Fyllda paprikor med palsternackspuré

Nu ska du få recept på något galet smarrigt. Den här rätten är helt vegansk och en av mina absoluta favoriter, detta skulle jag kunna äta varendaste dag. Man kan inte tro att det är veganskt alls, den fyllda paprikan känns som den är fylld med någon härlig köttfärsröra. Palsternackspurén är sådär härligt söt och len i smaken. Sååå gott är det och jag föräter mig varje gång på det här. Självklart kan det fyllda paprikorna fyllas med riktig köttfärs om du föredrar det, minst lika gott för dig som inte väljer att äta veganskt. Du kan också göra potatismos istället för palsternackspure såklart. Det väljer du själv. Åh vad jag hoppas att du testar att laga dessa fyllda paprikor, det blev så gott! 

Mer vegetariskt: KLICKA HÄR 

IMG_4237


Det blir så otroligt god smak med dessa fyllda paprikor, gratineringen är pricken över i.et som verkligen sättet de sista smakerna.

Mer gratinerat: 10 POPULÄRA GRATÄNGER (<klicka)

IMG_4239

Detta var väldigt lättlagat måste jag säga, och paprika är så gott i matlagning. På detta sätt blir det sådär härligt saftiga också. Massor med smak och saftigt gott!

Mer inspo: 10 POPULÄRASTE RÄTTERNA MED KÖTTFÄRS (<klicka)

IMG_4240

FYLLD PAPRIKA MED PALSTERNACKSPURÉ, 4 port

Mer gott vegetariskt: VÄRLDENS GODASTE LINSGRYTABENJAMIN INGROSSOS ZAFFERANO MAGISKT GOD SMÖRDEGSPIZZA


INGREDIENSER:

4 röda paprikor
20 champinjoner
2 vitlöksklyftor
4 msk tomatpure
salt & peppar
2 dl vatten
2 tetror bönblandning, eller kikärtor, eller linser
1/2 burk kokosmjölk
1 citron
2 tsk honung
havssalt

Palsternackspuré:

ca 10 stora palsternackor
ca 1/2 burk kokosmjölk
salt och peppar

Gör såhär:

1) Skölj och skär ur toppen på paprikan, ta också ur alla kärnor och det vita inuti paprikan. Var försiktig så den håller ihop.

2) Hacka svamp och pressa vitlök i en stekpanna med olivolja. Fräs runt det, salta och peppra. Häll i bönor/kikärtor/linser och fräs med det en liten stund.

3) Ha i tomatpure och häll på vatten och låt puttra tills vattnet nästan kokat in. Ta av från plattan.

4) Fyll paprikan med röran. Gör en kokoskräm genom att blanda kokosmjölk, riven zest från citronen, lite salt och honung. Klicka på den innan du ställer hela paprikorna i en ugnsfast form i ugnen på 225 grader i ca 35 min. Du kan också ha på lite ost om du vill, vill du ha vegansk ost så finns ju riven god sådan också.

5) Skala palsternackorna. Dela dem i mindre bitar och låt koka i saltat vatten tills de är mjuka. Lägg i matberedare, häll i kokosmjölk och kör runt tills du har en pure. Ha i lite i taget av kokosmjölken så purén inte blir för lös.

Gillar du receptet blir jag jätteglad om du gillar längst ned till vänster under inlägget!

IMG_4242


Palsternackspuré är otroligt gott verkligen, så har du inte testat det tidigare, gör det! Så gott! Det är någon sötma i som blir så otroligt gott till paprikans lite syrliga smak. Mums!

Vill du däremot laga hemlagad mos så har jag ett jättegott recept: HEMLAGAD POTATISMOS (<klicka)

Vill du följa mig:

Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.

IMG_4241


Berätta gärna som du testar receptet! Alltid kul och höra när ni provar. ☺️

Inspireras gärna av dessa härligt goda recept:

vegetarisk currygryta

Vegetarisk currygryta

köttfärsmuffins

Köttfärsmuffins

Kram Nina

46
6 kommentarer

Smörstekt torskrygg med magisk champinjonsås

Igår bjöd jag min mamma och pappa på finlunch. Jag lagade mat i nästan 2 timmar och gissa om det var värt det? Mamma och pappa var verkligen lyriska över maten och pappa som egentligen inte tycker om sås, ja han typ drack den. Hahaha…. så glad att det uppskattades verkligen. Jag blir alltid så glad i hjärtat när min matlagning uppskattas. Man lägger ju ned ganska så mycket själ och hjärta på mat och när någon säger att ”Detta var magiskt gott” så är det som hjärtat och själen gör lite kullerbyttor.

IMG_4229

IMG_4233

IMG_4232

IMG_4235

IMG_4231

SMÖRSTEKT TORSKRYGG MED MAGISK CHAMPINJONSÅS, 4 port

4 st torskrygg (ta fler om ni vill ha fler än en bit var)
250 g färska champinjoner
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 grönsaksbuljongtärning
1 fiskbuljongtärning
2,5 dl vitt vin
5 dl grädde
salt & peppar
potatis
pumpafrön
smör

Gör såhär:

1) Skala potatisen och koka den.

2) Hacka löken smått och champinjonerna i mindre bitar (spara lite till garnering). Stek detta i rikligt med smör, ha i salt och lite peppar. Hacka buljongtärningarna och ha i dem också. Pressa i 2 av vitlöksklyftorna.

3) Häll i vinet och låt det koka in lite. Låt puttra på lite lägre värme i några minuter.

4) Häll i grädde, häll inte i allt på en gång utan häll i ca 3 dl till att börja med. Kruxet med att få champinjonsås att smaka mycket svamp är att låta det puttra länge. Så låt såsen puttra i ca 40 min. Häll på grädde lite då och då och koka upp och låt sedan puttra tills det gjort det i 40 min.

5) Stek champinjoner i rikligt med smör, pressa i 1 vitlök, salta och peppra. Ha också i några pumpafrön och stek med dem. Ta ur allt och lägg i en skål så länge.

6) Stek torskryggen i rikligt med smör i samma panna, salta och peppra. Stek torskryggen någon minut på varje sida, ös fisken med smöret i pannan hela tiden. Då blir den sådär härligt knaprig på ytan och mjuk, smörig och saftig inuti. Lägg upp.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(Så du inte missar några inlägg)

Inspireras gärna av dessa härligt goda recept också:

 

Fiskgratäng med bearnaisesås

Torskrygg med parmesan & bacon

Brieostbakad torskrygg

Krämig laxpasta med citron

Kram Nina

174
8 kommentarer

MAGPLASK

Ja men sånt jädra magplask! Jag hittade nämligen barstolar till vår köksö. Vi har ju en jättestor köksö som funkar som matbord. Ja men så hittade jag jättefina barstolar, precis såna som jag letat efter, dessutom till ett superbra pris. Ringde kundtjänst och fick lägga undan 4 i Strängnäs och 2 i Västerås.

När Tony kom hem från jobbet så åkte vi. Först till Strängnäs, frid och fröjd, 4 stolar i bagaget. Sedan vidare till Västerås, men där fanns ju inga även om jag lagt undan tidigare på dagen. Vi hade ju betalat också, så vi fick pengarna tillbaka och så åkte vi hem med bara 4 stolar. Jag var mest lycklig över att inte behöva sitta på taket då jag fick plats. Imorgon gör jag ett nytt försök…. eller inte….

Jo men Tony började sätta ihop stolarna här när vi kom hem. Vet ni vad jag upptäckte? Dom är för höga! Nämen jag skulle kunna börja gråta…. på riktigt! Sånt jäkla meck att få hem och sen är dem för höga! 🤦🏻‍♀️

Så nu är frågan? Ska man försöka åka till någon som kan kapa dem eller ska jag lämna tillbaka?

Äsch, nu tar jag kväll och lägger mig raklång på soffan och surar. 😉

Ha en fin kväll! Kram Nina

48
5 kommentarer

Kryddig Indisk gryta med vitlöksbröd

Dags för ytterligare ett middagstips! Denna rätt är så god om man gillar mycket smaker. En indisk gryta som jag verkligen rekommenderar, så otroligt gott blev det. Till denna rätt används en påskrydda som du kan köpa på Santa Maria som heter Garam Masala, du kan också göra egen Garam Masala krydda. Den får du recept på lite längre ned. Kryddpåsen ger ganska mycket hetta så man är beredd på det. Så smakrik gryta som avnjuts bäst med ett gott bröd till, själv så svängde jag ihop detta vitlöksbröd.

IMG_4219

IMG_4221

IMG_4220
GARAM MASALA, INDISK GRYTA MED VITLÖKSBRÖD, 4 port

2 tetror linser á 380 g
1 burk krossade tomater
1 påse Garam Masala krydda
1 burk kokosmjölk
2 vitlöksklyftor
salt

Garam Masala krydda:

2 tsk malen spiskummin
2 tsk malen koriande
2 tsk malen gurkmeja
2 tsk kanel
2 tsk kardemumma
2 tsk ingefära
1/2 tsk chilipulver (uteslut eller ta mindre om du inte vill ha så mycket hetta)
1 krm malen nejlika

VITLÖKSBRÖD:

1 rulle pizzadeg
1/2 dl olivolja
2 msk frysta örter (finns i frysdisken)
2 vitlöksklyftor
1 tsk havssalt

Gör såhär:

1) Häll i de avsköljda linserna i en gryta med olivolja. Pressa i vitlöksklyftorna och låt dem fräsa med en stund.

2) Häll på krossade tomater och Garam Masala krydda. Låt puttra ihop i ca 10 min. Blir det för torrt kan du ha i lite vatten.

3) VITLÖKSBRÖD: Skär upp pizzadegen i ca 8 delar, blanda olja, vitlök och örter och pensla sedan rikligt på bröden. Skjuts in i ugnen på 225 grader i ca 10 min eller tills de fått fin färg.

3) Häll i kokosmjölken och låt det puttra i några minuter. Häll upp i djupa tallrikar och servera med vitlökbrödet.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(Så du inte missar några inlägg)

Inspireras gärna av dessa härligt goda recept också:

Potatis och palsternackssoppa

Vitlöks flatbread

Citronkyckling

Kram Nina

49
2 kommentarer

Italiensk krämig färsgryta med soltorkade tomater och citron

Wa wa wa wiiiiii!!!

Ja så låter det när man lagat något så fantastiskt gott i matväg och man vill att hela världen ska prova. Alltså, du MÅSTE prova. Detta blev så över förväntan gott alltså, jag hade egentligen inga direkta förhoppningar på denna rätt så det blev liksom dubbelt så gott. Hittade receptet på SVT och blev tvungen att testa med en egen lite tappning på det.

IMG_4227IMG_4226

ITALIENSK FÄRSGRYTA MED SOLTORKADE TOMATER OCH CITRON, 4 port

500 g nötfärs (jag använde låg fetthalt)
1 gul lök
1 dl soltorkade tomater
2 dl vitt vin (jag hade alkoholfritt hemma)
3 dl vispgrädde (ta lättare grädde om du vill ha smalare, men den ska vara kokbar)
1 dl kalamata oliver (urkärnade)
1 ekologisk citron
1 stor vitlöksklyfta

3 msk tomatpure
salt & nymald svartpeppar

Gör såhär:

1) Bryn färsen, hacka löken smått och ha i den också.

2) Strimla de soltorkade tomaterna, ha i även dem i stekpannan. Fräs runt en liten stund.

3) Häll på vinet och låt det koka med i ett par minuter. Häll därefter på grädden, pressa i vitlök och tomatpuren och låt koka i ytterligare några minuter. Jag lät det koka i ca 5 minuter.

4) Riv zesten på citronen och ha i det. Rör om. Ha på lite färsk klippt persilja och kalamata oliver innan servering. Servera grytan med ris eller potatis, funkar fint till pasta också.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)

Inspireras gärna av dessa härligt goda recept också:

Godaste kycklinggrytan

Kyckling och soltorkade tomater gryta

Krämig vegetarisk gryta

Kram Nina

61
3 kommentarer

Mysig kompisdejt

Igår var jag på en mysig kompisdejt. Vi är ett gäng tjejer som för många år sedan drev något som vi kallade Vardagslyx. Vi anordnade olika mingel och events och detta blev hur stort som helst. Jag fortsatte ett tag men nu var det längesen jag gjorde ett sånt event. Det är otroligt tidskrävande så tiden har helt enkelt inte funnits.

När vi planerade detta så sågs vi på mysiga fikadejter, skrattade så vi tjöt och hade hur mysigt som helst. Nu har vi tagit upp dessa mysträffar igen fast utan själva eventplaneringen.

En av tjejerna, Helena, har fått en liten pojke sedan sist vi sågs innan jul. Åh, förstår ni hur mysigt det var att då dofta på detta lilla huvud alltså!?

Lilla Tor! ❤️ Igår blev jag så berörd när Helena berättade att farbrorn som bodde i huset innan dem hette Tor. Han blev vän med dem efter husköpet och han var bl a på stora tjejens dop. Så nu när de fick en pojke så blev det Tor efter honom. Gamla Tor är i himlen nu men tänk vad glad och hedrad han ska vara däruppe. Så fint så jag grät en skvätt. ❤️

Lilla bebis! ❤️❤️❤️

Helena & Tor ❤️ (Inte mamman, en annan Helena 😅 )

Det blev lite lek med stora tjejerna också! Sen fick vi den stora äran att få kika in i deras underbara lilla lekstuga. Jag smäller av så fin den var alltså, den absolut finaste lilla lekstuga jag sett!

Vi blev bjudna på både kaffe och glass där inne i lilla Lekstugan. ❤️ Men har ni sett? Hur fint? Lilla Lekstugan är en kopia på det stora huset. Så charmigt så jag svimmar. Allt är byggt i lösvirke så det är helt unikt också.

Mysig eftermiddag med tjejerna, längtar till nästa dejt. Blir nog kanske jag som får styra upp den tror jag. Vi turas om….

Hepp, dags att jobba vidare här. Vi hörs senare. Har ett så gott recept till dig!

Kram Nina

42
Kommentera

Doftade gott hemma

Innehåller annonslänkar för Åhléns

Home sweet home!

Ja då var man hemma igen efter en superfin helg i Sälen, jag håller redan på att boka nästa vistelse. Som vi älskar skidåkning, fjällhäng och hasa runt i understället med mosiga röda kinder och spaghettiben. Finns det något ljuvligare?!

Idag bestod dagen av att handla, kylen gapade nämligen tom här hemma så nu är den fylld till beredden. Jag jobbade massa igår och så hann jag med mysigaste konpisdejten.

Det var så roligt för när vi kom hem från fjällen så tyckte jag det doftade så gott här hemma. Tänkte att ”Mellan” säkert duschat innan han åkte. Men….haha, jag verkar ha minne som en guldfisk! Hade ju helt glömt att jag precis innan vi åkte köpte denna rumsdoft från Rituals, doften heter Savage Garden och är verkligen helt ljuvlig, finns HÄR! Den finns i en jätteflaska också men eftersom jag ville kolla om jag gillade doften så testade jag denna lite mindre först.

Dom säger att doften ska räcka i 2 månader. För att få lite mer doft ifrån pinnarna kan man vända några av dem, sen fortsätter man så lite då och då. Nästa gång ska jag garanterat köpa den stora, den doftar uppemot 10 månader! Otroligt ju! När jag stod i butiken så var det en kvinna som berättade att hennes hade hållit sig i ett helt år.

Ska berätta mer om kompisdejten senare. Önskar dig en fin Tisdag så hörs vi senare.

Kram Nina

34
Kommentera

Kycklingpanna

Den här kycklingpannan ser inte mycket ut för världen men den är så galet smarrig, så oväntat god faktiskt! Få ingredienser, enkelt och snabbt fixat dessutom. 😋🙌🏻🥰 Det passar att äta den till både pasta, ris eller potatis av något slag.

KYCKLINGPANNA, 3 PERS

3 kycklingfiléer
1 burk krossade tomater
1 burk kokosgrädde
1 msk grön currypasta
salt och peppar

Gör såhär:

1) Stek kycklingfiléerna i olivolja. Salta och peppra dom lite lätt. De ska vara helt genomstekta och få lite färg på ytan.

2) Häll i 1 burk krossade tomater, grön currypasta och lite salt och peppar och låt puttra i ca 15 minuter.

3) Häll i kokosgrädden och blanda runt tills den är helt omrörd. Lått puttra ytterligare i 5 minuter. Servera gärna med ris eller nudlar och en asiatisk sallad.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)

Inspireras gärna av dessa härligt goda recept:

Krämiga kycklinggrytan

Magisk kyckling i crock-poten

Ugnsbakad kyckling med krämig fetaostsås

 

Kram Nina

26
Kommentera

Mysjobbar

Inlägget innehåller annonslänkar genom reklam för Cellbes


Halloj igen!

Idag sitter jag faktiskt här på Waynes Coffee medan Tony och Milo är i backen. Jag blev så otroligt slut i ryggen av vår 6 timmars dag med skidåkning i backen igår och för att inte bli helt förstörd i ryggen så valde jag jobb idag. Tänk att man blir lite klokare när man blir äldre. 😂

Har en del jobb att ta igen så det känns faktiskt riktigt skönt att få det avklarat innan vi sätter oss i bilen för att åka hemåt. Riktigt mysigt att sitta här med min Chai-te.

Har också kikat in lite vårnyheter även om det känns väldigt långt bort mitt i fjällvärlden där jag sitter nu. 😅 Men kika kan man ju alltid göra, förbereda sig för att sen smäller det till och man har vår utanför husknuten. Du jag måste bara tipsa dig om att Cellbes nu har 25% på dyraste varan, du anger bara koden: 2025.

 

Camotröja// Beige Tröja // Stickad tröja // Camobyxa

Det här var kanske inte vårigt men väldigt mysigt! Älskar Camodräkten och måste beställa den. Mycket snyggare än de mysisarna jag springer omkring i mest med knäpåsar och hängröv. 😅

Jag gillar verkligen att sitta och kika på inredningen i såna här lokaler. Oftast kör dem lite ruff stil med jordiga färger och det storgillar jag. Sen tänker jag att jag ska göra om allt hemma så det blir likadant! Haha… jag är hopplös. Snart ska jag ta tag i mitt pluggande till inredare igen. Tog en paus i november då jag kände att det blev lite mycket, hände mycket på det privata planet då och sedan blev det jul. Det som är skönt är att det är på distans och att jag får ta det i min takt, ingen press. Skönaste känslan!

Hepp, dags att göra det sista nu innan Tony kommer och vi ska sätta oss för att äta lunch.

Hörs senare! Njut av Söndag!

Kram Nina

49
Kommentera

Krossade potatisar med vitlök

Ett riktigt smarrigt tillbehör att ta till är dessa krossade potatisar med en riktigt god vitlöks-smör-gotta röra på. Dom blir så saftiga och goda och smakar så mycket mer än bara potatis, detta bara måste du prova någongång.

IMG_4074-2

IMG_4072-2

KROSSADE POTATISAR, 4 PORT

12 potatisar
3 msk olivolja
25 g smör
2 msk honung

salt
1/2 knippe färsk persilja

2 vitlöksklyftor 

Gör såhär:

1) Koka potatisen.

2) Lägg den på bakplåtspappersklädd plåt. Ta ett glas och pressa botten på potatisen så den krossas.

3) Blanda olivolja, smält smör, persilja, pressad vitlök, honung och salt. Pensla potatisarna rikligt med smör/oljan.

4) Skjuts in i ugnen på 225 grader i ca 15-20 min.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(Så du inte missar några inlägg)

Inspireras av dessa härligt goda recept också:

 

Smöriga bakade potatisar

Parmesan och skinkfylld potatis

112
5 kommentarer