I helgen dukade jag lite mysigt åt oss. Vi skulle äta en god pasta och då dukade jag med mina favvotallrikar för tillfället. Dom är bara så goda att äta ur, fattar inte hur en tallrik nu kan vara god att äta ur, men så känns det. Ungefär som vissa vinglas kan vara speciellt goda att dricka ur.
Älskar man inte när det vankas helg och man får duka mysigt. Mitt bästa! Sen kan man anpassa dukningen lite efter årstid. Just denna blev väldigt beige och neutral, kan vara riktigt fint det också.
Tallrikar (på kampanj nu) // Bestick (just dessa är slut men fanns många fina på kampanj nu) // Servetter // Servettringar (dessa är slutsålda, men klicka på länken, massor med fina) // Vinglas // Dricksglas
Längtar redan efter Fredagskänslan, men så fort som februari gått så är det snart fredag igen ju. Januari segade sig fram, medan februari swishade fram. Tänk att det kan vara så olika.
Ljusstaken (<klicka) har jag tipsat om förr, det går även att ha stearinljus i den. Älskar den! Den har ett nytt billigare pris nu, så köp den billigare än vad jag gjorde. Har också fått total dille på färgade ljus nu. Sååå fint ju! Dessa (<klicka) köper jag ofta.
Pastan som stod på fredagens matsedel var denna Marry Me Chicken pasta (<klicka för recept), den är sååå god! Till det ska man helst dricka ett gott rödvin, kan tipsa om detta (scrolla ned så kommer tipset).
Till efterrätt, vår nyfunna kärlek, jordgubbsdipp med tillbehör. Alltså hörni, att dippa salta chips i detta goda. Oj oj oj! HÄR hittar du receptet.
Oj vad familjen åt, ja dom åt så dom sprack nästan. Ett väldigt omtyckt recept på pizzabullar här hemma. Det som är så smidigt med pizzabullar är ju att man kan ta med dem överallt, går snabbt att fixa, de är dessutom sååå goda. Vi åt pizzabullarna till sallad och en god sås, kan verkligen rekommendera min vitlökssås (<klicka för recept) till dessa pizzabullar. Passar som handen i handsken.
Jag hade pesto gjord av paprika emellan och det var ju bara en hur god kombo som helst tillsammans med de stekta baconen. Tips om du vill ha lite chunky bitar av bacon är att köpa ICAs tärnade bokspånsrökta bacon. Jag hade 2 paket av det i pizzabullarna.
1. Rulla ut pizzadegen. Bred på hela burken med paprika peston.
2. Stek baconen tills de blir väl genomstekta, nästintill knaperstekta. Häll sedan av allt fett och låt baconen vila på hushållspapper som du vikt ett par gånger på en t ex tallrik eller skärbräda. Vi vill få av så mycket fett som möjligt. Hacka upp salladslöken i skivor.
3. Strö ut baconen och salladslöken på pizzarullen. Strö på riven ost. Rulla sedan ihop den från långsidan. Skär sedan i ca 3 cm breda skivor och placera bullarna i bakformar. Tips: Olja eller smöra formarna för att vara helt säker på att de lossnar bra.
4. Strö på ost på alla. Sedan är det skjuts in i mitten av ugnen på 200 grader. Grädda dom i ca 20 min eller tills att de fått riktigt fin färg och osten smält ordentligt.
Här hemma serveras dessa till en god grönsallad eller pizzasallad (<klicka för recept). Gör du en grönsallad (<klicka för tips på flera olika sallader) så ha gärna i fetaost och rödlök i den. Passar så bra till just dessa pizzabullar. En riktigt god dressing är också en hit, jag brukar göra min vitlökssås till som jag skrev om i början, där finns också recept. Gott att tillföra lite hetta i den också genom att tillsätta chiliflakes.
Hoppas du ska gilla detta receptet lika mycket som vi gjorde. Riktigt riktigt gott var det! 🤤🥰 Det är alltid lika roligt och höra när ni testat recepten. Så tack för att du delar med dig om när du gör det.
Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i den lilla tummen till vänster under inlägget.
Det betyder mer än du tror att få det där lilla klicket på tummen upp om du gillar recepten. Det är också en liten fingervisning om vad ni som följer mina recept gillar. Bara så ni vet! 🥰
Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration.
Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.
Sportlovsvecka för många, vi hade vårt sportlov förra veckan. Nu är det tillbaka till tidiga morgnar och få upp minsting till skolan. Kollade när nästa lov är (påsklov) och det är ju bara 4 1/2 vecka till påsken startar och efter det en veckas påsklov. Så härligt. Alltid så skönt med de där lugna morgnarna även om man inte gör något speciellt på lovet. Lika skönt för oss som för tonåringen. En lugn morgon är skönare än den när man ska upp med en övertrött tonåring, ni som har tonåringar vet säker vad jag pratar om. Veckomatsedeln denna vecka bjuder på lite allt möjligt. Som vanligt enkla rätter som går snabbt att svänga ihop i veckomatsedeln. Matlagningen i veckorna måste vara både smidiga & enkla tycker jag. Härligt om veckomatsedeln för veckan ändå är väldigt god. Hoppas du ska gilla, är så glad att ni verkar vara väldigt många som uppskattar dessa Veckomatsedlar.
Tortillapizza (<klicka för recept) – Den här enkla alltså, dessa gör du i ett nafs. Har du t ex färdig tacoköttfärs så går det ännu snabbare. Variera den, ta rökt skinka, salladslök och ost istället t ex. Gott med pizzasallad (<klicka för recept).
Laxgryta med asiatisk touch (<klicka för recept) – Så god laxrätt detta alltså. Servera med antingen ris eller nudlar t ex. Så otroligt gott på alla sätt. Lite chiliflakes för hetta om du gillar det.
Fler goda asiatiska rätter: ASIATISKT (<klicka för recept)
ONSDAG
Kebabkycklinggryta (<klicka för recept) – Kebabkyckling var ju hur gott som helst. Den här grytan är jättepopulär bland mina recept, har du inte
Krämig linssoppa med kokosgrädde (<klicka för recept) – En krämig riktigt god soppa som är perfekt att servera med ett gott bröd. Kolla in mina recept där, har över 100 recept på bröd (<klicka för alla recept).
Lyxig Västerbottenpaj med lyxig topping (<klicka för recept) – En riktigt lyxig paj att förgylla fredagen med. Den här pajen är farligt god, svårt att bara ta en bit. Man blir ju väldigt mätt av paj så hade det inte varit därför så hade man ju ätit hela själv. Haha…. 😂
Citronmousse med kanelhavreflarn (<klicka för recept) – Den här är god kan jag lova. Så fräsch. Har man ätit en mastig varmrätt t ex så kan denna fräscha efterrätt vara hur härlig som helst.
Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration.
Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.
Detta hörni, det blev sådär oväntat supergott! Nej men detta blev så gott så hälften hade varit nog. Jordgubbsdipp kommer garanterat att göras många gånger till. Hämtade inspirationen från något jag såg på TikTok men så gjorde jag om den efter eget tycke och smak. Och det blev succé! Kärlek vid första tuggan, denna jordgubbsdipp kommer vi göra mycket mer av. Tillbehören till går att variera oändligt. Det var väldigt gott med dom tillbehören vi hade dock, så tips tips. Jordgubbsdipp, man hör nästan på namnet att det måste vara succé.
Det var första gången som jag åt vita jordgubbar, har aldrig provat det tidigare. Det var en upplevelse, alltså man är beredd på råa jordgubbar och smaken av oklar jordgubb och så smakar det god jordgubbe. Så märkligt!
1. Blanda Philadelphia & creme fraiche i en bunke. Blanda i florsocker och eventuellt vaniljsocker. Skär upp jordgubbarna i mindre bitar, ha i dom. Blanda, bred ut på ett fat.
2. Bred på dulche de leche. Hacka datumen i mindre bitar och strö det över.
3. Dippa sedan tillbehören, är och njut!
Gillar du receptet blir jag jätteglad om du klickar i den lilla tummen under inlägget.
Som sagt, variera tillbehören som du vill. Det du gillar och tycker är gott. Kan berätta att salta chips var hur gott som helst. Salt mot det söta och chokladiga var bara sådär löjligt gott!
I dippen skulle du kunna byta ut jordgubbar mot t ex hallon eller blåbär också. Säkert minst lika gott tänker jag. Hallon gör den nog lite extra syrlig.
Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration.
Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.
Blåbärsbullar, blåbärskladdkaka och blåbärssemlor….ja men kan man få nog av blåbär. Jag älskar vilda blåbär, alltså de blåbären man plockar i skogen. Är inte mycket för de odlade blåbären men kan tycka att det är lite härligt ändå i müslin på morgonen. Dock så är de vilda blåbären helt klart överlägset godast med mest smak. Här nedan ska jag tipsa dig om goda recept med blåbär.
10 goda recept med blåbär:
”Röra ihop” Blåbärskaka (<klicka för recept) – En himmelsk kaka som du lätt bara rör ihop och får ett fantastiskt resultat.
Helt fantastiska blåbärsbullar med mandelmassa (<klicka för recept) – Helt enkelt himmelska bullar som du bara måste testa! Dessa blev nästan för bra, fick lov att köra dom hemifrån så vi inte skulle föräta oss. 😝
Frasiga och enkla blåbärsbakelser (<klicka för recept) – Himmelska, fyllda med vaniljkräm och söt och supergod blåbärsgrädde. Dessa slukades upp på nolltid hemma. Så enkla att baka också.
Enklaste Blåbärcheesecaken (<klicka för recept) – Ett busenkelt recept på cheesecake. Krävs ingen ugn, ingen frys, nej alltså ingenting. Möjlighet en kyl en stund, enklaste och så god!
Saftiga Blåbärsrutor i långpanna (<klicka för recept) – En enkel och supergod kaka att svänga ihop. Servera med t ex vaniljkräm eller vaniljglass medan den är lite ljummen. Mums!
Snabba Blåbärskakan (<klicka för recept) – Min mammas favoritkaka. Har aldrig ätit såhär god blåbärskaka sa mamma när hon första gången fick smaka den. Du svänger ihop den på ingen tid dessutom.
Godaste Blåbärspajen (<klicka för recept) – Den här pajen alltså, nej men nu när jag tittar på bilden så dryper det i min mun. Såååå god är den, du måste testa!
Supergod Smördegstårta (<klicka för recept) – Världens enklaste tårta som blir så himmelskt god alltså! Kommer det gäster och du får lite bråttom, ha en rulle smördeg i kylen….den här tårtan räddar vilken fikastund som helst.
Vit Chokladmousse med blåbärsswirl (<klicka för recept) – En otroligt krämig chokladmousse som smakar himmelskt. Gör garanterat succé som efterrätt.
För mig är påsken vårens högtid. Den högtiden då vi välkomnar våren. Då brukar grillen redan ha åkt fram hemma hos oss och i den mån det går så fikar och äter vi gärna ute. I år är påsken i slutet av mars, har vi tur får vi lite härliga lite varmare dagar där i krokarna. Jag har min äldsta sons födelsedag att alltid jämföra med, han fyller den 23:e mars. Ibland snöar det, ibland är det fågelkvitter och varma vårtemperaturer. Alltid lika spännande! ☺️ Tänkte jag skulle tipsa dig om lite härlig inspo till våren och framförallt påsken. Nu åker vi!
Kolla så vackert fat! Denna är verkligen så himla fin, älskar färgen. Servera antingen på kakor på den eller varför inte lite goda tilltugg eller ägghalvor.
Tips på gott att servera på fatet som passar i påsk:
Men iiiiiiih, hur gulligt? Så oerhört sött fat och jag bara älskar färgerna, så fint till påsken ju! Muffinsen uppepå var ju bara helt bedårande. Jag har påskiga muffins också som skulle passa perfekt.
Tårtfatet passar ypperligt till kakfatet, så fint att ställa fram tillsammans. En himla gullig tårta på fatet också. Jag har några tårtor som passar till påsk ifall du skulle vilja festa till det på påskbordet.
Apropå kakor förresten, i helgen har NordicNest 10-50% rabatt på nästan allt så planerar du att handla tex till dukningen i påsk så passa på. Själv så beställde jag sååå söta rosa servetter och assietter från rörstands serie Swedish Grace i färgen äng. En så härlig grön färg. Så fint till våren och sommarens dukningar. Jag har vita Rörstrand tallrikar som vanlig mattallrik, sen kan man variera assietterna till dukningen.
HÄR hittar du Swedish Grace produkter. Finns så mycket fint, en väldigt klassisk fin serie tycker jag. Kolla bara dukningen här ovan, en liten ranunkel i tallriken var ju bara så fint!
HÄR (<klicka) är servetterna som jag beställde, linne servetter i en jättefin rosa färg. Så här hemma kommer det bli en färgglad dukning i påsk. ☺️🐣
Den här härligheten kommer också landa här hemma. Jag älskar Nordic Wares bakformar, den här har alltså 4 i 1, små sockerkaksformar som jag tänkte dekorera sådär härligt fint och påskigt till påskens buffé!
Nu ska du få tips på något riktigt enkelt att svänga ihop därhemma, och löjligt gott blir det dessutom. En smördegskrans blir dessutom väldigt vacker att ställa fram. Vill du göra det riktigt enkelt för dig så bakar du denna smördegskrans. Du kan svänga ihop den strax innan gästerna anländer och servera smördegskransen sådär härligt nygräddad och frasig. Ja du måste testa!
Mums! Visst ser det smarrigt ut! Familjen gottade i sig för glatta livet när denna serverades här hemma. Jag serverade den dessutom tillsammans med vaniljkesellan som jag ska tipsa om nedan. Det och lite tjoffade jordgubbar, ja men succé!
Så gott med jordgubbssylten som pyser ut ur smördegskransen under gräddningen. Vaniljkesellan inuti gör det hela sådär krämigt och gott. Ja men så smaskigt!
2. Ringla över jordgubbssylt (jag använde en i squeezeflaska), rulla sedan ihop den från långsidan.
3. Klä en springform med bakplåtspapper som jag gjort här ovan. Skär rullen i ca 3 cm breda skivor, placera dem längs med springformen bredvid varandra jäms med springformen.
4. Skjuts in i ugnen på 200 grader i ca 30 min. Detta hänger lite på din ugn. De ska i alla fall börja få lite fin färg.
Här ser du att den är gräddad längst in också. Du kan ta ut och testa, skär loss en bit så ser du om den är ogräddad inuti. Då kan du vara köra den en stund till.
Du kan variera den här smördegskransen med t ex någon annan smak på sylten. Sedan kan du variera massor med vad du ska servera till. Vaniljvisp är gott, vispad grädde eller varför inte lite vaniljglass och bär till när den fortfarande är lite varm.
Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration.
Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.
Dags för veckomatsedel igen hörni, veckans matsedel att inspireras av. En del av er inspireras så ni plåtar av hela veckomatsedeln rakt av , en del några rätter här och där. Kul tycker jag! Kul att kunna inspirera! Jaha, här kommer då denna veckans veckomatsedel.
En oväntat god wok som smakade så härligt av de asiatiska smakerna, jag älskar allt asiatiskt. Glasnudlar kan du byta ut till vanliga nudlar eller risnudlar om du vill, sen är det gott att tillsätta strimlad stekt kyckling eller lövbiff också om man inte vill ha den vegetarisk.
Vill du göra denna rätt lite billigare så går det bra att även laga detta på torskblock eller någon annan vit fisk. Så otroligt gott med de salta i serranon och parmesan till den vita fisken. Mums!
Åh den här soppan är sååå smaskig. Kokosgrädden i är helt ljuvligt god, gillar du inte kokosgrädde går det givetvis att bra att byta ut mot vanlig grädde eller matlagningsgrädde också.
Oj oj, den här tacogratängen vinner alla mattävlingar när det kommer till Tacogratänger. Alla i min familj älskar den, alla man bjuder den på älskar den. Succégratäng!
En helt magisk paj som blir såååå otroligt spröd i smulet uppepå. Verkligen himmelskt god är den, älskar! Ett hett tips är att använda marsanpulver i smulet, blir alltid lika bra!
Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration.
Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.
Älskar man inte tilltugg? Det gör i alla fall vi, till ett gott glas, till välkomstskålen eller bara för att man är sugen. Dessa passar också fint som en eventuell förrätt skulle jag säga. Helgen är ett tillfälle då tilltugg passar perfekt. Så med det sagt så tänkte jag nu tipsa om olika smarriga tilltugg som du kanske kan inspireras av till och få till det där lilla extra nu i helgen.
Goda tilltugg:
Smördegsbåge med räkröra (<klicka för recept) – Ett WOW-tillbehör om du både vill äta gott och imponera!
Prosciuttokorgar (<klicka för recept) – Magiskt goda tilltugg som jag lovar kommer göra succé!
Lyxdipp med rökt lax (<klicka för recept) – En riktigt lyxig dipp att doppa kexen i, detta blir såååå gott!
Räkbakelser med skagen (<klicka för recept) – Ett riktigt härligt tilltugg som du själv kan bestämma storleken på. Gör det som en munsbit till bubbelskålen, som mellanstorlek som förrätt eller som en stor för att bli mätt.
Smördegspuffar med chèvre (<klicka för recept) – Himmelskt gott med marmeladen till som passar som handsken, lite nötter för för crunch. Bara så gott till bubbelskålen.
Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration.
Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.
…..succé! Ja men det blev det faktiskt med denna galet goda korv och potatisgratäng. Slurp sa det i formen så var den slut, lyckades dock lägga lite i en matlåda. En stor karl och en tonåring äter för 5-6 personer i det här hushållet. Haha, ska man få något själv gäller det att hänga med. 😂 Jo men korv och potatisgratäng med lite gotta i visade sig vara succé, det åts som sagt för glatta livet. Så glad att jag fick användning av min nya galet fina ugnsform till denna korv och potatisgratäng också. Var inte riktigt beredd på hur stor den var den här formen när den kom hem. Den är stor, och får plats med enormt mycket mat. Tänker att du kan göra något en god lasagne i den, testa gärna mina varianter. Har 4 som jag måste tipsa om som är så goda: Lasagne med fetaost // Lasagne med snabb ostsås // Makaronilasagne // Grönsakslasagne med fetaost
Wow wow wow! Familjen har en ny favorit nu bland potatisgratängerna. Jag har ju även en KÖTTFÄRSLÅDA (<klicka för recept) som är superpopulär. En annan KÖTTFÄRS & POTATISGRATÄNG (<klicka för recept) som är såååå god! Men denna gratäng innehåller korv. Falukorv och potatis är en fin kombo.
Här ser du ugnsformen (<klicka för formen) som jag berättade om. Ordentligt djup är den och sådär rejäl. Jag älskar den, gör inget alls att den finns i så många fina färger. Kommer vill köpa fler i olika storlekar, de finns nämligen i en mindre variant också, kika HÄR (<klicka).
salt & peppar (var försiktig med saltet då fonden innehåller salt)
3 dl riven ost
Gör såhär:
1. Skiva falukorv i ca 0,5-1 cm breda skivor. Skär ett litet snitt i varje (jag brukar skära ett snitt i hela falukorven när den är hel). Lägg skivorna på bakpappersklädd ugnsplåt. Krydda med timjan, sweet paprika och grillkrydda. Ställ i ugnen på 225 grader i ca 10 – 15 min ungefär, de får en fin färg när de är klara, se nedan. Lägg också baconskivorna på en plåt, dom har du i ugnen i ca 5 min eller tills de blir lite knapriga. Låt dem svalna helt sedan.
2. Skala och skiva potatisen i ca 0,5 cm breda skivor. Förkoka i lättsaltat vatten tills det just börjar bli lite mjuka.
3. Fördela ut potatisskivor i botten på ugnsformen, pressa över vitlöksklyftorna. Fördela sedan ur korvskivorna i formen.
4. Blanda creme fraiche, grädde, tomatpure, fond, sweet chilisås, dijon och 1 dl av osten. Häll över korven. Ta gärna en spatel och fördela ut det ordentligt. Toppa med resten av den rivna osten. Känns det för torrt, häll i liten mjölk så det får rinna ned.
5. Tillaga i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter eller tills osten börjar få fin färg. Servera och klipp på lite av de kanperstekta baconen.
Hoppas du testar att laga denna Korv & Potatiagratäng! Det blev verkligen så gott. Det här receptet kom jag på när jag var ute och gick. Kände att det var lägesen jag gjorde något med korv & potatis ihop. Och vips så föddes denna maträtt. 😍
Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration.
Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.