VECKOMATSEDEL

Här kommer veckans matsedel. Ni är några som skrev till mig förra söndagen när jag inte hann in med en till er, vi var ju i fjällen då. Men här kommer en rykande färsk veckomatsedel.

Vegetarisk Måndag: Fyllda paprikor med palsternackspuré

Tisdag: Smakfull krämig korvgratäng

Onsdag: Kyckling i dragonsås

Torsdag: Kryddig indisk gryta med vitlöksbröd

IMG_4300

IMG_4301-2

IMG_4299

IMG_4304

IMG_4302

Fredag: VARMA TUNBRÖDSSNITTAR, 4 port

4 msk färskost (testa smaksatt om du vill, jag hade neutral)

4 mjuka tunnbröd (rektangulära)

8 stora skivor rökt skinka

5 dl riven ost

Salt & peppar

Picklad rödlök

Gör såhär:

1) Bred färskosten på tunnbröden. Lägg på skinka och ca 1 dl riven ost på varje. Salta & peppra.

2) Rulla ihop till rullar och skär dem sedan i ca 3 cm breda skivor. Lägg rullarna på bakplåtpappersklädd plåt. Toppa med ost. In i ugnen på 225 grader i ca 15 min eller tills osten smält. Toppa med picklad rödlök.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)

25
Kommentera

PLANKSTEKSGRATÄNG

Något som är så fantastiskt gott är denna PLANKSTEKSGRATÄNG, supermumsig helgrätt kanske? Njut allt du orkar!

PLANKSTEKSGRATÄNG, 4 PORT

1 fläskfile
1 vitlöksklyfta

salt och peppar
1 kg mjölig potatis
2 äggulor
50 g smör
salt och peppar
ev lite mjölk

1 burk färdig bearnaisesås
2 tomater
några gröna sparrisar (Ska bli 2 små knippen)
några skivor bacon
riven ost

Gör såhär:

1) Skiva upp fläskfilen i ca 2 cm breda skivor, salta och peppra. Pressa i vitlöksklyftan i stekpannan, ha på rikligt med smör. Stek sedan fläskfilen det tills de fått lite färg på ytan. Lägg dem sedan i botten på en ugnform.

2) Skala och dela potatisen i mindre bitar. Koka upp dem så de mjuknat. Sedan är det dags att göra mos av potatisen, kör med potatisstomp för att pressa sönder potatisen först. Ha i 50 g smör och de 2 äggulorna. Vispa med elvisp tills du har potatismos. Salta och peppra. Är moset för tjockt kan du ha i lite mjölk.

3) Ta baconskivorna och linda runt sparrisarna och lägg i en liten ugnsform och ställ in i ugnen i ca 20 min på 225 grader,  dessa kan ställas in samtidigt som gratängen.

4) Spritsa moset runt kanterna på köttet. Bred ut bearnaisesåsen mitt i formen. Dela tomaterna och ställ uppepå, toppa med lite riven ost. Ställ i ugnen i ca 20 min tills allt fått fin färg. Lägg sparrisen uppepå och servera.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg R

Inspireras gärna av dessa härligt goda recept:

Fläskfilé i krämig thaisås

Bearnaisegratinerad fläskfile

Fläskfilégratäng

Kram Nina

571
10 kommentarer

LYXIG FLÄSKFILÉSTROGANOFF

Dags för ett himmelskt gott fläskfilérecept hörni! Denna rätt kommer ni vara älska, min familj var lyrisk. Detta kommer bli ett stående inslag hos oss.

IMG_4282

IMG_4281

IMG_4280

LYXIG FLÄSKFILÉSTROGANOFF, 4 port

1 fläskfilé

1 lök

1,5 dl vitt vin

2 tsk paprikapulver

2 msk tomatpure

1 dl creme fraiche

1 dl vispgrädde

salt & peppar efter smak 

Gör såhär:

1) Strimla fläskfilén, stek den. Skala och hacka löken, stek med den.

2) Ha i paprikapulver och tomatpure. Häll i vinet och låt det reducera lite. Puttra i ca 3-4 min.

3) Häll i creme fraiche och grädde. Låt puttra i ca 10 min. Servera med ris, pasta eller kokt potatis.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)

Inspireras gärna av dessa härligt goda recept:

D13B2DC4-23F1-49E3-8707-25D356CDF63FFläskfilé i krämig thaisås

EE8770B9-12DD-4F10-BF3F-62E0D7775FF4Fläskfilégratäng

534
13 kommentarer

Mysigaste dagen!

Morning!

Igår hade vi världens härligaste spontandag. Det är de dagarna som är de bästa faktiskt! Älskar spontant och jag & Tony är perfect match när det kommer till spontant. Vi båda gillar det och vår avkomma lyckades också ärva den egenskapen.

Vi startade dagen med storfika med Tonys familj. Tonys lillebror Tobias är superduktig på att sammanstråla oss på såna här fikamysdejter lite då och då. Vi satt i 3 timmar, hur mysigt som helst faktiskt. ❤️

Efter fika blev det lite shopping! Köpte en superfin klänning som satt som en smäck. 299 pix från Vero Moda.

Haha, provar med pyjamasbralla och toffla på. 😂 Detta är min ”Den lilla svarta”. Den har sån där härlig drapering över magen, älskar drapering.

Vi hann med bowling med Tobias och hans familj också innan vi avslutade kvällen hemma i soffan. Så perfekt och mysig dag och kväll på alla sätt.

Nu ska jag ta tag i lite jobb här, ha en mysig söndag så hörs vi senare.

Kram Nina

90
2 kommentarer

Citronrostade potatisar

Tillbehör tillbehör tillbehör…. ja men hur trevligt är det egentlige. Potatis behöver heller inte bara vara trist och kokt. Potatis kan man hitta på massor med… som det här receptet. Säger bara MUMS! Himmelskt gott och så krispigt och härligt.

IMG_4258

IMG_4259

IMG_4257

CITRONROSTAD POTATIS, ca 2 port

5 stora potatisar
1 ekologisk citron
3 msk olivolja
havssalt

Gör såhär:

1) Tvätta potatisen ordentligt, skiva den i 0,5 c, breda skivor. Låt skalet sitta på.

2) Koka potatisarna i saltat vatten. Koka ca 8 min eller tills de mjuknat något.

3) Riv zesten på citronen, pressa sedan hela citronen i en liten skål. Häll i olivolja och salt (ca 1 tsk). Blanda runt ordentligt.

4) Ta ur potatisen ur kastrullen. Lägg dem på bakplåtspappersklädd plåt. Pensla varje potatis med citronoljan. Skjuts in i ugnen på 225 grader i ca 8 min. Vänd dem då och då och pensla med potatis och citronoljan. Skjuts in i ugnen igen i ca 8 min. Pensla gärna lite under tillagningstiden. Servera till kött, kyckling eller fisk.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(Så du inte missar några inlägg)

Inspireras gärna av dessa härligt goda recept också:

Ugnsbakade smörpotatisar

Parmesan & skinkfylld potatis

Ostiga potatiskakor

62
Kommentera

LYXIGA TACOBÅTAR

Här ska du få ytterligare ett toppentips till helgen. Dessa är superenkla att svänga ihop och blev supergoda. Ibland kan det enkla vara det som är det bästa när det nalkas helg, då hinner man så mycket annat kul ju.

IMG_4274

IMG_4276

IMG_4267

IMG_4270

IMG_4272

LYXIGA TACOBÅTAR, 4 port

2 smördegsplattor på rulle
500 g köttfärs/kycklingfärs/vegofärs
1 påse tacokrydda
1 msk farinsocker

2 dl vitt vin
1 krm cayennepeppar
4 dl riven ost

Picklad rödlök:

1 dl ättika
2 dl strösocker
3 dl vatten
2 rödlökar

Tillbehör:

Creme fraiche
Tacosås
jalapenos

Gör såhär:

1) Stek färsen enligt anvisningarna för tacofärs. Ha i farinsocker, cayennepeppar och häll i vinet och låt det puttra in.

2) Ta kaffetallrikar och skär ur rundlar efter som i smördegen. Ha i färs och forma den till en båt. Strö över riven ost. Skjuts in i ugnen på 225 grader i ca 15-20 min.

3) Picklad rödlök: Skär löken i tunna skivor. Koka upp ättika, socker och vatten. Häll över rödlöken och låt svalna.

4) Servera med picklad rödlök, creme fraiche, jalapenos och tacosås.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(Så du inte missar några inlägg)

Inspireras gärna av dessa härligt goda recept:

Mexikansk tacopanna

Tacos med limesås

Tacokorv i ugn

Kram Nina

114
3 kommentarer

Fläskfilé Café de Paris

Här tänkte jag bjuda dig på ett fredagstips. Nämligen ett av de enklaste och godaste fläskfilé recepten du kan tänka dig. Denna svänger du perfekt ihop ikväll eller i helgen. Du kommer inte att ångra dig. Det kan jag lova! Detta recept kommer ifrån en kompis till mig som skrev att jag måste prova, nu är det gjort! 🙂 I orginalreceptet är det 1/2 tsk dragon och inte timjan men jag hade inte dragon hemma så jag tog timjan istället. Blev superbra med det också!

IMG_4249

IMG_4248IMG_4246

IMG_4245

FLÄSKFILÉ CAFÉ DE PARIS, 4 pers

ca 600 – 700  g fläskfilè
2 vitlöksklyftor
1/2 kruka grovklippt persilja
100 g kallt smör (äkta smör)
1 äggula
1 msk tomatpuré
2 msk mango chutney
1 krm cayennepeppar
1/2 tsk timjan
salt

Gör såhär:

1) Hacka vitlöksklyftorna och persiljan och lägg i det i en matberedare. Kör runt en liten stund. Ha i det övriga ingredienserna, smör, äggula, tomatpurè, mango chutney, cayennepeppar och salt. Kör runt tills det tills du har ett kryddsmör. Ställ det kallt medan du bryner köttet.

2) Putsa, salta och peppra fläskfilén. Klicka i en stor klick med smör i en stekpanna och stek så hela fläskfilén får en stekyta. Sänk värmen och lägg på lock på stekpannan och låt fläskfilén eftersteka i ca 15 min. Skär lite i fläskfilén för att se att den är genomstekt. Skär upp den i ca 2-3 cm breda skivor och lägg i en ugnsfast form.

IMG_4243

3) Sätt ugnen på 250 grader. Ha på kryddsmöret över fläskfilébitarna och ställ högt upp i ugnen och gratinera i ca 1 minut. Kryddsmöret ska precis börja smälta lite. Njut till t ex klyftpotatis, ugnsbakade smöriga potatisar, krossade potatisar med vitlök.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(Så du inte missar några inlägg)

570
11 kommentarer

Ikeabesök

Fredag idag!

Sovit lite krattigt men natten innan sov jag som en prinsessa, eller principesa som man säger när man fortfarande är influerad av en god middag på en Italiensk restaurang.

Igår startade jag dagen på bästa sätt!

Med läsbrillorna på med en te på IKEA. Var där innan öppning så det var lite mysigt att dricka te innan jag startade rundvandringen.

Letade inspiration till vår hall och sen vill jag ha enklare fåtöljer i vardagsrummet. Schäslongen tar sjukt mycket plats och katten vässar klorna på den så den ser förjäklig ut. Blir nog dessa fåtöljer i rotting som får bli våra fåtöljer. Vi har en gigantisk soffa så den funkar som TV-myssoffa. Skulle dock behöva ha fåtöljer när man har lite gäster och behöver fler platser. Tror det kommer bli fint med dem. De var riktigt sköna att sitta i också. Älskar att de släpper igenom då dessa kommer stå med ryggen ut mot rummet.

Vill ha en ny stor spegel också, blev så förvånad över att den här bara kostar 299 kr. Finns i mycket större storlekar också.

Ja vi fyllde bilen kan man säga. Detta ska nu byggas ihop idag så när jag sedan är klar kan jag fota lite och visa hur det blev.

Igår for vi hem till mamma och pappa och fick låna lite braiga verktyg av pappa för att kapa benen på våra barstolar. Nu är det gjort, blev skitbra! Ska fota dem också sen.

Produktiv dag måste jag säga! Idag är det de roliga kvar, det som jag brukar kalla lull-lullet. 😀 Ska först provlaga några rätter men sen när Tony jobbat klart går vi all in på att fixa lite hemma.

Men du, vi hörs lite senare!

Kram Nina

114
3 kommentarer

Vårsnyggt

I annonssamarbete med Ellos

Dags för ett härligt erbjudande hörni! Vad passar inte bättre nu när det börjar dimpa ned lite härliga vårnyheter också? Sen får man inte glömma den stora REAN som bubblar också, med min rabattkod kan du göra riktiga fynd nu.

1) HÄR 2) HÄR 3) HÄR 4) HÄR 5) HÄR 6) HÄR

Här har jag satt ihop ett litet collage med några favoriter! Så mycket snyggt, inte sant?

Med min rabattkod: 415414 får du 30% rabatt på dyraste varan + 5% extra rabatt på REAN och produkter märkta med kampanjpris. Koden är giltig t.o.m den 31/1. Kika in HÄR för att hitta till Ellos!

Kram Nina

40
Kommentera

Vinonsdag

Halloj!

Innan jag berättar om min dag vill jag visa bilder från gårdagkvällens middag jag var på.

Det var en influencermiddag där vinmärket Masi presenterade sig. Så intressant då de hade 2 riktigt duktiga vinproffs influgna. Det dom inte kan om vin är liksom inte värt att veta, typ så.

Vi sågs på urhärliga Italienska restaurangen Ciccio’s i Sthlm. Har du möjlighet någongång så åk dit och ät mat, vi ska boka där alldeles snart igen. Så fint! Så proffsigt! Så gott!

Älskade inredningen och känslan inne i restaurangen. Det kändes som att kliva in i Italien.

Innanför dörren stod ägaren av restaurangen och hällde upp bubbel till oss! En riktig Italienare i snyggaste outfiten.

Några ifrån gänget för kvällen! ❤️

Dukat bord åt oss alla med bordplacering. Så bortskämd man kände sig. Jag älskar att sätta mig vid dukade bord.

Maten! Så ljuvligt gott. Som sagt, åk dit om du kan. Det låg otroligt mycket kärlek i den maten, så gott allting. Känns som jag rullade ut därifrån.

Till bords. En genomgång av Charlotta från Bang for the Bucks som styrt ihop denna middag.

Fick också proffsgenomgång av vingurut!

Vi satt i timmar och bara mös. Man måste verkligen njuta när man har möjlighet.

Så kul att den grymma fotografen för kvällen, Jenny Öhman lyckades fånga när jag tog bild på Tilde och Bingo.

Såhär blev den! 😅 Inte riktigt samma skärpa på bilderna som hon tog. Grym fotograf måste jag säga, bilderna är fantastiska!

Jag fick hålla i denna Magnumflaskan en stund. Vet bara inte hur många man måste vara för att tömma en sån här flaska? Känns som den var lika stor som jag. 😅😂

Detta gäng satt kvar en stund när de andra gått. Tony var nämligen på gymet så vi väntade in honom innan vi åkte hemåt igen. Han tajmade det så bra så han hade jobbmiddag samma kväll med en timmes löpning på det. Ja han är galen den där karln jag lever med.

Hepp, dags att ta tag i och börja kapa benen på barstolarna. Håll nu tummarna att det blir bra. Vi hörs lite senare igen.

Kram Nina

49
2 kommentarer