Teskedskakor – Lusikkaleipiä

Nu ska jag presentera ett av mina favoritrecept ifrån Finland. Dessa kakor är helt galet goda, jag associerar dessa till julen varför det är perfekt att bjuda på dessa nu. Dom smälter i munnen och är sådär härligt möra och goda.

Marmeladen i kakan kan du välja efter smak men i originalreceptet är det alltid apelsinmarmelad. I just dessa är det körsbärsmarmelad.

TESKEDSKAKOR, ca 25 st

200 g smör

1 1/2 dl strösocker

4 dl vetemjöl

2 tsk vaniljsocker

1 tsk bikarbonat

Fyllning:

1 1/2 dl marmelad eller sylt

Garnering:

1/2 dl strösocker

Gör såhär:

1) Lägg smör i en kastrull och smält det. Koka upp smöret och låt det sedan sjuda på svag värme tills du har brynt det. Tar ca 5-10 min.

2) Häll i strösocker och låt det stå så tills det svalnat. Blanda sedan ut sockret när det svalnat.

3) Blanda de torra ingredienserna och ha i det i smörblandningen. Rör runt ordentligt tills du har en jämn deg.

4) Lägg bakplåtspapper på en bakplåt. Måtta sedan ur små äggformade kakor med en tesked. Runda lite avlånga ska dom bli. Botten som ligger mot bakplåtspappret ska vara platt. Grädda på 175 grader i ca 12 min.

5) Låt svalna. Fyll sedan kakorna med marmelad och platta ihop 2 och 2.

6) Rulla i strösocker. Dessa kakor går fint att frysa innan man har på sockret om man vill. Annars kan du fylla på med mer socker efter du tinat dem.

Följ mig gärna på min Facebooksida och Bloglovin så du inte missar några inlägg.

Kika gärna på dessa recept:

10 minuters havrekakor

Kolafluffar

S-kakor

Kanelhavrekakor

130
7 kommentarer

Käftsmäll

Inlägget innehåller annonslänkar genom reklam för Cellbes

Först…..

….. ÄLSKAR alla era inputs på mitt >>förra inlägg.<< Verkligen älskar. Satan en sån boost och käftsmäll på samma gång. En ”vakna upp nu influencerjävel” käftsmäll skulle man kunna kalla det. Jag blir fartblind och då är det tur att ni liksom bitchslappar mig i fejset och säger att Instagram är ju för helskotta inte verkligheten. Alla hinner inte med allt och allt är inte perfekt. En bild som rymmer en halv kvadrat kan ju inte visa hela bilden av verklighet. Det ligger kanske ett par skitiga trosor strax utanför bilden. Tvättberg, diskberg, skitiga glas, klädhög ja men you name it i bakgrunden.

Jag VET ju allt det där men blir blind. Tror på det jag ser… ja men ni fattar. Jag visar ju inte er mina skitiga trosor på golvet heller men jag kanske borde lite oftare. (Eller inte… host host). Verkligheten rymmer ju mer än en bild på något som är fint just på den platsen.

Nu ska jag stressa ner. Julbord skiter vi i och njuter av det som helskotta på julen istället. Julfest kommer vi inte heller vara med om men kanske hinner vi med ett par vänner och lite mys hemma? Vi får se! Just nu fokuserar jag på att sköta mitt jobb, tända ljus hemma, umgås med dom jag älskar så har man ju kommit långt. Det känns som rätt spår.

Idag åkte jag in till storstan för möte! Sthlm var grått som en trött raggsocka. Går det att få fler färgtoner av färgen grå? Tror inte det!

Vi hade avtalat möte på ett av favoritcafeerna i världen. Underbara Vetekatten. Har ni inte besökt än så gör det för bövelen om du har möjlighet.

Här finns allt och lite till att njuta av. När jag kom så stod Lucia och sjöng. Så stämningsfullt och mysigt. Det var julkänsla som slog i taket kan jag säga. Staffan var en stalledräng ända in i bagerikaklet liksom.

Nu har jag just köpt med mig denna blombukett med gigantiska aprikosa amaryllis med en bukett med eukalyptus. Ytterligare en sak som kommer ge julkänsla och njutning. Ska ställa den strategiskt mitt på köksön så jag ser den hela tiden.

Den >>HÄR<< tröjan har jag på mig idag. Så totalt insnöad på spets. Jag vill ha spets överallt. Var inte det en 90 talshype? Det är jag och mina obefintliga ögonbryn som håller fast i 90 talet. Tröjan är by the way nedsatt med 100 spänn!

Nu ska jag ta tag i lite mer jobb här innan jag ska hämta Milo. I eftermiddag kanske vi går till kyrkan och tittar på lucia. Vi får se?

Kram Nina

15
4 kommentarer

Någon som känner stress?

Godmorgon raringar!

Huuuu, inatt var det fullmåne så jag har sovit i 3-4 timmar bara. Känns som jag går i dvala idag. Jag får alltid lite tungt att andas när jag är för trött, ingen behaglig känsla direkt men som tur är går det över när jag fått lite sömn. Får se om jag hinner ta en powernap på soffan idag? Jag typ avskyr att sova mitt på dagen, tycker uppriktigt sagt att det är lite läskigt. Tänk om man missar ett samtal från skolan eller ungarna, om något hänt någon. Ja du hajar, min hjärna är fortfarande inställd på katastrof tyvärr. Det är nog något som kommer vara svårt att lära om och lära bort.

Skulle det vara Tony så skulle han kunna gå och lägga sig under täcket och snarka i timmar utan problem. Han skulle inte ens låsa dörren. Helt orädd skulle han ligga där mitt på dagen och sova ikapp. För mig känns det helt galet, som något jag aldrig i min kofot skulle kunna åstadkomma. Är det inte lite märkligt? Att man kan vara så ofantligt olika?

Här hemma kämpar vi på med julkänslan. Imorgon är det Lucia. Förr var jag så inihelskottas ambitiös och gick upp och lussade för familjen. Nu när jag tänker efter så ääääär ju det hur trevligt som helst, men hur ska man hinna och orka med allt? Häromdagen så satt jag och kände mig lite uppgiven över att vi inte ens varit på något julbord. Jag tycker ALLA springer på julbord och julmarknader, fest med jobbet, julfest på med tjejkompisarna och adventsfiranden. Jag hinner inte….. känner sån sjuk stress med allt.

V A R E N  D A år är det samma visa! Jag fattar inte? Jag har verkligen börjat inse hur dåliga jag och Tony är på att planera. Jag är nog i alla fall snäppet bättre, Tony stackaren vet nog inte ens hur planera stavas. 😉 Jag menar, julbord bokar man ju typ i oktober. Då har jag just plockat bort sommaren och tänker inte en sekund på något julbord. Vi hade en önskan om att åka till fjällen över jul igen. Men att börja kolla stugor i december är ingen hit om man ska hitta ett boende under 40 papp för några dagar. Hur puckad är jag ens? Nyår verkar lika kört det… Hmm, blir så trött. Julbord tror jag inte vi hinner få ihop i år… eller ska nog sätta mig och kolla i alla fall om vi kan få ihop något?

Men är jag ensam om att känna stress? Jag skulle fasen behöva en CHECKLISTA för julens alla datum, advent, mingel, julbord, lucia och uppesittarkvällar. Börja bocka av i oktober så man inte står där och är sist på bollen. Synd att en så fin högtid som julen är ska stressas och flåsas bort såhär. Men….kanske bara hänger det på en själv, det kanske är så enkelt att det är den där ribban som måste sänkas?

Jag tror att sociala medier faktiskt bättrar på den här stressen. Att scrolla igenom ett flöde där det bakas (förlåt, jag kan vara en av dem), firas advent, julpyntas, lucias, julbordas med jobbet, julfestas med vänner osv gör kanske inte annat än stressar en? Att man får känslan av att man inte gör något själv och hinner göra det alla andra gör. Ni hör ju, här har vi mycket att jobba på. Jag ser mig själv stå i köket med en hand som rör knäckkastrullen, andra handen viker en julstjärna. Med tårna bakar jag pepparkaksdeg och med tårna på andra foten tänder jag det tredje ljuset. Ser ni det framför er? Sen kokar man knäcken för länge så man biter av en framtand när man ska ta en tugga. Pepparkaksdegen kan du spela basket med och så brinner mossfan i adventsstaken. Julstjärnan går sönder eller bli skitful och så är tanken att man ska ut med skiten på Instagram. Haha….. 

Jag tror att min stress bottnar i att jag älskar julen så mycket. Att jag verkligen vill hinna njuta av den på riktigt. Verkligen andas in den med alla mina porer och bli uppfylld av det som är jul. Det i sig orsakar säkert stress, för jag menar hur mycket kan man ens tänka sig att njuta av en jul. När jag tänker efter så är det ju min familj och dom jag älskar jag vill vara med. Det behöver inte vara svårare än en panna glögg, några pepparkakor och familjen vid köksbordet med julmusik i bakgrunden så njuter man ju av julen allt vad man orkar. Det är den där ribban, den är för högt satt för mig, jag hinner inte med det som innebär min ribba… då måste den sänkas. Så enkelt är det ju faktiskt.

Nu ska jag jobba vidare, jag ska in med ett samarbete för godkännande idag så jag har fullt upp här. Måste fota och det är ju sååååå lätt med ljuset nu. Ööööhhhhh, snark. Men men, det får bli det de blir helt enkelt.

Tack för du finns och tack för avtrycken ni lämnar, vare sig det handlar om att klicka i det lilla hjärtat eller knattra ned en kommentar. Vi hörs lite senare.

Kram Nina

5
19 kommentarer

Längesen

Gokväll vänner!

Åh tack för alla era kommentarer på >>inlägget<< från tidigare idag! ❤️ Betyder så mycket när ni skriver pepp och era egna erfarenheter. Precis vad man behöver nu.

I eftermiddags var jag bjuden hem till bästa Helena på lite mysfika. Jennie och höggravida Helena var också där, vilken dag som helst dimper det ner en liten trea. Så mysigt!

Vi fyra har gjort mycket skoj ihop, anordnat julmingel och andra event som dragit en herrans massa folk. Vi har slitit som djur kring dessa event och skitkul har det varit. Då fikade vi också såhär tillsammans. Vi räknade ut att det är över 2 år sedan sist så det var verkligen dags.

Blev helt kär i Helenas lykta på bordet. Ni minns väl de där snöbollarna man hade som liten som de for omkring små vita snöflingor när man skakade om den? En sån men med magiska glittriga snöflingor som glimmade så fint! Måste komma ihåg att fråga Helena var den är ifrån!

Kolla in hur det såg ut när vi kom hem? Kolla månen där ovan? Spookyyyyy….

Nä, dags att ta kväll på riktigt, ha en fin kväll.

Kram Nina

2
1 kommentar

Saffran och citronbullar

Alltså denna kombo med citron och saffran kan vara det godaste i mannaminne alltså. Ska du ändå baka saffransbullar till jul, testa då dessa. Jag lovar att du inte kommer bli besviken. Detta är så otroligt gott alltså. Fick massor med beröm för bullarna så alla andra tyckte de var supergoda också.

SAFFRAN & CITRONBULLAR

1,25 dl mjölk
1,25 dl vispgrädde
1 påse saffran
25 g jäst
1/2 tsk salt
1 dl strösocker
1 dl creme fraiche
50 g mjukt smör
Ca 6-7 dl vetemjöl

Fyllning:

1 citron
75 g rumsvarmt smör
2 tsk vaniljsocker
0,5 dl florsocker

Gör såhär:

1) Värm mjölk, grädde och saffran till max 37 grader. Lös upp jästen i degvätskan.

2) Tillsätt salt, strösocker och créme fraiche.

3) Tillsätt mjukt smör och vetemjöl, lite i taget. Knåda degen väl. Den ska släppa från kanterna i degbunken. I maskin kör jag degen minst 5 minuter.

4) Låt jäsa till dubbel storlek i bunken under duk, i cirka 45 minuter.

5) Sätt ugnen på 225 grader. När degen jäst klart bakar du ut den till en rektangel.

6) Riv zesten på citronen. Blanda sedan allt i fyllningen och smeta på den på rektangeln. Rulla ihop den till en lång korv och skär ur skivor. Smöra en muffinsform och lägg bullarna i den. Låt jäsa i ytterligare 30 min.

6) Pensla med uppvispat ägg. Grädda på 225 grader i ca 8-12 minuter eller tills det fått lite fin färg. När de svalnat pudrar du över lite florsocker

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR
Följ mig gärna på Instagram HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin HÄR

169
3 kommentarer

Ont i hjärtat och Julmingel

Inlägget innehåller annonslänkar genom reklam för Bokus

Godmorgon!

Usch, idag har jag vaknat upp med en klump i magen. Idag flyttar Thedde. Min stora fina pojke som vuxit upp till att bli en man. En man med ett stort hjärta och mycket ansvar. Så orädd och modig.

Jag vet allt det där med att det är livets gång och många kanske t.o.m tycker det är skönt när barnen flyger ut men det enda jag känner är hur ledsen jag är. Tårarna bränner innanför locken och jag känner bara sorg och saknad. Som att en stor pusselbit tas bort. Usch, nu gråter jag. Huuuu….

Jag vet att jag är känslig, men det är något jag verkligen inte kan göra något åt. Jag är sån här. Herregud vad jag känner så mycket jämt och kan ärligt talat vara så trött på det ibland. Ibland tär det att vara såhär känslig.

Thedde flyttade ju till Uppsala i 7 månader men då visste jag hela tiden att han snart skulle komma hem igen. Men nu, nu kommer han nog inte hem mer utan har nog flyttat för gott.

I hjärtat är jag ju glad för honom. Han hamnar 10 min från sin arbetsplats, det istället för 50 min är en stor skillnad. Jag slipper oroa mig när han är ute och far på vägarna. Dessutom var jag där och hjälpte till och målade igår och jag bara ÄLSKAR deras lägenhet.

Nu är det en jäkla röra på bilderna men den var så mysig och välplanerad. Jag fick en jättebra känsla där och det är bra när jag får det. Här ovan har ni kök/vardagsrum. Sen har dom stort badrum och en hall där man kan ha skrivbord och så sovrum med massa garderober. Tvättstuga precis utanför huset.

Vi var där länge igår och det var så mysigt. Där kommer dom få det så himla bra. Ett lugnt område i närheten av en skola. Ja men jättebra på alla sätt. Känns som ett tryggt ställe.

Idag tar han med sig sina saker och flyttar. Det kommer bli jobbigt men kommer säkert kännas bättre sen igen. Men just idag, nä då är det tungt. Vill jättegärna att ni delar med er om ni varit med om att era barn flyttat hemifrån. Hur var det för er?

Nu till något annat. Igår var jag inbjuden till julmingel på Bonnier. En mysig kväll med författare som var inbjudna för att berätta om sina böcker och så gott att äta.

Här presenterade Ola Lindholm och Johan Lindqvist sina böcker för barn. Ola känner ni säkert igen från Wild Kids?

Tror ni jag hade en stolt och glad 11 åring här hemma som fick 2 signerade böcker av sin mamma? Jag mitt pucko var dessutom för ivrig och ge honom böckerna, skulle ju väntat till julafton! Så typiskt mig! Hahaa… Dessa böcker passar barn mellan 9 och 12 som gillar att spela Fortnite. Det var så dem förklarade böckerna. Det var som att säga att dessa böcker var till Milo. Han har ju äntligen fått upp intresset för böcker så det passade ju superbra! Vi fick dessutom lyssna lite ur böckerna och det var minst sagt spännande! Kung Pow ”Game Over” hittar du HÄR, Kung Pow ”Dödens dal” hittar du HÄR!

Jag hade också äran att få träffa en av de roligaste personerna i Sverige (enligt mig). Han var dessutom supertrevlig och signade boken till mig. Som vi skrattade när han berättade utdrag ur denna bok. 100 svenska dialekter. Detta är alltså i första hand en lyssningsbok, men det går också att läsa. Detta är nog en superrolig bok att få i julklapp tänker jag. Finns HÄR!

Gustav var också där och promotade sin bok ”Vegansk Husmanskost”. Ni som följde mig för flera år sedan vet säkert att det var mellan mig och Gustav det hängde när Matbloggspriset Folkets val gick av stapeln. Gustav slog mig efter en hård kamp, och jag var arg som fan för jag tyckte det hade fuskats. Idag är stridsyxan nedgrävd med en insikt att det helt enkelt inte var meningen att jag skulle vinna det där priset. Boken verkar spännande som tusan, jag äter ju mest plantbaserat idag så jag tror jag kan ha mycket nytta av denna receptsamling! HÄR hittar du den.

Kolla in denna härliga samling! Några ska jag ge bort men några ska jag läsa och njuta av själv!

Så nyfiken på Tobias Karlssons bok – ”Inte alltid en dans på rosor”. Honom känner du säkert igen från Lets Dance. Han verkar så himla mysig. Boken hittar du HÄR.

Viveca Stens ”I hemlighet begravd” är den tionde delen av Morden i Sandhamn. Spännande så man smäller av. HÄR hittar du den!

En annan bok som jag ska behålla själv är denna med Emma Wiklund. Den låter som klippt och skuren för mig. En skönhetshandbok för oss som blivit medvetna om att kroppen och ansiktet inte längre är 25! Hur bra? HÄR finns den.

Sist men inte minst är jag så glad för att jag nu ska få ge Milo en >>Guiness Rekordbok 2020<<, Thedde var GALEN i Guiness Rekordbok som liten och hade alla. Så kul att få ge Milo en nu, han är så lik Thedde på så många sätt. Sedan blev det ytterligare en Dagbok för alla mina fans. Milo ÄLSKAR dom böckerna! Du hittar alla HÄR!

Efter julminglet åkte vi till MOS. Minglet var klart vid sju så vi hann dit också.

Dock hade jag inga direkta ”knata runt i ett shopping-mall” skor på mig så gissa om jag var öm om fötterna?

Det var väldigt lugnt på MOS. Jätteskönt faktiskt. Man behöver inte köa länge eller trängas.

Älskar den här ytan. Nu håller de på och bygger upp något som jag tror kommer bli rätt spännande.

Pengar kvar på presentkortet för Milo, igår köpte han nya knappar till sin konsol. Ja men det finns tammefasen allt till dessa spel. Knappar, hörlurar, häftiga handkontroller m.m m.m. Det tar liksom aldrig slut.

Kl 20.28 gick i alla fall mina ögon ihop av trötthet. Inga direkta mammapoäng men det blev en sen middag på Max. Fasen så dåligt samvete jag kan få av sånt.

Efter att de fått sin mat så for vi hemåt. Jag somnade som en stock i bilen och vaknade när vi körde upp på uppfarten hemma. Det var ju natt för en annan.

Nu har jag skrivit i en hel evighet och måste fortsätta jobba med annat här. Men som sagt, berätta om ni varit med om att era barn flyttar hemifrån och hur ni tacklade det.

Vi hörs senare!

Kram Nina

11
16 kommentarer

Vit choklad pannacotta med passionsfrukt

En favoritdessert är denna vit choklad pannacotta med passionsfrukt. Den syrliga passionsfrukten är verkligen en underbar kombo med den söta vita chokladen. MUMS! Du kan givetvis ha på vad du vill uppepå en pannacotta, jag har provat med det mesta. Upplever att pannacotta helt klart är godast när den kombineras med något fräscht och syrligt. Men låt fantasin flöda här, du bestämmer själv.

VIT CHOKLAD PANNACOTTA MED PASSIONSFRUKT, 6 port

3 dl vispgrädde

0,5 dl strösocker

2 gelatinblad

150 g vit choklad

3 msk mjölk

2 tsk vaniljsocker

4 passionsfrukter

Gör såhär:

1) Blötlägg gelatinet i vatten. Hacka den vita chokladen.

2) Koka upp grädde, mjölk, vaniljsocker och socker, ta av från plattan. Häll i den vita chokladen och rör om tills den smält. Ha i gelatinet tills det smält.

3) Häll i fina glas och ställ kallt i någon timma, de ska ha stelnat till.

4) Skrapa ur passionsfrukten över pannacottan och servera.

Följ mina sidor: 

• Facebooksida – följs av över 320 000 personer, otroligt!!! Dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

 Instagram – följs av 98 000. Aktiv dagligen i storys, där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar. 

• TikTok – följs av lite över 3000. Har precis kommit igång med den, TikTok är kul! 

 Youtubekanal – Där finns och kommer finnas fler matlagnings/bakningsvideos. 

Inspireras gärna av dessa härligt goda recept:

Vit chokladmousse med blåbärsswirl

Saffranspannkaka

Kolacheesecake med mjölkchokladganache

Cheesecake i glas

Kram Nina

28
4 kommentarer

Nu flyttar han

Hej finisar!

Sitter i bilen med Thedde och är på väg mot hans nya lägenhet. Kartongerna packade i bilen och målarbrallorna är på. Snart flyttar han ifrån miiiiiiig….. Usch, känner mig så oredo. Nu ska han flytta ihop med sin flickvän i Uppsala.

Han är 23 år och har redan bott hemifrån så jag borde vara redo, men fasen…. jag är inte det. Ont i hjärtat för att nu kommer han förmodligen inte tillbaka och flyttar hem igen.

Allt är i sin ordning men jobbigt ändå för en känslig mamma, men det blir bra.

Målarkkäderna på och laddad för en tripp till Uppsala.

Hörni, solen skiner idag och så häääärligt! Nu suger vi i oss hörni.

Hepp, nu är vi framme. Vi hörs sen!

Kram Nina

3
1 kommentar

Vardagsbestyr

Gokväll i stugan!

Har slumrat i soffan en stund redan, är så galet trött. Ska börja testa ljusbehandling nu faktiskt så får jag se om det hjälper?

Jaha, dagen blev en sån vardag som är lite typiskt tråkig. Inget speciellt händer utan bara det vanliga gamla hederliga.

Jag startade som vanligt dagen med att slurpa i mig min sellerijuice. Det är verkligen så olika hur det smakar. En del knippen smakar f-n! En del är helt ok, fattar inte hur det kan skilja så mycket?

Majlis, min lille följeslagare. Jag brukar bädda ned henne med filt såhär så hon kan ligga tätt intill. Vet ni hur varm en katt är? Hon kan värma upp hela mig. Trevligt sällskap i schäslongen under dagens arbete var hon i alla fall.

Jag har varit så frusen idag så jag funderat på om jag kanske håller på att bli sjuk? Du vet när det känns som man fryser inne i benen. Hoppas inte det bara. Gud jag minns en jul när jag och mamma däckade i influensan. Jag hade feber i 10 dgr och låg däckad över julafton. För en som älskar julen var det ju totalt katastrof!

Som sagt, där jag sitter där är hon. En av favvoplatserna är detta ställe. Här sitter hon och kikar ut på fåglarna som äter utanför.

Vet ni hur mycket fåglar vi har utanför sen jag hängde upp mat? Fullt! Det kryllar av dem. Men hittills är det bara trevligt, och Majlis har värsta TV:n och titta på.

När Tony kom hem från jobbet for vi iväg mot Västerås. Milo skulle handla för sitt presentkort. Vädret…. not so funny! Det kan inte bestämma sig här i vårt område. Ena dagen vräker snön ned, senare samma dag kan det ösregna och all snö försvinner. Nu vill jag ha snö faktiskt, blir så mycket ljusare då!

Väl där var det svårt att bestämma sig. Till slut så blev det klart i alla fall och han åkte hem nöjd som tusan. Alltså, ungar som är sådär glada så dom nästan svimmar är så jäkla härligt. Lyckan i ett barns ögon är så speciell! ❤️

Nähe, jag ska nog fortsätta sova lite här nu. Tant är trött som sagt.

Natti natti!

Kram Nina

0
5 kommentarer

NUBBERÖRA

Helgen bjöd ju på massor av bakning och matlagning, jag trivdes som fisken. Julmusik i högtalarna, sköna tofflor att stå i så man inte får platta hälar och ryggont…då kan man stå hur länge som helst. Fantastiskt härligt! Jag älskar att stå i mitt kök och prova recept. Då trivs jag verkligen och mår riktigt bra. Sen när recepten går åt skogen är det kanske inte lika roligt, då gormar jag lite för mig själv och så får man ta nya tag.

Här ska du få ett juligt recept som kommer vara toppen på julbordet, minglet, lucia- och adventsminglet. Jag älskar plock. Jag skulle själv kunna leva på plock för det är så himla trevligt. Detta kallas för nubberöra och är så otroligt trevligt så det är inte klokt. I det här receptet så tryckte jag ur rundlar ur kavring och smackade sedan på denna röra. Det blev verkligen toppenbra och så himla gott.

NUBBERÖRA

2 ägg
1 burk inlagd sill
1 liten lök
1 dl creme fraiche
0,5 dl majonnäs

1 dl finhackad dill
vitpeppar
kavring

Gör såhär:

1) Koka äggen. De ska vara hårdkokta. Orkar du inte vänta på hårdkokta ägg kan du knäcka i äggen i en djup tallrik och brassa på dem i micron i ca 2 minuter. Det går lika bra.

2) Låt sillen rinna av ordentligt, jag brukar lägga mina i en sil.

3) Hacka sillen smått. Hacka äggen smått och detsamma med dillen. Häll i allt i en skål. Häll i creme fraiche och majonnäs och blanda runt. Ha i lite peppar efter smak.

4) Servera på en bit kavring. Dekorera med det du vill. Jag skar bara några tunna lökringar och lite dill.

Följ mig gärna på min Facebooksida och Instagram för mer inspo, recept och annat från livet. Följ gärna bloggen på Bloglovinså du inte missar några inlägg.

Kika gärna på dessa recept:

Gubbröra

Toast Skagen

287
Kommentera