Lucka 23

Innehåller Annonslänk

Kändes nästan pirrigt att skriva Lucka 23, vi har kommit till näst sista luckan och jag har nästan svårt att fatta? Hur gick det så snabbt? Här hemma har alla barnen landat nu, en från Schweiz och en från Stockholm och den tredje bor ju fortfarande här (tack och lov). Det är dessa dagar som mitt mammahjärta på något vis känns helt. När inte två bitar av det är ute i vida världen och fladdrar, utan här under vårt tak, i våra rum, i våra sängar, ja exakt där ligger dom alla när jag skriver det här till dig. Nu är vi samlade sådär som vi var när dom alla var små. Ibland tänker jag att jag skulle vilja uppleva det igen, bara för en dag kanske, men att få känna känslan igen. Det är på något sätt livets största sorg när ens barn växer upp, samtidigt som det är livets största lycka, du fattar mig rätt här hoppas jag. Åh vad jag ska njuta av dessa dagar som alla är samlade, vilken ynnest för mig att de fortfarande samlas här hemma, jag är en lyckligt lottad mamma. Här ska de skämmas bort lite extra mycket, vi ska få umgås, vi ska äta gott, vi ska ta igen tid som vi inte haft tillsammans. Och för oss är dagen idag som julen liksom börjar på riktigt. Å jag är så lycklig i mitt hjärta! Tack livet för dessa underbara ungar! ❤️

HÄR hittar du ALLA Julkalenders luckor.

Lucka 23:s produkt


Ja nu handlar julpysslet mycket om att duka bordet! Igår fick jag hem mina nya servetter (<klicka – supererbjudande på 4-pack just nu) som det ska dukas med här hemma.

Lucka 23:s julpyssel

Har ni sett dessa servettrosor? Enkelt fixat och perfekt med dom i linne som jag fick hem precis.

  1. Vik servetten som på bilden.
  2. Vik den sedan ca 3-4 cm flera gånger, spar dock lite på slutet, det är det som blir ”bladen” på rosen.
  3. Rulla ihop rosen som på bilden.
  4. Fäst den lilla biten på slutet in i rosen.

5. Denna del blir kvar när du vikt färdigt, vik ut det mot rosen så ser de sedan ut som blad på en ros.

Titta så fiiiint!

Lucka 23:s ätbara:

Smördegspuffar med brie (<klicka) – ett riktigt smarrigt tilltugg som passar perfekt till julens gottigheter. Så gott med apelsin/saffransmarmelad.

Lucka 23:s söta & goda

Pepparkakscheesecake (<klicka för recept) – en ljuvligt god cheesecake, passar perfekt som efterrätt på julen. Såå good!

Lucka 23:s upplevelse

Alltid en upplevelse att bli fotad mitt ute på landet när bilar åker förbi och när människor går förbi och undrar vad man pysslar med. 😂 Här fotade vi min nya headerbild som du ser här ovan i bloggen.

Lucka 23:s julpynt

Det har ”snöat” vid mina ljushus (<klicka – kampanj på dessa) och tomtarna har flyttat in. Nu kan det bli jul på riktigt. 🎅🏼

Kram Nina

5
Kommentera

Daimrutor

Innehåller Annonslänk

Oj oj oj, det finns nog inte mycket som slår Daimrutor i detta hem för tillfället. Som vi har ätit av dessa kakor, de är liksom nästan för goda. Helt omöjligt att bara ta en, Milo har redan börjat fråga om vi inte ska baka mer Daimrutor. Haha, jag blir så glad när det uppskattas ska ni veta. Här hemma är nämligen gänget väldigt bortskämda med att det alltid finns bakverk så de höjs (knappt) inte så mycket på ögonbrynen för nya bakverk. Sen är dom ju som alla andra, vem gillar inte godsaker, men som sagt…de är bortskämda här hemma. Men dessa Daimrutor gjorde succé ska jag säga er. Wow, du måste testa!

Fler goda kakor (<klicka för fler recept)

Visst kan man väl nästan se på kakan att dessa var himmelska! När en kaka ser ut såhär, ja då vet man att nu blir det åka av för smaklökarna. Haha!

Missa inte världens enklaste HAVREKAKOR (<klicka för recept)

Dessa rutor gjorde jag enkelt i min köksassistent, det är bara att kasta i alla ingredienser i en köksassistent som jag, eller i en bunke. Blanda runt tills du har en kakdeg, sen är den klar för utbakning på en plåt.

Jag använde världens bästa påfund. Älskar den här justerbara bakformen (<klicka) som jag själv kan bestämma storlek på. Perfekt för kakdegar, tårtbottnar och marängbottnar t ex.

Daimrutorna skär man upp efter att de svalnat en smula, då är de bäst. Jag förvarar dem i en plåtburk som jag har med bakplåtspapper emellan, går fint att frysa också om man vill. Inspirationen för denna kaka hittade jag hos Fridas Bakblogg.

Andra recept med Daim

Daimrutor ca 24 bitar

Fler recept med Daim: Daimcheesecake // Hemmagjord Daimglass // Saftiga Citronmuffins med Daim

225 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
4 msk ljus sirap
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
5.5 dl vetemjöl
20 små daimgodisar

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 175°c, jag använde min justerbara bakform här med om du inte har en sån så klä en form ca 30×20 cm med bakplåtspapper.


2. Blanda alla ingredienser i en bunke, allt utom daimen, rör om till en smidig deg. Jag gör min i min assistent, tycker det blir toppen.


3. Tryck sedan ut degen i formen och toppa med hackad Daim.


4. Grädda mitt i ugnen i ca. 15-20 minuter – tills kakan är gyllene i färgen, då är den klar.
Tag ut och låt svalna en smula innan du skär den i bitar.

Du må tro att ni förmodligen också kommer mumsa för glatta livet, precis som vi. Variera gärna kakan, du kan ju ha i favvochokladen i den. Vanlig mjölkchoklad, ferrero rocher, dumle, geisha, polly, favorit Lindt chokladen…. ja men i stort sett det du gillar. Se till att det är något som smälter så blir det extra smarrigt!

Missa inte favoritkakorna DUMLESNITTAR (<klicka för recept)

Du vet väl att det finns massor med recept på både mat och bak här på sidan, enkelt och något som alla kan laga eller baka. Nedan får du några smakprov, klicka på länkarna för fler recept på varje:

• SMÅPLOCK & SNITTAR  

• SMÅKAKOR

• POTATISRÄTTER 

• PASTARÄTTER 

• MJUKA KAKOR  

• MIDDAGSTIPS

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Kram Nina

18
4 kommentarer
Innehåller annonslänkar

Lucka 22



Dan före dan före dopparedagen! Hörn, det närmar sig med stormsteg. Nu börjar julfeelingen att liksom toppa emot taket. Eller? Nåväl, jag har en del kvar att göra, någon liten julklapp till och all mat ska handlas (helst idag) men sen tänker jag ta jul och lite ledigt faktiskt. Så oerhört skönt! Men du, nu öppnar vi Lucka 22.

Lucka 22:s julpyssel:

Eller kanske nyårspyssel även om du kan skriva God Jul på flaskan. Hittade detta vackra fina pyssel som dessutom var så enkelt fixat. HÄR kan du läsa (scrolla ned på sidan) hur du kan göra en sån här glitterdekorerad flaska.

Foto: Elof Martinsson, Angeliqa Daldorph

När julen börjar gå över till nyårsfirande så har jag ett jättebra tips på sida där du kan hitta pyssel, dukningar och andra knep och knåp för ett riktigt lyckat nyårsfirande. Klicka HÄR.

Lucka 22:s söta & goda:


SAFFRANSKRANS (<klicka för recept)

Något som kan vara vackert att ställa fram på julbordet är en härlig Saffranskrans som är fylld med vit choklad och vaniljkräm. Ja men den smakar som en dröm kan jag lova!

Lucka 22:s upplevelse:

En upplevelse att äta Pinsa? Ja men jaaaaa, åh herreminjeee vad gott det är alltså. Man kan göra en egen fantastisk pinsadeg, sen kan man också köpa färdig som också blir god. Sedan är det du själv som avgör vilken topping du vill ha. I vår familj har alla olika. Kika gärna in HÄR (<klicka) för att se hur vi gjorde dessa pizzor – min blev så galet god. Kanske något att satsa på till uppesittarkvällen. Jag tror att det lutar åt det hos oss!

Lucka 22:s julpynt:

Det har varit en nagelbitare med min bukett här på vardagsrumsbordet. Köpte dom då de inte alls var utslagna och har varit lite nervös gör att de skulle hinna blomma över innan julafton. Men vet ni, jag torr jag har tajmat det perfekt, jag tror att dom kommer vara utslagna perfekt på självaste julafton! Wioooo – vad glad man kan bli!

Lucka 22:s ätbara:

Hå hå ja jaaaa! Vill du äta något så fasligt gott så kan jag verkligen rekommendera Lobster rolls, jag gjorde dem lite extra ”blöta” då de suger in i brödet när det får stå ett tag. Sååå galet gott detta! Recept HÄR.

Lucka 22:s produkt.

Just nu upp till 40% rabatt på tallrikar, bla från Rörstrand. Tallrikar som jag har i ena min julservis. Du hittar erbjudandet HÄR.

Du vet väl att det finns massor med recept på både mat och bak här på sidan, enkelt och något som alla kan laga eller baka. Nedan får du några smakprov, klicka på länkarna för fler recept på varje:

• SMÅPLOCK & SNITTAR  

• SMÅKAKOR

• POTATISRÄTTER 

• PASTARÄTTER 

• MJUKA KAKOR  

• MIDDAGSTIPS

Gillar du receptet blir jag jätteglad om du klickar i hjärtat under inlägget.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Kram Nina

11
Kommentera

Världens enklaste julgodis!

Ja det kommer inte vara mycket som slår just enkelheten i världens enklaste julgodis, nästan löjligt enkelt och det går också att variera det nästan hur mycket som helst. Världens enklaste julgodis kommer till dig här.

Missa inte 20 julens söta recept(<klicka för recept)

Jag har valt att blanda mjölkchoklad & vit choklad, du kan blanda hur du vill. Mörk, ljus, vit, ja men precis hur du känner för det.

Mitt mest populära julgodis (<klicka för recept)

Börja med att lägga chokladkakorna såhär på en bakplåt med bakplåtspapper. Jag hade mer vit choklad här men du gör precis som du vill.

Missa inte världens godaste kola – JULMUSTKOLA (<klicka)

Sätt ugnen på 50 grader, sedan ställer du in chokladen i 10 minuter. Ta ut den och sedan är det dags att ta en grillpinne eller liknande och bara röra runt i all choklad. Den är sådär härligt smält här, ser sååå gott ut!

När du rört runt all choklad så kan du t ex ha på salta kringlor…..

Här hade jag på hackad dumle och hackad Daim, älskar både sorterna så svårt att bestämma sig.

Avslutade med juligt strössel! När du sedan känner dig klar med toppingen så ställer du den bara kallt tills den stelnat. Sedan är det bara att skära upp eller knäcka dem i delar.

Missa inte mina RENKAKOR (<klicka) – så söta!

Du vet väl att det finns massor med recept på både mat och bak här på sidan, enkelt och något som alla kan laga eller baka. Nedan får du några smakprov, klicka på länkarna för fler recept på varje:

• SMÅPLOCK & SNITTAR  

• SMÅKAKOR

• POTATISRÄTTER 

• PASTARÄTTER 

• MJUKA KAKOR  

• MIDDAGSTIPS

Gillar du receptet blir jag jätteglad om du klickar i hjärtat under inlägget.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Kram Nina

11
Kommentera
Innehåller annonslänkar

Lucka 21


Den försenade lucka 21, det har varit en hel del strul med allt så mina luckor försenades, nu tror jag dock att vi ska vara på banan igen. Endast 3 luckor kvar efter denna, nästan så man har svårt att ta in hur fort denna December gått. Att man ens blir förvånad, man borde ha vanan inne efter alla år. Men nu min vän, nu öppnar vi Lucka 21.

Lucka 21:s upplevelse:

Stockholm centrum i julkostym är en upplevelse! Helst i skymning eller när det just blivit mörkt. Skulle kunna gå omkring och titta i timmar, ett par riktigt sköna skor och varma kläder – absolut! Sen en mysig varm choklad fika på något café, ja då har man inte så mycket mer att önska i livet.

Lucka 21:s ätbara:

VÄSTERBOTTENTARTLETTER (<klicka för recept)

Ett sååå enkelt & gott recept på ett tilltugg som jag tänker kan bli hur gott som helst till antingen uppesittarkvällen, julbordet eller varför inte som förrätt till nyår!

Lucka 21:s julpyssel:

Hittade en gammal bild på när jag alltid sydde julstrumpor till barnen. Blev så nostalgisk. Köpte fleecefiltar som jag alltid knåpade ihop en varsin julstrumpa till barnen av. Gissa om det var uppskattat på julaftonsmorgon när strumpan var fylld av en morgonjulklapp. Idag får de också klappar på morgonen, men strumpan liksom föll mellan stolarna när de växte upp. Den spänningen de kände som småbarn, ja den är ju inte riktigt lika intensiv idag. Men, julen är minst lika mysig ändå, och kanske knåpar jag ihop strumpor igen nästa år, eller om huset återigen fylls av småfötter i form av barnbarn som springer i rasande fart mot morgonjulklappen. Om du vill sy en julstrumpa av en filt du har därhemma så finns en bra förklaring här (om är lite mer invecklad än min), klicka här.

Lucka 21:s julpynt:

Med jultröjan på på väg till skolan för sin sista dag, ja det fick bli dagens julpynt! Finare julpynt kan man inte hitta. Efter en riktigt tuff termin, han har kämpat hårt med prov, läxor och nationella prov, så är han så väl värd lite vila från skolan nu. Så oerhört stolt över denna killen!

Lucka 21:s produkt:

Scandiliving (<klicka) – ett superfint märke som inte är alltför dyrt heller på kampanj just nu. Hur fina är dessa småfläckiga? Gillar att de är så rustika!

Lucka 21:s söta & goda:

Smördegsgranar (<klicka) – Ja vill du bjuda på något som kommer glädja många så kan jag verkligen rekommendera dig att baka dessa ursöta granar. Inte nog med det, dom smakar gott också!

Det var lucka 21 sent omsider, nu ska vi vara på banan igen! 😅

Kram Nina

5
Kommentera

Daimfudge

Riktigt gott julgodis!

Denna Daimfudge blev så goood, jag har gjort så mycket nu så det säkert ska räcka hela julen. Jag vet att när min familj sätter tänderna i i den hör Daimfudgen så kommer det säga swoosh så är det slut. Vi är nämligen samlad hela stora konkarongfamiljen över julen, igår kom min älskade unge från Schweiz hem. Han stannar till den 2:a och imorgon kommer ”Mellan” hem och stannar över alla juldagarna. Älskar det! Folk överallt! Rörigt, stojigt, familjärt och alldeles underbart. Som förr… Så då får man ta att Daimfudgen blir uppäten på 2 röda, så gärna så gärna!

Mer julgodis (<klicka)

Som sagt, dessa daimfudge gjorde succé, det är i stort sett omöjligt att äta en. Så goda och krämiga, inte sega alls utan mer smälter i munnen eller vad man ska säga.

Himmelsk julgodis på 4 ingredienser (<klicka)

Denna Daimfudge gör du enkelt i en form på ca 25×20 cm, bakplåtspapper i botten bara. Sedan strör jag på hackad Daim uppepå och pressar lite lite med händerna innan jag stör på lite salt.

Daimfudge

Testa också min Saffransfudge // Chokladkola med flingsalt // Juleskumsdumle

1,5 dl socker
1,5 dl ljus sirap
1,5 dl vispgrädde
3 msk smör
1 tsk vaniljsocker
1 dubbeldaim
100 g mjölkchoklad

Gör såhär:

1) Koka upp alla ingredienser utom chokladen. Småkoka i en tjockbottnad kastrull. Fudgen är som bäst när den når 118 grader ungefär. Men om du ska hålla ordning på nån tid så är det i ca 20-30 minuter eller tills att fudgen stelnar lite när du häller en tsk i ett kallt glas vatten.

2) När fudgen är klar tar du av den från plattan och har i choklad. Krossa den lite när den ligger i förpackningen.

3) Häll upp i en bakplåtpappersklädd liten plåt eller brödform. Krossa daimen och strö det över. Tryck i dom stora bitarna så de hamnar i själva fudgen. Låt svalna helt, skär sedan upp den i bitar.

Fler goda godissorter:

Kram Nina

18
Kommentera
Innehåller annonslänkar

Lucka 20

Lucka 20

Äntligen kommer gårdagens lucka här. Som du ser så är det lite nytt utseende här på bloggen. Bloggflytten gick äntligen igenom igår men det var såklart en massa strul och kommer också vara strul innan allt liksom sätter sig, det är en massivt stor blog men maaaaassor med inlägg, alltså en sjuk mängd inlägg och bilder så teknikavdelningen har jobbat typ dag och natt. Så tacksam för allt jobb det lagt ner och fortfarande lägger ned med detta. Det kommer vara små grejer som kommer fortsätta vara strul innan allt liksom sätter sig, bara så ni vet, så ha lite tålamod såhär i början. Allt kommer bli bra till slut.

Idag kommer du alltså få 2 luckor i julkalendern då det inte blev någon igår. Vi börjar med Lucka 20.

Lucka 20:s ätbara:

Julmustgriljerad Julskinka (<klicka för recept)

Vill du äta en riktigt god skinka i jul så tipsar jag verkligen om denna JULMUSTGLAZE som griljering. Alltså detta är sååå gott så hälften vore nog. Många som testat skriver att de inte använt någon annan griljering sen de började med denna. Så himla roligt att höra!

Lucka 20:s julpyssel:

Kolla vad jag hittade på Panduros sida – här visar de hur du lätt kan sätta ihop ett pepparkakshus av vanlig kartong. Sånt har i varje fall vi hemma så det räcker och blir över. Bara en vit penna så kan man ju göra så mycket fint. Jag blev sååå inspirerad av detta.

Lucka 20:s upplevelse:

Detta var en upplevelse ska jag säga! Jag älskar att besöka Lindts butik på Mall of Scandinavia – så mycket god choklad och det blir julstämning bara man kommer in där tycker jag. I år fick jag dock en smärre chock när denna chokladtomte uppenbarade sig, haha…. Den som får denna kommer nog ha fullt skägg med att äta choklad hela julen.

Lucka 20:s söta & goda:

Min Jultårta (<klicka för recept)

Missa för tusan inte denna till julens festligheter. Vet ni att denna smakade magiskt. Smakade som julen i en liten tårtbit. Igår när bloggen låg nere blev jag nermejlad av folk som ville ha receptet, haha…. Så jag gissar att ni är många som planerar denna till julen! ♥️

Lucks 20:s produkt:

Dessa ljuvliga fat från Mon Amie (<klicka) är det jättekampanj på just nu. Använder dem så mycket, som här som ett fat att ha under desserten – så mycket finare när man dukar. Som frukostfat, som dessertost, som förrättstsallrikar m.m. Receptet på denna Cheesecakeglass hittar du HÄR.

Lucka 20:s julpynt.

I sovrummet hade jag förra året hängt upp en ljusslinga som jag heeeeelt glömt bort. Den har varit urdragen så jag har liksom inte reflekterat över att det sitter en där. Men så igår när jag höll på och fixade i sovrummet så hittade jag ju den, satte i den och voilà så hade sovrummet också fått sig ett litet extra julpynt. Blev sååå mysigt ju!

Måste bara tipsa om bordslampan som du ser en liten skymt av här! ÄLSKAR! Så fint sken då hela lampan liksom lyser, även foten så att säga. Finns om du klickar HÄR. Den lilla lyktan där bredvid som du också kanske ser en skymt av finns HÄR.

Jaha, det var äntligen Lucka 20 det. Nu är det nedräkning till julafton hörni, snart kommer också lucka 21 att dyka upp här på min alldeles nya blogg. Vi hörs snart igen!

Kram Nina

6
Kommentera
Annons

Lucka 19

Lucka 19

New,Year,Banner,With,Christmas,Gift,Boxes,And,Golden,Decorations
Shutterstock

Det lackar emot jul hörni, inte klokt vad snabbt tiden går nu. Jag har dessutom stressnivån i taket. Behöver nog meditera lite för att komma ned i varv känner jag. Tänk att man lyckas stressa upp sig såhär varje år, jag fattar verkligen inte. Konstigt det där. Men, julen kommer vare sig man är klar eller inte, sen är den bara över. Så egentligen ska man ju bara stressa ned och låta saker bli som det blir, det blir bra ändå ju. Min blogg håller på att flyttas just nu, därför kommer det kunna bli lite strul framöver (talar av erfarenhet), för er kommer det inte bli någon förändring mer än att sidan kommer se lite annorlunda ut. Det är fortfarande samma adress osv. Dock så tar allt lite tid då min blogg är massiv, den har det skrivits på sen 2003 (dock försvann åren mellan 2003-2008 i en bloggflytt) så ni kan ju tänka er hur mycket inlägg det är. Jag tror att min nya portal kliar sig i huvudet lite. 😅 Men nog om det, här kommer Lucka 19.

ALLA LUCKOR I JULKALENDERN – (<klicka)

Lucka 19:s julpynt:

IMG_8670
IMG_8671

Ett sannerligen vackert sätt att smycka en fasad på om du frågar mig? Älskar kransarna. Detta vackra går att beskåda utanför Hotel Nobis i Stockholm.

Lucka 19:s söta & goda:

IMG_8674

Marshmallowfudge (<klicka för recept) – enkelt julgodis som blir hur gott som helst. Det här kan jag lova kommer göra succé! Variera som du vill med vad du har uppepå, nötter, dumle, marshmallows, godis, strössel ja men you name it!

Lucka 19:s julpyssel:

IMG_8676

Ett tips på hur du kan pyssla ihop servetterna till dukningen har du här. HÄR kan du kika hur man gör den!

Lucka 19:s produkt:

IMG_8677

Nu hittar du ett smockfullt digitalt recepthäfte med härliga recept till nyårsafton. Förrätter, varmrätter och efterrätter. Enkelt att laga och otroligt smarrigt. HÄR (<klicka) hittar du samtliga recepthäften.

Lucka 19:s ätbara:

IMG_8679


Hoppas så att jag hinner baka det här knäcket (<klicka för recept) till julen. Det passar så himla bra till maten, till julskinkan, till julfrukosten. Recommend recommend.

Lucka 19:s upplevelse:

IMG_8855
IMG_8668
IMG_5957
IMG_8622
IMG_8669
Daniel@thetallphotographer.com


Igår var vi inbjudna på lunch på nyöppnade restaurangen Atriet. Det var Bobbys.se som bjöd på lunch och julklappsutdelning. Sååå himla trevligt och gott. Vi åt nordafrikans linsgryta och det var verkligen smarrigt! Hörde av fler att den restaurangen ska vara riktigt bra. Jag haffade ett signerat ex av Bobbys bok  som jag ska läsa under julledigheten. Ska bli sååå spännande, jag som läste bok för 100 år sedan sist. Rekommenderar verkligen restaurangen också, det var väldigt fint och trevligt. Öppnade för bara 3 veckor sen, så helt sprillans nytt!

Nu ska jag hetsa vidare här, vi hörs hörni och ta det lugnt i julstressen.

Kram Nina  

6
Kommentera
Annons

Lucka 18

Lucka 18

New,Year,Banner,With,Christmas,Gift,Boxes,And,Golden,Decorations
Shutterstock

ALLA LUCKOR I JULKALENDERN (<klicka)

Upploppet kvar till julafton! Det är den här veckan så allt liksom ska sättas inför den stora dagen. Det sista ska klaffa så att säga. Sista jobbet, sista klapparna, sista julpiffet, sista julgodiset ska kokas, sista julskinkan ska griljeras, sista julbakverken ska bakas osv. Ja ni fattar! Man har och göra. Nu, nu ska lucka 18 öppnas, häng med. 💫

Lucka 18:s julpynt:

IMG_8530
IMG_8532
IMG_8533
IMG_8534
IMG_8535
IMG_8536
IMG_8537
IMG_8538

Något jag pysslat med sedan November är att spara härliga bilder på Instagram. Bara för att de ger mig en känsla av super-JUL. Det kan liksom inte bli större julkänsla än när man kastar sig in i dessa bilder.

Lucka 18:s söta & goda:

IMG_8540

Godaste Trillingnötterna (<klicka för recept) – spelar ingen roll att den försvann från Alladinasken, nu gör vi dem själva istället.

Lucka 18:s julpyssel:

IMG_8548
IMG_8549

Köp några tomma glasburkar med lock, sen är det bara att pyssla ihop julens bästa ”go bort present”. HÄR (<klicka) hittar du hur jag gjorde.

Lucka 18:s upplevelse:

IMG_8556
IMG_8557
IMG_8558
IMG_8559
IMG_8553

Bio! Ja men är inte det bland det mysigaste? Krypa ned i sköna stolar med popcorn, läsk och godis och sen bara kasta sig in i filmens värld. Vi älskar det! HÄR kan du se vilka filmer som går på t ex Filmstaden.

Lucka 18:s ätbara:

IMG_8560

Tips på riktigt gott bröd:  JULMUSTTEKAKOR (<klicka för recept) – ett måste till julens julbord! Så gott med julskinka på så det är inte klokt.

Lucka 18:s produkt:

IMG_8561

Vad festligt – jag som pratade om mina Globalknivar häromdagen. Och nu är det upp till 40% rabatt….. Kika in HÄR.

Lucka 18:s påminnelse:

Skärmavbild 2023-12-13 kl. 21.58.22
Julrecept häfte

Påminner om mina digitala recepthäften som du kan beställa HÄR (<klicka).

Då ska jag sätta igång dagen här, ha en fin sista vecka innan jul, nu kör vi upploppet! ♥️

Nedan får du några smakprov på vad för recept du kan hitta här på sidan, klicka på länkarna för fler recept på varje:

JULENS SÖTA BAKVERK
SMÅKAKOR
KÖTTRÄTTER
KATEGORI SAFFRAN
MJUKA KAKOR 

För att hitta alla kategorier klicka HÄR

2
Kommentera

Dumlekakor med pepparkaksdeg

Godaste enklaste julkakorna

Nej men dessa Dumlekakor med pepparkaksdeg finns att se snart i varje sociala medier som finns. ALLA testar att baka dessa nu, så har du ännu inte testat, gör det! Så goda och absolut värt att baka säger jag. Dessa Dumlekakor med pepparkaksdeg tar ingen tid att göra, sen smakar de bara sååå himmelskt gott så du kan inte ana. Testa!

Fler goda SMÅKAKOR (<klicka för recept)

IMG_8492

Dessa är busenkla att svänga ihop verkligen. Pepparkaksdeg som du tar ur lika stora bitar ur, rullar till bollar och sen sticker ned dumle i. Det kan liksom inte bli lättare att göra dessa Dumlekakor med pepparkaksdeg.

SÖTA JULRECEPT I MASSOR (<klicka för recept)

IMG_8494

Jag testade att trycka ned daimbitar med apelsinsmak i några också, säger bara wow wow så gott det blev då. Smakade jul på en helt annan nivå. Gillade också crunchet som blev av Daimen. Kan verkligen rekommendera att testa det också.

Du missar väl inte den superfina goda JULTÅRTAN (<klicka) som jag gjorde igår?!

IMG_8493

Dumlekakor med pepparkaksdeg, 12 st

Mer goda & juliga kakor: Saffranssnittar // Finska S-kakor // Julstjärnor

250 g pepparkaksdeg

ca 6 dumlekolor

ca 6 daimchoklsdgodisar

25 g vit riven choklad

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 175 grader. Rulla 12 bitar av pepparkaksdegen. De ska vara ungefär lika stora som IKEA:s köttbullar.

2. Stick i dumle & daim i pepparkaksbollarna. Pressa lite så de sitter ordentligt.

3. Grädda i ca 8-10 min. De går gärna vara lite mjuka i mitten.

4. Strö på riven vit choklad direkt när kakorna kommit ut ur ugnen. Vänta en stund tills se svalnar en aning, sedan är det bara att äta & njuta så mycket du orkar.

Småkakor du inte får missa är dessa TESKEDSKAKOR (<klicka) – ett måste på vårt finska julbord.

IMG_8496


Här ser du hur det ser ut när jag pressat på daim och dumle på varje Pepparkaksboll på dessa Dumlekakor. Efter detta så ställer jag dem i ugnen bara, sedan sköter dom sitt där inne.

Sugen på Saffransrecept (<klicka för massor med inspo).

IMG_8497

När de precis kommit ut ur ugnen så ser de ut såhär. Här har dumlekolan smält sådär alldeles fantastiskt fint. Det är här jag strör på riven vit choklad.

Tipsar om mina supergoda Saffransmuffins med grädde och vaniljfyllning (<klicka för recept).

IMG_8495

Testa att baka dessa ljuvligt goda Dumlekakor med pepparkaksdeg. Jag kan lova att det kommer vara en härlig upplevelse.

8
2 kommentarer