Supergod ost och skinkpaj med chèvre

Igår gjorde jag en riktigt god ost och skinkpaj med chèvre. Jag använde också Västerbottensost för att få fram riktigt goda smaker i den. Denna ost och skinkpaj blev ännu godare när jag toppade den med lite skivad chèvre. 15 åringen här hemma brukar inte hoppa jämfota när han hör att det bjuds på matpaj, men efter att ha smakat en bit sa han ”Jag tar en stor bit”….. haha! Även om det t.o.m. var grönkål i den. Jag brukar alltid få honom att smaka på allt. Alltid. Och han har själv lärt sig att även om det varit så att man inte gillat någon matpaj tidigare så kan man gilla någon annan. Det gör också att han vågar prova mer rätter. Häromdagen provade han friterad bläckfisk och älskade det. Så har ni kräsna barn och ungdomar där ute, försök få dem att i alla fall smaka. Det KAN vara så att dom storgillar. Kanske t.o.m. den här supergoda ost och skinkpajen.


Den här ost och skinkpajen gjorde jag på köpt pajdeg. Har dock ett väldigt enkelt och gott recept på pajdeg HÄR (<klicka för recept).

Fler recept, klicka på länken – Fler goda matpajer (<klicka)

Paj är en sån där mat som är så enkel att svänga ihop. Det är perfekt att ta en kylskåpsrens och sen ha i det som man hittar. Du kan t ex göra en god paj på påläggssalami eller en trött ölkorv, blanda med ost, purjolök och kanske lite trötta tomater så har du en supergod matpaj. Trötta grönsaker blir jättegoda igen i en matpaj. Så kasta inte utan gör en god vegetarisk paj på alla grönsaker du hittar. En god smakrik ost och härliga kryddor som paprikapulver, vitlökspulver, timjan, oregano, rosmarin, salt & peppar så har du trollat fram en supergod matpaj att njuta av.

Här nedan får du tips på några matpajer som jag själv tycker blir himla goda:

Ost & Skinkpaj med fetaost

Kyckling & Baconpaj

Tacopaj

Godaste Västerbottenpajen

Ost och skinkpaj med chèvre

Missa inte flera populära matpajer: Mini lyxiga Västerbottenpajer // Smördegspajer med köttfärsröra

Färdig pajdeg ( recept HÄR för hemgjord)

Fyllning:

3 ägg

1 1/2 dl vispgrädde

1 1/2 dl mjölk

1/2 tsk vitlökspulver

1/2 tsk torkad timjan

1/2 tsk torkad oregano

1/2 tsk torkad rosmarin

salt & peppar

en stor näve hackad grönkål

220 g rökt skinka

2 dl riven Västerbottens ost

Topping:

1 dl riven västetbottensost

100 g skivad chèvre

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Börja sedan med att göra pajdegen enligt anvisningarna om du inte köpt färdig.
  2. Ha i pajdegen (kavlad om hemgjord) i en pajform. Jag använde en stor pajform men går bra med mindre också. Nagga degen med en gaffel och förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i 10 minuter.
  3. Strö i 2 dl västerbottensost på botten, hacka skinkan och grönkålen i mindre bitar. Strö över det i pajskalet också.
  4. Gör äggstanningen. Vispa samman ägg, grädde och mjölk. Ha i alla kryddor och vispa runt. Häll det över pajskalet.
  5. Toppa med skivad chèvre och 1 dl västerbottensost.
  6. Skjuts in i mitten av ugnen i ca 30 min eller tills pajen fått fin färg och äggstanningen stannat av.

Servera gärna med en god grönsallad, tipsar också om att göra min vitlökssås till, den är sååå god, recept HÄR.

Satt och kikade igenom mina mest besökta recept här på matbloggen de senaste 7 dagarna, tänkte att det kanske är roligt för dig att veta vilka recept som det har klickats på mest under veckan som gått.

Mina mest besökta recept de senaste 7 dagarna:

Nr 1: Godaste Kycklinggrytan

Nr 2: Herrgårdskassler

Nr 3: Godaste Tacopajen

Nr 4: Lyxig Fläskfiléstroganoff

Kycklinggrytan är det över 10.000 som klickat på, inte klokt ju. Hoppas ni lagat och att det smakat riktigt gott.

Hoppas du lagar denna goda matpaj med ost och skinka och massa annat gottigt, detta blev en riktigt god paj som jag absolut kommer göra fler gånger. Roligt att det också uppskattades av familjen.

Lista med mina MEST POPULÄRA RECEPT (<klicka för recepten)

Ett tips när du lagar matpajer är att ha en smakrik ost, det sätter helt annan smak på pajen än om du väljer en som inte smakar så mycket. Så våga ta en vällagrad ost. Jag använde ju västerbottensost i denna och den är perfekt tycker jag.

En annan maträtt som är väldigt smakrik och god är min MAKARONILASAGNE (<klicka för recept)

Matpaj är också gott att ha i matlådan, den blir nästan ännu godare dagen efter när den har fått sätta sig lite och smakerna liksom fått gojsa till sig. Det blir ofta mycket av en matpaj. Vi var tre som åt av denna pajen och hälften är kvar.

Något som också är väldigt gott i matlådan är min superpopulära KÖTTFÄRSGRATÄNG PÅ 30 MINUTER (<klicka för recept)

Jag blir jätteglad om du klickar i den lille tummen längst till vänster under inlägget om du gillar recepten! 

Det finns massor med recept på både mat och bak här på sidan att inspireras av, enkelt och något som alla kan laga eller baka. Nedan får du några smakprov, klicka på länkarna för fler recept på varje:

• SMÅPLOCK & SNITTAR  

• SMÅKAKOR

• POTATISRÄTTER 

• PASTARÄTTER 

• MJUKA KAKOR  

• MIDDAGSTIPS

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Kram Nina

32
2 kommentarer
I samarbete med Bobbys Haircare

Snyggt hår

Nytt år, nytt jag! Eller i alla fall ska jag vara mycket snällare emot mig själv, känner många just nu som lider av utmattningssyndrom och jag själv har varit på god väg. Alldeles för tufft år bakom mig och alldeles för ostrukturerad. Så i år är det året som jag strukturerar upp mitt jobb, och ger mig själv mycket mer tid. T ex att alltid göra mig i ordning i god tid och inte behöva stressa. Kunna ge mig själv tiden att t ex att ta en lång dusch, göra i ordning håret i lugn och ro och ta hand om mig. Är glad att få vara en del av Bobbys.se och få tipsa dig om bra produkter. För håret t ex, om du som jag vill lägga ned lite tid på att få håret fint så har jag tips på ett ”styling-kit” som verkligen är toppenbra med superbra produkter. Har använt själv hur länge som helst, i flera år faktiskt. Torrschampot som jag ska berätta mer om senare har jag använt i urminnes tider.

Min rabattkod NINA ger dig 20% rabatt på ett helt köp!

HÄR (<klicka) hittar du hela stylingkitet!

Den innehåller ”leave in conditioner” som också funkar som värmeskydd, ”beauty oil” som verkligen får håret att bli så glansigt och lent, all frizz försvinner. Sedan har vi världens bästa torrschampo som också ger en ooootrolig volym. Inte bara att den tar bort allt fett i håret och fräschar upp det, ha den i rötterna så har du volym för hela dagen, älskar den! Slutligen hårspray som verkligen hjälper t ex luggen och lockarna att hålla i en hel evighet utan att tynga ned det. Lätt att borsta ur också.


Men innan själva stylandet så ska jag berätta om en ny favoritfamilj. För 2 månader sedan välkomnade jag Detox familjen från Bobbys Haircare in i duschen. En detox serie som är mjukgörande, återfuktande och framförallt rengörande ända från skalpen och ut i längderna. Du hittar detoxkitet med schampo & balsam HÄR (<klicka). Hade hört så mycket gott om den så blev alldeles för nyfiken och var tvungen att testa. Första gången jag testade schampot var festligt, det innehåller nämligen små korn så jag trodde först det var fel på det. Läste sedan på förpackningen och allt var i sin ordning. Och känslan av att tvätta håret med små korn var verkligen otrolig. Wow, min hårbotten kurrade av välbehag verkligen. Så otroligt uppfräschade, skönt och så kändes det som hårbotten blev sådär extremt ren. Inga torra fläckar, inget kli, bara skön fräsch känsla. Avslutar med balsamet som gör det där lilla extra, ger glans och får håret att kännas såå lent.

En sak till, jag använder alltid Bobbys.se inpackning Hydrate & Moisture (<klicka) mellan schampo och balsam. En stor favorit sen ett tag tillbaka. Perfekt för ett torrt, livlöst, trist hår som kanske fått smaka på väder och vind. Ger ett glansigt mjukt och alldeles perfekt hår, så nöjd med den.

Tillbaka till stylingkitet. Här har jag precis duschat, tvättat håret och handdukstorkat det. Då sprayar jag in ”leave in conditioner” (<klicka) som funkar som värmeskydd också. Fönar sedan håret torrt. Blir så fint av den här produkten. Sådär slätt och snyggt!

Sedan är det dags att locka det med Bobbys storsäljande locktång (<klicka), fattar verkligen att så många vill ha den för den ger verkligen det där naturliga lockarna. Beachwaves som jag brukar kalla dem. Skonsam mot håret, värms upp på nolltid och keramisk så den fastnar aldrig i håret på något vis. Tar typ 10 sekunder och skapa en snygg lock.
Sprayar lite torrschampo (<klicka) i hårbotten både innan och efter lockningen för bästa effekt och stadga!

Snygga naturliga lockar med glans. Kan ju inte bli bättre! Det roliga är att lockarna kan hålla i en hel evighet, helst om du sprayar med Bobbys hårspray (<klicka) när du är klar.

Dagen efter räcker det om jag borstar igenom håret, förresten…. Har du testat världens skönaste borste! Den är sååå bra och reda ut håret med plus att den inte sliter alls, jag som har extensions vill borsta skonsamt så de håller så länge som möjligt. Sedan brukar jag ha 2 pump av håroljan (<klicka) i handen, krama i lite här och där för att få bort allt frizz och mjuka upp det och sen är man good to go.

Kör du uppsatt hår har jag bästa tipset! Fly away hairstick (<klicka) . Den rackaren samlar upp allt hår och gör så du får världens snyggaste tofs, älskar den rackaren och är på min andra tub redan. Håller ordning på alla babyhår som far omkring överallt.

Min rabattkod NINA ger dig 20% rabatt påsett helt köp, gäller på allt på hela sidan på Bobbys.se.

Där hade du lite härliga tips på bra produkter! Hoppas du ska gilla lika mycket som jag!

Kram Nina

15
1 kommentar

Godaste kycklinggrytan

Dags för ett kycklingrecept som varit så oerhört populärt så det tål att tipsas om igen. Min kycklinggryta som sååå många sagt är fantastiskt god. Detta är verkligen otroligt gott och enkelt att svänga ihop, alla kan laga det här. Känner att det kan ätas både till vardags och till festligare tillfälle. Som jag brukar kalla dom, en vardagsrätt i festoutfit. ☺️ Den här kycklinggrytan kan du äta antingen till ris, potatis eller pasta. Välj själv. Vi brukar föredra den till ris, men absolut lika gott med pasta och potatis i någon form.

Besök gärna inlägget där jag lagt in mina 10 populäraste kycklingrecept (<klicka).

Detta blir så gott hörni, snålvattnet rinner i munnen på mig nu. ☺️ Det är bara för att jag vet exakt hur den här kycklinggrytan smakar. Mums! Den är fenomenalt smarrig! Du måste testa.

Missa inte receptet på min KYCKLINGFÄRSGRATÄNG (<klicka för recept) – den är muuuuums!

Den blir så krämig och god den här kycklinggrytan. Är det så att du önskar smalare alternativ så är det enkelt att bara byta ut grädden och färskosten till smalare varianter. Jag får ibland frågan om jag kan tipsa om lättare och inte så fet mat, det finns ju en hel del sånt också här på bloggen. Men springer du på ett sånt här recept med t ex grädde, creme fraiche och färskost i så går det ju enkelt att göra det till ett lättare alternativ. T ex så finns ju Milda Mat Lätt på bara 4% fett, den är ändå krämig fast den har så låg fetthalt. Bara ett tips om du önskar lite lättare mat. Ett annat tips är att Eldorado har en färskost med bara 4% fett i också. Så vill du ha det smalare så finns det alternativ.

Mer inspiration på mat, kolla in mina 20 populäraste KÖTTRÄTTER (<klicka för recepten).

KRÄMIG KYCKLINGGRYTA, 4 port

Fler recept du inte får missa: Krispig kyckling // Mustig Kyckling & Bacongratäng // Kyckling i basilika & dijonsås

4 kycklingfiléer

1 röd paprika

1 gul lök

2 klyftor vitlök

3 msk kycklingfond

3 msk kalvfond

2 tsk kinesisk soja

1 tsk timjan

lite salt och peppar (var försiktig med saltet då du har i både fond och soja)

Ca 2 dl vatten

1 1/2 msk honung

3-4 dl grädde (valfri fetthalt – men den fetaste blir godast) 

300 g färskost (typ Philadephiaost – ett tips, ta en smaksatt med t ex vitlök eller örter, det ger spännande smaker i grytan). 

Gör såhär: 

1) Skär kycklingfiléerna i mindre bitar, stek bitar i smör. Ha gärna lite högre värme.

2) Hacka lök och paprika. Ha i det med kycklingen när den blivit genomstekt. Pressa i vitlöksklyftorna.

3) Häll i kycklingfond, kalvfond och soja. Krydda. Häll i vatten och låt puttra i ca 5-7 min.

4) Häll i grädde, honung och färskost och blanda runt, låt sedan puttra i ca 10 min till på medelvärme. Ät och njut!

INSPIRERAS MERAALLA KYCKLINGRECEPT PÅ HELA SIDAN (<klicka för alla recept)

Gillar du krämig och gott så finns det några kycklingrätter du absolut inte får missa:

Kyckling och bacongratäng 

Krämig kycklinggryta med soltorkade tomater 

Parmainlindad kycklingfilé i krämig sås 

Baconinlindade kycklingrullader med fetaoströra 

Kycklingfilé i ugn med baconsås

Jag blir jätteglad om du klickar i den lille tummen längst till vänster under inlägget om du gillar recepten!

Du vet väl att det finns massor med recept på både mat och bak här på sidan, enkelt och något som alla kan laga eller baka. Nedan får du några smakprov, klicka på länkarna för fler recept på varje:

• SMÅPLOCK & SNITTAR  

• SMÅKAKOR

• POTATISRÄTTER 

• PASTARÄTTER 

• MJUKA KAKOR  

• MIDDAGSTIPS

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Kram Nina

695
28 kommentarer

Vår nyårsafton i bilder

Hej på er, nytt år hörni, hur känns det? Som vanligt va? Haha…. Nej men det är ju egentligen inga konstigheter, bara datumet som är lite annorlunda. Det är 2024. Själv önskar jag ett bättre 2024 än vad 2023 var, inga direkta nyårslöften, mer än att jag ska försöka vara lite snällare mot mig själv.

Vi startade nyårsafton med att åka pulka och grilla, lunchen blev korv med bröd och sen få kika på galningar som susade ned i backen.

Tävling på hög nivå! ☺️ Efter pulkabacken var det hem och vila en stund, för att jag skulle orka behövde jag verkligen ta en powernap på en timme, jag med mina sjukt konstiga sovvanor.

Hemma hos Mange & Maria väntade ett vackert dukat bord. Älskar porslinet. En bladning av ”Gröna Anna” och ”Berså”. Så fint verkligen.

Lite härligt gotta till bubblet! Ska tigga åt mig receptet sen så jag kan tipsa dig också. Det var en räkchevice men en krämig sort. Sedan var det potatis med gräddfil och löjrom. Mums!

Förrätt var hummersoppa som var så god! T.o.m. fonden var hemkokt av hummerskal. Väldigt väldigt gott!

Till varmrätt åt vi Oxfilé provencal, så gott var det och köttet var perfekt!

Till efterrätt blev det fondant med glass och hallon. Hur gott som helst. Som sagt, har några recept som jag ska tigga åt mig så kan jag bjuda på dem här till dig.

En väldigt trevlig kväll. Vi spelade spel och hade musikquiz. Dock så tyckte inte dom andra det var så roligt att vi tre (Tony, Milo & jag) var med. Vår starka sida är nämligen musik och vi är visious när det kommer till Mysikquiz. Haha…. Men kul var det! Äääälskar mysikquiz. Vi var hemma lagom till 12 slaget och stod i sovrumsfönstret och tittade på fyrvekerierna, perfekt kväll om du frågar mig.

Önskar dig ett gott nytt härligt 2024!

Kram Nina

45
Kommentera

Gott nytt år!

2023 har varit allt annat än ett lätt år, för många av oss. Själv känner jag mig ordentligt tilltufsad över hur detta år varit. Önskar dig, de dina och mig och mina ett riktigt gott nytt 2024. Med en önskan om ett ljust, fint nytt år.

Här följer några sista minuten tips!

Småplock & snittar (<klicka för flera recept)

KÖTTRÄTTER (<klicka för flera recept)

KYCKLINGRÄTTER (<klicka för alla recept)

FÖRRÄTTER (<klicka för alla recept)

EFTERRÄTTER (<klicka för alla recept)

GOTT NYTT SLUT OCH ETT GOTT NYTT ÅR!

Kram Nina

25
2 kommentarer

Parmalindad Kycklingfilé med krämig rosmarinsås

Tipsar dig om en riktigt god rätt, tänker att denna passar ypperligt till nyårsafton t ex. Detta har vi ätit säkerligen 50 ggr, haha…. Nej men ett tag så åt vi det här varje helg. Hela familjen tycker att det är såååå gott så det är liksom ett säkert kort om man vill att alla ska njuta riktigt ordentligt av maten. Så tips tips om du inte redan har testat, kanske blir en riktigt god Fredagsrätt.

Mina 10 mest populära KYCKLINGRÄTTER (<klicka för alla recept)



Denna rätten sköter sig rätt mycket själv i ugnen. Det behövs inte så mycket preppande direkt så det är dessutom en enkel rätt att laga, inte bara supergod alltså.

MIN ALLRA POPULÄRASTE KYCKLINGRÄTT JUST NU: KLICKA HÄR


Till denna kycklingrätt brukar jag göra en potatis som blir såååå galet god. Så mycket smak, och hyvlar du dessutom lite smör uppepå innan du skjutsar in den i ugnen – jag säger bara perfektion av smaker!

Ett annat väldigt poppis recept på just potatis är dessa ost & potatiskakor (<klicka) , sååå goda!


PARMALINDAD KYCKLINGFILE I KRÄMIG ROSMARIN & BALSAMICOSÅS, 4 – 6 pers

4 kycklingfiléer (skär varje i 4 långa bitar om de är stora, annars 2)

1 pkt parmaskinka

1 burk créme fraiche

3 dl grädde

1 msk rosmarin (torkad)

2 msk balsamvinäger

2 msk kalvfond

1/2 msk kinesisk soja

salt & peppar efter smak

Gör såhär:

1) Rulla in varje kycklingfilé i parmaskinka. Lägg kycklingfiléerna i en ugnsfast form. Ställ in i ugnen på 225 grader i ca 10 min till att börja med.

2) Blanda resten av ingredienserna i en bunke, vispa ordentligt så allt blandas ut. Ta ut kycklingen och häll över såsen. In i ugnen i ca 20-30 minuter till så det får puttra in i kycklingen.

3) Potatisen lägger du på en bakplåt med bakplåtspapper. Ringla över rikligt med olivolja, strö över ca 3 msk solrosfrön, salt och ca 1 msk torkad timjan. Rör om så det blandas. (Valfritt: Hyvla ca 30-50 g smör uppepå innan du ställer det i ugnen.) In i ugnen på 200 grader i ca 30-35 min.


Kika gärna på mina 20 populäraste KÖTTRÄTTER (<klicka för alla recept)

Hoppas du fått en hel del inspiration nu till att laga lite god mat där hemma i köket. Själv ska jag laga lite nya recept idag så det blir en spännande och förhoppningsvis god dag idag. Ska festliga lite nytt som jag funderat på under en tid, tänkte också hinna laga lite små tilltugg som kanske kan vara gott på nyår. En del gott med smördeg bl a.

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i ”tummen upp” till vänster här nedanför inlägget. 

Du vet väl att det finns massor med recept på både mat och bak här på sidan, enkelt och något som alla kan laga eller baka. Nedan får du några smakprov, klicka på länkarna för fler recept på varje:

• SMÅPLOCK & SNITTAR  

 3 RÄTTERS MIDDAGAR

• POTATISRÄTTER 

• EFTERRÄTTER

• FÖRRÄTTER

• MIDDAGSTIPS

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Kram Nina

124
2 kommentarer

3 rätters meny

Dags igen för ett smarrigt tips på 3 rätters meny till nyårsafton. Det kommer vara lite blandad kompott här nu under dessa dagar. Allt från billigt och enkelt och till kanske lite mer avancerat och dyrare. Man väljer sedan själv hur man komponerar o h sätter ihop det. 3 rättersmeny är ju något man också kan festa till det med även om det inte är nyårsafton. Kanske när man firar något kul. Eller bara en vanlig lördag hemmavid.

FÖRRÄTT

Smörgåsrulltårta (<klicka för recept) – skär upp i bitar och servera.

VARMRÄTT

Gratinerad Fläskfile (<klicka för recept) – servera till t ex parmesangratinerade klyftpotatisar (<klicka för recept), krossade vitlöksdoftande potatisar (<klicka för recept), ugnsbakade krämiga potatisar (<klicka för recept), provencalska potatisar (<klicka för recept), parmesanpotatishalvor (<klicka för recept).

EFTERRÄTT

After Eight Mousse (<klicka för recept)

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i ”tummen upp” till vänster här nedanför inlägget.

Du vet väl att det finns massor med recept på både mat och bak här på sidan, enkelt och något som alla kan laga eller baka. Nedan får du några smakprov, klicka på länkarna för fler recept på varje:

• SMÅPLOCK & SNITTAR  

• SMÅKAKOR

• POTATISRÄTTER 

• PASTARÄTTER 

• MJUKA KAKOR  

• MIDDAGSTIPS

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Kram Nina

.

94
Kommentera

3 rätters meny

Reklam för egen verksamhet.

Nu ska du få tips på en god meny att inspireras av till nyårsafton. Detta är en enkel meny men som känns riktigt lyxig. Tänkte att det kommer dyka upp lite såna tips här nu framöver som jag hoppas kommer ge lite inspo och ge dig idéer till middagen på Nyårsafton!

3 rätters nyårsmiddag

FÖRRÄTT

VÄSTERBOTTENKRUSTADER

1 pkt krustader

150 g riven Västerbottenost

1 ägg

1 dl vispgrädde

100 g stenbitsrom/löjrom

1 dl creme fraiche

1/2 rödlök

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 200 grader. Blanda rivna osten, 1 ägg och grädden i en bunke. Placera krustader på en bakplåtpappersklädd ugnsplåt.

2) Klicka i Västerbottenröran i varje krustad. Skjuts in i mitten av ugnen i 10-15 min eller tills det fått fin färg.

3) Finhacka rödlöken smått. Klicka på Creme Fraiche, stenbitsrom/löjrom och rödlök. Servera 3 och 3 på förrättstsllrikar, gärna med några gräslöksstrån.

VARMRÄTT

SMÖRSTEKT TORSKRYGG MED MAGISK CHAMPINJONSÅS (<klicka för recept)

EFTERRÄTT

VIT CHOKLADMOUSSE MED PEPPARKAKSSMUL (<klicka för recept)

Vill du ha massa mer tips på gott till Nyårsmenyn så finns det även ett digitalt recepthäfte med 30 recept på förrätter, varmrätter och efterrätter.


Klicka HÄR för att komma till recepthäftena.


Du vet väl att det finns massor med recept på både mat och bak här på sidan, enkelt och något som alla kan laga eller baka. Nedan får du några smakprov, klicka på länkarna för fler recept på varje:

• SMÅPLOCK & SNITTAR  

• SMÅKAKOR

• POTATISRÄTTER 

• PASTARÄTTER 

• MJUKA KAKOR  

• MIDDAGSTIPS

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Kram Nina

11
Kommentera

Annandagsmys och osttips

Ja vår annandag tillbringades i soffan, kom inte utanför dörren alls faktiskt. Vi hade stora planer på att ge oss ut på en promenad men vi kom aldrig så långt. Väldigt skönt att tillåta sig själv att bara vara, att inte göra något alls utan faktiskt bara njuta av att ta det så lugnt som det bara går.

Detta blev gårdagens lunch, plockbricka med massa gott att nibbla på. Jag är ju en ostälskare av rang och hade 2 av mina favoriter på brickan.

Hittade bilden på Wernerssons sida (<klicka), kika gärna in där, hittade recept på en Löksoppa som verkade sååå god där de just använt denna osten i. Förrätt till nyår kanske?


Den ena är Gruyere, en riktigt välsmakande ost med vad som känns som små saltkorn i. Har älskat denna ost så länge jag kan minnas. Älskar också konsistensen som är hård men ändå krämig på något konstigt vis. Perfekt på plockbrickor men också väldigt god att riva i t ex köttfärssåsen. Mums!

Den andra osten är BLACK BOMBER. Alltså detta är en riktigt krämig cheddarost, en hårdost men så otroligt krämig. Den här har alltid plats på vår plockbricka. Denna i matlagning, mumsfilibabba! Har dock inte testat de andra färgerna, har du?

Apropå att ha riven ost i maten, testa denna KYCKLINGGRYTA (<klicka för recept).

Den här kycklinggrytan är en riktig höjdare! Älskar den, tar alltid slut helt när jag lagar den hemma. Lika god till pasta som till ris eller potatis. Gott att göra gratäng på också. En riktig höjdarmaträtt!

Nu ska jag ta tag i denna mellandag. Kommer innehålla lite lite jobb, men försöker att tillåta mig att vara lite ledig också. Idag SKA jag ut på promenad, ska inte ligga i soffan hela dagen.

Ha en skön dag och ledighet om du nu är ledig i mellandagarna.

Kram Nina

3
Kommentera

Godaste Mandelmassakakan

Reklam för egen verksamhet

Vad passar inte toppen på självaste annandagen än baka en riktigt riktigt god kaka som kommer få smaklökarna att dra en liten jitterbugg. Haha…. jag tänker att en sån här kaka även skulle kunna platsa som en efterrätt till nyårsafton. Behöver inte vara mer avancerat än så faktiskt!

Kika gärna på fler goda recept på MJUKA KAKOR (<klicka)

Detta blir en gudomligt god kaka, en sån som man knappt bara kan ta en bit utav. Pricken över i:et är ju grädde och jordgubben. Men såhär i juletider tänker jag att man kan ha i 1/2 tsk kanel och 1 tsk vaniljsocker i grädden och sedan servera med antingen granatäppelkärnor eller skivad fikon. Sååå smarrigt!

Kolla in den HÄR (<klicka) superpopulära kakan som alla alltid frågar efter recept på!

Det blir ordentliga bitar av den här, och det är bra för den behöver räcka till många. Den är så pass god.

Missa inte min kategori JULENS SÖTA (<klicka) – allt gott & sött till julen.

Mandelmassakaka, ca 8 bitar

Mer goda kakor som du inte får missa: Saffransbullkakor // Apelsinsockerkaka // Festlig Saffranskaka med kolamousse

3 ägg

2,5 dl strösocker

2,5 dl vetemjöl

150 g smör

150 g mandelmassa

1 1/2 tsk grovmalen kardemumma (jag kör min i kryddkvarnen, bästa påfundet ever)

2 tsk vaniljsocker

2 krm salt

Dekoration: 

3 dl vispgrädde

2 krm bakpulver

Jordgubbar

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Riv mandelmassan grovt. Blanda ägg och strösocker, det ska inte vispas utan bara blandas ihop ordentligt.

2) Blanda vetemjölet, salt och vaniljsocker. Häll i det i äggblandningen tillsammans med mandelmassan. Rör om, det blir en väldigt seg och tjock smet. Häll i smöret och blanda till en krämig smet.

3) Lägg i bakplåtspapper i botten på en springform. Häll i smeten och grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter. Den får gärna vara lite kladdig i mitten.

4) Dekorera med vispad grädde (ha i lite bakpulver i den så håller den sig slät och fin) och jordgubbar.

Du vet väl att det finns massor med recept på både mat och bak här på sidan, enkelt och något som alla kan laga eller baka. Nedan får du några smakprov, klicka på länkarna för fler recept på varje:

• SMÅPLOCK & SNITTAR  

• SMÅKAKOR

• POTATISRÄTTER 

• PASTARÄTTER 

• MJUKA KAKOR  

• MIDDAGSTIPS

NYÅRSTIPS:

Knip ett ex av detta digitala recepthäfte med 30 recept till nyårsmenyn. Förrätter, varmrätter och efterrätter. Allt för att ge dig en perfekt Nyårsupplevelse med gott att äta på denna alldeles speciella dag. Förresten så funkar ju recepthäftet även till andra härliga middagar då de är enkla recept.

Klicka HÄR för att komma till mina digitala recepthäften.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Kram Nina

17
Kommentera