Godaste Köttfärsåsen med rödvin


Igår hade jag en ”laga mat” dag. Nya recept skulle tas fram och jag gick riktigt bananas i köket. Inte så att jag gjorde helt crazy recept utan mer att jag kom in i ett matlagningsstim, lagade 3 olika rätter och har låtit familjen smaka på allt och alla fick tummen upp! Här är också lite inspiration till dig som vill laga matlådor, härligt med matlådor ju. Bara ta fram och värma när man är sugen. Jag brukar göra så att jag lagar maten och har i den i matlådorna, sedan gör jag sallad bara när det är dags att äta. Det eller så kokar jag lite grönsaker till, beror lite på vad vi är sugna på. Igår gjorde jag bl a denna köttfärsås med rödvin – den blev ju himlans god alltså, kommer definitivt att göra den fler gånger. Hade rödvin kvar i kylen som stått en stund så tänkte att det nog är bäst att laga lite mat på det. Det var ett Valpolicella Ripasso vin och det är ju befängt att slänga tänkte jag. Blev en riktig höjdare i köttfärssåsen, kan verkligen varmt rekommendera. Skulle säga så här, har du tomatiga rätter som färsrätter och grytor av olika slag så våga gå i med rödvin, det blir så mustigt och gott utav det.

Apropå köttfärsås – missa inte min KÖTTFÄRSSÅS (<klicka för recept) som många gillar!


Den här köttfärssåsen hade jag också i både oxfond och kalvfond och det ger ju verkligen extra mycket smak tillsammans med rödvinet. Sedan drygade jag ut köttfärsåsen med rivna morötter, det är en höjdare – alla får i sig mer grönsaker på det sättet och så blir rätten billigare då den ju drygas ut med billiga morötter.

Mina mest besökta recept de senaste 7 dagarna:


Det är så roligt att ni besöker mina recept och uppskattar dem som ni gör. Det är alltid roligt och kika på vilka recept som varit populära. De senaste sju dagarna så har dessa recept toppat topplistan här på min mat & bakblogg. Silviasockerkaka än var populärast i veckan. Den är en riktig goding så jag förstår er att det klickats mycket på det receptet. Klicka på varje för att komma till recept.

Silviasockerkaka

Enkla köttfärsbiffar med godaste såsen

Supergod Falukorvsgratäng

3 semmelhybrider

Jag tror minsann att många börjar bli sugna på semlor nu. Efter jul brukar man ju börja frestas med semmelrecept här och där.


KÖTTFÄRSÅS MED RÖDVIN, 5-6 p

Missa inte dessa populära recept med köttfärs: Fetaostbiffar med godaste gräddsåsen // Falsk Fläskfilé // Gratinerad Köttfärslimpa

800 g köttfärs

3 stora morötter

2 vitlöksklyftor

2 msk oxfond

1 1/2 msk kalvfond

2 tsk torkad timjan

2 tsk torkad rosmarin

2 tsk malen spiskummin

några chiliflakes för lite hetta

salt & peppar

500 g krossade tomater

ca 1 dl vatten

2 dl rödvin

1 1/2 dl havregrädde (eller vanlig grädde)

Gör såhär:

  1. Börja med att hacka och steka köttfärsen. Riv i morötterna och vitlöken. Stek runt en stund.
  2. Ha sedan i alla kryddor, fonderna och vatten. Rör runt. Ha sedan i krossade tomaterna, rör om och låt puttra i ca 5 minuter.
  3. Häll i rödvinet och låt puttra i ca 15 minuter på medelvärme. Rör om då och då.
  4. Ha i grädden och låt puttra i ca 5 minuter till, rör runt lite då och då.

Servera med kokt spaghetti. Servera gärna en grönsallad till med fetaost i, det passar väldigt bra till just denna köttfärssås.

Tips på annat gott att laga med köttfärs:


Köttfärs & potatislåda (superpoppis recept)

Köttfärsgratäng på 30 min (ett av mina absolut mest välbesökta recept)

Köttfärs & Baconrullader

Supergod Tacopaj


Jag fick ihop 5 stora matlådor av detta recept, då är det stora portioner då vi äter mycket i vår familj. Skulle det vara mindre portioner skulle det säkert vara fler. Älskar man inte att ha matlådor klara för veckan? Bara välja och vraka, och är man inte sugen på det så kan man ju alltid laga.

Kika på mina 20 populäraste KÖTTRÄTTER (<klicka för recept) på hela sidan.


Jag gillar vanlig spaghetti bäst till köttfärsås, men det händer att vi gör vanlig pasta i form av skruvar eller penne till också. Gillar också bandspagetti till. Du väljer själv vilken pasta du äter till såklart.

Ett av det absolut populäraste receptet här på matbloggen är mina KÖTTFÄRSBIFFAR MED BACON & OST MED PARMESANSSÅS (<klicka för recept) – så glad att ni är så många som gillar det receptet! Det glädjer mig!


Hoppas du lagar denna riktigt goda KÖTTFÄRSSÅS, passar perfekt på vardagen men har ändå en liten lyxig twist med rödvinet i.

Nedan får du några smakprov på vad för recept du kan hitta här på sidan, klicka på länkarna för fler recept på varje:

GRATÄNGER
SMÅKAKOR
KÖTTRÄTTER
MINA 40 POPULÄRASTE RECEPT PÅ SIDAN
MJUKA KAKOR 

För att hitta alla kategorier klicka HÄR

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i tummen till vänster under inlägget.

Hur kan du följa mig?

FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Instagram med bilder, reels & storys HÄR
Tiktok med videosHÄR

Kram Nina

16
Kommentera

Krämig kikärtsbowl

Wow och åter wow vad gott det blev med denna krämiga kikärtsbowl som jag gjorde igår. Nyttigt, krämigt och bara sååå gott så det var inte klokt. Jag trodde inte maken skulle gilla det, han brukar inte vara så mycket för när maten är helt gjord på baljväxter och grönsaker. Men som han satt och smaskade i sig för fullt alltså, så sa han ”Det här var hur gott som helst, det här vill man absolut äta fler gånger”. Det är ett riktigt gott betyg det. Denna krämiga kikärtsbowl kan du smaksätta lite hur du vill, nästa gång ska jag testa att göra den marockansk tänkte jag med alla dom härliga smakerna. Denna gången smaksatte jag med sånt jag hade hemma och det blev bara sååå smarrigt. Du måste testa! Varför ska man äta baljväxter? Tänkte jag skulle ge dig alla fördelar med det så kanske du också känner att du vill börja laga lite mer mat som innehåller det.

Vad är baljväxter bra för?

• Billigt

• Bra källa till protein & fibrer

• Mättar bra

• Bra för mag & tarmhälsa

• Innehåller mycket antioxidanter

• Studier visar att ett ökat intag av baljväxter förbättrar insulinfunktionen och regleringen av blodsocker.

• Innehåller mycket vitaminer, mineraler och järn.

• Rekommendationen är att äta ca en kopp färdigkokta kikärtor och 250 g färdigkokta linser per dag.

Fler recept med linser och kikärtor, klicka HÄR

Till den här kikärtsbowlen gjorde jag massa gott att strö uppepå, det blev verkligen en supergod kombo av allt. Lite krispiga vitlökssmakande grönkålschips, ugnbakade broccoli med massa god smak, hade även på hackade cashewnötter, rostade kikärtor i massor och slutligen fetaost. Den satte en så god lite salt smak på allt. Alltså så smarrigt!

Tips på fler vegetariska riktigt goda rätter:

Vegetarisk thaiwok

Ninas krämiga lins & citronpasta

Sötpotatis & halloumifritters med vitlökssås

Kryddig indisk gryta med vitlöksbröd

Jag gjorde själva grunden av morötter, tomater och vitlök. De fick ugnsbakas och sedan hade jag i de i min blender. Jag har världens bästa blender som man t.o.m. kan koka soppa i. Jag slängde helt enkelt i de ugnsbakade morötterna och tomaterna i den och så fick den gå i 7-8 minuter. Då når den en värme på 100 grader. Så bra är den, då nöjd med min blender. Du hittar den HÄR.

Vill du inspireras av fler soppor så har jag massa recept HÄR (<klicka)

Krämig Kikärtsbowl

6 stora morötter

250 g cocktailtomater

4 stora vitlöksklyftor

4 msk olivolja

salt & peppar

800 ml kokosmjölk

2 tsk torkad timjan

2 tsk torkad rosmarin

2 tsk torkad spiskummin

2 krm cayennepeppar

ca 800 g kikärtor

1 msk olivolja

2 krm cayennepeppar

salt & peppar

1/2 tsk vitlökspulver

1 tsk spiskummin

2 huvuden färsk broccoli

4 stora grönkålsblad

1 stor näve cashewnötter

250 g fetaost

Gör såhär:

  1. Skala morötterna och dela dem i mindre bitar, lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Ha på tomaterna också, dom ska vara hela. Lägg vitlökskkyftorna hela på bakplåtspappret. Strö på mindre bitar av grönkål och broccoli. Häll över olivolja, salta & peppra. Skjuts in i ugnen på 200 grader i ca 30 min.
  2. På en annan plåt, lägg på de avsköljda kikärtorna. Se till att ta du tar hushållspapper och baddar dem torra. Häll på olja, spiskummin, vitlökspulver, cayennepeppar och salt o peppar. Skjuts in i ugnen på 250 grader i ca 15-20 min.
  3. Ta ut morötterna/tomaterna/vitlöken och ha i allt i en blender som du kan koka soppa med. Om du inte har en sådan så se till att mixa allt till en trög soppa. Häll i allt i en gryta, häll sedan i kokosmjölk – krydda med timjan, rosmarin, spiskummin och cayennepeppar. Låt koka på medelvärme i ca 10 min.
  4. Häll upp den krämiga ”soppan” på 4 tallrikar. Ha på kikärtor, broccoli och grönkål, toppa sedan med hackade cashewnötter och toppa med fetaost.

Detta var väldigt väldigt gott! Längtar till nästa gång vi ska äta det. Som sagt, väldigt härligt att t.o.m. karln min tyckte om det även om han inte annars är så förtjust i den här typen av mat.

Annat gott med fetaost:

Ugnsbakad kyckling med krämig fetaostsås

Ugnsfetapasta

Köttfärsbiffar med fetaost

Ost & skinkpaj med fetaost

Grönsakslasagne med fetaost

Hoppas du lagar denna goding!

Jag blir jätteglad om du klickar i den lille tummen längst till vänster under inlägget om du gillar recepten! 

Det finns massor med recept på både mat och bak här på sidan att inspireras av, enkelt och något som alla kan laga eller baka. Nedan får du några smakprov, klicka på länkarna för fler recept på varje:

• SMÅPLOCK & SNITTAR  

• SMÅKAKOR

• POTATISRÄTTER 

• PASTARÄTTER 

• MJUKA KAKOR  

• MIDDAGSTIPS

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Kram Nina

17
Kommentera

VECKOMATSEDEL V 2

Ja nu är de allra flestas julledighet över, hemma hos oss är tonåringen ledig ett par dagar till skönt nog. Jag tänkte att jag drar igång VECKOMATSEDELN igen, vardagen är så gott som tillbaka för de allra flesta och med det kanske lite inspiration till vardagsmaten också. Här kommer årets första veckomatsedel.

Vill du kika på fler VECKOMATSEDLAR (<klicka)

MÅNDAG

Världens godaste LINSGRYTA

En av de absolut godaste linsgrytor jag vet, jag gör mycket av den här och så gör jag matlådor på det. Byt gärna ut linser mot t ex bönor eller kikärtor. Minst lika gott!

TISDAG

Supergod Fiskgratäng

Tips för att göra den här rätten lite billigare, köp torskfilé block istället för torskrygg. Blir minst lika gott utan räkor också.

ONSDAG

Spaghetti & världens godaste köttfärsås

För att dryga ut köttfärsen, riv i ca 2-3 st stora morötter. Perfekt sätt att få i sig lite extra grönsaker också.

TORSDAG

God grönsakssoppa med creme fraiche

Detta är en riktig favorit. En perfekt soppa att ha i olika grönsaker i. Jag brukar köra kylskåpsrens och sen göra denna soppan på det. Blir alltid gott! Har du färska örter som blivit tråkiga, ha i dem också.

FREDAG

Ugnsbakad kyckling med balsamicosås och knaperstekt bacon

En riktigt god helgrätt som också går att variera. Använd t ex fläskytterfilé eller fläskfile istället för kyckling, det blir minst lika gott!

VECKANS GOTTA

Snabba lyxiga Äppelkakan med vit choklad

En väldigt enkel kaka att njuta av, variera den om du vill. Istället för äpplen kan du t ex göra den med blåbär eller hallon.

Det finns massor med recept på både mat och bak här på sidan att inspireras av, enkelt och något som alla kan laga eller baka. Nedan får du några smakprov, klicka på länkarna för fler recept på varje:

• SMÅPLOCK & SNITTAR  

• SMÅKAKOR

• POTATISRÄTTER 

• PASTARÄTTER 

• MJUKA KAKOR  

• MIDDAGSTIPS

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Kram Nina

25
Kommentera

Supergod ost och skinkpaj med chèvre

Igår gjorde jag en riktigt god ost och skinkpaj med chèvre. Jag använde också Västerbottensost för att få fram riktigt goda smaker i den. Denna ost och skinkpaj blev ännu godare när jag toppade den med lite skivad chèvre. 15 åringen här hemma brukar inte hoppa jämfota när han hör att det bjuds på matpaj, men efter att ha smakat en bit sa han ”Jag tar en stor bit”….. haha! Även om det t.o.m. var grönkål i den. Jag brukar alltid få honom att smaka på allt. Alltid. Och han har själv lärt sig att även om det varit så att man inte gillat någon matpaj tidigare så kan man gilla någon annan. Det gör också att han vågar prova mer rätter. Häromdagen provade han friterad bläckfisk och älskade det. Så har ni kräsna barn och ungdomar där ute, försök få dem att i alla fall smaka. Det KAN vara så att dom storgillar. Kanske t.o.m. den här supergoda ost och skinkpajen.


Den här ost och skinkpajen gjorde jag på köpt pajdeg. Har dock ett väldigt enkelt och gott recept på pajdeg HÄR (<klicka för recept).

Fler recept, klicka på länken – Fler goda matpajer (<klicka)

Paj är en sån där mat som är så enkel att svänga ihop. Det är perfekt att ta en kylskåpsrens och sen ha i det som man hittar. Du kan t ex göra en god paj på påläggssalami eller en trött ölkorv, blanda med ost, purjolök och kanske lite trötta tomater så har du en supergod matpaj. Trötta grönsaker blir jättegoda igen i en matpaj. Så kasta inte utan gör en god vegetarisk paj på alla grönsaker du hittar. En god smakrik ost och härliga kryddor som paprikapulver, vitlökspulver, timjan, oregano, rosmarin, salt & peppar så har du trollat fram en supergod matpaj att njuta av.

Här nedan får du tips på några matpajer som jag själv tycker blir himla goda:

Ost & Skinkpaj med fetaost

Kyckling & Baconpaj

Tacopaj

Godaste Västerbottenpajen

Ost och skinkpaj med chèvre

Missa inte flera populära matpajer: Mini lyxiga Västerbottenpajer // Smördegspajer med köttfärsröra

Färdig pajdeg ( recept HÄR för hemgjord)

Fyllning:

3 ägg

1 1/2 dl vispgrädde

1 1/2 dl mjölk

1/2 tsk vitlökspulver

1/2 tsk torkad timjan

1/2 tsk torkad oregano

1/2 tsk torkad rosmarin

salt & peppar

en stor näve hackad grönkål

220 g rökt skinka

2 dl riven Västerbottens ost

Topping:

1 dl riven västetbottensost

100 g skivad chèvre

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Börja sedan med att göra pajdegen enligt anvisningarna om du inte köpt färdig.
  2. Ha i pajdegen (kavlad om hemgjord) i en pajform. Jag använde en stor pajform men går bra med mindre också. Nagga degen med en gaffel och förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i 10 minuter.
  3. Strö i 2 dl västerbottensost på botten, hacka skinkan och grönkålen i mindre bitar. Strö över det i pajskalet också.
  4. Gör äggstanningen. Vispa samman ägg, grädde och mjölk. Ha i alla kryddor och vispa runt. Häll det över pajskalet.
  5. Toppa med skivad chèvre och 1 dl västerbottensost.
  6. Skjuts in i mitten av ugnen i ca 30 min eller tills pajen fått fin färg och äggstanningen stannat av.

Servera gärna med en god grönsallad, tipsar också om att göra min vitlökssås till, den är sååå god, recept HÄR.

Satt och kikade igenom mina mest besökta recept här på matbloggen de senaste 7 dagarna, tänkte att det kanske är roligt för dig att veta vilka recept som det har klickats på mest under veckan som gått.

Mina mest besökta recept de senaste 7 dagarna:

Nr 1: Godaste Kycklinggrytan

Nr 2: Herrgårdskassler

Nr 3: Godaste Tacopajen

Nr 4: Lyxig Fläskfiléstroganoff

Kycklinggrytan är det över 10.000 som klickat på, inte klokt ju. Hoppas ni lagat och att det smakat riktigt gott.

Hoppas du lagar denna goda matpaj med ost och skinka och massa annat gottigt, detta blev en riktigt god paj som jag absolut kommer göra fler gånger. Roligt att det också uppskattades av familjen.

Lista med mina MEST POPULÄRA RECEPT (<klicka för recepten)

Ett tips när du lagar matpajer är att ha en smakrik ost, det sätter helt annan smak på pajen än om du väljer en som inte smakar så mycket. Så våga ta en vällagrad ost. Jag använde ju västerbottensost i denna och den är perfekt tycker jag.

En annan maträtt som är väldigt smakrik och god är min MAKARONILASAGNE (<klicka för recept)

Matpaj är också gott att ha i matlådan, den blir nästan ännu godare dagen efter när den har fått sätta sig lite och smakerna liksom fått gojsa till sig. Det blir ofta mycket av en matpaj. Vi var tre som åt av denna pajen och hälften är kvar.

Något som också är väldigt gott i matlådan är min superpopulära KÖTTFÄRSGRATÄNG PÅ 30 MINUTER (<klicka för recept)

Jag blir jätteglad om du klickar i den lille tummen längst till vänster under inlägget om du gillar recepten! 

Det finns massor med recept på både mat och bak här på sidan att inspireras av, enkelt och något som alla kan laga eller baka. Nedan får du några smakprov, klicka på länkarna för fler recept på varje:

• SMÅPLOCK & SNITTAR  

• SMÅKAKOR

• POTATISRÄTTER 

• PASTARÄTTER 

• MJUKA KAKOR  

• MIDDAGSTIPS

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Kram Nina

32
2 kommentarer
I samarbete med Bobbys Haircare

Snyggt hår

Nytt år, nytt jag! Eller i alla fall ska jag vara mycket snällare emot mig själv, känner många just nu som lider av utmattningssyndrom och jag själv har varit på god väg. Alldeles för tufft år bakom mig och alldeles för ostrukturerad. Så i år är det året som jag strukturerar upp mitt jobb, och ger mig själv mycket mer tid. T ex att alltid göra mig i ordning i god tid och inte behöva stressa. Kunna ge mig själv tiden att t ex att ta en lång dusch, göra i ordning håret i lugn och ro och ta hand om mig. Är glad att få vara en del av Bobbys.se och få tipsa dig om bra produkter. För håret t ex, om du som jag vill lägga ned lite tid på att få håret fint så har jag tips på ett ”styling-kit” som verkligen är toppenbra med superbra produkter. Har använt själv hur länge som helst, i flera år faktiskt. Torrschampot som jag ska berätta mer om senare har jag använt i urminnes tider.

Min rabattkod NINA ger dig 20% rabatt på ett helt köp!

HÄR (<klicka) hittar du hela stylingkitet!

Den innehåller ”leave in conditioner” som också funkar som värmeskydd, ”beauty oil” som verkligen får håret att bli så glansigt och lent, all frizz försvinner. Sedan har vi världens bästa torrschampo som också ger en ooootrolig volym. Inte bara att den tar bort allt fett i håret och fräschar upp det, ha den i rötterna så har du volym för hela dagen, älskar den! Slutligen hårspray som verkligen hjälper t ex luggen och lockarna att hålla i en hel evighet utan att tynga ned det. Lätt att borsta ur också.


Men innan själva stylandet så ska jag berätta om en ny favoritfamilj. För 2 månader sedan välkomnade jag Detox familjen från Bobbys Haircare in i duschen. En detox serie som är mjukgörande, återfuktande och framförallt rengörande ända från skalpen och ut i längderna. Du hittar detoxkitet med schampo & balsam HÄR (<klicka). Hade hört så mycket gott om den så blev alldeles för nyfiken och var tvungen att testa. Första gången jag testade schampot var festligt, det innehåller nämligen små korn så jag trodde först det var fel på det. Läste sedan på förpackningen och allt var i sin ordning. Och känslan av att tvätta håret med små korn var verkligen otrolig. Wow, min hårbotten kurrade av välbehag verkligen. Så otroligt uppfräschade, skönt och så kändes det som hårbotten blev sådär extremt ren. Inga torra fläckar, inget kli, bara skön fräsch känsla. Avslutar med balsamet som gör det där lilla extra, ger glans och får håret att kännas såå lent.

En sak till, jag använder alltid Bobbys.se inpackning Hydrate & Moisture (<klicka) mellan schampo och balsam. En stor favorit sen ett tag tillbaka. Perfekt för ett torrt, livlöst, trist hår som kanske fått smaka på väder och vind. Ger ett glansigt mjukt och alldeles perfekt hår, så nöjd med den.

Tillbaka till stylingkitet. Här har jag precis duschat, tvättat håret och handdukstorkat det. Då sprayar jag in ”leave in conditioner” (<klicka) som funkar som värmeskydd också. Fönar sedan håret torrt. Blir så fint av den här produkten. Sådär slätt och snyggt!

Sedan är det dags att locka det med Bobbys storsäljande locktång (<klicka), fattar verkligen att så många vill ha den för den ger verkligen det där naturliga lockarna. Beachwaves som jag brukar kalla dem. Skonsam mot håret, värms upp på nolltid och keramisk så den fastnar aldrig i håret på något vis. Tar typ 10 sekunder och skapa en snygg lock.
Sprayar lite torrschampo (<klicka) i hårbotten både innan och efter lockningen för bästa effekt och stadga!

Snygga naturliga lockar med glans. Kan ju inte bli bättre! Det roliga är att lockarna kan hålla i en hel evighet, helst om du sprayar med Bobbys hårspray (<klicka) när du är klar.

Dagen efter räcker det om jag borstar igenom håret, förresten…. Har du testat världens skönaste borste! Den är sååå bra och reda ut håret med plus att den inte sliter alls, jag som har extensions vill borsta skonsamt så de håller så länge som möjligt. Sedan brukar jag ha 2 pump av håroljan (<klicka) i handen, krama i lite här och där för att få bort allt frizz och mjuka upp det och sen är man good to go.

Kör du uppsatt hår har jag bästa tipset! Fly away hairstick (<klicka) . Den rackaren samlar upp allt hår och gör så du får världens snyggaste tofs, älskar den rackaren och är på min andra tub redan. Håller ordning på alla babyhår som far omkring överallt.

Min rabattkod NINA ger dig 20% rabatt påsett helt köp, gäller på allt på hela sidan på Bobbys.se.

Där hade du lite härliga tips på bra produkter! Hoppas du ska gilla lika mycket som jag!

Kram Nina

15
1 kommentar

Godaste kycklinggrytan

Dags för ett kycklingrecept som varit så oerhört populärt så det tål att tipsas om igen. Min kycklinggryta som sååå många sagt är fantastiskt god. Detta är verkligen otroligt gott och enkelt att svänga ihop, alla kan laga det här. Känner att det kan ätas både till vardags och till festligare tillfälle. Som jag brukar kalla dom, en vardagsrätt i festoutfit. ☺️ Den här kycklinggrytan kan du äta antingen till ris, potatis eller pasta. Välj själv. Vi brukar föredra den till ris, men absolut lika gott med pasta och potatis i någon form.

Besök gärna inlägget där jag lagt in mina 10 populäraste kycklingrecept (<klicka).

Detta blir så gott hörni, snålvattnet rinner i munnen på mig nu. ☺️ Det är bara för att jag vet exakt hur den här kycklinggrytan smakar. Mums! Den är fenomenalt smarrig! Du måste testa.

Missa inte receptet på min KYCKLINGFÄRSGRATÄNG (<klicka för recept) – den är muuuuums!

Den blir så krämig och god den här kycklinggrytan. Är det så att du önskar smalare alternativ så är det enkelt att bara byta ut grädden och färskosten till smalare varianter. Jag får ibland frågan om jag kan tipsa om lättare och inte så fet mat, det finns ju en hel del sånt också här på bloggen. Men springer du på ett sånt här recept med t ex grädde, creme fraiche och färskost i så går det ju enkelt att göra det till ett lättare alternativ. T ex så finns ju Milda Mat Lätt på bara 4% fett, den är ändå krämig fast den har så låg fetthalt. Bara ett tips om du önskar lite lättare mat. Ett annat tips är att Eldorado har en färskost med bara 4% fett i också. Så vill du ha det smalare så finns det alternativ.

Mer inspiration på mat, kolla in mina 20 populäraste KÖTTRÄTTER (<klicka för recepten).

KRÄMIG KYCKLINGGRYTA, 4 port

Fler recept du inte får missa: Krispig kyckling // Mustig Kyckling & Bacongratäng // Kyckling i basilika & dijonsås

4 kycklingfiléer

1 röd paprika

1 gul lök

2 klyftor vitlök

3 msk kycklingfond

3 msk kalvfond

2 tsk kinesisk soja

1 tsk timjan

lite salt och peppar (var försiktig med saltet då du har i både fond och soja)

Ca 2 dl vatten

1 1/2 msk honung

3-4 dl grädde (valfri fetthalt – men den fetaste blir godast) 

300 g färskost (typ Philadephiaost – ett tips, ta en smaksatt med t ex vitlök eller örter, det ger spännande smaker i grytan). 

Gör såhär: 

1) Skär kycklingfiléerna i mindre bitar, stek bitar i smör. Ha gärna lite högre värme.

2) Hacka lök och paprika. Ha i det med kycklingen när den blivit genomstekt. Pressa i vitlöksklyftorna.

3) Häll i kycklingfond, kalvfond och soja. Krydda. Häll i vatten och låt puttra i ca 5-7 min.

4) Häll i grädde, honung och färskost och blanda runt, låt sedan puttra i ca 10 min till på medelvärme. Ät och njut!

INSPIRERAS MERAALLA KYCKLINGRECEPT PÅ HELA SIDAN (<klicka för alla recept)

Gillar du krämig och gott så finns det några kycklingrätter du absolut inte får missa:

Kyckling och bacongratäng 

Krämig kycklinggryta med soltorkade tomater 

Parmainlindad kycklingfilé i krämig sås 

Baconinlindade kycklingrullader med fetaoströra 

Kycklingfilé i ugn med baconsås

Jag blir jätteglad om du klickar i den lille tummen längst till vänster under inlägget om du gillar recepten!

Du vet väl att det finns massor med recept på både mat och bak här på sidan, enkelt och något som alla kan laga eller baka. Nedan får du några smakprov, klicka på länkarna för fler recept på varje:

• SMÅPLOCK & SNITTAR  

• SMÅKAKOR

• POTATISRÄTTER 

• PASTARÄTTER 

• MJUKA KAKOR  

• MIDDAGSTIPS

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Kram Nina

768
32 kommentarer

Vår nyårsafton i bilder

Hej på er, nytt år hörni, hur känns det? Som vanligt va? Haha…. Nej men det är ju egentligen inga konstigheter, bara datumet som är lite annorlunda. Det är 2024. Själv önskar jag ett bättre 2024 än vad 2023 var, inga direkta nyårslöften, mer än att jag ska försöka vara lite snällare mot mig själv.

Vi startade nyårsafton med att åka pulka och grilla, lunchen blev korv med bröd och sen få kika på galningar som susade ned i backen.

Tävling på hög nivå! ☺️ Efter pulkabacken var det hem och vila en stund, för att jag skulle orka behövde jag verkligen ta en powernap på en timme, jag med mina sjukt konstiga sovvanor.

Hemma hos Mange & Maria väntade ett vackert dukat bord. Älskar porslinet. En bladning av ”Gröna Anna” och ”Berså”. Så fint verkligen.

Lite härligt gotta till bubblet! Ska tigga åt mig receptet sen så jag kan tipsa dig också. Det var en räkchevice men en krämig sort. Sedan var det potatis med gräddfil och löjrom. Mums!

Förrätt var hummersoppa som var så god! T.o.m. fonden var hemkokt av hummerskal. Väldigt väldigt gott!

Till varmrätt åt vi Oxfilé provencal, så gott var det och köttet var perfekt!

Till efterrätt blev det fondant med glass och hallon. Hur gott som helst. Som sagt, har några recept som jag ska tigga åt mig så kan jag bjuda på dem här till dig.

En väldigt trevlig kväll. Vi spelade spel och hade musikquiz. Dock så tyckte inte dom andra det var så roligt att vi tre (Tony, Milo & jag) var med. Vår starka sida är nämligen musik och vi är visious när det kommer till Mysikquiz. Haha…. Men kul var det! Äääälskar mysikquiz. Vi var hemma lagom till 12 slaget och stod i sovrumsfönstret och tittade på fyrvekerierna, perfekt kväll om du frågar mig.

Önskar dig ett gott nytt härligt 2024!

Kram Nina

45
Kommentera

Gott nytt år!

2023 har varit allt annat än ett lätt år, för många av oss. Själv känner jag mig ordentligt tilltufsad över hur detta år varit. Önskar dig, de dina och mig och mina ett riktigt gott nytt 2024. Med en önskan om ett ljust, fint nytt år.

Här följer några sista minuten tips!

Småplock & snittar (<klicka för flera recept)

KÖTTRÄTTER (<klicka för flera recept)

KYCKLINGRÄTTER (<klicka för alla recept)

FÖRRÄTTER (<klicka för alla recept)

EFTERRÄTTER (<klicka för alla recept)

GOTT NYTT SLUT OCH ETT GOTT NYTT ÅR!

Kram Nina

25
2 kommentarer

Parmalindad Kycklingfilé med krämig rosmarinsås

Tipsar dig om en riktigt god rätt, tänker att denna passar ypperligt till nyårsafton t ex. Detta har vi ätit säkerligen 50 ggr, haha…. Nej men ett tag så åt vi det här varje helg. Hela familjen tycker att det är såååå gott så det är liksom ett säkert kort om man vill att alla ska njuta riktigt ordentligt av maten. Så tips tips om du inte redan har testat, kanske blir en riktigt god Fredagsrätt.

Mina 10 mest populära KYCKLINGRÄTTER (<klicka för alla recept)



Denna rätten sköter sig rätt mycket själv i ugnen. Det behövs inte så mycket preppande direkt så det är dessutom en enkel rätt att laga, inte bara supergod alltså.

MIN ALLRA POPULÄRASTE KYCKLINGRÄTT JUST NU: KLICKA HÄR


Till denna kycklingrätt brukar jag göra en potatis som blir såååå galet god. Så mycket smak, och hyvlar du dessutom lite smör uppepå innan du skjutsar in den i ugnen – jag säger bara perfektion av smaker!

Ett annat väldigt poppis recept på just potatis är dessa ost & potatiskakor (<klicka) , sååå goda!


PARMALINDAD KYCKLINGFILE I KRÄMIG ROSMARIN & BALSAMICOSÅS, 4 – 6 pers

4 kycklingfiléer (skär varje i 4 långa bitar om de är stora, annars 2)

1 pkt parmaskinka

1 burk créme fraiche

3 dl grädde

1 msk rosmarin (torkad)

2 msk balsamvinäger

2 msk kalvfond

1/2 msk kinesisk soja

salt & peppar efter smak

Gör såhär:

1) Rulla in varje kycklingfilé i parmaskinka. Lägg kycklingfiléerna i en ugnsfast form. Ställ in i ugnen på 225 grader i ca 10 min till att börja med.

2) Blanda resten av ingredienserna i en bunke, vispa ordentligt så allt blandas ut. Ta ut kycklingen och häll över såsen. In i ugnen i ca 20-30 minuter till så det får puttra in i kycklingen.

3) Potatisen lägger du på en bakplåt med bakplåtspapper. Ringla över rikligt med olivolja, strö över ca 3 msk solrosfrön, salt och ca 1 msk torkad timjan. Rör om så det blandas. (Valfritt: Hyvla ca 30-50 g smör uppepå innan du ställer det i ugnen.) In i ugnen på 200 grader i ca 30-35 min.


Kika gärna på mina 20 populäraste KÖTTRÄTTER (<klicka för alla recept)

Hoppas du fått en hel del inspiration nu till att laga lite god mat där hemma i köket. Själv ska jag laga lite nya recept idag så det blir en spännande och förhoppningsvis god dag idag. Ska festliga lite nytt som jag funderat på under en tid, tänkte också hinna laga lite små tilltugg som kanske kan vara gott på nyår. En del gott med smördeg bl a.

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i ”tummen upp” till vänster här nedanför inlägget. 

Du vet väl att det finns massor med recept på både mat och bak här på sidan, enkelt och något som alla kan laga eller baka. Nedan får du några smakprov, klicka på länkarna för fler recept på varje:

• SMÅPLOCK & SNITTAR  

 3 RÄTTERS MIDDAGAR

• POTATISRÄTTER 

• EFTERRÄTTER

• FÖRRÄTTER

• MIDDAGSTIPS

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Kram Nina

125
2 kommentarer

3 rätters meny

Dags igen för ett smarrigt tips på 3 rätters meny till nyårsafton. Det kommer vara lite blandad kompott här nu under dessa dagar. Allt från billigt och enkelt och till kanske lite mer avancerat och dyrare. Man väljer sedan själv hur man komponerar o h sätter ihop det. 3 rättersmeny är ju något man också kan festa till det med även om det inte är nyårsafton. Kanske när man firar något kul. Eller bara en vanlig lördag hemmavid.

FÖRRÄTT

Smörgåsrulltårta (<klicka för recept) – skär upp i bitar och servera.

VARMRÄTT

Gratinerad Fläskfile (<klicka för recept) – servera till t ex parmesangratinerade klyftpotatisar (<klicka för recept), krossade vitlöksdoftande potatisar (<klicka för recept), ugnsbakade krämiga potatisar (<klicka för recept), provencalska potatisar (<klicka för recept), parmesanpotatishalvor (<klicka för recept).

EFTERRÄTT

After Eight Mousse (<klicka för recept)

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i ”tummen upp” till vänster här nedanför inlägget.

Du vet väl att det finns massor med recept på både mat och bak här på sidan, enkelt och något som alla kan laga eller baka. Nedan får du några smakprov, klicka på länkarna för fler recept på varje:

• SMÅPLOCK & SNITTAR  

• SMÅKAKOR

• POTATISRÄTTER 

• PASTARÄTTER 

• MJUKA KAKOR  

• MIDDAGSTIPS

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Kram Nina

.

94
Kommentera