Semmelkaka med vaniljgömmor

Ja igår när jag åkte till min nya blivande bloggportal och skulle träffa säljteamet så bakade jag med mig två såna här kakor. Perfekt nu när vi går emot semmelperioden i raketfart. Denna kakan tar lite mindre tid att göra än att baka semlor men man får ändå den där härliga smaken av semlor. Inspirationen hämtade jag hos Frida men ändrade om i receptet efter egna mått och egen smak. Den blev toppenfin och god och det lät som den var väldigt uppskattad. Sånt gör en ju glad på riktigt. Här kommer receptet då.

SEMMELKAKA MED VANILJKRÄM, 8 bitar

100 g smält smör
1 dl mjölk
2 ägg 
2,5 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
2 tsk malen kardemumma (du kan också ta 1 tsk kardemummakärnor och stöta dem i en mortel)
3 dl vetemjöl
1 krm salt

Fyllning:

5 msk marsanpulver (kallrörd)
ca: 2,5 dl mjölk

Topping:

3 dl grädde
1 krm bakpulver

Gör såhär:

1) Börja med att smälta smöret. När smöret smält tar du av det från värmen och har i mjölken och blandar runt.

2) Vispa ägg och socker riktigt ljust gult och pösigt. Det tar ett par minuter att få den så.

3) Blanda vaniljsocker, bakpulver, kardemumma och vetemjöl. Häll i ungefär hälften av det i äggvispet. Blanda runt tills du har en klumpfri smet, vänd med slickepott.

4) Häll i smörblandningen och blanda runt den också. Häll i resten av mjölblandningen. Detta för att du ska få en så klumpfri smet som möjligt. Man kan också sikta i mjölblandningen.

5) Ta en springform som du täcker botten med bakplåtspapper, ca 26 cm var min. Smöra kanterna och häll i smeten. Grädda på 175 grader i ca 20-25 min. Känn på kakan med sticka, den ska vara helt torr. Låt kakan svalna.

6) Blanda marsankrämen och ställ den kallt i ca 10 minuter. Vispa grädden med lite bakpulver i, detta för att grädden ska hålla sig så len som möjligt.

7) Skär kakan i 8 lika delar, gröp ur ett hål ur varje kaka. Hålet ska inte vara igenom botten, tänk på det. Klicka sedan i vaniljkräm i varje hål. Spritsa sedan grädde på varje vaniljkrämshål. Pudra med florsocker, ät och njut allt vad du orkar.

Tips: Fyll hålen i kakan med mandelmassa

För glutenfritt: Byt ut mjölet mot lika delar glutenfri mjölmix och tillsätt 1 msk fiberhusk.

För laktosfritt: Använd laktosfri mjölk, grädde och smör. 

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)

Inspireras gärna på dessa härligt goda recept också:

Snabba kardemummakakan

Morotskaka på några minuter

Saftigaste äppelkakan med vaniljsmör

Morotskaka i långpanna

Kram Nina

28
3 kommentarer

Spännande dag i storstan

Morning morning lördag!

En av bästa dagarna på veckan, man blir lycklig på riktigt! En lördagmorgon andas ledighet (om man nu inte arbetar helg då), familjen samlad, långfrukost vid TV:n, massa umgänge och härligheter.

Ikväll kommer äntligen bästa Carro med familj hit på middag. Ska utmana mig själv och laga lite sånt jag aldrig lagat förr till kvällens middag. Är hon galen kanske du tänker? Det är vågat ska jag säga er, tänk om allt misslyckas? Då tänker jag att vi kör take-away mat om det blir så… Då får Tony hoppa i skorna och brassa till pizzerian och handla mat istället. Men jag tänker chansa.

Visserligen blir det en förrätt som jag är van vid att göra så hela middagen kanske inte blir kass? Förrätt blir Bruschetta på hembakt glutenfritt formbröd. Till huvudrätt ska vi äta ugnsbakad fetaost med tomater, citron och färsk oregano. Till det blir det krossad potatis och en äppelsallad. Till efterrätt har jag två olika alternativ, bestämmer mig väl under dagen. Barnen ska få Tacogratäng på linspasta, den tror jag blir supergod, annars blir det samma för dom…. Tony får hoppa i skorna och åka och köpa pizza.

Igår åkte jag till Sthlm och betade av 2 viktiga och spännande möten.

Solen sken så stark när Stockholm uppenbarade sig. Så otroligt härligt att få se den i alla fall. Jag försöker ha ansiktet mot solen så mycket jag kan när den är framme, ja utan att bli blind då. Men du vet väl att kroppen tar upp D-vitamin från solen enklast genom ögonen och sedan är det handlederna.

Började med att äta lunch med min karl. Vi åt på Hötorget, det finns ett ställe på hörnet där som jag aldrig kommer ihåg namnet på som vi båda gillar.

För mig blev det en vegansk risotto med sparris. Den var såååå god, kanske lite lite för mycket kärna kvar på riset men annars var det såååå gott! Jag njöt allt vad jag orkade.

Min upptagna man! Ska man ha med honom att göra när det är en arbetsdag så ser det oftast ut såhär. Han håller sig ifrån kundmejl när han äter i alla fall och det är ju bra.

Här satt jag sedan och väntade in nästa möte. Det syns att jag är sååå trött, jag sov nämligen 3 timmar natten till igår. Den förbaskade fullmånen som ställer till det, och så lite pms på det också, behövs inte mycket mer för att det ska bli en nästintill sömnlös natt.

Mötet jag skulle på handlade om bloggen. Jag ska, inom bara ett par veckor, byta bloggportal. Ska bli så spännande. Igår fick jag träffa säljteamet och dom som jag ska samarbeta närmast. Jag gjorde mig till lite och var duktig och bakade med mig fredagsfika till alla. Dom var 15 stycken så det blev 2 kakor med, du ska få recept på kakan inom bara någon timma här på bloggen. Jag tror att det var uppskattat.

Alla var så jättetrevliga och jag kände mig så himla välkommen. Har en fin känsla i magen med det här, jag har börjat att mer och mer gå på min magkänsla med saker. Många gånger så har jag förbisett och struntat i magkänslan, då menar jag i alla sammanhang man har i livet. Jag har bara kört på och struntat i den där lite dova gnagande oron i magen, kanske tagit den för något annat, inte velat lyssna på den och det vet man ju att det funkar aldrig. Säger magkänslan att du inte ska, ja då SKA du inte. Tvärtom också, känns det bra? Går det lätt utan motstånd och hinder? Ja men då är det tänkt för dig och då ska du bara köra! Det här med mitt portalbyte kändes exakt så, enkelt och utan hinder och magen log hela vägen.

Hörni, jag köpte med mig två buketter från Hötorget också. Så himla fina! Den här gången glömde jag dem inte på något fik, ni kanske minns min vackra amaryllisbukett som jag sedan glömde på Espresso House? Ska ta bild på dem när de ljusnar så får du se. Nu ska jag kliva upp här i arla morgonstund. Ska städa och plocka lite. Sedan ska jag åka och handla när det fortfarande är lugnt på affären. Ja sen tror jag att jag kommer stå en del i köket och laga mat faktiskt. Vänta in gästerna som kommer senare i eftermiddag. Ska bli mysigt att träffas igen, Carros energi är sååå härlig, man vill bara rumla runt i den och bli alldeles uppfylld. ❤️

Ha en fin lördag så hörs vi lite senare!

Kram Nina

9
2 kommentarer

Fläskfilésmörgås XL

Här kommer ett härligt fredagstips till dig. Vill du göra något smarrigt med enkla medel så ska du helt klart satsa på denna godingen, fläskfilesmörgås. Wow säger jag bara, så mumsigt och gott så man smäller av. Jag bjöd mamma och pappa på denna som lunch när jag testlagade den och jag var välkommen igen och göra samma sak igen sa dom. Gott betyg på fläskfilésmörgås med andra ord! Jag testade att göra två olika och mamma och pappa fick en varsin favorit. Denna med allt gott inuti gör den alldeles speciellt god, härligt att servera denna fläskfilésmörgås direkt vid bordet och sen får man skära upp en lagom bit till sig själv.

FLÄSKFILÉSMÖRGÅS XL, 2 ST

Missa inte: Gratinerad fläskfilé // Fläskfilé och baconlåda // Fläskfiléstroganoff // Dubbelmarinerad fläskfilé

INGREDIENSER:

500 g fläskfilé
1 knippe salladslök
4 vitlöksklyftor
250 g riven ost (gärna smakrik lagrad)
färsk timjan
250 g kocktailtomater
salt och peppar

Dressing:

1 lantbröd (har ett jättegott recept på lantbröd HÄR)
0,75 dl olivolja

1 msk vitvinsvinäger
0,75 dl mango chutney
0,5 dl grädde
1 dl hackad persilja
salt & peppar
havssalt

Gör såhär:

1) Börja med att putsa fläskfilen från senor och fläsk. Skiva den i cm breda skivor. Stek i olivolja, salta och peppra den. Stek dem nästan genomstekta, tänk på att de ska in i ugnen en stund också. Ställ köttet åt sidan för att svalna något.

2) Hacka salladslöken, dela tomaterna. Lägg allt i en bunke. Pressa i 2 av vitlöksklyftorna. Ha i ca 2 msk olivolja och blanda runt. Låt stå och dra en stund.

3) Dressing: Blanda vitvinsvinäger och chutney. Vispa i olivolja, kör med elvisp. Häll i olivolja i en liten stråle medan du vispar. Dressingen ska tjockna lite, då är den klar. Blanda i grädde och persilja och smaka av med salt och peppar.

4) Skiva fläskfiléskivorna i strimlor.

5) Skär brödet på längden så det blir som en lång brödskiva. Jag skar det i 3 delar men använde bara översta och mellanlagret. Den understa biten kan du låta torka och göra ströbröd av eller så skär du upp det och äter det som det är.

6) Lägg bröden på bakplåtpappersklädd plåt. Häll på dressingen på båda bröden. Låt det suga in en stund.


7) Lägg det strimlade fläskfileerna på bröden. Till ett av bröden lägger du över salladslöksröran. Till det andra brödet halverar du tomaterna, pressa över 2 vitlöksklyftor och hackad färsk timjan. Strö på lite havssalt på båda bröden.

8) Toppa med riven ost på bröden. Skjuts in i ugnen på 250 grader och gratinera bröden i ca 10 min eller tills att osten fått färg. Njut med en sallad till!

Följ mina sidor: 

• Facebooksida – följs av över 320 000 personer, otroligt!!! Dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

 Instagram – följs av 98 000. Aktiv dagligen i storys, där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar. 

• TikTok – följs av lite över 3000. Har precis kommit igång med den, TikTok är kul! 

 Youtubekanal – Där finns och kommer finnas fler matlagnings/bakningsvideos. 

Gillar du receptet blir jag glad om du gillar det på tummen längst ned. 

Inspireras gärna av dessa härligt goda recept också:

Varm smörgåstårta

Krämig kycklinggratäng ”Italian style”

Potatisgratäng med parmesan

Gratinerad och karamelliserad brieost

Recept på bilden: Kåljox 

Mer goda recept här på sidan: 

• BLOGGENS 40 POPULÄRASTE RECEPT

• 20 LÄTTLAGADE MATRECEPT 

• 20 POPULÄRASTE KÖTTRÄTTERNA

• 10 POPULÄRASTE KYCKLINGRECEPTEN 

Missa inte: ALLA RECEPTSAMLINGAR (<klicka) 

Tack för att du gillar & delar, det gör mig väldigt tacksam och glad! ❤️

Kram Nina

148
2 kommentarer

Hönökakor

Ja nu vet jag ju vilket bröd jag kommer få baka i all framtid här hemma. Aldrig har ett bröd blivit så uppskattat som detta, en av ungarna som inte ens tycker om bröd i vanliga fall har ätit jag vet inte hur många skivor av detta nu? Jag älskar när det uppskattas av familjen, det är liksom vinstlotten med alltihopa. Det här brödet smakar EXAKT som hönökaka som man köper, eller Tony säger att den är godare då det känns lite fluffigare och härligare än den man köper. Doften är alldeles ljuvlig och jag blir glad på riktigt av det här brödet. Fråga mig igen när jag fått bakat det till förbannelse? Haha….

Hönökaka heter egentligen Bagebrö, eller det är i alla fall vad de som bor på Hönö säger. Men resten av Sverige säger Hönökaka. Japp, så var det med det. Här kommer i alla fall receptet på denna fantastiska goding.

HÖNÖKAKA, 4 STORA KAKOR

50 g jäst
100 g smör
2 msk olivolja

4 dl vatten
0,75 dl ljus sirap
2 tsk salt
10-11 dl vetemjöl

Gör såhär:

1) Börja med att smälta smöret, häll i vattnet i det smälta smöret och kolla så tempen blir 37 grader (fingervarmt).

2) Smula ned jästen i bunken (jag använde köksmaskin), häll i lite av vattnet och lös upp jästen. Häll i sirap, salt och olivolja. Häll i resten av vattnet och blanda runt.

3) Tillsätt mjölet, lite i taget. Arbeta degen tills du har en relativt lös deg, den ska alltså inte lossna från väggarna i bunken utan vara kladdig. Jäs den under plastfilm i bunken i 40 min.

4) Dela degen i 4 delar, låt jäsa under bakduk ca 15 minuter till.

5) Sätt ugnen på 275 grader, går din ugn inte till 275 grader går det bra med 250 grader. Ställ in en baksten eller en plåt med bakplåtspapper i ugnen.

6) Kavla ut bullarna till runda kakor (ca 1 cm tjocka), låt jäsa under bakduk i 15 minuter till.

7) Nagga dem innan gräddningen, grädda sedan i 5-10 minuter tills de fått fin färg. Se upp på slutet så de inte bränns.
Avnjut med smör och ost, halleluja så gott alltså!

Gillar du receptet får du gärna klicka i det lilla hjärtat under detta inlägg!

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Inspireras gärna av dessa härligt goda recept också:

Norska tekakor

Tunnbröd gräddat i stekpanna

Dinkelbröd i långpanna

Tunnbröd med 4 ingredienser

Kram Nina

1146
26 kommentarer

6 enkla snacks

Jag tänkte bjuda dig på lite olika snacks-tips till helgen. Både de som är nyttiga men också de som är mindre nyttiga.

Blanda nyttigt & onyttigt kallar jag detta fat! 🤩 Blanda favoritbär/frukter med mjölkchoklad och några citronrån. Då förenar man både nytta och nöje känner jag!

Sötpotatischips

Oreo/vit choklad popcorn

Grissini med olika smaker

Ostkuber med smak av tryffel

10 minuters havrekakor på 4 ingredienser

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)

47
Kommentera

Kaxig VS mes

Halloj på er!

Ännu en matlagningsdag går till ända. Jag startade dock dagen med att ge mig ut till mamma och pappa för att få sällis på min promenad.

Såg den här kompisen på promenaden. Den var så söt så jag ville ta med den i fickan. Men, så gör man ju inte med vilda djur. Fast jag tror att den här bestämda lilla sötisen skulle få Majlis att lyda minsta lilla nick. Majlis är en riktig mes så hon skulle säkert kunna bli hunsad av en stenhård liten skogssork. Haha….

Det fanns en tid då mamma och pappa sa ”Lägg ned den där jäkla telefonen nu och umgås istället”. Det var innan jag introducerade dem Instagram och Facebook och allt annat fiffigt man kan göra med en smartphone. Nu ser det ut såhär istället…. haha! Närå, mig slår dom inte ännu som jobbar mycket ifrån telefonen men visst är det kul att se förändringen och utvecklingen. Att även femtiotalisterna blir moderna och hänger med i utveckligen. Sen kan vi nog alla jobba på att ha mindre skärmtid, men jag slog mamma med hästlängder när vi jämförde tid i telefonen. Kanske jag behöver jobba mer från datorn så jag inte får min skärmtid kastad i ansiktet. Mycket är ju jobb såklart och då känns det nästan missvisande, men dock så arbetar jag ju vid en skärm hela tiden.

Jag lagade lunch till mamma och pappa idag, behövde testa ett recept och dom fick vara mina försökskaniner. Det var gott och jag fick gärna komma och göra en repris. Recept kommer, det blir ett gött fredagstips på det.

Minstingen har gjort sin första dag i skolan efter jullovet. Det hade varit skoj att träffa kompisarna. I morse var det lite jobbigt att kliva upp även om vi jobbat på att vända tillbaka dygnet de senaste dagarna. Men upp kom han och iväg också. Får se om han däckar tidigare i säng ikväll? Hoppas det…. en annan vill ju snarka vid 4 tiden. Typ nu… för mig är det natt nu. Ja fifasen så konstig man är.

Pratade med min morbror i telefonen idag, dom bor ju i norra Finland och där är det ju natt nu förutom 2 timmar mitt på dagen. Han är precis som jag och mamma och vill somna vid 4 tiden och vaknar mitt i natten och har sovit klart. Hans biologiska klocka går också efter ljuset. Jag tycker det är roligt och prata med likadana knäppisar som jag är, då känner jag mig inte som värsta weirdot! Helt plötsligt så finns det fler som vet hur jobbigt detta kan vara och hur totalt osocial man är de flesta kvällar.

Aja, snart mars… då börjar det vända för mig. Det gäller att börja tänka positivt.

Dags att ta tag i lite kvällsmatsplaner, du får hemskt gärna tipsa mig om vardagsrätter som ni brukar laga hemma. Vi kan tipsa varandra! Ha en fin kväll.

Kram Nina

22
6 kommentarer

Tacosoppa med kyckling

Ja familjen ropade alla HURRAAA åt den här rätten. Hittade receptet på Diet Doctor men ändrade om i receptet efter eget tycke och smak. En tacosoppa med långkokt kycklinglårfilé till och så den smälta härliga osten och nachoschipssmulet uppepå. Kan säga att saken blev inte direkt sämre av att avnjuta denna soppa med vitlöks-flatbreads uppskurna i skivor. Oj oj, detta blev en galet bra höjdarmåltid och något jag absolut tycker att du kan testa någon dag, kanske redan i helgen?

TACOSOPPA MED KYCKLING OCH OST, 4 port.

300 g kycklinglårfiléer
1 stor morot
1 gul lök
2 kycklingbuljongtärningar

1 påse taco kryddmix
1 msk olivolja
4 dl grädde (eller havregrädde för mjölkfritt)
salt & peppar
1 krm cayennepeppar
1 tsk paprikapulver
vatten
2 dl riven smakrik ost
nachoschips

Gör såhär:

1) Salta och peppra kycklinglårfiléerna. Stek dem i olivolja runt om.  Häll i ca 4 dl vatten och de båda buljongtärningarna och låt koka på medelvärme under lock i ca 30 min. Kycklingköttet ska bli sådär mjukt så det nästan går att bara riva isär det. Ta sedan ur kycklingen men låt buljongen vara kvar i pannan.

2) Hacka löken och stek den så den blir glansig i en annan panna. Häll i den i buljongen. Häll också i tacokryddan och grädden, skala i moroten (du skalar allt tills den är slut), krydda med cayennepeppar och paprikapulver. Låt puttra i ca 15 minuter.

3) Ta av från värmen och mixa soppan så den blir helt slät, jag använde en handmixer. Häll upp i skålar, toppa med kycklingen som du rivit i små bitar, hackade nachoschips och riven ost. Låt osten smälta ned i soppan, gör den inte det kan du ställa in den i micron en liten stund. Avnjut med något gott bröd, t ex mina vitlöks-flatbread.

Gillar du receptet får du gärna klicka i det lilla hjärtat under detta inlägg!

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)

Inspireras gärna av dessa härligt goda recept:

Tacogratäng med creme fraiche botten

Mexikansk tacopanna

Tacolasagne med tortillabröd

Pizzadeg utan jäst

Kram Nina

26
Kommentera

Vitlöks-flatbread

Innehåller annonslänkar genom reklam för Matsmart.

Igår hade jag en riktig baka och laga mat förmiddag. Vad jag trivs att stå där i mitt kök och pula omkring och få skapa massa gott. Det är terapi som heter duga för mig, det får mig alltid lugn och fokuserad. Ja om det går bra alltså…. gud nåde om det inte går bra, då blir jag på så dåligt humör och vill kasta allt och bara gå och dra täcket över huvudet och sura resten av dagen. Haha…. Tack och lov så har jag även lärt mig att försöka rädda upp sånt som inte blir bra direkt, det handlar väl om tålamod gissar jag. 🙂

Jag började dagen med att baka hönökakor och vitlöks-flatbread. (Hönökakorna får du recept på imorgon). Dessa flatbreads får du nästan skylla dig själv om du bakar. Alldeles för goda!!! Haha… ja men du vill äta upp alla. Så otroligt goda blev dem…. fantastiska på riktigt. Familjen har nästan slagits om vem som ska få äta bröden… haha! Flatbread går att variera i all oändlighet och jag ska faktiskt baka det igen idag för att testa lite olika utföranden på den. Då tror jag familjen blir glad också. Kommer såklart recept på det också.

VITLÖKS-FLATBREAD, 4 STORA

25 g jäst
2 1/2 dl vatten
1/2 msk salt
1 msk olivolja
2 tsk honung
6 dl >>vetemjöl<<
75 g äkta rumsvarmt smör
2 vitlöksklyftor

2 tsk havssalt (till topping)
1 msk hackad persilja (jag använde fryst)

Gör såhär: 

1) Jag använde torrjäst (världens bästa torrjäst från Khoisan Tea, du hittar den HÄR). Använder du torrjäst så blandar du den med mjölet men fortsätter receptet som vanligt, du kan värma vattnet lite varmare då torrjäst tål varmare vatten (upp till 45 grader). Gillar också att detta brukar ge en härlig jäsning. Använder du vanlig jäst så smular du ned den i en bunke. Värm vattnet till 37 grader (varmare för torrjäst) och häll över jästen och rör om tills jästen lösts upp.

2) Häll i honung, olivolja och salt. Rör om tills det också lösts upp.

3) Häll i mjölet (med torrjästen om du använder det), lite i taget tills du har en smidig deg. Mjölet kan vara av olika kvalitet, det spelar också roll om mjölet är färskt och hur hårt packat det är. Degen ska bli smidig och precis släppa kanterna i bunken, då är den klar.

4) Låt degen jäsa minst 30 minuter, gärna 45.

5) Sätt ugnen på 225 grader. Har du en pizzasten så ställ in den i ugnen, har du inte det så kan du ta en stor plåt och vända den upp och ned och ställa in. Vänd upp degen på mjölat bakbord.. Dela den i 4 delar. Kavla ut varje del till en avlång kaka, tänk dig en rektangel. Blanda smör, pressad vitlök, havssalt och persilja. Bred på en bred sträng på varje av detta vitlökssmör. Du kan ha på rikligt.

6) Ta bakplåtspapper och placera ut 2 på varje och skjuts in i ugnen. Det kan rinna lite av smöret så täck botten om du vill. Grädda i ca 15 minuter eller tills brödet fått fin gyllene färg. Ät till soppa eller någon annan favoriträtt, det är gott bara som det är, sååå gott verkligen!

Gillar du receptet får du gärna klicka i det lilla hjärtat under detta inlägg!

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(Så du inte missar några inlägg)

Inspireras gärna av dessa härligt goda recept:

Tunnbröd med 4 ingredienser gräddade i stekpanna

Lantbröd

SMÖRDEGSRULLAR med fetaost och annat smått & gott

Tunnbröd gräddade i stekpanna

Kram Nina

2251
28 kommentarer

Jag älskar deg

Gokväll i stugorna!

Just kommit hem från MOS. Åkte med Mellan och med Milo på en liten tur. Det var sån skillnad på folk jämfört med sist när jag var där dagen innan julafton. Liiiite skillnad… haha!

Milo fick gå lös i Game Zone, kul avslutning på ett härligt jullov. Håller man inte i plånkan där inne så blir man ruinerad. Så mycket kul för ungar där inne. Vi har ganska så nyligen upptäckt det stället…. man får vara glad för att vi drog ut på det kanske?

Trööööött mami! Varit vaken 19 timmar snart….vet inte ens hur jag ska orka upp härifrån för att tvätta av mig smink och att äta? Såg att månen såg oroväckande ”full” ut….

Fiskade fram månkalendern och mycket riktigt…. 91% full inatt är den. I övermorgon är den full. Nätterna innan brukar faktiskt vara jobbigast för mig så det ska bli intressant hur det blir inatt?

Är du känslig för fullmåne? Känner du av det alls? Tony känner inget av den, inte ens om den skulle ramla ned i huvudet på honom skulle han känna av den. Haha…. huset skulle kunna rasa och han skulle snarka vidare och dregla lite i kudden. Jag minns när jag hade mina riktigt svåra sömnproblem, då fanns det nätter som jag nästan ville fläppa honom i bakskallen och sen låtsas som ingenting när han vaknade. Haha! Det blev nästan ett irritationsmoment att han kunde snarka och dregla och inte jag, nä själv låg jag med globögon och glodde ut i mörkret och hade tappat räkningen på fåren för längesedan. Fifasen, såna sömnproblem vill jag aldrig mer ha!

Hon den här sitter och hökar på sängplats på min mage, det vet jag. Hon håller sig tillräckligt nära och när jag är som minst beredd så slår hon till. Då börjar hon trampa på min mage för att slutligen få den skönaste platsen medan jag ligger på en 20 cm bred plats.

Idag bakade jag bl a detta bröd. Den gamla hederliga hönökakan. Men wow – hur gott är det här egentligen? Imorgon ska du få recept på den.

Alltså vet ni? Jag har en riktigt konstig relation till deg. Jag typ ÄLSKAR deg. Att få se en jäst deg gör mig lycklig på riktigt. Att få knåda den med händerna – ÄNNU lyckligare. Att en deg kan få en lycklig liksom? Det måste ju ändå vara ett rätt märkligt beteende? Haha…. Jag kan se fram emot när jag ska få baka bullar eller bröd bara för degen. Älskar deg!

Hepp, nu är maten klar. Ha en fin kväll nu. Håll tummarna för oss att vi inte vänt på dygnet föööör mycket, Milo ska upp till skolan och Mellan till jobb på skolan. Heja oss – we can do it!

Kram Nina

68
12 kommentarer

SWEET HARICOT VERTS RÖRA

Dags för ett smarrigt tillbehör igen, vi åt detta som det var och det var verkligen supergott. Jag tänker mig att detta blir ett jättegott tillbehör till köttet eller kycklingen. Kanske bara enkel kokt potatis och så denna härliga haricot verts röra till, MUMS! Detta var Tonys favorit, han tyckte det verkligen var supergott. Testa vettja!

SWEET HARICOT VERTS RÖRA

250 g haricot verts
1 dl panko
4 msk sweet chilisås
1 ägg
salt & peppar

Gör såhär:

1) Fyll en kastrull med vatten. Koka upp vattnet och häll i haricot vertsen i, koka upp och låt sedan sjuda i ca 3-4 minuter. Häll av vattnet och spola dem sedan i iskallt vatten, detta för att de ska behålla sin härliga gröna färg.

2) Häll i haricot vertsen i en stekpanna med lite olivolja. Blanda ägg, panko och sweetchilisås, salta och peppra och blanda runt ordentligt. Häll röran uppepå haricot vertsen. Häll på lite mer olivolja. Rör runt med en trägaffel hela tiden, rör tills att röran fått lite färg. Klart.

Gillar du receptet får du gärna klicka i det lilla hjärtat under detta inlägg! ❤️

Följ mig gärna på min Facebooksida och Bloglovinså du inte missar några inlägg.

Inspireras gärna av dessa härligt goda recept:

Krossad potatis med vitlök och parmesan

Ugnsbakade krämiga potatisar

Sötpotatisstrips

Ost & skinkfyllda potatisar

Kram Nina

31
3 kommentarer