Köttfärsbiffar med rostad potatis och krämig gräddsås

Snart dags att gå och nanna känner jag, haha…. Jag är ju så fasligt kvällstrött så hälften vore nog. Men men, det är som det är. Bara gilla läget och låta kroppen och hjärnan sova när den vill, annars blir det bara kaos av allt.

Idag åkte vi mot Stockholm igen. Jag hade lite inbokade möten, bl a med Tailsweep. Min nya bloggportal där jag numera bloggar. Jag skrev på det nya kontraktet idag så nu är allt klart.

Här är Daniel som är ”Head of Influencers” på Tailsweep. Det är han som alltid får mina jobbiga mail om allt…. 🙂 Känns så kul att vara tillbaka där jag en gång i tiden faktiskt bloggade. Saker är väldigt annorlunda nu och jag känner mig så supertaggad för min nya portal. Kul kul!

Väl hemma så lagade jag lite käk igen. Jag lagar så galet mycket mat nu och jag är inne i ett flow nu när det är riktigt kul och jag kommer på nya maträtter jag vill laga nästan varje dag. Så inget trist ”laga samma mat varje dag” mat här inte. Familjen är bortskämda, eller inte…. smakar det skit är det ju inte så lyxigt att leva i min familj. 😉 Idag blev det världens enklaste köttfärsbiffar med rostad potatis och ”VÄRLDENS GODASTE SÅS” som Milo utbrast det. Den blev verkligen supergod måste jag säga så han är inte helt ute och cyklar pojken.

IMG_4206

IMG_4208

KÖTTFÄRSBIFFAR MED ROSTAD POTATIS OCH KRÄMIG GRÄDDSÅS, ca 3 port 

500 g köttfärs
1/2 kruka färsk persilja
2 vitlöksklyftor
1/2 tsk lökpulver
salt och peppar

Rostad potatis

10 potatisar
1 tsk timjan
olivolja

Gräddsås:

1 msk smör
3 tsk vetemjöl (eller glutenfri mjölmix)
1 dl grädde
1 dl mjölk
2 msk tomatpure
2 msk kalvfond
1 tsk kinesisk soya
salt och peppar

Gör såhär:

1) Hacka persilja, blanda köttfärs med persilja, pressa i vitlök och ha i alla kryddor. Blanda runt kraftigt med en gaffel tills allt blandats. Använd händerna och gör biffar. Stek dem i smör på medelvärme tills de fått fin färg på båda sidor.

2) Skär potatisarna i mindre bitar. Lägg på bakplåtpappersklädd plåt. Häll på lite olivolja, salt och timjan. Rör runt så det kommer olja på all potatis. Skjuts in i ugnen på 225 grader i ca 20 min.

3) Häll ur det som eventuellt kan vara lite bränt i stekpannan, där du stekte köttfärsbiffarna. Ha i smör och sedan vetemjöl. Rör runt ordentligt. Häll på grädde och mjölk. Rör runt tills du har en slät sås. Häll i kalvfond, soya, tomatpure och alla kryddor. Låt puttra i några minuter. Är såsen för krämig och seg, häll i lite mer mjölk eller grädde, är såsen däremot för ”vattnig” kan du blanda lite vetemjöl och mjölk och hälla i det så blir den krämigare. Klart.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(Så du inte missar några inlägg)

Inspireras gärna av dessa härliga goda recept också:

Krämig Köttfärslåda

Ost & köttfärsmuffins

Taco pastagratäng

Ha nu en fin kväll hörni, imorgon är det redan onsdag. Dagarna går i rasande fart, snart är fredagen här igen.

Kram Nina

277
6 kommentarer

Dallasbullar

Nu har man återigen tagit plats i soffan. Älskar den här stunden på dagen, när lugnet lägger sig och man har ätit och diskat undan allt. Vi har ljusen tända här också så det är riktigt mys.

Tänkte jag skulle bjucka på ett superhärligt recept på Dallasbullar. Dessa är klart värt att testa för dessa är heeeelt fantastiskt goda. Otroligt goda faktiskt.

IMG_4191

IMG_4188

IMG_4193


DALLASBULLAR, ca 23 – 25 st


2,5 dl mjölk

25 g jäst
1 dl strösocker
3/4 tsk salt
1 ägg
2 tsk vaniljsocker
2 tsk malen kardemumma
100 g smör
10 – 13 dl vetemjöl (beror på ålder och kvalitet på mjölet, degen ska släppa från kanterna i bunken)

Fyllning:

50 g rumsvarmt smör
1 ägg
0,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 påse Ekströms Vaniljsås pulver (ca 90 g)

Gör såhär:

1) Smula ned jästen i degbunken. Värm mjölken till 37 grader och häll den över, lös upp jästen.

2) Häll i strösocker, salt, vaniljsocker, kardemumma, ägget och rör runt. Häll sedan i mjölet i omgångar och det rumsvarma smöret. Degen är klar när den släpper väggarna i bunken. Jäs degen övertäckt i 30 min.

3) Fyllning: Börja med att vispa ihop socker och smör. Knäck i ägget under vispning. Ha i vaniljsockret.

4) Ta ut degen och knåda den ett par gånger. Kavla ut degen till en stor rektangel. Smeta på fyllningen, toppa med en påse av vaniljsås pulvret över. Rulla ihop till en rulle. Skär ca 3 cm breda bitar och lägg i bakformar. Låt jäsa 30 minuter till.

5) Grädda på 225 grader i ca 10 min. Ta ut, låt svalna och pudra florsocker över.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(Så du inte missar några inlägg)

Inspireras gärna av dessa härligt goda recept också:

Örfilar

Stora saftiga kanelsnurror

Kardemummabullar

Kram Nina

235
17 kommentarer

BACARDIDRINK

Nu ska du få tips på en drink som jag bara älskar! Den är sååå fräsch och god. Passar lika bra på sommar som på vinter, men den är verkligen superhärlig en varm sommardag. Men, det är inte ens vår ännu men njut av den här drinken redan nu så får du se hur god den är!

BACARDIDRINK

1 flaska Bacardi Pina Colada (finns det inte så kan du ta Bacardi Pineapple – den vet jag ska finnas på Systembolaget)

1 flaska Zingo Sorbet

2 citroner

En rengjord isklamp

Gör såhär:

Blanda dryckerna i en behållare eller en stor bålskål t ex. Pressa i citronerna. Blanda samman och lägg i isklamp (funkar självklar med is men blir blaskigare av det).

Servera med is och en citronskiva.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)

52
Kommentera

Överraskning igår

Goooodmoooorning!

Igår sades det vara årets deppigaste dag. Måndag, fortfarande några dagar kvar till lön, långt kvar till våren sägs vara anledningen. Men ska vi vara riktigt ärliga så borde det ju vara idag som är den deppigaste dagen, tisdagar är inte så sexiga om ni frågar mig? Haha…. nä nu ska jag inte spä på det mer. Det handlar ju också om inställning, ellerhur? Bestämmer man sig för att det ska vara en deppig dag så kommer det ju garanterat att vara det, bestämmer man sig däremot för att man struntar i vad allt med deppigt heter och försöker se det positiva i precis allt så kommer man garanterat att INTE ha årets deppigaste dag. Det tror jag på. Tankens kraft är så jädra stark, och ditt mindset påverkar precis allt!

Igår fick den här filuren sluta skolan lite tidigare då överraskningskalas väntade. Min gudmor fyllde år igår och vi åkte hem till henne i Sthlm för att överraska henne.

Snacka om snopna vi blev när hon inte var hemma! 😅 Det blev lite antiklimax av det hela. Stå där bakom hennes dörr med pickande hjärta och plinga på, sen öppnar hon inte. Piiiiuuuh…. luften bara går ur ju. Haha…. Det visade sig att hon brassat in till stan för att handla. Dock så avslöjade inte mamma att jag och Milo var med, så överraskning med lite gråt i ögonvrån när hon fick se att vi också var med blev det. Moster är den släkting som står mig allra närmast, hon är en i familjen.

Vi måste dock ses oftare! Igår bestämde vi det, minst en gång i månaden ska vi få till det. Nu står på tur att jag ska bjuda in till Söndagsmiddag. Då måste min kusin och sambo också med.

Inte beredd men det är så man måste knäppa bilder på min moster.

Det blev prinsesstårta-fika till Milos förtjusning, det absolut godaste han vet är just prinsesstårta. Moster fick en råsaftcentrifug i present och så bakade jag 2 bröd till henne också. Igår kväll hade hon tagit en kvällsmacka och sms:ade mig att det var helt i hennes smak! Så kul när det uppskattas. ❤️

Haha, farsan med luren. Efter att iPhone kom in i deras liv med Facebook och Instagram sitter dom också såhär ibland. 😂 Jag är så glad för det faktiskt. Jo men mamma o pappa är ju från norra Finland och idag har de fått kontakt med gamla bekanta, klasskamrater, lumpenpolare och släktingar genom dessa sociala medier. Jag minns att jag tjatade hål i huvudet på dom att de skulle skaffa Facebook. Det tog tid men till slut så. Å tänk, nu har de bestämt träff med folk och lyckas hålla kontakt med allt o alla på det här sättet.

Nu ska jag smyga upp i ottan här, Stockholm väntar för oss idag. Vi hörs lite senare.

Kram Nina

60
4 kommentarer

Smördegssemlor med vaniljkräm

Semmelperioden närmar sig med rasande fart. Så härligt kan jag tycka. Jag har några hybrider på gång som jag vill testa. Detta var en av dem, världens enklaste hybrid också måste jag säga. Så spröda och härliga. Enklare går nog inte att baka heller om man köper färdig smördeg.

IMG_4150

IMG_4151

IMG_4148

IMG_4146

SMÖRDEGSSEMLOR, 6 st

6 smördegsplattor
5 msk marsankrämspulver
3 dl mjölk
3 dl vispgrädde
florsocker

Gör såhär:

1) Pressa ur 2 rundlar ur varje smördegsplatta. Lägg dem uppepå varandra och pressa till lite så det kladdar ihop så att säga.

2) Skjuts in i ugnen på 200 grader i ca 15 min eller tills de fått lite färg uppepå. Ta ut och låt svalna.

3) Gör marsankrämen/vaniljkrämen. Låt stå svalt tills den satt sig och blivit riktigt krämig. Dela smördegsbullarna med en lite tunnare överdel, klicka på vaniljkräm. Vispa grädde och spritsa den över, toppa med locket och florsocker.

TIPS: Byt ut vaniljkrämen mot mandelmassa som är ihopvispad med lite vispgrädde.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(Så du inte missar några inlägg)

Inspireras av dessa härligt goda recept också:

Rulltårtsbakelser

Wanna be” morotskaka

 

Rulltårtsbakelser med 2 fyllningar

64
Kommentera

Söndagskalas

Helloooo!

Ska snart rusa iväg men ville in och säga hej. Hoppas att du haft en bra helg och att du njöt av söndagen och inte tillbringade tid till att ha söndagsångest.

Alltså, ni vet badet igår. Jag fick sällskap av både karl och katt. Vet ni hur mycket jag skrattat åt den här bilden på Majlis. Hahaha…. 😂😂😂 Hur rolig kan man se ut? Hahaha… så roligt ful, eller du fattar, inte ful så men så roligt ful min. Haha…

Ja tänker man inte på vad som finns i bakgrunden när man tar bild på sig själv blir det såhär. Skurhink och spännbandsmojänger. Haha… Här var vi på väg på kalas.

Bästa Noel fyllde 12 år i veckan och nu skulle det firas. Milo ÄLSKAR Noel, dom leker så jädra bra ihop. Inga telefoner, bara fantasilajjar ihop och skrattar så dom kiknar. Så kul att se dom.

Blev en urmysig kväll hemma hos min bästa Maria, alldeles för längesen vi sågs. Har haft abstinens efter min kompis. ❤️❤️❤️

Gammal bild på oss, min fina vän! ❤️ När vi jobbade ihop trodde folk alltid att vi var syskon. 😀

Nä, måste fixa mig i ordning. Ska iväg på en grej här strax. Vi hörs senare!

Kram Nina

42
4 kommentarer

Ugnspannkaka med grönkål, ost och skinka

Godmorgon raringar!

Här är vi uppe och igång sen tidig morgon. Alla har begett sig mot skolor och jobb och kvar är jag med mitt jobb med er. 🙂 Tänkte kicka igång den här måndagen med att visa dig en supergod vardagsrätt. Häromdagen lagade jag en ugnspannkaka som blev såå himla bra. Tänkte att det nog måste kunna bli hur gott som helst med grönkål och skinka i en ugnspannkaka, å så ost då. Alltid ost. 🙂 Det blev det, jättebra faktiskt.

IMG_4118

IMG_4119

IMG_4121

UGNSPANNAKA MED GRÖNKÅL, SKINKA OCH OST, ca 4 port

5 dl mjölk
4 ägg
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
en stor näve grönkål
150 g riven ost
200 g skinka

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ihop mjöl, mjölk, bakpulver, salt och peppar. När du rört ihop det till en klumpfri smet har du i äggen, vispa till en jämn smet.

2) Riv grönkålen i mindre bitar och låt steka runt i en stekpanna med olivolja. Salta och peppra den lite. Häll grönkålen i botten på en ugnsform. Strimla skinkan och ha i den också. Ha i den rivna osten över.

3) Häll över äggstanningen och skjuts in i ugnen i ca 30 min. Servera med rårörda lingon och lite rivna morötter.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(Så du inte missar några inlägg)

Inspireras gärna av dessa härligt goda recept också:

Bananpannkaka

Crepes med ost & skinkfyllning

Kyckling & bacongratäng

Kram Nina

133
5 kommentarer

Såhär njuter jag

innehåller annonslänkar genom reklam för Åhléns 

Såhär kan man också tillbringa en del av sin Söndag, så härligt och avslappnande! Lägger man bara ned lite tid så kan det faktiskt bli hur mysigt som helst med ett bad.

Jag är sååå glad åt vårt plastbadkar som jag köpte. Helt klart en av de absolut bästa köpen jag gjort. Hela familjen får verkligen njuta av supersköna bad fast vi inte har ett stationärt badkar. Tänk vad en enkel grej kan ge massa njutning.

Gant Badrock (50% rabatt) // Lexington handduk (50% rabatt) // Rituals Bodymist (REA) // Doftljus (REA) // Rituals Bodycream (REA) // Rituals Duschskum (REA)

Med lite lull-lull som jag brukar kalla det kommer man riktigt långt med sin egentid. Fluffig badrock, fina handdukar, doftljus och lite lyxiga kroppsprodukter så får man det där lilla extra. Härliga REOR som pågår nu så passa på att fynda om du också vill införa lite badmys.

Nu ska jag slå på lite plingplong musik här och andas ned i magen. Har ju andningsövningar som jag brukar göra ibland. Borde göra dem varje dag, tror att jag måste införa det nu på daglig basis. Andningsövningarna jag kör hittar du HÄR!

Njut vidare av Söndag!

Kram Nina

43
5 kommentarer

Smördegspiroger med vitlöksgrönkål

Nu ska du få ett busenkelt tips på riktigt god pirog. Denna svängde jag snabbt ihop när en av ungarna var hungrig. Kombon med grönkål, ost och vitlök är oslagbar. Servera med en grönsallad eller så bara med lite grönsaker som jag gjorde. Har du en smakrik ost i blir detta en riktigt härlig smaksensation.

IMG_4168

 

IMG_4170

GRÖNKÅL & OSTPIROGER, 6 st

6 smördegsplattor
3 stora nävar grönkål
3 vitlöksklyftor
3 dl riven Västerbottens ost
salt & peppar
1 ägg
oregano

Gör såhär:

1) Börja med att skära bort de hårda skaften på grönkålen. Strimla grönkålen. Häll i olivolja i en stekpanna och stek grönkålen under omröring.

2) Skala och hacka vitlöksklyftorna i små bitar, släng i dem i stekpannan också. Stek tills de blir lite rostade.

3) Lägg lite av grönkål/vitlöken i varje smördegsplatta. Häll på osten, vik ihop plattan med skarven nedåt. Pensla smördegspaketen med ägg och ha på oregano. Lägg på bakplåtspapper och grädda i ugnen på 225 grader i ca 15-20 min eller tills de får fin färg.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)

Inspireras gärna av dessa härligt goda recept också:

Köttfärspiroger

Västerbottenspaj

Ost & skinkpaj

41
Kommentera

TACOPASTAGRATÄNG

Inlägget innehåller reklam för min bakbok – annonslänk för Bokus 

Om du verkligen vill svänga ihop något supergott som inte tar alltför lång tid så kan du satsa på att laga denna underbara gratäng.

Missa inte mina absolut mest populära recept på hela sidan HÄR.

Smak av tacos i en härligt krämig gratäng toppad med ost. Hur gott det bli? Jag gör en grönsallad till med lite söta smaker med ananas, melon och mango till. Det är supergott!

TACOPASTAGRATÄNG, ca 8 pers

800 g köttfärs
1 påse tacokrydda
2 dl vatten
2 msk honung
2 dl creme fraiche
2 dl vispgrädde
1 stor burk Tacosås (styrka på den väljer du själv, vi hade mild)
0,75 dl chilisås (heinz)
salt & svarteppar

Topping:

4 dl riven ost
500 g pasta (vi gjorde på linspasta)

Gör såhär:

1) Stek köttfärsen så den är helt genomstekt.

2) Häll i tacokrydda och honung, häll också på vattnet. Låt puttra på medelvärme till allt vatten kokat in helt.

3) Koka pastan al dente, dvs någon minut mindre mot vad den ska.

4) Blanda pasta och köttfärs i en ugnsform.

5) Blanda creme fraiche, grädde, tacosås, salt, peppar och chilisås i en bunke. Häll i allt i pastan och köttfärsen.

6) Toppa med osten. Skjuts in i ugnen på 225 grader i ca 15-20 min, osten ska få fin färg.

Kika gärna på mina 20 mest populära kötträtter HÄR.

Gillar du receptet blir jag jätteglad om du klickar i hjärtat nedanför inlägget.

Passa på att knipa ett ex av min bakbok ”BAKA PÅ 30 MINUTER” – finns ➡️ HÄR!

Img 1810.jpg

0F6A94B4-755F-43FB-8D7C-E72B0447238B

Här kan du följa mig; 

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

625
5 kommentarer