Idag gjorde jag något väldans smarrigt till middag åt familjen. Googlade på lövbiff och hittade flera goda recept på lövbiffsspett, tänkte att jag mixtrat ihop det lite som jag tycker och så blev det väldigt väldigt gott och bra. ”Mmmmm, åh vad gott” sa Tony och Milo åt upp allt, det är ett jädrans bra kvitto ska ni veta. Lövbiffsspett visade sig bli succé här i familjen och kommer ätas många gånger till.
Klicka för populära recept: 20 populäraste kötträtterna (<klicka för recept)
Till detta gjorde jag min gourmetsås som jag piffade till lite. Den är farligt god den här såsen, lite ”dricka i sig såsen” varning faktiskt. Haha… så hittar ni någon i familjen som dricker ur såssnipan får ni skylla på mig. 🙂 Den är magisk!
Fler goda tips: GODA SÅSER (<klicka för recept)
Jag trodde det skulle vara svårt att trä på köttet på pinnarna men det var busenkelt. Jag hade lite grövre grillpinnar men det funkar såklart med vilka grillpinnar som helst.
Apropå grill: GODASTE REVBENSSPJÄLLEN (<klicka för recept)
Jag serverade dessa spett med strips, men det blir gott att servera med t ex kokt potatis, klyftpotatis eller varför inte potatisgratäng också. Kika gärna på mina olika potatisrätter (<klicka för recept) så får du massor med inspiration.
Mer inspiration: 10 populära rätter (<klicka för recept)
LÖVBIFFSSPETT MED NINAS GOURMETSÅS, 4 PORT
8 stora skivor lövbiff
2 msk japansk soya
4 msk sweetchilisås
2 msk olivolja
1 msk sesamolja
Gourmetsås:
1 röd paprika
1/2 purjolök
1 msk dijonsenap
2 tsk grönpeppar
2 msk japansk soya
1 msk oxfond
1 grönsaksbuljongtärning
1,5 dl vatten
2 dl creme fraiche
1 dl grädde
Gör såhär:
1) Skär lövbiffarna på längden så det blir 2-3 stycken av varje.
2) Gör marinaden. Blanda japansk soya, sveetchilisås, olivolja och sesamolja och lägg i köttet där, låt marinera minst 30 minuter. Gärna längre. Dra på lövbiffarna som ett dragspel på spetten.
Jag använde såna här spett, perfekta och kan användas fler gånger.
3) Lägg spetten på bakplåtspappersklädd plåt. Häll gärna marinaden över. Skjuts in i ugnen, 225 grader i ca 15 minuter. Kan räcka med mindre, håll koll så det fått fin färg.
4) Gourmetsås: Hacka paprika och purjolök. Stek det i olivolja, det ska mjukna, inte få färg. Häll i soya, dijon, oxfond, grönpeppar, buljongtärning och rör om. Häll på vatten och låt puttra ett par minuter. Häll på creme fraiche och grädde och låt puttra i ytterligare 10 min. Rör om då och då. Servera med potatis eller strips.
Fler goda recept:
Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration.
Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.