ANNONS

Småplock och snittar till Fredagsmyset

Tilltugg i långa rader!

Ja men hur härligt kan det bli? Att duka fram lite gott på fredagseftermiddagen när alla landat hemma till ett gott glas, ja men det är väl inte fy skam alls det. Snacka om att höja helgmyset direkt från start.

För mig är det Fredag när den där vackra buketten står på bordet, kanske har man plockat och städat lite, man har handlat inför helgen och lugnet infinner sig. Bästa känslan! Denna är tyvärr inte den bukett som står där nu, men är glad att jag har bilder på den. Den var verkligen så galet vacker. En av de absolut vackraste buketter jag fått!

Idag står där en lite halvtrist rosbukett från ICA, dom dyker fint dom också och brukar vara otroligt hållbara.

Här nedan ska jag tipsa dig om några riktigt goda tilltugg till ett glas bubbel.


Ljuvligt goda Västerbottensmuffins med Skagenröra (<klicka)


En enkel plocktallrik med lite gotta på är aldrig fel. Här har jag dukat upp bl a dessa fina mozzarellarosor (<klicka för att se hur jag gör dem). Fatet med de tre tallrikarna är perfekt att servera lite smått och gott ur, så fint att ställa fram, finns HÄR (<klicka).


Här gjorde små Västerbottenpajer tillsammans med en supergod äppeldrink (<klicka).

Här nedan har du fler småplock och tilltugg att inspireras av, klicka på länkarna för recept :


Caprese

Skagensnittar

Smördegspuffar med chèvre

Min absolut godaste skagenröra

HÄR (<klicka) hittar du allt i kategorin småplock & snittar.

Du vet väl att det finns massor med recept på både mat och bak här på sidan, enkelt och något som alla kan laga eller baka. Nedan får du några smakprov, klicka på länkarna för fler recept på varje:

• GRATÄNGER

• SMÅKAKOR

• KÖTTRÄTTER

• PASTARÄTTER

• MJUKA KAKOR 

• MIDDAGSTIPS

Gillar du receptet blir jag jätteglad om du klickar i hjärtat under inlägget.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Kram Nina

164
2 kommentarer

Portionen under tian

Innehåller Annonslänk

Ja, jag fick förut ett önskemål om att kanske tipsa om lite billiga recept, jag tog det till mig och tänkte här att jag skulle ge dig tips på en jättegod vegetarisk rätt under tian för portionen. Kanske inte kan bli så mycket billigare än det, ja om man inte äter nudlar då. Portionen under tian är kanske något som ni skulle vilja ha återkommande recept på? Om det är så så skriv gärna det bland kommentarerna.

Missa inte mitt inlägg med recept på 15 billiga och goda rätter (<klicka)

Det som var så överraskande var att Tony, som är lite kinkig med baljväxter utbrast ”Så jäkla gott” om rätten. Det gjorde mig riktigt glad då jag nästan undvikit baljväxter i maten när han ska äta. Baljväxter är verkligen nyckeln till billig mat, innehåller mycket bra saker som ger energi, mycket protein och vitaminer. Så vill man fylla ut maten för att det ska bli mer så byt t ex ut lite av köttfärsen till t ex baljväxter av olika slag, morötter funkar såklart lika bra. Baljväxter för dig som inte vet är linser, kikärtor och bönor t ex.

Missa inte andra billiga rätter att inspireras av, klicka på länkarna nedan för att komma till recept:

Min populära lins & kikärtsgryta

Godaste Baconpastan

Ninas krämiga linspasta med vitlök, citron & kokos

Nyttiga goda linsgrytan

Tipsar dig om världens bästa stekpanna! Har 2, den på 32 cm (klicka här för den – bra pris nu), perfekt för köttfärsås (<klicka), grytor (<klicka) osv, och den på 20 cm (klicka här för den – bra pris nu), perfekt för omeletter (<klicka), pannkakor (<klicka) och när du vill laga något enkelt till bara dig själv.

Jag har ju fixat i mitt skafferi för fullt under flera dagar där jag håller på och organisera alltihopa så man får plats med allt man vill. En ny favorit i skafferiet har kommit till att bli havreris! Wow, så gott det är, lite mer tuggigt än vanligt ris, påminner lite om risottoris.

Kokosgryta med tomat, linser och bönor, 4 p

Missa inte mitt inlägg med 5 supergoda enkla grytor (<klicka)

Ca 300 g röda eller gröna linser (tetra, köpte dessa <klicka, sist)

Ca 300 g svarta bönor

2 vitlöksklyftor

1 msk gul curry

1 st grönsaksbuljongtärning

1 tetra krossade tomater

2 dl kokosgrädde

Salt & svartpeppar efter smak

2 msk basilikaolja (recept längre ned – går att uteslutas men sätter så goood smak)

Gör såhär:

1) Börja med att ha i lite olja i stekpanna på medelvärme, pressa i vitlöksklyftor och låt fräsa runt en kort stund. Det ska inte få färg.

2) Skölj av linser och bönor. Häll i dem i stekpannan. Ha i basilikaoljan. Låt det få fräsa runt med vitlöken en stund.

3) Smula i grönsaksbuljongtärningen och curry. Blanda runt lite. Häll i krossade tomater och låt puttra på medelvärme i ca 5 min. Rör runt lite då och då.

4) Häll sist i kokosgrädden och låt det sedan puttra i i ca 10 minuter. Rör om då och då. Servera med t ex havreris eller vanligt ris.

Basilikaolja

3 krukor färsk basilika

2 vitlöksklyftor

2 nypor flingsalt

Ca 2 – 3 dl olivolja

Gör såhär:

1) Hacka basilikan lite mindre. Ha i en matberedare.

2) Ha i vitlöksklyftorna.

3) Sätt igång matberedaren och häll i olivoljan lite i taget. Sedan kör du den till du får en lite trögare olja.

4) Häll upp i flaska med tätslutande lock och förvara i kylen. (Kolla in dessa smarta flaskor med lock <klicka – kampanj nu). Håller minst en månad (har aldrig förvarat längre då den tar slut stup i kvarten).

Gott på allt! I rätten ovanför hade jag först i 2 msk i maten, sedan ringlade jag det över vid servering. Sååååå gott!

Du vet väl att det finns massor med recept på både mat och bak här på sidan, enkelt och något som alla kan laga eller baka. Nedan får du några smakprov, klicka på länkarna för fler recept på varje:

• GRATÄNGER

• SMÅKAKOR

• KÖTTRÄTTER

• PASTARÄTTER

• MJUKA KAKOR 

MIDDAGSTIPS

Gillar du receptet blir jag jätteglad om du klickar i hjärtat under inlägget.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Kram Nina

Kika gärna på ett annat populärt recept som också är en billig men vääääääldigt god rätt, recept HÄR, tillvägagångssätt hittar du på min instagram nedan:

 
Visa detta inlägg på Instagram
 

Ett inlägg delat av Nina Hermansen 💫 (@niiinis.se)

68
Kommentera

Supergod parmesangratinerad torskrygg

Köket i mitt hjärta!

Eller faktiskt inte, åh vad jag tycker att vi har trångt i vårt kök. Jag håller ibland på att bli galen av platsbrist. Så dåligt med arbetsytor men jag håller på och planerar hur jag ska lösa den biten, måste ju få plats att husera i köket! Älskar arbetsytor och att kunna stå fritt och slamra runt med bunkar och kastruller. I detta kök lagades i alla fall igår en fantastisk parmesangratinerad torskrygg, ni är många som frågat efter fler fiskrecept och här kommer då ett.

Här ser ni mitt lilla kök, har du en bra lösning för ett litet kök och hur man trollar fram arbetsytor så tipsa mig gärna.


Tillbaka till fisken då, det var fenomenalt gott, nästan så man hummade högt när man åt. Kan tipsa dig som kanske har svårt att få i barn (för all del vuxna också) fisk, testa denna, sååå god! Parmesangratinerad torskrygg får i alla fall full pott i betyg här hemma.


Jag har några fiskrätter som jag absolut måste tipsa dig om, dessa nedan är verkligen värda att testa laga. Klicka på länkarna nedan för att få recept.


Smörstekt torskrygg med himmelsk champinjonsås

Barbecuelax med kall dillsås

Världens godaste fiskgratäng med räkor och parmesan

Soft laxtacos


Parmesangratinerad torskrygg, 4 p

Missa inte fiskgratängen (<klicka) som mina barn ätit och skrikit efter sen de var barn, och denna lax med världens godaste krämiga citronsås (<klicka).

600 g torskrygg

Ca 800 g potatis

2 dl riven parmesan

1 dl creme fraiche

1/2 dl mjölk

2 vitlöksklyftor

1 fiskbuljong

Salt & peppar efter smak

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 175 grader.

2) Skala potatisen och koka den klar i saltat vatten.

3) Se till att torskryggen är tinad. Lägg bitarna i en oljad ugnsform. Salta och peppra, men var lite försiktig då såsen är rätt salt.

4) I en bunke, blanda riven parmesan, creme fraiche, mjölk, pressa även i vitlöken och smula i fiskbuljongtärningen. Vispa runt lite.

5) Häll allt över fisken och ställ i ugnen för att gratinera i ca 20 min.

6) Servera med pressad potatis.

Du vet väl att det finns massor med recept på både mat och bak här på sidan, enkelt och något som alla kan laga eller baka. Nedan får du några smakprov, klicka på länkarna för fler recept på varje:

GRATÄNGER

• SMÅKAKOR

KÖTTRÄTTER

• PASTARÄTTER

• MJUKA KAKOR 

MIDDAGSTIPS

Gillar du receptet blir jag jätteglad om du klickar i hjärtat under inlägget.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Kram Nina

133
8 kommentarer

Den här kycklingrätten får familjen och jubla!

Så fantastiskt gott!

Nu tänkte jag tipsa dig om en gammal goding till recept som vi i familjen äter ofta. Kyckling med rosmarinsås är typ topp 5 av alla rätter här hemma, något som familjen verkligen älskar. Ät det med ris, pasta eller potatis. Passar till mycket, på helgen kanske man vill festa till det med krossade potatisar med vitlök (<klicka), potatisgratäng med parmesan (<klicka) eller ostiga potatiskakor.

Jag är så glad att vår lilla örtagård försett oss med alla örter hela sommaren. Funderar på om jag ska plantera dem i krukor och ta in dem över vintern. Se om man kanske kan få lite härliga örter hela vintern också, massa gödning i jorden bara. I just denna rätten hade jag torkad rosmarin, det funkar lika bra såklart.

Jag tänkte också tipsa dig om riktigt goda kycklingrätter som blivit väldigt populära, klicka bara på länkarna så kommer du till recepten:

Kycklingfilé med krämig fetaostsås och bacon

Mango Chutney kyckling

Kycklinggryta

Kyckling och bacongratäng

Kycklingfilé i rosmarinsås, 4 – 6 pers

900 g kycklingfilé

1 schalottenlök

2 vitlöksklyftor

2 msk tomatpure

1/2 msk kinesisk soja

3 msk kycklingfond

2 msk kalvfond

2 tsk paprikapulver

3 tsk torkad rosmarin

Salt & peppar

2 dl vatten

3 dl creme fraiche

1 1/2 dl grädde

Gör såhär:

1) Börja med att dela kycklingfiléerna på mitten (på längden). Stek dem i olja och smör blandat på ganska så hög värme tills de fått fin färg.

2) Hacka shalottenlöken, ha i det i stekpannan och pressa också i vitlöksklyftorna. Blanda runt.

3) Ha i tomatpure, soja, båda fonderna och alla kryddor, häll på vatten och låt stå och puttra tills vattnet nästan kokat in helt.

4) Häll på creme fraiche och grädde. Låt puttra i ca 5-7 minuter, rör om då och då. Gott med ris eller potatis.

Tips: Lika gott att byta ut kyckling mot tex fläskytterfilé eller fläskfile!

Du vet väl att det finns massor med recept på både mat och bak här på sidan, enkelt och något som alla kan laga eller baka. Nedan får du några smakprov, klicka på länkarna för fler recept på varje:

SMÅPLOCK & SNITTAR

SMÅKAKOR

POTATISRÄTTER

PASTARÄTTER

MJUKA KAKOR

MIDDAGSTIPS

Gillar du receptet blir jag jätteglad om du klickar i hjärtat under inlägget.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Kram Nina

316
11 kommentarer

Veckomatsedel v 38

Veckans inspiration!

Godmorgon, här tänkte jag kickstarta dagen med att ställa mig i köket. Massor med recept som ska testas denna veckan. Kul kul, håller samtidigt på att möblera om här hemma så det är fullt skägg. Här ska du få veckomatsedeln för denna veckan, vill inspirera dig att verkligen ändra om i matlagningen som kanske är snarlik varje vecka, att våga testa något nytt, nya smaker osv. Maken har verkligen lärt sig att älska sånt som han inte trott han gillat, det behöver bara kombineras rätt så blir det smaker som är oemotståndliga. Veckomatsedeln denna veckan bjuder på mycket smått och gott. Hoppas det ska smaka!

Alla Veckomatsedlar samlat hittar du HÄR (<klicka)

Måndag

Crêpes med krämig ost & skinkfyllning (<klicka)

Tisdag

Kyckling i basilika och dijonsås (<klicka)

Onsdag

Krämig korv och potatisgryta (<klicka)

Torsdag

Ninas krämiga linspasta (<klicka)

Fredag:

Krämig köttfärslåda

Här på sidan hittar du massor med recept på både mat & bak, enkla goda recept som alla kan laga och baka. Här nedan hittar länkar med smakprov med flera recept på varje:

KÖTTRÄTTER

BRÖD

MIDDAGSTIPS

MJUKA KAKOR

PAJER & PIROGER

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under inlägget.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Kram Nina

215
Kommentera

Ost och baconfyllda köttfärsbiffar med parmesansås

Supergod mat!

Sååå goda ost och baconfyllda köttfärsbiffar. De här är biffar som vi ofta lagar hemma, så omtyckta!  Hela familjen storgillar och önskar ofta just den här rätten! Ost och baconfyllda köttfärsbiffar är alltid succé, för oj vad vi äter. Såsen är himmelskt god, allt passar så bra ihop. Är det något du någongång måste laga så är det verkligen detta, sååå gott!

Det bästa är när familjen uppskattar något såhär mycket, jag tror att alla känner så som lagar mat. Har bjudit gäster på mina ost och baconfyllda köttfärsbiffar några gånger och det är alltid lika uppskattat!

Vill tipsa dig om fler supergoda recept med just biffar, så gott och perfekt mat för både vardag, fest och matlåda. Alla recept nedan:

• Köttfärsbiffar med fetaost och världens godaste gräddsås (<klicka)

• Köttfärsbiffar med rostad potatis och krämig gräddsås (<klicka)

• Ostfyllda köttfärsbiffar med magisk sås (<klicka)

• Högrevsbiffar med gammaldags gräddsås (<klicka)

KÖTTFÄRSBIFFAR MED OST & BACON I PARMESANSÅS, 4 port

Kika gärna på mitt superpopulära recept på KÖTTFÄRSLÅDA (<klicka) och min absolut superbästa och populära KÖTTFÄRSSÅS (<klicka)

500 g nötfärs 

3 msk kalvfond

1 tsk paprikapulver

1 tsk vitlökspulver 

1 tsk torkad oregano 

Salt & peppar

2 dl tärnad hårdost 

1 pkt bacon (strimlad och stekt)

Sås:

1 spetspaprika (funkar med vanlig också)

2 schalottenlökar 

1 stor vitlöksklyfta

1 pkt creme bonjour parmesan (hittar du den inte så ta vanlig creme bonjour med 1 dl riven parmesan i)

2 msk kalvfond

1 dl creme fraiche 

1 dl grädde 

1 dl riven parmesan

Salt & peppar 

Gör såhär:

1) Sätt på ugnen på 225 grader. Strimla baconen och stek dem så de får färg. Lägg i nötfärsen i en bunke, ha i bacon och ost. Ha även i resten av ingredienserna. Blanda runt ordentligt.

2) Forma biffar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Skjuts in i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter. Osten kommer att smälta lite men det gör inget, allt är i sin ordning.

989B2851-6318-4C0E-A550-009F0955204D
59C08836-D894-4B1C-B1A8-D19B1F66E830

3) Medan biffarna är i ugnen gör du såsen. Hacka paprika. Jag mixade schalottenlöken så den blev som en puré, det behöver du inte göra om du inte vill, det räcker med att hacka den fint. Stek paprika, schalottenlök och pressa också i vitlöken. Det ska mjukna men inte få färg. Ha i färskosten (creme bonjour), creme fraiche, grädde, kalvfond och kryddor. Låt koka upp och sjuda en liten stund under omrörning. Låt sjuda i ca 3-4 minuter. Avsluta med att ha i den rivna parmesanen och låt den smälta ned helt.

4) När biffarna kommer ut ur ugnen så lägger du dom i en ugnsfast form. Häll över såsen och ställ in i ugnen i ytterligare 5 minuter. Ta ut och avnjut med kokt potatis, pressad potatis eller ris.

Tips 1: Gillar du inte någon av kryddorna kan du bara hoppa över dessa.

Tips 2: Riv gärna lite smakrik ost över hela innan den skjutsas in i ugnen andra gången. Supergott!

Du vet väl att denna sida innehåller massor med goda recept på både mat & bak, kika nedan för lite smakprover (klicka på länkarna för flera recept):

• KÖTTRÄTTER

• KYCKLINGRÄTTER

• SÖTA PAJER 

• SMÅKAKOR

• MJUKA KAKOR

• MIDDAGSTIPS

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under inlägget.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

710
7 kommentarer

Godaste Frukostbrödet

Godmorgon ljuuuuuvliga Lördag!

Jag har varit uppe med tuppen och bakat mitt frukostbröd. Detta är, törs jag nästan svära på, ett av livets enklaste och godaste bröd att äta som frukostbröd. Vill du baka ett enkelt bröd som jag nästan kan lova att hela familjen/maken/frugan/kusinen/lilljäntan/syjuntan/mamma ja you name it gillar så ska du baka det här!

Nu kanske du undrar vad för tok jag hittat på, men kika längre ned i receptet så ser du varför! ☺️

Här nedan bjuder jag på mina allra bästa och mest besökta recept på bröd:

Bröd i långpanna

Morotbröd i långpanna

10 minuters frallor

Lantbröd

Godaste Frukostbrödet, 1 bröd

Kolla även in dessa snabba frukostfrallor och dessa äppelfrallor.

10 dl vetemjöl

4 dl vatten

0,75 paket jäst (3/4)

1 1/2 tsk salt

2 msk sirap

Gör såhär:

1. Dela upp jästen så du har 3/4 bit av jästen, smula ned i en bunke eller skålen på en köksassistent.

2. Värm vattnet till 37 grader (fingervarmt), häll det över jästen och lös upp.

3. Ha i sirapen.

4. Ha i mjölet och saltet och knåda tills du har en jämn men relativt lös deg.

5. Fördela ut mjöl på ett bakbord, häll ut degen på bordet och bara vänd ihop det till något som liknar en limpa, lägg på bakplåtpappersklädd plåt. Låt jäsa i ca 30-45 min under bakduk.

6. Ha på en gammal virkad duk på brödet och mjöla det, ta bort duken.

7. Grädda på 180 grader i ca 30-35 min

Kolla så härligt när man har på smör när brödet är varmt. Alltså, detta var sååå gott så det är inte klokt.

Du vet väl att du hittar andra goda recept på bloggen (klicka på varje länk så kommer du till recepten):

Goda kötträtter

Härliga kycklingrätter

Mjuka kakor

Goda brödrecept

Gillar du recepten blir jag glad om du klickar i hjärtat under inlägget. Tack snälla på förhand!

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Kram Nina

105
4 kommentarer

Caprese och solnedgången

Kan inte förstå hur fort veckorna går hörni. Det är ju inte klokt. Har verkligen försökt fånga sommarens sista suck de sista dagarna. Vore det inte för myggen så hade det säkert gått bättre, haha… wow vad myggbiten man blivit. Jag som sällan ens får myggbett. Lite längre ned ska du få tips på världens enklaste tilltugg, Caprese – så gott och så otroligt enkelt.

En kväll i veckan for vi ut till en av favoritbryggorna för att sitta och njuta av solnedgången. Nej men hörni, vi höll på och smälla av fullständigt. 3000 mygg och vi där på bryggan. Nej, så vi ruttnade och så satte vi oss i bilen och jagade solnedgången istället. Tog en bild när den försvann i horisonten med kyrkan där mina stora barn blivit döpta i förgrunden. Tyckte det blev fint.

Vi passerade det här kavlugna vattnet också, ligger i Nykvarn. Fortsätter tjata om hur härligt det är med vattnet. Inger något lugn. Många dras ju ofta till vattnet, och det är inte alls konstigt då man jordar sig mycket vid vattnet och allra helst i vattnet.

Väl hemma igen så gjorde jag en Caprese till Idol, så gott så jag smäller av. Så enkelt att svänga ihop och alltid uppskattat av de flesta.

Caprese

Tomater av god sort (stora plommontomater, romantica eller kvist)

Mozzarella

Färsk basilika

Salt & färskmalen svartpeppar

Crema de Balsamico (finns i lite olika smaker, våga gärna experimentera här)

Gör såhär:

1) Skiva tomater och mozzarella.

2) Varva på ett stort fat med färska basilikablad.

3) Toppa med salt och peppar, ringla över balsamico.

Nehej, nu ska jag vidare här. Hoppas du får en fin kväll.

Gillar du recepten blir jag glad om du klickar i hjärtat under inlägget. Tack snälla på förhand!

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Kram Nina

69
Kommentera
Innehåller annonslänk

Godaste salladsdressingen och köksprep

Halloj!

Idag körde jag en liten köksprep, jag brukar göra det lite då och då. Förbereder liksom att det ”viktigaste” av matlagningen är i direkt anknytning till min matlagningsstation. Det där lät det… haha! Matlagningsstation har vi hört. Lite längre ned ska du få recept på världens godaste salladsdressing. Jag lovar att den är supergod till sallader.

I den lilla trälådan har jag några produkter från Nicolas Vahé, favvoprodukter. Dels så tycker jag dom är snygga när dom står framme, sen är det goda också.

Fransk havssalt med kvarn, den här är perfekt att ha till bords också. Finns HÄR, rabatt nu.

Vit tryffel olja. Den här är så god att ringla över salladen, på pastarätter, risotton, god att ha över röror, till kötträtter eller bara på en toast med avokado och mozzarella. Sååå god. Den finns HÄR.

En av mina absoluta favoriter! Kallas för rödvinsvinäger men jag tycker den är mer balsamvinäger. Jag använder denna massor i matlagning, alltså massor. Sätter så god mustig smak! Perfekt att blanda med olivolja och ha i sallader. Gott också att doppa bröd i. Finns HÄR.

Kolla in alla Nicolas Vahés produkter HÄR, massor med gottigt till matlagning och bakning. Måste köpa hasselnöts och vaniljsirapen. Kika på produkterna HÄR.

Älskar min lilla skål från Iittala Alvar Aalto, har googlat sönder men den verkar vara slut precis överallt. Den är perfekt för flingsalt.

Hittade denna skålen också, den är också liten och skulle också passa perfekt för flingsalt, väldigt fint att ha framme. Finns HÄR.

Olja & rosévinäger är fint att ställa i en behållare. Kolla HÄR och HÄR för massa olika. Salt & pepparkvarnar hittar du HÄR och HÄR.

Nu när vi ändå har alla dessa oljor och godsaker frammer så tänkte jag tipsa om världens godaste salladsdressing som är god att bara ha stå i kylen och ta fram så fort det serveras sallad där hemma.


Senap & honungsdressing

1 dl olivolja

2 msk dijonsenap

2 msk honung

2 msk rosévinäger (eller vanlig vitvin funkar också)

2 vitlöksklyftor pressade

Salt & peppar

Gör såhär:

1) Blanda allt i en behållare med lock, t ex en sån HÄR dressingflaska. Skaka om ordentligt och förvara i kylen.

Nehej, nu ska jag göra lite kvällsfika tills Idol börjar på TV:n. Ha en fin kväll.

Kram Nina

61
2 kommentarer

Veckomatsedel v 37

Veckans matinspo!

Ja det är Måndag igen och jag sitter själv här och planerar veckomatsedeln. Mitt motto i köket är nästan alltid lättlagat, snabbt och gott. Visst är det härligt med långkok med kött som ramlar isär för att det är så mört. Men i veckorna, ja då ska det gå snabbt men ändå smaka gott. Fredagen, ja få får det ta lite tid. Den här veckans veckomatsedel innehåller lite av allt.

Lite att tänka på när det kommer till denna veckas veckomatsedel. Om du t ex vill ha det mer energirikt och fettsnålt, tänk då på att all grädde, cream cheese och creme fraiche går att köpa med vilken fetthalt man vill. Det finns allt från fyller till fettsnål. Dessa produkter går också att gå både laktos och mjölkfria. Korven på måndagen, vill du ha det mer energirikt och bra för kroppen tänk hög kötthalt på korven. Du kan använda precis vilken korv du vill, hotdogs, falukorv, chorizo (för lite hetta), bratwurst osv. Fisken på Tisdagen blir helt klart godast med torskrygg, men funkar såklart med vanliga torskfiléer också. Onsdagens pasta, våga variera pastan lite för vilken som helst funkar. Du kan också byta ut kycklingen mot t ex strimlad fläskfile och strimlad lövbiff (fräs den då snabbt bara och lägg undan och blanda den sedan med pastan när den ska serveras). Torsdagens soppa kan du variera med t ex 2 dl grädde för en krämigare soppa. Fredagens rätt blir lika god med kyckling. Hoppas du ska gilla veckans inspiration!

Kika gärna på ALLA Veckomatsedlar HÄR.

Måndag

Krämig korv & halloumigryta (<klicka för recept)

Tisdag

Fiskpaket med torskrygg, parmesan och bacon (<klicka för recept)

Onsdag

Godaste kycklingpastan (<klicka för recept)

Torsdag

Mustig köttfärssoppa (<klicka för recept)

Fredag

Fläskytterfilé med himmelsk balsamsås (<klicka för recept)

Gillar du recepten blir jag glad om du klickar i hjärtat under inlägget. Tack snälla på förhand!

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Kram Nina

179
Kommentera