För någon dag sedan lagade jag en tacogratäng av lite annorlunda karaktär. Kan säga att denna fick toppbetyg av hela familjen, mer än ett toppbetyg faktiskt! Denna måste du bara testa!
Nu ska du få recept på denna härlighet! Som sagt, familjen var lyrisk. En av stora barnen bjöd dessutom hem kompisar på att äta rester dagen efter och även dom tyckte det var jättegott. Tummen upp!
TACOLASAGNE MED TORTILLAS, ca 8 p
Ca 700 g köttfärs
2 pkt tacokrydda (eller så gör du egen helt utan tillsatser, recept HÄR)
Vatten som täcker köttfärsen
1 burk krossade tomater
1 burk nacho cheese dip
1,5 dl gräddfil
500 g mozzarella
8 runda tortillabröd
1 tetra majs
Topping:
Jalapenos
Riven ost
Gör såhär:
1) Börja med att steka köttfärsen precis som om du ska göra tacos. Stek den brun, ha i kryddorna, täck med vatten och låt koka in.
2) Häll i krossade tomater. Låt koka ihop under några minuter.
3) Ta av från värmen. Häll i ostdippen och gräddfilen. Rör om ordentligt.
4) Sätt ugnen på 200 grader. Ta fram en ugnsform. Min är ca 20×30 cm. Lägg 2 tortillabröd i botten. Tänk att du ska täcka botten. Skär gärna bort överflödigt bröd och lappa ihop med det så du täcker hela botten.
5) Lägg på köttfärsröra över hela plattan. Du ska bygga lager på lager. Det blir 4 lager sammanlagt.
6) Ha sedan på majs och ost. Vill du ha lite mer ”drag” i den kan du med fördel ha i jalapeños också. Fortsätt att fylla på formen med dessa lager. Högst upp avslutar du med tortillabröd, ost och jalapeños. In i ugnen i ca 25 min.
7) Vi serverade denna ”lasagne” med gräddfil, tacosås och grönsaker.
För glutenfritt: Köp glutenfria tortillabröd.
För veganskt: Byt ut köttfärs mot vegofärs, byt ut gräddfil mot iMat fraiche, byt ut ostsås mot >>denna.<< Byt ut riven ost mot vegansk riven ost.
Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under bilden.
Följ mig gärna här:
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Hur tidigt vågar man skriva inlägg undrar man ju? Jag är ju vaken sen ett par timmar och har hunnit jobba undan lite. Om ca 2 timmar väcker jag Milo. Känns galet att när han vaknar så har jag varit vaken i drygt 4 timmar. Haha…. Aja, det är som det är.
Direkt från sängen säger jag godmorgon och hej! Årets julnattlinne är inhandlad till Tonys förtret. Ni som följt mig länge vet vad jag pratar om. Julnattlinnet är från ICA Maxi och jag gav 59 spänn för det.
Visst är det väl lite ”tant” att ha nattlinne? Min mormor har det och hon är 92 år gammal, mamma har det och hon är 66 år gammal. Men vet du, jag struntar verkligen i det för ett skönare plagg går inte att hitta. Jag älskar nattlinnen. Jag har haft nattlinne sen jag var liten men tappade det på vägen någonstans så jag använde inte det på många herrans år. Hittade det dock igen för några år sen och nu har jag perioder när jag är helt fast, helst nu när det är lite kallare sådär.
Berätta, använder du nattlinne eller går du runt i strutstofflor och genomskinlig neglige och bara är sådär ”hot mama” mest hela tiden? Här är det alldeles för dåligt med sånt….. Numera tänker man praktiskt, behagligt och skönt. Inte genomskinligt och sexigt med stingtrosor med inget tyg i direkt. Alltså, stringisar händer inte ofta numera. För det första… hur lite tyg är det i dom ens? Kan det vara 10 cm av ett tyg som är 150 cm brett? Inte ens det krävs va? När man vänjer sig av med stringisflärpen mellan skinkorna är det väldigt skönt att inte ha det sen. Dock kan jag ha trosor som är lite halvstring men bredare överlag. Ska nog fiska fram ett inlägg om det med lite favvoundisar framöver.
Nä, behagligt och skönt kan vara nog sexigt det med men numera värdesätter man komfort över allt annat!
Min partner in crime sover här bredvid. Hon är alldeles för trött såhär dags och tycker nog att jag är en jobbig jävel som redan är vaken. Hon tittar lite halvt surt på mig när jag rör mig här….haha!
Bäst att ligga still här nu så prinsessan får sova. Vi hörs lite senare! Har ett superdupergott recept till helgen och så har jag ett toppentips! Hörs senare.
Idag kom det äntligen, det där härliga badkaret! Som vi har längtat?! I vår familj har vi inte kunnat bada på nästan 5 år då vi inte haft badkar på de 2 senaste ställena vi bott på. Här försökte vi lösa badkar men det skulle inte fått plats i vårt badrum, då fick lösningen bli den här:
Tony har ikväll badat två ggr och Milo en. Jag somnade ifrån badandet men laddar för ett bad efter min morgonpromenad imorgon. Ska bli urhärlig! ❤️
Ska knäppa mer bilder på det så ni får se också. Nu ska jag nanna kudde. Natti natti.
Inlägget innehåller annonslänkar genom reklam för NordicFeel
Halloj!
Just nu har NordicFeel ett så jädrans bra erbjudande! Handlar du smink för mer än 299 kr får du 20% rabatt, gäller idag och imorgon.
Tänkte tipsa om några favoriter. Med åren har man samlat på sig några produkter som man numera har som favorit, som ger det där lilla extra som man inte kan vara utan.
Jag har 2 olika av denna >>rouge från Makeup Revolution<<. Jag bara ÄLSKAR den. Den kostar dessutom typ ingenting just nu! Den ger galet härlig lyster och är så fräsch i färgen. Det behövs dessutom väldigt lite av den för att den ska ge färg. Nu är jag typ rädd att dom ska sluta med de här rougerna.
Syns kanske inte men här har jag rougen på mig!
Världens härligaste mascara ALLA kategorier! >>IDUN Gull Volym Mascara<< Detta är den bästa jag haft, är verkligen förvånad över hur mycket jag gillar den! Så grym på alla sätt. Ger mycket volym, lätt att tvätta bort, smular inte, hamnar inte under ögonen, mycket svärta. Så bra! Den är dessutom till för oss som har både känsliga ögon och bär kontaktlinser.
Tyvärr är den här rackarn slut just nu, men om ni gör som jag gör – klickar i att du vill bevaka produkten så får du ert mejl när den kommer in igen.
Så snart att man kan bevaka produkten och kan vara först på bollen sen. Hoppas jag hinner före dig. Tänkte nämligen beställa så jag har någon extra.
Stora favoriten när det kommer till concealer är denna, >>Magic Concealer från Helena Rubinstein<<. Jag har den i färgen Light. Finns ingen lika bra, jag har provat extremt många. Svinnöjd är jag! Täcker bra och håller riktigt bra hela dagen. Lägger sig inte i linjerna under ögat och hjäper verkligen till att få en piggare blick.
Nästa favorit är denna >>contouringstick från Black Up.<< Jag har no: 3. Den ljusa använder jag inte så mycket då jag använder min concealer istället. Men den mörka delen är så smashing bra. Ska beställa en nu snart igen, det får liksom inte ta slut helt plötsligt.
Min stora hudvårdsrutin kan du läsa om HÄR ifall du vill ha lite genomgång av hur jag sköter min hud.
Så härlig tid vi har framför oss! Ja, åtminstone för oss som älskar julen. Jag har börjat fingra på allt och i helgen går jag nog all in. Då ska jag kasta upp alla stjärnor och all utebelysning. Ska inhandla ett par ljusträd som lyser upp i mörkret. Ska bli såå härligt!
Något annat som jag redan startat är julbakning och alla förberedelser inför julen. Jag provbakar för att se om det funkar och blir bra sen till julens firanden. Senast i raden var min snabba saffranskaka. Jag har börjat planera in adventsmys med tillhörande plock och bakverk, den egenhändigt hemkokta glöggen ska göras osv. Julmusiken har jag redan lyssnat på lite och jag mös så nåt otroligt av den. Heja julen!
Nu ska du få recept på finska julbullar som inte bara är goda, dom är fina att se på också! Vanlig bulldeg i botten, sedan toppar man med mördegskakor uppepå.
FINSKA JULBULLAR, ca 28 st
5 dl mjölk
1 pkt jäst
150 g smör
1 tsk salt
1,5 dl strösocker
Ca 12-15 dl vetemjöl
1 ägg till pensling
(OBS: Vetemjölets ålder och kvalitet avgör mängden. När degen släpper kanterna i bunken är den klar).
Gör såhär:
1) Värm mjölken till 37 grader.
2) Smula jästen i bunken. Häll mjölken över och lös upp jästen.
3) Häll i socker, salt, ägg, kardemumma och lite mjöl i taget.
4) Varva med smöret. När du haft i allt så ska degen köra en stund. Se till så degen släpper helt från degbunkens kanter.
5) Låt jäsa övertäckt i ca 45 min.
6) Ta ur 28 bitar ur degen. Dela den i 2 och rulla till en lång längs som du sedan skär i bitar. Rulla varje till en bulle.
7) Pensla med uppvispat ägg.
Topping, mördegshjärtan:
100 g smör
3/4 dl strösocker
1 ägg
1/2 dl grädde
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
3 1/2 dl vetemjöl
Gör såhär:
1) Vispa smör och socker till en krämig massa.
2) Ha i ägget under vispning. Ha i alla torra ingredienser och grädden. Rör runt tills du har en kakdeg.
3) Ställ kakdegen i kylen, gärna inplastad i minst 1 timma.
4) Dela degen i 3 och kavla ut och stick ur hjärtan.
5) Lägg hjärtana på bullarna, tryck till lite försiktigt så det fastnar i det uppvispade ägget.
6) Grädda på nedersta falsen på 225 grader i ca 10-15 min, de ska få fin färg!
Har just varit ute på promenad och nu hängt upp lite mat till småfåglarna. Det blev en himla fart runt maten. Samtidigt så har Majlis något att titta på.
Haha! Alltså sorry, men hur ful konstellation har jag fått ihop ens? Måste göra detta finare. Har du tips på det får du gärna skriva det till mig. Finns det nån schysst behållare eller fin lösning på detta?
_________________________________________________
UPPDATERAT: Har tagit ned talgbollarna, åker och köper hållare ikväll!
Majlis har span på vad som pågår på vår altan. Hon kan sitta i en hel evighet såhär och bara stirra.
Fel fokus på kameran men nog sitter dom där hörni. Alldeles nyss satt det 5 fåglar samtidigt på den lilla klumpen.
Här tänkte jag ge dig en lång checklista på all mat som kan tänkas vilja njutas av på julen! En ultimat checklista så det inte finns något du kan missa. Du plockar ur favoriterna eller så kör du hela listan rakt av, det gör du som du vill.
Åh hörni, jag såg solen idag. Det var inte en dag försent. Den har varit försvunnen i en hel evighet så den var efterlängtad.
Det har varit 50 shades of grey hos oss för hela slanten. Dessutom känner jag att det varit avancerad rattning av jobb, familjeliv och livspussel ett tag nu. Jag har haft svårt att räcka till åt alla och känner mig lite halvt urlakad. Det känns inte som om det lugnar sig heller nu när julen är på intågande med allt vad det innebär.
Därför tar jag till de där knepen som jag vet hjälper mig. Det behöver inte vara något speciellt, inte ens något som kostar utan hem och natur bidrar med det jag behöver just då.
ANDNINGSÖVNINGAR
Tänkte tipsa dig om de där andningsövningarna som jag brukar göra. Andningen är så mycket viktigare än man tror. Visste du tex att vi egentligen ska ligga på 17-18 andetag per minut men vid stress och ångest kan ligga på uppemot 30 andetag? Detta är också oftast något man knappt tänker på, andningen bara är ju där.
Mycket av den meditation som finns utgår ju ifrån andningen. Man ska in i sig själv, reflektera över känslor och andning. Det är ju inte förrän man tänker på sin andning som man blir medveten om den.
De här andningsövningarna som jag gör har jag gjort till och från i perioder. Jag har fått lära mig dom av finaTanjasom är yogainstruktör och mindfulnesscoach. Om jag haft lite mycket ett tag och känner mig lite urlakad så försöker jag göra dessa andningsövningar så ofta jag kan. Det tar ungefär 5 minuter och vill du göra lite mysigt med tända ljus till kanske det tar 6. Ja men du hajar, vi pratar inte om så mycket tid som ska prioriteras. Men det ger desto mer…..
Jag vill verkligen ge mig själv den här formen av avslappning och återhämtning då jag vet att jag behöver det. Jag tror att vi är många som behöver prioritera oss själva och vårt välmående. Det kanske inte alltid handlar om stenhårda träningspass utan ofta också om återhämtning och att tillåta sig själv att stanna upp och andas. Det är såå viktigt att få återhämta sig emellanåt.
Jag brukar börja med att göra lite mysigt där jag ska sitta. En filt , en kudde och nåt ljus brukar ordna biffen. Sen ser jag till att jag sitter ifred, jag sitter ofta på golvet i vardagsrummet och så hinner jag oftast göra det när alla andra sover.
Jag sätter mig i skräddarställning med rak rygg. Det är viktigt att man inte ligger ned då detta handlar om djupandning. Sen börjar jag…..
1) Sitt ned med armarna avslappnat över dina knän. Blunda gärna. Nästa steg är att tänka på hur du sitter ned. Var det känns när du sitter. I rumpan, på dina fötter, dina ben osv.
2) Slappna av. Du ska slappna av i ansiktet, i pannan, i kinderna, i hakan och så ska du tänka hur din tunga också slappnar av. Här brukar min tunga sitta fast i gommen och sen släpper den och blir avslappnad av bara tanken. Slappna av i dina axlar ordentligt. Känn hur de riktigt släpper taget och blir alldeles mjuka och avslappade.
3) Börja sedan med att ta ett djupt andetag, så mycket luft som du bara orkar dra in, sen släpper du ut det genom att blåsa ut det med munnen. Sitt och andas vanligt ett par gånger. Nästa andetag som du drar in ska du dra in och hålla i 5 sekunder, när du hållit andan i 5 sekunder så blåser du ut luften tills din kropp vill ta ett nytt andetag. Andas vanligt några gånger.
4) Ta ett nytt djupt andetag, håll handen runt hjärtområdet och denna gången ska du känna hur ditt bröst hävs av ditt andetag, håll i 5 sekunder och blås ut tills kroppen vill ta ett nytt andetag. Här kan du nästan känna vid utandningen hur kroppen slappnar av, här brukar jag känna hur mina axlar sänker sig rejält. Andas normalt några gånger.
5) Håll handen på magen nu. Ta ett djupt andetag så du känner att hela magen häver sig och blir stor som en ballong. Håll andan i 5 sekunder och blås ut luften tills kroppen vill ta ett nytt andetag. Låt händerna vill på dina knän och slappna av. Försök här att slappna av ännu mer i ansiktet, i pannan, i kinderna, i hakan och i tungan. Känn hur axlarna blir alldeles tunga och avslappnade. Andas i normal takt och ge dig själv lite kärlek i några minuter. Tänk att du är bra, att du är stark, att du är frisk, att du mår bra och känner tacksamhet och glädje över just den du är.
6) Kom sakta tillbaka till rummet och öppna ögonen. Sitt avlappnat och bara andas en stund och känn hur avslappnad din kropp är. En jätteskön känsla. Sedan är du redo att starta dagen.
Den här övningen kan du göra hur många gånger som helst på dagen om det skulle behövas. Är du stressad inför något eller väldigt orolig eller har massa ångest är det perfekt att bara sätta sig och andas en stund. Om du vill kan du skriva ut de här raderna och ha med på en liten lapp och ta fram om du inte kommer ihåg hur du ska göra. Den här andningsövningen är verkligen guld värd för mig.
UT OCH HÄMTA LUFT & DAGSLJUS, GLÖM EJ D-VITAMINET
Ett annat bra tips är att se till att hämta luft och vara ute i dagsljus. Den här årstiden är det nästan ett måste. Varje dag bör man vara ute en stund och rikta ansiktet mot solen (om den nu tittar fram).
Idag gick jag ut i tofflorna och bara njöt av att ha solen mot ansiktet. Kände mig riktigt chic i flufftofflorna, haha….
Man kan också passa på att göra lite nytta där ute. Plocka in ved eller varför inte kratta? Det är viktigt med dagsljuset för oss den här otroligt mörka perioden.
Här en hel hög med tillskott, det absolut viktigaste såhär års är D-vitamin. Jag tar 2 varje dag så 100 ug. Innan D-vitaminet var jag ju så låg och deprimerad den här årstiden så mitt absolut bästa tips om du känner dig låg. Vill du kan du alltid kolla upp det först.
Nehej, dags att äta middag, blev en sen middag. Lyckats tagit en alldeles för lång powernap i soffan.
Men hur festligt och härligt! Dags för recept igen mina damer och herrar, jag sprutar ur mig dom nu. Jag är i ett flow där jag har massor med idéer och vill helst göra allt samtidigt. Den här smörgåsrulltårtan blev succé, alla tyckte den var jättegod. Smörgåsrulltårta låter kanske lite konstigt men det är inte konstigt alls visade det sig. Den var ju hur enkel som helst att svänga ihop och hur vacker blev den inte då? Älskar! Saftigt, fräscht och väldans gott. ”Smörgåsrulltårta” sa grabbarna och såg lite halvt skeptiska ut, men gissa om de ändrade uppfattning efteråt? Det var slut på alla tallrikar och mer ville de ha, borde gjort en till.
Om du vill så kan du baka brödet själv, har ett jättegott recept på formbröd HÄR, en glutenfri variant HÄR.
Kika gärna på fler härliga smörgåstårtor nedan (klicka på länkarna så kommer du till receptet.) :
1) Skär bort kanterna på på formbrödet och placera dem på bakplåtspappersklädd plåt. Lägg dem lite omlott. Pressa till hela kakan ordentligt.
2) Fukta brödet med mjölken. Skiva purjon tunt. Strimla skinka och wursten. Hacka spenatbladen. Blanda sedan ihop allt till fyllningen.
3) Bred på fyllningen uppepå brödplattan. Rulla sedan ihop brödrullen från långsidan. Ta gärna hjälp av bakplåtspappret när du rullar ihop den. Rulla den ganska tajt och ställ kallt i en timma.
4) Vispa samman färskost och mjölk. Bred på det på rullen. Toppa sedan med rullad skinka, spenatblad, färskmalen peppar och lite rosépeppar.
Andra goda populära recept (klicka på länkarna nedan för att komma till receptet):
Fått så många frågor om denna kakan så nu är det dags att ni får receptet på den. En ruskigt snabb kaka som dessutom smakar fantastiskt. Gillar du kombon pepparkaka saffran så får du bara inte missa detta.
1) Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret, vispa i saffranet och rör runt tills det lösts upp lite. Vispa samman socker och ägg, du behöver inte vispa det fluffigt, det räcker om du rör runt det några varv.
2) Blanda vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl. Vispa i det i äggsmeten.
3) Häll i smöret också, rör runt till en jämn smet.
4) Lägg i bakplåtspapper i en brödform. Häll i smeten, lägg på pepparkakor.
5) Grädda i ca 10-15 minuter i nedre delen av ugnen. Kakan ska vara torr när du känner med sticka. Pudra med florsocker när du tagit ut den och den svalnat.