Innehåller Annonslänk för NordicNest
Wow så gott!
Denna lilla anrättning – Smördegsbåge med räkröra gjorde jag i Fredags som vi njöt av till lunch. Jag tänker att detta är perfekt som en förrätt, eller som en lättare lunch som vi åt den. Den är ju himla trevlig och bjuda på som ett gott tilltugg till ett glas bubbel också. Smördegsbåge med räkröra är inte bara supergod, den är riktigt vacker att se på också. Så festligt att ställa fram till gästerna t ex. Nej men hörni, Smördegsbåge med räkröra bara måste ni testa!
Visst ser de väl härliga ut?! Så himla vackert sätt att servera på. Räkröran till är himmelskt god, älskar den verkligen. Lätt att svänga ihop är den också.
Kolla in: Många härliga recept med skaldjur (<klicka för recept!
Jag toppade dessa med hackad dill, hackad rödlök och handskalade räkor. Exakt samma som även finns i röran. Älskar den kombon. Det är verkligen så gott!
Mycket gott med skaldjur:
• Västerbottensmuffins med skagen
De fina faten hittar du HÄR (<klicka – kampanj just nu).
Lite saker att tänka på när du gräddar smördegsbågarna. Använd små runda skålar som du oljar och sedan klär med remsor med smördeg.
Här hade jag klätt hela skålen först men tog sedan bort den ”extra biten”, blev så mycket bättre! Om du vill kan du även ha bakplåtspapper runt under smördegen. Dessa formar är ca 10 cm i diameter bara så du har koll på storleken.
Missa inte: Supergoda räktartletter (<klicka för recept) perfekt till förrätt eller som tilltugg.
SMÖRDEGSBÅGAR MED RÄKRÖRA, 4 st
Också riiiiktigt gott: Lobster roll – Godaste Skagentoasten – Bakad potatis med räkröra
1/2 rulle smördeg
200 g färskost (typ Philadelphia)
1 dl majonnäs
1 rödlök
300 g handskalade räkor
1/2 dl hackad dill
salt & peppar
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Ta fram 4 runda skålar som är ca 10 cm i diameter. Skär ur remsor från smördegsplattan, skär längs med kortsidan. Smörj in skålarnas utsida med olivolja eller smör, du kan också linda in med bakplåtspapper. Klä skålen med smördeg (se bilden här ovan).
2. Grädda smördegsbågarna i ca 15 min eller tills de fått fin färg. Ta ut och låt svalna. Pilla sedan loss dem försiktigt. Jag använde en vass kniv.
3. Hacka lök, hacka också räkorna (spar några till dekoration. Lägg lök, dill, räkor, majonnäs och färskost i en skål. Salta & peppra efter smak. Rör om ordentligt.
4. Klicka ut lite räkröra på 4 fat, toppa med hackad dill, rödlök och några räkor. Ställ sedan smördegsbågarna över.
Detta var väldigt gott! Nästan så man blev sugen på en till efter man ätit en. Lite för gott nästan! Vill du ha lite styrka i så kan du ha i lite cayennepeppar eller chiliflakes i.
Kolla in: SKAGENSNITTAR (<klicka för recept)
Hoppas att denna förrätt/tilltugg/enkla lunch ska smaka lite gott för dig som för oss.
Missa inte: 40 av mina populäraste recept (<klicka för recept).
Kom och tänka på det, Mello börjar idag. Detta recept passar perfekt som lite mellogotta ju! Ett glas bubbel eller något alkoholfritt och så en Smördegsbåge med räkröra blir toppen!
Apropå mello: 15 mumsiga recept till mello (<klicka för recept)
Fler goda recept:
• Över 120 goda recept på mjuka kakor
• Mina 10 populäraste kycklingrecept
• 10 perfekta rätter för matlådan
• 10 enkla & extra goda vardagsrätter
• 8 maträtter under 15 minuter
• 20 lättlagade rätter under 30 min
Vill du följa mig!
Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration.
Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.
Kram Nina