Krämig broccolisoppa

Nu ska du få recept på en riktigt riktigt god soppa som vi åt häromdagen. Perfekt mat som är riktigt nyttig för dig. Blev en riktig höjdare detta och något vi absolut ska göra igen.

Fler goda soppor (<klicka för recept) 


KRÄMIG BROCCOLISOPPA, 4 port

800 g broccoli (jag använde fryst)

1/2 purjolök

4 pressade vitlöksklyftor

1/2 msk malen gurkmeja

2 tsk malen ingefära (funkar med färsk riven också)

1 burk kokosgrädde

Vatten som täcker broccolin

2 msk kokosolja

2 grönsaksbuljongtärningar

Salt

peppar

(Valfritt: knaperstek bacon och turkisk yoghurt till topping)

Gör såhär:

1) Hacka purjolöken. Pressa vitlök. Stek allt i kokosolja tills den mjuknar. Ha i broccolin. Ha i gurkmeja, ingefära och grönsaksbuljong. Blanda runt tills broccolin mjuknar lite.

2) Häll i allt i en kastrull. Täck med vatten och kokosgrädde. Koka i 10 minuter.

3) Ta av från plattan. Mixa med stavmixer tills du har en nästintill slät soppa. Känns den för tjock kan du ha i lite vatten.

4) Toppa med knaperstekt bacon och turkisk Yoggi. Ät med något gott bröd, exempelvis lågkolhydratsbröd.

Missa inte dessa soppar: Världens godaste grönsakssoppa // Mustig Köttfärssoppa // Tacosoppa med Kyckling 

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)

34
5 kommentarer

Mellan

Ni anar inte hur glad jag är idag! Min ”Mellan” kommer hem inatt. Jag och hans pappa ska åka och hämta honom inatt och jag kan knappt bärga mig. Som jag saknat denna unge alltså! ❤️❤️❤️

Han har haft livets glada dagar på Mallorca och Palma. Lina som han bott hos har visat sig vara världens finaste och gulligaste människa som gjort Elliots vistelse till allt han kunnat drömma om.

Jag är så stolt över honom som vågade. Det var tufft för honom i början. Att kliva utanför en komfortabel zon gånger 3000. Flyga själv (han är lite flygrädd), åka alldeles själv till ett annat land och till människor man aldrig mött var ett annat stort kliv. Så jäkla modigt gjort och detta har utvecklat honom massor.

Det blev inget jobb för honom på Palma varför han valde att komma hem. Han skulle börja med en månad för att känna efter och nu har en månad redan gått. Han hade några jobb på gång men det blev såklart lite svårt med språket, ett annat hade krav som man inte vet om man kunde leva upp till. Så efter många samtal, stötande och blötande fram och tillbaka så kände han till slut att han ville komma hem och börja jobba, tjäna pengar och åka igen sen. Tyckte det var ett klokt beslut och ingen är gladare än jag.

Dock så var det så bra för honom att åka. Bara på en månad känns det som han utvecklats flera meter. Han vågade göra något han själv aldrig trodde att han skulle våga, jag är så glad att han gjorde det! Vi här hemifrån har peppat honom massor och jag törs nog säga att detta gjort att hans framtid kan bli hur spännande som helst. Vilken boost för självförtroendet och självkänslan. Önskar själv att jag vågat gjort något liknande när jag var ung.

Men inatt får jag äntligen krama honom igen, som jag längtat efter den kramen. ❤️❤️❤️ Äntligen!

2
Kommentera

Ninas hemliga Marängsviss

Något som jag i alla fall tycker är riktigt underskattat är Marängsviss. Alltså prick huuuuuur gott är inte det? Nu när jag skriver om det så vattnas det sååå i min mun. Haha…. måste göra någon dag. Här är mitt recept på den godaste marängsvissen som går att göra. Något som är lite annorlunda med min Marängsviss är en hemlig liten ingrediens som knappt syns men gör underverk med hela alltihopa, testa vetja!

IMG_2313

IMG_2312

NINAS HEMLIGA MARÄNGSVISS

2 liter vaniljglass
1 påse maränger (ca 5 dl)
2 bananer
2 dl färdig vaniljkräm (jag gör min på Ekströms marsanpulver, alltså kall vaniljkräm)
3 dl vispgrädde
choklasås att ringla över

Gör såhär:

1) Börja med att vispa grädden. Låt sedan glassen smälta en liten pyttestund innan du börjar jobba med marängsvissen. Skopa ur, gärna med en glasskopa, massor med små runda glasskulor som du täcker botten av en stor tallrik med. Jag använde ett serveringsfat.

2) Klicka ut gräddklickar lite här och var över glassen, du kan med fördel också spritsa grädden. Klicka sedan ut vaniljkräm lite här och var. Strö på några bananskivor. Fortsätt likadant igen. Skopa ur några glasskulor, klicka på grädde och vaniljkräm, på med bananskivor. Avsluta sedan med maränger och choklasås ringlat över allt högst upp.

Tips: Något som kan vara väldigt gott att ha i också är rivet skal av citron eller apelsin. 

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(Så du inte missar några inlägg)

Inspireras gärna av dessa härligt goda recept:

Vit chokladmoussetrifle

Smördegsknyten med choklad och hallon, ät med vaniljglass

5 minuters tårta

Kram Nina

17
Kommentera

Surmutta & bröllopsdag

Hej och hallå!

Äskar ring diskussionerna i mitt kommentarsfält. Jag inser att jag kan väldigt lite om ringar. Ni känns mycket mer insatta och kreativa med hur ni väljer att göra med era ringar.

Jag inser en sak till om mig själv, denna insikt blir starkare och starkare faktiskt. Det roliga är att jag alltid tyckt att jag är lite så ”easygoing” människa som är spontan och att det liksom aldrig sitter fast hos mig. Men så förstår jag att jag verkligen har så svårt för förändringar. T ex som det här med ringen. Hur kan jag ha så svårt att avvara den? Ni har ju gjort kreativa saker med era. Tagit bild på de gamla innan ni smält ned dom till nya. Köpt nya och låtit de gamla vara eller haft de på den andra handen.

Nä men där sitter det fast för mig. Lägga bort den fina som vi med skakiga händer beställde den där sommaren 2006. Det fina som står i den. Ska det försvinna nu? Ja men du hajar? Det sitter ju visst fast…. jag har svårt för förändringar. Det är bara att erkänna.

Egentligen är det ju knas. Jo men en relation förändras ju faktiskt med tiden. Vi förändras ju som människor så därför förändras ju också relationen. Varför skulle inte en ring kunna förändras då? Det är ju helt logiskt. Men nä, där tycker jag att det ska vara som det alltid har var varit. Ingen förändring. Läskigt annars ju.

Nä, detta behöver jag jobba på inser jag. Jag måste ta in förändring i livet som något positivt. Som att det är en utveckling. Det gör mig gott och det blir ett bättre flow förmodligen.

Nu till något annat. Det blev inget av med bröllopsdagsfirande för oss. Planen var att vi skulle åkt till Kajplats 9 i Västerås. Suttit på deras uteservering i solen och ätit god mat.

Men här låg jag och surade. Vi började tjafsa om en helt löjlig grej när Tony kom hem från jobbet. Jag blev förbannad och gick och la mig i sängen och ville då skita i allt, inklusive restaurangbesöket.

Under tiden som frun i huset låg och surade och pratade FaceTime med ”Mellan” så åkte mannen i huset och handlade mat och lagade mat åt sin sura fru. Favoriträtten också. Smörstekt torskrygg med pressad potatis, citronsås och iskall pepsi max. Då kände sig frun i huset jäkligt löjlig och blev snäll igen. Typ så!

Jag fick dessutom ett gäng med urvackra vita rosor. Då får man be om ursäkt för att man brusade upp och ge mannen i huset en stor kram och kanske lite rajraj. Haha….

Nämen fan hörni, ibland orkar man inte vara en större människa. Ibland orkar man inte vara förstående och försöka att inte brusa upp. Jag är en hetlevrad person, mitt finska humör sitter som gjutet i mig och lackar jag så reagerar jag starkt. Det är så som jag är, och det är ok. Men sen måste man svalna. Kasta vatten på elden, ta sig i kragen och låta den andra förstå att man brusat upp, det blev en konflikt men sen löser man den. Kom min nallebjörn, kram….förlåt för att jag brusade upp, jag älskar dig! ❤️

När vi stod där och kramades så säger han plötsligt:

”Här står vi och kramas och precis bakom dig ligger det en kattspya”.

Haha, å så fick han mig att skratta igen. Min människa, min fina människa! Det blev en fin bröllopsdag after all. Huvudsaken är att man är tillsammans. ❤️

Nu är det bara kväll kvar. Idag far vi iväg mot Gälleråsen på äventyr igen. Ni som vill hänger med på Instastory. Kommer nog skriva godmorgon här inne också innan vi far iväg.

Ha en din kväll. Natti natti vänner!

Kram Nina

3
8 kommentarer

Apropå siffror

Apropå inlägget i morse jag skrev. Kolla in denna konversation i mitt kommentarsfält!

Vad är oddsen på det?! Jag hade ju ingen aning om när jag svarade på ”Kikas” kommentar, men kolla så det blev?

Galet galet galet!  Nu ”Kika” måste det ju vara så att siffran 11 vill dig något. Någongång i framtiden när du får chansen att välja en siffra, ta 11! Det måste ju bara betyda tur!

0
2 kommentarer

Hur gör man med vigselringen?

Inlägget skrivet i samarbete med Vanbruun

Dagen till ära kan vi väl snacka diamantringar? Vi har ju bröllopsdag idag. Kanske att den där mannen jag lever med får sig en liten hint on han läser det jag ska skriva kanske…. *blink blink*?

Nämen såhär var det, när vi gifte oss köpte vi en superenkel vigselring till mig. Vi bestämde då att vi skulle sätta en liten sten i den ringen för varje år vi varit gifta. Idag firar vi 13 år som gifta så vänta så ska jag kolla min ring, jag ska kolla hur många stenar det är i den?

Nada, inget, njet, zero…. haha! Skämt åsido, det har liksom fallit bort ur våra liv. Plötsligt dök den där bröllopsdagen upp och vi hann knappt tänka. Grejen är ju att den måste lämnas in när det ska sättas i stenar och sådan framförhållning är verkligen inte min starka sida. Nu har dom här bröllopsdagarna dykt upp 13 gånger och inte en stenjävel i ringen så långt ögat kan nå.

Men, då kom jag på en alldeles egen idé. Varför hålla på och plottra med den här fina lilla saken jag har som ring. Vi spar en slant istället och så köper vi en hel diamantring. Bra deal va? Haha…

Vanbruun är en sida där man hittar vackra hållbara diamantringar som inte är alltför dyra. Passar mig perfekt. Där kan man också designa en alldeles egen ring efter dina önskemål. Snacka om att få en alldeles egen unik ring som ingen annan har, sånt är ju jättefint, helst när det handlar om vigselringar.  Så Tony, lyssna och titta riktigt noga nu.

Önskning av diamantring 1) HÄR

Önskning av diamantring 2) HÄR

Önskning av diamantring 3) HÄR

Nummer 1 är verkligen sååååå fin! Jag älskar den! ❤️ Jag skulle också kunna tänka mig designa en alldeles egen som blir unik för oss. Jag tror att jag måste suga på karamellen en stund.

Jag tänkte mig först att jag skulle ha den mellan förlovning och vigselring. Eller så byter vi ut min nuvarande vigselring mot den, tror nämligen inte att det blir skönt att ha den emellan. Grejen är bara det att jag tycker så mycket om min vigselring och det som står där i så jag vill inte skiljas från den heller. Hur ska man kunna avvara den? Smälter man ned den eller?

Hur skulle du gjort? Hur spar man en vigselring? Hur ser era förlovnings och vigselringar ut?

Kram Nina

1
14 kommentarer

Snabba krämiga kycklinggrytan med quinoa

Inlägget innehåller annonslänkar genom reklam för Matsmart.

Häromdagen var jag vrålhungrig när jag kom hem efter jag hämtat Milo. Jag hade helt enkelt glömt att äta, hur är det ens möjligt egentligen eftersom jag fullkomligen ÄLSKAR mat. Jaja, ibland har man för mycket och tiden bara går och så kommer man på det lite försent.

Något som jag alltid har i kylen är konserverad kyckling och quinoa. Låter kanske skitäckligt med konserverad kyckling men det är kanske det smartaste påfundet ever! Dessutom goda perfekta kycklingbitar som är klara att äta direkt. Men hur bra? De ligger i en speciell lag så när du öppnar konserven häller du bara ut lagen så är det ”ready to eat”.

Nu tänkte jag tipsa om en maträtt som tar typ 8 minuter och göra och blir så vansinnigt god! Du bara måste testa!

SNABBA KRÄMIGA KYCKLINGGRYTAN MED QUINOA, 1 port.

1 burk Chicken chunks (5 burkar/100 kr)

1 msk kalvfond

2 tsk balsamvinäger

2 tsk dijonsenap

3 msk tomatpuré

0,5 dl vatten

0,5 dl creme fraiche

3 msk grädde

Salt

Peppar

1 burk quinoa (2 burkar/25 kr)

Gör såhär:

1) Häll i lite olivolja i en stekpanna. Häll i kycklingen. Salta, peppra och stek runt den tills den blivit varm.

2) Häll i kalvfond, balsamivinäger, tomatpuré, dijon och rör runt. Häll i vatten. Låt puttra upp.

3) Ha i creme fraiche och grädde. Låt puttra sedan på medelvärme i ca 5 minuter. Servera med en burk quinoa och lite grönsaker. Supergott!

Slutligen lite tips på vad du ska kolla in när du vill handla Matsmart.

Jag kollar alltid storpack, där kan du hitta allt från plattor med läsk/bubbelvatten (jag har alltid hemma) till måltidsersättning (Tony har som mellanmål när han har mycket möten och jag som mellanmål om jag inte hinner annat). Har plattor med juice hemma då 2 av barnen älskar juice. Finns t.o.m plattor med tuggummi.

Något som jag också alltid kollar är skafferi. Är det något du kan spara in på är det skafferivaror. Kryddor, kaffe, te, flingor, marmelad, müsli, bönor, pasta, frön ja men allt allt allt!

Kolla in detta erbjudande då? Kaffe för 5 spänn paketet, gäller bara idag. HÄR hittar du det!

Happy shopping samtidigt som du gör en bra sak för miljön!

Kram Nina

2
Kommentera

13 år idag och tänk så långt du kommit

Godmorgon raringar!

Idag firar vi spetsbröllop, idag har vi varit gifta i 13 år. Tiden har gått så fort samtidigt som så mycket hänt sen den där dagen. Först och främst så finns Milo. Tony och jag sa just att det var så konstigt att han inte är med på våra bröllopsfoton, nästan så det känns obehagligt. Märklig känsla, det måste vara för att det känns som vi alltid haft honom ju. Som att han ju är lika självklar. Men av helt naturliga orsaker så kunde han inte finnas på vår bröllopsdag, för att han ja….. var inte tillverkad än.

En av de finaste dagarna i mitt liv. Vilken lycka man kände. Över att vara vi, över att ha slagit våra påsar ihop på riktigt. Sånt starkt symboliskt värde för oss. ❤️❤️❤️

Tittar jag på barnen så är de små tussar här. Thedde är 10 år (lika gammal som Milo är nu) och Elliot är 8 år. Mina små hjärtan som var så spända den där dagen. Dom var så fina, hjärtat exploderade nästan när jag tittade på dem. Elliot lite mer allvarlig, exakt så som han är som person när han är nervös och spänd även idag. Thedde med sina pliriga glada ögon som stod där som den storebror han är och höll låda för hela gänget. Han var alltid modig och stark, precis så som han är idag.

Tänk att jag själv sydde deras västar och den där halsgrejen som jag nu glömt namnet på. Mamma sydde min klänning. Vilket slit, men den blev precis så som jag ville ha den. Jag hade inte velat förändra nånting. De små rosorna i tyllen syddes en och en så att den skulle få det rätta fallet. De små rosorna uppe vid kanten på framsidan av klänningen syddes för hand. Ett otroligt arbete av min mamma, men gissa om det kändes extra härligt att gå i den sen. Mamma var så duktig! ❤️

Vi gjorde så mycket vi kunde själva till vårt bröllop. Inbjudningarna, festhäften, jag sydde alla dukar till alla bord. Till ett bord gick det 40 meter duk då vi hade 3 olika dukar och vi hade 5 bord. Jag sminkade mig själv…. ja vi gjorde så mycket vi kunde själva. På det sättet lyckades vi spara in där det gick att spara in. Vi hade 100 gäster på bröllopet och kunde bjuda på en riktig jäkla superfest, det var det vi ville och det vi prioriterade. De sista gästerna gick kvart i 6 på morgonen. Haha…..

Jag tittar på bilden och på Tony som utvecklats så galet mycket sen den där dagen. Från att ha varit skyddsvakt på Arlanda och inte vara så nöjd med sin tillvaro där till att våga kliva utanför sin komfortabla zon inte bara 1 gång på vägen, har gjort att han om bara några dagar ska gå in som delägare i ett IT-bolag. Ja, men så fantastiskt!

Jag är så otroligt imponerad och så stolt över honom. Jag minns hur rädd han var att sluta på Arlanda. När han skulle börja sälja telefoner på Dialect. Han var så ung då och trodde så lite om sig själv. Hur skulle han klara det? Det gick utmärkt, han var en naturbegåvning utan att veta om det själv.

Jag minns när han började på det jobbet han är på idag. Han var ensam säljare. Ringde 40 samtal per dag och fick galet mycket nej. Ringde till mig och var så deppig och kände sig så värdelös. Minns att jag peppade honom att fortsätta, för på det 41:a samtalet kunde man få napp som jag sa. Jag sa åt honom att ringa 10 samtal och sen ta en paus. Drick något, ät och andas. Han slet som ett djur. Sakta började sedan självförtroendet komma till honom och samtidigt bokades mötena in och han blev bättre och bättre.

Idag är företaget stort och han en av de absolut bästa säljarna i hela företaget. Men det har inte kommit så självklart och enkelt, mest för att han inte trott på sig själv, för att han inte förstått hur bra han är. Jag har fått banka in det i hans skalle. I timmar har vi diskuterat och jag fått öppna upp de där luckorna i honom där han till slut förstått att mycket är hans egen förtjänst. Det är han själv som slitit som ett djur och byggt upp ett fantastiskt nätverk.

Nu kan ingenting stoppa honom. Han har utvecklats till en otroligt proffsig säljare som känns som the boy next door. Aldrig överlägsen, alltid sig själv och en enkel människa. Jag kan nästan svära på att alla han träffat i jobbsammanhang tyckt bra om honom. Just för att han är enkel och vänlig. Ett snällt ansikte, en varm personlighet och ett proffs som är otroligt kunnig på det han gör.

Inte alls konstigt att han idag ska bli delägare i ett bolag som jag kan svära på kommer bli otroligt framgångsrikt. Gänget som ska starta det är nämligen de proffsigaste gänget som finns i hela Sverige inom IT. Å där är min Tony med. Sa jag att jag är stolt? Det trodde han nog inte om sig själv när han gick och hade skav i ljumskarna efter den 128:e promenaden på det hårda golvet på Arlanda.

Att vara delägare kommer kräva mycket arbete ifrån hans sida. Jag kommer få rodda mer på hemmaplan men vi är helt införstådda med det. Tony är rent åldersmässigt i perfekt läge nu. Det är nu han reser sig som fågeln Phoenix som askar ur elden och bara köööööör, jag hejar på bredvid! Samtidigt som jag pluggar. Jo men jag tror det blir bra. Det blir så bra som vi gör det till, bara man är beredd på att det kommer vara mycket jobb och slit.

Milo blir 11 i vinter, det är nu vi båda kan börja släppa på lite igen. Tony satsa på sitt företag och jag på mitt sen när jag är färdigutbildad. Det känns som ett nytt år. Som något nytt och stort som startar.

Vad är då bättre än att få börja det med att fira våra 13 år som gifta? 3 har visat sig vara en tursiffra också. Den siffran har nämligen följt oss genom livet. Jag vet inte hur många ggr jag bott på siffran 33? Eller på en siffra där 3 finns med. Den finns med även idag. Mitt telefonnummer som barn slutade på 1313. Idag slutar mitt mobilnummer på samma. Jag har hela 4 treor i mitt mobilnummer. Thedde är född den 23/3 och så har han en trea i sina 4 sista. Pappa är född den 13/3 och har också en trea i sina 4 sista.

Har du någon tursiffra eller en siffra som hänger med i ditt liv?

Kram Nina

0
6 kommentarer

Fullsmetat

Morning, ja det var det väl synd att säga morning kanske. Jag har hunnit med så sjukt mycket här på morgonen. Jobbat ifrån sängen, sen ut på morgonpromenad där jag körde en trevlig live, sedan blev det en tur till Västerås och köpa present till lillebror och nu har vi just kommit till Bålsta där Milo ska spela match.

Hörni, tack snälla för tips på serier. Fortsätt gärna tipsa! Fick tips på en som heter ”Younger”. Den verkar vara precis i min smak. Går på C-more.

Det hanns inte med någon näringsrik lunch idag utan snabblunch i luckan på hamburgerian.

Laddad som helskotta för dagens match! Vi blev först till samlingen idag. Japp, sen drar vi vidare på kalas. Fullt upp…..

Hörs sen!

Kram Nina

0
4 kommentarer

Fula mysbrallor på

Hej igen!

Ja här har kvällen lagt sig. Jag har en paj utan skal i ugnen. Bästa pajen. Inget gluten, bara snällt för magen. Tony kollar serie, Milo kollar film på sitt rum och jag ska strax också kolla någon serie.

Tony kollar ofta action och konstiga psykologiska thrillers. Ok action, men psykologiska thrillers funkar verkligen inte för mig. Är man en HSP person så klarar man inte det så bra, inte jag i alla fall. Jag tittar bara på enkelt, lättsmält och småhärligt faktiskt. Blir det för tungt så klarar jag det jäkligt dåligt. Blir alldeles för påverkad av det, ibland under lång tid. Därför kollar jag och Tony sällan på samma saker.

Psykologiska thrillers är oftast uppbyggda så att man fastnar. Är det något jag är fenomenal på så är det att fastna… så jag måste helt enkelt hålla mig ifrån det. Just nu t ex så har jag börjat kolla solsidan från första avsnittet. Finns flera säsonger att gå igenom. Perfekt när man inte kan sova eller bara har tråkigt och behöver bli upplyft av något.

Har kollat ”Jane the virgin” slaviskt. Också väldigt härlig serie. Finns en säsong kvar på den vet jag men den har inte kommit till Sverige än. ”Grace and Frankie” maratonkollade jag igenom på bara någon vecka. Älskar!!! ”Drop dead diva” kollade jag också på slaviskt. ”Dead to me” tog bara några dagar att beta igenom.

Har du tips på någon liknande serie? Enkel och lättsmält. Inte för mycket drama och inget läskigt, absolut ingen thriller eller psykologiskt konstigt. Har du tips på något som du känner att den kommer hon gilla så hojta till! Kan sammanställa om det kommer in några tips så kanske ni också får tips på något bra att titta på.

Fifasen, nu är det FINFREDAG de luxe här. Här hemma är det nämligen fula slitna lite fläckiga mysbrallor på med jätteknän, bh:n är av och Tony & Milo har just ätit hämtpizza. Jag ångrade mig och satte igång med en paj istället.

Dock verkar det gått åt helsicke med den nu. Körde havremjölk istället för grädde och pajen simmar omkring i ugnen. Har försökt rädda det med 128 ägg till typ, vi får se vad det blir av det? Kanske blir pizza för mig ändå?

Nu börjar jag dock bli riktigt hungrig så nu får den nog vara klar snart. Usch vad sur jag blir när jag blir för hungrig. Ibland kan jag inte förstå varför jag känner mig så arg och sur, inte förrän jag ätit och allt känns bättre. Man är som ett barn ibland.

Nu ska jag flumma vidare i mina mysbrallor med knän här. Skön kväll till dig!

Kram Nina

Ps: Livesändning på min Instagram från morgonpromenaden imorgon kl 07.30. Häng med du också om du är uppe.

0
11 kommentarer