Innehåller annonslänkar

Krämig linssoppa med gott snabbt bröd

Onsdag redan

Tiden springer som vanligt och jag har fått de där första höstkänslorna, har dina infunnit sig än? För mig är hösten soppor, grytor och murriga hem med tända ljus. Så med det kom suget att börja testa lite nya soppor. Här gjorde jag riktigt enkelt för mig, men wow så himmelens gott detta blev. Du måste testa! Det blev en krämig linssoppa och ett snabbt bröd som jag bakade till. Brödet, åh det blev så gott. Har en lite sådär krispig yta och passade riktigt bra till den krämiga linssoppan. Tänk vad gott när man kan doppa brödet i soppan och surpla i sig. Den här soppan är löjligt enkel att svänga ihop, jag lovar dig! Och perfekt till hösten.

Mer soppa: ALLA SOPPOR (<klicka)


Härlig linssoppa och snabb limpa, 3 p

1 tetra milda mild tomatsoppa

1 1/2 dl grädde

100 g cream cheese (Philadelphia – vegansk om du äter veganskt)

1 1/2 tsk torkad timjan

1/2 krm cayennepeppar

Salt & peppar

1/2 msk crema balsamico

1 tetra linser (jag har dessa -> KLICKA HÄR)


Bröd:

6 dl vetemjöl (för grövre bröd så byt ut lite mot t ex rågsikt)

1 tsk salt

3 tsk bakpulver

2 1/2 dl mjölk (havremjölk om du äter veganskt)

75 g smält smör (vegansk om du äter veganskt)

1 1/2 msk ljus sirap (eller mörk sirap)


Gör såhär:

 

IMG_2085


1) Häll i tomatsoppan i en kastrull. Häll i grädde, ha i cream cheese, alla kryddor och crema balsamico. Låt koka upp ordentligt och sjuda en stund.

2) Häll av linserna och skölj dem i ett durkslag med vatten. Låt rinna av och häll sedan i dem i kastrullen. Låt värmas en smula.


Brödet:

3) Sätt ugnen på 180 grader, blanda sedan alla ingredienser i en bunke. Tillsätt mjölk, sirap och smälta smöret och blanda ihop till en kladdig deg. Lägg degen i en limpform eller som jag gjorde, i en glasform. Klä den med bakplåtspapper först bara.


Såg också denna form som jag tyckte var både fin och praktisk för t ex bröd. Ernst såklart, allt han tar i blir ju bra vad det verkar. ☺️ Finns HÄR.

Grädda i ca 50 min. Låt det gärna stå och svalna lite i formen innan du skär upp det och serverar det till soppan. Så gott med smör och ost till just den här soppan.

4) Häll upp soppan i en djup tallrik. (Här nedan kommer jag tipsa om fina djupa tallrikar/skålar som det är fint att servera soppa ur.) Ha i en klick med cream cheese som får smälta ned med soppan, väldigt väldigt gott

Tips: Servera gärna soppa som en förrätt med lite bröd till, så uppskattat och väldigt gott och lagom som förrätt.

2 pack skålar Potteryjo HÄR // Skål Scandiliving HÄR // Skål Mateus HÄR // Skål Ferm Living HÄR // Tallrik House doctor HÄR // Tallrik Broste Copenhagen HÄR

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under bilden.

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Kram Nina

 

263
Kommentera

Höst och temys

Innehåller annonslänkar för Bodystore & reklam för vår Loppis.

Godmorgon!

Nu börjar min teperiod. Sitter här just nu med te framför mig. En av mina favvosorter, Vanilla Chai. Det är nu man kommer gosa in sig i murret hemma med tekokaren igång mest hela kvällarna och njuta av allt nytt som visas på tv:n. Eller är det för tidigt? Hösten känns ändå som den står och knackar på dörren här.

Det här är en av mina favvosorter av Pukkas teer. Den här återkommer jag alltid till. Älskar det, så gott och värmande. Finns HÄR.

En annan som jag gillar är den som heter Night Time. Innehåller allt som hjälper en med sömnen. Jag tycker verkligen att den funkar de kvällar jag avslutar med den. Finns HÄR. Alla teer är koffeinfria.

Såg ni min bukett i bakgrunden? Den sista för sommaren tror jag av mina dahlior. Såg just i morse hur jag ska bete mig för att vinterförvara dem till nästa sommar. Dom har varit sååå vackra hela sommaren verkligen och blommat frenetiskt.

Här nedan tänkte jag tipsa dig om något gott att äta till den där härliga tekoppen på kvällen. Dessa bars är såå goda och tar tyvärr slut i ett nafs. Man får helt enkelt baka fler omgångar så man har. Går fint att frysa!

Ett tips till kvällsmyset när du dricker te:

Energibars, 8 st per sats

2 ägg
½ banan
1 dl solroskärnor
4 dl havregryn
några torkade aprikoser (eller annan torkad frukt)
1 msk honung
50 g mörk choklad
½ tsk rapsolja

Gör såhär:

1) Knäck i äggen i en bunke. Häll i solroskärnor, havregryn och honung.

2) Mosa bananen och klipp de torkade aprikoserna i mindre bitar. Mixa allt med en handmixer eller i en matberedare, det ska bli som en ganska så seg smet.

3) Ta en brödform som du har i bakplåtspapper i, jag har en liten brödform. Tryck ut smeten i formen. Skjuts in i ugnen i 175 grader i ca: 15-20 minuter.

4) Ta ut och låt det svalna ordentligt. Smält under tiden chokladen, droppa i ½ tsk olja (typ rapsolja) i chokladen. Häll chokladen över brödformen och ställ i kylen för att låta chokladen stelna. Skär upp i 8 bitar och plasta in. Förvara inplastade i kylen. Håller i ca 1 vecka i kylen men betydligt längre i frysen, perfekta att frysa in styckvis.

Fortsätter tipsa om Loppis & Kaffestuga nu i helgen:

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under bilden.

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Kram Nina

72
2 kommentarer

Barbecuelax med kall dillsås

Ljuvligt god laxrätt

Ett recept som jag bjudit på tidigare som tål att tipsas om igen. Galet god laxrätt om du frågar mig och min familj. Här hemma är tallrikarna renskrapade och inget finns kvar i skålar eller karotter. Sen ser man dom ligga med magarna i vädret, mätta & nöjda. Då vet man att det var lyckat! Ett tips till dig!

Kolla in: Fisksoppa med saffran (<klicka)


Jag serverade denna lax med en kall dill/citronsås som också blev alldeles magiskt god! Denna rätt bara måste du testa.

Receptsamling: Fisk & Skaldjur, över 70 recept (<klicka)


Barbecuelax med kall dillsås, 4 p

Gott med skaldjur: Godaste SkagentoastenMakalöst god Skagentårta

700 g laxfiléer

1 dl barbecuesås

1/2 dl olivolja

1 msk sojasås

2 vitklöksklyftor

3 cm finriven ingefära

3 msk teriyakisås

3 msk honung

Peppar

Kall dillsås:

2 dl creme fraiche

1 kruka färsk dill

1 citron

2 msk honung

Salt & peppar

Gör såhär:

1) Finriv vitlöksklyftorna och ingefäran, du behöver inte skala ingefäran. Lägg i en bunke. Häll i olivolja, barbecuesås, honung, sojasås, teriyakisås och peppar i bunken också.

2) Ta fram laxfiléerna och pensla dem med marinaden. Lägg i en het stekpanna med olivolja. Stek dem så de får riktigt fint färg. Pensla på marinaden under tiden.

3) Ta fram en ugnsform, lägg i laxfiléerna i den och häll i marinaden över filéerna. In i ugnen på 200 grader i ca 15 min. Kolla så laxen är klar, dela den lite med en gaffel, går den isär med stora skivor är den klar.

Kall dillsås:

1) Hacka dillen smått. Riv skalet på citronen, lägg dill och citronskal i en skål. Blanda med creme fraiche, honung och lite citronsaft, ca 1 msk. Salt & peppar.

Servera med ris och kanske en fräsch krispig sallad till. Tänk dig härlig salladslök, bladspenat, sugarsnaps, tomater, gurka, massa finhackad dill, rödlök och en skvätt citronsaft och olivolja. Blanda blanda, så gott och passar perfekt till denna rätt!

Kika gärna på dessa fiskrätter också:


Smörstekt torskrygg med magisk champinjonsås


Fiskgratäng med bearnaisesås


Laxgryta

Soft laxtacos

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under bilden.

Fler goda recept:


• Över 120 goda recept på mjuka kakor 

• Mina 10 populäraste kycklingrecept 

• 15 billiga & goda rätter

• 10 perfekta rätter för matlådan 

• Över 100 goda brödrecept 

• 8 underbara korvrätter 

• 10 enkla & extra goda vardagsrätter 

• 8 maträtter under 15 minuter 

• 20 lättlagade rätter under 30 min

• 38 goda grytor

Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.

Kram Nina

67
Kommentera

Texmex panerad falukorv med kall krämig texmexsås

Detta var sannerligen en chansning.

Men wow så gott det blev! Fick inspiration då jag såg någon som panerat falukorv med lite ost emellan. Tänkte att det ju måste bli minst lika gott med västerbottenost emellan och göra en till panering med krossade tortillachips med ostsmak. Ja men wow hörni, detta blev ju precis hur bra och gott som helst. Texmex paneringen blev jättegod till korven och faktiskt så är texmex smaker till korv riktigt gott. Detta serverades med ris, passade riktigt bra med den kalla texmex såsen till.

TEXMEX panerad korv med kall TEMEX sås, 4 p

600 g falukorv

ca 10 skivor Västerbottenost

Några msk vetemjöl

150 g tortillachips med ostsmak

2 ägg

Salt & peppar

Sås:

1 1/2 dl creme fraiche

1/2 dl Philadelphiaost

1/2 dl tacosås

1/2 tsk vitlökspulver

1/2 krm chilikrydda

1/2 krm cayennepeppar

1/2 tsk spiskummin

1/2 msk honung

Salt & peppar

Gör såhär:

1) Skiva falukorven i tunna skivor (strunt i biten längst fram, den är lite för tjock).

2) Lägg en skiva Västerbottensost emellan två skivor korv.

3) Lägg i tortillachips i en påse, slå med en kavel eller liknande så det blir smulor av det. Kavla gärna över påsen så det blir smått. I tre skålar fördelar du mjöl, ägg och tortillachipssmulet.

4) Doppa korvarna först i mjöl, sedan i uppvispat ägg, sist i tortillachipsen. Sedan körde jag dem i airfryern på 180 grader i 10 min. Har du ingen så kör i vanlig ugn på 220 grader i ca 15-20 min eller tills de blir krispiga.

5) Sås: Blanda alla ingredienser i en skål. Servera med ris.

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under bilden.

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Kram Nina

152
2 kommentarer

Veckomatsedel v 35

Godmorgon!

Jag kickar igång denna måndag (som faktiskt känns som en höstdag) med en veckomatsedel att inspireras ifrån. Mycket enkelt och gott är ju lite temat just nu. Hoppas att denna ska inspirera till veckans matlagning.

Måndag:

Tacokorv i ugn

Tisdag:

Asiatisk lax med vitlökssås

Onsdag:

Kyckling i krämig parmesansås

Torsdag:

Krämig rotfrukstssoppa med saltrostade pumpafrön (Tips: Ät med ett riktigt gott bröd).

Fredag:

Långkokta kotletter

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under bilden.

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Kram Nina

206
Kommentera
ANNONS

Pyttipanna med gnocci och parmesan

Snabba, enkla & goda!

Som ni säkert såg på min Instagram (ni som följer mig där) så har jag ett tema jag skapat recept efter denna veckan. Jag tänker mig stressade människor som är i farten. Föräldrar, folk som jobbar mycket eller har ett hektiskt liv för övrigt. Ni kanske inte riktigt hinner med det här med vardagsmaten, kanske blir det samma lika väldigt mycket och något som mer eller mindre slängs ihop. Med dessa recept vill jag inspirera till att du kan slänga ihop och det blir ändå väldigt gott! Först ut idag har vi en riktigt god pyttipanna med gnocci och parmesan. Alltså detta blev såååå gott! På min Instagram och på min TikTok så hittar ni även tillvägagångssätt. Pyttipanna behöver inte alltid köpas i påse och stekas på, den godaste gör du själv och det tar ingen tid. Pyttipanna med gnocci och parmesan smällde jag ihop på max en kvart och alla i familjen (även tonåringen) tyckte det var supergott! Detta kommer vi laga många gånger till.

Missa inte mina 40 populäraste recept (<klicka) på hela sidan!

HÄR (<klicka) hittar du min kategori med massor av härliga korvrätter.

Använde självklart min absoluta favvo stekpanna från Satake. Detta är den stora varianten, den är på hela 32 cm och jag älskar den. Inget fastnar, den steker jämnt och lätt att rengöra. Finns HÄR. Såg att den på 30 cm (2 cm mindre än min) var på kampanj nu, finns HÄR. Jag har den som är 20 cm också, perfekt för pannkakor och omelett. Den finns HÄR.

Tipsar dig om att kika på dessa ljuvligt goda och enkla korvrätter här nedan, klicka på länkarna för att komma till recepten.

Falukorvskebab

Lyxiga korvgratängen

Paprika & chilikorvgryta

Tjockkorv i riktigt god sås

PYTTIANNA MED GNOCCI & PARMESAN

600 g falukorv

2 vitlöksklyftor

Salt & peppar

1 tsk timjan

1 krm cayennepeppar

2 nävar strimlad grönkål

1 stor näve saltade/rostade cashewnötter

1 1/2 dl riven parmesan

300 g färsk gnocci

Kall senapssås

1 dl creme fraiche

1/2 dl majonnäs

2 tsk dijonsenap (vill du ha mildare, ta 1 tsk)

Salt & peppar

2 msk honung

Gör såhär:

1) Strimla falukorven smått, krydda med salt & peppar, timjan och cayennepeppar. Stek den så den får färg runtom. Ha i grönkål, pressa i vitlök och hacka cashewnötterna mindre och ha i dom också. Stek runt tills grönkålen mjuknat och cashewnötterna börjar bli lite rostade.

Jag använde dessa gnocci. Goda, köpte på ICA.

2) Koka upp vattnet till gnoccin, koka dem enligt anvisning. Häll av vattnet och häll sedan i dem i stekpannan tillsammans med korvblandningen. Ringla gärna över lite olivolja här. Stek runt tills gnoccin börjar få lite färg.

3) Avsluta med att riva parmesan uppepå.

4) Kall senapssås: Blanda samman alla ingredienser. Servera.

Tips: Tillsätt lite strimlad bacon (1 pkt), sätter ännu mer smak till denna rätt!

Tips nedan på fler goda korvrätter:

Krämig Korv & Halloumigryta (<klicka för recept)

Tacokorv i ugn (<klicka för recept)

Korvgratäng med ostsås (<klicka för recept)  

Du vet väl att det finns massor med recept på både mat och bak här på sidan, enkelt och något som alla kan laga eller baka. Nedan får du några smakprov, klicka på länkarna för fler recept på varje:

• GRATÄNGER

• SMÅKAKOR

• KÖTTRÄTTER

• PASTARÄTTER

• MJUKA KAKOR 

• MIDDAGSTIPS

 

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under bilden.

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Kram Nina

220
2 kommentarer
ANNONS

Mellanmålstips!

Äter du mellanmål?

Jag är riktigt dålig på det, men vet att jag mår så mycket bättre om jag ser till att få i mig det på dagarna. Så nu har jag verkligen ansträngt mig för att få i mig lite mellan målen. Här nedan tänkte jag ge dig lite mellanmålstips.

Superkrämig grekisk yoggi

Supergoda! Bara ha i solrosfrön/pumpakärnor/nötter och kanske lite färska hallon eller blåbär. Så gott och ett perfekt mellis. Finns i smaken citron också som är jättegod! Köps i matvarubutikerna, hittills har jag hittat dem på ICA Maxi.

 

Energibars

Något av en favvo är dessa ENERGIBARS som du bakar alldeles själv. Bara plasta in i bitar och förvara i kylen, stoppa i väskan om du ska iväg och ta upp när du blir sugen!

Recept ca 8 bitar

1 dl solrosfrön
1 dl pumpafrön
2 dl havregryn (glutenfria om du vill ha glutenfritt)
1 dl russin (eller aprikoser, kiwi, torkad frukt, det du känner för)
1 helt ägg
1 äggvita
1 msk honung
50 gr 70% ig choklad

Gör såhär:

1) Mixa alla torra ingredienser i en mixer eller med en stavmixer. Allt ska få en mjölig konsistens. Lite större ”bitar” som havregryn t ex är helt ok.

2) Värm honungen så den blir rinnande om du inte har rinnande honung. Häll i det i mjölblandningen och rör om.

3) Knäck i ett helt ägg. Ta sedan det andra ägget och skilj vitan ifrån gulan. Använd bara vitan på det andra ägget. Blanda ihop alltsammans. Detta blir en rätt stabbig ”deg” som sedan ska plattas ut.

4) Lägg i bakplåtspapper i en brödform. Tryck ut smeten jämnt på botten i brödformen.

5) Grädda i ugnen på 175 grader i ca 15 minuter. Låt svalna lite.

6) Smält chokladen i vattenbad eller i micro. Häll sedan över hela ”kakan”. Låt kyla av så chokladen stelnar ordentligt. Gärna i kylen.

7) När den sedan svalnat av och stelnat i choklad tar en vass kniv och dela upp till 8 bars.

Over Night Oats

Perfekt att ha i kylen i en burk med tätslutande lock. Toppa med jordgubbar eller bär. Skivad banan med lite pudrad kanel över är gott också. Eller varför inte kanelstekta äpplen, MUMS! Recept HÄR.

Köpebars

Om du ska köpa något som handlar om mellanmål och ha med sig i väskan så kan jag tipsa om dessa. Jag ÄLSKAR dom här. Ett perfekt mellanmål och riktigt gott till en kopp kaffe. Det jag gillar med OAT LAWS produkter är att de inte innehåller massa onödigt och att de är naturliga. Denna innehåller: mandlar, dadlar, kokosnektar, ärtproteinkoncentrat, kakaomassa, havremjöl, havssalt. That’s it! Du hittar dom HÄR.

Färskostbollar

Ja detta kanske är mer gott som tilltugg än ett mellis, men jag tänker att det också faktiskt funkar som mellis beroende på vad man toppar dem med. Och du kan byta ut parmesanen mot tex en nyttigare ost. Dom här är såååå goda faktiskt. Och toppingen kan varieras i all oändlighet. Recept på dom hittar du HÄR.

Energibollar

Dessa är så mums! Har jag dem här i kylen och jag jobbar hemma så går jag och nallar en lite då och då under hela dagen. Jag tänker att man variera det man rullar dem i, här har jag använt solrosfrön och pumpakärnor. Men jag tror att dessa blir snäppet härligare med lite torkade blåbär som är sötade med äppeljuice (<klickbar länk) eller varför inte gojibär (<klickbar länk) som är sprängfyllda av massa bra antioxidanter.

Apropå dessa gojibär! Måste nästan prata mer om dem för detta är verkligen en hit ur hälsosynpunkt.

Gojibäret är mycket omtyckt och används världen över för dess höga innehåll av antioxidanter och goda syrliga smak. Galet nog så innehåller gojibär mer betakaroten än morötter och per 100 gram får du i dig 24 % av det dagliga referensintaget av vitamin A. Vitamin A bidrar bland annat till immunsystemets normala funktion och till att bibehålla normal hud och synförmåga. Allt som boostar immunförsvar och hud inför höst och vinter tänker jag. Influensor, magsjukor och gud vet vad som fladdrar runt.

Gojibär är även rikt på polysackarider, några av dem finns bara i just gojibäret, det har visat sig spela en viktig roll för både hälsan och förmågan att oskadliggöra fria radikaler. Gojibär passar perfekt i både matlagning och bakning, men kan även ätas precis som de är som ett gott snacks.

Gojibär ger följande fördelar:

    • Mycket rikt på antioxidanter, bland annat vitamin A.

    • Vitamin A bidrar bland annat till immunsystemets normala funktion och till att bibehålla normal hud och synförmåga.

    • Har en god och syrlig smak.

    • Kan ätas som de är eller användas i bakning och matlagning. (Jag tänker att man kan fylla min härliga filmjölkslimpa med gojibär, den skulle de passa perfekt i, recept HÄR.)

    • Högt kostfiberinnehåll.

The Happy Berry

Gojibäret kallas ibland för The Happy Berry, vilket inte är så konstigt då det kommer med en mängd goda egenskaper som kan främja din kropp och ditt immunförsvar. Det används som sagt i hela världen, men kommer ursprungligen från Asien där det i årtusenden har konsumerats för att uppnå en god hälsa, livskraft och välmående.

Serveringsförslag: Ät gojibären som de är eller tillsätt dem i en god sallad, strössla som topping på yoghurten eller baka ner i degen för en naturligt syrlig touch i brödet.

Användning: Gojibären kan ätas som de är, en handfull varje dag. De kan också tas som snacks, blandas i smoothies eller användas i matlagning t ex i sallader.

HÄR hittar du gojibär.

Smoothie

En av världens bästa mellanmål om du frågar mig, jag älskar smoothies och dricker det ofta! Här ska du få några tips på riktigt goda smoothies.

Banan & Vaniljsmoothie (<klicka för recept)

Hallon & Blåbärssmoothie (<klicka för recept)

Grön supersmoothie (<klicka för recept)

Japp, där har du några härliga mellanmålstips, är du som mig så du mår bättre av att få i dig lite mellan målen så försök få till ett sånt. Jag försöker verkligen.

Ha en fin eftermiddag & kväll!

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under bilden.

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

63
2 kommentarer
Innehåller annonslänkar

Testar pizzadegen Maestro

Pizzadegstest

Lillelördag idag, kanske svänga ihop lite hembakt pizza ikväll? Nu har jag nämligen testat den nya pizzadegen från Pop Bakery som heter Maestro. Inget samarbete eller spons, bara ett genuint tips. Kan säga att den här pizzadegen får 5 av 5 stjärnor av oss. En av de absolut bästa pizzadegar man köper som jag testat helt klart!


Pizzadegen kommer med som en inplastad boll, ser exakt ut som på pizzerian faktiskt. Det följer också med en smakrik och jättegod tomatsås.


Ett hett tips är att använda sig av pizzamjöl vid utbakningen. Det är sååå bra! Så innan jag började baka ut pizzadegen så hade jag mjöl både på botten och uppepå. Sen tog jag händerna och liksom plattade till den samtidigt som jag töjde den åt alla håll.


Jag hade på tomatsåsen som följde med, strimlad skinka, mozzarella ost, oregano och chili som jag vred på med pepparkvarnen. Sätter så god smak på pizza!

Den här degen ska jag testa i pizzaugnen nästa gång, tror det blir en hit!


Vi har en OONI som vi haft i flera år nu. Vi är jättenöjda med den. Du hittar den HÄR. Den kan eldas med ved eller kol, vi har också så att vi kan använda gasol till den om vi vill. Vi tycker att det blir bäst med ved. Superenkla att använda och klar att baka pizza i på 15 minuter.

Om du vill baka din egna pizzadeg så har jag världens bästa pizzadeg här nedan, det är lite fix och trix men ska du få sådär riktigt riktigt tipp topp bra pizzadeg så krävs det lite tid.


Världens bästa pizzadeg, 4 pizzor

600 g italienskt tipo 00-mjöl (eller annat proteinrikt mjöl – t ex vetemjöl special)

12 g salt

20 g jäst

390 g vatten

Gör såhär: 

1. Se till att vattnet är ljummet. Häll det i en stor bunke och rör i jästen tills den lösts upp. Blanda i mjöl och salt och rör runt med en träslev tills det blir en jämnt blandad deg. Du behöver inte knåda. Täck med plastfolie och låt jäsa i rums-temperatur i 8–12 timmar. Tänk på att det måste jäsa länge om det ska bli en perfekt pizzadeg.

2. Häll upp degen på ett mjölat bord och dela upp i fyra lika stora delar. Forma dem till runda bullar genom att sträcka ut en bit av degen och sedan trycka ner den i mitten. Upprepa ett par gånger runt om degen tills det blir en slät och spänd boll utan bristningar. Pensla ett fat eller en plåt med lite olivolja, lägg på bullarna, pensla dem med lite olivolja till och täck med plastfolie. Ställ in i kylen eller lite kallt och låt kalljäsa i 2–4 dagar. Går det inte att ha dem kallt så tänk svalaste stället att jäsa på.

3. Ta fram och låt stå i rumstemp i ca 30 min innan du sätter igång att baka ut pizzan. Jag använder mest händerna för att jobba ut pizzadeg till en rund pizza med lite bulliga kanter. Sedan är det bara att fylla med valfri fyllning. Här ovan löjromspizzor.

Ha nu en skön Onsdag så hörs vi sen!

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under bilden.

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

80
2 kommentarer

Veckomatsedel v. 34

Veckans inspiration

Hörni, det är Måndag och med det kommer här veckans matsedel. En inspiration till dig för veckans mat, kanske finns där något som kittlar smaklökarna lite extra eller kanske tar du inspo från hela veckan. Vad vet jag? Hoppas dock att du ska känna att en veckomatsedel ger dig lite kreativt tänk i ditt kök och väcker det där lilla suget att testa lite olika maträtter. Det är nämligen lätt att hamna i ett vanemönster och alltid laga samma mat. Men med lite tips så kanske du vågar testa lite o h kanske t.o.m. hittar nya favoriter. Glad matvecka önskar jag dig.

Måndag

Kyckling cashew som det smakar på thairestaurangen (<klicka för recept)

Tisdag

Världens godaste fiskgratäng med bearnaisesås (<klicka för recept)

Onsdag

Krispig kyckling med hemlagade strips & coleslaw (<klicka för recept)

Torsdag

Tacosoppa (<klicka för recept)

Fredag

Lövbiffrullader i himmelsk sås (<klicka för recept)

Kram Nina

51
Kommentera
ANNONS

Vinbärsgelé

Hur gott är detta i mat?

Det är supergott som tillbehör till t ex viltkött, kyckling, stek, grytor och också till ost & kex. Så gott att ha i fläskytterfilé i sockerkaksform (<klicka för recept) också. Här ska jag ge dig ett recept som är busenkelt. Vinbärsgelé kan du förvara i frysen också om du vill så du har för lång tid framöver, i en tätslutande behållare i kylen håller det i upp till ett år. Håll bara koll på den innan den används, är det mögel på den eller att den luktar konstigt så bör den inte ätas. Annars är det bara att köra på.

Vinbärsgelé, ca 2 dl färdig gelé

2 liter klasar av vinbär (gärna ej helt mogna)

3 dl vatten

4,5 dl strösocker

Gör såhär:

1) Koka upp vatten och när. Låt puttra i ca 10 minuter.

2) Häll upp allt i en silduk (funkar med vanlig ren kökshandduk också). Låt rinna av i en bunke i 30 minuter. Pressa ur lite av det sista.

3) Mät upp saften och sen sockermängden. (Det är 9 dl strösocker per liter avrunnen saft).

4) Koka sedan upp saften och låt den koka på medelvärme i ca 5 minuter.

5) Tillsätt sockret och koka på svag värme i 15 minuter.

6) Skumma, dvs ta en matsked och skrapa av skummet som bildas uppepå. Gör gärna geleprovet. Lägg ca en tsk på en assietter, låt svalna, dra sedan med skeden rakt igenom och se om gelen stannar i kanterna, då är den klar. Om inte så koka en stund till.

7) Häll upp i väl rengjorda tätslutande glasburkar.

OBS: Om inte gelen stelnar som den ska kan det bero på att bären mognat för mycket och då förlorat lite av sitt naturliga pektin. Om din gelé inte stelnar kan du fylla på med 100 ml flytande pektin eller pektinpulver och koka i 3 minuter till.

Tips på fina burkar:

0,5 liters burk, finns HÄR.

0,5 liters burk, finns HÄR.

Finns en liten rackare också på endast 20 cl också, finns HÄR.

Något som också är såå fint är att märka burkarna med denna smidiga märkmaskin, kallas också DYMO. Finns HÄR.

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under bilden.

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

44
Kommentera