Prosciuttokorgar

Halloj Onsdag!

Här vaknar vi upp till riktigt busväder, plusgrader slask grå himmel och snöblandat regn ramlar ned från himlen. Inte ett väder man direkt blir så uppåt av skulle jag säga. Men något att bli uppåt av skulle vara att festa till det med en förrätt till kvällens middag kanske? Om inte annat så kan det vara härligt att sätta lite ljus på den här dagen, festa till denna Lill-Lördag lite extra. Duka lite fint, tända ljus, duka med vinglas. Fira att det är löning imorgon kanske. ☺️ Ja men det kanske kan sätta lite guldkant på denna annars väldigt gråa onsdag.

Tips på förrätt

Dessa prosciuttokorgar blev verkligen hur goda som helst. Enkelt fixat, bara att man måste vara lite försiktig när man pillar loss dem från muffinsformen. Ett tips är att lägga på bakplåtspapper innan man lägger prosciutton uppepå.

Kolla in dessa goda pizzabullar med salami & västerbottensost (<klicka för recept)

Dessa prosciuttokorgar blir sådär frasiga i kanterna, och fyllningen till passar så himla bra till det salta. Man äter dom som ”finger food” tänker jag, såklart kan man använda bestick också men man tar dem i typ två tuggor. Frågar man mannen så var det riktigt riktigt gott, han tog 3 på en gång, haha!

Tips på riktigt gott – FUSKLANGOS (<klicka för recept)


Prosciuttokorgar, 10 st

10 skivor prosciutto

100 g brieost skuren i mindre bitar

200 g Philadelphiaost gräslök

3 stjälkar hackad salladslök

1 msk honung

salt & peppar

Gör såhär:


1) Ta en muffinsform och vänd den upp och ned. Klipp ut fyrkanter eller rundlar av bakplåtspapper och sätt på varje muffinsutbuktning. Ta en skiva prosciutto och lägg på varje muffinsform. Du kan behöva skära/klippa av dem lite så de inte blir för långa. Sätt ugnen på 200 grader, ställ i ugnen i ca 8 minuter.

2) Ta ut och låt svalna en stund, pilla sedan loss korgarna, ställ på ett fat.

3) Blanda alla ingredienser till fyllningen. Fyll varje korg med fyllningen och toppa med lite salladslök. Servera.

Gillar du receptet blir jag jätteglad om du klickar i tummen längst ned till vänster under inlägget.

Om du inte har prosciutto hemma så funkar detta även bra med vanlig skinka, dock blir slutresultatet bäst med just lufttorkad skinka.

Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.

Fler härliga tips på olika recept:


• Över 120 goda recept på mjuka kakor 

• Mina 10 populäraste kycklingrecept 

• 15 billiga & goda rätter

• 10 perfekta rätter för matlådan 

• Över 100 goda brödrecept 

• 8 underbara korvrätter 

• 10 enkla & extra goda vardagsrätter 

• 8 maträtter under 15 minuter 

• 20 lättlagade rätter under 30 min

• 38 goda grytor

Ha en fin onsdag nu! Vi hörs sen igen.

Kram Nina

186
4 kommentarer

Dumle och Noblessekakor

Kärlek vid första tuggan. Dumle och Noblessekakor kan vara bland det godaste i kakväg hörni. Har väl aldrig varit med om maken, det är som en bit av himlen ramlat ned på ett kakfat. Spröda, smöriga, chokladiga sådär så de bara smälter i munnen. Dumle och Noblesse i kombination är dessutom succé! Finns det en enda kaka du ska baka. Ja baka då för tusan gubbar dessa Dumle och Noblessekakor säger jag!


Vet du, snålvattnet rinner i min mun nu när jag tittar på bilden här ovan. Jag vet exakt hur gott den smakar. Succé som sagt. Jag tänker att du också kan variera själva chokladen inuti kakan. Varför inte en vanlig hederlig bit mjölkchoklad, eller varför inte en Riesen för en mörkare chokladkola.

Missa inte: 10 MINUTERS HAVREKAKOR PÅ 4 INGREDIENSER

När du tar ut dessa ur ugnen så ska du omedelbart lägga på Noblessekakorna så de får smälta över kakan. Då fastnar de också ordentligt. Jag tycker dom blir så vackra också de här kakorna.

Kolla också: SEGMJUKA CHOCOLATE CHIP COOKIES


DUMLEKAKOR, ca 12-14 st

Fler smarriga kakor du inte får missa: VANILJHJÄRTESNITTARTESKEDSKAKORKANELHAVREKAKOR

250 g äkta smör

1 dl strösocker

5 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver 

2 tsk vaniljsocker 

1 nypa salt

6-8 dumlekolor 

12-14 st noblesseplattor

Gör såhär: 

1) Smält smöret nästan helt. Kan gärna vara kvar lite smörbitar. Häll det i en köksmaskin eller bunke.

2) Häll i sockret. Kör det i köksmaskinen så det blandas ordentligt. Du kan också vispa ihop det med elvisp.

3) Häll i mjöl i smörsmeten och vispa runt tills du har en ganska så tjock kakdeg. Ha i bakpulver, vaniljsocker och salt. Kakdegen ska vara följsam och mjuk så pass-upp så du inte har i för mycket mjöl. Mjölmängden kan nämligen vara så olika beroende på om du har färskt mjöl och vilken kvalitet det är på det. Häll inte i allt på en gång är mitt tips.

4) Forma 12-14 bollar av kakdegen och placera dom i formar i en muffinsplåt. Tryck hål i mitten med ett runt skaft. Dela dumlekolorna i två och tryck i en halva i varje. Du kan också ha dom hela och trycka i dem så men då behövs fler kolor.

5) Grädda på 200 grader i ca 12-15 min. De ska precis börja då lite lite färg. Ta ut och lägg genast på noblessekakor på varje så de får smälta ned fint över kakorna.

Gillar du receptet blir jag jätteglad om du klickar i den lille tummen längst ned till vänster under inlägget.

Fler kakor att inspireras av:


BULLKAKOR

KOLASNITTAR MED KÄRLEKSMUMSGLASYR

KLADDKAKEKAKOR MED NUTELLA

JORDGUBBSGROTTOR

Hoppas att du bakar dessa Dumle och Noblessekakor. Kan nästan lova att det kommer smaka finfint, brukar göra succé på fikabordet. Sånt är ju alltid extra kul! Så tips tips!

Fler goda recept här på sidan:

20 SUPERGODA KAKOR

ÖVER 100 MJUKA KAKOR

EFTERRÄTTER I GLAS

10 POPULÄRASTE RECEPTEN I VECKAN

GODA TILLTUGG

Finns flera tusen recept här på sidan på både mat & bak, så klicka gärna runt lite och kika bland dem. Hoppas du ska hitta massor med härlig inspiration.


Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.

Kram Nina

7
Kommentera
Innehåller annonslänkar

Smörgåsgrillsmacka & morgonmys

Halloj i stugan!


Apropå stuga, här i vår ”stuga” är morgnarna väldigt mörka fortfarande. Brukar tända upp ordentligt med ljus för att få in lite mys innan familjen vaknar och går upp. Saken blir inte sämre mysig av den mjukaste mattan (<klicka för mattan) jag någonsin varit med om, det är som att borra in tårna i en björnpäls känns det som, skönaste matta vi haft. REA på den nu, finns i mindre storlek (<klicka för den mindre mattan) också och naturvit färg också.


Smörgåsgrill (<klicka för smörgåsgrill)

Ett annat tips för mysiga morgnar är denna smörgåsgrill som vi använder nästan dagligen. En i familjen älskar dessa varma smörgåsar. De är busenkla att göra, snabbt går det också och så himla goda, du måste verkligen testa!


Smörgåsgrillsmacka

2 formbröd av valfri sort

smör

4 skivor kalkonpålägg

1/2 tsk dijonsenap

1 tsk rinnande honung

4 skivor ost

salt & peppar

Gör såhär:

1) Bred på smör varje bröd. Ha på kalkonskivorna, 2 på varje.

2) Bred på dijon på ett av bröden med kalkon på. Ringla över honungen. Toppa med 2 skivor ost på varje. Salt & peppra. Sätt ihop bröden med varandra.

3) Lägg i smörgåsgrillen och kör tills det får en fin färg. Brukar bara ta ett par minuter.

Tips: Detta går fint att göra i airfryer också. 180 grader i ca 5-8 min eller tills brödet fått fin färg

Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.

Tips på andra goda varma mackor:


Varma Dagobertmackan

Varm smörgås med Avokadoröra

Lyxiga varma mackan

Ha nu en fortsatt trevlig dag så hörs vi sen. Berätta gärna om du testar någon av de varma mackorna!

Kram Nina

29
Kommentera

Veckomatsedel v 4

Dags för veckans matsedel

Godmorgon Måndag. Denna första dagen på denna Löneveckan, ja jag tänker att det säkerligen är många som längtar efter lönen denna sista arma lite slitiga ”fattiga” vecka efter julen & nyåret. Det sägs ju att helgen som var klassas som årets fattigaste helg. Nåväl, jag ska i alla fall bjuda dig på en veckomatsedel för denna sista ”fattiga” vecka. Tänker att det ska vara någorlunda billig och väldigt god mat. Det låter väl som en bra idé! Här kommer veckomatsedel för vecka 4.

Här hittar du alla VECKOMATSEDLAR (<klicka)

MÅNDAG

Indisk Halloumigryta – Smarrig gryta med mycket smak. Enkel att fixa och något som hela familjen gillar. Servera med ris eller är det med ett gott bröd. Tänk dig pitabröd (<klicka för recept) eller nåt sånt smarrigt.

TISDAG

Ost & Skinkpaj – Supergod paj som är lätt att laga och smakar så gott till en god sallad och en dressing. Kika gärna på sallader till HÄR, och en god dressing/sås kan jag tipsa om är min vitlökssås, den hittar du HÄR.

ONSDAG

Krämig Kyckling & Baconpasta – En riktigt god ”go to” pastarätt som jag svänger ihop rätt ofta här hemma. En riktigt omtyckt pasta som är perfekt att ha i matlådan också.

TORSDAG

Krämig linssoppa med kokosgrädde – En härlig värmande soppa som är supergott att äta med ett gott bröd till. Ett hett tips på gott & raketsnabbt bröd att baka till är Blixttekakor (<klicka för recept) klara på nolltid och så gott med smör och ost på och sedan avnjuta soppan med det. Muuuums!

FREDAG

Herrgårdskassler – En riktigt god helgrätt som inte alls blir så dyr. Smakar himmelskt gott med den där såsen och det herrgårdskasslern gratineras i. Riktigt riktigt gott detta. Kanske avnjuta med en härlig liten förrätt och efterrätt också, tipsar om VÅFFELSNITTAR (<klicka för recept) till förrätt och BANANKAKEPAJ (<klicka för recept) till efterrätt.

VECKANS GOTTA

Kärleksmumskaka – En riktigt härlig mjuk kaka med godaste glasyren uppepå. Servera den gärna lite varmt med en klick glass till, också väldigt god att bara äta den som den är.

Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.

Inspireras av mer recept:

• 10 enkla & extra goda vardagsrätter 

• 8 maträtter under 15 minuter 

• 20 lättlagade rätter under 30 min

• 38 goda grytor

Ha nu en fin Måndag och start på veckan. Känns det motigt med januari så kom ihåg att det inte är många dagar kvar på denna första månad på året. Sedan är det bara korta februari kvar och sen börjar mars, då när ljuset kommer tillbaka på allvar och man kan börja känna våren i luften. Pepp!

Kram Nina

20
Kommentera

Fantastiskt god Fläskytterfilé med lingonsås

Godmorgon sköna Söndag

Idag är det mulet här hos oss, en perfekt dag att baka eller laga mat kanske. Jag tänkte ge dig ett tips på en maträtt jag lagade igår. Ugnsbakad fläskytterfilé med världens godaste lingonsås. Den här rätten sköter sig själv i ugnen så du behöver inte göra så mycket, perfekt för en skön söndag. Ugnsbakad fläskytterfilé med lingonsås var så enkel att göra, så alla klarar av det. Vill du ha en riktigt god Söndagsrätt så kan jag varmt rekommendera denna fläskytterfilé med lingonsås.


Lingonsåsen smakade såååå gott! Så krämig och len och passade som handsken till fläskytterfilén. Jag kokade ris till den här rätten, skulle säga att det skulle passa lika bra med någon potatisrätt till också. Hämta gärna inspiration från mina potatisrätter (<klicka för recept) här på sidan. Potatis går det att göra mycket gott med!

Missa inte: Mina 20 godaste kötträtter (<klicka för recept).


Efter att maten var klar i ugnen så strödde jag på några färska lingon som jag tinade från frysen, hade även på lite hackad timjan som jag hade i frysen också.

Populäraste recept på hela sidan: 40 populäraste recepten på sidan (<klicka för alla recept)


I såsen är det lingonsylt så det blir även en perfekt sötma i såsen, sedan blir det så gott med de syrliga lingonen när man serverar rätten. Grönsaker som jag serverar till är en grönsallad med rödlök, fetaost, gurka och sugarsnaps. Blir så gott till!

Andra goda rätter med fläskytterfilé:


Fläskytterfilé med magisk balsamsås

Helstekt fläskytterfilé med himmelskt god sås

Fläskytterfilé i sockerkaksform

Fläskytterfilé med lingonsås, 4 p

Fläskfilé är också väldigt gott, kolla in dessa recept: Fläskfilégratäng // Fläskfile & Baconlåda // Min godaste fläskfilégryta

500 g fläskytterfilé

3 dl grädde

2 dl creme fraiche

1 1/2 dl lingonsylt

2 msk kalvfond

1 msk oxfond

1 msk mörk balsamvinäger

salt & svartpeppar

1 msk majsredning + 2 msk grädde

Lingon till servering

hackad timjan till servering

Gör såhär:


1) Sätt ugnen på 200 grader. Putsa fläskytterfilén och skär den i ca 1 1/2 cm tjocka skivor. Lägg dem tätt (dock inte på varandra) i en ugnsform. Salta & peppra.


2) Blanda en ”sås” av grädde, creme fraiche, kalvfond, oxfond, balsamvinäger, lingonsylt, salt & peppar. Häll allt över köttet.

3) Ställ i mitten av ugnen, låt stå i 45 minuter. Ta ut och blanda majsredning och grädde så alla klumpar försvinner, häll i det i såsen med köttet och blanda runt tills det börjar bli lite mer krämigt än rinnigt.

4) Ha på lingon & timjan eller någon annan ört du gillar. Servera!

Gillar du receptet blir jag jätteglad om du klickar i tummen upp till vänster under inlägget.

Den här formen är fin att ställa fram på matbordet med färgerna från lingonen tycker jag. Ser gott och vackert ut. En riktig höjdarrätt om du frågar mig!

Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration.

Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.

Inspireras av fler goda recept:


Över 120 goda recept på mjuka kakor

Mina 10 populäraste kycklingrecept

15 billiga & goda rätter

10 perfekta rätter för matlådan

Över 100 goda brödrecept

8 underbara korvrätter

10 enkla & extra goda vardagsrätter

8 maträtter under 15 minuter

20 lättlagade rätter under 30 min

38 goda grytor

Tack för all uppskattning jag får ifrån dig, det betyder mycket för mig. Önskar dig en fin dag så hörs vi sen igen. Njut av denna sköna Söndag. Det ska verkligen jag försöka göra!

Kram Nina

100
4 kommentarer
Innehåller annonslänkar

Mellis & Modetips


Något jag snöat in på nu är dessa knäckemackor. Det är glutenfria Linfrö knäckemackor från Semper, tips tips om du vill ha riktigt gott knäckebröd som är glutenfritt. De passar perfekt som frukost eller varför inte mellanmål. Här ser ni ett av mina mellanmål. 2 knäckemackor med kalkonskivor, gurka och tomat med örtsalt uppepå som pålägg. Sedan skär jag alltid upp massor med frukt. På detta fat var det äpple, clementin och apelsin. Det fatet kan man alltid gå och nibbla på under dagen även om man inte orkar äta allt på en gång. Ett tips när du skär upp äpplen, pressa lite citron över dom så blir dom inte bruna på hela dagen även om de står framme. Ett annat tips är hur du ska hitta de godaste apelsinerna? Jo, titta efter navlar på dem. I ena änden sitter det något som liknar en navel. Just nu heter dem även navel såg jag på ICA. De är de sötaste och saftigaste apelsinerna som finns. Perfekta att pressa också.

Vill du ha fler tips på mellanmål (<klicka för recept)


Dagens Erbjudandetips!


Bubbleroom har ett supererbjudande bara nu i helgen! 30% extra rabatt på all rea med koden: WKND30. Passa på att fynda, jag plockade ihop några fynd som jag tyckte var fina.

snyggaste kimonon // stretchiga kostymbyxor // ursnygg jacka // stickad mössa


snygg beige blus // svarta byxor med guldknappar // kappa // stövlett

stickad tröja // stretch jeans // coola boots // jacka

Nu ska jag laga mat! Vi hörs sen igen! ❤️

Kram Nina

16
Kommentera

Lyxig hummersoppa

Godmorgon Lördag

Det är Lördag, här har vi varit uppe med tuppen. En son som satsar hårt på fotboll skulle upp och ha fysträning, där är kanske en av anledningarna till varför en annan ”bara” spelade i division 1 i innebandy. Upp i ottan på Lördagar för att träna stenhårt har kanske aldrig varit riktigt min grej även om vi drog på matcher osv. 😅 Nåväl, nu ska vi prata hummersoppa. Alltså denna hummersoppa var så god så ögonfransarna flaxade självmant. Så len, så krämig, så perfekt. Jag tänker att man äter den antingen som en förrätt, men med ett gott matigt bröd till passar det även fint som huvudrätt. Du måste testa den här soppan för bevaremigväl så god denna hummersoppa smakade! Vi blev bjudna på detta på nyår och receptet är från Allt om mat men receptet är lite ändrat.

Massor med goda soppor (<klicka för fler recept).


Lyxig Hummersoppa, 4 p

Missa inte dessa soppor: min supergoda krämiga Tomatsoppa // Tacosoppa med kyckling // Potatis & palsternackssoppa med knaperstekt bacon

2 humrar (frysta & tinade ca 350 g)

2 schalottenlökar

1 morot

50 g rotselleri

1 liten fänkål

2 msk smör

2 msk konjak (hoppa över om du inte har)

2 msk tomatpure

7 dl vatten + 0,5 dl vatten

2 dl torrt vitt vin

2 dl vispgrädde

1,5 msk majsstärkelse

0,5 tsk salt

Tillbehör:

1 dl vispgrädde

2 msk gräslök

Gör såhär:

1) Klyv humrarna och ta ut köttet. Plocka bort gälarna och den skalliknande magsäcken som sitter vid huvudet. Ta bort tarmen som sitter längs stjärten. Skär sedan hummerköttet i mindre bitar och förvara i kylen. 

2) Skala och skär lök, morot och ­selleri i bitar. Halvera och skiva sedan fänkålen. Bryn hummerskalen i smör i en gryta i ca 5 min.

3) Tillsätt konjak (om du har det), tomatpuré, lök, morot, selleri och fänkål och stek i ytterligare ca 5 min. Rör om då och då. Häll på 7 dl vatten och vin så att det precis täcker skalen. Koka upp och ta bort skummet som bildas på ytan med en hålslev. Låt sjuda under lock i ca 45 min. 

4) Sila ner buljongen i en kastrull genom en finmaskig sil. Skaka silen så att all buljong tas tillvara. 

5) Koka upp buljongen och koka ihop den utan lock tills det återstår ca 6 dl. Tillsätt grädde. Koka upp, passa noga så att det inte kokar över. Sjud soppan i ytterligare ca 15 min.

6) Rör ut majsstärkelsen i 1/2 dl vatten. Häll redningen i soppan och låt koka upp. Krydda med salt. Häll soppan i varma skålar eller tallrikar och toppa med lättvispad grädde, hummerkött och gräslök. Mal över peppar och servera.

Serveringstips: Vitlöksflatbread

Gillar du receptet blir jag alltid så glad om du klickar i tummen upp längst ned till vänster under inlägget.

Testa att laga denna soppan! Det är så värt att koka egen fond av skalen ska jag säga, har ätit med både hummerfond på burk och äkta vara och äkta vara slår alltid upplevelsen med hästlängder. Så mumsigt och gott. Ett tips är också, som jag också skrev i receptet, att köpa fryst hummer. Mycket billigare än färsk.

Nedan får du några smakprov på vad för recept du kan hitta här på sidan, klicka på länkarna för fler recept på varje:

GRATÄNGER
SMÅKAKOR
KÖTTRÄTTER
MINA 40 POPULÄRASTE RECEPT PÅ SIDAN
MJUKA KAKOR 

För att hitta alla kategorier klicka HÄR

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i tummen till vänster under inlägget.

Hur kan du följa mig?

FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Instagram med bilder, reels & storys HÄR
Tiktok med videos HÄR

Kram Nina

8
1 kommentar

Fredagspepp & Oxfilé Provencale

Innehåller annonslänkar för Cellbes

Godmorgon Fredag!

Ja även denna veckan har nått sitt slut. Jag tänkte kicka igång denna Fredag med att bjuda dig på ett riktigt härligt helgrecept. Detta är recept på maten vi åt på Nyårsafton. Du kommer också i detta inlägg få lite tips på REA-kläder och en massa Fredagspepp! Kika i slutet av inlägget. Ja, vi var ju bortbjudna på Nyårsafton och åt så galet gott kött som jag tiggde åt mig receptet på och tänkte att ni också kunde få det. (Originalreceptet är från ICA – men det är omgjort till en viss del). Kanske är det inte helt rätt tid i månaden att bjuda på recept på ett så dyrt kött som Oxfile är, men jag tänker att du kan spara receptet till ett annat tillfälle, det kan också vara så att du kanske var smart nog och köpte Oxfile på REA efter nyår (brukar alltid finnas) eller så byter du helt sonika ut köttet i denna Oxfilé Provencale. Lite billigare kött att ersätta Oxfile med är Rostas eller ryggbiff t ex. Mört och gott kött får du också av hel fläskkotlett, fläskfile eller fläskytterfilé.

Oxfilé Provencale , 4 p

Missa inte mina 20 populäraste kötträtter (<klicka) på min sida.

600 g Oxfile (gärna mittendelen)

Salt & svartpeppar

smör till stekning

Vitlökssmör:

1 stor vitlöksklyfta

1 kruka persilja

100 g rumstempererat smör

1/2 tsk worcestershiresås

Råstekt Potatis

900g potatis, gärna Amadine (brukar säljas i påsar på ICA)

2 vitlöksklyftor

2 msk smör

2 msk olja

Tillbehör:

150 g grön sparris

4 tomater

Gör såhär:

1) För nötkött: Sätt ugnen på 125 grader. För griskött: Sätt ugnen på 175 grader.

2) Krydda köttet runtom, bryn sedan runtom i rejält med smör, lägg sedan i ugnssäker form. In i mitten av ugnen tills köttet (nötköt) nått en innertemp på ca 60 grader. Detta kött är mediumstekt. För fläskköttet gäller minst 70 grader. När köttet är klart i ugnen så ta ut det, linda in det i fuktat bakplåtspapper och låt vila.

3) Höj ugnstempen till 225 grader.

4) Vitlökssmör: Skala och riv vitlöken. Hacka 2/3 av persiljan. Blanda vitlök, persilja, smör och worcestershiresås. Krydda sedan med salt och peppar.

5) Råstekt potatis: Skala och skiva potatisen i ca 1/2 cm tjocka skivor. Lägg potatisskivorna i en bunke. Skölj sedan potatisskivorna i rinnande vatten i ca 5 minuter, rör om då och då så att stärkelsen sköljs bort. Häll potatisen i ett durkslag och låt den rinna av ordentligt. Häll sedan upp potatisskivorna på en ren kökshanduk och låt dem bli torra. Badda dem gärna lite med hushållspapper.

6) Skala och riv vitlöken. Stek potatisskivorna i smör och olja i omgångar tills de får fin färg och är mjuka. Krydda med salt och peppar. Vänd ner vitlöken sista minuten så att den inte bränns. Lägg potatisskivorna på ett stort serveringsfat av något slag.

7) Koka sparrisen i rikligt med saltat vatten i ca 3-5 min beroende på sparrisens storlek. Skär upp tomaterna i klyftor.

8) Skiva upp köttet i ca 1 cm breda skivor. Lägg köttet på potatisen. Fördela ut vitlökssmöret uppepå. Lägg sparris och tomater runt om. Ställ in i ugnen i ca 3 minuter tills allt smör smält.

Gillar du receptet blir jag alltid lika glad om Du klickar i tummen till vänster under inlägget.

Tips på såser till om du vill ha det:

Falsk bearnaisesås (godare än vanlig) // Tzatziki // Vitlökssås // Rödvinssås

Dags för tips på fynd:

Den här mönstrade blusen med smock (<klicka för blusen) 50% rabatt just nu, denna var verkligen så skön på. Älskade mönstret och smocken gjorde den extra fin. Lite vidare ärmar med litet smock längst ned på ärmen. Denna kommer bli en favorit.

Ja men äntligen ett par coatade fejskinnbrallor REA (<klicka för byxan) som är lika sköna på som tights. Det ÄR tights, resår i midjan och massor med stretch. Dessa kommer jag använda massor. De är bootcut och lite sådär ”kortare” i benen i modellen. Så användbara till mycket, snygga både till vardag och till fest. Snyggt till både en grövre känga och till en stövlett.

Lite Fredagspepp:

Sätt på lite bra musik! Den här FREDAGSPEPPSLISTAN (<klicka för listan) är superbra just när man kommer hem och vill börja preppa för helgen. Kanske ställa härliga färska blommor i en vas, plocka undan lite, kanske städa, börja förbereda maten, kanske en Fredagsdrink.

.

En härlig bukett som sagt, finns inget som ger en sån otroligt härlig känsla inför helgen som en färsk bukett blommor. Minst lika härligt med den billigaste buketten från ICA som en fin bautastor från blomaffären.

Lite småplock och tilltugg kan vara hur härligt som helst att förbereda till ett gott glas på Fredagen. HÄR (<klicka) hittar du ett inlägg med massor av goda tips. Bl a dessa mozzarellarosor och goda små pajer.

Hoppas du känner dig lite peppad inför helgen! Önskar dig en riktigt fin Fredag så hörs vi snart igen.

Hur kan du följa mig?

FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Instagram med bilder, reels & storys HÄR
Tiktok med videos HÄR

Kram Nina

28
Kommentera
Innehåller annonslänkar

Torsdagstipsen

Godmorgon!

Det är Torsdag och vi brummar på mot helg! Senare idag ska jag åka med ett lass flyttkartonger till Mellan som håller på och flyttar. Flyttkartonger är verkligen något som har en sådär 48 liv, de får flytta många familjer under en livstid. Eller så fastnar de fyllda i ett förråd eller garage nånstans. Våra har flyttat mycket, och håller kanske för någon flytt till innan de har gjort sitt.

Jag tänkte starta denna dag med att ge dig några Torsdagstips som du kanske vill ha med dig in i helgen!

1) VÄSSA SAXEN – Ja, det allra smidigaste sättet att vässa alla saxar där hemma är att dra loss ett ark aluminiumfolie, vika det dubbelt och sedan klippa en massa i det. På så sätt vässar du saxarna!

2) LAGA GOD MAT I HELGEN! Denna FLÄSKFILÉGRATÄNG (<klicka för recept) är en riktig höjdare. Den såsen med paprika och massa gott i som man häller över den stekta fläskfilén är magisk. Sen strö på ost och gratinera i ugnen. Så himla gott. Du kan också byta ut fläskfilén mot t ex fläskytterfilé eller varför inte kycklingfiléer.

Vill du ha fler härliga rätter att inspireras av:


Fläskytterfilé i sockerkaksform

Krämig Mango Chutney Kyckling

Snabb Räk & Fetostpizza (himmelskt god)

Tacopastagratäng

3) NJUT AV EN GOD KOPP TE – Jag älskar te och såhär års dricker jag massor! Mitt favvo-te är Pukka:s. Ni vet ju också min dunderkur:s te när jag är på väg att bli förkyld eller är förkyld, så bra är den. Kika HÄR på recept på min dunderkur mot förkylning. Tänkte tipsa dig om att NordicNest nu har en mellandagsrea som fortfarande pågår. Där kan du t ex fynda dessa härliga tekoppar (<klicka för kopparna), dricker kaffe ur dem också, stora härliga koppar som finns i flera fina färger. Tekannan (<klicka för kannan) är så fin, älskar det lilla trähandtaget till den. Finns i flera fina färger också. Är ute efter en sån liten hatt till tekannan nu så man håller te:t riktigt varmt länge.

4) RENSA INFÖR VÅREN – Orkar du göra allt på en vecka så kör, gör du inte så kan man ta en dag en vecka, sedan tar man en av dagarna nästa vecka. På 6 veckor har man då rensat och fixat inför våren. Kanske starta redan i helgen? Nu står det tomt på Söndag men kanske har du ork och energi att köra då också.

Kanske minns du 21 dagars rensningen (<klicka) också?

5) NJUT AV ROSA HIMMEL – Den här bilden tog jag utanför oss, inget filter ingenting. Såhär rosa var himlen en eftermiddag när solen höll på att gå ned. Det var helt magiskt att se det. I helgen ska det bli kallt och klart här hos oss och då brukar den här himlen uppenbara sig när solen går ned. Har du chansen att se den, gå ut och titta.

6) GÖR DUKNINGEN EXTRA FIN – För att få sån ordentlig härlig helgkänsla brukar jag duka lite extra fint på helgen. Helst på Fredagar. Kanske en nyinköpt blombukett, nu sprutar det av tulpaner där ute t ex. Sen duka lite extra fint sådär med vinglas, fina tallrikar och bästa besticken så man får en riktigt härlig helgkänsla. Vill du så kan du göra dig till lite extra mycket och rulla servetterna som dessa servettrosor som jag gjort. För att se hur jag gjort, klicka HÄR.

7) BÄDDA RENT – Finns det något mysigare än att på Fredagkvällen få krypa ned i krispiga rena lakan och bara njuta allt man orkar. Just dessa lakan är från Mio, såg att det var halva priset på dem nu. Klicka HÄR för påslakanen (finns i fler färger). Det är också ett stor påslakan från Mio (så fin färg) som jag hängt över vår svarta sänggavel för att förnya den lite. Tips tips om du vill förnya en sänggavel, klipp upp långsidan på påslakanet och häng över och vik in kortsidorna bakom. Blev jättebra, jag ville få det lite sådär bohemiskt naturligt. Påslakanet jag klippt sönder är exakt detta (<klicka.)

8) GÖR SNÖLYKTOR – Ska ni kanske bjuda hem folk i helgen? Varför inte göra lite annorlunda snölyktor? Så trevligt välkomnande för gästerna när dessa står och brinner. Jag brukar göra dem ändå även om vi inte ska ha gäster, en typiskt mysig helggrej att mysa till trädgården eller balkongen med. Hur du gör dessa kan du se HÄR.

Hoppas du får en fin Torsdag. Vi hörs sen igen.

Kram Nina

Ps: Gillar du Torsdagstipsen och vill att de ska vara en stående del här på bloggen får du gärna klicka i tummen längst ned till vänster här under inlägget.

76
2 kommentarer

Kvällens middag & REA

Innehåller annonslänkar för Cellbes

Godmorgon!

Mitt i veckan redan, vi går mot ljusare tider hörni och då är det bara bra med tiden som går fort. Ju snabbare dagarna går desto fortare får vi vår. Även om jag villigt erkänner att jag faktiskt älskar denna vinter, det har varit snö hela tiden och kallt. Nja, behöver kanske inte dippa över minus 30 strecket, men annars gillar jag att det är ordentlig vinter och inte det där gråa slasket som vi annars är vana vid.
Älskar att man kan mysa omkring i mysdressen hemma när det är svinkallt ute. Kolla in den här mysdressen:


Velourjacka REA // Velourbyxa REA

Det här setet är verkligen så skön på, älskar att skrota runt i den här hemma. Känner mig också lite finare än när jag har mina äldsta mysbrallor med knän och hål i ska jag säga. ☺️Är det nu dom har gjort sitt tro…. Allt i velour älskar jag, tycker det är så skönt mot kroppen! Riktigt mysigt att hoppa i efter duschen på kvällen.

Kvista in på Cellbes nu om du vill fynda, dom har jätterea på massor med fint. Alla jackor t ex är det upp till 50% rabatt på just nu. Klicka HÄR. Vill du se hela vinter-REA:n så klickar du HÄR.


Ikväll ska jag laga denna Kyckling i dijon & basilikasås (<klicka för recept) till middag, det var längesen vi lagade den så nu är det dags. Så himla gott är det! Älskar smaken av dijon och basilika, vi brukar äta den till ris för det mesta men lika smarrigt till potatis eller pasta t ex. Onsdagar brukar jag försöka laga lite godare mat sådär för att det är Lill-Lördag. Har också passat på att köpa kyckling när det varit bra pris så behöver tillaga lite av det nu. Perfekt också att ha i matlådan är denna rätten.

Hade faktiskt tänkt att göra mig till lite extra och baka en kaka också som vi kan mumsa på till TV:n ikväll. Sveriges Mästerkock ikväll och det vill och får jag bara inte missa (om jag håller mig vaken vill säga).

Tänkte baka denna blåbärskladdkakan (<klicka för recept) som också finns i min bakbok (<klicka för boken). Himmelskt god till vaniljvisp tex. Också god att bara äta den som den är, tar du dessutom ut den lite tidigare så blir den såhär kladdig. Galet gott!

Jag har galet många recept på mjuka kakor här på bloggen, det är när man sammanställer som man verkligen inser hur många det är. 125 recept på mjuka kakor och du hittar alla HÄR (<klicka). Har sammanställt en lista utan bilder för att det ska vara enkelt att hitta, hoppas du får en massa god inspiration.

Ha nu en fin dag så hörs vi sen!

Nedan får du några smakprov på vad för recept du kan hitta här på sidan, klicka på länkarna för fler recept på varje:

GRATÄNGER
SMÅKAKOR
KÖTTRÄTTER
MINA 40 POPULÄRASTE RECEPT PÅ SIDAN
MJUKA KAKOR 

För att hitta alla kategorier klicka HÄR

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i tummen till vänster under inlägget.

Hur kan du följa mig?

FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Instagram med bilder, reels & storys HÄR
Tiktok med videos HÄR

Kram Nina

18
Kommentera