätta såhär. Såg att på måndag, ja då skulle det bli 30 grader varmt. Piiiiuh! Tack och lov för AC hemma då. Med åren har man verkligen blivit sämre på att hantera värme kan jag säga. Jag får lite lätt panik när jag utsätts för hög värme, måste komma undan i skuggan. Haha…. jag och 90 åringarna.

Bilfärd till Stockholm denna dag. Idag väntar jobb i storstan. Har massor att göra på datorn, skulle behöva låsa in mig på ett rum i flera dagar och bara kötta. Nu känns det lite som jag släcker bränder och försöker hinna undan. Min dator är också knökfull med bilder så den är typ överhettad och seg. Skulle behöva göra en rensning men vet inte när jag ska hinna få till det?

Förmiddagens arbetsplats. Min gamla trotjänare till dator är med. Rödrosa är hon och börjar få några år på nacken. Ska unna mig en ny i höst hade jag tänkt. Vet inte vilken? Tony köpte en Mac till mig men jag blev aldrig kompis med den. Orkade liksom inte lära om från PC. Men nu är jag kanske redo känner jag….eller jag vet inte, vi får helt enkelt se?

Vad har du för dator och är du nöjd med den du har? Kom gärna med för och nackdelar så kanske ni kan hjälpa mig.

Ska köra vidare här nu, vi hörs lite senare!

Kram Nina

0
4 kommentarer

Ärliga listan

Halloj!

Åh vi sitter på altanen i solen och kan inte fatta att jag sitter här och svettas. Så sjukt härligt!

Fifasen, idag vågade jag springa lite igen. Går upp och ned det där. Väldigt härligt när man vågar ta ut sig lite även om hjärtat pumpar i bröstet.

Idag blev det nya naglar, dom blev precis som jag ville. Lite rosa genomskinliga. ÄLSK på det! Väldigt somriga och fräscha.

Ska sätta ihop en liten kul lista som handlar om både mig och Tony. Here it goes….

VAD GÖR DU JUST NU?

NINA: Kollar Farmen VIP med ena ögat, är fisig i magen och bloggar. Lyckats fisa ett par ggr och jag är överlycklig då en IBS mage brukar ha svårt att släppa på…. fis=inte uppblåst i magen.

TONY: Läser Aftonbladet i telefonen, tydligen om Cannes festivalen.

VAD SKRÄMMER DIG?

NINA: Åh herre, har ni tid hela kvällen? Haha, närå. Typ vad skrämmer inte? Jag är ju som bekant rädd för typ allt. Men jag skulle säga utvecklingen i världen med allt våld och alla galningar som finns där ute.

TONY: Är rörande överens med mig om vad som skrämmer.

VAD PEPPAR DIG?

NINA: Energiska människor som man vet vill en väl, som kommer med feedback och boostar en i rätt riktning.

TONY: Framtiden, det som ska hända framöver peppar mig väldigt mycket. (Lite hemligt men jag kan berätta mer sen).

VAD VILL DU HA SOM HUVUDSYSSLA OM 5 ÅR?

NINA: Jag skulle gärna vilja driva ett cafe utomlands någonstans, sen vill jag gärna ha bloggen kvar.

TONY: (Så sjukt att han svarade samma som mig). Cafe & barägare utomlands.

VAD FÅR DIG ATT GRÅTA?

NINA: Massor. Filmer, klipp, när det går bra för barnen, när barnen är ledsna, när jag ser någons lycka men också när jag ser någon som är ledsen. Sex ibland. När barn far illa. När jag är jättearg m.m.

TONY: Sorgliga filmer och när morfar dog.

VAD ÄR DET SISTA DU TÄNKER PÅ NÄR DU SOMNAR?

NINA: Oj, här är det väldigt olika. Ibland har jag ångest och då är det tråkiga tankar, ibland är jag tillfreds och lugn och kan tänka positivt om morgondagen och saker som ska hända. Barnen.

TONY: Jag brukar gå igenom morgondagen. Sen blir det lätt ”Åh fy fan vad skönt” över att jag snart ska få sova.

VAD MÅSTE DU HA HEMMA I MATVÄG?

NINA: Havregryn.

TONY: Mjölk.

LÄSER DU NÅGOT JUST NU?

NINA: Jag lyssnar ju ljudbok mest. Just nu är det HJÄRNSTARK.

TONY: Nä, men vill gärna läsa mer. Har läst ut Steve Jobs, Zlatan och Elon Musk och jag älskade det. Just ja, läste ju ”Gömda dockan” i nian också.

VAD ÄR SKÖNT?

NINA: Fotpill, bli kliad, mjuk massage, basta, att ha fått in värsta sköna läget i sängen innan man ska sova, ligga i vår loungegrupp på altanen.

TONY: Massage, sol, bada, basta, sova länge på morgonen. Att ha AC på hemma fast Nina tycker det är svinkallt.

VAD GÖR DU NÄR DU ARG?

NINA: Får läskiga stirrögon, höjer rösten, får hjärtklappning, slår i dörrar och kan säga elaka saker. Usch, gillar inte mig själv som arg.

TONY: Skriker, slår i dörrar, flyr. Är konflikträdd så jag försöker undvika det så mycket som det går – kan ibland bli svårt med en lättantänd finska i huset.

VAD ÄR DU AVUNDSJUK PÅ?

NINA: På människor som är nöjda med det de har kan jag känna mig avis på. Jag önskar att jag också slutar jaga någon gång. Annars så gillar jag verkligen inte avundsjuka…

TONY: Jag är avundsjuk på folk som vågat släppa allt och flyttat utomlands.

VAD ÄR INGREDIENSERNA FÖR EN BRA UTEKVÄLL?

NINA: Goda vänner, musikquiz, dans, lagom mycket bubbel, när man trivs i sina kläder och utseende och att Tony är med.

TONY: Bira bira bira, bärs bärs bärs. Haha, närå. Goda vänner, god öl, uteservering och när Nina är på partyhumör.

VAD ÄR DET GULLIGASTE SOM FINNS?

NINA: Bebisfötter och en bebisnäsa.

TONY: När jag köper blommor till Nina.

VAD SÅG DU SENAST PÅ EN SCEN?

NINA: Hardcore superstars och Mother Misery

TONY: Hardcore superstars och Mother Misery

Nu ska jag kolla GW:s program på fyran. Ha en mysig kväll nu.

Kram Nina

0
Kommentera

Perfekt för huden

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för NordicFeel

Ni vet ju att jag berättat för er om att jag inte kunnat använda antiage då jag blir så otroligt torr. Har ju tammetusan provat hela marknaden. Antingen så blir jag torr som fnöske eller knallröd och reagerar med fläckar och rödhet. Asjobbigt om du frågar mig, har ju känslig hud och reagerar väldigt lätt, men hur svårt ska det vara att hitta något som passar undrar man ju? Fick höra talas om att Exuviance ska ha en antiage serie som inte är uttorkande, ska ärligt säga att jag tänkte ”Jada jada, det där har vi hört förr”.

Såhär är det, jag vill fördröja åldrandet i mitt utseende, det kan jag inte sticka under stol med. Så länge jag inte kör botox och fillers så kan jag väl försöka med krämer. Jag köper gärna lite mer tid för att hålla rynkorna på avstånd, inte för att det är fult med rynkor, men jag tycker det är lite jobbigt att åldras just pga att utseendet förändras så mycket. Jag gillar inte alla förändringar.

Men i alla fall, den här krämen har jag kört med ett tag nu. Det jag först märkte var att porerna i ansiktet minskade. Det är verkligen synbar skillnad. Någon synbar skillnad på rynkor har jag inte upptäckt ännu, däremot så känns det som den stramar till huden massor.

Jag kör nattkräm. Dessa ska även vara otroligt effektiva mot akne då det tar bort oljighet och tillför fukt.

Såhär står det om dagkrämen:

Multi-Protective Day Crème SPF 20 är en unik, mild dagkräm bestående av en blandning av PHA*, vitaminer och antioxidanter. Ansiktskrämen minskar fina linjer och rynkor även på de mest känsliga hudtyper. Du får ett grundläggande UV-skydd samt skydd mot skadliga faktorer i den omgivande miljön.

*Vad är då PHA?

Glukonolakton är en polyhydroxisyra (PHA). Den är så mild att även en känslig hy kan använda den utan att känna irritation samtidigt som den är effektiv. Den tillför mycket fukt till huden, den förbättrar hudens utseende och skyddar också huden mot ytterligare skador. Den används endast av produktserien Exuviance och finns inte i några andra produkter som är direkt tillgängliga för konsumenter.

Såhär står det om nattkrämen:

Night Renewal HydraGel är en lätt silkesaktig gel som reducerar överskott av fet hy, minimerar synbarheten av stora porer och fuktighetsgivande. Du får en jämnare hudton, en smidigare hud samtidigt som fina linjer och rynkor minimeras. Ska bli intressant att se hur effektivt detta kommer vara i längden, som det känns nu så har jag riktigt höga förväntningar. Bara det här med porerna som blivit mindre på så kort tid. Fantastiskt ju. Gillar också hur den känns på huden. Dagkrämen känns jättefet när man pumpar ut den men suger in jättefort. Nattkrämen är mer som en gel i känslan. Ja, supernöjd hittills. Som sagt, spännande att se utvecklingen.

På söndag är det morsdag också, NordicFeel skickar sina paket i raketfart så får du för dig att köpa något till mamsen i familjen så passa på.

1
Kommentera

VECKOMATSEDEL

Dags för veckans matsedel. Här ger jag tips på enkla och goda maträtter att inspireras av till veckans matlagning. Jag älskar själv att få laga mat efter nya recept, det är så mycket roligare.

MÅNDAG

Gratinerade zucchini

TISDAG

Kryddig korvstroganoff

FRANSK KYCKLINGGRYTA

4 kycklingfiléer

2 dl vatten

2 morötter

3 dl matlagningsgrädde

2 msk majsstärkelse

2 tsk torkad timjan

2 msk kycklingfond

1 kycklingbuljong tärning

1 dl vitt vin

2 tsk dijonsenap

1 msk färsk timjan

Färsk persilja

Salt

Peppar

Gör såhär:

1) Skär kycklingfiléerna i mindre bitar. Stek dem runtom. Skala och skör morötter i tunna slantar. Ha i dem också.

2) Häll på 2 dl vatten, lägg i kycklingbuljong och salta o peppra. Låt puttra i ca 5 minuter.

3) Blanda majsstärkelse, grädde, färsk och torkad timjan, kycklingfond och vitt vin. Häll på det på kycklingen. Låt småputtra i ca 10 min. Skulle det bli för tjockt kan du hälla på mer vatten. När det är klart klipper du på lite färsk persilja.

4) Servera till ris och en grönsallad.

TORSDAG

Fetaostgratinerad lax med hemgjord potatismos

FREDAG

Kycklingfärsbiffar med gräddsås

VECKANS GOTTA

Toscakladdkaka

27
Kommentera