Julledighet

Inlägget innehåller annonslänkar samt reklam för Partykungen och Love Forever

Gokväll raringar!

Då har vi jullov för hela slanten fr o m nu. Det var en glad Milo som hämtades på skolan idag. Nu har vi 3 veckor tillsammans. Jag jobbar ju på som vanligt men jag ska se till att få dagar som bara är familj och mys. Ser så fram emot den här ledigheten.

Idag sprang jag på bästa Fredrik! ❤️ Vi satt och åt och då kom han farande och skulle vidare till storstan…. så kul! Blev så himla förvånad och så himla glad att se hans glada ansikte. Vi fick sitta och snacka ifatt i någon timma sen var han tvungen att fara vidare men så mysigt att få krama på honom lite!

Efter jag träffat Fredrik så for jag iväg och hämtade Milo. Det traditionella julfikat när skolan slutar för jullov var det dags för. I år valde Milo Café Magnifik. Älskar deras supermaffiga julgran!

Idag hade jag på mig världens skönaste >>snickarbrallor<< i stretch från Love Forever. Så mjuka och så sköna på!

Jaha, hur ligger ni till i julplaneringen? Idag handlade jag nästan all julmat i alla fall så plötsligt känner jag mig lite i fas. Behövde bara skriva lite listor och åka och handla så kändes det bättre och som om jag har koll.

Inatt när jag hade svårt att somna om så låg jag och klickade hem julklappar dessutom. Idag är ju typ sista dagen för de flesta ställena online att beställa så man hinner få det innan jul. Såg att paketet redan var skickat, så snabba verkligen.

Vad tror ni om vår julafton? Här är en del av det som kommer finnas i julpaketen nämligen. Kan bli hur kul som helst ju?! Strategiskt så ser man till att alla får någon kul julklapp på julafton så kan man leka och ha kul med det sen resten av kvällen! Kolla bara in utbudet på alla spel och lekar på Partykungen >>HÄR<<! Trodde faktiskt att det bara fanns utklädningskläder där men oj vad fel jag hade!

Nu ska jag strax kliva ur min sköna byxdress och sen blir det mysbralla för hela slanten. Här ska i helgen hasas i raggisar, lyssnas på julmusik, bakas, lagas mat och bara njuta faktiskt.

Ha en mysig kväll!

Kram Nina

3
1 kommentar

Sista dagen i skolan

Idag är det äntligen fredag hörni! Jag kan knappt fatta att jullovet är här, äntligen ska Milo få vara ledig och ”Mellan” får också lite julledigt efter att tappert ha jobbat nu hela hösten.

Så glad och så pepp i morse när han gav sig iväg med sin pappa. Dom ska ha dansuppvisning idag men inte för föräldrar. Jag saknar den perioden i livet när vi föräldrar fick komma och titta på allt – nu är det bara på sommarlovet som vi får göra det!

Jag ska skriva färdigt listorna idag och göra Jansson till julafton. Sedan hinner jag nog några efterrätter till till julafton. Något som ska bli extra spännande är att jag ska göra julskinka och sill av kålrot och zucchini. Ämen gud så spännande, hur kommer det ens smaka? Jag blir så nyfiken! Så pepp faktiskt att testa faktiskt.

Nähe! Dags att klä på sig och dra och handla lite. Vi hörs lite senare!

Kram Nina

0
3 kommentarer

Saffranscheesecake med glöggtäcke

Igår gjorde jag en fantastisk saffranscheesecake som innehåller alla de där juliga smakerna som man vill ha på julen. Allt från pepparkakor till saffran och glögg, den blev verkligen ljuvlig. Denna kommer att finnas som efterrätt på vårt julbord, ska bli spännande och se vad de andra tycker. Jag har slängt in den i frysen nu och ska ta fram den och ställer den i kylen på julaftons morgonen så den hinner tina sådär lagom till det är dags att njuta av den. Denna måste du testa!!!

SAFFRANSCHEESECAKE MED GLÖGGTÄCKE

Botten

100 g smör
28 pepparkakor

Fyllning

300 g färskost
2 dl strösocker
1 g saffran (2 pkt)
1 tsk vaniljsocker
2, 25 dl vispgrädde

Garnering

2,5 dl glögg (recept på hemmagjord HÄR)
5 gelatinblad

Gör såhär:

1) Ha i pepparkakorna i en påse. Slå sönder eller kavla ut så pepparkakorna blir smul. Funkar fint i en matberedare också.

2) Blanda ut pepparkakorna med smält smör. Tryck ut i en bakplåtpapperklädd springform (botten ska vara klädd). Ställ i kylen i 10-15 min.

3) Blanda färskost, saffran, strösocker och vaniljsocker. Vispa grädden och blanda den med färskostsmeten.

4) Bred ut smeten på pepparkaksbotten. Ställ i kylen i 30 min.

5) Värm glöggen och ha i gelatinbladen i den. Rör om tills de löst sig helt. Låt svalna en smula, häll sedan allt ovanpå saffranssmeten. Ställ kallt i ytterligare ca 1 timme. Låt gärna stå kallt innan den ska serveras. Går fint att frysa också.

Följ mig gärna på min Facebooksida och Bloglovin så du inte missar några inlägg.

Inspirerar gärna av dessa recept:

Snabb saffranskaka

Saffran & Citronbullar

Saffranskaka med lingon och vit choklad

Snabba saffransbullar med ljuvlig fyllning

Kram Nina

63
Kommentera

Längesen

Gokväll!

Har sovit i flera timmar redan men ville snabbt in till dig och säga gonatt.

Dagen började i min ursköna jumpsuit och en ICA parkering. Jag hade slut på selleri och fick hänga på låset kl 7 i morse. Har en jumpsuit som jag fått av Elliot i julklapp för något år sen. Den har öron på luvan. Haha…. ja så jag måste sett lite kul ut i morse. Men vem bryr sig kl 07 på morgonen, inte jag i alla fall.

Jag ÄLSKAR att gå i matvaruaffären den tiden på dygnet. Hissmusik, lugnt och så är man bara några få som irrat sig dit. Ibland doftar det nybakat och personalen småskramlar med sitt. Love it! Kan gå där i timmar.

Efter att barn skjutsats till skolan så var det dags för att ta tag i lite träning igen. Jag har inte varit på gymet på en halv evighet och nu kände jag att det var dags igen. Det var så skönt att få stretcha loss lite. I jul ska jag verkligen försöka komma igång igen. Behöver bygga upp lite benstyrka inför vinterns skidåkning också.

Lunchen idag fick bli på Chop chop. Halkade runt som en Bambi på hal is. Snacka om halt det varit idag. Tänker på gamla tanter och farbröder som ger sig ut. Hoppas de blivit försedda med broddar. Jag har ett par som jag brukar ha när jag går ut på promenader på vintern, skulle tagit dom.

Skulle gjort färdig en saffranscheesecake idag men det blev lite sent så jag orkade inte. Men imorgon first thing ska det preppas så ska ni få recept, perfekt som efterrätt på julbordet. Alla juliga smaker i ett. ❤️

Nu ska jag lägga mig och sova igen.

Natti natti!

Kram Nina

4
Kommentera

Listor ska göras

Gokväll i stugorna!

Torsdag imorgon redan. Denna sista veckan innan jul bara forsade fram. Det visste jag iofs redan, det gör den alltid. Skrev på min Instagram om stressen och jag var inte ensam. Många som känner sig stressade, men vi hjälps åt att försöka stressa ned och njuta av julen istället.

Imorgon skriver jag listor! Det är bra om något. Då får man koll och en översikt. Att ha allt uppe i skallen gör bara att man blir desto mer stressad.

Jag kommer att ha 5 olika listor som ska betas av!

Mathandlingslista: Ska gå igenom exakt allt jag ska laga. Sen är det bara till att beta av. Funderar på att göra en sån beställning i affären som man bara åker och hämtar. Den enda affären som hade hemkörning hit ut på landet har slutat.

Matlagningslista: Vi firar jul med Tonys familj i år och då har vi fördelat maten på oss alla. Dock så äter jag väldigt annorlunda i år så jag ska göra med mig mycket eget! Så en lista på allt som ska lagas blir bra.

Julklappslista: Har faktiskt full koll här – ja till alla utom en – och han läser här så jag nämner inga namn.

Städlista: Den listan ligger lägst i prioritet. Vi kommer vara här hemma för lite annandagsmys så tills dess räcker det om jag åtminstone städat.

Skönhetsfix: Ju äldre gran, desto mera pynt som jag brukar säga. Haha…. Mitt i allt jobb idag tog jag en avstickare till bästa Evelina för att fixa fransarna. Tog bara 45 min, älskar när det går snabbt. Då är det avprickat på listan. På måndag gör jag naglarna. Den tiden känns lite rörig men det fick bli så, sen är det gjort för en hel månad framåt. Sen är det de där med julklänning. Det får vi eventuellt hitta i helgen då.

Ska nog byta ut min lilla ledlampa jag har hänger i den lilla lyktan nu och lägga mig. Jag tycker nämligen inte om när det är helt mörkt i sovrummet på nätterna. Har alltid varit sån.

Natti natti!

Kram Nina

2
7 kommentarer

5 goda hemmagjorda snaps till jul

Jahapp nu är julsnapsen satt, eller ”flaskad” som jag brukar säga. Jag själv dricker inte snaps, jag drack nämligen snaps en midsommarafton som ung som slutade med att min midsommarafton var över vid 15 tiden. Sedan dess har jag inte klarat av att dricka det. Haha…så kan det gå.

De som inte förstört en midsommar med snaps vill kanske ha en liten ”HÖJT” till sillen och potatisen på julafton. Dessa små flaskor kommer då väl till pass att låta snapsen gojsa till sig i.

Det jag ändå måste göra när jag gör egen snaps är ju att provsmaka så smakerna sitter så det klarar jag faktiskt av. Kan skvallra om att dessa snapsar, som jag gjorde för första gången för något år sen är supergoda. T.o.m jag som inte klarar av snaps skulle kunna ta en liten ”höjt” bara för att dessa är så goda. Du ska få tips på 4 olika snaps som du kan göra själv till julbordet.  Busenkelt och mycket godare än dom man köper säger alla som smakat. Recepten är uträknade på 75 cl brännvin men kan såklart halveras om man vill göra mindre.

5 EGENGJORDA JULIGA SNAPSRECEPT

1) Apelsin & Saffranssnaps (förbereds 1 dag innan)

75 cm brännvin
Strimlat skal av 1 citron
Strimlat skal av 1 apelsin
2 pkt saffran

Gör såhär:

Ha i alla skalen i flaskan. Låt stå i kylskåpet över natten. Dagen efter silar du spriten genom ett kaffefilter och häller tillbaka i flaskan. Förvara i kylskåp.

2) Citron & Rosmarinsnaps (förbereds 2 dagar innan)

75 cl brännvin
2 citroner
4 rosmarinkvistar 

Gör såhär: 

Skala av det yttersta lagret på citronen, jag använder en filèkniv, tycker det blir bäst med en sån. Lägg i skalen i en flaska med brännvin. Ha i rosmarinkvistarna. Förvara i rumstemperatur i ett dygn. Kyl sedan ned snapsen och servera 1-2 dagar senare.

3) Kanel & Saffranssnaps med kryddpeppar (förbereds 1 vecka innan)

75 cl brännvin
1 pkt saffran (jag har använt omalda saffran)
2 kanelstänger kanelstång
citronskal av 1/2 citron
några kryddpeppar
TIPS: Ha i 2 msk socker för en lite sötare snaps

Gör såhär:

Häll i saffran, kanelstängerna, skalet av citronen och kryddpeppar i en flaska med brännvin. Låt stå i rumstemperatur i en vecka. Sila av och häll upp i flaskan. Låt stå i kylskåp.

4) Gran & Lingonsnaps (förbereds 3-4 innan innan)

75 cl brännvin
2 dl lingon
2 grankvistar
1 dl russin

Gör såhär:

Ha i lingon, gran och russin i en flaska med brännvin. Låt stå och dra i kylskåp i 3-4 dagar. Sila bort allt utom grankvisten, häll upp i flaskan. Har grankvisten blivit blek kan du byta ut den. Låt stå i kylskåp.

5) Fikonsnaps (förbereds 3 dagar innan)

75 cl brännvin
8 st färska fikon
2 vaniljstänger

Gör såhär:

Klyfta fikonen i små mindre klyftor, de ska få plats i flaskan. Ha i vaniljstången och fikonen i en flaska brännvin. Låt stå och dra i 3 dagar i kylskåp. Sila sedan genom ett kaffefilter. Lägg gärna i nya fräscha klyftor av fikon och låt gärna vaniljstången vara kvar som dekoration.

Följ mig gärna på min Facebooksida och Bloglovin så du inte missar några inlägg.

Inspireras gärna av fler recept:

 

Hemgjord glögg

Pepparkakslatte

Ischokladdrink

Apelsin och hallonmimosa

4
Kommentera

Nu slutar jag stressa

Godmorgon!

Började stressa runt i morse med allt, började tänka på allt jag inte gjort och vad som är kvar. La upp en bild på Instagram också….

…men sen kände jag att vad fasen håller jag på med? Nu får det vara nog. Det blir bra hur det än blir. Vad håller man på med liksom? Det ska vara härligt, nu slutar jag stressa…. punkt!

Så nu sitter jag här istället! Vet ni hur mycket bättre det var än att stressa! Lyssnar på favoritlåtarna på riktigt hög volym och blir på bra humör här i badet. Tänker inte ägna en tanke åt stress nu.

Ska sjunga och njuta en liten stund till. Sen måste jag åka in till stan. Ville bara kika in och säga hej!

Vi hörs lite senare!

Kram Nina

0
1 kommentar

Drömlikt

Inlägget innehåller annonslänkar genom reklam för Cellbes & NordicFeel

Hello!

Tillbaka i soffan igen! Jag har varit på möte i Sthlm idag. Åkte tidigt i morse för att slippa köerna, blev en kvart för tidig. Hur man än gör så kan man inte matcha tiden perfekt känns det som. Men bättre i tid än att komma försent.

Hade mina utsvängda jeans idag. Världens skönaste bralla! Detta är samma märke som är mina favoritjeans fast numera finns dem i utsvängd modell också. Så glad för det! Det finns inga skönare jeans! Du hittar dom >>HÄR<<, finns i blå med.

Jag är så nöjd med min palette (syns att den är välanvänd ) som jag använder till i stort sett hela mitt ansikte. Har skrivit om den förut, det är >>denna<< ifall du undrar! Det är 15 % rabatt på den just nu.

Passade på att kvista förbi MOS på vägen hem. Säger bara WOW! Känns som MOS lagt ribban för hur ett julpynt ska se ut?

Va? Vilken drömvärld va? Det var drömlikt verkligen, så otroligt fint, som tagen direkt ur en saga.

Nä, nu ska jag sova. Imorgon är det redan onsdag. En vecka kvar till julafton.

Kram Nina

0
2 kommentarer

Julmustkola med citron och havssalt

Wooooow!

Igår kokade jag ju världens godaste julmustkola. Några få ingredienser gjorde den väldigt speciell och väldigt väldigt god. Både mamma och pappa fick smaka julmustkolan här hemma igår och båda var lyriska. Nu är julmustkolorna invirade i smörpapper och ska njutas av över julen. Eller vem är det jag försöker lura? Tror jag verkligen på det själv, att de kommer räcka över julen? Haha…. jag kommer nog få koka några omgångar till.

Kolla gärna in min kategori GODIS (<klicka) för mer inspiration till hemmagjort godis.

JULMUSTKOLA MED CITRON, HAVSSALT OCH KAKAO, 24 STORA BITAR

Missa inte mitt absolut bästa recept på SMÖRKOLA (<klicka)

100 g smör
1 dl vispgrädde
1 dl julmust
3 dl socker
0,75 dl kakao
3 msk honung
1 dl mörk sirap
flingsalt
citron

Gör såhär:

1) Ta fram en tjockbottnad kastrull. Sätt igång plattan. Blanda smör, grädde, julmust, socker, kakao, honung och sirap i kastrullen. Rör om tills allt lösts upp.

2) Koka försiktigt under omröring i ca 30 min eller tills att smeten uppnått 126 grader. Du kan också testa kulprovet. Häll iskallt vatten i ett glas, ta en tsk av smeten och häll i vattenglaset. Kan du forma en kula av det är kolan klar.

3) Häll i smeten i en form med bakplåtspapper, min form är 25 x 25 cm. Ha på riven zest av citron och havssalt. Låt sedan svalna i formen tills den svalnat helt. Ta en varm kniv och skär upp bitar av kolan. Vira in i smörpapper. Klart.

 

Inspireras gärna av fler recept nedan:

IMG_6009

Julgodis på 4 ingredienser 

Marshmallowfudge med lakrits 

Saffransfudge

 

Nedan får du några smakprov på vad för recept du kan hitta här på sidan, klicka på länkarna för fler recept på varje:

GRATÄNGER
SMÅKAKOR

KÖTTRÄTTER

PASTARÄTTER

MJUKA KAKOR 

MIDDAGSTIPS

För att hitta alla kategorier klicka HÄR

Gillar du receptet blir jag jätteglad om du klickar i hjärtat under inlägget.


Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Kram Nina

1141
18 kommentarer

Rufs

Gokväll gokväll!

Jag har stått vid kastruller och ugn idag. Mysbralla med hängrumpa, tofs på skallen, rufs och uppkavlade ärmar. Där har ni mig.

Ljusen har brunnit hela dagen här. Det är tur vi kan ljusa upp tillvaron lite.

Hon har placerat sig bredvid mig här som hon gör varje kväll. Sedan går jag till sängen och bäddar med min morgonrock vid fotändan. Då kommer hon efter ett par timmar och lägger sig där. Vid 5-tiden vaknar hon till och kommer och lägger sig tätt intill igen och ligger där tills jag går upp, går jag upp innan ligger hon kvar tröttmössan. Hon har sina små rutiner. ❤️

Nu ska jag somna om här, har redan sovit här på soffan. Det bästa som finns!

Kram Nina

93
Kommentera