ANNONS

Julspaning

Sköna Söndag

Jag lär mig att tycka om Söndagar mer och mer. Nu i juletider så kommer det även vara advent att fira. Själva vidden av firandet avgör man ju såklart själv. En del firar stort, en del i det lugnaste. Jag tänker att det som passar en själv gör man. Våra adventsfiranden kommer nog gå i firandets tecken på ett eller annat sätt. Lite glögg och fika. Kanske bjuda hem lite folk på Söndagsmys. Nu ser jag framför mig hur stjärnorna lyser upp i fönstren och hur jag ska ha den där brasan på Netflix igång, du har väl sett den?

IMG_6456 IMG_6455

Vad sägs om Mandelmanns brasa som brinner i hela 3 timmar! Den är så mysig att ha igång i bakgrunden. Du hittar den HÄR. Förstår ni myset i morse när jag låg och kikade på gamla avsnitt av Jul med Ernst (<klicka). Måndag den 27/11 startar denna säsongs Jul med Ernst och jag längtar kan jag säga. Förresten så har Ernst en Julbrasa också, den hittar du HÄR

IMG_6464
Bild på brasan när den var igång hemma hos oss! Ni anar inte hur mysigt det låter när den sprakar i bakgrunden. Ja för oss som inte har möjlighet att ha en riktig brasa igång.

Ute på spaning

Jag var ute på spaning på Lagerhaus här i veckan. Det har blivit en av mina favvobutiker faktiskt, man hittar ju alltid något kul där.

IMG_6245

Den här avdelningen älskar jag lite extra mycket! Allt härligt till julen. Blev några saker som fick följa med hem. Bl a lite julströssel och söta kakformar, dom var det förresten kampanj på nu!

IMG_6248

4 st för 99kr, jag fick med mig dessa hem:

IMG_6408 IMG_6409 IMG_6410 IMG_6411

Älskar att det står små söta budskap på varje handtag, perfekt ”gå bort” present kanske eller varför inte en liten julklapp. Finns HÄR.

IMG_6246

Har för mig att jag tipsat om dessa tidigare! Det var verkligen ännu finare i verkligheten. När vi har lite julbjudning här hemma så tänkte jag bjuda på en juldrink i dessa.

IMG_6416 IMG_6417 IMG_6418 IMG_6419

De är för det första mycket större än jag trodde och så är det i rejält glas! Så mycket finare faktiskt än jag trodde. Dessa ska det bli lite extra roligt att göra drinkar i. Finns HÄR.

IMG_6247

Apropå glas! Såg dessa fina med små röda hjärtan på. Ljuvligt fina också, finns HÄR. Fick hejda mig från att lägga dem i korgen också, vet inte var jag ska få plats med allt. Men tänk så fina på julbordet som vattenglas.

IMG_6412

Den här söta bakformen (<klicka) har jag också suktat efter, så himla gullig att göra små mjuka pepparkakor i, tänkt med lite vit ROYAL ICING på. Äntligen ska jag få testa den.

IMG_6465

Du hittar recept på både mjuk pepparkaka och royal icing HÄR. Sen kan du såklart använda receptet på mjuk pepparkaka som följer med kakformen också.

IMG_6415

Ser fram emot att få använda detta fina julströssel (<klicka) också! Tänkte göra en julig morotskaka genom att använda kanel i frostingen uppepå. Recept på min saftiga morotskaka i långpanna hittar du HÄR. Sen strö på dessa sötisar uppepå, det blir hur juligt och fint som helst!

IMG_6440

IMG_6439

IMG_6438

Sedan fick jag lov att testa dessa goda också! Det är alltså skedar med mjölkchoklad och marshmallows i den ena, finns HÄR. Mjölkchoklad, fudge och marshmallows i den andra, finns HÄR. 2 för 99 kr just nu. Jag har testat och det var såklart hur gott som helst med varm oboy och vispad grädde till. Perfekt efter en kall dag ute! Åh mys!

Idag ska flera recept testas i köket. Ser riktigt fram emot det! Ska väcka familjen sen med en god jullimpa, vi har nämligen köpt de första skivorna av julskinkan nu. Muuuuuums! Så gott med senap, ska vara den skånska söta/starka varianten. Såg förresten att det var riktigt bra pris på den nu på Matsmart!

IMG_6446

Du hittar den HÄR. Finns massor med härligt till julen just nu, t ex så har dom toppenpris på saffran (<klicka). Varje dag har dom också en dagens deal produkt som är sådär superbillig. Jag gjorde precis en beställning själv och jag kan säga att karln här hemma kommer bli glad för idag var det cheese chruncherz flamin hot som var dagens deal. Hans favvo!

Nehej! Nu ska jag strax kliva av min IR-madrass och sätta igång och husera i köket. Önskar dig en riktigt mysig Söndag!

Kram Nina

44
2 kommentarer

Saftiga vaniljfyllda Saffransbullar

Har ni börjat baka för julen ännu? Jag tänkte jag skulle börja ordentligt nu och har skrivit en lång lista på allt som ska bakas, det blir mycket gott ska jag säga dig. Dessa vaniljfyllda saffransbullar är himmelskt goda, fluffiga och bara så krämiga och goda samtidigt. Vanilj och saffran är en galet god kombo. Som att de hör ihop med varandra. Jag vet att ni är många som älskar dessa vaniljfyllda saffransbullar för detta recept publicerades första gången 2017 så detta är ett recept som hängt med länge! Bakar dem varje år. Flera gånger per år. Och får familjen välja något med saffran så är det nog 8 ggr av 10 de väljer dessa vaniljfyllda saffransbullar.

I år måste jag dock baka extra många till frysen, dom går åt direkt, jag har en familj som älskar saffran och just dessa vaniljfyllda saffransbullar mer än något annat så jag får gömma dem i frysen ute i förrådet tror jag. 😅

Missa inte mina absolut bästa och populäraste söta julrecept (<klicka).

IMG_6424


IMG_6425

NINAS VANILJFYLLDA SAFFRANSBULLAR

 

Söker du ett kanonrecept (det bästa enligt mig) recept på Lussebullar – (<klicka).

2,5 dl mjölk
2,5 dl vispgrädde
2 påsar (1 g) saffran
50 g jäst
1/2 tsk salt
2 dl strösocker
2 dl creme fraiche
100 g mjukt smör
Ca 13-14 dl vetemjöl

Fyllning:

ca 1 1/2 dl färdig vaniljkräm (gör egen eller köp marsansås som du blandar till vaniljkräm)
1/2 dl strösocker
100 g mjukt smör
2 tsk vaniljsocker

100 g vit riven choklad

Gör såhär:

1) Värm mjölk, grädde och saffran till max 37 grader. Lös upp jästen i degvätskan.

2) Tillsätt salt, strösocker och créme fraiche.

3) Tillsätt mjukt smör och vetemjöl, lite i taget. Knåda degen väl. Den ska precis släppa från kanterna i degbunken, gör den inte det så ha i lite mer mjöl. Tänk dock på att en saffransdeg med fördel får vara lite ”kladdigare” utan att vara lös, då saffran torkar ut degen. I maskin kör jag degen minst 5 minuter och tills den släpper kanterna i bunken.

4) Låt jäsa till dubbel storlek i bunken under duk, i cirka 45 minuter.

5) Sätt ugnen på 225 grader. När degen jäst klart bakar du ut den till en rektangel. Blanda fyllningen med strösocker, smör och vaniljsocker för sig. Börja med att smeta på den på rektangeln. Ha sedan på vaniljkrämen. Till sist smular du på riven choklad. Vik ihop en gång. Skär ur strimlor som du snurrar och lägger i bakformar. Känns det svårt kan du lika gärna rulla ihop rektangeln till en orm och skära ur 3 cm breda skivor som du placerar i bullformar. Vill du se hur jag gör dessa snurror kan du kolla detta klipp (<klicka). Låt jäsa i ytterligare 30 min.

6) Pensla med uppvispat ägg. Grädda på 225 grader i ca 8-12 minuter eller tills det fått lite fin färg. När de svalnat pudrar du över lite florsocker

TIPS: Spritsa i lite extra vaniljkräm i mitten av bullarna, det blev om inte ännu godare! 🙂

Följ mina sidor: 

• Facebooksida – följs av över 320 000 personer, otroligt!!! Dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

 Instagram – följs av 98 000. Aktiv dagligen i storys, där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar. 

 TikTok – följs av lite över 3000. Har precis kommit igång med den, TikTok är kul! 

 Youtubekanal – Där finns och kommer finnas fler matlagnings/bakningsvideos. 

Söker du ett extra gott julkolarecept?

Då måste du kolla in mitt recept på JULMUSTKOLA – superpopulärt! Kolla nedan!

IMG_6426

Nedan får du några smakprov på vad för recept du kan hitta här på sidan, klicka på länkarna för fler recept på varje:

GRATÄNGER
SMÅKAKOR
KÖTTRÄTTER
PASTARÄTTER
MJUKA KAKOR 
MIDDAGSTIPS

För att hitta alla kategorier klicka HÄR

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i hjärtat under inlägget.

Kram Nina

 

258
Kommentera
ANNONS

Sconesvåfflor

Helgtips!

Jag tänkte att det ju måste gå att göra scones i våffeljärnet. Haha, så fiffigt och kul ju, det gick hur bra som helst och blev hur gott som helst. Detta måste du verkligen testa om du inte redan gjort det, familjen älskade det! Detta var vad som bjöds på vår Söndagsfrukost här hemma nämligen. Scones i våffeljärnet visade sig bli succé ju, varma goda o h enkla att äta. Man bara brer rakt på utan och dela dem, sen kan du självklart dela dem också. Kanske ännu godare? Vi testade inte det för det var sååå gott och sätta tänderna i det där våffelmönstret må du tro. Haha….. Testa grädda dina scones i våffeljärnet nästa gång, jag tror inte du kommer bli besviken.

Jag tycker scones är så perfekt att baka på helgen sådär när man får feeling. Ingen jäsning och vänta i flera timmar utan du bara svänger ihop degen snabbt och sen är det bara och grädda. I våffeljärnet gick det dessutom i raketfart.

Missa inte att kika in på min lista med ALLA brödrecept (<klicka) som finns på sidan, massor med härlig inspiration!

IMG_6218 IMG_6217

Det urfina fatet är från Rörstrand, serien Mon Amie som jag bara äääälskar! Klicka in HÄR , pågår en jätte-REA nu under Black Week så du kan fynda massor till galet bra priser!

Sconesvåfflor, ca 8 st

4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
50 g smör
2 dl mjölk
1 msk honung 

Gör såhär:

 

1. Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke.

2. Se till att smöret är rumsvarmt, antingen att du låter det stå framme en stund innan du ska använda det, eller släng in det i mikron på låg effekt så kommer det bli perfekt. Blanda i smöret och nyp in det ordentligt i mjölblandningen.

3. Ha i mjölk och honung. Blanda snabbt till en deg.

4. Forma 8 bollar. Värm våffeljärnet och grädda dem tills de får fin färg. Du behöver inget smör eller olja, klappa bara in lite mjöl på bollarna så lossnar dem fint från våffeljärnet.

Tips på bra våffeljärn:

IMG_6223

OBH Nordica (har en gammal likadan som hållit i flera flera år) // Åviken (fått bäst i test på dubbeljärn) // Cloer (fått bäst i test på enkeljärn) 

 

Missa inte min kategori med våfflor (<klicka) – kika in där för massor med god inspiration. Både söta och salta tips!

 

Nedan får du några smakprov på vad för recept du kan hitta här på sidan, klicka på länkarna för fler recept på varje:

GRATÄNGER
SMÅKAKOR

KÖTTRÄTTER

PASTARÄTTER

MJUKA KAKOR 

MIDDAGSTIPS

För att hitta alla kategorier klicka HÄR

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i hjärtat under inlägget.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Kram Nina

157
4 kommentarer
ANNONS

Godaste vaniljkakan med mandel i långpanna

God kaka

Ja men den här vaniljkakan med mandel blev en riktig höjdarkaka, den bakas när en kaka behöver räcka till många. Då är den helt perfekt! Den blir hög, fluffig och sååå god! Om du vill ha lite extra gotta så är den väldigt god att servera till kanel och kardemummagrädde, ja jag tänker såhär i juletider. Prova baka den här vaniljkakan, variera den och tillsätt 2 påsar saffran så har du vääääärldens godaste Saffranskaka. Släng i lite blåbär så har du en riktigt god långpannekaka med blåbär. Äppelbitar. Ja den här vaniljkakan kan varieras i all oändlighet faktiskt.

Missa inte mina 40 mest populära recept (<klicka) här på sidan!

IMG_6002 IMG_6003

Kolla gärna min kategori med massor av härliga mjuka kakor (<klicka).

Du ser vad hög den blir va? Även om den bakas i långpannan man har i ugnen så blir den såhär hög. Jag skär dessutom bort kanterna så man får bort det där lite hårdare. Utav kanterna kan du t ex baka mina saffranskakebollar (<klicka). Inget spill här inte!

Här har du fler goda långpannekakor (<klicka) att inspireras av!

IMG_6006IMG_6004
Vaniljkaka med mandel i långpanna, ca 36 bitar

Missa inte världens godaste och snabbaste mandelmassakaka (<klicka).

5 ägg
5 dl strösocker
1 msk vaniljsocker

175 g smält smör
5 dl mjölk
5 tsk bakpulver
11 dl vetemjöl 

Topping:

Flagad mandel
Florsocker

Gör såhär:

1. Vispa samman ägg, strösocker och vaniljsocker. Det ska bli riktigt ljust och fluffigt och vispa på ett tag.

2. Smält smöret. Häll i det i äggsmeten. Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd i det med en slickepott, vänd tills du har en riktigt seg smet.

3. Häll i mjölk och vänd runt tills du har en jämn fin smet.

4. Smöra och bröa ugnsformen (den du har i ugnen), häll i smeten. Toppa med flagad mandel. 

5. Grädda på 175 grader i 40 minuter eller tills du har en torr sticka när du sticker den i kakan.

Kanel & Kardemummagrädde

3 dl grädde
2 tsk malen kanel
1 tsk nymortlad kardemumma
1/2 dl florsocker 

Vispa grädden, tänk på att inte vispa den för fast. Grädden ska vara sådär härligt fluffig och lättvispad. Ha i kanel, kardemumma och florsocker. Blanda runt ordentligt och servera med kakan.

Missa inte min suuuuuuuperpopulära kaka med mandelmassa (<klicka) och brynt smör, den kan du variera massor. Istället för rabarber kan du ha i äpplen, blåbär eller varför inte granatäppelkärnor. Så så god!

 

Img 6532.jpg
Tipsar dig om min bakbok ”Baka på 30 minuter”, en perfekt bok att ge bort i julklapp t ex. Den är populär både hos ung och gammal så vem som helst uppskattar den nog. Klicka HÄR för boken.

Nedan får du några smakprov på vad för recept du kan hitta här på sidan, klicka på länkarna för fler recept på varje:

GRATÄNGER
SMÅKAKOR

KÖTTRÄTTER

PASTARÄTTER

MJUKA KAKOR 

MIDDAGSTIPS

För att hitta alla kategorier klicka HÄR

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i hjärtat under inlägget.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Kram Nina

177
2 kommentarer

I chock

Godmorgon!

Lite omtumlad av olika anledningar här hemma! Främst för att jag i förrgår var inbjuden till ett fantastiskt fint Pinchos på Folkungagatan i Sthlm. Det var Medieakademin som bjöd in till en fin lunch för att presentera Makthavarna i de största sociala medierna. Trevligt tänkte jag och tackade ja. Hade dock ingen aning om det jag skulle få veta under den här lunchen, blev både paff, förvånad och så otroligt glatt överraskad!

Medieakademin har sedan 2017 kartlagt våra sociala medier, kallat maktbarometern. En karta över vilka som är de mäktigaste inom sociala medier i vårt avlånga land. Man säger karta för det är en datadriven sammanställning som inte gör skillnad på om det är en privatperson, ett företag eller en organisation som står bakom avsändaren. Maktbarometer listar alltså de största svenska kontona på Facebook, Instagram, X (Twitter), TikTok och Youtube. För att sedan räkna samman allt och ta fram en totalt mäktigast lista.

IMG_6156 IMG_6169

Det var lätt och hitta och där stod sedan Pinchos och väntade inbjudande. Måste bara säga WOW vilken häftig Pinchosrestaurang. Har du möjlighet så besök någon gång! Blev helt kär i inredningen, jag har ju alltid varit lite svag för Pinchos inredning. Lite cirkus blandat med moulin rouge faller mig helt i smaken!

Nu ska du få hänga med mig in!
IMG_6167 IMG_6171 IMG_6161 IMG_6160 IMG_6164 IMG_6166 IMG_6165 IMG_6159 IMG_6158 IMG_6163

Vi möttes av bubbel i dörren och de båda ägarna. Detta Pinchos är i två plan, så snyggt på alla sätt! Entrén är verkligen maffig och så inbjudande. Man ville bara in.

IMG_6170 IMG_8360

Så mycket coola detaljer! ❤️

Vi minglade en stund och sedan satte vi oss till bords för att avnjuta en lunch medan Medieakademin körde en genomgång. Jag satt häftigt nog bredvid Danyel Couet, ni vet han som är med i kockarnas kamp och varit en av Sveriges kändaste kockar i säkert 30 år. Sååå trevlig, och otroligt driven. Driver idag en Youtubekanal med  kompis Lubbe Garell som handlar om jakt och matlagning – klicka HÄR för att komma till den. Äger 3 restauranger, Taverna Brillo (ny ägare sen Oktober), Allegrine och Guldkaggen på Gotland. Där har vi varit, såååå trevligt och gott och ligger verkligen magiskt fint vid en strand.

IMG_6172 IMG_6173 IMG_6174

Dit tog vi en cykeltur när vi var och hälsade på våra vänner i Burgsvik för några år sen. Väl värt ett besök också om ni är på Gotland nångång! ☺️

Åter till lunchen!
IMG_8316

Kul och hänga med andra som jobbar med lite samma lika som en annan, vi åt gott från Pinchos meny. Kan varmt rekommendera Tostada och Laxtartaren från deras meny.

 

Sedan till den stora överraskningen!

IMG_8328 IMG_6120

Kan ni fatta? Där knep jag en tredjeplats av alla i hela Sverige när det kommer till mat. Större än Pågen Sverige, ICA Sverige m fl. Nej men jag fick en chock. Blev alldeles tårögd och rös på hela kroppen. Kan ni förstå vad vi tillsammans åstadkommit? Jag kan knappt det ska jag vara ärlig och säga. Allt för att ni är så många som gillar mina recept. 🥲 Va?

IMG_6181

Till råga på allt var jag på en fin 18:e plats när det kommer till alla kanaler. Sååå ödmjukt jäkla glad och tacksam ska ni veta!

Nej! Dags att dra iväg, har massor att göra idag. Ville bara kika in och tacka dig, för det är ju vi tillsammans som åstadkommit detta.

Ha en fin Torsdag så hörs vi sen! Har ett härligt recept på en supergod kaka i långpanna och busenkla Lussevåfflor till dig.

Kram Nina

126
21 kommentarer

Veckomatsedel v 46

Veckomatsedel

Ja men sörni! Här kom ju måndagen farande som en raket genom luften. Helgen for iväg i all världens fart och kvar har vi då en ny fräsch vecka. Med den kommer en ny veckomatsedel, ni är många som klickar er in dessa Måndagar för att hitta veckomatsedeln, kul tycker jag att ni är så många som uppskattar den. Alltid härligt med inspiration på vad för mat som ska lagas under veckan. Hoppas du får en riktigt fin vecka och att smaklökarna får dansa lite extra även om det är helt vanlig mat som bjuds.

Hitta alla VECKOMATSEDLAR (<klicka) som finns!

Måndag

IMG_6060

Halloumi och sötpotatisfritters

Tisdag

IMG_6070

Ugnsbakad lax med fetaost och kall krämig citronsås

Onsdag

IMG_6072

Krämig Kycklingpasta (galet god)

Torsdag

IMG_6071

Mustig Köttfärssoppa (stor favorit)

Fredag

IMG_6073

Fläskfilé café de Paris

Veckans Gotta!

IMG_6074

Saftig Saffranskaka i Långpanna med lingon och vit choklad (suuuuupergod)

Nedan får du några smakprov på vad för recept du kan hitta här på sidan, klicka på länkarna för fler recept på varje:

GRATÄNGER
SMÅKAKOR

KÖTTRÄTTER

PASTARÄTTER

MJUKA KAKOR 

MIDDAGSTIPS

För att hitta alla kategorier klicka HÄR

 

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i hjärtat under inlägget.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Kram Nina

110
Kommentera
ANNONS

Saffranskakebollar med vit choklad

Godis

Det här godiset gör jag på rester från diverse sockerkakor eller rulltårtsbottnar. Då blir det ljuvligt goda Saffranskakebollar med vit choklad. Har du inga sockerkaks- eller rulltårtsbottenrester hemma så kan du snabbt svänga ihop en saftig rulltårtsbotten och sedan göra den på det. Du kommer I N T E bli besviken. För herreminjee så smarrigt godis alltså. Det är som små naggande goda chokladpraliner som man sen förvånas över innehållet. För där hittar man en härlig saffranssmakande krämig historia som bara gifter sig perfekt med den vita chokladen. Du MÅSTE testa! Otroligt!

 

Missa inte: En hel kategori med GODIS (<klicka)

IMG_5997
IMG_5992

Inspireras av fler enkla julgodisrecept, julgodis på 4 ingredienser (<klicka) är kanske världens enklaste recept.

 

Dessa blev kanske inte så snygga som jag hade hoppats tyvärr. Den vita chokladen var inte av den bästa kvaliteten så den klumpade ihop sig. Men jag lyckades väl på något sätt få på det i alla fall. Sen kan man ju säga såhär: Spela roll hur de ser ut, är det gott så är ju det huvudsaken! 

IMG_5990 IMG_5993
Det fina julfatet hittar du på 35% REA just den här helgen! Klicka HÄR.

Julgodis ska vara enkelt utan så många konstiga moment tänker jag. Det behöver inte vara svårt för att det ska vara gott. Det här receptet kan varieras i all oändlighet. Du kan kanske ha i lite arrakssmak i eller varför inte choklad istället för saffran. Jaja, nu ska jag ge dig receptet på dessa ljuvliga Saffranskakebollar!

IMG_5994 IMG_5991 IMG_5400

Saffranskakebollar med vit choklad, ca 25 st

Missa inte julens godaste efterrätt, passar också till nyår! Klicka HÄR

2 ägg

1 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

1 1/2 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

Fyllning:

50 g smält smör

1 påse saffran

ca 1/2 dl grädde

Dekoration:

200 g vit choklad av god kvalitet

1 tsk kokosolja

kokosflingor

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker riktigt fluffigt. Jag brukar vispa i några minuter.

2) Blanda vetemjöl och bakpulver och sikta i det i smeten. Vänd runt med en slickepott så du får en jämn följsam fluffig smet.

3) Lägg bakplåtspapper på en ugnsplåt och bred smeten i en avlång rektangel över plåten. Grädda i mitten av ugnen i ca 5 min. Den ska få fin färg uppepå. Ta ut och stjälp upp på ett annat bakplåtspapper. Låt den svalna lite.

4) Skär upp rulltårtsbotten i mindre bitar och lägg i en bunke. Smält smör och häll i saffran i det. Blanda runt. Häll allt i skålen. Häll också i grädden, lite i taget. Blanda sedan med en elvisp tills du har som en massa. Rulla bollar ur massan som du ställer på ett fat och ställ sedan i frysen i ca 15 min.

5) Smält den vita chokladen i ett vattenbad, ha i kokosoljan i chokladen. Ta ut bollarna ur frysen och doppa i den vita chokladen. Ställ på ett fat eller en bakplåtpappersklädd plåt. Strö över riven kokos. Servera!

Nedan får du några smakprov på vad för recept du kan hitta här på sidan, klicka på länkarna för fler recept på varje:

GRATÄNGER
SMÅKAKOR

KÖTTRÄTTER

PASTARÄTTER

MJUKA KAKOR 

MIDDAGSTIPS

För att hitta alla kategorier klicka HÄR

Gillar du receptet blir jag jätteglad om du klickar i hjärtat under inlägget.


Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Kram Nina

96
Kommentera

Annorlunda Lussekatter

Annorlunda Lussekatter

Jag ÄLSKAR ju när jag får mixtra och experimentera. Såg en bild på instagram som satte igång alla hela min kreativa sida av hjärnan, och det var så dessa härligheter föddes. Dessa måste jag baka varje jul för dom är verkligen så galet goda, älskar fyllningen som verkligen trollar fram det bästa i dessa lussekatter! Du måste prova.

Missa inte! Har en hel kategori med bara saffran (<klicka), massor med härligt gott!

IMG_8736

IMG_8724IMG_8733

HÄR (<klicka) hittar du världens bästa recept på vanliga riktigt saftiga lussebullar, ni är många som bakat efter det receptet år efter år!

Som du ser så är de lite annorlunda mot vanliga lussekatter. Dessa bakar jag precis som när jag bakar kanelsnurror. Dessa innehåller dock en vaniljröra och vit choklad. Men är uppbyggda exakt likadant.

IMG_8723

IMG_8722

Missa inte ett annat populärt recept: Pepparkakskladdkaka med kanelfluff (<klicka)

Jag kavlade en rektangulär platta som jag sedan hade på vaniljröran på. Sedan skar jag remsor som jag snurrade ihop till dessa härliga lussekatter.

IMG_8725IMG_8732

ANNORLUNDA LUSSEKATTER, ca 30 st

HÄR hittar du fler härliga recept på bullar

5 dl mjölk
2 påsar (1 g) saffran
50 g jäst
1/2 tsk salt
2 dl strösocker
250 g créme fraiche 15%
100 g mjukt smör
Ca 12-14 dl vetemjöl

Fyllning:

150 gr mjukt smör
200 gr vitchoklad
2 msk vaniljsocker
1 dl strösocker

Pensling:

1 ägg
Pärlsocker

Gör såhär:

1) Värm mjölk och saffran till max 37 grader. Lös upp jästen i degvätskan.

2) Tillsätt salt, strösocker och créme fraiche. Tillsätt mjukt smör och vetemjöl, lite i taget. Knåda degen väl. Kör den tills den släpper kanterna i degbunken. Låt jäsa till dubbel storlek i bunken under duk, cirka 45 minuter.

3) Sätt ugnen på 225 grader.

4) Riv den vita chokladen eller skala den med en potatisskalare. Blanda mjukt smör, socker, vaniljsocker och chokladen.

5) Knåda degen lätt på mjölat bakbord och dela den i två lika stora delar. Kavla ut varje degbit till en rektangel,  cirka 1 cm tjock.

6) Bred vaniljröran över plattan,  vik den på mitten så du får en rektangel. Skär 2-3 cm breda bitar, snurra ändarna åt varsitt håll så det blir ett omvänt S.

7) Lägg bullarna på bakplåtpappersklädd plåt. Jäs under bakduk i cirka 30 minuter. Vispa upp ägg till penslingen. Pensla bullarna, strö över pärlsocker och grädda i 8-10 minuter. Ät & njut!

Nedan får du några smakprov på vad för recept du kan hitta här på sidan, klicka på länkarna för fler recept på varje:

 

GRATÄNGER
SMÅKAKOR

KÖTTRÄTTER

PASTARÄTTER

MJUKA KAKOR 

MIDDAGSTIPS

För att hitta alla kategorier klicka HÄR

Gillar du receptet blir jag jätteglad om du klickar i hjärtat under inlägget.


Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Kram Nina

175
Kommentera

Besökte mysigaste tebutiken

Godmorgon!

Redan Onsdag hörni, jag kallar den alltid lill-lördag. En liten mitt i veckan dag som man kan mysa till lite extra. Här har det varit mycket jobb på sistone, är det jobb hemifrån försöker jag få till en julfilm på lunchen eller någon annan serie som jag tittar på. Snacka om att det är avkopplande. Det har hänt att jag suttit på en lunch även när jag inte är hemma och tittat ikapp på en serie. Är man fast så är man fast, sen är det en härlig avkoppling som sagt.

IMG_5828

Har verkligen kört igång ”ta hand om sig själv” under denna mörka period vi är i nu. Jag kör på med lite ljusterapi i vår ljusterapilampa och så går jag på laser. Det kan jag verkligen varmt rekommendera. Mot smärta, obalans, hjärntrötthet m.m.

IMG_5338 IMG_5343 IMG_5344 IMG_5339 IMG_5342

Ljusstaken på bordet med flera ljus (<klicka, superbra pris just nu) // Julgran (<klicka, gammal från IKEA men hittade en liknande som var sååå fin och billig som tusan) // Skålar (<klicka)  // Batterljusen långa (<klicka, på REA just nu) 

Såhär såg en lunch ut här hemma i förra veckan. Tog ett brejk från jobb och bara dukade upp med massa godis och chips och tittade på julfilm. Så mysigt med ett sånt avbräck.

IMG_5373 IMG_5855 IMG_5854

Jag älskar ju te som en galning typ, och mitt koffeinfria kaffe. I somras fick jag en plåtburk med just koffeinfritt kaffe i en plåtburk av min vän Sara. Blev så kär! Igår besökte jag butiken för första gången. Sibyllans Kaffe och Te. Sååååå charmig lite butik med rader av vackra burkar och massor av olika te och kaffesorter.

IMG_5853 IMG_5852 IMG_5859
IMG_5858
Det blev Sibyllans röda julte som doftade magiskt, och nymalet koffeinfritt kaffe som jag brygger i vanliga bryggaren. Lyx!

IMG_5861

Kan verkligen rekommendera dessa Pepparkaksbollar till en kopp te eller kaffe. Så så goda! Kolla in receptet HÄR. Eller varför inte till lite glögg eller bubbel, funkar fint det med.

Nehej. Nu ska jag ta en liten promenad här. Vi hörs sen igen!

Kram Nina

75
Kommentera

Veckomatsedel v 45

Veckans matsedel

Dags för veckomatsedel igen, måndag och ny vecka. Räknade precis ut att det är 6 1/2 vecka kvar till jullovet börjar. Det ser man fram emot även om höstlovsveckan precis slutade. Den gick i ett nafs som alla lediga skolveckor gör faktiskt. Denna veckan är det Mårtensafton på fredag. En högtid som kanske numera bara firas i Skåne. Men det som äts på traditionellt Mårtensafton är svartsoppa till förrätt, gås till varmrätt och skånsk äppelkaka till efterrätt. Därför har jag gjort en Skånsk Äppelkaka som jag tänkte vi kanske skulle ha som efterrätt på Fredag, den är busenkel att baka, går i ett litet nafs bara.

HÄR hittar du alla Veckomatsedlar.

Måndag

IMG_5736

Godaste Baconpastan (<klicka)

Tisdag

IMG_5737

Parmesangratinerad Torskrygg med pressad potatis (<klicka)

Onsdag

IMG_5739

Köttfärsbiffar med rostad potatis och supergod gräddsås (<klicka)

Torsdag

IMG_5752

Krämig rotfruktssoppa (<klicka)

Fredag

IMG_5741

Helgkyckling (<klicka)

Veckans gotta

IMG_5749 IMG_5744 IMG_5743

Ninas Skånska Äppelkaka, ca 6 p

5 äpplen av valfri sort

1/2 dl strösocker

1/4 dl rårrörssocker (hela mängden socker kan vara vanligt strösocker, men så gott med rårörssocker)

2 tsk malen kanel

1 tsk malen kardemumma

2 tsk vaniljsocker

1 dl strösocker

1/2 dl panko

100 g smör

 

Gör såhär:

IMG_5748

1. Skala och skär äpplena i mindre bitar. Lägg dem i en form.

IMG_5747 IMG_5746

2. Strö på vaniljsocker, kardemumma, strösocker, råsocker och kanel. Avsluta med att ha på all ströbröd och panko uppepå.

IMG_5745

3. Hyvla på smöret. Skjuts in i ugnen på 225 grader i ca 30 minuter tills den fått fin färg.

Nedan får du några smakprov till av vad för recept du kan hitta här på sidan, klicka på länkarna för fler recept på varje:

GRATÄNGER
SMÅKAKOR

KÖTTRÄTTER

PASTARÄTTER

MJUKA KAKOR 

MIDDAGSTIPS

För att hitta alla kategorier klicka HÄR

Gillar du receptet blir jag jätteglad om du klickar i hjärtat under inlägget.


Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Kram Nina

102
2 kommentarer