Julblues

Godmorgon vänner! ❤️

Här ligger vi fortfarande i sängen. Detta är verkligen lyxen med att vara lediga tillsammans. Man bara är och gör ingenting, jag älskar den känslan.

Granen står och lyser för fullt och på något sätt är det ändå en julkänsla såhär mellan jul och nyår. Detta är som dagar i ingenmansland. Det är såna typiska bara vara dagar.

Dock så drabbas jag alltid av något som jag börjat kalla för Julblues. Inte någon härlig blueslåt utan att man hamnar i ett lite deppigare tillstånd då allt är över.

Julen är en högtid som jag verkligen älskar! Jag längtar så mycket till julen varje år och när det närmar sig så går jag verkligen all-in! Sen, på bara några dagar är det över. Då står man där i skenet av julgransljusen och undrar vad tusan som hände egentligen? Lite där är jag nu.

Lite tom och lite deppig. Men tids nog när jag ser att alla andra börjar slänga ut granarna och ta in krispiga tulpaner i sina vaser så ger jag upp och börjar se fram emot ljuset som återvänder. Är det någon annan som känner igen sig?

Nu blir det filmmys här hemma i soffan. Hörs snart igen!

Kram Nina

3
8 kommentarer

Årsresume JAN-APR 2018

Jag brukar gilla att få gå tillbaka och se över hur det sett ut såhär i slutet av året. Vad gjorde vi egentligen, vad har vi upplevt och sett? Jag med mitt dåliga minne älskar att jag har en blogg att gå tillbaka i.

Vi kör igång med de 4 första månaderna av 2018.

JANUARI

På nyårsdagen började vår flytt till det här huset. Snart har vi bott ett helt år och det är inte klokt hur fort det kan gå? Vi trivs så himla bra här en liten bit ut på landet. Vi har vattnet och stranden ett lite längre stenkast ifrån som jag lyckligtvis får gå förbi på mina promenader. Januari handlade mycket om att fixa hemma och komma i ordning.

Vi hade en myshelg i Sthlm och jag fick äntligen fika på Mr Cake. ❤️

FEBRUARI

Elliot brassade ned i diket och hjärtat for upp i halsgropen när jag fick samtalet. Bilen totalkvaddades då hela fronten och däcket blev intryckt men jag var överlycklig att inget allvarligt hände med honom. Skit i bilen, den fick hamna på bilkyrkogården.

Februari började med en mysig tjejkväll i Stockholm som Hannah bjöd in mig till. Hon var hemma på besök från Spanien nämligen. Käkade halloumiplateau på Vau De Ville och var lyrisk över hur gott det var!

Vi fick en rejäl köldknäpp med massor av minusgrader i en hel evighet!

Vi hade inflyttningsfest i nya huset och drog av en dagsfest som blev succé! Det efterfrågades detta som en tradition så kanske är det dags igen i februari?! Perfekt för en annan som somnar så sjukt tidigt om kvällarna ju. Tips tips!

Jag överraskade Tony med att vi skulle åka på en medelhavskryssning i mars! Det tog flera dagar för honom att smälta det. Det är den absolut bästa överraskningen jag gjort!

Milo fick skriva sin namnteckning i ett pass för första gången.

Jag blev spådd av en tjej som heter Ulrica Svensk. Har sparat alla anteckningar och det har varit så kul att gå tillbaka och läsa om allt hon sa. Mycket har stämt nämligen.

Ett väldigt sen men ett mycket uppskattat 9 årskalas betades av. Milo fyller ju i början av December. Varje år så är det kaos just i december för alla så då känns det nästan taskigt att förlägga ett kalas i den månaden. Därför har vi lärt oss att skjuts lite på det. Det blir ju bra när det än sker känns det som.

MARS

Jag akutopererades pga en infektion jag drog på mig bara några dagar innan vår medelhavskryssning. I min journal minns jag att det stod ”Ska iväg på medelhavskryssning på Fredag” för att de skulle skynda på allt lite mer, för att jag skulle hinna läka och må bra på vår resa.

Total skräck och kaos men allt löste sig till slut och vi kom iväg på vår drömresa!

Vi upplevde vårt livs resa. En medelhavskryssning där vi besökte 5 länder på 7 dagar och ett fartyg som fick oss alla att tappa hakan. Jag har aldrig upplevt något så fantastiskt som detta. Vi var lyriska allihopa och ville aldrig att det skulle ta slut! Vilken resa, fortfarande tacksam och lycklig för allt vi fick uppleva!

Vi såg det fantastiska äventyret Alladin. Milo satt blickstilla rakt igenom och tyckte det var såååå bra!

Jag blev mörk igen. Hade ju ljust i början av året men efter månaders kamp att hålla det ljust och se till att det inte skulle gå av mer så gav jag upp.

Grillpremiär i slutet av mars! Tony njöt för fulla muggar. Finns ingen som gillar att grilla så mycket som Tony.

Skäggig nybliven 22 åring som firades med kalas såklart. Tänk att Thedde fyller 23 i mars. När jag var 23 var jag gravid med honom. Tiden springer hörni och det känns galet att jag har så vuxna barn!

APRIL

Jag tokrenoverade Vagnhild! Vilket jädra jobb jag lagt ned på den Donnqn alltså. Men oj vad det varit värt varendaste sekund!

Vi njöt av en dag i Kungsträdgården när alla de underbara träden slog ut!

Vi avslutade april med att fira valborg i Östhammar med vår älskade Vagnhild! Så mycket glädje som den där husvagnen givit oss alltså. ❤️

Fortsättning på resten kommer i etapper framöver….

Kram Nina

2
Kommentera

Tips på Nyårsmiddag

Här tipsar jag dig om en fantastisk och enkel middag att svänga ihop på självaste nyårsafton. En riktig höjdarmiddag som kan verka avancerad men är tvärtom en väldigt enkel middag att tillaga.

FÖRRÄTT

LAXTARTAR 4 port.

1,5 dl hackad rökt lax

1 schalottenlök

1,5 tsk hackad färsk dill

1 citron (2 tsk citronzest)

2msk citronsaft (från samma citron som ovan)

1 msk olivolja

2 msk hackade stora kapris

1/2 dl creme fraiche

flingsalt och färskmalen svartpeppar

Färsk dill till garnering

Gör såhär:

1) Hacka schalottenlöken smått. Riv citronen så du får zesten av den (inte det vita, bara det gula).

2) Blanda samman laxen, ca 1 tsk av citronzesten, chalottenlöken, hackad kapris och hackade dillen. Pressa också i 1 msk av citronsaften och ha i olivoljan. Smaka av med salt och svartpeppar.

3) I en annan skål, blanda samman creme fraiche, resten av citronzesten och resten av citronsaften. Smaka av med salt och svartpeppar.

4) Klicka i laxröran i skedar eller andra små behållare. Klicka på en liten klick av creme fraicheröran uppepå och toppa med färsk dill.

VARMRÄTT

OXFILÉ MED ROSTAD VITLÖKS OCH SENAPSKRÄM 4 PORT.

400 g oxfilé

Salt & peppar

2 msk olivolja

Såsen:

2 hela vitlökar

1,5 dl majonnäs

1,5 dl creme fraiche

1/2 tsk socker

2 msk grovkornig senap

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 220 grader. Klappa i olivolja, svartpeppar och salt i köttet.

2) Stek köttet helt i smör tills det får färg på alla sidor. Förflytta det sedan till en ugnssäker form. Lossa och skala alla vitlöksklyftor. Lägg köttet i mitten, placera sedan alla klyftor runtom köttet. Ringla på olivolja över alltihopa.

3) Stek köttet i ugnen i ca 25 min för mediumstekt kött. Är det väldigt tunt och platt kan du minska det med 5 min. Ta ut ur ugnen och täck med folie och låt stå i 15 min.

4) Gör såsen: Plocka ut vitlöksklyftorna och dela alla i mitten (horisontellt). Pressa alla klyftor i en skål. Ha i creme fraiche, majonnäs och socker. Mixa med handmixer till en slät pure. Blanda i senapen. Hetta upp alltsammans i en kastrull en liten stund.

Servera med valfri potatisrätt. Tipsar om mina krossade potatisar, ostiga potatiskakor eller potatisgratäng.

EFTERRÄTT

AFTER EIGHT BOXAR 4 PORT

16 st after eight bitar

Jordgubbar

Florsocker

Hemgjord vaniljglass:

3 dl vispgrädde

2 ägg

0,5 dl florsocker

2 tsk vaniljsocker

Gör såhär:

1) Börja med att göra glassen. Vispa grädden medelhård.

2) I en annan bunke knäcker du i äggen, ha i florsocker och vaniljsocker. Vispa till en ljusgul fluffig smet.

3) Tillsätt den vispade grädden och vispa på låg hastighet till du har en jämn fin smet.

4) Häll allt i en behållare med lock. Ställ i frysen i 4 timmar. Blanda sedan runt varje halvtimma de första 2 timmarna för att minska iskristallerna. Har du en glassmaskin kör du glassen i den tills den är klar, brukar ta ca 30 min.

5) Ta ut glassen ur frysen ca 30 min innan servering. Skopa sedan ur ca 1 dl glass till varje portion. Ta sedan 4 after eight bitar och fäst på varje sida av glassen så du bildar en box. Toppa med en jordgubbe och pudra med florsocker. Vill du kan du ha chokladsås över också.

Gillar du receptet blir jag jätteglad om du klickar i hjärtat till höger under detta inlägg.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

6
Kommentera

Sista dagen i Bjurs

Ett tidigt godmorgon!

Oj oj, inatt vaknade jag sådär tidigt igen men vad gör det när jag sovit som en liten gris i några dagar? Gissar att det också är för att idag bär det av hemåt igen. Vi har lite ont i magen allihopa då vi ju haft världens underbaraste dagar här! Tänk om man alltid fick leva såhär?

50 meter ifrån en skidbacke med massor av snö, långkallingar och värmebralla på och alltid få njuta av naturen såhär. På vinterhalvåret skulle jag lätt kunna leva så! Ju äldre jag blivit desto mer har jag gillat vintern.

Så fort vi kommer hem ska vi planera nästa skidresa. Det här är FÖÖÖÖR roligt att inte få göra igen och igen och igen! Dessa dagar blev t.o.m så mycket bättre än vad vi kunnat ana ifrån början, svårt att tro att jag någonsin mer kommer fira julen hemmavid faktiskt.

Igår morse startade vi dagen med att börja nafsa på vårt pepparkakshus. Ingen idé att ta med det hem och då det bara stått sen julafton är det ok att käka upp hela skiten.

Tony och Milo åkte skidor från halva dagen ungefär medan jag hängde med min mamma och pappa. På eftermiddagen åkte vi och mötte upp dem vid skidbacken och tog en fika här på det mysiga ställen Bju’inn som det heter.

Så mysigt vid skidbacken där dessa eldar stod och brann hela eftermiddagen. Tänk vad lite eld och framförallt doften av en brasa kan inge mys. Inte så krångligt att fixa heller men desto större mysfaktor.

Väl hemma igen så satte vi oss i soffan och mös resten av kvällen. Det var prat om sällskapsspel men ingen av oss orkade. Majlis låg bredvid mig och mös såhär. Snacka om att hennes första resa gått hur bra som helst! Vi är verkligen så glatt överraskade. Hon har anpassat sig hur bra som helst. Inte varit orolig alls, ätit och gått på lådan som om vi alltid bott här.

Jag vet inte om Feliway har hjälpt till men bra har det gått utan tvekan. Nu vet vi att hon kan följa med fler ggr och jag kommer självklart fortsätta köra Feliway ifall det nu är den som hjälpt till.

Nu ska jag strax börja städa stugan, de var en helsickes städlista att vara lång alltså. Allt från att dammsuga alla madrasser, hela soffan med kuddar och allt till att skrubba bastun utan och innan. Så ja, det är bäst jag sätter igång så jag hinner innan vi måste checka ut kl 11.

Vi hörs från bilen!

Kram Nina

0
2 kommentarer

Thaikyckling

För att bryta av julen lite tänkte jag bjuda på ett riktigt gott recept på thaikyckling. Denna smakar verkligen thaimat och är en stor favorit för hela familjen. Du måste testa!

Ninas Thaikyckling 4 pers.

3 kycklingfiléer

1 liten burk vattenkastanjer

1 stor burk bambuskott

1 burk kokosmjölk

3 msk sweet chili 

1/2 tsk curry

Salt

Peppar

Gör såhär:

Skär kycklingen i mindre bitar. Stek dom runtom till de är helt genomstekta. Häll i vattenkastanjer och bambuskott och låt dessa steka med i några minuter.

Ha i curry, sweet chili och resten av kryddorna och låt dessa blandas ordentligt med kycklingen och grönsakerna. 

Häll i kokosmjölken och låt puttra på medelvärme i ca 5 minuter. 

Servera med risnudlar, äggnudlar eller vanligt ris.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)

 

Hoppas det ska smaka hörni!

Kram Nina

26
Kommentera

Julen

Godmorgon godmorgon!

Sorry min tystnad igår, skulle hunnit in till dig och berättat om vår julafton. Här kommer det istället nu då.

Hemma i vår stuga började det med skattjakt för minstingen.

Kryptiska lappar fick leda vägen till morgonens julklapp. Han har fått en morgonjulklapp sedan han var liten.

Det letades i alla skrymslen och vrår tills han till slut hittade sitt paket. En strategisk julklapp för att slå ihjäl en timma på morgonen!

Efter lego och frukost ville han ge sina brorsor deras morgonpresenter!

Största brorsan fick skidglasögon och mellanbrorsan fick en t-shirt från Peak Performance. Båda blev supernöjda och Milo som valt julklapparna själv var nöjd.

Majlis och jag mös i soffan en stund. Jag i min julpyjamas och julstrumpor.

I vaknade nämligen upp till 16 minusgrader i Bjursås. Det var liiiite för kallt för att snöra på sig skidorna och ge sig ut i backen så tidigt på morgonen.

Efter jullunch med risgrynsgröt och goda smörgåsar så hade det blivit lite mildare kyla och alla grabbar gav sig iväg för att åka lite skidor. Vi stod nere i backen en stund och väntade på att se när de åkte.

Efter skidåkning så kom jultomten till Värdhuset Bäverhyddan. På morgonen så gick vi och lämnade en varsin julklapp till Milo och kusin Edward som jultomten sen fick dela ut. Sen väntade julfika där för oss alla. Så mysigt faktiskt!

Efter fikat gick vi hem och började förbereda julmiddagen som skulle ätas hemma hos oss. Jag och Elliot hjälptes åt att sätta ihop pepparkakshuset.

Jag dukade bordet åt oss. Vi fick plats riktigt bra då bordet gick att göra längre. Det har verkligen varit toppen på alla sätt här i vår lilla stuga!

Efter middag blev det äntligen dags att dela ut alla julklappar. Även om vi hade sagt att det inte skulle bli några julklappar få vi åkte på denna resa så blev det ändå några i slutändan.

Kvällen avslutades med julklappsspelet och julfika nere hos mamma och pappa i deras stuga. En riktigt lyckad och mysig julafton med massa gott att äta!

Igår morse vid kl 09 åkte stora barnen hem. Jag grät för det var så sorgligt. Vi har verkligen haft såååå mysiga dagar här tillsammans så jag blev så otroligt ledsen och tom när de åkte. Men, festligheterna hemma med kompisarna var inplanerade sen långt innan, å jag minns själv hur det var i den åldern. Dock så tyckte dom själva att det var jättemysigt här! ❤️

Då var det perfekt att ge sig ut i backen och få tänka på annat. Milo på sina nya skidor som han fick i julklapp! Wiooooo…. dom var kanon tyckte han!

Vi åt en god hamburgare till lunch och tog en paus mellan åkningarna. Igår var det nämligen minus 1 bara så det var riktigt behagligt att åka.

Igår fyllde min syrras man 35 år och han följde med oss i backen. Han kunde inte åka slalom överhuvudtaget. Men med envishet och med min finska envishet så kunde han åka innan dagen var slut. Ok, lite skakigt men han tog sig ned för en stor backe. SOM jag slet med honom!

Igår fick vi lite barnledigt och gick åt satte oss med en varsin öl på after-skin de hade anordnat. Det var härligt att sitta med röda kinder och zippa på en iskall öl efter en hel dags åkning i backen. Det blev t.o.m lite dans för många av de besökande.

Kvällen avslutades hemma i mamma och pappas stuga för att fira Pierres 35 åriga födelsedag. Inget speciellt, bara att vi fick lämna vår födelsedagspresent och säga hej. Sen hem till vår stuga, hoppa i pyjamasen och slå på TV:n. Jag bara ÄLSKAR stuglivet!

Majlis stortrivs med oss här. Känns som hon inte gjort annat än åkt på resa med oss. Hon är världsvan och bara myser dagarna igenom. Hon kryper långt in under täcket i Milos säng och så sover hon i timmar.

Själv så sover jag som en stock här också! Är det uteluften tro? Jag sover nämligen så galet bra, är själv chockad faktiskt!

Hepp, dags att gå upp och fixa frukost. Klockan är lite över 8 och vi ligger fortfarande i sängen här. Lyxigt!

Hur var din jul?

Kram Nina

1
2 kommentarer

Kalventrecote med bakade potatisar och rödvinssky

KALVENTRECOTE MED BAKAD POTATIS OCH RÖDVINSSKY, 4 port

600 g kalventrecote

Salt & svartpeppar

Rödvinssky:

3 schalottenlökar

5 dl vatten

6 msk kalvfond

2 dl rött vin

25 g smör

2 msk majsstärkelse

2 tsk strösocker

Salt & peppar

Bakad potatis:

1 kg potatis

Smör

100 g smör

Gör såhär:

1) Gnid in entrecoten med salt & peppar. Stek den i smör så den får färg runtom. Lägg köttet i en ugnsform, tillaga sedan i ugn på 125 grader tills köttet fått en temp på 60 grader. Det tar ca 40 min.

2) Ta ut köttet och låt det ligga inlindad i aluminiumfolie i minst 10 min. Just innan servering skär du upp köttet.

3) Såsen: Skala och hacka löken. Bryn den sedan i smör, den ska bara svettas så den blir mjuk, inte få färg. Tillsätt vatten, vin, kalvfond, socker och koka upp. Sänk värmen och reducera till hälften. Blanda majsstärkelse med lite vatten och blanda i det tills du får önskad konsistens. Smaka av med salt & peppar. 5 minuter innan servering rör du i smöret.

4) Potatis: Dela potatisen. Stick massa hål i den med en gaffel. Lägg potatisarna på ett bakplåtspapper eller folie, hyvla på smöret, smaka av med salt & peppar.

Följ mig gärna på min Facebooksida och Bloglovin så du inte missar några inlägg.

Inspireras gärna av dessa härligt goda recept:

Pulled pork

Krämig oxfilépasta

Krämig Fläskfilé

Kyckling och bacongratäng

Kram Nina

1
Kommentera

God Jul

Hej på er alla fina! ❤️

Ville bara snabbt kika in och säga God Jul! Mitt gäng är här och hänger i backen nu. Mina älsklingar….nu är man hel igen. Alla samlade är det bästa!

Hoppas ni får en riktigt mysig jul! Njut av era nära och kära. Du som sitter ensam eller jobbar känner jag att vi alla kan skicka en extra tanke till!

Kärlek till er alla! ❤️

Kram Nina

0
2 kommentarer

Mitt i natten

Halloj mitt i natten, gissar att allt mitt sovande igår resulterade i att jag nu bara sovit några timmar och nu ligger vaken. Det är som när man var liten och spänd för julafton.

Dagen igår, eller idag som jag tycker det fortfarande känns som, startade med den här vyn. Skidåkning med lilla familj i magisk natur. Lite bitande kyla igår då det var mer än 10 minus i backen så det fick bli lite värmepauser.

Kan inte smälta hur vacker naturen är i vinterskrud. Kolla i. Hur solen bryter igenom mellan träden? Lyrisk….

Innan resten av familjen åkt färdigt så satt jag här och värmde mig med backen precis ovanför. Så mysigt!

Vi satte oss för lite fika och varm choklad i denna fina soffa. Jag njuter så mycket av att se Milo njuta av skidåkningen och uteliv här. Som här där han satt med röda kinder och drack sin varma choklad och mös. Långt bort från TV-spel, nermysad i en rosa soffa och så jäkla glad och lycklig!

Vyn ifrån den här rosa soffan var verkligen helt outstanding! Det var så fantastiskt med backen ovanför och så började solen lysa mitt i allt. Vi satt verkligen bara tysta en lång stund och tittade.

Efter skidåkning blev det till att åka och handla lite till uppesittarkvällen i långkallingar och raggisar. Det är verkligen inte så noga!

Efter affär och fix så tog vi igen oss lite i soffan. Sen kom äntligen de stora pojkarna också. Som jag längtat efter att dom också ska komma, nu känns familjen hel på riktigt. ❤️

Vi slog in de sista klapparna. I år har Milo köpt julklappar till sina brorsor också. ❤️

Allt julpynt ni ser är taget hemifrån, ok mattan köptes här men allt annat har fått följa med hemifrån. Ingen jul utan pynt och en mysig matta ju!

Det blev som sagt uppesittarkväll i vår stuga. Här i pausen på Bingolotto när alla skulle kolla om någon vunnit på spelet i sociala medier. Jag har myst ända in i hjärteroten över att få ha det såhär den här julen. Så tacksam! Försöker verkligen flera ggr per dag stanna upp och vars tacksam för allt vi får uppleva nu. Att fira jul på det här sättet var verkligen över all förväntan!

Imorgon smäller det! Just i detta nu ligger mina 3 barn och sover där inne i samma rum. Hjärtat blir varmt. Alla samlade på ett och samma ställe var ett tag sen känns det som. Imorgon bitti ska de alla få en morgonpresent, sen blir det mysig frukost tillsammans innan vi ska åka lite skidor igen.

Kl 13 kommer tomten så då måste vi vara klara. Liftarna stänger 14 så det passar väl bra. 15 börjar Kalle och då är julafton i gång på riktigt.

Om du inte kikar in mer så vill jag passa på att tacka dig för du läser min blogg och önska dig och de dina en riktigt God Jul! ❤️

Nu ska jag försöka sova lite.

Kram Nina

1
3 kommentarer

Saffransbullar med vit choklad

Underbara saffran

Saffransbullar fyllda med vit choklad, och du, dessa blir så sjukt goda varje gång. De smälter i munnen och jag vet inte hur många som skrivit till mig och berättat hur nöjda de är med receptet. Att de lyckas precis varje gång. Åh vad glad jag blir när jag får höra sånt. Saffransbullar med vit choklad är mitt mest bakade recept vid julen, så poppis och uppskattat och det gör mig så glad!

Missa inte att kika på min kategori med massor av saffransrecept (<klicka)

Här kommer receptet:

Några saffrans-tips till dig som jag känner att du inte får missa, klicka på länkarna nedan för att komma till recepten:

Magiska saffransbullar med vaniljfyllning

Snabb saffranskaka

Kladdkaka med saffran och vit chokladfudge

Saffranspitekaka

Jag bakar alltid på minst 1 liter. Ska man ändå dra igång allt med att ta fram köksmaskinen och allt så kan jag lika gärna göra större sats, så resonerar jag. 🙂 Vill du baka mindre halverar du bara receptet. Detta recept är för gigantiskt stora bullar också….. MUMS!

SAFFRANSBULLAR MED VIT CHOKLAD

1 liter röd mjölk
4 påsar (2 g) saffran
2 pkt jäst
2 tsk salt
4,5 dl strösocker
500 g créme fraiche 34%
200 g mjukt smör
Ca 24-26 dl vetemjöl

Fyllning:
400 gr mjukt smör
400 gr vitchoklad

Pensling:
2 ägg
florsocker

Gör så här:
1) Värm mjölk och saffran till max 37 grader, kolla gärna med temp så det inte blir för varm degvätska. Lös upp jästen i degvätskan.

2) Tillsätt salt, strösocker och créme fraiche. Tillsätt mjukt smör och vetemjöl, lite i taget. Knåda degen väl. Låt jäsa till dubbel storlek i bunken under duk, i cirka 45 minuter.

3) Sätt ugnen på 225 grader.

4) Riv den vita chokladen eller skala den med en potatisskalare. Knåda degen lätt på mjölat bakbord och dela den i två lika stora delar. Kavla ut varje degbit till en rektangel,  cirka 1 cm tjock.

5) Bred smöret över plattan och strö den rivna chokladen över,  vik den på mitten så du får en rektangel. Skär 2-3 cm breda bitar, snurra ändarna åt varsitt håll och snurra den sedan runt ett av dina fingrar. ”Knyt” ihop änden underifrån.

6) Lägg rullarna i pappersformar på en bakplåt. Jäs under bakduk i cirka 30 minuter. Vispa upp ägg till penslingen. Pensla bullarna och grädda i 8-10 minuter. Låt svalna och pudra med florsocker. Ät & njut!

 

Du vet väl att det finns massor med recept på både mat och bak här på sidan, enkelt och något som alla kan laga eller baka. Nedan får du några smakprov, klicka på länkarna för fler recept på varje:

• GRATÄNGER

• SMÅKAKOR

• KÖTTRÄTTER

• PASTARÄTTER

• MJUKA KAKOR 

• MIDDAGSTIPS

Gillar du receptet blir jag jätteglad om du klickar i hjärtat under inlägget.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Om du vill kika på hur jag snurrar dessa bullar kan du kika in på min video på instagram, den hittar du här nedan:

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Nina Hermansen 💫 (@niiinis.se)

 

Kram Nina

19
7 kommentarer