Krämig kycklinggratäng Italian style

Igår lagade jag en jättegod kycklingrätt här hemma. En riktigt krämig kycklinggratäng Italian style. Den gick åt i ett nafs, och när det gör det så vet man att man lyckats riktigt bra. Denna passar alldeles utmärkt till pasta, och den passar också till kokt potatis eller ris. Så bra när man kan variera det i all oändlighet. Då känns det inte som att man äter samma sak. Denna kycklingrätt är lagad på kycklinglårfiléer som är sådär riktigt saftiga. Kan absolut rekommendera er att testa kycklinglårfiléer istället för kycklingfiléer ibland.

KYCKLINGGRATÄNG ITALIAN STYLE, 4 PORT.

4 stora kycklinglårfiléer (stora, Guldfågelns är riktigt stora)
20 st kocktailtomater
3 msk tomatpuré

2 klyftor vitlök
2 tsk torkad timjan
1/2 tsk lökpulver
2 kycklingbuljongtärningar
1,5 dl vatten

3 dl grädde (jag använde havregrädde)
2 dl smakrik lagrad riven ost.
olivolja

Gör såhär:

1) Häll i olivolja i en gryta. Salta och peppra kycklinglårfiléerna och stek dem runtom. När de stekts färdigt, ta ur och lägg i en ugnsfast form.

2) Låt grytan stå kvar på plattan, ha i tomatpure, dela 15 av kocktailtomaterna och ha i dom i grytan. Pressa i vitlöksklyftorna, lökpulver och timjan samt kycklingbuljongtärningarna. Häll på vattnet och låt allt puttra runt tills vattnet reducerats (kokat in) nästan helt. Häll på grädden och låt koka upp.

3) Häll gräddsåsen över kycklinglårfiléerna och toppa med osten. Ställ i ugnen på 225 grader i ca 20 min. Ta ut och dela resten av tomaterna och toppa med dem samt färsk rosmarin, funkar fint med basilika också.

Gillar du receptet får du gärna klicka i det lilla hjärtat under detta inlägg! ❤️

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Inspireras gärna av dessa härligt goda recept också:

 

Korvgratäng med fetaost

Krämig kycklinggryta

Thaikyckling som det smakar på Thairestaurangen

Nachotallrik med kyckling

Kram Nina

506
12 kommentarer

Har ni städat bort julen?

Godmorgon godmorgon!

Jag sov hela eftermiddagen och kvällen igår, ett litet bakslag som berodde på att jag var vaken alldeles för länge när vi var på galan. Sover man hela eftermiddag och kvällen så sover man inte på natten, jag har varit vaken sen typ 11 tiden, alltså igår kväll/inatt eller vad jag ska säga? Så förvirrande, men så är det i alla fall. Inte många vakna alla de timmar som jag redan varit vaken. Det är typ lunch för mig nu. Haha….

Hörni, har ni plockat bort julen? Det känns som jag är den sista på jorden som har kvar julen. Många som verkar ha varit snabba med att plocka bort den i år. Jag ska nog börja plocka bort allt nu, tomtar och sånt är borta men alla julstjärnor och granen har varit kvar. Jag vill ju ha ljuset kvar ju så det känns så fel att plocka bort det. Men, jag får fylla på med annat ljus, ska inhandla större lampor till våra höga fönster här hemma så ska vi nog få ha lite ljus kvar. Ett annat tips är att ha ljusslingor runt fönstren, det är inte juligt utan mer en vinterbelysning. Det blir fint! Har sett att Granit har en jättefin.

Den HÄR! Den tror jag blir jättefin att hänga längs med sidan av fönstret (eller runt fönstret), den är nämligen hela 5 meter lång. Det ger ljus och känslan av att man får ha lite julstjärnor uppe.

Nu ska jag i alla fall sätta igång och göra lite frukost här, ska svänga ihop lite bröd här men får nog knåda deg för hand så man inte väcker hela familjen.

Vi hörs senare!

Kram Nina

21
5 kommentarer

Jobbig kväll igår

Godmorgon älsklingar!

Ja det blev en jobbig kväll igår, jag grät i stort sett hela kvällen som vi satt där. Så otroligt tunga berättelser och livsöden som utspelade sig. Man känner sig så urgrundsledsen för att den här skitsjukdomen gör så mångas liv till ett helvete. Både de som drabbas och den drabbades familjer. Hjärtat blir så tungt. Vi ALLA har på något sätt påverkats av den här sjukdomen, alla har någon nära som drabbats.

Det som igår ändå kändes som ett hopp var att forskningen ändå går i rasande takt. Immunterapi ser ut att ge goda resultat så där satsas det mycket pengar nu. Något som också var glädjande att höra var att nästan 100% botas ifrån testikelcancer t ex. Idag är det fler som botas än som dör, det var inte så jättelängesen som det var fler som dog än som överlevde en diagnos. Upplyftande att det går åt det hållet åtminstone. De tror också att de barnen har fötts som kommer få uppleva att cancer botas helt och hållet.

Cancerforskning kostar massor med pengar, det går åt sjuka summor till att forska om t ex immunterapi. Det är därför dessa galor är så viktiga. Du kan läsa allt om hur du kan hjälpa till genom att bli månadsgivare HÄR. Du kan själv bestämma beloppet. Jag har själv blivit månadsgivare nu. ❤️ Minsta lilla peng som kommer in är värt allt och lite till.

Den här klänningen hade jag på mig, fick den passande nog i julklapp av Tony. Jag bara älskar den!

Fick se många människor som jag lite ser upp till igår. Här Fuglesang och underbara Dagny Carlssson som bloggar och är 107 år gammal. ❤️

Vi blev bjudna på en trevlig buffé.

Vi fick fantastiska platser precis bredvid scenen. ❤️ Här såg vi toppenbra.

Kvällen avslutades med Måns Zelmerlöv. Härlig avslutning på en jobbig kväll. Det var här publiken kom igång ordentligt.

Som sagt, en jobbig men en viktig kväll. Glad att jag var där. Hörde att igår kväll under programmets gång samlats in över 69 miljoner kr.

Nu ska jag jobba vidare här, vi hörs senare!

Kram Nina

6
4 kommentarer

Blomkål och bacongratäng

Nu ska du få ett middagstips som du enkelt och snabbt slänger ihop. Denna rätt är enkel att äta som den är eller så serverar du den t ex till stekt kassler, bacon eller korv. Detta är verkligen såå gott och enklare kan det verkligen inte bli. En perfekt gratäng att slänga ihop på vardagen, det mesta sköter sig i ugnen.

Kolla även in denna gräddkokta broccoli med brieost & vitlök (<klicka för recept)

BLOMKÅL OCH BACONGRATÄNG, 4 PERS (receptet uträknat på att du serverar något till)

Kolla in dessa recept:

• Mina 10 populäraste kycklingrecept 

• 15 billiga & goda rätter

• 10 perfekta rätter för matlådan 

1 blomkålshuvud eller 1 påse blomkålsbuketter
1 pkt bacon
2 dl grädde
150 g riven ost
salt och vitpeppar

Gör såhär:

1) Skär blomkålshuvudet i små buketter. Stek dem i lite olja så de får lite färg.

2) Klipp eller skiva baconen i strimlor, stek med dem tills de stekts runt om. Salta pch peppra efter smak.

3) Häll allt i en ugnsfast form, häll på grädde och strö på osten.

4) Grädda i ugnen på 225 grader i ca 15-20 minuter eller tills osten fått fin färg.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Inspireras gärna av dessa härligt goda recept också:

Kyckling & bacongratäng

Fläskfilégratäng

Lyxig korvstroganoff

Krämig broccolisoppa

Kram Ninajkk

524
8 kommentarer

Tillsammans mot cancer

Snart börjar det sändas, vi sitter på andra raden. Känner att detta kommer bli otroligt tungt, men viktigt. Jag har näsdukar med mig. Önskar så att vi tillsammans kan samla in så mycket pengar det går. Så viktigt!

Kl 20.00 på TV4 börjar det! ❤️

Kram Nina

72
Kommentera

Marinerade Haricot Verts

Nu ska du få tips på ett tillbehör till maten som är sååå gott så det är inte klokt. Passar perfekt till både kyckling och kött. Jag hade inga förväntningar alls egentligen utan tänkte att ja ja, det blir väl ett tillbehör med tråkiga haricot verts och inget annat. Men wow, hur kan jag ha missat detta??? Hur gott som helst.

MARINERADE HARICOT VERTS

250 g haricot verts
1/2 lök
2 tsk grovkornig senap
1/2 msk balamsvinäger
1/2 tsk havssalt
3 msk olivolja
salt till kokvattnet

Gör såhär: 

1) Häll upp vatten i en kastrull, lägg i de frysta haricot vertsen i kastrullen. Salta lite lätt. Koka upp och låt sjuda på ganska så svag värme i ca 3-4 minuter.

2) Häll dem i ett durkslag och skölj med iskallt vatten, detta för att de ska hålla den gröna färgen.

3) Blanda en dressing på hackad lök, senap, balsamvinäger, havssalt och olivolja. Lägg harcit vertsen i en skål och häll dressingen över. Låt gärna stå och dra i ca 10-15 minuter innan servering.

Följ mig gärna på min Facebooksida och så du inte missar några inlägg.

Inspireras gärna av dessa härligt goda recept också:

Baguette med ägg och creme fraicheröra

Ruccolaröra

Helstekt fläskfilé med supergod marinad

Matsemlor med kycklingröra

Kram Nina

43
1 kommentar

VECKOMATSEDEL

Detta nya året så ska jag införa veckomatsedeln regelbundet igen, varje söndag ska det komma en härlig göttig veckomatsedel att inspireras av. Idag blev det måndag men nu är man ju så dagvill med dessa lediga dagar så man vet knappt vad det ens är för dag? Ni är många som uppskattat de små matsedlarna då det underlättat massor. Många har svårt att få vardagen att gå ihop bara som det är, ska man då behöva tänka på vad man ska äta varendaste dag så är ju det ytterligare en belastning. Så då mina vänner ska jag komma som en ”vardagsmats-frälsare” och se till att livet blir lite enklare. När jag hittar något bra på nätet så brukar jag spara ned det som en app i telefonen. Det är busenkelt. Jag ska förklara hur du gör:

 

När du är inne på t ex min blogg och veckomatsedeln så ska du först klicka på rubriken i mitt inlägg. När du gjort det så kommer du in på själva inlägget så att säga. Längst ned på din telefon (ja de allra flesta besöker bloggen ifrån sina telefoner) så har du en fyrkant med en pil uppåt.

Tryck på den…. då kommer det upp olika ikoner, scrollar du till höger på ikonerna som är längst ned kommer du till slut fram till en som heter ”LÄGG TILL PÅ HEMSKÄRMEN”.

Klicka på den så lägger den sig som en ”app” i telefonen. Det kommer alltså att se ut såhär:

Så ser det alltså ut, perfekt sen när du snabbt vill hitta recepten t ex när du står där i affären. Så gör jag och det är mitt bästa sätt att spara ned recept jag vill testa eller andra sidor jag vill komma ihåg och besöka igen.

Så, nu när du vet det (om du inte redan visste) så ska vi gå vidare till VECKOMATSEDELN för denna veckan. Det blir en veckomatsedel som innehåller mycket gott och också enkelt att laga. Det är min melodi för veckorna. Det ska vara enkelt och gott. I min familj så uppskattas det enkla väldigt mycket. När jag stått i köket i timmar och lagat värsta gourmetmiddagen så ska jag vara ärlig och säga att hurra-ropen för maten är mer rungande för en enkel gratäng. Hahaha…. ja så kan det vara.

 

MÅNDAG: Vegetarisk lasagne med hemmagjord pizzasallad
TISDAG: Brieostbakad torskrygg
ONSDAG: Krämig korvgryta
TORSDAG: Krämig broccolisoppa och våfflor med äppelgrädde till efterrätt
FREDAG: 

KYCKLINGPANNA, 3 PERS

3 kycklingfiléer
1 burk krossade tomater
1 burk kokosgrädde
1 msk grön currypasta
salt och peppar

Gör såhär:

1) Stek kycklingfiléerna i olivolja. Salta och peppra dom lite lätt. De ska vara helt genomstekta och få lite färg på ytan.

2) Häll i 1 burk krossade tomater, grön currypasta och lite salt och peppar och låt puttra i ca 15 minuter.

3) Häll i kokosgrädden och blanda runt tills den är helt omrörd. Lått puttra ytterligare i 5 minuter. Servera gärna med ris eller nudlar och en asiatisk sallad.

VECKANS GOTTA

Snabba bärkakan

Följ mig gärna på min Facebooksida och Bloglovin så du inte missar några inlägg.

30
4 kommentarer

Fyllt skåpen igen

Innehåller annonslänkar genom reklam för Matsmart

Godmorgon vänner!

Inatt var det uppåt väggarna med sömnen så då blir det ett tidigt inlägg till frukosten för dig. Kanske gläder det någon med min konstiga sömn såhär års? För den sakens skull så längtar jag till mars när det i regel vänder helt och hållet för mig och jag sover normala tider igen. Kan ju vara kul att träffa sin man nångång också…. haha! Som det är nu har han vänt sitt dygn också så han somnar vid 3 tiden på natten, själv så somnar jag ju oftast tidigt och vaknar mitt i natten. Har jag tur så kan vi göra en high five när vi möts då han ska sova och jag går upp.

Igår åkte vi till Västerås för att gå på bio. Vi älskade Jumanji när vi såg den jag och Milo, nu har det kommit en till och den var helt klart värd att de. Som vi skrattade! Sen har den allt, det finns både spänning och skratt.

På vägen hem for vi förbi Coop för att hämta ut paketen från Matsmart. Det blev lite mycket den här gången. Men jag kan inte nog rekommendera er att handla där. Mycket billigare och så hjälper man till med matsvinnet. Inget behöver kastas och i vanliga fall så ligger datumen ändå långt fram så det är inget som hinner bli gammalt.

Tips på vad du kan handla nu som det är riktigt bra pris på!

Ekologiska krossade tomater (6 pack) Så goda och med mycket smak, älskar den här!

Bön & ärtmix (5 pack), Svarta bönor, 2-pack) jag använder såna här som utfyllnad i soppor och grytor, eller så gör jag grytor på bara det som bas. Hälsosamt och så gott. Det är såhär jag får i Milo lite nyttigt utan att han tänker på det. Tips till föräldrar som kämpar med barn som inte äter grönsaker eller baljväxter.

Ekologisk olivolja, så god och smakrik. Beställer ALLTID olivolja från matsmart, det är något som går åt ganska så mycket här hemma.

Här är lasset med dryck från denna omgång! Älskar att man kan beställa mycket ekologisk och från riktigt bra märken.

Capri-Sun, MYCKET bättre än läsk! Bara frukt och vitaminer och endast askorbinsyra som antioxidationsmedel.

Min favorit smoothie från Froosh, de stora plattorna tar slut fort men det fanns kvar i 6 pack.

Ekologisk bubbelvatten citron, Milos favorit!

Tony som älskar Julmust fick en platta att njuta av innan det är slut för säsong.

Loka hallon till mamman i huset.

Favoritdrycken från Saltå Kvarn, ekologisk ananasjuice – helt ren produkt och inga tillsatser!

Ja, så har du inte testat att handla från Matsmart ännu, gör det! Det finns allt och lite till och jag är alltid supernöjd med mina varor.

Om någon timma ska jag våga mig på att köra igång min råsaftcentrifug och pressa lite sellerijuice. Här ligger jag nu och kör lite varm massage på baksidan av låren. Så skönt! Såg att den här mackapären var på halva priset på Rusta nu, HÄR hittar du den! Vi använder vår nästan varje kväll, vi båda älskar den. Nästan så jag ska köpa en till ifall den här skulle gå sönder.

Hepp, dags att börja kliva upp här. Ska gå ut och gå en promenad med mamma och pappa. Sen ikväll väntar gala.

Kram Nina

10
Kommentera

Wienerbrödstårta

Blev så himla inspirerad att provbaka en tårta som jag såg inne på Jennys blogg. Jag ändrade om receptet lite då jag ville testa hur det skulle bli om man smörade bottnarna innan. Det blev ju riktig succé måste jag säga, jag bjöd denna tårta till Tonys familj och alla tyckte den var supergod. Så glad man blir när man lyckas sådär härligt bra med saker. Den här tårtan är inte så söt som många andra tårtor är så gillar man inte alltför sött så är denna en riktig höjdare att testa. Om man vill kan man pudra på florsocker när den är klar, det är både vackert och blir lite sötare…. men min svärfar har diabetes så jag ville hålla den lite mer osötad.

WIENERBRÖDSTÅRTA

1 stort ark smördeg (finns i kyldisken)
50 g äkta smör
1 lime
3 tsk vaniljsocker
marsankräm (som du kallblandar)
3 dl vispgrädde
färska blåbär

Gör såhär:

1) Börja med att dela arket i 2 delar. Smält smöret, riv zesten på limen och ha i det i smöret, ha också i vaniljsockret. Blanda runt och pensla sedan arken med smörblandningen, du ska ha på rikligt. Skjuts in i ugnen på 200 grader (varmluft, annars 220 vanlig) i ca 10 min eller tills de fått lite färg.

2) Låt smördegen svalna helt. Blanda marsankräm. Jag hade ca 4 dl mjölk och ca 8 msk marsanpulver. Den ska bli krämig. Bred sedan på en utav plattorna.

3) Vispa grädden så den är sådär härligt lättvispad och följsam. Lägg först på platta nr 2 på vaniljkrämen, sedan har du på grädden på platta nr 2. Ha på blåbär. Voila!

Gillar du receptet får du gärna klicka i det lilla hjärtat under detta inlägg!

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(Så du inte missar några inlägg)

Inspireras gärna av dessa härligt goda recept också:

5 minuters tårta

Falska wienerbröd i långpanna

Kolakrämstårta

Rulltårtsbakelser

Kram Nina

497
8 kommentarer

Härlig dag i backen!

Godmorgon raringar.

Vilken alldeles underbar dag vi fick igår. Det var 2 plusgrader och sol hela dagen för oss i backen. Ok, det var sjukt mycket folk men det gick faktiskt bra ändå. Liftkön var aplång men vi hade faktiskt tålamod då den ju hela tiden sniglar sig framåt.

Igår morse ställde vi klockan sådär supertidigt för att komma iväg i tid och slippa köer när vi väl kom fram. Det visade sig vara ett genidrag för vi slapp alla köer till uthyrningen (Milo hade vuxit ur sina pjäxor), till liftkorten och att vi fick parkering precis intill. Prick kl 09.00 när liftarna öppnade stod vi liksom tokredo!

Kön var lång redan då så hade vi varit ännu mer ”skillade” hade vi gått ut och ställt oss innan 9. Haha….

Det såg ut att vara fina backar på vägen upp, det visade sig vara det också när vi åkte nedåt sen. Förmiddagen var det toppenåkning i backarna, dock så var det lite uppåkt på sina ställen på eftermiddagen.

Vi hade med oss matsäck som jag packade tidigt på morgonen. Varm choklad, massa frukt som jag skalat och delat, smörgåsar och te. Det var gött att njuta av det efter några åk i backen.

Efter ytterligare några åk var det dags för lunch. Kön till Toppstugans a la carte restaurang var rätt trevlig med tanke på vyn.

Det blev både gulaschsoppa och hamburgare som åkte ned i magarna. Man har en otrolig aptit av all frisk luft och motion måste jag säga.

Utanför Toppstugan var det nästintill magiskt! Många satt ute och åt sin lunch, en del tog något gott att dricka, en del satt och solade mot husväggen.

Det var så härligt när man fick se solen där uppe på fjälltoppen. Det värmde våra själar ordentligt. Milo och Tony var alldeles svettiga av åkningen medan jag är en fryslort och mer fryser än svettas.

Efter några ytterligare åk kände jag att jag fasen var helt slut och lämnade gänget i backen för lite egentid på cafét. Jag brukar alltid fota fikamontrar, det ger mig alltid idéer att prova lite nytt när jag bakar. Den här gången blev jag sugen på att göra en liknande hallon & vaniljkaka. Hade faktiskt riktigt mysigt i min ensamhet där på caféet och hann och sitta drygt en timma innan de andra kom.

Dom fikade också och jag fick se innanmätet på denna bakelse. Rommebakelse heter den och innehöll vaniljkräm och en slags citronfyllning. Absolut något jag också måste prova.

Det var ett trött gäng som åkte hemåt vid 3 tiden. Det blev 6 härliga timmar i backen och Milo var lyrisk, han hade kunnat åka hela natten.

Som vanligt så var man hungrig igen så det var tur jag hade bunkrat upp med favoritsmoothien. Älskar den här!

Ja, i slutet av Januari planerar vi att åka igen. Men då lite längre bort och i flera dagar. Ska bli grymt härligt! Vi älskar verkligen utförsåkning och fjällen allihopa.

Nu ska jag gå upp och göra frys/kyl rensning. Ska laga mat på allt som är kvar och sen åka och hämta min beställning som kommit till posten från Matsmart. Blev lite mycket den här gången….

Vi hörs senare! Du ska få ett toppentips på en snabb tårta som du kan baka.

Kram Nina

14
1 kommentar
© Niiinis Kitchenlife
Powered by ProAd
Follow