Skönhetshemlisar

Så roligt att ni gillar mina skönhetstips! Det är ett stort intresse hos mig själv då jag är utbildad makeup artist och har jobbat med det i många år. Jag älskar själv skönhetstips!

Tänkte börja med att tipsa om några BEAUTY SECRETS nu till hösten, då brukar jag använda massor med ansiktsmasker och vårdande produkter för att boosta ansiktet. Huden blir supertorr fort och mår oftast inte så bra av väderomslag.

Här ska du få några höst-tips idag!

Camellia Happy mask // Black Happy Mask

Den svarta masken är en renande ansiktsmask med Binchotan träkol som effektivt drar ur smuts och olja ur igensatta porer.

Den rosa masken är en tygmask som effektivt återfuktar huden. Innehåller fröolja från japansk kamelia. Återfuktar superbra!

Princess Eye Patch // Face spot mirror patch

Prinsessögon får man med dessa små hydrogelmasker som man sätter på ögonen. Verkar svalkande och vårdande och ger maximalt med fukt. Reducerar linjer och ljusar upp huden kring ögonen. En booster för trötta ögon!

Face spot mirror patch är en specialprodukt mot blemmor. Detta är alltså små små plåster som man lägger på blemmor och som aktivt jobbar för att reducera blemmorna. Man kan t.o.m sminka sig uppepå dessa små plåster.

Dags att fortsätta jobba här, vi hörs senare!

Kram Nina

0
Kommentera

Show igår

Morning!

Sitter i bilen på väg mot Sthlm igen. Har jobbar hemifrån i 3 dagar så nu var det dags att byta miljö.

Igår var vi inbjudna på smygpremiären av Eric Gadds show OMG – Oh my Gadd, ja ni fattar?! Exet Magnus kom hem till oss vid fyratiden och brassade iväg med Milo till Yoump till Milos förtjusning. Han vet hur han ska ligga högst upp på Milos tycka om lista.

Själva så satte vi oss i bilen för att rassla vidare mot Sthlm och Hamburger Börs.

Vi blev bjudna på bubbel (både alkoholfritt och vanligt) när vi klev in på Hamburger Börs. Sprang på fina Lina och hennes väninna i foajén också.

I foajén stod också en DJ som verkligen höll igång stenhårt. Han dansade oavbrutet och körde loss. Så kul!

Vid borden stod förrätten och väntade. Såg inte så gott ut, men precis innan servering så hälldes en buljong över den och det var så fantastiskt gott!

Tony åt denna sashimi med kammussla, den var väldigt god också men stark tydligen.

Fint sällskap av Carin Da Silvia och hennes väninna Sofia. Vi hade så galet kul och satt och flabba i timmar. Härligt!

Jag åt en vegetarisk rätt till varmrätt. En ugnsbakad sötpotatis med någon fetaost/bönröra uppepå som var jättegod!

Sedan var det dags för show! En snabb presentation av producenten och sen var det dags för Eric Gadd med vand att äntra scenen.

Det var en fantastisk show med sånt jädrans drag. Det gick inte att sitta stilla i stolarna för man var tvungen att gunga med i hans sköna låtar. Nya blandades med gamla och jag förflyttades tillbaka sådär en drygt 25 år. Älskade Eric Gadds låtar som ung.

Ser ni vem som gillade min bild efteråt?! Hihi – blev lite glad faktiskt!

Hepp, ska jobba vidare här nu. Vi hörs lite senare.

Kram Nina

0
2 kommentarer

Om döden

VARNING! Detta inlägg är långt och väldigt djupt taget från mina innersta känslor och tankar.

Ja, bra fråga? Döden! Jag har en väldigt avancerad relation till döden. Den har skrämt mig sen jag var liten. Alltså på ett sätt som alltid känts lite onormalt för min del. Som att jag inte velat veta av den, låtsats som den inte finns, flytt, kastat bort, dumpat i en låda, locket på, bort bort bort….

När jag gick i fjärde klass förlorade vi en klasskamrat. Han blev överkörd på väg till basketträningen. Vi var 10 år. Lika gammal som Milo är nu. En dag kom jag till skolan och möttes av gråtande klasskamrater, fick då höra vad som hänt.

På den tiden fanns ingen krishantering. Ingen i vår klass blev omhändertagen. Ingen krisgrupp. Ingen som kom och sa något överhuvudtaget. Vår fröken grät minns jag. Vi i klassen grät och kramades. Jag minns också flaggan på halv stång och tysta minuten på skolgården. Minns hur några tuffa killar kastade snöbollar på flaggan….

Det var förmodligen ett sånt jäkla trauma för oss alla men ingen som tog hand om det. Där och då tror jag att jag blev vettskrämd för döden. Den kom bara och tog världens snällaste Magnus ifrån oss. Plötsligt var han borta och vi fick inte säga hejdå….

Jag brukar än idag besöka Magnus grav. Vi var ju på begravningen hela klassen. Såg honom hissas ned i jorden. Det var trauma nr 2. Se honom försvinna ned i en låda under jorden. Alla som grät. Hans föräldrar som var utom sig av sorg, han var deras enda barn.

Hans grav är en viktig plats för mig. Som att jag återvänder till det som hände. Som att jag aldrig får glömma honom och det som hände. Magnus har varit borta i 36 år nu men jag minns exakt hans fina fräkniga ansikte. Att han var lång, snäll och rolig. Fina Magnus.

Här går vi i klass 2 C. Magnus står högst upp i mitten. ❤️ Killen tvåa från vänster, Henrik, han är också borta idag. Han gick dock bort i vuxen ålder.

Döden har också gjort mig hypokondrisk. Räds för sjukdomar och faror. Katastroftänkare av rang alltså. Det har varit tufft att växa upp med den här hemska relationen till döden. Som att jag alltid varit rädd.

Plötsligt, för bara några år sedan, så fick jag ett kall om att jag skulle uppsöka ett medium. Jag hade ju ALDRIG ens tänkt tanken att gå till en en. Det skrämde mig för mycket. För läskigt, det kom ju så nära den där döden på något sätt. Några vänner hade gått bort under de senaste åren och jag kände att jag kanske behövde möta döden på något sätt.

Efter att jag varit på en högst intressant behandling hos en osteopat så kände jag mig så annorlunda som person. Som att något öppnats i mig. Det är, har jag fått veta i efterhand, vad just osteopater gör. De öppnar blockeringar i kroppen.

Bokade en tid hos min numera gode vän Carola. Det var ett av de häftigaste mötena jag haft. Först och främst fick jag bekräftat att det inte bara blir svart när vi dör. Jag fick också kontakt med en för mig viktig person på andra sidan. Jag fick dessutom en vän för livet i Carola, hon kunde också tala om att jag själv var väldigt medial. Jag fick svar på så mycket konstiga kroppsliga fenomen – som jag nästan alltid kopplat till min egen kropp och som gjort mig ännu mer hypokondrisk. Dessa fenomen handlade tydligen väldigt sällan om mig själv.

Efter att jag besökte den där osteopaten och efter att Carola kom in i mitt liv så har min relation till döden förändrats. Den skrämmer mig fortfarande massor – men min relation till den har förändrats vilket jag är glad för.

Jag tror att vår själ fortsätter i någon form. Det blir inte bara svart, utan livet fortgår men i en annan form. Jag är också övertygad om att jag levt tidigare, att vi har flera liv och fortsätter att födas så länge vi behöver lära oss något i livet.

Berätta gärna i kommentarsfältet hur ni ser på döden?!

0
6 kommentarer

På galej ikväll

Inlägget innehåller annonslänkar genom reklam för Cellbes

Sent hej ifrån mig idag. Det är liksom blandad kompott här inne. Ibland har du ett inlägg kl 05 på morgonen och ibland har det nästan hunnit bli lunch innan jag hinner in. Men nu så…. jag hinner in och säga hej till dig innan jag har lunchdejt med min fina man. ♥

Ikväll kommer exet Magnus hem hit och är barnvakt till Milo. Vi är nämligen bjudna på nåt så jädrans glamouröst som VIP-premiären av Eric Gadds nya show. Åh, Eric Gadd som jag lyssnade på så galet mycket som ung, snacka om nostalgitripp. ”Baby baby baby it´s my personality”…någon som minns?

Så jädra najs alltså, så glad för att få den här möjligheten. Det blir både mat och show. Trevligt trevligt. Har kollat lite vad jag ska ha på mig. Tror att det blir lite enkelt så, vill vara bekväm och må bra i mina kläder när man ska sitta och sånt. Tänker ni så? eDet måste vara bekvämt!

Minns ni när man var ung och sket fulla fan i såna grejer? Haha….skitsamma om det skar in och satt för tajt, var det snyggt fick det bara vara så. Ojoj…det skulle vara nu det?

Byxor // Blus (från Zara)

Detta blir det nog, är inte helt säker än. Måste testa allt en gång…. men har inte tid just nu. Men det här är sköna kläder som jag känner mig bekväm och skön i. Det viktigaste, sen kan jag sitta och sjunga med i ”Baby baby baby it´s my personality”…. Undrar bara om kappan lir för varm, men den är inte fodrad utan bara i tyg så den borde inte bli det med den blusen under. 🙂

Japp, gotta go, vi hörs senare. Fortsätter att skriva inlägg efter era önskningar här för fullt!

Kram Nina

0
Kommentera

Havrescones utan vetemjöl

När jag känner för att vara helt utan mjöl, ja glutenfritt mjöl så brukar jag baka det här brödet. Det är scones bakade på havremjöl. Goda, enkla och hälsosamma.

HAVRESCONES, 2 runda

2,5 dl havregryn

2 dl havremjöl (mixa 3 dl havregryn om du inte har havremjöl)

2,5 dl majsstärkelse

50 g smör eller kokosolja

2 tsk bakpulver

1,5 tsk fiberhusk

3,5 dl havremjölk

1 tsk salt

Gör såhär:

1) Ugnen på 250 grader.

2) Ta en stor bunke och blanda alla torra ingredienser i den.

3) Tillsätt smör eller kokosolja, fördela det i mjölet med fingrarna.

4) Ha i havremjölken, tänk på att smeten är lös här, men den ska vara det så allt är i sin ordning, låt svälla i 10 minuter.

5) Ta en bakplåtpappersklädd plåt och forma 2 kakor av smeten, antingen med blöta händer eller en spatel eller sked. Skär ett kors i varje kaka, jag brukar dra med pizzaslicern. Toppa med solrosfrön.

6) Skjuts in i ugnen i ca 20-25 minuter. Ta ut och låt svalna lite innan du skär upp dem.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

5
1 kommentar

Välkommen hem till oss

Inlägget innehåller annonslänkar genom reklam för Cellbes och Bagaren & Kocken

Vi fortsätter på önskemålen om ämnen som trillar in hela tiden. Så kul när ni önskar, får en helt annan inspiration att skriva till er. Jätteskoj! Här kommer nästa önskemål:

Jaaa, såklart ni ska. Jag erkänner att jag varit lie dålig på att fota runt här hemma. En av anledningarna är att 2 ställen ska få sig en liten makeover och sen funderar jag på ett eventuellt rumsbyte. Därför har det inte blivit så mycket foton tyvärr. Men jag lovar att det ska bli mer så fort att jag får färdigt rummen så som jag planerat dem.

Kan t ex visa den fina brandfilten från Solstickan som jag satte upp i köket igår. Fick den i födelsedagspresent och jag bara ÄLSKAR solstickan. Det finns så mycket fint. HÄR hittar du massa fin inredning som finns i det märket.

Här ser ni vårt kök i sin helhet. Uppe på vårt loft har vi också ett matbord som vi byggde själva. Ville ha en plats där vi kan sitta om man har många över på middag t ex. Blev faktiskt himla bra men jag är inte kompis med mattan där uppe, ska byta ut den men inte fått ärslet ur. Vi har varit lite dåliga på att använda det där utrymmet vilket är lite synd, ska se till att det blir mer i höst och vinter.

Vi har en höjd på taket inne på ca 6 meter så det är väldigt rymligt. Det var det första jag kände när jag klev in här, det är så otroligt mycket luft. Jag älskar det. Har planer på förändringar även här. Som du ser så fattas mattan, ska testa en annan där och den andra är på tvätt. Vill in med en ny soffa också men vår Majlis är hopplös med sitt hårande och klösande i soffan så vet inte vad för soffa man ska ha? Hopplösa hårboll.

Men man ska trivas i sina möbler, måste bara hitta en riktigt bra soffa som pallar lite och som kanske inte alla hår syns i? Kom gärna med tips om du har några?

Vår hall som den ser ut just nu. Du hittar HÄR. Mattan är mörkare i verkligheten och passar riktigt bra till korgen.

Ja det var lite hemifrån oss, det kommer fler bilder så småningom!

0
4 kommentarer

Driva café!

Men vad roligt att jag fått massor med önskningar om ämnen att skriva om – SKITKUL! Ni är ju grymma på riktigt!

Som sagt, idag bestämmer ni ämnena, jag inser att jag inte kan trycka in allt på bloggen idag men oj vad ämnen jag har för hela veckan. Fortsätt gärna önska ämnen jag ska skriva om i det här inlägget!

Här har vi i alla fall det första önskemålet om ämne! Det handlar om våra kära Kaffestuga.

Min lilla Kaffestuga ja. Den vi drev på helgerna hela förra sommaren. Den som jag renoverade från topp till tå…. vilket slit och jobb det var.

Först renoverade vi från mars till vi öppnade i april. Sedan hade vi öppet hela sommaren för att stänga i mitten av september. Så jäkla slitigt men oj vad kul det var.

Kolla bara så fint det blev!

FÖRE

EFTER

FÖRE

EFTER

FÖRE

EFTER

FÖRE

EFTER

FÖRE

EFTER

FÖRE

EFTER

Du kan läsa om renoveringen HÄR, HÄR, HÄR, HÄR, HÄR….. finns massor med inlägg om det!

Ja, vi blev tillfrågade att driva det i år också. Men vi tackade nej. Jag skrev ett inlägg om det också. Vi kunde inte prioritera bort Milo en hel sommar till. Han tyckte det var kul i början när vi hängde där på helgerna. Han sparkade boll, han tog 1,2,3 bullar och fikade på festis.

Men, helgerna gick. Han missade fotbollsmatcher, lek med kompisar, myshelger och lugna helgfrukostar under nästan 5 månader. Vi hade barnvakt ibland, när det funkade….men sen blev det ohållbart. Dåligt samvete och en kamp att få ihop helgerna så vi tog ett beslut att inte fortsätta.

Det är tufft att driva café ska ni veta. Jättetufft. Jag gick upp kl 2 på nätterna för att ha helt färskbakat fikabröd, man springer hela dagarna och allt annat runt omkring. Funkar då inte familjelivet heller så är det ett rätt enkelt beslut att ta. Vi försökte få till att få ha lite egna öppettider men de ville inte de som hyrde ut cafet så då fick vi tacka nej. De ville behålla de öppettider de alltid haft. No hard feelings. Karl-Åke och Margaretha är underbara människor och vi stortrivdes med dom som hyresvärdar. De var verkligen fantastiska!

Det var verkligen så kul att driva café. En dröm som gick i uppfyllelse, så kul och så härligt att äntligen få driva det där cafet som jag drömt om så länge, faktiskt sen jag var liten. Det gick dessutom väldigt bra för oss, vi hade galet mycket folk varje helg. En sån lycka!

Går du i tankarna om att driva café, gör det! Det är skitkul. Är man beredd att slita lite så är det heeelt klart värt det. Själv har jag nog inte helt släppt tanken om att kanske driva något någongång i framtiden – vi får se….

0
3 kommentarer

Bloggen är er idag!

Morning!

Vaken sen 5 i morse, det är min nya tid. Då vaknar jag, varesig jag somnar 2 på natten eller tidigt på kvällen.

Idag är det tråktisdag igen hörni men fasen vad kul vi ska ha på bloggen. Här inne ska det flyga konfetti heeeeela dagen. Haha…undra just vem det är jag försöker lura? Jag har ingen speciell bloggkonfetti att bjuda på men jag tänkte jag kunde blogga på bara.

Kommer ni ihåg när ni fick bestämma en bloggdag? Kanske vi skulle ha en sån dag idag? Du bestämmer vad jag bloggar om idag. Ok? Skriv dina önskemål bland kommentarerna vetja…

Igår kvistade vi till Erikslund. Jag hade lite ärenden där och så skulle Elliot laga sin trasiga telefon.

Det är tur man spar sina gamla telefoner här hemma så att det alltid finns när någon behöver. Är inte det en typisk mammagrej att vara så inihelsickes försigkommen jämt? Va?

Medan vi väntade på att telefonen skulle lagas satte vi oss på Espresso House och fikade. Körde 3 i rad så det bara small om det. Jag var så sjukt trött igår så min hjärna hängde inte med överhuvudtaget, Milo spöade mig enkelt i 4 raka matcher. Fick svepa mitt kaffe och peppa mig själv för att visa var ”3 i rad skåpet” skulle stå. Haha….

Såhär ser Milos färg ut nu. Så snyggt, sådär skulle jag vilja ha ju. Han duschar ju rätt ofta med både gympa i skolan och fotbollsträningar så då går det ur rätt snabbt. Kanske har vi på lite nytt, beror på hur han känner?

Hepp, nu ska jag strax gå upp och väcka familjen. Sen tror jag det blir en promenad med lite styrketräning efteråt – om jag orkar? Haha… ni hör ju, karaktären är på topp!

Önska ämnen så ska jag försöka skriva om det ni vill.

Kram Nina

0
16 kommentarer

Godaste äkta skagenröran

Något att njuta riktigt ordentligt av är ju skagenröra. Jag vet många som beställer en stor Toast Skagen till middag, bara för att det är så hiskeligt gott.

Nu ska du få tips på en fantastisk skagenröra som du gör helt själv från grunden.

SKAGENRÖRA

500 g färska räkor

3 dl rapsolja

3 äggulor

2,5 tsk dijonsenap

2 tsk vitvinsvinäger

1 msk riven pepparrot (finns på tub)

1 dl hackad dill

1/2 citron

80 g löjrom

4 skivor vitt bröd

Smör att steka i

Salt, peppar

Gör såhär:

1) Skala räkorna eller så köper du färska i burk.

2) Ha i 3 äggulor i en bunke. Blanda i dijonsenap, vinäger och salt. Tillsätt oljan droppvis under konstant vispning tills du börjar få något som liknar majonnäs. När majonnäsen tjocknat kan du hälla i oljan i lite snabbare takt. Fortsätt vispa tills du har en härlig majonnäs.

3) Hacka räkorna grovt. Blanda med pepparrot, dill, några droppar citron och lite av majonnäsen. Typ 3 msk. Smaka av med salt och peppar.

4) Stek brödet i rikligt med smör. Det ska få en lite knaprig och gyllenbrun yta.

5) Lägg upp på fat. Lägg bröden intill en stor klick med Skagen. Toppa med löjrom, citronklyfta och färsk dill.

Följ mig gärna på min Facebooksida och Bloglovin så du inte missar några inlägg.

6
10 kommentarer

Kycklinggryta med soltorkade tomater och parmesan

Innehåller reklam för min bakbok – annonslänk genom reklam för Bokus 

På min instastory förut visade jag när jag lagade en kycklinggryta, fick maaaaassor med frågor efter receptet. Här kommer det nu. Detta lagade vi alltså i förra veckan och det blev verkligen magiskt gott. Detta tycker jag verkligen att du ska testa att laga därhemma, här hemma blev det en succé!

RECEPT KYCLINGGRYTA för 6 pers.

1 kg kycklingfilé (ca 5-6 kycklingfiléer)
0,75 dl skivade svarta oliver
0,5 dl soltorkade tomater
2 tsk torkad rosmarin
3 msk kycklingfond
2 dl creme fraiche
3 dl grädde
1 1/2 dl riven parmesan
salt
peppar

Gör såhär:

1) Skär kycklingfiléerna i mitten på längden. Är det väldigt stora kan du skära dom i fler delar. Stek dom i smör så de får lite färg. Salta och peppra.

2) Strimla soltorkade tomater i strimlor. Lägg i dem med kycklingen. Lägg också i svarta oliver. Häll i kycklingfonden, creme fraiche och grädden. Krydda med rosmarin. Låt stå och puttra på medelvärme i ca 15 minuter.

3) Dra av den från värmen. Häll i den rivna parmesanen och låt den smälta ned i såsen. Servera med ris och en grönsallad.

Förboka gärna signerat ex av min bakbok ”BAKA PÅ 30 MINUTER”, boka den ➡️ HÄR!

Img 1810.jpg

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kika gärna på fler härliga kycklingrecept ➡️ HÄR

 

454
16 kommentarer