Baconlasagne

Hade lite lasagneplattor som låg i ett hörn i skafferiet, ett hungrigt barn som skulle ha fotbollsträning om 2 timmar så behövde fixa något snabbt. Det gick väl inte raketsnabbt men snabbt nog för att få honom mätt i god tid innan sin fotbollsträning. Hmmm, kylen gapade tom och så tänkte jag att jag inte hinner tina något från frysen. Då skapade jag denna baconlasagne istället, säkert fler som gjort tidigare men såhär blev min baconlasagne. Både man och barn tyckte det var supergott och hämtade mer så jag gissar att jag lyckades riktigt bra. 😊 Serverade den med en god grönsallad och min vitlökssås. (Alltid succé med den såsen). Denna baconlasagne med riktigt god fyllning kan jag verkligen varmt rekommendera. Det blev lite sting i den men om du hoppar över chiliflakes så kommer den vara mild och god utan sting.

Missa inte: 10 populära gratänger


Jag hade rektangulära lasagneplattor men delade dem så de passade i min runda form. Röran som jag använde som fyllning blev supergod, och passade alldeles ypperligt i denna lasagne.

Missa inte fler pastarätter: ALLA PASTARÄTTER


BACONLASAGNE 4-6 p

Fler goda lasagner: Lasagne med fetaost // Lasagne med snabb ostsås // TACOLASAGNE med tortillabröd

9 lasagneplattor

2 pkt bacon á 140 g

175 g Philadelphia grillad paprika

3 dl matlagningsgrädde (valfri fetthalt)

3 dl riven ost

2 tsk dijonsenap

1/2 tsk chiliflakes

1 riven vitlöksklyfta

2 msk tomatpure

1/2 msk honung

peppar & salt

Topping: Riven ost

Gör såhär:

1. Börja med att strimla baconen i mindre bitar, stek dem sedan tills de nästan är knaperstekta.


2. Gör en röra på philadelphiaost, matlagningsgrädde, riven ost, senap, vitlök, honung, tomatpure, salt & peppar.

3. Börja med ett lager lasagneplattor, bred ut röran uppepå, sedan baconsmulet. Ett lager lasagneplattor, bred på mer röra osv. Strö sedan på baconsmul på varje lager. Jag gjorde 3 lager, du kan givetvis göra fler med fler lasagneplattor men tänk på att göra lite mer röra då.

4. Du avslutar med röra högst upp, och strör på lite ost. Skjuts in i ugnen på 175 grader i ca 40 min. Håll lite koll så den inte bränns eller blir för torr.

Gillar du receptet så blir jag jätteglad om du gillar det längst ned under inlägget!

Fler goda rätter: Mina 20 populäraste kötträtter 

Testa att laga denna goda alldeles fantastiska lasagne! Denna kommer vi göra fler gånger i vår familj.

Missa inte bloggens bästa: 40 POPULÄRASTE RECEPTEN

Mer goda recept här på sidan: 


• 10 populära helgmiddagar 

• 125 mjuka kakor 

 20 supergoda kakor

• Populäraste kötträtterna på min sida 

• 10 populäraste kycklingrecepten

• Efterrätter i glas 

• 15 billiga & goda matrecept 

• 10 goda recept med rabarber 

• 20 lättlagade matrecept klara på under 30 minuter 

• 10 goda recept med blåbär 

Fler recept: ALLA RECEPTSAMLINGAR (<klicka) 


Följ mig: 

Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar. 

Kram Nina

83
1 kommentar
Innehåller annonslänkar

Biff stroganoff

Jag har lagat biff stroganoff, och hörni, det blev superbra och gott detta. Tanken var att jag skulle göra det till en gryta först men medan jag lagade så tänkte jag att nej, jag testar det såhär istället. Och så blev det en biff stroganoff som familjen mumsat på i 2 dagar nu. Ja det räckte till matlådor också. Biff stroganoff kan du göra på olika kött, jag gjorde min på lövbiff men funkar såklart att göra det på ryggbiff i bit, innanlår eller nötbog i strimlor också. Tonåringen har ätit så det bara sagt slurp på tallriken, och då vet man att det är riktigt bra. Jag ”fyllde ut” min med krossade tomater och det blev förvånansvärt bra faktiskt, ja men testa vetja. Supersmaskigt till ris eller någon god potatis. Funkar till pasta också tycker jag.


Det är ju lök i detta recept, har du lökvägrare så kan jag verkligen rekommendera att hacka löken smått smått så den inte riktigt känns i konsistensen. Två av mina barn har vägrat lök men älskat smaken, så då har alternativet varit att hacka det riktigt smått, då känns det inte i konsistens men blir väldigt gott!


Den här har jag, klicka HÄR. Såå bra är den. Med bara ett par ryck så har jag minimala bitar av lök, kör du ännu längre blir det nästan som ett lök-mos. Denna är ju en fördel också då man slipper tårar när man hackar löken. Sen kan du ju hacka alla grönsaker till tacosen i den också. Vi använder vår massor. Lätt att diska och skölja av med.

Mer kötträtter: MINA 20 POPULÄRASTE KÖTTRÄTTER


Tallrik Mon Amie (kampanj just nu)

Om du vill så kan du bara byta ut köttet rakt av mot korv så har du en väldigt god och kanske liiiite lyxigare korvstroganoff. I min familj så älskar vi korvstroganoff i alla dess former. Det finns ju så många olika recept på det. Jag har fler, kolla in denna lyxiga korvstroganoff t ex. Jag har också en med bacon, recept HÄR. Kolla gärna in mina 10 mest populära recepten med korv.


BIFF STROGANOFF, 4 p

Mer gott med kött: FLÄSKYTTERFILÉ I SOCKERKAKSFORM // OST & BACONFYLLDA KÖTTFÄRSBIFFAR // KRÄMIG KÖTTFÄRSLÅDA

600 -800 g lövbiff

smör att steka

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

400 g krossade tomater

1 tsk timjan

2 tsk paprikapulver

salt & peppar

2 msk kalvfond

1 msk balsamvinäger

1/2 msk honung

2 tsk dijonsenap

1 dl creme fraiche (valfri fetthalt)

2 dl grädde (valfri fetthalt)

Gör såhär:

1. Strimla lövbiff. Stek den i smör på hög värme, snabbt bara så den blir nästintill genomstekt. Lägg på ett fat och ställ undan.

2. I samma stekpanna, hacka lök och stek den mjuk. Riv i vitlöken. Blanda runt och låt den steka med en stund. Häll i krossade tomater, krydda med alla kryddor, kalvfond, senap, honung och balsamvinäger. Låt puttra i några minuter, känns det för torrt kan du hälla i lite vatten. Men tänk på att du ska ha i både grädde och creme fraiche.

3. Ha i creme fraiche och grädde. Låt puttra ytterligare i några minuter. Ha till sist i köttet och låt det bara bli varmt.

Servera med kokt ris, klippt persilja och en grönsallad t ex.

Gillar du receptet blir jag glad om du gillar inlägget längst ned!


Hoppas du testar att laga denna biff stroganoff, i vår familj blev det succé och detta kommer definitivt lagas fler gånger! Berätta gärna om du testar receptet.

Missa inte: BLOGGENS 40 POPULÄRASTE RECEPT

Mer goda recept här på sidan: 


• 10 populära helgmiddagar 

• 125 mjuka kakor 

 20 supergoda kakor

• Populäraste kötträtterna på min sida 

• 10 populäraste kycklingrecepten

• Efterrätter i glas 

• 15 billiga & goda matrecept 

• 10 goda recept med rabarber 

• 20 lättlagade matrecept klara på under 30 minuter 

• 10 goda recept med blåbär 

Fler recept: ALLA RECEPTSAMLINGAR (<klicka) 


Följ mig: 

Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar. 

Kram Nina

49
Kommentera
Innehåller annonslänkar

Grekisk sallad & klädinspo

Tänkte du skulle få lite inspo när det kommer till kläder, ni är många som efterfrågar det och då kanske det är lite kul om jag visar lite inspiration på lite kläder jag haft på mig den senaste veckan. Men först ska jag börja med att tipsa dig om en riktigt god lunch. Denna är supergod att ha i matlådan t ex, enkel att svänga ihop också och så kan du variera den massor.

Till detta serverades det tzatziki (<klicka för recept), grillad kyckling och krämig potatissallad (<klicka för recept) för den som är sugen. Ett riktigt gott bröd till är också gott. Tipsar om mitt Lantbröd (<klicka för recept) till, väldigt gott!

Kolla gärna: MASSOR MED SALLADER



Grillad kyckling med grekisk pastasallad, 4 port

Fler goda sallader: TACOSALLAD // JENNIFER ANISTON SALLAD // SUPERFRÄSCH MELONSALLAD

INGREDIENSER:

4 stora kycklingfileer

1 msk torkad timjan

1 msk torkad oregano

1 msk fänkålsfrön

3 vitlöksklyftor

2 msk olivolja

1/2 citron (pressa saften)

Grekisk pastasallad:

200 g pasta

200 g fetaost

400 g körsbärstomater (delade)

1 grön paprika (strimlad)

1 liten rödlök (skivad)

3 dl kalamataoliver

4 dl grovt hackade färska örter, basilika, oregano, persilja

1/2 dl olivolja

1/2 citron (pressad saft)

1 tsk nymalen svartpeppar

Gör såhär:

1) Blanda de torra örterna med oljan, citronen, vitlök och kycklingen. Låt stå ca 1 timme. Grilla sedan kycklingen.

2) Pastasallad: Koka pastan enligt anvisningarna. Kyl av i kallt vatten. Blanda ihop med smulad fetaost, tomater, paprika, rödlök, oliver, örter, olivolja, citronsaft och svartpeppar.

Gillar du receptet blir jag jätteglad om du gillar det längst ned under inlägget.

Testa att laga denna goda pastasallad! Blir alltid glad när du berättar om du testat. Du kan också variera denna rätt med annat gott i pastasalladen. Ostkuber, rökt skinka, gröna oliver och riktigt goda tomater är också gott!

Missa inte bloggens bästa: 40 POPULÄRASTE RECEPT

NU LITE OUTFITINSPO:

Svart topp // Bälte // Svarta byxor med guldknappar (<klicka för att komma till produkterna)

En favoritoutfit. Tröjan är superskön, som en vanlig t-shirt fast med finare ärmar. Byxan använder jag supergoda, en härligt skön resår i midjan bara så dom är ätarvänliga också. 😝 Bältet är superfint i guld med stretch så det är one size. Snyggt att ha till klänningen, blusen eller som jag här på bilden. Scarfen köpte jag på Kapp-Ahl men den var slutsåld, däremot har de många andra fina. Kolla HÄR.


Samma topp som ovan // Krinklad kjol

Världens skönaste kjol! Tänker mig den här i sommar till typ allt, gör inget om den är skrynklig heller så perfekt att resa med. Fanns i grå också. Fanns också en jättesnygg topp till som jag ångrar nu att jag inte också köpte.


Bikerjacka // Kjol (TOK-REA) // Supersköna Converse (REA)

En bekväm outfit som jag trivs väldigt bra i! Äääälskar skorna, har dom i benvit också. Så sköna att gå i, du går lätt ut på en långpromenad i dessa eller om du strosar nånstans under en hel dag. Det är en specialsula i dessa som gör att de är helt galet sköna! Så tips tips!


Topp // Kjol

En så skön topp alltså, mjuk och följsam. Blir glad av den, känns lite 70 tal. Kjolen är en stor favorit, använder massor! Resår i midjan så den sitter väldigt skönt på!

Nu önskar jag dig en fin Tisdag så hörs vi snart igen!

Kram Nina

19
Kommentera

Veckomatsedel v 16

Godmorgon Måndag, och så var det en ny vecka igen. Vi har redan hunnit avklara halva april, man förstår knappt var tiden tar vägen? Snart maj och förhoppningsvis så följer varmare härligare väder med den. Nu är det dags för en ny veckomatsedel igen. Jag vet att den hjälper många av er att få ihop veckans matlagning utan att för den sakens skulle behöva stå vid spisen. Denna veckan är temat enkelt! Det betyder att du inte ska behöva göra så många olika moment i köket utan att det bara ska räcka med en liten yttepytte ansträngning men ändå äta väldigt gott hela denna veckan. Det låter väl bra va? Kom också ihåg, står det att det ska vara grädde i recepten så använder du självklart den fetthalt du önskar. Då kör vi, varsågod här kommer veckomatsedel för vecka 16.

Vill du kika på fler: ALLA VECKOMATSEDLAR

MÅNDAG


One pot pasta

En superenkel pastarätt som du snabbt fixar i en och samma gryta. En vegetarisk variant som du också kan variera i alla oändlighet. Den behöver inte vara vegetarisk. Du kan t ex ha i färdigskivade kycklingfileer i och bara värma upp. Brukar köpa färdiga ibland om jag inte hinner göra själv.

Mer inspo: ALLA PASTARÄTTER

TISDAG


Världens godaste fiskgratäng med räkor & parmesan

En supergod fiskrätt som t.o.m. tonåringen tyckte var supergod. Denna gratäng är lätt att fixa och sköter sig nästan helt själv för inne i ugnen.

Mer fisk & skaldjur: ÖVER 70 RECEPT PÅ FISK & SKALDJUR

ONSDAG


Krämig köttfärsgratäng på 30 minuter

En väldigt enkel men ack så god KÖTTFÄRSGRATÄNG som vi ätit massor med gånger här hemma. En riktig höjdare. Du kan variera färsen i till kycklingfärs t ex eller varför inte någon vegofärs t ex.

Mer inspo: 10 POPULÄRASTE RECEPTEN MED KÖTTFÄRS

TORSDAG


Ugnspannkaka med ost, skinka & grönkål

En enkel och supergod ugnspannkaka som vi i familjen nästan måste göra dubbelt av varje gång. Variera den hur du vill, gott med salami och brieost t ex, eller varför inte lite kyckling och pesto. Mums!

Mer gott: Crêpes & pannkakor

FREDAG


Herrgårdskassler

Enkelt & så gott! Den sköter sig för det mesta själv i ugnen. Såsen blir sååå god. Vill du så kan du göra samma fast med fläskkotletter. Blir minst lika gott det! Du kan också servera denna med någon god potatisrätt till. Kolla HÄR för inspiration.

Mer inspo: MINA 20 POPULÄRASTE KÖTTRÄTTER

VECKANS GOTTA


Kardemummakaka med äpple & vaniljsås

En supergod enkel kaka att svänga ihop. Den är jättegod med smak av kardemumma & äpple. Servera till vaniljsås, gör denna rårörda variant till, den är så fluffig och god!

Missa inte; Över 100 goda mjuka kakor

Ett sista tips!

Kika gärna på alla mina receptsamlingar av olika slag, där kan jag nästan lova dig att du kommer hitta något som faller dig i smaken. 

ALLA RECEPTSAMLINGAR (<klicka) 


Följa mig? 


Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.

Kram Nina

15
Kommentera

Vitlöksbröd med Västerbottensost

Nu ska du få ett smarrigt recept som jag fixade i airfryern – snabba vitlöksbröd med västerbottensost. Dessa blev verkligen såå goda, nästa för goda för man kunde omöjligt bara ta en. Västerbottensost sätter så himla god smak verkligen, vitlöks och västerbottensost är en match made in heaven! Kanske kan detta vara något att göra till söndagsmiddagen?


Jag gjorde brödet på mitt lantbröd (<klicka för recept) men det funkar lika bra på ett du köper såklart.

Missa inte: Mina 40 populäraste recept


VITLÖKSBRÖD MED VÄSTERBOTTENSOST, 4 st

Missa inte heller: VITLÖKSFLATBREAD // FYLLDA POTATIBULLAR // MINIGRISSINI

INGREDIENSER:

4 skivade bröd (jag tog lantbröd)

75 g äkta smör

1/2 kruka färsk persilja

3 pressade vitlöksklyftor

2 dl riven västerbottensost (eller annan god smakrik ost)

Gör såhär:

1) Blanda smör, hackad persilja, pressade vitlöksklyftor ordentligt. Bred på bröden. Det ska vara mycket.

2) Strö på rivna osten. In i airfryer på högsta värme i några minuter eller tills osten smält och börjat få lite lite färg.

Gör du denna i vanlig ugn så kör på 225 grader varmluft i ca 15 min eller tills osten börjar få fin färg.

Mer goda recept här på sidan: 


• 10 populära helgmiddagar 

• 125 mjuka kakor 

 20 supergoda kakor

• Populäraste kötträtterna på min sida 

• 10 populäraste kycklingrecepten

• Efterrätter i glas 

• 15 billiga & goda matrecept 

• 10 goda recept med rabarber 

• 20 lättlagade matrecept klara på under 30 minuter 

• 10 goda recept med blåbär 

Fler recept: ALLA RECEPTSAMLINGAR (<klicka) 


Följ mig: 

Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar. 

Kram Nina

18
Kommentera
Innehåller annonslänkar

Kyckling i airfryer – Världens godaste marinad

Oj oj! Denna veckan vet inga gränser. Klockan har gått dubbelt så fort och jag har haft så himla mycket att stå i. Men nu ska vi hosta liv i bloggen ordentligt. Jag har så mycket jag vill visa. Vi börjar med denna kyckling som jag tillagade i min airfryer. Marinaden till ska vi inte ens prata om, det blev så gott och så bra. Att tillaga kyckling i airfryer var verkligen hur smidigt som helst, och jag upplever att kycklingen håller sig mer saftig. Denna kyckling i airfryer måste du testa, och marinaden för tusan. Denna marinad kommer användas flitigt till sommarens alla grillstunder.


Jag penslade kycklingen ett par gånger till när den väl var inne i airfryern och det gjorde den så otroligt smakfull. Kryddorna var verkligen en lyckträff, ska tipsa om kryddorna också.


Jag gillar kycklingen mer ”torr” än för saftig, mem för att vara helt säker att kycklingen är klar ska den hålla en innertemp på 72 grader där den är som tjockast. Detta gäller kycklingfiléeroch innerfileer.

Missa inte: 10 populäraste recepten med kyckling


Tallrikar från underbara Rörstrands Mon Amie serie: KLICKA HÄR (kampanj just nu)

Kycklingen serverades med klyftpotatis (som också tillagades i airfryer), min kokos & citronsås. (<klicka för recept).


Kycklingfile i airfryer

Mer kycklinginspiration: Spicy Kycklingwok // Kycklingkebabgryta // Mango chutney kyckling

INGREDIENSER:

4 kycklingfileer

valfri mängd potatis

MARINADEN:

0,75 dl olivolja

2 msk balsamvinäger

2 msk honung

2 vitlöksklyftor

2 tsk medelhavsmix

Kryddan innehåller: Timjan, basilika, rosmarin, mynta, chili, sumak och salt.

2 tsk honey ginger (krydda köpt på Dollarstore)

salt & peppar

Gör såhär:

Här är kryddorna som jag använt. Den första kryddan på bilden hittar du HÄR, den andra köpte jag på Dollarstore. Kan verkligen rekommenderas, såååå gooood.

1. Ta fram en stor skål som du har i alla ingredienser till marinaden i. Lägg i kycklingfilén. Täck över. Låt marinera minst 1 timme, men gärna över natten.

2. Gör såsen, den är länkad högre upp i detta inlägg.

3. Kör igång airfryern på 200 grader. Lägg 2 kycklingfileer i en form av något slag, dessa formar finns lite överallt men du kan hitta flera HÄR (<klicka för produkt). Pensla på rikligt av marinaden som kycklingen har legat i, du ska vräka på kan man säga. Ställ in i airfryern i ca 10 min.

4. Pensla igen, du kan ta av den marinaden som den legat i eller använda den som ligger i formen. Kör i 10-15 min till eller tills kycklingen är klar. Den ska som sagt nå 72 grader minst på den tjockaste delen.

5. Kör klyftpotatis om du vill ha det till. Klyfta tvättad potatis, höll på olivolja, salt, peppar och torkad timjan. Kör i airfryer på 200 grader i ca 15-20 min.

Servera till kokos/citronsås och en god grönsallad.

Ps: Gör du denna rätt i ugnen så kör kycklingen på 225 grader i ca 20-25 minuter. Likaså potatisen.


Fler goda rätter: Mina 20 populäraste kötträtter

Testa att laga denna goda kycklingrätt! Marinaden kan du även använda till kött, det var galet gott!

Missa inte bloggens bästa: 40 POPULÄRASTE RECEPTEN

Mer goda recept här på sidan: 


• 10 populära helgmiddagar 

• 125 mjuka kakor 

 20 supergoda kakor

• Populäraste kötträtterna på min sida 

• 10 populäraste kycklingrecepten

• Efterrätter i glas 

• 15 billiga & goda matrecept 

• 10 goda recept med rabarber 

• 20 lättlagade matrecept klara på under 30 minuter 

• 10 goda recept med blåbär 

Fler recept: ALLA RECEPTSAMLINGAR (<klicka) 


Följ mig: 

Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar. 

Kram Nina

29
6 kommentarer

Veckomatsedel v 15

Efter påsken är det nu dags för veckomatsedel igen. Denna veckan bjuder på gott & enkelt skulle man kunna säga. Tänkte jag skulle ge lite tips för varje rätt – ja hur du kan göra det ännu enklare. Håll tillgodo!

Fler veckomatsedlar: KLICKA HÄR

MÅNDAG


Ost & skinkfyllda crêpes

Gör egna franska crêpes efter detta recept: 3 dl mjölk, 1,5 dl vetemjöl, 3 ägg, 2 krm salt, 1 msk smält smör. Vispa samman mjöl, salt & mjölk. Sist i med äggen och smält smör, låt svälla en timma och stek crêpes. Eller så köper du färdiga pannkakor på affären och fyller med smeten. Enkelt & snabbt!

Mer pannkakstips: PANNKAKOR AV OLIKA SLAG

TISDAG


Krämig fisksoppa med pepparrot

En enkel fisksoppa att svänga ihop. Ju mindre du skär rotsakerna & potatis, desto fortare blir soppan klar.

Mer soppor: KLICKA HÄR

ONSDAG


Krämig Köttfärslåda

Denna köttfärslåda är så god hörni! Detta är verkligen vardagslyx i en liten form, så oerhört smarrigt att avnjuta med en grönsallad med vitlökssås – testa min vitlökssås, den är så god! För att få denna att gå riktigt snabbt, förkoka potatisen.

Missa inte: 10 supergoda gratänger

TORSDAG


Kyckling & baconpaj

Så god paj detta, ät med en grönsallad och någon god dressing. Kolla mina recept på dressingar HÄR.

Mer pajer: KLICKA HÄR

FREDAG


Ljuvligt god Lövbiffsgryta

Den här lövbiffsgrytan är sååååå god! Det som är så härligt är att det går snabbt. Lövbiff behöver bara vända i pannan, då är det som mörast och godast.

Mer grytor: 38 goda grytor

VECKANS GOTTA


Jordgubbsrutor

Hiiiiiimmelskt goda jordgubbsrutor. Dessa är sådär frasiga uppepå och så bara smälter dom i munnen. Detta måste du testa. Fixa gärna lite vaniljvisp till, ha en hemmagjord som blir så fluffig och god, recept HÄR.

Mer kakor: 125 goda kakor

Ett sista tips!

Kika gärna på alla mina receptsamlingar av olika slag, där kan jag nästan lova dig att du kommer hitta något som faller dig i smaken. 

ALLA RECEPTSAMLINGAR (<klicka) 


Följa mig? 


Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.

Kram Nina

20
2 kommentarer

Smöstekt torskrygg med romsås

Godmorgon! Tänkte starta dagen med att tipsa dig om en riktigt god rätt att laga, kanske redan i helgen? Gillar du fisk kommer nog denna smörstekta torskrygg med romsås falla dig i smaken. Detta är min mans paradrätt faktiskt, han lagar alltid detta hemma hos oss och det blir såå gott! Själv så älskar jag fisk, helst torskrygg. Finns fisk på menyn när vi ätit på restaurang så har jag valt fisk 9 gånger av 10. Smörstekt torskrygg med romsås är en stor favorit. Skulle kunna leva på det faktiskt. I vår familj försöker vi äta fisk minst en gång i veckan, ibland blir det t.o.m. fler gånger. Smörstekt torskrygg känns lite festligare även om det också kan ätas till vardags. Hoppas du ska gilla receptet!



Denna smörstekta torskrygg serverades med romsås, rostade rotfrukter och sen blev det även parmesanchips och ugnsbakad tomat.


Parmesanchipsen är gjorda på vegansk parmesan, ja vi testade en ny vegansk variant och dessa blev väldigt goda. Givetvis går de att göra på vanlig parmesan också. Parmesanchips är busenkelt att göra. Riv ca 200 g parmesan, lägg i små högar på bakplåtspappersklädd ugnsplåt. In i ca 5-7 minuter tills de fått fin färg, klart!

Kolla gärna min kategori med fisk: FISKRÄTTER


Smörstekt torskrygg med romsås, 4 p

Annat supergott med fisk: Världens godaste fiskgratäng med räkor & parmesan // Barbecuelax med kall dillsås // Smörstekt torskrygg med magisk champinjonsås

INGREDIENSER:

400 g torskrygg

100 g äkta smör

salt & peppar


Romsås:

3 dl creme fraiche

1 liten burk stenbitsrom

1/2 knippe hackad dill

1 tsk lökpulver

1/2 msk honung

salt & peppar

Rotfrukter:

8 potatisar

1 rotselleri

4 stora morötter

Gör såhär:

1. Skala morötterna och rotselleri. Skölj potatisen. Dela allt i mindre bitar. Lägg på ugnsplåt. Häll över olivolja, salt & peppar. Ställ i ugnen på 225 grader i ca 30-40 minuter. Rör om lite då och då. Det är klart när allt är mjukt och fått lite färg.

2. Gör romsås: Blanda alla ingredienser i en skål, ställ kallt.

3. Se till att torskryggen är tinad om den är fryst. Smält smör och stek torsken i smöret på medelvärme. Se till att ösa fisken med smöret – det gör du genom att vinkla stekpannan åt en sida så smöret rinner dit. Ta sedan en stor sked och ta av det smälta smöret och ös på fisken. Torskryggen är klar när du petar på det med t ex en gaffel och fiskköttet liksom flikar sig och delas fint. Annars så ska torskrygg hålla en temp på ca 48-50 grader i innertemp när det är klart.

4. Ugnsbakade tomater; Lägg tomater (godast enligt mig är babyplommontomater eller romantica) i folie, salta & peppra och häll på lite olivolja och en liten skvätt balsamvinäger. Baka in dem och ställ i ugnen tillsammans med rotfrukterna. Klara efter ca 20 min.

5. Testa att ugnsbaka salladslök (det är de som ligger uppepå torsken) – bara på med lite olivolja, salta och peppra dem och in i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter. Så gott!

Goda såser till fisk: Persilladesås // Remouladsås // Kall krämig fisksås

Hoppas du ska gilla detta lika mycket som vi gör! Detta är så gott! Som sagt, torskrygg är en av mina favoriter när det kommer till fisk. Riktigt riktigt smarrigt när den smörsteks.

Roligt om du testar att laga denna rätt, berätta gärna om du gör det. Alltid kul och höra när ni testar recepten. 

Gillar du receptet blir jag glad om du gillar inlägget längst ned! 


Mer goda recept här på sidan: 


• 10 populära helgmiddagar 

• 125 mjuka kakor 

 20 supergoda kakor

• Populäraste kötträtterna på min sida 

• 10 populäraste kycklingrecepten

• Efterrätter i glas 

• 15 billiga & goda matrecept 

• 10 goda recept med rabarber 

• 20 lättlagade matrecept klara på under 30 minuter 

• 10 goda recept med blåbär 

Fler recept: ALLA RECEPTSAMLINGAR (<klicka) 


Följ mig: 

Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar. 

Kram Nina

18
Kommentera
Innehåller annonslänkar

Fyllda potatisbullar

Hej Fredag och snart helg. Här vräker snön ned och april visar sig från sin vanliga sida, väderomslag de luxe. Man är ju inte direkt förvånad. Hade det inte varit för att det ska bli 14 grader varmt på Söndag hade jag nog deppat ihop. Men nog om det, nu ska vi prata om potatisbullar, fyllda potatisbullar. Wow säger jag bara, detta var så oväntat gott hörni. Jag tänker också att man kan fylla potatisbullar med vad man vill. Gott även med ”kall” fyllning. Det måste jag också testa. Du måste testa dessa fyllda potatisbullar alltså. Sprang på fyllda potatisbullar på Köket.se (inte dessa) och fick bara en så bra idé! Familjen såg lite halvskeptiska ut till en början när de hörde att jag skulle laga fyllda potatisbullar, men det blev annat ljud i skällan när dessa serverades med grönsallad och vitlökssås. Du MÅSTE testa! Jag tänker att dessa även passar perfekt som ett tilltugg till lite bubbel eller en välkomstdryck, varför inte som förrätt?


Ja men visst ser det smarrigt ut? Dessa potatisbullar är fyllda med en röra som jag älskar att svänga ihop. Du kan också variera den lite hur du vill, men grunden är alltid denna. Jag ska ge dig lite tips på variation längre ned i inlägget.


Inspireras av fler goda potatisrätter: KLICKA HÄR


Dessa fyllda potatisbullar blir sådär alldeles krispiga i kanterna, sådär så det frasar när man tar en tugga. Tror att de beror på dels att de är i ugnen 2 gånger. Ja men du måste testa! Så oerhört gott.


FYLLDA POTATISBULLAR, 12 st

Missa inte dessa goda recept med potatis: PROVENCALSK POTATIS // KROSSAD POTATIS MED VITLÖK // KRÄMIG KORV & POTATISGRATÄNG

INGREDIENSER:

12 st potatisbullar (köp färdiga i frysdisken)

3 dl riven ost

1/2 dl riven parmesan

2 ägg

200 g ricotta

2 tsk dijonsenap

1 tsk paprikapulver

1 tsk vitlökspulver

2 tsk malen basilika

Salt & svartpeppar

Topping:

Riven ost

klippt gräslök

Gör såhär:

1. Lägg 12 potatisbullar på en muffinsplåt. Tipsar om denna muffinsplåt (<klicka för produkt), den är gjord av nonstick kolstål med värmebeständiga siliconhandtag. Bara en sån sak, har verkligen saknat det på mina andra. (Har beställt den själv – hört att den ska vara helt klart bäst). Ställ i ugnen på 220 grader i ca 10 min.



2. I en bunke blandar du riven ost, riven parmesan, ägg, senap, ricotta och alla kryddor. Blanda ihop allt. Ta ut potatisbullarna och pressa en urgröpning i mitten på varje potatisbulle, inte så det blir hål men så det blir en ordentlig urgröpning. Jag använde en kryddburk att pressa med, blev toppen.

3. Fyll varje urgröpning med röran. Toppa med riven ost på varje.

4. Ställ tillbaka i ugnen i 10-15 min till eller till att fyllningen börjar få färg.


5. Ta ut och klipp över lite gräslök. Till min stora glädje så hittade jag en hel påse med klippt gräslök i frysen från min lilla odling från i somras.

Missa inte: MINA 20 POPULÄRASTE KÖTTRÄTTER



Gillar du receptet blir jag jätteglad om du gillar det längst ned under inlägget.

Testar du detta recept, så berätta gärna hur det gått för dig. Alltid roligt och höra när ni testat recepten.

SÅHÄR KAN DU VARIERA RECEPTET:

• Ha i strimlad rökt skinka & lite hackad lök i fyllningen. Följ receptet för övrigt.

• Gör en kall fyllning med creme fraiche, rödlök, stenbitsrom och toppa med räkor. Då tar du ut dem efter 10 min i ugnen, gör urgröpningen men fyller dem inte. Låter dem vara i ugnen i 10 min till. Låt svalna en smula, för fyllningen och ha i den. Toppa med dill.

• Följ receptet, men toppa med samma fyllning som i punkten ovan. Blir maffiga som tusan.

Missa inte bloggens bästa: 40 POPULÄRASTE RECEPTEN

Mer goda recept här på sidan: 


• 10 populära helgmiddagar 

• 125 mjuka kakor 

 20 supergoda kakor

• Populäraste kötträtterna på min sida 

• 10 populäraste kycklingrecepten

• Efterrätter i glas 

• 15 billiga & goda matrecept 

• 10 goda recept med rabarber 

• 20 lättlagade matrecept klara på under 30 minuter 

• 10 goda recept med blåbär 

Fler recept: ALLA RECEPTSAMLINGAR (<klicka) 


Följ mig: 

Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar. 

Kram Nina

75
8 kommentarer
Innehåller annonslänkar

Råstekt potatis

Något som är så gott och också väldigt enkelt att laga är ju råstekt potatis. Den blir så god så hälften vore nog som jag brukar säga. Enkelt att svänga ihop dessutom. Råstekt potatis passar ju till det mesta skulle jag säga, det är gott till väldigt mycket i alla fall. Den här råstekta potatisen använder jag en speciell krydda till och jag säger såhär, den är vansinnigt god och lyfter den här råstekta potatisen till nya höjder.


Kan du fantisera om hur krispig den här potatisen är, eller hur den känns i munnen med den krispiga ytan och den härligt goda mjukheten inuti. Fenomenalt smarrigt!


Fler smarriga potatisrätter: KLICKA HÄR

När jag gör råstekt potatis så brukar jag skära den rätt så tunt, inte för tunt dock men rätt så. Då blir den klar snabbare samtidigt som man får en lite krispigare yta. Sedan är hemligheten att steka i både smör och olja, potatisen blir så krispig på ytan.



Hemligheten för en riktigt riktigt god råstekt potatis är ju kryddningen. Kan med varm hand tipsa om denna krydda HOT EVERYDAY MIX (<klicka för produkt) som jag faktiskt köpte på ett oväntat ställe. Just nu är det kampanj så köper man 3 kryddor betalar man bara för 2. Den var verkligen oväntat god! Kan säga att den kommer passa perfekt till sommarens alla grillningar. Supersmarrig krydda!

RÅSTEKT POTATIS

Missa inte dessa goda potatisrätter: Rostad potatis med västerbottensost // Ostiga potatiskakor

INGREDIENSER:

6 potatisar

ca 1 msk hot everyday mix

25 g äkta smör

ett par msk olivolja


Gör såhär:

1. Skiva potatisen tunt. Skölj av den under rinnande kallt vatten. Jag brukar lägga all skivad potatis i ett durkslag.

Jag stekte potatisen på mitt underbara stekbord (<klicka för stekbord) – älskar det! Får plats med mycket och ger så fint stekresultat. Kan verkligen rekommendera!

2. Stek i smör och olivolja tills potatisen fått fin gyllene färg. Potatisen blir bäst om du steker den i omgångar så det inte blir för trångt för den. Så sätt ugnen på 150 grader och lägg sedan potatisen som stekts färdigt i en ugnsfast form och in i ugnen under tiden.


Detta blev riktigt riktigt gott! Kryddan gjorde verkligen sin grej med potatisen. För dig som inte har kryddan eller inte vill köpa den så innehåller den: Havssalt, chili flakes, basilika, oregano, persilja, svartpepper, vitlök, timjan och rosmarin.


Missa inte: 7 oemotståndliga potatisrätter

Berätta gärna om du testar, alltid lika kul och höra när ni lagar recepten. Denna råstekta potatis blev så toppengod så den gick åt i ett nafs, nästa gång måste jag göra mer!

VIKTIGT: Gillar du receptet blir jag glad om du klickar i gilla längst ned under inlägget.

Annat gott med potatis:


Klyftpotatis med parmesan

Provencalska potatisar

Potatistoppar

Fler recept: ALLA RECEPTSAMLINGAR (<klicka) 


Följ mig: 

Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar. 

Kram Nina

63
2 kommentarer