Enkla smördegsbakelser

Något som är busenkelt att göra är ju dessa ljuvliga smördegsbakelser. Det går fort och det är enkelt. Dessutom så otroligt gott!

SMÖRDEGSBAKELSER MED JORDGUBBSSYLT

1 smördegsplatta (stor)

Jordgubbssylt

Florsocker

Gör såhär:

1) Rulla ut smördegsplattan. Skär ur fyrkanter. I själva fyrkanterna sedan skär du ur bara hörnen.

2) Klicka i valfri sylt eller marmelad i mitten. Vik sedan in de skurna kanterna mot mitten över sylten och knip ihop så det håller ihop.

3) Skjuts in i ugnen på 200 grader i ca 10-15 min. Pudra med florsocker – klart!

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(Så du inte missar några inlägg)

Kika gärna på dessa recept:

Briesnittar

Fyllda smördegsmuffins

Smördegssnittar mer briefyllning

SMÖRDEGSRULLAR med ostig söt fyllning

13
Kommentera

En tråkig jäkel….

Hej och gokväll! ❤️

Ja men den här dagen blev bara jobb. Inget annat ”content” som vi brukar säga i min bransch. ”Content” betyder innehåll, det är det vi bjuder er på dagligen i våra kanaler. I mina kanaler kan det bli känslan av korv och mellanmjölk allt som oftast.

Med det menar jag att det är ett vanligt liv. Jag lever inget flashigt liv alls. Jag lever ett vanligt Svenssonliv med allt vad det innebär. Handla, laga mat, städa, jobba vid datorn, baka, laga mat, fotografera det jag bakar och lagar, tömma kattlådan, tvätta och vika berg av rentvätt. Rodda med ungar, träningar, läxläsning. En sån vardag är den vardagen jag lever i mest. Ibland får jag gå på fantastiska events men jag tackar också nej till mycket.

Jag är bekväm och lite folkskygg emellanåt, det kanske man inte tror men så är det faktiskt. Ibland orkar jag inte åka iväg och florera runt. Jag uppskattar en middag med vänner istället, eller bara vara hemma med familjen och hänga i soffan. Det är det bästa jag vet! Vad kul man låter….. haha! Nä men jag är bara ärlig, soffan slår det mesta.

Vi kom i alla fall iväg till det där gymmet till slut. Jag var verkligen inte på humör för att träna. Inte ett skit. Men Tony slet verkligen med mig. Orkade en PW på bandet i 30 minuter. Sen gav jag fan i’t!

Hade ingen lust, var inte pepp alls. Ville bara hem till soffan och jobba igen. Haha! Vi har verkligen suttit i varsitt soffhörn och bara jobbat idag. Ingen har sagt något, bara borrat ned skallarna i våra datorer.

Det har passat bra idag med tanke på vädret. Det har varit riktigt busväder idag…. huuuu! Snålblåst, regn och rusk.

Jo men jag lagade jättegod mat till dom andra idag, ja sådan mat som jag själv inte äter. Det gjorde jag, så något annat än att bara sitta vid datorn har jag faktiskt gjort. Jo sen torkade jag golven också för den bruna avfallspåsen läckte som ett såll när jag skulle bära ut den.

Jomen en så kul dag fylld av content har jag haft idag… haha!

Jo, sen ser det ut såhär när jag går på toaletten. Jag får ALDRIG vara ifred. Sitter jag på toa så hoppar hon upp i mitt knä. Hon känns som en svans, där jag är där är hon. Som en skugga följer hon mina steg. Går jag och lägger mig blir jag förvånad om det tar mer än 3 minuter för henne att också komma och lägga sig.

Nu har jag bäddat åt henne nere vid mina fötter. Jag får nackspärr av att hon ligger för nära mig. Vågar inte röra mig på hela natten så jag är stel som en 107 åring när jag vaknar.

Nähe, nu blir det den där soffan igen hörni. Jag växer väl snart fast i den. Hoppas på lite mer content imorgon. Ha en fin kväll! Natti natti. ❤️

Kram Nina

5
11 kommentarer

Apelsinkakor

Hörni!

Häromdagen bakade jag apelsinkakor, men jaaaaa….hur gott? Så fantastiskt gott med smaken av apelsin. Detta recept hittade jag på en finsk sida och så gjorde jag om det lite. I finland smaksätter man ofta med apelsin. Mums, jag som älskar allt med apelsin. Ni kanske minns att jag var galen i Daim apelsin i julas? Hahaha, jag åt det som en besatt. 🙂

Men åter till dessa godsaker. De var superenkla att svänga ihop.

APELSINKAKOR

125 g mjukt smör
2 dl strösocker
1 äggula
1/2 apelsin skalet och saften
3,5 dl vetemjöl

Gör såhär:

1) Vispa smör och socker ordentligt.

2) Ha i äggulan och rivna apelsinskalet. Sikta i vetemjölet och apelsinsaften.

3) Blanda till en fast deg. Mjöla bordet och kavla ut kakdegen, ca 0,5 cm tjock.

4) Ta en rund form av något slag och tryck ut runda kakor. Placera kakorna på en bakplåtpappersklädd plåt.

5) Grädda i 180 grader i ca 15-20 minuter. Ta ut och låt svalna.

44
11 kommentarer

Dåligt

Morning Måndag!

Ja men så var det måndag igen, här hänger man inte riktigt med. Om 2 veckor är det höstlov och vi har inte en blekaste om vad vi ska göra! Vill hitta på något mys i alla fall, drömmen hade varit att åka utomlands men Tony som har nytt jobb från September kan inte åka ifrån. Vi får ta något lite enklare tänker jag. Ska komma på något bra.

Vad ska Du göra på höstlovet?

I morse drog vi väg för att träna. Sånt jäkla busväder var det, regn och rusk som ven runt knuten så vi var ju asduktiga som drog iväg.

Gissa antiklimax när det var stängt! Skapligt irriterande kan jag säga. Varför inte dra ut ett mejl till sina medlemmar om att det är stängt fram till 10 på måndagar nu.

Nä, dåligt Actic, det får ni tummen ned för. Taskigt att bara ändra något utan att säga till. Vi fick helt enkelt lomma hem igen och nu sitter vi här och jobbar istället.

Detta ställe är jag i alla fall uppvuxen på. Jag vet inte hur många gånger jag passerat detta ställe i livet? Några tusen är det nog i alla fall. Mina föräldrar var ju superproffs på bowling när jag var liten så mycket tid tillbringades här då.

Det var tur att jag hade min kompis Lisso med mig, hennes mamma och låtsaspappa var också superproffs på bowling. De här bilderna var det en fotograf för lokaltidningen som tog och gjorde ett reportage av. Ser ni att vi inte har skor på oss? Haha…. vi sprang alltid ute i strumporna.

Tänk, det vill Milo också alltid göra och nu slår det mig att det ju kommer från mig. Haha, ska sluta gorma på honom om att han förstör strumporna. Jag var ju inte bättre själv.

Nähe, jag ska fortsätta jobba här nu! Vi hörs lite senare. Hoppas din måndag startat bra.

Kram Nina

6
4 kommentarer

Krock på cykeln

Hej på er igen!

Nu har jag landat i soffan här hemma igen. Gårdagens resa till Åland har tagit musten ur mig, är så jädra trött idag alltså. Så typiskt mig.

Det blev i alla fall en toppentripp till Åland. Det var väldigt längesen jag var på Åland, knappt så jag minns det ens. Det är ju som att komma till Finland. Alla godsakerna i affärerna och de finska skyltarna.

I Grisslehamn stod vi och väntade på att få gå färjan. Killarna hittade massa nya pokemons. Ja, Milo har börjat med det igen så nu jagas det nya. På översta bilden är det t.o.m så att jag själv ser hur lika vi är jag och Milo.

Alla säger det verkligen! Hur lika vi är. Nästan varje dag får jag höra det. Jag blir så glad varje gång, hur härligt att min minsta avkomma är så lik mig? Jätte ju. ❤️

Vi hann med att äta och kika lite på Tax-free. Båtresan tar 2 timmar så man hinner inte så mycket. Köpte en ny Rituals duschmousse och så hittade jag örhängen från Snö. Fyllde på bubbelstället hemma också. Jag som knappt dricker nu, dock så är vi bjudna på kalas nästa helg. Maskerad – så gissa om jag är taggad? Lär få ta det lugnt, annars lär man somna innan kl 20. Haha…

Vi kom fram till Vikingavallen tidigt på eftermiddagen. Killarna var laddade som tusan, inte varje dag man åker ut och spelar internationellt.

Milo slet som ett litet djur. Så pass att han idag har träningsvärk som tusan.

Tappra morsor (Annika och jag) uppe på läktaren, klädda som om det var 20 minus. Men gissa om det blir kylslaget med lite blåst? Fifan, jag frös ända in i benranglet.

Tony är ingen fryslort, så han kan alltid stå såhär härligt avslappnat när han är ute. Jag står med axlarna uppe vid öronen liksom.

Maria, vår riktiga klippa i laget, hon hade bakat och fixat massa godsaker åt alla barn och vuxna. Blev en mysig fikastund efter matchen.

På vägen tillbaka till båten stannade Vi till på Sittkoffasta gården och fikade. Vi hade lite tid att slå ihjäl.

Sen rulla tillbaka till hamnen och ta färjan hem igen. Vi landade hemma vid 22 tiden igår. Trötta som små gnuer.

Idag startade vi förmiddagen med en promenad. Milo hade en kompis över idag, dom stack iväg med cyklarna. En ung kille hade cyklat rakt ut från en garageuppfart så Milo cyklade in i honom, Milo flög över styret. Framdäcket var helt krokigt snett så det inte gick att cykla vidare. Nya fina cykeln.

Killen som ( runt 17-18 årsålder) cyklade rakt ut sa tydligen åt killarna att dom skulle se sig för. Men va? Om han cyklar ut från en garageuppfart ut på gatuvägen så är det ju han som ska se sig för. Milos kompis hade stått upp för dem båda och sagt att det minsann var HANS fel och ingen annans. Bra och modigt att våga säga ifrån när någon har fel. Jag är mest glad över att det gick så bra som det gick. Han fick bara ont i benet, han hade ju kunnat gjort sig jätteilla. Brutit något eller slagit sönder tänder eller ansikte. Så jag är otroligt tacksam att allt gick fint.

Milo ringde och var rätt uppjagad, mest över nya cykeln just när det jade hänt. Vi som var ute och promenerade fick jogga till där dom stod. Det behöver vi kanske inte gå närmare in på hur det gick. Haha…. åh fifasen! Min rygg är typ av nu.

När killarna kom hem så lagade vi lite lunch. Min craving nu är denna maträtt. Rotfrukter, grönkål och tomater. Så sjukt gott.

Sen var det dags att köra hem kompis och ge oss av mot Fjärdhundra. Tony och Tobbe hade nog ringt varann innan och kollat vilken t-shirt och jeans dom skulle ha på sig idag? Hahaha…. skapligt lika dom är också.

Nä hörni, nu är jag så sjukt trött! Ha en fin kväll.

Kram Nina

3
4 kommentarer

Uppdatering angående SELLERIJUICE efter 6 veckor och tips på mat för en dag

Dags för veckans uppdatering angående sellerijuice och antiinflammatorisk kost. Nu har det gått 6 veckor, kan inte fatta att det redan gått 1,5 månad av ett ”nytt liv”. Så känns det, att äta såhär och dricka min sellerijuice varje morgon är ett nytt liv på något vis. Det detta gjort på bara 6 veckor är tammetusan otroligt.

Så vad har den här kosten och sellerijuicen gjort med mig på veckor?

Jag är mycket bättre i min IBS, om inte nästan helt bra. Känner knappt aldrig av svullen mage eller smärtor i tarmarna längre, då ska ni veta att jag äter ALLT. Även det som står som FODMAP. Allt!

• Har varit allergisk mot äpplen, kan äta dem helt utan symtom nu. Kan även äta avokado, känner av lite kli av det men inte som tidigare. Har inte testat hallon än – dom har jag tidigare varit allergisk mot. Mina allergier är korsallergier på min pollenallergi.

• Jag är bättre i min magkatarr och reflux, så pass bra att jag efter 5 års ätande av omeprazol (VARJE DAG) endast tar en var tredje/ var fjärde dag. Målet är att sluta helt, ska snart bara ta var fjärde/ var femte dag. Om några veckor hoppas jag vara friiiiiii!!!! Trodde aldrig att detta var möjligt, det har varit helt omöjligt då jag fått så mycket reflux och bröstbränna/magsvid av att bara missa en dag tidigare.

• Jag är piggare och klarare i skallen. Känns verkligen som många skriver att en hjärndimma lättat. Är mer alert och pigg på saker.

• Jag sover tungt och bättre, kan somna om som jag alltid haft svårt för. Jag sov ju t.o.m toppenbra fast Tony inte sov hemma som jag skrev om HÄR. Känt av fullmånen nu dock….

• Jag har fin och klar hy.

• Jag har gått ned nästan 10 kilo på 6 veckor. Även om jag ändrat kosten helt så beror detta till stor del på sellerijuicen som sätter igång förbränning och matsmältning.

• Min ångest och oro är så mycket lugnare.

Varför är då sellerijuice så bra?

• Återställer magsyrabalansen vilket ger en mycket mer effektiv matsmältning och ett ökat näringsupptag. (Därav viktnedgång och mindre omeprazol).

• Hjälper till att läka ut allergier (därav bättre tolerans mot produkter jag i vanliga fall inte tål).

• Botar halsbränna, IBS, magkatarr och reflux (känner verkligen hur det läker hela tiden).

• Återställer utmattade binjurar, något många som varit utsatta för långvarig stress drabbas av. (Jag bl a, levde ju med en svår inre stress i många år.)

• Hjälpsam vid ångest och depression (hjälpt min oro massor).

• Förbättrar huden, hjälper mot psoriasis, rosascea, akne och eksem t ex. (Känner att min hy är klarare).

• Stabiliserar blodtrycket och renar kroppen från patogener och toxiner. (Inte kollat blodtryck men vet att jag låg lite åt det högre hållet tidigare.)

• Hämmar virus, bakterier och svampar.

• Förbättrar immunförsvaret och är MYCKET antiinflammatorisk.

Listan kan göras hur lång som helst! Det är så mycket som detta hjälper emot alltså. Tänker att jag tar upp några av de positiva egenskaperna var efter jag skriver om det vecka efter vecka.

Jag tänkte också jag skulle visa dig hur en matdag kan se ut för mig, det är nämligen många som undrat.

Here it goes!

Direkt på morgonen:

Ett stort glas (ca 4,5 dl) nypressad sellerijuice. Vi har en Philips råsaftcentrifug >>den HÄR<< och den är kraftfull och släpper ifrån extra mycket fibrer. Du har inte i något annat i juicen, inget vatten – ingenting. Bara selleristjälkar som du pressar i En juicer eller råsaftcentrifug. Av ett stort ekologiskt knippe får man ut såhär mycket, ett stort glas. Vänta minst 20-30 minuter innan du äter frukost efter att du druckit den.

FRUKOST

BLÅBÄR/BANANSMOOTHIE

3 bananer

2,5 dl frysta blåbär

2 utkörande färska dadlar

Gör såhär:

Släng i allt i en blender, eller så lägger du allt i en bunke och använder du en handmixer (enklare att rengöra). Drick! Denna är otroligt mättande och räcker bra.

MELLIS

(Detta slarvar jag med, men måste bli bättre).

Spara halva smoothien från morgonen och ta den som en mellis. Eller så svänger du ihop en jättegod fruktsallad!

FRUKTSALLAD:

1 mango
1 banan
1/4 honungsmelon
1 apelsin
färsk basilika

Gör såhär:

Skala och tärna all frukt. Strimla basilika över alltihop. Alltså basilikan gör UNDERVERK med en vanlig fruktsallad alltså. Smaken är het underbar.

LUNCH

SALLAD, 1 pers

2 äpplen

0,5 avokado

2 nävar grönkål (skär bort skaftet på varje blad, annars får du tugga sönder)

0,5 granatäpple

0,5 färsk mango

0,5 apelsin (saften)

2 tsk ekologisk honung

Gör såhär:

1) Skala och skär äpplena i mindre bitar. Gröp ur en halv avokado och en halv mango och skär i mindre bitar. Dela granatäpple och knacka sedan ur alla kärnor ur den andra halvan.

2) Pressa över apelsinens saft samt ringla över honung över hela salladen. Ät och njut!

EFTERMIDDAGSMELLIS

Frukt av olika slag. Skär gärna en litet fat med godsakerna eller gör spett av frukt och grönt.

MIDDAG

UGNSBAKAD KYCKLING OCH ROTFRUKTER MED KOKOSDRESSING, 1 pers

1 liten kycklingfilé eller en halv

1 morot

1/2 liten sötpotatis

1 palsternacka

2 potatisar

1/2 röd paprika

1/2 huvud färsk broccoli

En knippe salladslök

Lite olivolja eller kokosolja

Havssalt & peppar

Dressing

1/2 dl kokosmjölk

1/2 pressad citron

lite havssalt

1 tsk ekologisk honung

Gör såhär:

1) Salta och peppra (färsk eller tinad) kycklingfilén, lägg i ugnsfast form och ringla lite lite olivolja på. In i ugnen på 225 grader i ca 20-30 minuter.

2) Skala och dela alla grönsaker, potatisar och rotfrukter i stavar. Broccolin skär du i mindre bitar och salladslöken skivar du upp.

3) Lägg alla rotfrukter, potatisar och grönsaker på en bakplåtpappersklädd plåt. Ringla lite lite olivolja eller kokosolja uppepå. Salta och peppra. In i ugnen i ca 20-30 min. OBS: Salladslöken lägger du in de sista 5-10 minutrarna.

4) Blanda alla ingredienser till dressingen. Häll den sedan över hela rätten när du lagt upp! Såååå gott är detta. Min favorit just nu.

KVÄLLSGOTTA

Frukt eller grönsaker uppdelade lite snyggt på ett fat.

DRYCK UNDER DAGEN

Drick bara vanligt vatten – det eller någon färskpressad juice som du gör i juicepressen.

Jag dricker också lite ört-te eller grönt te med lite honung i.

Ja som du ser så äter jag massor med frukost och grönt varje dag. Jag trodde aldrig man kunde må såhär bra av att äta så mycket sånt men oj vilken skillnad alltså. Hoppas detta kan inspirera någon annan att testa! Om inte annat så ändå börja med sellerijuicen som kommer göra så gott för dig! Den smakade absolut skit i början, jag var kräkfärdig. Men oj som det förändrats nu, nu kan jag tycka att det smakar fräscht! Berätta gärna om du testat sellerijuice! Vore kul att höra var du tycker och upplever.

Kram Nina

PS: Följ mig gärna på min Facebooksida och Bloglovin så du inte missar några inlägg.

13
24 kommentarer

10 recept perfekta för matlådan

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bagaren och kocken

Matlådan är verkligen underskattad. Dels så är det ett billigt knep att göra mycket av en maträtt och sedan ha mat för flera dagar. Sedan blir ju nästan all mat godare när smakerna fått dra in sig ordentligt.

Här ska du få 10 recept som är perfekta att göra mycket av och stjälpa upp i härliga matlådor.

>>Frozzypack<<, lätta att organisera och miljövänligt material. Dessutom har dom kylning i locket!

Fräscha >>matlådor i glas<<som kan tas direkt från frys till micron.

Tips på bra matlådor:

1) Kyckling & bacongratäng

2) Fläskfilé i krämig thaisås

3) Linsgryta

4) Chili con carne

5) Tacokorv i ugn

6) Lasagne med ostsås

7) Ninas kycklingfärssås

8) Krämig laxpasta

9) Krämig korvlåda

10) Gratinerad tjockkorv

Följ mig gärna på min Facebooksida och Bloglovin så du inte missar några inlägg.

43
Kommentera

Stärk immunförsvaret

Vill du hålla dig frisk i förkylnings och virustider? Det bästa är att tvätta händerna med tvål och vatten ofta, men exponeras du för olika baciller och virus så kan det vara bra att ha ett bra immunförsvar också!

De goda nyheterna är ju att du inte alltid blir sjuk även om du exponeras för baciller och virus, har du ett bra immunförsvar så kan kroppen själv skydda sig emot det och dina chanser för att hålla dig frisk ökar. Tre generella saker som stärker kroppens motståndskraft är bra sömn, regelbunden motion och minimalt med stress.

Vad man äter kan också ha en stor inverkan. Här ska jag tipsa dig om olika livsmedel som hjälper till att bygga motståndskraft.

FRUKT

Frukter och då främst citrusfrukter motverkar virusinfektioner, faktiskt t.o.m efter du redan insjuknat. Så fram med juicepressen och drick färskpressade juicer och ät så mycket frukt du orkar. Här tipsar jag om 3 olika juicer som är bra för dig:

3 juicer som är bra för dig

VITLÖK

En klassiker i förkylningssammanhang är vitlöken. En studie som presenterades i Clinical Nutrition har visat att personer som äter vitlök får färre förkylningssymtom. En riktig antioxidantbomb med andra ord!

GRÖNKÅL

Den näringproppade grönkålen har visat sig stärka immunförsvaret, inte bara mot bakterieinfektion utan även mot virus. Den innehåller dessutom massor av järn. Några tips på recept med grönkål:

Ugnspannaka med grönkål

Smördegspiroger med grönkål och parmesan

Äppelsallad med grönkål

HONUNG

Då pratar man allra främst om den honungen du köper direkt hos en biodlare. Honung läker sår, lindrar förkylningssymtom och tar kål på bakterier. Innehåller nyttiga mjölksyrabakterier som är bakteriedödande. Det skapar även ämnen som triggar vårt immunförsvar.

KANEL

Kanel motverkar infektioner. En studie i Touro College i New York visar att kryddan ger en antiviral effekt som deaktiverar virus som angripit kroppen. Forskarna menar att 1-2 msk per dag kan förebygga eller eliminera virusinfektioner. Kryddan kan därmed hjälpa mot influensa, förkylningar och t.o.m herpes.

INGEFÄRA

Innehåller höga halter av antioxidanter som ökar kroppens immunförsvar. Genom att äta ingefära varje dag bygger du upp kroppens immunförsvar som gör det lättare för dig att hålla dig frisk. Testa gärna min höjdare till immunförsvarsuppbyggare, ingefärashot:

Ingefärashot

5
Kommentera

Pinsamt som satan

Godmorgon på er!

Här är vi uppe i ottan förstår ni. Vi sitter i bilen sen en timma tillbaka. Milo har fotbollsmatch på Åland så vi ska åka dit och heja på honom. Så nu åker vi mot Grisslehamn och ska ta båten över med bilarna, sen mot Vikingavallen och möta Jomala som laget heter. På finska heter Gud Jumala så det var riktigt nära….

Kisspaus någonstans i Uppsala.

Igår var jag på Mall och jobbade lite igen. Satt utanför Espresso House i de sköna fåtöljerna och knapprade på datorn. Fick ta en ”smygselfie”. Jäkla pinsamt det där kan vara alltså. Haha…. När någon ser så känner man sig ju fånigast i norra Europa. Jag brukar le lite ursäktande, men egentligen borde jag bara låtsas som det regnar men jag kommer fasen inte ifrån det pinsamma med det hela.

En gång stod jag på en plats dår jag absolut inte trodde att någon såg mig. Då kunde jag liksom sväva ut med selfiefotograferandet. Tog från olika vinklar, burrade till håret, kastade med det lite och så gick jag lös med kanske 10 bilder. Då fick jag plötsligt se en kille stå i ett fönster och titta på mig. Han log lite, men jag höll tammefasen på att skrumpna ihop av skam. Haha, snacka om att jag sprang därifrån.

Nu ska jag slumra in lite här bredvid Tony. Varit vaken sen 03, det var tydligen fullmåne inatt. Jag och den går sällan ihop så bra nattetid.

Vi hörs snart igen!

Kram Nina

1
15 kommentarer

Kanelbulle i mugg på ett par minuter

Hörni!

Måste bara snabbt in och bjuda dig på denna ljuvliga härlighet. Är du en ”kanelbulloman” så kommer detta tips vara väldans välkommet!

Vad sägs om att äta god och smaskig kanelbulle på några ynka minuter? Jopp, fullt möjligt med denna lilla muggkaka som är en ljuvlighet må du tro!

KANELBULLE I MUGG

1,5 dl vetemjöl

0,75 tsk bakpulver

nypa salt

2 msk strösocker

0,5 tsk nymalen kardemumma

50 g rumsvarmt smör

2 msk mjölk

Fyllning:

3 msk rumsvarmt smör

2 msk strösocker

1 tsk kanel

Gör såhär:

1) Blanda mjöl, bakpulver, salt, kardemumma och strösocker i en bunke.

2) Tillsätt smör och mjölk. Knåda den tills du har som en smidigare deg. Den ska vara mjuk och följsam med inte superkladdig. Blir den för kladdig har du i lite mer mjöl, men var lite försiktig. Annars är risken att den blir för torr.

3) Pressa ut degen till en lång rensas tänk dig att den blir kanske 6 cm hög och ca 0,5 cm tjock.

4) Ha på smör, kanel och socker på. Rulla sedan ihop den till en stor kanelbulle.

5) Smörj en stor tekopp och lägg kanelbullen där i. Jag smälte lite mer smör och så hällde jag det mitt i kanelbullen, detta är valfritt. Pensla med ägg och ha på pärlsocker.

6) Låt gå i mikron på full effekt i va 90 sekunder. Alla mikrougnar är olika så håll koll på den. Den ska vara lite härligt kladdig i mitten.

200
6 kommentarer