Klassisk Budapestrulle

En klassisk enkel budapestrulle kan väl aldrig bli fel?! Denna underbara glutenfria kaka som går att få hur festlig som helst. För att inte tala om hur gott den smakar, detta är en höjdare!

BUDAPESTRULLE

6 äggvitor

3 dl strösocker

1,5 dl hasselnötter

50 g marsanpulver (kallrörd)

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 175 grader. Börja med att vispa äggvitorna fluffigt. Tillsätt sockret, lite i taget medan du vispar. Det ska bli toppar i smeten, då är den klar.

2) Vispa i marsanpulver.

3) Finhacka hasselnötterna, använd gärna matberedare. Vänd i dem i äggsmeten.

4) Ha i smeten i en sprits, klipp hål i spritspåsen (om du använder engångs) och spritsa ut långa maskar på en bakplåtpappersklädd plåt.

5) Grädda i ca 20 min. Ta ut och låt svalna helt innan du stjälper upp den på ett annat bakplåtspapper.

6) Vispa grädden och bred ut den över hela, strö på mandarinern. Rulla sedan ihop den (från långsidan) tills du har en rulle.

7) Smält chokladen och ringla över den på kakan. Skär gärna upp i ca 5 cm breda bitar och servera med en klick grädde och mandarin på.

Följ mig gärna på min Facebooksida och Bloglovin så du inte missar några inlägg.

Inspireras av dessa härligt goda recept också:

Rulltårtsbakelser

Ljuvliga petit chouxer

Mördegsbakelser

Kram Nina

2
Kommentera

Övervinner ångesträdslor

Heeeeej!

Åh vilken sämst bloggerska jag varit men jag har haft fullt upp konstant så jag har verkligen inte haft tiden att komma in hit. Inte bara det andra jobbet utan samarbeten som ska in, glas som ska målas och möbler som ska fixas. Men nu äntligen får jag skriva lite på min älskade blogg.

Nu har jag varit på mitt andra jobb i dagarna två och det har varit jättekul! Annorlunda och ovant, känns som ovanan gjort så jag har varit lite extra trött.

Igår blev det scarf i håret, en perfekt grej om man vill gör sig själv lite extra fredagsfin t ex.

I morse drog vi iväg för att träna, älskar att träna tillsammans med honom. Hörni, idag sprang jag 20 min på bandet! Började gå 5 minuter och avslutade med att gå 5 minuter. Dessutom körde jag hård styrketräning efteråt i drygt en timma! Kan knappt fatta det. Jag vågade. Fast hjärtat slog hårt och det kändes i hela kroppen. Euforisk känsla när man övervinner rädslor.

För er som inte hängt med kan jag berätta att jag tampats med stora ångesträdslor när jag ansträngt mig för mycket. Ångestkänslor är nära besläktade med en kropp som tränar, så det har varit jobbigt för mig att gå över den där klacken. Men sakta sakta så börjar jag våga mer och mer.

Här hemma slår snart de här underbara körsbärskvistarna ut. Jag längtar!

Nu ska vi äta brunch här hemma, vi hörs lite senare!

Kram Nina

0
1 kommentar

Vitlök & skinkostfyllda potatishalvor

Fyllda potatisar är underskattat hörni. Går att variera i all oändlighet och kan ätas som de är till en grönsallad, de passar också utmärkt till kyckling, fisk eller kötträtter.

VITLÖK & SKINKOSTFYLLDA POTATISAR, ca 4-5 pers

HÄR hittar du fler potatisrätter

10 potatisar

10 skinkskivor (vanlig smörgåsskinka)

1 liten burk creme fraiche

2 vitlöksklyftor

1 dl riven ost (men mycket smak, t ex prästost eller Västerbottenost)

Gör såhär:

1) Dela potatisarna på mitten, lägg dem på bakplåtspappersklädd plåt. Hacka hål i dem med en gaffel, som att du naggar dem fast tryck djupare med gaffeln.

2) Ringla över olivolja, salt och svartpeppar. In i ugnen på 225 grader i ca 20 minuer eller tills de fått färg och känns klara. Är ju lite beroende på potatisens storlek.

3) Ta ut potatisen och gröp ur innehållet så du liksom bara har skalet kvar. Blanda innehållet med creme fraiche, vitlök, strimlad skinka och ost. Lägg röran i potatisarna igen och grädda ytterligare i ca 10 minuter tills röran fått lite färg. Ät & njut!

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)

25
Kommentera

Första dagen!

Godmorgon godmorgon!

I morse var det tidig start för mig.

Smoothie i bilen och off to Sthlm!

Jag kom till Sthlm lite för tidigt så jag sitter och jobbar på Mr Cake som ligger granne med kontoret. Huuuuur lyxigt?!

Älskar det här stället, Michael Buble i högtalarna och lagom med människor. Kl 10 ger jag mig av mot kontoret.

Hörs senare!

Kram Nina

0
4 kommentarer

Första mjukglassen och nya nails

Gokväll gokväll!

Sitter med endast en massa ljus tända här hemma. Mysigt på något sätt, snart kommer det vara konstigt att ha ljusen tända inomhus när det ändå är ljust till sent på kvällen. På söndag flyttar vi klockan. Jag hoppas att det snart är slut på vansinnet med detta flyttande av klocka, de ska bara bestämma om det ska vara sommar eller vintertid först. Sommartid såklart känner jag….eller?

Jag startade dagen med en kortis jogg och promenadsväng på löpbandet hemma. Mitt i allt såg jag hur jäkla äckligt det var med massa damm och gamla svettdroppar så då blev jag tvungen och kvista efter trasan och putsa. Hann att bli svettig i alla fall.

Tony som står på det där bandet 5-6 dagar i veckan har typ inte reflekterat eller? Blir så fascinerad av min karl som lyckas huka för sånt där, ser dom inte eller vill dom inte se undrar jag?

Idag fick jag äntligen nya fransar igen. Så skönt när de är helt nya.

På eftermiddagen idag fick Milo gå ut och lufta sig lite. Han är redo för skolan imorgon då förkylningen blivit bättre. Jag åt min första mjukglass för året. Glutenfri våffla och låglaktosglass bjuder torggrillen på här hemma i småstaden. Sånt LYX! På min mjukglass är det nästan alltid chokladdopp. Godaste i världen!

Jag hann också med nya naglar idag. Körde lite beige, guld, djur tema idag. Så kul att variera sig.

När jag kom hem satt jag länge på altanen och bara njöt av solen. Den värmde och gjorde så det kändes riktigt rart att sitta där.

När Tony kom hem från jobbet var jag så inihelsickes stark och gav mig ut på en PW. Två pass idag, blir typ impad av mig själv. Hur orkar jag? Vi kanske kan snacka om det imorgon, när bäckenet har känslan av att det har gått av och varje högersteg skär som knivar i underlivet. Ja då kan vi snacka om hur stark jag känner mig, hualigen.

Värmesvampen på och första grillmiddagen åts ute. Tjockkorvar i olika smaker, Denniskorv till Milo och grillad majs kommer man långt på. Altanen är alltså invigd idag. Ser fram emot mysiga middagar och vinkvällar på vår altan i sommar.

Nu ska jag kolla Sveriges Mästerkock. Ha en mysig kväll min cybervän. Imorgon väntar jobb i storstan.

Kram Nina

0
2 kommentarer

Vår i luften

Har ni känt vår i luften idag? Det har jag, det spritter i hela mig och jag känner sån lycka över den perioden vi är på väg emot.

Idag åkte de trasiga jeansen på. När man inte längre fryser rumpen av sig om det blåser lite in i hålen. Det är vår för mig!

Nu är man ju sååå sugen på massa vårkläder och vårinspiration. Ja hur ska man klä sig i vår? Här följer lite härliga collage med tips.

Solglasögon / Hårspänne / Topp / Kjol / Set Klocka & Armband / Sneakers / Nagellack

Byxa / Väska / Solglasögon / Stövlett

Topp / Väska / Jeans / Ballerina / Kavaj

Stövlett / Byxa / Skjorta

Hur snyggt var det inte med beiget och orange? Sååå läckert ju! Beige har verkligen rullat in som en riktig bubblare hos mig. Sååå snyggt ju!

 

Tony kom nyss med den här lilla snödroppen till mig. De har kämpat sig upp vid husväggen. Åh! Det rör på sig….

Hepp, nu är den övervintrade något tilltufsade grillen påslagen för första gången detta år, det vankas grillkorv minsann. Vi hörs lite senare!

Kram Nina

0
1 kommentar

En matig dag

Hallå i stugorna!

Är ni här? Det är så läskigt tyst här inne just nu så ett tag tänkte jag om det var något fel på bloggen. Förstår om ni har fullt upp och scrollar förbi och kvistar vidare, det är bara jag som saknar er lite just nu.

Den här dagen handlade rätt mycket om mat. Har letat inspiration och lagt några ”att prova recept” i mappen. Sedan blev det dags för lunch, Milo ville äta korv…..nähä? Är det sant? Ja, det är ju ingen högoddsare direkt. Han och korv är som ler och långhalm. Skulle han få så skulle han äta korv både till lunch och till middag varje dag. Okejrå, en vesuvio skulle gå i, köttbullar och pannkakor också.

Själv åt jag omelett med fetaost, tomat och lite majs i. Så gott! Mitt bästa tips när du steker omelett och vill ha den hel är att steka på lägre värme och inte röra den alls förrän den är helt klar under. Vår spis går till 9 och jag steker på 5. Du kan kika in lite under omeletten, har den fin färg och du har en stekpanna som släpper fint så kan du swischa runt den genom att kasta upp den i luften.

I eftermiddags började jag förbereda för våffelkväll. Tony tjoffade upp tillbehören och kolla in skålarna? Allt fördelat i skålar, ok….lite olika och lite omaka men alltså vad vi har avancerat från när han endast ställde fram plåtburkar och plastburkarna som man köper dem i affären.

Jag gräddade dinkelvåfflor på ett recept jag hittade. Blev grymt bra! Förberedde både för matiga våfflor och de göttiga. De matiga med rökt lax, löjrom, creme fraiche och salladslök var så inibängens goda! Efterrättsvåfflor, ja men det är ju ALLTID gott!

Det vad mysigt att ha lilla familjen samlad! ❤️

Imorgon tänkte jag skriva lite om Josefin Nilsson. Har behövt några dagar att landa i allt, är man högkänslig som jag är så blir man helt tagen av en sån här grej. Josefin har jag beundrat sen jag var ung och lyssnat massor på hennes och Ainbusk musik.

Nu ska jag ta tag i det sista jobbet här för dagen, ha en mysig kväll nu.

Kram Nina

0
3 kommentarer

När man kan fynda!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för NordicFeel

Jag hoppas ni gillar när jag tipsar om erbjudanden, kan man spara någon krona på något man ändå tänkt köpa så gör det ju inte ont att fynda det istället.

Jag vill tipsa om hårprodukter! Dessa två hårprodukter från Redken är mina favvisar.

Anti-snap, ja det hörs ju nästan på namnet vad denna är bra för. Förhindrar kluvna toppar och gör mitt hår slätt och välvårdat. Det är en protein-treatment som lagar trasiga hårstrån. Vet faktiskt inte vad jag skulle gjort utan den här produkten när mitt hår gick av när jag blekte det ljust! Har du lite poröst och torrt hår kan jag varmt rekommendera denna.

Jag har ALLTID i detta efter jag tvättat håret. 2 klickar i handen, fördela ut på alla toppar, borsta och föna! Bästa bästa! Värmeskydd i också.

Just nu har Redken 20% rabatt på sina produkter och du hittar Extreme Anti-snap HÄR.

Nästa Redken favvo är denna superbraiga hårspray. Den här är superstark men kladdar inte så håret blir som svinto. Den är lätt att borsta ur och ger såå fin glans.

Men det absolut bästa med den är att den stänger ute fukt med 24 timmars hållbarhet. Hur många ggr har inte jag lockat och fixat håret och så är det fuktigt ute och det tar exakt 3 sekunder för mig att se ut som en blöt katt? Nope, inte längre. Den här håller håret lockigt ändå!

Du hittar Redken Forceful23 HÄR!

Har du några favoriter ifrån Lancome så vet jag att dom också har 20% på allt nu. Deras HÄR!

1
2 kommentarer

Räk och äggtårta – Perfekt PÅSKTÅRTA

Innehåller reklam för min bakbok – annonslänk för Bokus

Tänkte jag skulle börja tipsa om lite påskrecept. Det kommer ju bara svisha till så har vi påsken här.

Vi börjar med denna grymt goda matiga påsktårta! En riktig höjdare på påskbordet som faktiskt var riktigt svår att sluta äta. Magisk!

RÄK & ÄGGTÅRTA

250 gram mörkt bröd (typ kavring)

100 gram smält smör

Fyllning:

5 gelatinblad

450 gram phialdelphiaost

2,5 dl creme fraiche 34 %

1 rödlök finhackad

1 burk med röd kaviar/stenbitsrom

500 gram räkor med skal

4 msk finhackad färsk dill

1 msk nypressad citronsaft

salt & peppar

1 krm cayennepeppar

Dekoration:

Ägg, räkor, dill, stenbitsrom eller lite vad du själv vill ha och gillar.

Gör såhär:

1) Mixa brödet med stavmixer, smält smöret i en kastrull och blanda sedan i brödsmulorna. Rör tills det blir lite degigt.

2) Fördela ut i en springform med avtagbara kanter ( cirka 24 cm var min),  platta till allt och ställ i kylen.

3) Lägg sedan gelatinbladen i kallt vatten i cirka 5 minuter. Under tiden rör du ihop creme fraiche och philadelphiaost.

4) Finhacka löken (en halv om det är en större lök) och skala och hacka räkorna. Rör ner detta i creme fraiche smeten, och vänd sedan ner finhackad dill, citron och stenbitsrom. Smaka av med salt & peppar.

5) Krama ur vattnet ur gelatinbladen och smält på svag svag värme, det ska smälta samman till en vätska. Vänd ner det och rör om i smeten tills de är väl blandat. Klicka sedan i hela smeten över kavringsbotten och ställ kallt i minst fem timmar, gärna över natten om det går.

Dekorerar den gör du strax innan servering!

Just nu kan du förboka ett signerat ex av min bakbok ”BAKA PÅ 30 MINUTER”. Finns i begränsad upplaga. Beställ  ➡️ HÄR!

Img 1810.jpg

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

399
7 kommentarer

Lycklig dag

Godmorgon!

Tisdag är här och Milo har fått stanna hemma då hans förkylning inte ger sig och faktiskt känns värre idag. BLÖK! Tony är helt bra nu så nu hoppas jag att det ger sig för Milo också. Dock så behöver han vila och kurera nu, i skolan fladdras det säkert utan jackor och springs runt så nu blir det som sagt tvångsvila.

Jag minns själv hur det var, man ville vara cool och man ville vara kall… typ. Man klädde sig ju alltid för kallt. Som när ungdomarna gått i små sneakers, kortstrumpor och korta brallor i smällkalla vintern. Fotlederna bara. Jag ryser ända ned i skinkorna av hur kallt det skulle kännas. Men jag minns som sagt hur det var själv. Det var trendigt med för korta brallor på min tid också så jag har också gått med blåa fotleder.

Igår fladdrade jag runt som ett skållat troll. Började med jobb hemmavid och sen var det fika med Carola. En efterlängtad dejt med vän som var alldeles för längesen.

Alltså craaaaving! Surdegsbröd (kan äta det trots IBS) med varm chèvre, honung och sallad med rödbetor och nötter (dom fick dock Carola). Detta är så gott så jag blir euforisk och tänker att jag lätt kunde leva på det för resten av livet. Inget annat. Bara surdegsbröd, honung, chèvre och rödbetor. Varje dag. Så gott är det!

Efter fikat åkte vi ut till Härnevi Plantskola. Ni vet där jag drev Kaffestugan förut. Var så längesen jag såg dem och det var så kuuuul att få ses igen. Det där stället har en speciell plats i mitt hjärta och gör mig glad. De öppnade upp plantskolan förra helgen och jag köpte lite smått och gott därute.

Lite färska kryddor blev det, jag älskar att följa inredningsinstagram och har de bullat med färska kryddor på sina köksbilder blir jag lycklig på riktigt. Fräscht, snyggt och så fasligt gott!

Köpte också hem några körsbärskvistar. Hur vackert med körsbärsblomningen? Ska jag få ha den hemma nu? Längtar så tills de slår ut! Kanske knyter jag i en fjäder eller två runt påsk.

Hittade det här urfina ekollonet också, den var bara tvungen att följa med hem. Måste åka ut och köpa fler, ångrar jag inte gjorde det igår…. ett ekollon i guld räcker ju inte.

Senare på eftermiddagen for vi till Västerås. Milos lur har pajjat så nu fick han min gamla telefon som tyvärr batteriet varit uruselt på. På Erikslund bytte dom batteri för 399 spänn så nu är den som ny. Kolla upp sånt om ni har gamla telefoner hemma som ligger och skräpar. De första fel går ju att fixa!

Igår kväll tände jag ljus överallt för var i helskotta är våren?

Nu på morgonen har jag hunnit varit iväg och tränat. Milo klarade sig själv en stund efter att Mellan åkt till jobbet. En halvtimma på löpbandet och sen styrketräning av hela kroppen. Slut som artist men så värt det!

Nu jobbar jag för fullt här med mitt. På torsdag ska jag på mitt första möte på mitt andra jobb, ska bli så spännande allting. Jag ska jobba på en Influencerbyrå med influencermarketing. Det känns ju faktiskt lite extra skoj med tanke på att jag själv är influencer.

Hepp, gotta go. Vi hörs lite senare!

Kram Nina

26
2 kommentarer