Köttfärspiroger

Så enkelt!

Häromdagen gjorde jag köttfärspiroger till ungarna. Behövde göra något snabbt och hade en smördeg i kylen. Perfekt tänkte jag och började brassa i ordning en köttfärsröra. Detta blev så gott så Milo utbrast: ”Det här är det godaste jag ätit någonsin mamma”. Det betyget är nog det absolut finaste man kan få. Känns som köttfärspiroger är lite underskattad mat. I alla fall hemma hos oss, varför äter man inte det oftare när det är så gott och så enkelt ju. Här ska du få receptet på mina enkla köttfärspiroger och jag lovar… det är busenkelt och sååååå gott!


Godast till köttfärspiroger tycker jag det är med en god sallad. Den här salladen (<klicka) är både fräscht och god och passar såååå bra till den. Min ”go to” salladsdressing (<klicka) dom är så galet god passar perfekt till också. Man kan faktiskt höja en rätt med en riktigt fräsch sallad och en god salladsdressing till. Så enkelt också!

Tipsar om andra pajer och piroger dom absolut är värda att kikas på också, så goda och enkla med. Klicka på länkarna nedan för att komma till recept:

Lyxigaste Västerbottenpajen

Godaste Tacopajen med ”to die for” guacamole

Kyckling & baconpaj

Godaste ost & skinkpajen med fetaost

Du hittar alla recept pajer och piroger HÄR (<klicka)

KÖTTFÄRSPIROGER 6 ST

Kolla gärna in världens godaste recept på Västerbottenpaj (klicka) och dessa små söta köttfärspajer (<klicka)

ca 400 g köttfärs
4 msk tomatpure
2 msk kalvfond
1/2 tsk salt
1 krm peppar
2 tsk torkad timjan
2 dl vatten
smördegsplatta
4 dl riven ost
1 ägg

Gör såhär:

1) Stek köttfärsen så den steks helt igenom.

2) Ha i tomatpure, kalvfond, salt, peppar, timjan och vatten. Låt puttra runt i ca 5-10 min.

3) Skär plattan till stora fyrkanter. Fyll varje fyrkant med lite av köttfärsen och toppa med riven ost.

4) Vik hörnet på plattan emot det andra hörnet. Pressa med gaffel så du stänger pirogen.

5) Vispa ägget och pensla pirogerna med dem. Strö på lite timjan uppepå pirogerna.

6) Tillaga i ugnen på 200 grader i ca 15-20 minuter eller tills de fått fin färg.

 

Du vet väl att det finns massor med recept på både mat och bak här på sidan, enkelt och något som alla kan laga eller baka. Nedan får du några smakprov, klicka på länkarna för fler recept på varje:

 

 GRATÄNGER

• SMÅKAKOR

 KÖTTRÄTTER

• PASTARÄTTER

• MJUKA KAKOR 

 MIDDAGSTIPS

Här nedan kan du hitta lite fler recept att inspireras av:

Falsk lövbiff med falsk bearnaisesås

Lasagne med ostsås

Tacogratäng

Ninas Chili con carne

Kram Nina

649
8 kommentarer

Sista veckan innan jul

Godmorgon!

Här har jag hunnit med lite julgodistillverkning. Jag smög upp tidigt i morse och försökte att inte slamra alltför hårt med kastrullerna. Chokladkola med flinsalt och citronzest stod på schemat. Jag tror att det blev superbra, det ser så ut i alla fall. När jag skrivit klart till dig så ska jag slå in dem i smörpapper och sen ställa fram i en skål på köksön. Det är väl trevligt när det står framme lite julgodis såhär nära inpå jul?

Recept på denna härlighet kommer i veckan. Ska försöka hinna fixa bilderna till imorgon.

Trots detta otyg till väder som har tagit formen av ett grått täcke med flera lager så kämpar vi tappert med julkänsla. Det eldas ljus och tänds brasor om vartannat. Tomten har sin lykta med extra brinntid på värmeljusen. Jag vet inte hur många paket jag avverkat redan? Sjuk åtgång här hemma. Men vad mysigt det är med ljus. Det gör allt den här årstiden.

Planer för veckan?

Möte: Intressant möte imorgon, handlar om framtid. Ska besöka storstaden och kanske få köpa en ny bukett med vackra amaryllisar från hötorget. Glömde den förra buketten på Espresso House på Drottninggatan, ringde som en tok men fick inte tag på dom så jag gav upp och tänkte att den får lysa upp deras cafe eller så var det någon som tog den.

Julstress: Eeeeh ja. Den startar officiellt denna veckan för oss. Det är den här veckan som allt ska ske. Maten ska lagas, godiset fixas, bakverken bakas. Sen ska vi hinna med alla julklappar också. Vi har inte ens börjat men tack och lov vet vi ungefär vad de ska få. Har tänkt hinna städa och tömma tvättkorg också… men, jag ska inte stressa med det som inte är jätteviktigt. Så är det. Jag ger fan i om jag har skitiga fönster och tvättkorgen är tömd faktiskt. Jag gör det som är viktigast. Det som ska ätas och julklappar. Resten får vara om det blir för stressigt.

Skönhetsförberedelser: Ja jag ska fylla på fransar. Jag ska gå oftare nu så de inte hinner bli så glest innan jag fyller på. Jag trivs så bra i fransar då det besparar en hel del sminkande och så känner jag mig piggare. Naglarna ska jag fixa nästa måndag. Har hittat en ny tjej som jag ska testa, hon ska vara duktig. Sen ska jag vara kittad för julen. Dock så har jag ingen aning om vilken klänning jag ska ha på julen….har gått och blivit sugen på kjol också. Ja vi får se?

Nu ska jag jobba vidare här hemma. Vi hörs lite senare!

Kram Nina

46
3 kommentarer

Efterlysning

Gokväll!

Idag blev det lite bakning och matlagning, men sen har jag slappat mest. Sov mellan 12 och 13.30. Hur skönt? Har lite svårt för att sova sådär mitt på dagen men så ibland däckar jag bara. Idag var en sån dag. Du vet man vaknar med dregel i mungipan förvirrad och undrar vart man är och hur mycket klockan är? Är det natt är det dag?

Vilken tajming det verkar bli med denna amaryllis! Har aldrig lyckats tajma med julen förut så detta var ju spännande! Har stirrat på den varje dag och funderat över om den kommer slå ut, sen sa det poff och allt kom på en gång. När jag var yngre kunde jag inte förstå hur folk kunde köpa amaryllis? Tyckte det var värsta tantblomman. Numera älskar jag amaryllis. Antingen har jag ändrat mig eller så har jag blivit tant.

Klockan är snart 6 och jag skulle lika gärna kunna somna här i soffan nu….. detta mörker…. Jag längtar till snö och vinter. Vill åka skidor, pulsa i snön, ha vindbitna kinder ja men t.o.m så jag längtar till jag får skrapa rutorna. Fattar ni hur långt det gått då? Haha…..

Jag har en efterlysning? Ge mig tips på den bästa julfilmen som man bara måste se!

Kram Nina

7
7 kommentarer

Magiskt god SMÖRDEGSPIZZA

Denna smördegspizza får du göra på egen risk. Haha… nä men alltså, kan man få något så gott? Galet god är den och smälter fullkomligen i munnen. Kombon med smakrik ost, fetaost och grönkål med havssalt och så balsamicon uppepå gör den nästan för bra för att vara sann. Nä, alltså…du måste testa! Denna pizza passar utmärkt på julbordet förstår ni och kommer nog vara väldigt uppskattad. Sooom sagt, testa!

SMÖRDEGSPIZZA MED FETA OCH GRÖNKÅL

1 smördegsplatta på rulle
0,5 dl färskost (typ Philadelphia)

3 dl hackad grönkål
1 pkt fetaost
3 dl smakrik riven ost
havssalt
balsamico

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 200 grader.

2) Rulla ut smördegsplattan på en ugnsplåt, det brukar finnas smörpapper på den men om det inte gör det så brer du ut ett bakplåtspapper under. Bred på färskost uppepå.

3) Hacka och skölj grönkålen och strö på den på plattan. Strö på en liten näve med havssalt.

4) Strö på hackad fetaost och den rivna osten.

5) Skjuts in i ugnen i ca 15-20 min. Pizzan ska få fin färg och osten ska ha smält ordentligt.

6) När du tar ut den ringlar du över balsamico. Slicea upp och servera.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR
Följ mig gärna på Instagram HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin (så missar du aldrig några inlägg) HÄR

Kika gärna på dessa recept: 

Piroger

Västerbottenpaj

Pizzadeg utan jäst

Ost & skinkpaj

 Kram Nina

198
7 kommentarer

Mysig Afternoon Tea

Inlägget innehåller annonslänkar genom reklam för Cellbes

Godmorgon vänner!

Igår hann jag inte in till dig. Hade fullt upp från tidig morgon då det var lite bageri och matlagningsstuga här hemma. Många recept testas nu och jag är inne i ett riktigt flow när det kommer till att skapa på matfronten. Sedan finns det ju så sjukt mycket recept jag hittat som jag bara MÅSTE hinna testa innan jul. Tur att Mellan hade kompisar över natten till igår så dem fick vara mina försökskaniner. Hos oss tvingas man smaka på diverse mat och bakverk förstår ni. 🙂

Hörni, igår hade vi vår inbokade afternoon tea på Näsby Slott. Det hade vi verkligen sett fram emot då vi fick veta att det skulle vara julinspirerat. Det var verkligen fantastiskt och när vi bokade så sa jag att jag äter typ veganskt och glutenfritt. Det var absolut inga problem. Jag hade verkligen inte förväntat mig att det skulle gå att ordna så mycket till mig men herreminjee så överraskad jag blev. Tjejen som serverade oss berättade att dom brukar kunna ta fram det mesta bara man säger till vid bokningen så det var ju tur att jag gjorde det.

Trots regn och rusk stod slottet och tog emot oss med öppna armar. Jag gillar ju det här slottet lite extra då jag hade min tavelutställning här. Sedan dess har vi sagt att vi ska komma hit på en afternoon tea och ett år senare så var vi här.

Ja som ni ser så var både julkänslan och mysfaktorn högt i tak på slottet. Som vanligt får jag känslan av att jag kommer ”hem” när jag kommer till ett slott. Det är så himla obehagligt ibland för den känslan är så kraftig hos mig så det blir liksom otäckt. Var kommer känslan ens ifrån? Min förklaring är att jag måste levt på ett slott i ett tidigare liv eller liknande, varför skulle jag annars känna så? Ni som inte tror på reinkarnation tycker ju såklart att detta inte låter klokt, men vi som gör det förstår precis tror jag. 🙂

Bordet var proppfullt av allt du kan tänka dig. Jansson, köttbulle&rödbetssallad hamburgare, massor med olika snittar, olika bröd, massor med bakverk och godsaker, frukt ja men åh…. hur mycket gott som helst. Man kan omöjligt komma ut hungrig därifrån.

Här har ni mitt veganska fat med glutefritt bröd. Jag har inte ätit bröd på drygt 3 månader så gissa om jag njöt?! Anledningen till att jag väljer veganskt på restauranger är ju att jag inte äter mjölkprodukter längre, då vet man att man får mat som är fritt från det. Gluten äter jag ju inte heller så det var perfekt det här fatet. Så gott var det! Tony fick smaka av det och det slutade med att han åt upp en del av min tallrik. Haha…..

Vi satt länge och bara njöt av allt och ville typ inte åka därifrån. Varmt och mysigt, sen att man får sitta och småäta hela tiden gör ju inte saken sämre.

Fick lov att ta lite bilder från toaletten också. Dels för att det kändes så himla fräscht och mysigt där inne också, men också för denna fiffiga idé! Har ni sett så himla bra?! Du kan t.o.m överraskas utav att få mens mitt i alltihopa utan att det gör något! Den här idén borde alla ta efter!

En liten toaselfie hann jag också med! Hade på mig en ny >>topp<<…. spets igen, vad trodde ni? Sååå insnöad på spets nu och jag bara älskar det! Den här toppen är den mjukaste ever också. Jag har stl 38 och jag skulle säga att den är normal i stl. Ni brukar nämligen fråga om sånt. Såg förresten att de hade 50% rabatt på massor av festkläder nu, du hittar allt >>HÄR!<<

Innan vi lämnade Näsby Slott gick vi runt och kikade lite. Älskar målningen i taket som jag tror ingen mindre än den uberkända konstnären Anders Zorn målat. Det finns mer konst på väggarna av bl a Carl Milles och Bruno Liljefors. Så häftigt! Blev en väldigt mysig lördag trots regnet. Dit kommer vi åka fler ggr på Afternoon Tea. Såg att de redan släppt nya datum för nästa år.

Jaha, nu ska jag börja laga lite mat och baka här. Familjen sover än så det blir till att slamra tyst här hemma. Får se om vi får ihop något tredje advents mys här hemma? Vi hörs lite senare hörni! Hoppas att ni får en riktigt mysig advent.

Kram Nina

14
Kommentera

Teskedskakor – Lusikkaleipiä

Nu ska jag presentera ett av mina favoritrecept ifrån Finland. Dessa kakor är helt galet goda, jag associerar dessa till julen varför det är perfekt att bjuda på dessa nu. Dom smälter i munnen och är sådär härligt möra och goda.

Marmeladen i kakan kan du välja efter smak men i originalreceptet är det alltid apelsinmarmelad. I just dessa är det körsbärsmarmelad.

TESKEDSKAKOR, ca 25 st

200 g smör

1 1/2 dl strösocker

4 dl vetemjöl

2 tsk vaniljsocker

1 tsk bikarbonat

Fyllning:

1 1/2 dl marmelad eller sylt

Garnering:

1/2 dl strösocker

Gör såhär:

1) Lägg smör i en kastrull och smält det. Koka upp smöret och låt det sedan sjuda på svag värme tills du har brynt det. Tar ca 5-10 min.

2) Häll i strösocker och låt det stå så tills det svalnat. Blanda sedan ut sockret när det svalnat.

3) Blanda de torra ingredienserna och ha i det i smörblandningen. Rör runt ordentligt tills du har en jämn deg.

4) Lägg bakplåtspapper på en bakplåt. Måtta sedan ur små äggformade kakor med en tesked. Runda lite avlånga ska dom bli. Botten som ligger mot bakplåtspappret ska vara platt. Grädda på 175 grader i ca 12 min.

5) Låt svalna. Fyll sedan kakorna med marmelad och platta ihop 2 och 2.

6) Rulla i strösocker. Dessa kakor går fint att frysa innan man har på sockret om man vill. Annars kan du fylla på med mer socker efter du tinat dem.

Följ mig gärna på min Facebooksida och Bloglovin så du inte missar några inlägg.

Kika gärna på dessa recept:

10 minuters havrekakor

Kolafluffar

S-kakor

Kanelhavrekakor

129
7 kommentarer

Käftsmäll

Inlägget innehåller annonslänkar genom reklam för Cellbes

Först…..

….. ÄLSKAR alla era inputs på mitt >>förra inlägg.<< Verkligen älskar. Satan en sån boost och käftsmäll på samma gång. En ”vakna upp nu influencerjävel” käftsmäll skulle man kunna kalla det. Jag blir fartblind och då är det tur att ni liksom bitchslappar mig i fejset och säger att Instagram är ju för helskotta inte verkligheten. Alla hinner inte med allt och allt är inte perfekt. En bild som rymmer en halv kvadrat kan ju inte visa hela bilden av verklighet. Det ligger kanske ett par skitiga trosor strax utanför bilden. Tvättberg, diskberg, skitiga glas, klädhög ja men you name it i bakgrunden.

Jag VET ju allt det där men blir blind. Tror på det jag ser… ja men ni fattar. Jag visar ju inte er mina skitiga trosor på golvet heller men jag kanske borde lite oftare. (Eller inte… host host). Verkligheten rymmer ju mer än en bild på något som är fint just på den platsen.

Nu ska jag stressa ner. Julbord skiter vi i och njuter av det som helskotta på julen istället. Julfest kommer vi inte heller vara med om men kanske hinner vi med ett par vänner och lite mys hemma? Vi får se! Just nu fokuserar jag på att sköta mitt jobb, tända ljus hemma, umgås med dom jag älskar så har man ju kommit långt. Det känns som rätt spår.

Idag åkte jag in till storstan för möte! Sthlm var grått som en trött raggsocka. Går det att få fler färgtoner av färgen grå? Tror inte det!

Vi hade avtalat möte på ett av favoritcafeerna i världen. Underbara Vetekatten. Har ni inte besökt än så gör det för bövelen om du har möjlighet.

Här finns allt och lite till att njuta av. När jag kom så stod Lucia och sjöng. Så stämningsfullt och mysigt. Det var julkänsla som slog i taket kan jag säga. Staffan var en stalledräng ända in i bagerikaklet liksom.

Nu har jag just köpt med mig denna blombukett med gigantiska aprikosa amaryllis med en bukett med eukalyptus. Ytterligare en sak som kommer ge julkänsla och njutning. Ska ställa den strategiskt mitt på köksön så jag ser den hela tiden.

Den >>HÄR<< tröjan har jag på mig idag. Så totalt insnöad på spets. Jag vill ha spets överallt. Var inte det en 90 talshype? Det är jag och mina obefintliga ögonbryn som håller fast i 90 talet. Tröjan är by the way nedsatt med 100 spänn!

Nu ska jag ta tag i lite mer jobb här innan jag ska hämta Milo. I eftermiddag kanske vi går till kyrkan och tittar på lucia. Vi får se?

Kram Nina

15
4 kommentarer

Någon som känner stress?

Godmorgon raringar!

Huuuu, inatt var det fullmåne så jag har sovit i 3-4 timmar bara. Känns som jag går i dvala idag. Jag får alltid lite tungt att andas när jag är för trött, ingen behaglig känsla direkt men som tur är går det över när jag fått lite sömn. Får se om jag hinner ta en powernap på soffan idag? Jag typ avskyr att sova mitt på dagen, tycker uppriktigt sagt att det är lite läskigt. Tänk om man missar ett samtal från skolan eller ungarna, om något hänt någon. Ja du hajar, min hjärna är fortfarande inställd på katastrof tyvärr. Det är nog något som kommer vara svårt att lära om och lära bort.

Skulle det vara Tony så skulle han kunna gå och lägga sig under täcket och snarka i timmar utan problem. Han skulle inte ens låsa dörren. Helt orädd skulle han ligga där mitt på dagen och sova ikapp. För mig känns det helt galet, som något jag aldrig i min kofot skulle kunna åstadkomma. Är det inte lite märkligt? Att man kan vara så ofantligt olika?

Här hemma kämpar vi på med julkänslan. Imorgon är det Lucia. Förr var jag så inihelskottas ambitiös och gick upp och lussade för familjen. Nu när jag tänker efter så ääääär ju det hur trevligt som helst, men hur ska man hinna och orka med allt? Häromdagen så satt jag och kände mig lite uppgiven över att vi inte ens varit på något julbord. Jag tycker ALLA springer på julbord och julmarknader, fest med jobbet, julfest på med tjejkompisarna och adventsfiranden. Jag hinner inte….. känner sån sjuk stress med allt.

V A R E N  D A år är det samma visa! Jag fattar inte? Jag har verkligen börjat inse hur dåliga jag och Tony är på att planera. Jag är nog i alla fall snäppet bättre, Tony stackaren vet nog inte ens hur planera stavas. 😉 Jag menar, julbord bokar man ju typ i oktober. Då har jag just plockat bort sommaren och tänker inte en sekund på något julbord. Vi hade en önskan om att åka till fjällen över jul igen. Men att börja kolla stugor i december är ingen hit om man ska hitta ett boende under 40 papp för några dagar. Hur puckad är jag ens? Nyår verkar lika kört det… Hmm, blir så trött. Julbord tror jag inte vi hinner få ihop i år… eller ska nog sätta mig och kolla i alla fall om vi kan få ihop något?

Men är jag ensam om att känna stress? Jag skulle fasen behöva en CHECKLISTA för julens alla datum, advent, mingel, julbord, lucia och uppesittarkvällar. Börja bocka av i oktober så man inte står där och är sist på bollen. Synd att en så fin högtid som julen är ska stressas och flåsas bort såhär. Men….kanske bara hänger det på en själv, det kanske är så enkelt att det är den där ribban som måste sänkas?

Jag tror att sociala medier faktiskt bättrar på den här stressen. Att scrolla igenom ett flöde där det bakas (förlåt, jag kan vara en av dem), firas advent, julpyntas, lucias, julbordas med jobbet, julfestas med vänner osv gör kanske inte annat än stressar en? Att man får känslan av att man inte gör något själv och hinner göra det alla andra gör. Ni hör ju, här har vi mycket att jobba på. Jag ser mig själv stå i köket med en hand som rör knäckkastrullen, andra handen viker en julstjärna. Med tårna bakar jag pepparkaksdeg och med tårna på andra foten tänder jag det tredje ljuset. Ser ni det framför er? Sen kokar man knäcken för länge så man biter av en framtand när man ska ta en tugga. Pepparkaksdegen kan du spela basket med och så brinner mossfan i adventsstaken. Julstjärnan går sönder eller bli skitful och så är tanken att man ska ut med skiten på Instagram. Haha….. 

Jag tror att min stress bottnar i att jag älskar julen så mycket. Att jag verkligen vill hinna njuta av den på riktigt. Verkligen andas in den med alla mina porer och bli uppfylld av det som är jul. Det i sig orsakar säkert stress, för jag menar hur mycket kan man ens tänka sig att njuta av en jul. När jag tänker efter så är det ju min familj och dom jag älskar jag vill vara med. Det behöver inte vara svårare än en panna glögg, några pepparkakor och familjen vid köksbordet med julmusik i bakgrunden så njuter man ju av julen allt vad man orkar. Det är den där ribban, den är för högt satt för mig, jag hinner inte med det som innebär min ribba… då måste den sänkas. Så enkelt är det ju faktiskt.

Nu ska jag jobba vidare, jag ska in med ett samarbete för godkännande idag så jag har fullt upp här. Måste fota och det är ju sååååå lätt med ljuset nu. Ööööhhhhh, snark. Men men, det får bli det de blir helt enkelt.

Tack för du finns och tack för avtrycken ni lämnar, vare sig det handlar om att klicka i det lilla hjärtat eller knattra ned en kommentar. Vi hörs lite senare.

Kram Nina

5
19 kommentarer

Längesen

Gokväll vänner!

Åh tack för alla era kommentarer på >>inlägget<< från tidigare idag! ❤️ Betyder så mycket när ni skriver pepp och era egna erfarenheter. Precis vad man behöver nu.

I eftermiddags var jag bjuden hem till bästa Helena på lite mysfika. Jennie och höggravida Helena var också där, vilken dag som helst dimper det ner en liten trea. Så mysigt!

Vi fyra har gjort mycket skoj ihop, anordnat julmingel och andra event som dragit en herrans massa folk. Vi har slitit som djur kring dessa event och skitkul har det varit. Då fikade vi också såhär tillsammans. Vi räknade ut att det är över 2 år sedan sist så det var verkligen dags.

Blev helt kär i Helenas lykta på bordet. Ni minns väl de där snöbollarna man hade som liten som de for omkring små vita snöflingor när man skakade om den? En sån men med magiska glittriga snöflingor som glimmade så fint! Måste komma ihåg att fråga Helena var den är ifrån!

Kolla in hur det såg ut när vi kom hem? Kolla månen där ovan? Spookyyyyy….

Nä, dags att ta kväll på riktigt, ha en fin kväll.

Kram Nina

2
1 kommentar

Saffran och citronbullar

Alltså denna kombo med citron och saffran kan vara det godaste i mannaminne alltså. Ska du ändå baka saffransbullar till jul, testa då dessa. Jag lovar att du inte kommer bli besviken. Detta är så otroligt gott alltså. Fick massor med beröm för bullarna så alla andra tyckte de var supergoda också.

SAFFRAN & CITRONBULLAR

1,25 dl mjölk
1,25 dl vispgrädde
1 påse saffran
25 g jäst
1/2 tsk salt
1 dl strösocker
1 dl creme fraiche
50 g mjukt smör
Ca 6-7 dl vetemjöl

Fyllning:

1 citron
75 g rumsvarmt smör
2 tsk vaniljsocker
0,5 dl florsocker

Gör såhär:

1) Värm mjölk, grädde och saffran till max 37 grader. Lös upp jästen i degvätskan.

2) Tillsätt salt, strösocker och créme fraiche.

3) Tillsätt mjukt smör och vetemjöl, lite i taget. Knåda degen väl. Den ska släppa från kanterna i degbunken. I maskin kör jag degen minst 5 minuter.

4) Låt jäsa till dubbel storlek i bunken under duk, i cirka 45 minuter.

5) Sätt ugnen på 225 grader. När degen jäst klart bakar du ut den till en rektangel.

6) Riv zesten på citronen. Blanda sedan allt i fyllningen och smeta på den på rektangeln. Rulla ihop den till en lång korv och skär ur skivor. Smöra en muffinsform och lägg bullarna i den. Låt jäsa i ytterligare 30 min.

6) Pensla med uppvispat ägg. Grädda på 225 grader i ca 8-12 minuter eller tills det fått lite fin färg. När de svalnat pudrar du över lite florsocker

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR
Följ mig gärna på Instagram HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin HÄR

163
3 kommentarer