Saftig sockerkaka med pepparkaksdegfyllning

Orkar du inte baka ut alla pepparkakor på pepparkaksdegen du har. Gör en sockerkaka med pepparkaksdegsfyllning. Denna blev verkligen såå god. Gillar man sockerkaka och pepparkaka så är detta en oslagbar kombo! Wow säger jag bara, du måste testa!

SOCKERKAKA MED PEPPARKAKSDEGFYLLNING

3 ägg
3 dl strösocker
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1,5 dl mjölk
50 g smör
nypa salt
pepparkaksdeg

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 175 grader.

2) Lägg bakplåtspapper i botten på en springform. Smöra kanterna. Den ska vara ca 24 cm i diameter.

3) Vispa ägg och socker riktigt pösigt och vitt.  Smält smöret och häll i det.

4) Blanda sedan mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt. Häll i det i smeten och rör runt tills du har en följsam smet. Sikta gärna så får du en smet helt utan klumpar. Häll sist i mjölken och rör om.

5) Häll i smeten i en form. Fyll med pepparkaksdegbitar. Grädda i ca 35-40 min eller tills kakan är helt torr när du testar med sticka.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR
Följ mig gärna på Instagram HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin (så missar du aldrig några inlägg) HÄR

Kika gärna på dessa recept:

Mjuk pepparkaka

Kanelkaka

Saffranskaka med lingon

Saffranskaka med pepparkakskola

Kram Nina

15
Kommentera

Kyckling med potatiskaka, godaste gräddsåsen och syltad lök

Nu ska jag tipsa dig om en riktig kanonrätt, ja vill du äta galet gott så kan jag absolut rekommendera detta till finmiddagen.

KYCKLING MED ITALIENSK POTATISKAKA, GODASTE GRÄDDSÅSEN OCH SYLTAD LÖK, 8 pers

8 kycklingfileer

Potatiskaka:

2,5 pkt bacon

1 tsk torkad timjan

1 kruka basilika

200 g parmesanost

1 msk maizena

4 stora bakpotatisar

Salt & peppar

Sås:

2 dl grädde

2 dl vatten

2 msk kalvfond

2 msk oxfond

1 buljongtärning grönsaker

1 msk soya

2 tsk balsamvinäger

1 msk lingonsylt

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 185 grader. Klä en avlång sockerkaksform (brödform) med baconskivor. Lägg skivor rakt över så ändarna hänger över kanterna. Lägg skivorna så de överlappar varandra.

2) Skala och riv potatisen och parmesanosten grovt. Blanda sedan potatis, parmesan, basilika, timjan, salt, peppar och maizenamjöl i en bunke.

3) Pressa ur vätskan ur potatisblandningen och lägg den i baconklädda formen. Vik över baconskivorna så att skarverna möts.

4) Lägg ett bakplåtspapper på potatiskakan och lägg på en tyngd så baconskivorna inte släpper.

5) Grädda potatiskakan i 60 min. Efter gräddning, ställ i kylskåp i 2 timmar. Går fint att förbereda dagen innan. Låt tyngden ligga kvar. Innan servering, skiva upp potatiskakan och värm den antingen på en grill-stekpanna eller i ugnen.

6) Stek kycklingfiléerna i smör. Salta och peppra dem väl. De ska få yta. Lägg dem i en ugnsfast form. Tillaga på 200 grader i ca 20-25 min. De ska vara vita rakt igenom.

7) Gör såsen: Blanda alla ingredienser. Koka upp och låt sjuda i 15-20 min. Smaka av.

8) Picklad rödlök hittar du recept på HÄR.

Följ mig gärna på min Facebooksida och Bloglovin så du inte missar några inlägg.

13
Kommentera

LÄSKIGT!

Gokväll!

Jaha, då har vi gjort Sthlm. Tony lämnade vi hos tandis och så kvistade jag och Milo vidare till Grönan. Det ÄR ju så häftigt där just nu. Dock så blev vi lite trötta på de galna köerna överallt. Så sjukt mycket folk alltså!

Älskar verkligen dekorationerna! Dom har verkligen lagt ned väldigt mycket jobb på allt. Vet inte hur många pumpor det var där alltså!

Vi köade en hel evighet för att ens få plats att sitta eller för den dela kunna handla! Det blev lite korv med bröd och små munkar till efterrätt.

Vi satt länge och värmde oss lite i ”kuvösen”. Jag kallar stället där de ”plastat in” en del av Grönan för det. Milo lånade min läsglasögon, han önskar att han någon dag får glasögon. Om inte annat så kommer det senast komma i 40 årsålder när han drabbas av ”gammeln”.

Det var nästan så man trodde att det värmde vid den här kitteln, men det är bara rök….

Ämen kolla?!? Va?!? Hur tur? Min rad som jag valde på första försöket gav oss denna chokladlåda med Marabous mjölkchoklad. Jag blev så glad så jag skrek, klippet finns i min story på Instagram nu.

Vi jobbade även hårt på att vinna ett gosedjur från ”Five nights at Freddies”. Men näää, Det ville sig inte riktigt! Ibland önskar man bara att man fick köpa en.

På väg ut från Grönan igen. Piuh, idag var det nästan för mycket folk. Märkte på Milo att han blev alldeles stressad av allt folk överallt. Man fick köa för precis allt. Toa, mat, karuseller, om man skulle köra femkamp, lotterier ja men allt. Voi voi, jag är inte mycket för sådär mycket folk, men nu är det gjort för denna veckan.

Imorgon är det FINFREDAG! Så fort denna veckan gått alltså, helt otroligt. Vi ska köpa pumpor och dekorera lite med ute. Ha en fin kväll nu.

Kram Nina

2
2 kommentarer

Något som plågat honom länge

Lovade ju dig att berätta något som jag tycker är så spännande men Tony kanske inte riktigt lika mycket! Grejen är att detta är så oerhört känsligt för honom men något som jag fått lov att berätta om här på bloggen.

Under många år så har vi märkt att hans tänder har blivit sämre och sämre. Från att ha haft vanliga hål till att tänderna typ krackelerat. I början gick det att hålla i schack med tandläkarbesök men till slut så bara trasades hans tänder sönder. Han har dessutom till och från haft sån oerhörd värk så jag faktiskt varit förtvivlad över hur vi ska göra med allt?

När tänder bara fortsatte krackelera så kände jag att herregud, vi måste göra nånting! Då kontaktade jag Aqua Dental. Skrev som det var och frågade rakt ut om vi kanske kunde göra ett samarbete, jag gör sällan det då jag har min portal som sköter sånt. Men jag är verkligen desperat att hjälpa Tony!

Aqua Dental har specialister som de kan skicka till vid behov.

Idag hade då äntligen Tony tid hos Aqua Dental. Han var såklart jättenervös och skämdes så himla mycket över sina tänder. Han fick fylla i lite papper innan.

Häftigt akvarium hade dom som disk. Milo blev mäkta imponerad.

Nu har Tony fått ett första utlåtande. Tack och lov så går det att göra något åt hans tänder. Dock så är det så mycket mer omfattande än vad vi någonsin kunde ana. Det kommer behövas göra stora åtgärder på hela käkbenet och massor av jobb. MEN – det går att göra något åt det!!! Tony berättade att tandläkaren hade varit heeeeelt underbar.

Tony hade känt ett jätteförtroende för honom och kunde verkligen vara helt ärlig med allt. Att han t ex är beroende av Pepsi Max. Tandläkaren trodde inte att det bara var därför utan det kan också bero på magsaft som kommit upp i munnen. Det låter helt logiskt. När Tony var överviktig så hade han ju ständiga problem med sura uppstötningar och magsyra fräter hårt på tänder enligt tandläkaren.

Nu ska hans resa börja, mot en mun som han inte behöver skämmas över och tänder som bara krackelerar och trasas sönder. Ibland har det liksom lossnat stora bitar rakt ut. Så hemskt!

I november ska allt börja, då med lite lagning av ett par tänder. Sedan blir det de stora. Kommer nog ta lite tid men han är så glad att han äntligen vågade ta tag i det här. Han var lyrisk när han kom från tandläkaren. Så glad över hur han blivit bemött.

Han ska ju leva minst 50 år till tänker jag och då ska man väl ha tänder som funkar. Jag har tjatat länge och nu äntligen kände han ett förtroende för den här kliniken. Sånt är så viktigt! Har man förtroende så vågar man kanske visa något som är oerhört pinsamt för att de tas emot på ett proffsigt och snällt sätt. Inga pekpinnar utan mer…. ”nu ska vi hjälpa dig med dina tänder, det här kommer bli jättebra!”

Ni kommer såklart få hänga med i allt det här. Det kommer bli före och efter bilder sen, före får jag inte visa ännu och det har jag full respekt för. Är så glad för hans skull…. ÄNTLIGEN!

Kram Nina

1
8 kommentarer

Jättegod helstekt fläskytterfilé

 Idag vill jag tipsa dig om en billig rätt till helgen som blev såååå god så det var inte klokt! Jag har inte varit något ”fan” av fläskytterfilé. Tycker det blir sladdrigt och fläskigt på något sätt. Men jag tänkte att jag skulle ge det en ordentlig chans nu, se om det verkligen inte gick att få det riktigt gott?! Det gjorde det!

Jag smakade och kan säga att det här köttet får 10 poäng av 10. Vi bjöd mamma och pappa på detta och dom tyckte det var sååå gott! Vill du få fläskytterfilé riktigt god så ska du testa detta recept.

Jag helstekte den i ugnen efter att ja gett den en ordentlig yta i stekpannan. Sen tror jag att marinaden gjorde allt vad gäller saftighet och smak.

HELSTEKT MARINERAD FLÄSKYTTERFILÉ, 6 port

1 kg fläskytterfilé

Marinad:

3 msk olivolja

1,5 msk balsamvinäger

1,5 msk rödvinsvinäger

1 msk oxfond

3 pressade vitlöksklyftor

2 msk chilisås

2 msk sweet chilisås

1 tsk salt

1/2 tsk svartpeppar

Gör såhär:

1) Börja med att göra marinaden. Blanda alla ingredienserna i en skål. Blanda runt ordentligt.

2) Pensla köttet, stek i olivolja i medelvarm stekpanna. Den ska få rejält med färg så låt den ligga tills den har ordentligt med yta. Var noga med att vända den i stekpannan många gånger.

3) Lägg köttet i en ugnsfast form. Pensla köttet igen. Ha på mycket.

4) In i ugnen på 200 grader. Öppna med jämna mellanrum och fortsätt pensla på köttet. Köttet ska hela tiden vara blött av marinaden. Se till att all marinad används och låt köttet steka i ugnen i ca 40-45 min.

5) Ta ut, låt stå sig ett tag. Skär sedan upp köttet i skivor. Servera förslagsvis till min potatisgratäng med parmesan, smöriga bakade potatisar , krossad potatis med vitlök och parmesan.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)

972
28 kommentarer

Systrarna Graaf

Halloj halloj!

Men hörni, igår hann jag verkligen inte in alls. Jag påbörjade ett inlägg och lagom till jag skulle avsluta det igår kväll så somnade jag. Så typiskt! Hade en hektisk dag med samarbeten som skulle in så jag hade fullt upp med det hela dagen.

Men idag är jag tillbaka! Måste ju börja med att berätta om vår kväll med Systrarna Graaf och premiären av deras realityserie.

Några av bilderna är tagna av TV3:s fotograf under kvällen som vi fick mejlade till oss.

Hannah var snyggare än någonsin! Så härligt att vespan från bilden som finns ute i hela Sverige nu angående deras realityshow fanns på plats.

Jag fick ju med mig ”Mellan” som sällskap! Så kul att han ville följa med. Några trodde att han var min man under kvällen. Haha…. det får man ju ändå skratta gott åt.

Här är han på bild med Maggan och Johanna Toftby. Så längesen jag träffade henne! Vi skrattade gott åt när jag tog bilden, jag hade nämligen inte mina läsglasögon med så jag såg inte att bilden blev helt suddig som Johanna såg…. haha, vilken tant man blivit alltså? Måste nog ändå vänja mig vid de där jobbiga progressiva linserna.

Alla var så fina mot min pojke! Han fick så mycket beröm för sin dans och hur snygg han var. Tack alla fina ni som såg honom. Sånt betyder mycket för mammahjärtat! ❤️❤️❤️

Fina Hannah, äntligen fick jag krama på henne igen. Såhär kan det se ut när vi försöker ta bild ihop. Elliot gjorde ett bra jobb ändå!

Sprang på underbara Fnulan och den trevliga kvinnan bredvid har jag träffat hos Hannah men helt glömt bort på namnet på. Förlåt.

Fina Johanna Nelson dök också upp. Så kul att hon och jag går samma inredningsskola. Dock så är hon snart klar, det är inte jag…. Det får bli klart när det blir klart helt enkelt!

Massa mingel och sedan fick vi se första avsnittet av serien!

Jag tycker verkligen att den hade ALLT. Skratt, humor, sorg, verklighet, glädje och flams. Exakt så som livet kan se ut i verkligheten. De har verkligen fångat Hannah & Maggans personligheter och hur dom är på riktigt. Så kul! Vi skrattade högt och grät också en del i lokalen. Det var så gripande att se klippen om fina Isak.

Snygga jädra systrar det där alltså! Tittade ni på serien?!

Hepp, dags att ta tag i dagen. Idag blir det spännande förstår ni, något som min Tony förmodligen tycker ska bli väldigt obehagligt ska gås igenom. Låter inte klokt att jag säger spännande om det men jag berättar mer senare.

Kram Nina

112
Kommentera

Såååå vidrigt!

Godmorgon höll jag på att skriva. Idag har jag haft en bakdag förstår ni, lite laga mat dag också faktiskt. Jag brukar göra så ibland för att ta fram nya recept. Tar en halvdag med bara bakning och matlagning. Idag har jag fått ihop 5 nya recept.

Wiooo… ska försöka göra det en gång per vecka nu. Perfekt att ta fram nya recept, sen har jag en klan med ungar som är hungriga så då fryser jag in matlådor åt dem av det jag lagar. Skulle verkligen behöva ha en frysbox extra. Vår frys är liten och ständigt proppfull. Har kikat på en 100 liters som jag tänkt att jag ska ställa i förrådet. Har ni en sån extra?

Kommer aldrig glömma när mamma och pappas gigantiska frys gick sönder när vi var i Finland i 4 veckor och allt i den ruttnade. Kan ni haja lukten när vi klev innan för dörren? Ämen jag kan nästan känna den än idag. Så fruktansvärt vidrigt så det finns inga ord! Grejen var att den ju var rätt instängd tills vi öppnade den….. oh my goooood! Kräks i munnen.

Ja detta kan man också tro är kräks i munnen. Men serru den här blev rätt fräsch. Jag hade i 2 stora nävar bladspenat, 1/2 avokado, 1/2 citron, färsk ananas, ingefära, 1 banan, honung och vatten. Riktigt gott faktiskt och sjukt nyttigt. Jag försöker mota det som är på gång i min hals i grind. Hoppas det inte bryter ut….

Ikväll åker jag och ”Mellan” i alla fall på premiärevent i storstan. Det är ÄNTLIGEN dags för Hannah och Maggans realityshow. Denna serie kommer bli så sjukt rolig, det är jag övertygad om! När dom här två systrarna kommer igång så är det fasen inte lätt att hålla sig för kiss. Jag uppdaterar såklart på min story på Instagram, ni hittar min Instagram HÄR! Missa inte att kolla ikväll kl 21.00 på TV3. Lite längre fram kommer nog jag också dyka upp i ett par avsnitt. Hjälp!

Ska nog kvista ner på stan och inhandla någon ny blus eller något. Behöver peppa till mig lite.

Vi hörs senare!

Kram Nina

17
5 kommentarer

Blev en väldans dyr bio

Hej igen!

Hemma i soffan och vet ni? Jag är hängig. I morse vaknade jag med känslan av att ha svalt något starkt i halsen. När jag får den känslan vet jag att det förmodligen är en förkylning på g. Nu börjar det kännas som hosta och jag har ont inne i magen – exakt så får jag när jag blir förkyld. Känns som magen är förkyld. Såååå trist! Nu måste jag kurera, vill inte vill inte.

Den här lille pajsaren vet hur man njuter ledighet. Jag värmde rester från igår till lunch och han struttade omkring i morgonrocken fortfarande. Härligt! Det är det som är ledighet….

Vi ser ut som två skrämda fåglar inne på bion. Vi valde plusstolar. Ämen hörni, hur skönt?! Jag halvlåg filmen igenom.

Åt vindruvor och drack vatten medan Milo åt popcorn. Jag ÄLSKAR popcorn, som fasen. Men det var inte så svårt att avstå, det är inte det längre. Så konstigt det där.

Blev dock förbannat dyr bio. När vi kom ut till bilen hade jag fått p-bot och jag fattade inte varför? Jag hade ju easypark på? Nej men då fick jag se att jag missat att det var handikapp-plats där jag ställt bilen. Ämen neeeej, hur kunde jag missa det? Stressad som tusan kom jag till parkeringen och den här platsen var inte som en given handikapp-plats, var glad att jag hittade den bara. Svårt att förklara men den var liksom precis efter en stor sväng så jag missade skylten. 1000 spänn i böter.

Men jag får skylla mig, så är det ju. Bara så trist när man verkligen missar sådär….

När vi kom hem hade Tony tänt ljus både utanför och här hemma och så hade han lagat mat. Hur skönt när man är hängig?!

Nu ska jag lägga mig här under filten, dricka en stor kopp med te med ingefära och citron och hoppas jag är bättre imorgon.

Ha en fin kväll!

Kram Nina

12
2 kommentarer

Nytt på matbordet

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för H&M

Halloj!

Jag har upptäckt H&M på nytt kan man säga. Jag var in butiken på Biblioteksgatan i Sthlm. Woooow, fanns ju så mycket fint. Jag ville ha typ allt.

Det var för det första så fint inne i butiken. Inne i butiken fanns också en liten mini blomsterbutik.

Jag kom ut med en påse med lite nytt till vårt matbord på loftet.

Glasvas och 2 ljusstakar i smide. Ljusstakarna hittade jag inte på deras sida dock. Jag trivs så att sitta på vårt loft.

Vi har ju en jättestor köksö också som fungerar som matbord till vardags. Där finns 6 matplatser.

Matbordet på loftet har vi byggt själva, nu tror jag dock att jag ska måla om det lite. Det får bli nästa projekt kanske.

Idag är det medlemsdag på H&M Home. Ca 5 timmar kvar nu när jag skriver inlägget så till kl 24 inatt.

Du hittar allt HÄR!

Kram Nina

4
5 kommentarer

Kyckling och bacongratäng och myssöndag

Godmorgon Måndag!

Ny vecka, nya utmaningar. Haha….alltså den klyschan, den har näsan gjort mig irriterad tidigare. Men hörni, det är ju så. Det är på veckorna som man kan nå nya höjder, är det inte så? 🙂 Här hemma är det höstlov. Det känns urskönt faktiskt. Milo har inga stressiga morgnar, han får strutta runt här och ta morgnarna som dom kommer. Idag sov han länge och går fortfarande bara i kalsongerna och njuter av att inte göra nånting.

Senare idag åker vi och går på bio. Maleficent 2 väntar. Vi har tittat på trailern här hemma och den verkar minst sagt spännande. T.o.m så jag är lite spänd. Det stora kruxet för mig är vad jag ska äta på. Att gå på bio utan att äta på något är ju som att fira jul utan julafton typ. Haha…. Måste klura lite men det lutar åt vindruvor och kanske hinner jag baka någon form av muffins som passar min kost att ta med. Milo laddar för popcorn och läsk.

Tänkte förresten uppdatera er lite runt min kost och sellerijuicen senare. Många undrar kanske hur det går? Har du några frågor kring det så släng in en kommentar vetja!

Igår kväll var det Söndagsmiddag hemma. Älskar när vi alla samlas. Kan inte bli mysigare faktiskt, det är som att man slutar helgen på nästa sätt. Man får snacka om helgen som gått och veckan som ska komma. Det är så härligt att ha vuxna barn, det är verkligen så spännande att få följa dom i livet. Allt är ju såklart inte guld och gröna skogar, det finns mycket som dom också tampas med i livet. Men jag är glad att jag får vara med och stötta och finnas till för dom. Dom är ju det viktigaste vi har i livet.

Den här hönan var med och dukade och fixade, vad annars. Där jag är där är hon. Lilla sötisen.

Som jag skrattade åt den här bilden. Hahahaahahahaa…..

Gratängen fick massor med beröm av familjen, den var tydligen väldigt god. Du får recept på den lite längre ned. Vi satt uppe och pratade med Thedde till halv 12 inatt. Så mysigt verkligen. Fattar bara inte hur jag orkade sitta uppe så länge? Haha…. sov ända till sju i morse gjorde jag också. Så skönt.


KYCKLING & BACONGRATÄNG, 8 pers

4 kycklingfiléer
2 paket bacon
3 vitlöksklyftor
1 röd paprika
5 dl grädde
2 dl creme fraiche
4 msk kalvfond
2 msk kycklingfond

1 msk dijonsenap
4 msk sweet chilisås
2 tsk paprikakrydda
2 krm cayennepeppar
salt och peppar
500 g pasta

250 g riven ost

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 225 grader. Skär kycklingfiléerna i stora tärningar. Stek i olivolja tills de här helt genomstekta.

2) Pressa i vitlöksklyftorna. Tärna paprikan i mindre bitar. Stek med dom också tills de mjuknat. Salta och peppra lite. Häll upp allt i en ugnsfast form.

3) Klipp baconen i mindre bitar, stek dom så de får lite färg. Häll i dem i ugnsformen också.

4) Blanda grädde, creme fraiche, kalvfond, kycklingfond, dijon, sweet chilisås och alla kryddor. Vispa så allt är utblandat.

5) Koka pastan al dente. Om pastan ska koka 10 minuter så kokar jag runt 7. Häll i den i ugnsformen också. Häll till sist i gräddblandningen också, rör runt så allt är utblandat.

6) Strö på riven ost. Skjuts in i ugnen i ca 20-25 minuter eller tills osten fått fin färg. Toppa med basilikablad. Servera med grönsallad, gott bröd med smör och ost. Detta är riktigt riktigt gott!

Japp då fick du även lite tips för mat till denna veckan. Jag älskar gratänger, lätt att slänga ihop och gräddas klart i ugnen. Blir dessutom väldigt mycket vilket är toppen, då räcker det länge. Perfekt idag nu när vi ska på bio, då kan Milo äta rester från igår.

Nu ska jag hoppa in i duschen, sen är det dags att börja åka mot bion. Vi hörs lite senare.

Kram Nina

Följ gärna min Facebooksida och Instagram för många fler recept, livet i största allmänhet och tips

775
35 kommentarer
© Niiinis Kitchenlife
Powered by ProAd
Follow