HAVREBOLLAR med kanelbullesmak

Hörni!

Det börjar vankas KANELBULLENS DAG, den 4/10 är det dags. Fram tills dess så kommer mitt hem dofta kanel och socker typ, haha…. Älskar och mixtra ihop olika recept som påminner om kanelbullar. Just i detta nu mumsar jag på HAVREBOLLAR MED KANELBULLESMAK. Det var en hit, hela familjen har mumsat för fullt. Dessa bara måste du testa. HAVREBOLLAR med kanelbullesmak är godast med pärlsocker, men funkar såklart med kokos också.

Kika gärna på fler goda chokladbollar HÄR (<klicka)

Vill tipsa dig om andra populära godsaker här på sidan, klicka på länkarna nedan för att komma till recept.

Segmjuka Chocolate Chip Cookies

Non-Stop Cookies

Kladdkakebollar med kanelbullesmak

Kolasnittar med kärleksmumsglasyr

Havrebollar med kanelbullesmak, ca 15 st

3,5 dl havregryn

175 g smör

1 dl strösocker

2 msk kanel

1/2 tsk malen kardemumma

2 tsk vaniljsocker

Ca 1 dl pärlsocker

Gör såhär:

1. Blanda alla ingredienser ordentligt, snöret ska vara helt inarbetat i smeten.

2. Rulla ca 15 bollar.

3. Rulla i pärlsocker. Förvara i kylen.

Du vet väl att det finns massor med recept på både mat och bak här på sidan, enkelt och något som alla kan laga eller baka. Nedan får du några smakprov, klicka på länkarna för fler recept på varje:

• GRATÄNGER

• SMÅKAKOR

• KÖTTRÄTTER

• PASTARÄTTER

• MJUKA KAKOR 

• MIDDAGSTIPS

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i hjärtat under inlägget.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Kram Nina

86
Kommentera

Ljuvligt goda Revbensspjäll

Ljuvligt goda Revbensspjäll

Det kom ett mail:

Har fått tillstånd att dela.

Samtidigt som mitt hjärta fylldes av glädje så högg det i det. Anledningen till att receptet var försvunnet för Mattias var för att jag skulle ompublicera det till jul. Det gick helt enkelt under radarn och låg i min privata korg här på bloggen. Efter Mattias brev fick jag bråttom att ompublicera receptet, men först så skickade jag det via mejl till honom. Receptet skulle avnjutas redan till helgen berättade han. Det slog mig då att ni kanske är fler där ute som saknar det, så här har ni det i sin helhet. Dessa revbensspjäll är precis som Mattias svärfar tycker succé, och förmodligen rätt lika Sonjas revbensspjäll. Riktigt saftiga, söta och fantastiskt goda revbensspjäll. Vi blev bjudna på dessa revbensspjäll och jag var bara tvungen att fråga efter receptet. Mitt recept här nedan är inspirerat av Leilas recept på revbensspjäll, men jag har ändrat det efter smak och tycke. Dessa kommer göra succe på julbordet, det kan jag lova! Precis som Mattias svärfar skriver, det är dessa som ska stå på julbordet, inga andra. Så fint! 🥹❤️ Det mest fantastiska är ju att revbensspjäll kan man äta när man vill, kanske redan i helgen?

Kika gärna på min KATEGORI KÖTTRÄTTER (<klicka) för massor med härliga recept.


RECEPT REVBENSSPJÄLL

3 kg revbensspjäll

2 st vitlöksklyftor

2 st gula lökar

2 st morötter salt

Glaze till spjällen

0,5 dl ketchup

0,5 chilisås

1 dl japansk soja

1 dl rårörssocker

2 msk sesamolja

0.5 dl flytande honung

2 st vitlöksklyftor

Om du vill

Hacka en halv knippe färsk rosmarin och skrubba in det i köttet med första vändan glaze.

Gör såhär:

1. Fyll en kastrull med vatten och lägg i klyftad lök, skivad vitlök och skivade morötter. Salta vattnet ordentligt, ska smaka som en salt soppa ungefär, annars kommer inte spjällen att smaka något. Om du kör 1 tsk per liter vatten blir det bra.

2. Koka revbensspjällen långsamt i vatten tillsammans med grönsakerna tills de blivit möra och köttet nästan faller av benen. Ca 1 timme för tunna spjäll och 1,5 för tjocka.

3. Tag upp spjällen och låt dem torka lite innan du penslar dem med glaze.

4. GLAZING. Rör ihop en glazen.  Ketchup, chilisås, soja, råsocker, sesamolja och honung. Pressa i vitlök.

5. Pensla revbensspjällen med ungefär halva mängden glaze. Låt dem sedan ligga kallt i några timmar, toppen om det blir över natten.

6. Starta grillen i din ugn och lägg spjällen på en bakplåtpappersklädd plåt och skjutsa in på 250 grader (grill). Vänd dem några gånger. Pensla med resterande glaze var gång du vänder. Dom är klara när du tycker att dom fått den färg/yta du själv tycker är lagom.

Mer inspo på goda rätter till julbord:

Kålrotslåda, världens godaste! 


Och världens godaste morotslåda


Karlssons Frestelse


Julskinka med JULMUSTGLAZE

Du vet väl att det finns massor med recept på både mat och bak här på sidan, enkelt och något som alla kan laga eller baka. Nedan får du några smakprov, klicka på länkarna för fler recept på varje:

• GRATÄNGER

• SMÅKAKOR

• KÖTTRÄTTER

• PASTARÄTTER

• MJUKA KAKOR 

• MIDDAGSTIPS

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i hjärtat under inlägget.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Kram Nina

551
7 kommentarer

Himmelsk Päronkaka

Åh halleluja!

Varför har jag inte ägnat mitt liv åt att baka päronkakor hela dagarna? 😂 Nej men hallå i gatan vad smarrigt det skulle vara med just denna himmelska päronkaka. Lite som att jag fr.o.m nu måste baka det varje vecka. Mamma och pappas päronträd där hemma har verkligen varit överfullt av päron, så i veckan var jag och plockade en hel påse. Nu blir det päron i allt hemma ett tag. Denna päronkaka är busenkel att baka, det går i ett nafs för det första. Du behöver inte vispa ägg och socker i en halv evighet utan bara blanda ihop, skala lite päron och så dekorera och på med den magiska kanel/råsocker/vaniljsocker/kardemumma blandningen. Jag säger bara heja heja så gott!

Jag har en hel kategori med massor av goda mjuka kakor (<klicka)

Jag valde att lägga päronskivorna i ett blommönster, blev rätt läckert där i ugnen. Det är alltså ett par lager av päron, jag ville ha på mycket så det blev mycket päronsmak. Den här serveras nästan godast lite ljummen med en kula vaniljglsss på som blivit lite sådär mjuk.

Jag har några riktigt populära kakor i långpanna som jag tänkte tipsa om, klicka på länkarna nedan för recept.

Vaniljhjärtan i långpanna

Falska Wienerbröd i långpanna

Chokladbiskvier i långpanna

Vaniljkrämsfylld toscakaka i långpanna

Himmelsk Päronkaka, 8 bitar

3 ägg

2 dl socker

75 g smör

2 tsk vaniljsocker

1 tsk bakpulver 

2,5 dl vetemjöl

Topping:

1/2 tsk kardemumma

1/2 tsk kanel

1 tsk vaniljsocker

1 päron 1 msk råsocker 

Om du vill:

Hyvla på lite smör som du lägger uppepå kakan innan gräddning.

Gör såhär:

1) Smält smöret. Rör ihop ägg, socker med en gaffel.

2) Blanda alla torra ingredienser och häll i det i äggblandningen. Rör om tills du har en riktigt seg smet.

3) Häll i smöret och blanda igen tills du har en smidig smet. Skala och skiva päronet.

4) Lägg bakplåtspapper i en springform på ca 24 cm i diameter. Lägg gärna bakplåtspapper som du klippt längs kanterna. Häll i smeten och lägg i päronen i ett fint mönster. Pudra på kanel, kardemumma, vaniljsocker och sist råsockret.

5) Grädda på 190 grader i ca 30 -35 min i mitten av ugnen. Den ska börja få lite färg, känn gärna med sticka. Den ska vara någorlunda torr. Servera med vaniljglass, vaniljvisp, vaniljsås eller bara som den är, den är god bara ensam också.

Du vet väl att det finns massor med recept på både mat och bak här på sidan, enkelt och något som alla kan laga eller baka. Nedan får du några smakprov, klicka på länkarna för fler recept på varje:

• GRATÄNGER

• SMÅKAKOR

• KÖTTRÄTTER

• PASTARÄTTER

• MJUKA KAKOR 

• MIDDAGSTIPS

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i hjärtat under inlägget.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Kram Nina

119
6 kommentarer
ANNONS

Kebabkycklinggryta

Godmorgon!

Onsdag och Lill-Lördag, kanske kan jag få fresta med ett smarrigt middagstips till dig? Kycklingkebabgryta, det blev ju hur gott som helst. Enkelt också när man köper färdig kycklingkebab, jag ska dock tipsa dig om hur du gör egen kycklingkebab också, för det är 🤤 . Du bestämmer helt själv hur snabbt det ska gå, köper du färdig kycklingkebab går det såklart ännu snabbare. Kycklingkebabgryta fick högt betyg här hemma, så testa vetja!

Kika på listan med över 35 goda grytor (<klicka)

Den här grytan blev krämig, fylld med smaker, sådär som en gryta ska vara enligt mig. jag serverade den med havreris, funkar såklart med vanligt ris, potatis eller varför inte pasta. Minst lika gott!

Kika nedan på ett populärt urval av grytor här på min sida, klicka på länkarna nedan för att komma till recept.

Krämiga kycklinggrytan

Populära linsgrytan

Krämig Fläskfilégryta med sting

Indisk Halloumigryta

Superpopulära Korv & Potatisgrytan

Till denna kycklingkebabgryta använde jag mig såklart av favoritstekpannan från Satake (<klicka), den här är så stor så du får plats med den största av grytor. Den är på kampanj just nu så passa på, använder min massor!

Kycklingkebabgryta, 6 p

Missa inte att testa mitt superpopulära recept på Mango Chutney Kyckling (<klicka) och ”Marry Me Chicken” (<klicka)

600 g Stekt & skivad Kycklingkebab (Kronfågel)

1 röd paprika

1 gul paprika

2 vitlöksklyftor

2 msk kycklingfond

1 tsk torkad timjan

Salt & peppar

Skvätt vatten

3 dl grädde (av valfri fetthalt)

2 dl creme fraiche (av valfri fetthalt)

Gör såhär:

1. Börja med att steka kycklingkebaben, jag gjorde det från djupfryst men du kan såklart tina den lite.

2. Hacka paprikan och ha i den, pressa även i vitlöken. Stek runt en stund tills paprikan mjuknat. Krydda och ha på en skvätt med vatten. Låt puttra upp en minut.

3. Ha i grädde och creme fraiche, låt puttra i ca 5 minuter.

4. Servera med ris, haveriet, couscous, potatis, pasta eller vad du nu känner för.

Göra egen kycklingkebab:

400 g kycklinglårinnefile

1 klyfta pressad vitlök

0,75 msk kebabkrydda (finns bland kryddorna i matvarubutikerna)

2 msk olivolja

Lite salt

Gör såhär:

1. Skär kycklingen i strimlor, lägg i en skål. Fyll på med kryddorna, vitlök och salt. Blanda runt så kycklingen blir sådär mojsigt kryddig.

2) Bryn kycklingen i stekpanna.

Du vet väl att det finns massor med recept på både mat och bak här på sidan, enkelt och något som alla kan laga eller baka. Nedan får du några smakprov, klicka på länkarna för fler recept på varje:

• GRATÄNGER

• SMÅKAKOR

• KÖTTRÄTTER

• PASTARÄTTER

• MJUKA KAKOR 

• MIDDAGSTIPS

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i hjärtat under inlägget.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Kram Nina

527
5 kommentarer

Erbjudanden och Kalljästa frallor

Godmorgon!

Här börjar man sakteliga vakna till en ny dag, jag har iofs varit vaken sen dackefejden. Råkade somna som en stock mitt i Idol igår. Missade vilka som gick vidare så att så fort jag skrivit klart till dig här så ska jag kvista vidare för att se vilka det blev.

Hörni, vilken fantastisk solnedgång vi såg igår. Naturen alltså, den bjuder på mycket att hänföras av alltså. Vi var ute på en liten tur med bilen igår, som ett panchis par som bara åkte runt och kikade efter att vi varit och hämtat ut ett paket. Vi dras båda till vattnet så det blev en liten tur förbi just vattnet, vackra Mälaren. Det var där vi bjöds på denna vackra solnedgång. Jag blir alltid så glad i hjärtat när jag får se en vacker solnedgång, soluppgång är dock ett strå vassare enligt mig.

Hörni! Jag har ju nästan glömt att ge dig receptet på dessa Kalljästa frallor som jag bakade för någon helg sedan. Dom blev så himla bra, och så galet goda. Tog slut i ett nafs också, ska du baka dessa så tipsar jag om att baka många. ☺️

KALLJÄSTA FRALLOR, 10 st

25 g jäst

5 dl kallt vatten

2 tsk salt

2 msk honung

2 msk olivolja

8-10 dl vetemjöl

2 dl rågsiktsmjöl

Gör såhär:

1) Första delen av bakningen sker på kvällen. Tag fram en bunke. I bunken löser du upp jästen i det kalla vattnet.

2) Ha i salt, honung och olivolja och rör om lite. Tillsätt mjölet, lite i taget, knåda tills du har en ganska så kladdig deg men som lite ändå släpper kanterna i bunken. Är det alldeles för kladdigt så tillsätt lite mer mjöl tills du känner ett den blir lite smidigare. OBS: Ha inte i för mycket mjöl då den blir helt smidig och inte kladdig alls, viktigt för att frallorna ska bli bra.

3) Pudra över mjöl och plasta sedan in bunken, ställ i kylen över natten. Tänk att den ska jäsa ca 8-10 timmar, gärna lite längre också.

4) Nästa del av bakningen sker på morgonen. Sätt ugnen på 250 grader. Ta ut bunken och låt stå i rumstemp i ca 30 min, skär sedan ut ca 10 oregelbundna frallor som du lägger på bakplåtpappersklädd ugnsplåt. Pudra lite mjöl över, klappa in det lite.

5) Grädda i mitten av ugnen i ca 10-12 min, tills de fått lite fin färg. Är & njut! 😋

Det var det! Här nedan ska jag nu tipsa dig om lite olika erbjudanden och rabattkoder:

Cellbes – Få 30% rabatt på dyraste varan med rabattkod F2309

Gäller Cellbes eget varumärke

 

Quiltad väst REA (<klicka) // Fleecejacka (<klicka) // Kängor REA (klicka)

Klickade hem något som jag verkligen saknat, en väst att kunna ha på mig när promenaderna blir kallare. Oftast är det ju då så skönt att ha lite varmare mot kroppen men kyligare armar. Tänkte att den där ursköna lite längre fleecevästen skulle få fungera som värmande då. Också så mysig att bara ha här hemma. Blev kär i kängorna också som var svinbilliga, det är ett vattenavvisande material i dom. Varma men ändå fina! 🤍

Cervera – Otroliga REA-fynd på massor av varor

Lotus skålar i beige (<klicka)

Bland mycket annat så hittar man mina favoritskålar som jag har så mycket användning av! Du hittar allt HÄR (<klicka). JätteREA just nu.

Nordic Nest – Upp till 50 % rabatt på tallrikar.

Mon Amie mattallrik (<klicka)

Här mina Mon Amie tallrikar som är från just Nordic Nest. Massor av olika tallrikar upp till 50% rabatt. Kolla HÄR (<klicka).

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i hjärtat under inlägget.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Kram Nina

73
Kommentera

Veckomatsedel v 39

Veckan matsedel

Som jag skrev tidigare i morse så är ni så otroligt många som uppskattar de här veckomatsedlarna. Tänker att det är som för mig, man är glad om man har någonting att inspireras ifrån. Annars är det kanske lätt att man hamnar i de där gamla vanliga rullarna och lagar det som man alltid äter.

HÄR (<klicka) hittar du alla Veckomatsedlar om du vill kika på fler.

MÅNDAG

Fyllda paprikor med palsternackspuré <klicka (går såklart bra med vanlig potatismos också)

Tisdag:

Världens godaste fiskgratäng med räkor och parmesan <klicka)

Onsdag:

3 minuters lyxpasta <klicka

Torsdag:

Tacosoppa med tortillaschips och creme fraiche <klicka

Fredag:

Balsamicobakad kyckling med potatiskakor <klicka

Du vet väl att det finns massor med recept på både mat och bak här på sidan, enkelt och något som alla kan laga eller baka. Nedan får du några smakprov, klicka på länkarna för fler recept på varje:

• GRATÄNGER

• SMÅKAKOR

• KÖTTRÄTTER

• PASTARÄTTER

• MJUKA KAKOR 

• MIDDAGSTIPS

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i hjärtat under inlägget.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Kram Nina

126
4 kommentarer

Fluffigt kaffe

Godmorgon!

Har börjat påta på veckomatsedeln här, fick nästan skrämselhicka när jag insåg hur många det faktiskt är som uppskattar den där lilla listan varje måndag. Men innan jag publicerar den vill jag bara påminna dig om det här vaaaaansinnigt goda kaffet, fått lite craving på det. Fluffigt kaffe, ja det kanske låter märkligt men oj så gott det kunde vara med fluffigt kaffe ska jag säga dig. Har man en gång smakat är det svårt att låta bli och göra det om och om igen. 100 poäng av mig.

Missa inte – 5 goda recept med kaffe (<klicka)

De superfina muggarna är köpta i Spanien men hittade liknande HÄR (<klicka), riktigt bra pris just nu!

Jag hade aldrig innan provat honung i kaffe men oj vad gott det var, det behöver man ju inte ha i om man inte vill, men smaka om du aldrig smakat. Det är himmelskt i kaffe. Det här fluffiga kaffet är busenkelt att fixa, och det enda i redskaps väg du behöver är en sån lite visp. Du hittar en sån HÄR, suuuuperbillig just nu. Använder min massor. Lika bra att blanda oboy med.

Jag har några riktigt goda recept med kaffe, klicka på länkarna nedan för att komma till recept:

Banankaka med kaffe

Magiskt god kaffekaka

Pepparkaks och kaffemums

Lyxig chokladtårta

FLUFFIGT HONUNGSKAFFE, 1 mugg

Missa inte denna underbara chokladkaka med kaffe och daim (<klicka)

2 tsk snabbkaffe

2 msk vatten

1/2 msk honung

2 dl iKaffe

Gör såhär: 

1) Blanda vatten och snabbkaffe. Ta en sån liten handvisp/mjölkvisp och vispa det till ett fluffigt skum.

2) Värm honungen och häll i den. Värm och skumma mjölken, blanda, drick och njut!

Du vet väl att det finns massor med recept på både mat och bak här på sidan, enkelt och något som alla kan laga eller baka. Nedan får du några smakprov, klicka på länkarna för fler recept på varje:

• GRATÄNGER

• SMÅKAKOR

• KÖTTRÄTTER

• PASTARÄTTER

• MJUKA KAKOR 

MIDDAGSTIPS

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i hjärtat under inlägget.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Kram Nina

65
2 kommentarer

Städa naturligt, FÖRE/EFTER bilder

Städa naturligt….

…ja hur onaturligt kan man städa? Faktiskt massor, med massa onödiga kemikalier som varken är bra för vår hälsa eller miljön. Ni vet ju att jag gjort ett samarbete med Västerbottens såpa som började för några månader sen. Sen dess städar jag helt naturligt och är från djupet av mitt hjärta så tvärnöjd med dessa produkter. Att det kan vara så effektivt fast det är ”så snällt”. Missa inte före/efter bilder här nedan. Jag ÄLSKAR dessutom doften. Jag har precis som vanligt en RABATTKOD till er:

nina20

ger dig 20% rabatt på ett helt köp, gäller även på allt nedsatt på hela sidan.

IMG_5148

Här har vi underverken som gjort allt så mycket lättare! Jag minns sist jag tipsade, då berättade flera att de städat med Västerbottens såpa i flera år och alltid varit så himla nöjda. Ni är många som tackat för rabattkoden då ni varit så nöjda med produkterna.

Hela köksrengöringskitet hittar du HÄR (<klicka)

Hela ugnsrengöringskitet hittar du HÄR (<klicka)

Kolla detta galler hur det såg ut innan?!

Ni minns väl när jag gjorde rent ugnen, måste bara dela med mig av dom bilderna för det är fasen inte klokt hur effektivt det var. Här sprayade jag först ugnen med vanlig köksspray, lät det verka. Sedan använde jag den fetare såpan med borsten, borstade av ordentligt och på botten av ugnen använde jag skrapan. Gallret använda jag kopparskrubbaren till, det bara flöt av. Nej men så effektivt och grymt! Ingen stark ugnsrengöring, den får jag förresten alltid en känsla av att jag inte kan andas med. Som att den sticks ända ned i halsen, så obehagligt.

Kolla hur det blev sen?

Kan ju knappt vara sant känns det som! Jag har väl aldrig haft så ren ugn som jag har numera.

Minns ni detta grillgaller?

Det såg ut som hej kom och hjälp mig. Rostigt efter en hel vinter ute under lock förvisso men det mådde ju inte särskilt bra, det kunde man ju se. Skulle det gå att få rent detta?

Otroligt resultat med tanke på hur den såg ut innan.

Jag var säker på att vi skulle behöva köpa ett nytt galler, men nix pix- det funkade finfint på den hårda smutsen också!

Minns ni ugnen då?

Den var ju helt belamrad av fastbränt skit, det lagas frenetiskt mycket mat i denna ugn ska ni veta.

Alltså, hur rent?

Det absolut bästa är att jag älskar doften och att det är så effektivt som det är fast det är ett ”snällt” rengöringsmedel. Använder det helt och hållet på golven hemma också, blir så fina och sköna att gå på. Funderade om jag gjort något annat i början när jag skurade för jag tyckte golven kändes så mjuka att gå på. Haha, men det var såpan.

Kom ihåg rabattkod:

nina20

som ger dig 20% rabatt på allt på hela sidan, även nedsatta varor och kit!

Så passa nu för tusan på att fynda bra, miljövänligt och hälsosamt rengöringsmedel. Du kan städa hela ditt hem med deras produkter, t.o.m. altanen.

HÄR (<klicka) hittar du alla produkter på hela sidan.

HAPPY CLEANING säger jag! 🤍

32
2 kommentarer
ANNONS

Godaste Makaronilasagnen

Söndagar

Även om Söndagar kan vara lite ångest (för att det snart drar igång igen det där hektiska vardagspusslet) så kan de också vara så mysigt. Laga god mat, baka, ta en promenad, åka och fika nånstans, hälsa på någon man tycker om, åka på skördemarknad eller vad man nu gillar i livet. Det är en lugn & mysig dag. Vill du laga god mat har jag ett fantastiskt och enkelt tips till dig. Godaste makaronilasagnen, nej men hörni, det blev hur gott som helst. Jag körde på känsla här hemma och det visade sig bli toppen. Minsting älskade makaronilasagne och åt nästan så han sprack, haha…. Det räckte dessutom till matlådor åt oss, så nu har vi ätit makaronilasagne i dagarna tre. Haha, men jag älskar’t!

Missa inte mitt inlägg där jag bjuder dig på de 10 godaste VARDAGSRÄTTERNA med guldkant (<klicka)

Väldigt väldigt gott som sagt. Vill du så kan du byta ut köttfärsen mot t ex kycklingfärs eller en vegofärs av något slag såklart. Vill du ha i lite hetta så ta en halv chilifrukt och slajsa upp i tunna skivor och tillsätt. Det är också gott att skiva lite tomater och ha på innan du strör på osten.

Här nedan ska du få tips på riktigt goda gratänger, klicka på länkarna nedan för att komma till recept.

Supergod Falukorvsgratäng

Ris & kasslerlåda

Lyxig kasslergratäng

Supergoda köttfärsgratängen på 30 min

Storfavoriten Kyckling & Bacongratängen

Makaronilasagne, 6 – 8 p

Laga gärna min supergoda LASAGNE MED OSTSÅS (<klicka) och populära GRÖNSAKSLASAGNE MED FETAOST (<klicka)

500 g snabbmakaroner (funkar såklart med ideal också)

800 g nötfärs

1 lök

2 vitlöksklyftor

1 tsk torkad timjan

1 tsk paprikakrydda

3 msk kalvfond

1 msk balsamvinäger mörk

Salt & peppar

500 g krossade tomater

1 1/2 dl mjölk

1 1/2 dl grädde

Sås till lasagnen:

3 dl grädde (av valfri fetthalt)

2 dl mjölk

1 1/2 dl ketchup

1 krm cayennepeppar

1 tsk paprikakrydda

salt & peppar

Topping:

2 dl gärna smakrik riven ost

Gör såhär:

Världens bästa köttfärshackare hittar du HÄR (<klicka), mångsidig då du även kan hacka potatis till potatismoset med den. När du ska göra världens godaste guacamole (<klicka för recept) och ska hacka avokadon, eller bananerna när du ska göra supergott bananbröd (<klicka för recept) eller banankaka med kaffe (<klicka för recept). Eller helt enkelt hacka bären till jordgubbssylten eller äpplena till äppelmarmeladen (<klicka för recept).

1) Sätt ugnen på 225 grader. Koka makaronerna enligt anvisningarna. Häll dem sedan i en ugnsfast form. Bryn köttfärsen, hacka i lök och pressa i vitlöksklyftorna. Stek runt tills löken mjuknat.

2) Häll i krossade tomater, kalvfond, balsamvinäger, alla kryddor och salt & peppar. Var lite försiktig med saltet då det redan är fond i. Men smaka av. Låt puttra i ca 5-7 min, rör om då och då.

3) Häll i grädde & mjölk. Låt puttra i ytterligare 5-7 minuter, rör om då och då. Häll i allt tillsammans med makaronerna i ugnsfasta formen. Blanda runt.

4) Blanda i en bunke alla ingredienserna till lasagnesåsen. Häll över makaroniblandningen och blanda runt.

5) Toppa med riven ost, och skjuts in i ugnen på 225 grader i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter tills osten börjat få fin färg.

Mer inspo:

10 goda maträtter för matlådan (<klicka)

15 billiga och goda rätter (<klicka)

20 lättlagade rätter under 30 minuter (<klicka)

Du vet väl att det finns massor med recept på både mat och bak här på sidan, enkelt och något som alla kan laga eller baka. Nedan får du några smakprov, klicka på länkarna för fler recept på varje:

• GRATÄNGER

• SMÅKAKOR

• KÖTTRÄTTER

• PASTARÄTTER

• MJUKA KAKOR 

MIDDAGSTIPS

Här nedan hittar du härliga erbjudanden på kök & hem just nu:

Superpopulära kopparna RILL (<klicka) 20% rabatt just nu// Ursnygga mattallrikar från Scandi Living (<klicka) 45% rabatt just nu // Lotus tallrikar i Beige (<klicka) 50% rabatt just nu

• Åhléns 20% rabatt på hem och inredning, klicka HÄR (<klicka)

• Upp till 50% rabatt på tallrikar på NordicNest, klicka HÄR (<klicka)

• Mina favorittallrikar och skålar på 50% rabatt just nu. Klicka HÄR (<klicka)

Matsmart har också erbjudanden till dig som kund:

För återkommande kunder:

• 12% rabatt vid köp över 600 kr. Rabattkod = 12Super

För nya kunder:

• 15% extra rabatt på ditt första köp. Rabattkod = NYKUND15

• 16% nykundsrabatt vid köp över 400 kr. Rabattkod = Super16

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i hjärtat under inlägget.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Kram Nina

142
Kommentera

Godaste Pinsa Bianco med burrata, basilika och honung

Är jag sist på bollen?

Igår äntligen fick jag prova att äta Pinsa för första gången. Jag säger bara oj oj oj, det var verkligen hur gott som helst det, förstår inte att det tagit sådan tid innan vi testat. Pinsa är en blandning av pizza och focaccia, alltså en mycket fluffigare botten som blir alldeles frasig och härlig när den gräddas. Hela familjen tyckte det var supergott. Jag gjorde lite olika varianter till oss eftersom vi alla gillar olika, det är det som är så bra när man gör pinsa, alla kan välja det dem vill ha uppepå. Magiskt god Pinsa får man om man väljer min topping, haha…. Men tänkte tipsa om toppingen vi använde på alla 3 pinsor igår.

Missa inte min kategori där jag har massor med goda hemlagade pizzor (<klicka) m.m.

Här är den just klar, hade på min favorit burrata bla och det blev verkligen som en enda dröm alltihopa! Är du sen på bollen som mig och inte provat än så gör det!

Missa inte dessa goda varianter av olika pizza vi gjort, här är några riktigt populära! Klicka på länkarna nedan för att komma till recept:


Godaste minipizzorna

Pizzabullar med Västerbottensoströra och salami

Supergoda minipizzor med köttfärsröra

Tacopizza

Magiskt god smördegspizza

Denna gången köpte vi färdiga pinsabottnar, men det finns ju busenkla recept på pinsabotten att göra själv, jag kommer bjuda på ett recept längre ned som jag hittade och som jag tror är riktigt bra.

Pinsa Bianco med burrata, basilika och honung

1 färdig pinsa

3/4 dl creme fraiche

1 dl riven parmesan

1 msk honung

1 burrata (av god kvalitet, jag tycker Zetas, den svarta är bäst)

Pinjenötter

Färsk basilika

Flingsalt

Gör såhär:

1) Bred på creme fraiche på pinsabotten. Riv på parmesan och ringla ca 1/2 msk honung på. Skjuts in i ugnen på 250 grader varmluft i ca 10 min. (Det står 5-7 min på förpackningen men jag tyckte inte det räckte.

2) Fördela ut burrata över pinsan medan den är varm, på med basilikablad och pinjenötter. Ringla över 1/2 msk honung över allt. Strö på lite flingsalt uppepå.

Vill du göra egen pinsabotten, hittade receptet på Arla, så testa. Det är lite meckigt och tar tid. Men jag tror att det kan vara värt det, i alla fall lite då och då.

Pinsadeg, 4 st

25 jäst

4 dl kallt vatten

7-8 dl vetemjöl special eller tipo 00

1 1/2 dl rismjöl

1 tsk salt

3 msk olivolja

Gör såhär:

1) Smula ned jästen i en bunke, rör ned vattnet tills jästen löst sig helt.

2) Blanda ned mjöl, rismjöl, salt och 1 msk olivolja. Rör till en jämn deg utan att knåda för mycket.

3) Låt vila övertäckt i 30 min, arbeta sedan degen någon minut och låt vila ytterligare 30 minuter. Upprepa samma process 2 gånger till. Täck bunke. Med plastfolie och låt degen jäsa i 8-10 timmar i kylen.

4) Dela degen i 4 bitar och forma till bullar med spänd degyta genom att dra degbullens sidor ner och in mot mitten under degen.

5) Lägg degbullarna på en plåt som är smord med olivolja. Pensla degen med olivolja. Täck med plastfolie och låt jäsa 3 tim i rumstemperatur.

Utbakning:

1) Värm ugnen till 250° med en plåt mitt i ugnen.

2) Baka ut ovala, inte allt för tunna bottnar på bakplåtspapper. Kavla inte utan dra och tryck ut degen med händerna. Ringla lite olivolja över degen under utbakningen.

3) Toppa med det du vill ha på din pinsa och dra pappret över till den varma plåten i ugnen. Grädda mitt i ugnen ca 10 min.

Tonys Pinsatopping:

Tomatsås från Hafi, den slår precis allt i pizzasåsväg, den är mer krämig än rinnande och ger sååå god smak. Bra att ha hemma också när man blir sugen på hemlagad pizza. Tipsar också om att ha i det istället för tomatpure i mat. Ger så god smak. Googlade och hittade det HÄR (klicka).

Hade också på denna salami, kan verkligen tipsa om den också. En arg liten rackare som jag brukar kalla den. Men inte för arg utan alldeles lagom. Jag talar såklart om att den har lite hetta i sig. Den är väldigt smakrik och passar så bra på pizza. Testa även att ha den i grytor, ger lite hetta och smak. Så gott! Testa t ex att ha denna i min Fläskfilégryta (<klicka) eller i min kycklinggryta med soltorkade tomater (<klicka), parmesan och massa gott.

Sedan hade jag på strimlad skinka och massa ost.

Milos pizza hade allt utom salamin. Han brukar gilla salami men igår blev det en vanlig Pizza Margherita för han.

En lite halvbra bild på hur Milos pinsa såg ut när den var klar. Den blev väldigt god då jag smakade den också. Pinsa får verkligen toppbetyg av mig.

Detta vin blev det till. Valpolicella ripasso Luigi Righetti, det passade helt ok. Tror dock det passade bättre till Tonys pizza som var lite mer mustig än vad min var. Annars ett gott vin, plus att de går att köpa i mindre flaskor också.

Ja där fick du ett litet helgtips av mig, hoppas du ska känna dig lite inspirerad att dra till med lite Pinsa i helgen kanske.

Du vet väl att det finns massor med recept på både mat och bak här på sidan, enkelt och något som alla kan laga eller baka. Nedan får du några smakprov, klicka på länkarna för fler recept på varje:

• GRATÄNGER

• SMÅKAKOR

• KÖTTRÄTTER

• PASTARÄTTER

• MJUKA KAKOR 

• MIDDAGSTIPS

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i hjärtat under inlägget.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Kram Nina

136
3 kommentarer