Apropå stuga, här i vår ”stuga” är morgnarna väldigt mörka fortfarande. Brukar tända upp ordentligt med ljus för att få in lite mys innan familjen vaknar och går upp. Saken blir inte sämre mysig av den mjukaste mattan (<klicka för mattan) jag någonsin varit med om, det är som att borra in tårna i en björnpäls känns det som, skönaste matta vi haft. REA på den nu, finns i mindre storlek (<klicka för den mindre mattan) också och naturvit färg också.
Ett annat tips för mysiga morgnar är denna smörgåsgrill som vi använder nästan dagligen. En i familjen älskar dessa varma smörgåsar. De är busenkla att göra, snabbt går det också och så himla goda, du måste verkligen testa!
Smörgåsgrillsmacka
2 formbröd av valfri sort
smör
4 skivor kalkonpålägg
1/2 tsk dijonsenap
1 tsk rinnande honung
4 skivor ost
salt & peppar
Gör såhär:
1) Bred på smör varje bröd. Ha på kalkonskivorna, 2 på varje.
2) Bred på dijon på ett av bröden med kalkon på. Ringla över honungen. Toppa med 2 skivor ost på varje. Salt & peppra. Sätt ihop bröden med varandra.
3) Lägg i smörgåsgrillen och kör tills det får en fin färg. Brukar bara ta ett par minuter.
Tips: Detta går fint att göra i airfryer också. 180 grader i ca 5-8 min eller tills brödet fått fin färg
Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration.
Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.
Godmorgon Måndag. Denna första dagen på denna Löneveckan, ja jag tänker att det säkerligen är många som längtar efter lönen denna sista arma lite slitiga ”fattiga” vecka efter julen & nyåret. Det sägs ju att helgen som var klassas som årets fattigaste helg. Nåväl, jag ska i alla fall bjuda dig på en veckomatsedel för denna sista ”fattiga” vecka. Tänker att det ska vara någorlunda billig och väldigt god mat. Det låter väl som en bra idé! Här kommer veckomatsedel för vecka 4.
Indisk Halloumigryta – Smarrig gryta med mycket smak. Enkel att fixa och något som hela familjen gillar. Servera med ris eller är det med ett gott bröd. Tänk dig pitabröd (<klicka för recept) eller nåt sånt smarrigt.
TISDAG
Ost & Skinkpaj – Supergod paj som är lätt att laga och smakar så gott till en god sallad och en dressing. Kika gärna på sallader till HÄR, och en god dressing/sås kan jag tipsa om är min vitlökssås, den hittar du HÄR.
ONSDAG
Krämig Kyckling & Baconpasta – En riktigt god ”go to” pastarätt som jag svänger ihop rätt ofta här hemma. En riktigt omtyckt pasta som är perfekt att ha i matlådan också.
TORSDAG
Krämig linssoppa med kokosgrädde – En härlig värmande soppa som är supergott att äta med ett gott bröd till. Ett hett tips på gott & raketsnabbt bröd att baka till är Blixttekakor (<klicka för recept) klara på nolltid och så gott med smör och ost på och sedan avnjuta soppan med det. Muuuums!
FREDAG
Herrgårdskassler – En riktigt god helgrätt som inte alls blir så dyr. Smakar himmelskt gott med den där såsen och det herrgårdskasslern gratineras i. Riktigt riktigt gott detta. Kanske avnjuta med en härlig liten förrätt och efterrätt också, tipsar om VÅFFELSNITTAR (<klicka för recept) till förrätt och BANANKAKEPAJ (<klicka för recept) till efterrätt.
VECKANS GOTTA
Kärleksmumskaka – En riktigt härlig mjuk kaka med godaste glasyren uppepå. Servera den gärna lite varmt med en klick glass till, också väldigt god att bara äta den som den är.
Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration.
Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.
Ha nu en fin Måndag och start på veckan. Känns det motigt med januari så kom ihåg att det inte är många dagar kvar på denna första månad på året. Sedan är det bara korta februari kvar och sen börjar mars, då när ljuset kommer tillbaka på allvar och man kan börja känna våren i luften. Pepp!
Idag är det mulet här hos oss, en perfekt dag att baka eller laga mat kanske. Jag tänkte ge dig ett tips på en maträtt jag lagade igår. Ugnsbakad fläskytterfilé med världens godaste lingonsås. Den här rätten sköter sig själv i ugnen så du behöver inte göra så mycket, perfekt för en skön söndag. Ugnsbakad fläskytterfilé med lingonsås var så enkel att göra, så alla klarar av det. Vill du ha en riktigt god Söndagsrätt så kan jag varmt rekommendera denna fläskytterfilé med lingonsås.
Lingonsåsen smakade såååå gott! Så krämig och len och passade som handsken till fläskytterfilén. Jag kokade ris till den här rätten, skulle säga att det skulle passa lika bra med någon potatisrätt till också. Hämta gärna inspiration från mina potatisrätter (<klicka för recept) här på sidan. Potatis går det att göra mycket gott med!
Efter att maten var klar i ugnen så strödde jag på några färska lingon som jag tinade från frysen, hade även på lite hackad timjan som jag hade i frysen också.
I såsen är det lingonsylt så det blir även en perfekt sötma i såsen, sedan blir det så gott med de syrliga lingonen när man serverar rätten. Grönsaker som jag serverar till är en grönsallad med rödlök, fetaost, gurka och sugarsnaps. Blir så gott till!
1) Sätt ugnen på 200 grader. Putsa fläskytterfilén och skär den i ca 1 1/2 cm tjocka skivor. Lägg dem tätt (dock inte på varandra) i en ugnsform. Salta & peppra.
2) Blanda en ”sås” av grädde, creme fraiche, kalvfond, oxfond, balsamvinäger, lingonsylt, salt & peppar. Häll allt över köttet.
3) Ställ i mitten av ugnen, låt stå i 45 minuter. Ta ut och blanda majsredning och grädde så alla klumpar försvinner, häll i det i såsen med köttet och blanda runt tills det börjar bli lite mer krämigt än rinnigt.
4) Ha på lingon & timjan eller någon annan ört du gillar. Servera!
Gillar du receptet blir jag jätteglad om du klickar i tummen upp till vänster under inlägget.
Den här formen är fin att ställa fram på matbordet med färgerna från lingonen tycker jag. Ser gott och vackert ut. En riktig höjdarrätt om du frågar mig!
Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration.
Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.
Tack för all uppskattning jag får ifrån dig, det betyder mycket för mig. Önskar dig en fin dag så hörs vi sen igen. Njut av denna sköna Söndag. Det ska verkligen jag försöka göra!
Något jag snöat in på nu är dessa knäckemackor. Det är glutenfria Linfrö knäckemackor från Semper, tips tips om du vill ha riktigt gott knäckebröd som är glutenfritt. De passar perfekt som frukost eller varför inte mellanmål. Här ser ni ett av mina mellanmål. 2 knäckemackor med kalkonskivor, gurka och tomat med örtsalt uppepå som pålägg. Sedan skär jag alltid upp massor med frukt. På detta fat var det äpple, clementin och apelsin. Det fatet kan man alltid gå och nibbla på under dagen även om man inte orkar äta allt på en gång. Ett tips när du skär upp äpplen, pressa lite citron över dom så blir dom inte bruna på hela dagen även om de står framme. Ett annat tips är hur du ska hitta de godaste apelsinerna? Jo, titta efter navlar på dem. I ena änden sitter det något som liknar en navel. Just nu heter dem även navel såg jag på ICA. De är de sötaste och saftigaste apelsinerna som finns. Perfekta att pressa också.
Bubbleroom har ett supererbjudande bara nu i helgen! 30% extra rabatt på all rea med koden: WKND30. Passa på att fynda, jag plockade ihop några fynd som jag tyckte var fina.
Det är Lördag, här har vi varit uppe med tuppen. En son som satsar hårt på fotboll skulle upp och ha fysträning, där är kanske en av anledningarna till varför en annan ”bara” spelade i division 1 i innebandy. Upp i ottan på Lördagar för att träna stenhårt har kanske aldrig varit riktigt min grej även om vi drog på matcher osv. 😅 Nåväl, nu ska vi prata hummersoppa. Alltså denna hummersoppa var så god så ögonfransarna flaxade självmant. Så len, så krämig, så perfekt. Jag tänker att man äter den antingen som en förrätt, men med ett gott matigt bröd till passar det även fint som huvudrätt. Du måste testa den här soppan för bevaremigväl så god denna hummersoppa smakade! Vi blev bjudna på detta på nyår och receptet är från Allt om mat men receptet är lite ändrat.
1) Klyv humrarna och ta ut köttet. Plocka bort gälarna och den skalliknande magsäcken som sitter vid huvudet. Ta bort tarmen som sitter längs stjärten. Skär sedan hummerköttet i mindre bitar och förvara i kylen.
2) Skala och skär lök, morot och selleri i bitar. Halvera och skiva sedan fänkålen. Bryn hummerskalen i smör i en gryta i ca 5 min.
3) Tillsätt konjak (om du har det), tomatpuré, lök, morot, selleri och fänkål och stek i ytterligare ca 5 min. Rör om då och då. Häll på 7 dl vatten och vin så att det precis täcker skalen. Koka upp och ta bort skummet som bildas på ytan med en hålslev. Låt sjuda under lock i ca 45 min.
4) Sila ner buljongen i en kastrull genom en finmaskig sil. Skaka silen så att all buljong tas tillvara.
5) Koka upp buljongen och koka ihop den utan lock tills det återstår ca 6 dl. Tillsätt grädde. Koka upp, passa noga så att det inte kokar över. Sjud soppan i ytterligare ca 15 min.
6) Rör ut majsstärkelsen i 1/2 dl vatten. Häll redningen i soppan och låt koka upp. Krydda med salt. Häll soppan i varma skålar eller tallrikar och toppa med lättvispad grädde, hummerkött och gräslök. Mal över peppar och servera.
Gillar du receptet blir jag alltid så glad om du klickar i tummen upp längst ned till vänster under inlägget.
Testa att laga denna soppan! Det är så värt att koka egen fond av skalen ska jag säga, har ätit med både hummerfond på burk och äkta vara och äkta vara slår alltid upplevelsen med hästlängder. Så mumsigt och gott. Ett tips är också, som jag också skrev i receptet, att köpa fryst hummer. Mycket billigare än färsk.
Nedan får du några smakprov på vad för recept du kan hitta här på sidan, klicka på länkarna för fler recept på varje:
Ja även denna veckan har nått sitt slut. Jag tänkte kicka igång denna Fredag med att bjuda dig på ett riktigt härligt helgrecept. Detta är recept på maten vi åt på Nyårsafton. Du kommer också i detta inlägg få lite tips på REA-kläder och en massa Fredagspepp! Kika i slutet av inlägget. Ja, vi var ju bortbjudna på Nyårsafton och åt så galet gott kött som jag tiggde åt mig receptet på och tänkte att ni också kunde få det. (Originalreceptet är från ICA – men det är omgjort till en viss del). Kanske är det inte helt rätt tid i månaden att bjuda på recept på ett så dyrt kött som Oxfile är, men jag tänker att du kan spara receptet till ett annat tillfälle, det kan också vara så att du kanske var smart nog och köpte Oxfile på REA efter nyår (brukar alltid finnas) eller så byter du helt sonika ut köttet i denna Oxfilé Provencale. Lite billigare kött att ersätta Oxfile med är Rostas eller ryggbiff t ex. Mört och gott kött får du också av hel fläskkotlett, fläskfile eller fläskytterfilé.
900g potatis, gärna Amadine (brukar säljas i påsar på ICA)
2 vitlöksklyftor
2 msk smör
2 msk olja
Tillbehör:
150 g grön sparris
4 tomater
Gör såhär:
1) För nötkött: Sätt ugnen på 125 grader. För griskött: Sätt ugnen på 175 grader.
2) Krydda köttet runtom, bryn sedan runtom i rejält med smör, lägg sedan i ugnssäker form. In i mitten av ugnen tills köttet (nötköt) nått en innertemp på ca 60 grader. Detta kött är mediumstekt. För fläskköttet gäller minst 70 grader. När köttet är klart i ugnen så ta ut det, linda in det i fuktat bakplåtspapper och låt vila.
3) Höj ugnstempen till 225 grader.
4) Vitlökssmör: Skala och riv vitlöken. Hacka 2/3 av persiljan. Blanda vitlök, persilja, smör och worcestershiresås. Krydda sedan med salt och peppar.
5) Råstekt potatis: Skala och skiva potatisen i ca 1/2 cm tjocka skivor. Lägg potatisskivorna i en bunke. Skölj sedan potatisskivorna i rinnande vatten i ca 5 minuter, rör om då och då så att stärkelsen sköljs bort. Häll potatisen i ett durkslag och låt den rinna av ordentligt. Häll sedan upp potatisskivorna på en ren kökshanduk och låt dem bli torra. Badda dem gärna lite med hushållspapper.
6) Skala och riv vitlöken. Stek potatisskivorna i smör och olja i omgångar tills de får fin färg och är mjuka. Krydda med salt och peppar. Vänd ner vitlöken sista minuten så att den inte bränns. Lägg potatisskivorna på ett stort serveringsfat av något slag.
7) Koka sparrisen i rikligt med saltat vatten i ca 3-5 min beroende på sparrisens storlek. Skär upp tomaterna i klyftor.
8) Skiva upp köttet i ca 1 cm breda skivor. Lägg köttet på potatisen. Fördela ut vitlökssmöret uppepå. Lägg sparris och tomater runt om. Ställ in i ugnen i ca 3 minuter tills allt smör smält.
Gillar du receptet blir jag alltid lika glad om Du klickar i tummen till vänster under inlägget.
Den här mönstrade blusen med smock (<klicka för blusen) 50% rabatt just nu, denna var verkligen så skön på. Älskade mönstret och smocken gjorde den extra fin. Lite vidare ärmar med litet smock längst ned på ärmen. Denna kommer bli en favorit.
Ja men äntligen ett par coatade fejskinnbrallor REA (<klicka för byxan) som är lika sköna på som tights. Det ÄR tights, resår i midjan och massor med stretch. Dessa kommer jag använda massor. De är bootcut och lite sådär ”kortare” i benen i modellen. Så användbara till mycket, snygga både till vardag och till fest. Snyggt till både en grövre känga och till en stövlett.
Lite Fredagspepp:
Sätt på lite bra musik! Den här FREDAGSPEPPSLISTAN (<klicka för listan) är superbra just när man kommer hem och vill börja preppa för helgen. Kanske ställa härliga färska blommor i en vas, plocka undan lite, kanske städa, börja förbereda maten, kanske en Fredagsdrink.
.
En härlig bukett som sagt, finns inget som ger en sån otroligt härlig känsla inför helgen som en färsk bukett blommor. Minst lika härligt med den billigaste buketten från ICA som en fin bautastor från blomaffären.
Lite småplock och tilltugg kan vara hur härligt som helst att förbereda till ett gott glas på Fredagen. HÄR (<klicka) hittar du ett inlägg med massor av goda tips. Bl a dessa mozzarellarosor och goda små pajer.
Hoppas du känner dig lite peppad inför helgen! Önskar dig en riktigt fin Fredag så hörs vi snart igen.
Hur kan du följa mig?
FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR Instagram med bilder, reels & storys HÄR Tiktok med videos HÄR
Det är Torsdag och vi brummar på mot helg! Senare idag ska jag åka med ett lass flyttkartonger till Mellan som håller på och flyttar. Flyttkartonger är verkligen något som har en sådär 48 liv, de får flytta många familjer under en livstid. Eller så fastnar de fyllda i ett förråd eller garage nånstans. Våra har flyttat mycket, och håller kanske för någon flytt till innan de har gjort sitt.
Jag tänkte starta denna dag med att ge dig några Torsdagstips som du kanske vill ha med dig in i helgen!
1) VÄSSA SAXEN – Ja, det allra smidigaste sättet att vässa alla saxar där hemma är att dra loss ett ark aluminiumfolie, vika det dubbelt och sedan klippa en massa i det. På så sätt vässar du saxarna!
2) LAGA GOD MAT I HELGEN! Denna FLÄSKFILÉGRATÄNG (<klicka för recept) är en riktig höjdare. Den såsen med paprika och massa gott i som man häller över den stekta fläskfilén är magisk. Sen strö på ost och gratinera i ugnen. Så himla gott. Du kan också byta ut fläskfilén mot t ex fläskytterfilé eller varför inte kycklingfiléer.
3) NJUT AV EN GOD KOPP TE – Jag älskar te och såhär års dricker jag massor! Mitt favvo-te är Pukka:s. Ni vet ju också min dunderkur:s te när jag är på väg att bli förkyld eller är förkyld, så bra är den. Kika HÄR på recept på min dunderkur mot förkylning. Tänkte tipsa dig om att NordicNest nu har en mellandagsrea som fortfarande pågår. Där kan du t ex fynda dessa härliga tekoppar (<klicka för kopparna), dricker kaffe ur dem också, stora härliga koppar som finns i flera fina färger. Tekannan (<klicka för kannan) är så fin, älskar det lilla trähandtaget till den. Finns i flera fina färger också. Är ute efter en sån liten hatt till tekannan nu så man håller te:t riktigt varmt länge.
4) RENSA INFÖR VÅREN – Orkar du göra allt på en vecka så kör, gör du inte så kan man ta en dag en vecka, sedan tar man en av dagarna nästa vecka. På 6 veckor har man då rensat och fixat inför våren. Kanske starta redan i helgen? Nu står det tomt på Söndag men kanske har du ork och energi att köra då också.
5) NJUT AV ROSA HIMMEL – Den här bilden tog jag utanför oss, inget filter ingenting. Såhär rosa var himlen en eftermiddag när solen höll på att gå ned. Det var helt magiskt att se det. I helgen ska det bli kallt och klart här hos oss och då brukar den här himlen uppenbara sig när solen går ned. Har du chansen att se den, gå ut och titta.
6) GÖR DUKNINGEN EXTRA FIN – För att få sån ordentlig härlig helgkänsla brukar jag duka lite extra fint på helgen. Helst på Fredagar. Kanske en nyinköpt blombukett, nu sprutar det av tulpaner där ute t ex. Sen duka lite extra fint sådär med vinglas, fina tallrikar och bästa besticken så man får en riktigt härlig helgkänsla. Vill du så kan du göra dig till lite extra mycket och rulla servetterna som dessa servettrosor som jag gjort. För att se hur jag gjort, klicka HÄR.
7) BÄDDA RENT – Finns det något mysigare än att på Fredagkvällen få krypa ned i krispiga rena lakan och bara njuta allt man orkar. Just dessa lakan är från Mio, såg att det var halva priset på dem nu. Klicka HÄR för påslakanen (finns i fler färger). Det är också ett stor påslakan från Mio (så fin färg) som jag hängt över vår svarta sänggavel för att förnya den lite. Tips tips om du vill förnya en sänggavel, klipp upp långsidan på påslakanet och häng över och vik in kortsidorna bakom. Blev jättebra, jag ville få det lite sådär bohemiskt naturligt. Påslakanet jag klippt sönder är exakt detta (<klicka.)
8) GÖR SNÖLYKTOR – Ska ni kanske bjuda hem folk i helgen? Varför inte göra lite annorlunda snölyktor? Så trevligt välkomnande för gästerna när dessa står och brinner. Jag brukar göra dem ändå även om vi inte ska ha gäster, en typiskt mysig helggrej att mysa till trädgården eller balkongen med. Hur du gör dessa kan du se HÄR.
Hoppas du får en fin Torsdag. Vi hörs sen igen.
Kram Nina
Ps: Gillar du Torsdagstipsen och vill att de ska vara en stående del här på bloggen får du gärna klicka i tummen längst ned till vänster här under inlägget.
Mitt i veckan redan, vi går mot ljusare tider hörni och då är det bara bra med tiden som går fort. Ju snabbare dagarna går desto fortare får vi vår. Även om jag villigt erkänner att jag faktiskt älskar denna vinter, det har varit snö hela tiden och kallt. Nja, behöver kanske inte dippa över minus 30 strecket, men annars gillar jag att det är ordentlig vinter och inte det där gråa slasket som vi annars är vana vid. Älskar att man kan mysa omkring i mysdressen hemma när det är svinkallt ute. Kolla in den här mysdressen:
Det här setet är verkligen så skön på, älskar att skrota runt i den här hemma. Känner mig också lite finare än när jag har mina äldsta mysbrallor med knän och hål i ska jag säga. ☺️Är det nu dom har gjort sitt tro…. Allt i velour älskar jag, tycker det är så skönt mot kroppen! Riktigt mysigt att hoppa i efter duschen på kvällen.
Kvista in på Cellbes nu om du vill fynda, dom har jätterea på massor med fint. Alla jackor t ex är det upp till 50% rabatt på just nu. Klicka HÄR. Vill du se hela vinter-REA:n så klickar du HÄR.
Ikväll ska jag laga denna Kyckling i dijon & basilikasås (<klicka för recept) till middag, det var längesen vi lagade den så nu är det dags. Så himla gott är det! Älskar smaken av dijon och basilika, vi brukar äta den till ris för det mesta men lika smarrigt till potatis eller pasta t ex. Onsdagar brukar jag försöka laga lite godare mat sådär för att det är Lill-Lördag. Har också passat på att köpa kyckling när det varit bra pris så behöver tillaga lite av det nu. Perfekt också att ha i matlådan är denna rätten.
Hade faktiskt tänkt att göra mig till lite extra och baka en kaka också som vi kan mumsa på till TV:n ikväll. Sveriges Mästerkock ikväll och det vill och får jag bara inte missa (om jag håller mig vaken vill säga).
Tänkte baka denna blåbärskladdkakan (<klicka för recept) som också finns i min bakbok (<klicka för boken). Himmelskt god till vaniljvisp tex. Också god att bara äta den som den är, tar du dessutom ut den lite tidigare så blir den såhär kladdig. Galet gott!
Jag har galet många recept på mjuka kakor här på bloggen, det är när man sammanställer som man verkligen inser hur många det är. 125 recept på mjuka kakor och du hittar alla HÄR (<klicka). Har sammanställt en lista utan bilder för att det ska vara enkelt att hitta, hoppas du får en massa god inspiration.
Ha nu en fin dag så hörs vi sen!
Nedan får du några smakprov på vad för recept du kan hitta här på sidan, klicka på länkarna för fler recept på varje:
Ja men visst, fick tipset på namn av en följare och jag tyckte det var briljant. In vitro betyder i glas på latin, och vitrin som i vitringlas t ex. Kan ju inte bli mer underfundigt! Vitrinsemla än är helt enkelt en semla som man festligt serverar i ett glas. Detta har alltid gjort succé här hemma, fikastunder blir en riktig höjdpunkt kan jag lova. Vitrinsemla än här som jag gjort var med vaniljkräm, men blir ju extremt god även med mandelmassa. Ja men du måste bara testa att äta en Vitrinsemla.
Jag har bakat semmelbullarna själv, du ska få receptet här nedan. Har du tid och ork så baka dem själv, det blir verkligen jättegott. Har du inte list och tid så kan man ju köpa släta semmelbullar och göra semlor ändå.
Är du allergisk mot mandel eller vill ha glutenfria semlor? Kolla HÄR! (<klicka)
Glasen jag använt är dessa (<klicka), champagneglas/dessertglas. Använder dessa ofta då jag tycker dom är så fina. Jag älskar när man kan använda dem till båda. Det är alltid lite festligt att servera t ex semlor såhär. Gott också att servera mousse (<klicka för flera goda recept), pannacotta (<klicka) och cheesecake (<klicka) såhär.
Vill du göra egen vaniljkräm kan du följa detta recept. Vill du ha det riktigt fluffigt så följ detta (<klicka) recept för rårörd fluffig vaniljkräm. Annars finns det färdig marsansås att köpa på affären också.
1) Smula ner semmelbullar i botten på glaset. Tänk att det ska vara lätt att äta med sked.
2) Häll sedan vaniljsås/vaniljkräm över semmelsmulet. Spritsa också ut grädde på allt. Vill du använda mandelmassa så kan du ha det istället för vaniljkräm. Blanda det med en skvätt grädde så det blir lite lösare i konsistens.
3) Toppa med ett lock och massor med florsocker.
Hoppas du finner inspiration att servera din semla såhär någongång. Riktigt trevligt och himmelskt gott!
Dags igen för veckomatsedel. Ny vecka, nya roliga utmaningar. Eller låter jag för klämcheck denna måndag? Jaja, det skadar inte att tänka positivt, ellerhur! Denna veckan tänker jag billigt i veckans matsedel. Vi är många som spar på slantarna såhär månaden efter årets dyraste månad (jul & nyårsmånaden). Så jag tänker mig billigt och också enkelt & gott. Bästa kombon om du frågar mig.
Vill du hämta mer inspiration från Veckomatsedlarna så hittar du alla HÄR.
MÅNDAG
Supergod Lins & Kikärtsgryta – en riktigt smarrig gryta som inte kostar så mycket att svänga ihop. Kallar det för comfort food. Perfekt även när det är kallt ute. Magen kommer kurra av välbehag lite extra mycket.
TISDAG
Fiskgratäng med bearnaisesås – en riktigt populär fiskrätt som min äldsta åt av varje gång så magen hans stod i alla hörn. Den enda fiskrätten han åt också. En riktigt omtyckt gratäng av både liten & stor. Köp torskblock, billigaste varianten brukar smaka helt ok den också i denna fiskgratäng.
ONSDAG:
Ninas Chili Con Carne – gott som tusan. Byt ut färsen mot veganska alternativ om du vill. Denna chili con carne är god att äta bara som den är med ett gott bröd till.
TORSDAG
Broccolisoppa – Den här krämiga goda varianten på broccolisoppa går hem hos alla här hemma. Äter man det dessutom med något gott bröd med smakrik ost, ja då har man en riktigt härlig vardagsrätt att njuta av.
FREDAG
Lyxig Kasslergratäng – Kassler brukar man kunna hitta lite billigare i affären. Den här kasslergratäng n blir såååå smarrig. Ät den med t ex ris eller varför inte klyftpotatis. Servera med en riktigt god grönsallad.
VECKANS GOTTA
Världens härligaste Mandelmassakaka – Så god och dessutom lite vacker att se på dessutom. Passar perfekt nu när semmeltiderna börjar komma igång. Den här kakan påminner mycket om semla faktiskt. Riktigt riktigt smaskig!
Hoppas du ska finna lite inspiration för veckans matlagning. Önskar dig en fin start på veckan och att den fortsätter så.
Det finns massor med recept på både mat och bak här på sidan att inspireras av, enkelt och något som alla kan laga eller baka. Nedan får du några smakprov, klicka på länkarna för fler recept på varje: