Citronmarängpaj

Ett hett tips att baka till påsk är den här syrliga men söta citronmarängpajen, den är som en dröm, man får allt gottigt i en och samma tugga!

Pajbotten:
2 1/2 dl Vetemjöl
(jag gjorde glutenfri så jag hade 2 dl mjölmix och 1 dl rismjöl)
100 gr smör
½ dl strösocker
Ca 2 msk vatten

Lemoncurd:
2 dl strösocker
100 gr smör
1 1/2 citron
2 ägg

Marängtäcke:
4 äggvitor
1½ dl strösocker

Pajbotten gör du såhär:
1) Blanda samman vetemjöl (eller det glutenfria alternativet), 100 g smör, sockret och 1 msk vatten till en deg som får vila ca 1/2 timme i kylskåp.

2) Tryck eller kavla ut degen i en pajform. Nagga degen med gaffel. Grädda i 225° mitt i ugnen i ca 10 min.

Lemoncurd gör du såhär:

1) Finriv citronskalet och pressa ur saften ur citronerna.

2) Koka upp citronskal och citronsaft, 1 dl socker och smör tills allt löst sig. Låt svalna lite.

3) Vispa ägg och 1 dl socker poröst och blanda med citronkrämen.

4) Sjud på svag värme tills krämen tjocknar. Jag sjöd min lemoncurd i typ 15 minuter. Den får inte koka utan sjuda. Låt svalna av så tjockar den till sig ytterligare.

Marängtäcket gör du såhär:

1) Skilj vitorna från gulorna. Lägg vitorna i en ren bunke.

2) Ta en elvisp och börja med att vispa upp äggvitorna så det uppstår skum. När skummet dyker upp ska du tillsätta sockret. Lite i taget. Jag brukar låta det smårinna lite hela tiden.

3) Vispa i ca 4-5 minuter så du får en tjock marängsmet.

Sätt ihop pajen:

1) Fyll pajskalet med lemoncurd, fyll hela botten.

2) Ta sedan den tjocka marängsmeten och fördela uppepå lemoncurden. Jag använder en slickepott för att göra lite figurer i marängen.

3) In i ugnen på grill i 250 grader. Högt upp i ugnen så den får färg. Passupp här så marängen inte bränns bara. Håll koll på den. När täcket fått färg är den klar att plocka ur. Ät & njut!

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(Så du inte missar några inlägg)

11
2 kommentarer

Magiskt

Gokväll!

Ja för fasen, här sitter en annan och nattsuddar. Känns som man blivit vuxen och får vara vaken så länge man vill.

Älskar ljuset som gör att jag återigen får normal dygnsrytm, äntligen! Kändes ett tag som att det aldrig skulle vända. Att somna kl 19 skulle bli min nya grej, men nääää….. det mer normala livet återvände.

Några ggr i den mörkaste vintern gjorde jag och Tony high-five där mitt i natten. När han gick och la sig och jag gick upp. Det kändes smått bisarrt att det skulle behöva vara så, det blir liskom inte så mycket raj-raj då heller. Typ boka i kalendern.

Alltså hur magiskt? Ser ut som det brinner där i skogen nästan. Bilden är tagen kl 19.44 ikväll och solen hade inte riktigt gått ned än.

Dock så verkar värmen vänta på sig lite. Frostiga nätter och på dagarna når tempen knappt över 0 strecket. Buuuuuuu…..våren verkar dröja lite. Förra året minns jag att vi åkte ut med Vagnhild över valborg, vi höll på att frysa ihjäl och hostade igång nån gammal kupévärmare där mitt i natten då vi inte fått ordning på värmen i husvagnen än. Men vi hade precis fått ordning på henne invändigt, du kan se bilder HÄR.

Nä, nu börjar jag nog bli lite trött, det är ju mitt i natten för mig nu. Natti natti!

Kram Nina

3
Kommentera

VECKOMATSEDEL

Tänkte starta veckan med en veckomatsedel. Jag brukar ju göra en på söndag eller måndagar. Så här kommer den.

MÅNDAG

I den här rätten som jag lagade så bytte jag helt sonika ut köttfärsen och tog linser istället. Det blev en perfekt lunch som var godare än jag kunde ana. Det är textur i linser så det blev tuggmotstånd, precis som när man äter köttfärs. Jag gjorde en form av bolognese som blev både mustig och god. En linsbolognese efter mitt egenpåhittade recept. Tony som inte ens gillar linser tyckte det här blev supergott! Bra betyg!

NINAS LINSBOLOGNESE

150 g linser

2 morötter

2 salladslökar

2 msk tomatpuré

2 dl vatten

1 msk kalvfond

1/2 dl creme fraiche

1 tsk spiskummin

1 tsk torkad timjan

1/2 tsk paprikapulver

Salt

Peppar

Gör såhär:

1) Skala och riv morötterna grovt. Hacka salladslök.

2) Häll i olivolja i botten på en gryta. Ha i salladslök och morötter. Fräs tills allt mjuknat.

3) Ha i alla kryddor, vatten och fond. Låt sedan puttra i 10 min.

4) Ha i creme fraiche och linserna. Låt puttra i ca 3 minuter. Servera med ris, pasta eller en sallad.

TISDAG

Fetaostbakad lax med hemlagad potatismos

ONSDAG

Stek med brunsås

TORSDAG

Kyckling i basilika och dijonsås

FREDAG

Kryddig fläskfilégryta

VECKANS GOTTA

Banan & chokladpaj

7
2 kommentarer

MÅNDAGSLISTAN – IBS edition

Goodmorning!

Måndag igen, som vanligt gick helgen i raketfart. Det blir fredag och sen är det måndagmorgon. Saknar som alltid min familj på måndagarna. Det blir så tyst och ensamt, nästan en obehaglig känsla när allt bara stannar och blir tyst.

Har ibland svårt att ta tag i mitt arbete på måndagar. Blir lite tafatt och måste tvinga mig att sitta ned vid datorn och bara ta tag i allt. Skulle föredra att lägga mig med kläderna på ovanpå täcket men under en tjock filt, hur skönt? Älskar att ligga på täcket med en filt över mig. Det blir varmt från alla håll. Slå på någon favvoserie och koppla bort den ensamma måndagskänslan.

Idag känns det dock inte riktigt lika ensamt. Mellan är hemma från jobbet då han är lite krasslig och har läkartid. Men han sover så jag har inget sällskap av honom. Nästan så jag har slamrat extra högt i köket så att jag kanske får liv i honom. Taskigt men vad gör man inte? Det har dock inte hjälpt, han sover som ett barn vilket är bra om han ska bli pigg.

Våren har kantats av krasslighet i vårt hem, det kan vi ju i alla fall konstatera.

Hörni, jag kickar igång måndagen med en MÅNDAGSLISTA!

1) Hur ser din dag ut idag?

Idag blir det jobb hemmavid. Har massor att ta tag i som bara väntar. Ett litet ok på axlarna som jag tänkte göra lite lättare med att vara flitig som en arbetsmyra.

2) Vad var det bästa med förra veckan?

Mitt rekord! En sån stor grej för mig verkligen. Att dessa ben och fötter orkade och jag har nästan svårt att förstå att jag sprang utan att stanna i 45 min. Det har aldrig hänt. Någonsin.

Ingen hög fart som ni ser men jag springer. Den känslan! ❤️ Sen ska man komma ihåg det som står här ovan. ”Att springa sakta är inte karaktärens fel, att sluta är det.” När andra sprungit sina kilometrar så har det känts som något som jag aldrig kommer kunna åstadkomma och plötsligt så har man gjort det, snacka om boost!

3) Någon Instagram att tipsa om?

Har precis börjat följa den här kvinnan på Instagram, ➡️ Är vi inte specialister på att just inte tro på oss själva? Ja men det här med löpningen är ett såå bra exempel. Jag trodde aldrig att jag skulle klara det om mig själv, så taskigt ju. Att verkligen ha låga förväntningar om sig själv. ”Klart som fan jag ska klara av det!” Så måste det ju givetvis låta istället…..

4) Hur var helgen som gick?

Härlig! Igår åkte vi ut till svärisarna en liten sväng.

Kikade till Toxys grav en sväng och blev så glad att det växte blåsippor där. Vår förra kisse Toxy ligger begraven ute vid mina svärisar och det betyder så mycket för oss att han har sin viloplats där. ❤️

2016-11-10 såg det ut såhär. Då hade vi begravning för vår lille vän. Jag tänker på honom ofta. Han följer liksom alltid med oss och Majlis håller hans minne vid liv. Han fick avlivas efter att plötsligt ha blivit svårt sjuk i sina njurar.

Fina ståtliga Toxy. 1/8-2007 – 10/11-2016 ❤️

5) Vad åt du till frukost?

Smoothie som vanligt! Så gott, så mättande och perfekt.

6) Hur ser din klädsel ut just nu?

Lilla My tofs och myskläder dagen till ära.

7) Planer för veckan?

Jobb på kontoret och jobb hemma, frissabesök, dejt med världens bästa Starwoman , ska leverera glas som hon beställt och så ska vi ta en lunch. Vi bor i samma stad men ses alldeles för sällan. Sen är jag bjuden på ett bloggevent i Örebro på fredag. Så det blir en bra vecka!

8) Dagens känsla?

Lite låg efter att helgen gick lite fort. Men annars helt ok!

9) Dagens tips (ett långt tips)?

Får många frågor som handlar om IBS och hur jag blivit bättre? IBS är vidrigt och ett tag avlöste mina skov varann. Värkande mage, uppblåst så man ser ut att vara i sjunde månaden, hjärtklappning, tryck för bröstet, huvudvärk, mensvärk (vanligt vid IBS) är allt annat än skoj. Dessutom finns det många som också har stora problem med diarré och förstoppning när de har IBS, inte jag tack och lov.

Tänkte tipsa om det som hjälpt mig massor! Jag har ”peppar peppar” knappt några skov alls numera och kan fuska och t.o.m äta utanför Fodmap utan att få jätteont.

Fick nöjet att prata med en expert på alla sorters hälsopreparat och fick ett hett tips av henne för min IBS. Hon sa att för en IBS mage så är tarmbakterier A och O. Rätt sorts tarmbakterier som hittar fram hela, som >>Lactovitalis PRO<<. Jag fattade ingenting men efter att hon förklarat att mycket kan hända på vägen med dessa tarmbakterier innan de når fram om de inte är av god kvalitet så fattade jag.

Det sägs ju att alla sjukdomar börjar i magen. 70% av vårt immunförsvar kommer ju ifrån magen. När vi får för mycket, för lite eller fel sorts bakterier i vår tarm så kan det påverka både vår vikt, vårt humör och vårt immunförsvar. Många av oss som drabbas av IBS har en störd bakterieflora i tarmen och genom att tillsätta massor med goda bakterier som hittar fram hela, kan dessa börja tränga ut de elaka och återställa tarm och maghälsa. För s

Jag har ju blivit mycket bättre men strävar efter att kanske kunna äta mer sånt som vi egentligen inte kan som IBS:are. Kan tycka det är lite trist att avstå så mycket som jag behöver göra. Sen jag började med dessa så har t ex gluten inte varit ett problem. Inte för mycket men jag kan äta lite utan att få ont och bli uppblåst. HALLELUJA!

Milo äter också dom nu, >>Lacto Vitalis KIDS<<. Det är tuggtsbletter som han älskar. Hört så mycket gott om dessa så kände att nu ska hela familjen tugga det bästa tarmbakterierna som finns!

Tänkte tipsa er som lider av IBS som jag gör att börja med >>Glutamin<<. Vid besvär eller sjukdomar exempelvis IBS är det vanligt att tarmen är skadad eller inte håller tätt, man får så kallad ”läckande tarm”. Glutamin kan då vara ett av de bästa tillskotten för att stödja läkningen. Glutamin är en aminosyra som tarmen är beroende av att använda som bränsle. För dig som lider av t ex IBS men också andra magbesvär är den viktigaste funktionen hos glutamin att den används av epitelcellerna i tarmslemhinnan för att reparera sig.

Världens smartaste >>shaker<< till den då såklart. I den här förvarar du pulvret i botten, perfekt att ta med sig och blanda någon annanstans.

10) Dagens feelgoodtips?

Ät något extra gott ikväll. Antingen lagar du extra god middag fast det är måndag, duka med fins porslin, drick vatten ur vinglas och duka med fina servetter. Eller så gör du en god efterrätt som ni kan njuta av till Parneviks kl 19,00 eller Farmen VIP kl 20,00.

Kram Nina ❤️

3
Kommentera

Gått ned 24 kilo

Godmorgon!

Tack för er pepp angående mitt rekord igår. Så glad att jag klarade det och är ärligt talat så jäkla pepp att fortsätta. Dock så har jag vilodag idag. Är försiktig så kroppen inte får en chock och blir sjuk eller får något annat trist som gör att jag måste ha uppehåll. Det vill man inte när man kommit in i ett stim.

Det här med 10 åringar och vara med på foto.

Efter vi varit på fotbollen igår så åkte vi och tog en fika. Jag kände efter riktigt ordentligt om jag var sugen och det var jag inte så jag drack bara te. Det är min nya grej, jag tillåter mig allt, alltså inga förbud och sån skit….men jag tillåter mig bara om jag är riktigt sugen.

Hur många gånger har man inte köpt något bara för att man är på ett café? Ibland finns det ju verkligen inget där man är sugen på men man köper något ändå och äter det. Så jäkla dumt, man ska köpa något som man är riktigt sugen på för att man ska njuta ju.

Jag förbjuder mig själv ingenting men jag tror att jag börjat tänka till lite.

Igår kväll sen så var jag så sjukt sugen på choklad och geléhallon så då gjorde jag det här fatet. Något för alla…. Och jag åt massor med choklad och det var sååå gott! Sen slank det ned nyttigheter mellan varven. Jordgubbar och choklad är magiskt gott ihop.

På fiket igår fick Milo äntligen sin macarons. Han ÄLSKAR dessa små franska bakverk. Den här var ju så söt också.

Tony njöt av kladdkaka med kokostoscatäcke. Han sprang över en mil han igår, och 1,5 mil i torsdags. Han är en crazy man! Jag är såååå impad av honom alltså!

Många har frågat hur mycket han gått ned i vikt? Jag har inte kunnat svara på det då Tony själv inte velat veta. Han började springa i höstas och så sa han att han ville väga sig men inte veta hur mycket han gått ned. Han ville bara köra på med sin egen grej men inte veta något om vikt och inte alls fokusera kring det.

En gång i månaden har han sedan vägt sig och jag är den enda som fått se varje vägning. Men så var vi hos mina föräldrar häromdagen och jag berättade vad han vägde då dom frågade, då utbrast pappa det högt…. på svenska…. så Tony fick veta det även om han inte ville. Så typiskt! Så nu kan jag berätta att han gått ned 24 kilo!!!!

Hur duktigt jobbat?

Vad har han gjort då? Han har minskat sina portioner och ätit mer nyttigt. Dock aldrig avstått något. Han har ätit gott när han varit sugen. Så ingen diet alls, bara lite tanke bakom och inte småäta varje dag liksom. Sen har han sprungit 5-6 dagar i veckan.

Löpningen har varit perfekt när han haft mycket på jobbet också. En löptur skingrar tankarna och ger lite feelgoodhormoner i kroppen. Så snacka om win win! Nu tror jag löpningen blivit som ett gift för honom. Så imponerande, från soffpotatis till en löpkung. Nu letar han lopp att anmäla sig till.

Mina fina killar på cafet igår!!! ❤️❤️

Här är morgonens frukost. Nyttigt behöver inte vara tråkigt. Sen ligger där ost också, så jäkla gott med ost och något jag aldrig kommer avvara ur mitt liv!

Nu ska jag jobba lite här, sen ska det vikas kläder till förbannelse. Rentvättade högen är uppe i taket och behöver vikas in i skåpen. Hoppas hinna med en fika nånstans idag också.

Vi hörs lite senare!

Kram Nina

4
7 kommentarer

Idag slog jag rekord

Morning, eller näääää….klockan är ju 12! Vi sov till halv 8 här hemma, jag hade en knackig natt igen men lyckades somna om sen i alla fall så det blev sovmorgon till halv 8 som ju känns galet sent.

Laddade till tänderna drog vi iväg efter vi masat oss upp från sängvärmen. Idag var planen att jag skulle försöka slå mitt springrekord och idag hände det hörni, idag slog jag verkligen rekordet! Jag sprängde alla gränser idag. Huvudet dunkade, färgen i ansiktet var lila och svetten dröp om mig men jag slog det!

JAG SPRANG I 45 MINUTER!

Det tog 17 032 dagar! Idag sprang jag 5,5 km utan att stanna en endaste gång. Jag är så inihelskotta glad.

Men det höll på att bli ledsamt. Mitt löpband hade inte funkat under min tröja. Jag gömmer alla siffror för att inte stirra mig blind på det. Det var bara det att mitt löpband fått nån knäpp så den registrerade inte min löpning. Höll på att börja gråta när jag upptäckte det, det var ju mitt kvitto på att jag hade gjort det.

Men, Tony tog fram nåt på nätet som gjorde att vi kunde räkna ut hur långt jag sprungit då vi hade farten jag sprang i och tiden hur länge jag sprungit. TACK & LOV! Haha…. just nu kändes det jäkligt viktigt!

Färgen hade blivit mer röd här och inte riktigt lila som den var från början!

Känner såhär, om du nu är sugen på att börja springa och aldrig har gjort det så säger jag gör’t! Om JAG klarar det så klarar garanterat DU det. Ja om du är fullt frisk vill säga. Jag trodde aldrig jag skulle klara det men nu har jag gjort det, kan knappt tro att det är sant!

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen ska vi åka och titta när ESK (herrlaget i fotboll) har premiärmatch. Härligt väder så det ska bli härligt att få vara ute lite.

Vi hörs lite senare!

Kram Nina

1
5 kommentarer

Vit chokladpannacotta med exotisk puré

Efterrättstips till helgens middagar kommer nu. Den här pannacottan misslyckas aldrig och den är farligt god verkligen. Nästan så jag gör 2 var när vi äter den här hemma.

Vit chokladpannacotta med ananas och persikopure och riven vit choklad på. Såååå gott! ♥

RECEPT 4-6 portioner:

5 dl grädde
1 st vaniljstång
eller 1 tsk vaniljsocker
100 g vit choklad
2 st gelatinblad

Topping:

Konserverad persika och ananas, färsk mango och vit choklad

Gör såhär:

1) Hacka chokladen i mindre bitar. Jag brukar slå sönder den mot köksbänken när den ligger kvar i förpackningen. Effektivt! 

2) Lägg gelatinbladen i kallt vatten.

3) Häll i grädden i en kastrull, det går också bra med en blandning av vispgrädde och mjölk eller vatten om man inte vill ha den så fet. Fet är dock godast.

4) Om du använder vaniljstång, snitta den och skrapa ur fröna. Lägg både vaniljstång och alla frön i grädden. Om du använder vaniljsocker så tillsätter du bara den till grädden.

5) Låt koka upp och sjuda ca 1-2 minuter, den får INTE koka över eller koka för mycket. Då bränner det fast i botten och den smaken vill vi inte ha på vår pannacotta.

(Fiska upp vaniljstången och släng den om du använt dig av vaniljstång.)

6) Lägg i chokladen. Rör om tills den smält.

7) Ta av kastrullen från plattan. Krama ur gelatinbladen och vispa ner dessa tills gelatinet är smält.

8) Häll sedan upp i lämpliga glas. Låt stelna i kylskåp minst 2-3 timmar.

9) Mixa konserverade bitar av persika, ananas och färsk mango till en puré. Riv lite (mycket) vit choklad. Dekorera sedan med puré och vit choklad.

Följ mig gärna på min Facebooksida och Bloglovin så du inte missar några inlägg.

38
1 kommentar

Mat & vinevent

Morning fredag!

Veckans bästa dag är äntligen här. ❤️ Den när man vet att det alldeles snart är helg och man ska få ha lite lediga dagar med familjen. Det absolut bästa som finns!

Vår helg är rätt öppen, inga direkta planer faktiskt. Älskar såna helger även om det är roligt att ha saker inplanerat. Imorgon skulle det bli uppemot 12 grader här i småstaden, hörde att nedåt hade det varit 17 grader. Vilket lyx!

Hörni, igår var jag inbjuden på lanseringen av ett vitt vin som heter Petite Faiblesse, det var Validwines som bjöd in till deras kontor på Regeringsgatan. Jag var också en del av eventet då jag var med och roddade och även målade glas som alla fick med sig i sin goodiebag.

Det var så maffigt att se så många av sina egna glas uppdukade såhär. ❤️ Färgtemat var Frankrikes flagga då vinet är franskt och den härliga etiketten också går i dem färgerna.

Kolla in champagneskålen? Hur maffig? Den är tydligen handklongad tills den blev sådär häftig!

Foajén bjöd in med den här underbara ranunkelbuketten! Som jag älskar dessa blommor. Vill köpa en idag till fredagsmyset.

Härliga Linn som är VD och ägare hällde upp vinet i denna maffiga vinkaraff. Den var också första priset i kvällens tävling som gick ut på att göra det godaste tilltugget till vinet.



Jag hade den stora äran att få vara med i juryn. Vi gick runt och smakade av alla dessa fantastiska snittar och gav poäng för utseende, smak och hur de passade till vinet.

Mycket vackra skapelser och sååå gott. Jag som är en riktig succer för plock och snittar var ju överlycklig. I det fina häftet fanns också ett recept som jag tagit fram som också passar vinet, det är det HÄR receptet.

Doreen Månsson med sin karl Henrik.

Jennys Rum och spis

Cookies & sweets

Annas mat och bak

Så många mat och bakintresserade som kom på eventet, roligt att florera med likasinnade. Sedan var det de som inte har det som sitt största intresse som ändå klarade sig jättebra i tävlingen. Kolla in Knivlisas uggla tex?

Det blev Jennys Rum & Spis som till slut vann den fina karaffen. Den är värd 5000 kr! Vilket pris va?

Min fina vän Annika var där också. Hon kämpade på bra med snittarna också och fick till riktigt goda.

När eventet sedan var slut fick de dricka ur sina glas och så packade vi in dem så de kunde ta med dem hem efteråt. ❤️

Lyckat event och jättekul att få vara en del av den. Gillar event med mat inblandat. Jag som älskar mat. Allra helst plock. Ibland kan vi äta plock till middag istället för mat, det är ju sååå gott!

Ikväll vet jag dock inte riktigt vad vi ska äta. Vad äter ni ikväll? Kom gärna med tips!

Kram Nina

1
7 kommentarer

Parmainlindad kycklingfilé i balsamicosås och parmesanfylld potatisgratäng

Tänkte tipsa om något gott till helgen. Lite roliga tips på nya maträtter är i alla fall alltid välkommet hos mig.

Den här rätten är såååå god och något som du snabbt slänger ihop faktiskt, och det är så sjukt gott så tungan krullar sig.

Parmainlindad kycklingfilé med parmesanfylld potatisgratäng och balsamicosås, 4 p.

4 kycklingfiléer skurna i 4 långa bitar

1 pkt parmaskinka

1 burk créme fraiche

3 dl grädde

1 msk rosmarin (torkad)

3 msk balsamico (balsamvinäger)

2 msk kalvfond

1 msk soya

Salt

Peppar

Potatisgratäng

10 stora potatisar
3 dl riven parmesan
1 lök
2 vitöksklyftor
3 dl vispgrädde
salt
svartpeppar

Gör såhär:

1) Rulla in varje kycklingfilé i parmaskinka. Lägg kycklingfiléerna i en ugnsfast form. Ställ in i ugnen på 225 grader i ca 10 min.

2) Blanda resten av ingredienserna i en bunke, vispa ut ordentligt. Ta ut kycklingen och häll över såsen. In i ugnen i ca 20 minuter till så det får puttra in i kycklingen.

3) Potatisgratäng: Skala och skiva potatisarna. Jag skivar alltid med vanlig kniv för jag föredrar dom lite maffigare. Skala och skiva löken. Varva sedan potatis, lök, pressad vitlök, riven parmesan, salt och peppar. Högst upp har du bara potatis. Lägg bakplåtspapper uppepå plåten med potatisgratängen i så bränner du inte toppen och får en fin färg. Skjuts in i ugnen på 225 grader i ca 40 min eller tills potatisen är helt mjuk. Gratängen får gärna vara lite ”blöt”. Den suger åt sig när man tar ut den ur ugnen sedan.

Tips: Servera potatisgratäng i portionsform.

Följ mig gärna på min Facebooksida och 

13
3 kommentarer

Hemgjorda hamburgare med hemgjord amerikansk hamburgerdressing

Visst kan det väl vara gott med hemlagad hamburgare!? Man kan köpa färdiga hamburgare som man bara steker, köper Du ekologiska får du fina bitar som blir väldans goda. Eller så gör du dina egna hamburgare! Inte alla svårt, du kan t.o.m göra dressingen själv.

Hemlagade hamburgare, 4 pers

600 g köttfärs (då beräknar jag en 150 g hamburgare till varje person)

0,5 tsk grovmald svartpeppar

2 tsk salt

1 msk olivolja

1 tsk paprikapulver

(För hetta: 2 krm cayennepeppar)

Hamburgerdressing:

0,5 dl creme fraiche

1 dl majonnäs

0,5 dl bostongurka

0,5 dl chilisås

Salt

Svartpeppar

Gör såhär:

1) Blanda färsen med salt och kryddorna. Rör om så allt blandas men inte för mycket då hamburgaren kan bli lite seg av det.

2) Dela färsen i 4 lika delar och forma dem till bollar. Har du en >>hamburgerpress<< kan du lägga bollen i den och pressa den till en perfekt hamburgare. Annars plattar du bollen till en platt hamburgare på ca 2 cm.

3) Pensla burgarna med olja och hetta upp en stekpanna (på sommaren kan den grillas). Stek på medelvärme i ca 3 minuter på varje sida. Värm hamburgerbröd i brödrosten.

4) DRESSING: Blanda alla ingredienser.

5) Montera burgaren. Dressing i botten, sallad, burgare, gurka, lök, tomat eller det man nu önskar ha i sin hamburgare. Gott!

Följ mig gärna på min Facebooksida och Instagram för mer inspo, recept och annat från livet. Följ gärna bloggen på Bloglovin så du inte missar några inlägg.

6
Kommentera
© Niiinis Kitchenlife
Powered by ProAd
Follow