Må bättre i mörkret

Halloj i stugan!

Jag hintade ju er om att jag börjat med ljusterapi här hemma, jag har tänkt att jag ska rädda den här långa vintern. Jag blir ju så otroligt låg på vintern och tidigt på året så är jag så nere så jag brukar känna mig deprimerad. Depressionskänningar sägs ju ha ett samband med ljusets frånvaro. Nu har jag precis börjat köra med ljusterapi. Tänkte att det absolut kan vara värt att testa, dessutom har jag fått ett fantastiskt hjälpmedel med ljuset när jag ska fota mina bakverk och maten jag lagar. 2 i 1 liksom!

Det här inlägget är ju skrivet i samarbete med >>NetOnNet<< som har ett stort utbud av hemelektronik till låga priser. Min erfarenhet av NetOnnet har i alla fall alltid varit att där hittar man alltid det mesta till lägre priser, jag börjar faktiskt alltid med att kolla om det jag letar efter finns där.

Såhär ser själva lampan ut. Denna har fått bäst i test i många tester, därför valde jag just den. Med en enkel knapptryckning så startar ljuset direkt. Det är en dagsljuslampa med 10.000 lux vilket är vad som krävs för att det ska få klassas som dagsljus. Den är både UV och flimmerfri. Den har en timerfunktion så den släcks efter vald tid. Man kan också justera lutningen på lampan vilket är bra då du kan sitta i olika höjder. Du hittar dagsljus-lampan HÄR!

Du ska gärna titta in i ljuset för att få ögon och hjärna att uppfatta det som dagsljus. Perfekt när man får ”stirr” som jag brukar kalla det. Då kan man sitta hur länge som helst.

Igår satt vi båda i den en stund. Bara stirrade in i ljuset och lät den göra gott. När man ljusterapeutar sig så ska behandlingen ske med ca 25 cm avstånd. Sitter man längre ifrån så får man sitta längre. Är det 50 cm så är det en timma osv.

Igår satt jag både nära och en bit ifrån. I början reagerade mina ögon lite och man kan känna lite huvudvärk om man kör för länge i början. Men börjar man med kortare intervaller (allt om tillvägagångssätt står i broschyren som man får med) så känner man inte av något.

Hittills så känner jag mig mycket piggare den dagen som jag kört ljusterapi, känner mig också mycket gladare på något vis. Ska verkligen vara duktig och köra med den här ljusterapilampan frekvent så ska nog starten på nästa år kännas mycket bättre!

Nästa inköp från NetOnNet är denna >>värmedyna<< för rumpan! Denna kan man ha som rumpvärmare, eller som ryggvärmare, funkar fint att ha som magvärmare med vid t ex mensvärk.

Denna >>bäddvärmare<< ska också med hem till mig. En underbar bädd av värme när man ska sova, kan knappt skriva det förrän jag ryser av välbehag. Jag går ju allt som oftast och lägger mig med varma vattenflaskor i sängen, men denna bäddvärmare låter ju nästan för bra för att vara sann. Jag är norra Europas största fryslort så dessa värmedynor står näst på listan!

NetOnNet alltid har snabba leveranser och produkter till låga priser online och i lagershop – varje dag! Så jag ger dig rådet att kvista in på >>NetOnNet<< för att kika nu medsamma.

Blev taggad att köra lite ljusterapi nu så ska nog sätta mig i lampan här.

Kram Nina

6
Kommentera

3 rätters meny

Dags för ytterligare ett nyårstips på 3-rätters middag. Jag tänkte bjuda på det jag gjorde igår, men byta ut efterrätten. Kanske att gratängen kan tyckas lite vanlig men den smakar allt annat än vanligt, den är såå krämig och god och platsar absolut som en finare rätt. Dessutom är den väldigt enkel att göra och billig med. Om du vill skulle du kunna byta ut köttfärsen mot antingen fläskfile, kycklingfile eller varför inte oxfile?

 

FÖRRÄTT, BRUSCHETTA (4 port)

250 g tomater, gula och röda
1 pkt fetaost
2 msk olivolja
2 tsk citronsaft
1/2 kruka basilika
4 stora skivor lantbröd/franskbröd
4 vitlöksklyftor
havssalt
peppar

Gör såhär:

1) Börja med att skiva brödet. Skala och riv vitlöksklyftorna i ett rivjärn, ta den som du får tunt rivet av.

2) Smeta in vitlöken på varje brödskiva. Häll i olivolja i en stekpanna och stek bröden så det får lite yta.

3) Skär upp tomaterna, fetaosten och basilikan. Blanda samman. Häll i 1 msk olivolja och citronsaft. Ha i havssalt och peppar efter smak.

4) Ta ur bröden ur stekpannan och fördela tomatröran uppepå varje brödskiva. Droppa lite olivolja över. Ät och njut!

KÖTTFÄRS/BACONGRATÄNG, 4 pers

500 g köttfärs
1 pkt bacon
1/2 röd paprika
1 burk krossade tomater
1 msk kalvfond
2 msk balsamvinäger
2 tsk kinsensisk soja

2 tsk dijonsenap
färsk timjan
1 tsk lökpulver

3 dl vispgrädde
1 burk creme fraiche
salt & peppar
gnocchi pasta
olivolja att steka i
250 g riven ost

Gör såhär:

1) Stek köttfärsen i lite olivolja. När köttfärsen stekts klar låter du den ligga kvar, strimla i baconen. Stek med en stund.

2) Skär paprikan i tärningar och ha i den också. Låt steka med en stund. Häll i krossade tomater dijonsenap, balsamvinäger, soja, lökpulver, hacka i färsk timjan och fond. Låt puttra i ca 10 min. Sätt pastan på kokning, den ska kokas al dente, tänk dig 3 minuter mindre än vad som står på paketet.

3) Ha i grädde och creme fraiche. Låt puttra i ca 5 minuter.

4) Häll av pastan, häll i det i en stor form. Häll i köttfärsröran också och blanda runt ordentligt. Häll över all riven ost. Skjuts in i ugnen på 225 grader i ca 20 min eller tills osten smält ordentligt.

EFTERRÄTT, SAFFRANSPANNKAKA 6 port

1 liter färdig risgrynsgröt
1 pkt saffran
2 msk strösocker
1 dl mandlar
3 ägg
1 1/2 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
smör till formen
jordgubbssylt
vispad grädde

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 175 grader. Skålla mandeln i kokande vatten. Snoppa av den och hacka den fint, jag körde min i matberedaren.

2) Mortla saffranet med lite av strösockret. Blanda risgrynsgröt, ägg, grädde, vaniljsocker, mandel och saffranet. Jag körde allt fortsatt i matberedaren. Häll allt i en smord ugnssäker form. Ca 20×30 cm stor.

3) Grädda i ca 30 minuter. Den ska vara fast rakt igenom. Servera med vispad grädde och jordgubbssylt, pudra gärna lite florsocker uppepå.

Följ mig gärna på min Facebooksida och så du inte missar några inlägg.

Inspireras gärna av fler härligt goda recept:

Förrättstips, grön ärtsoppa med kokosmjölk

Efterrättstips, Petite Chouxer

Förrättstips, Rårakor med vispad creme fraiche

Varmrättstips, falsk lövbiff med falsk bearnaisesås

Gillar du receptet blir jag jätteglad om du klickar i hjärtat till höger under detta inlägg.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

 

274
9 kommentarer

Vår julafton i bilder

Godmorgon!

Ja men äntligen hittade jag min mojäng jag måste ha för att få in bilderna från min kamera till datorn. Det tog sin lilla tid, den hade trillat ned under soffan….kanske inte det första stället att leta på kanske. Jag tänkte, sent omsider, visa er vår mysiga julafton vi hade.

Lilla familjen startade dagen med en fika på stans äldsta café. Så mysigt att smyga in där i ottan och få en lugn och mysig start på julaftonen.

Någon timma efter fikat fortsatte det med grötlunch här hemma med hela familjen samlad. Att ha alla sönerna under samma tak hör inte till vanligheterna så när det händer vill jag vara så närvarande jag kan. Blev ett par bilder dock, varje gång vi är tillsammans vill jag dokumentera.

Grötlunch och en liten tävling i vem som skulle hitta mandeln förjst. Den som gör det får öppna en julklapp. 🙂 Thedde drog vinstlotten i år och öppnade den mest skämtsamma lilla saken vi köpt. En pizzaslicer med öppnare i samma. Haha…. men jag sa att han kommer vara tacksam för den där lilla saken en vacker dag. Det kan jag nästan lova.

Lagom till Kalle skulle börja tog vi vårt pick och pack bokstavligen och gav oss av mot Tonys bror Hasse med familj. Där var det så himla mysigt dukat och julen stod högt i tak. Vi hade bestämt innan vad alla skulle göra med sig. Vi hade prinskorv, jansson och efterrätt på vår lott. Till mig själv gjorde jag rotfruktsgratäng, vegansk sill och en vegansk julskinka.

”Senapsill och pepparrotssill.” Blev riktigt riktigt gott hörni, det trodde jag aldrig.

 

Gänget som julen egentligen handlar om helt och hållet! Barnen! ❤️ Så kul att dessa sötisar har varandra när vi ses. Här hade Milo kastat av sig sin jultröja för att ha den coola märkes t-shirten han fick av brorsan i julklapp.

 

Alla samlade även om 2 st föll ur bild och 2 till och alla barnen fladdrade iväg. Älskar dessa stunder med familjen. Att bara umgås såhär kan vara det mysigaste som finns. Är glad och tacksam att man har de här människorna i sitt liv. Människor man tycker om och trivs med. Det är faktiskt inte alls självklart!

Den traditionsenliga bilden tillsammans med mina killar som jag tar varje jul. Glad att dom ställer upp varje gång även om jag får tjata lite. Haha… Det blev en lugn och harmonisk jul och vid 22 tiden var vi hemma. Kan säga att jag somnade ovaggat och att juldagen tillbringades i soffan.

Det var vår julafton det. Igår fortsatte det med lite mer julfirande…. mamma och pappa kom över och åt mat med oss och så fick killarna sina julklappar och de fick sina.

Jag gjorde 3 rätters med lite italienskt tema sådär- förrätt Bruschetta, varmrätt köttfärs/bacongratäng och efterrätt blev Gino. En mysig kväll med mamsen och pappsen. Ungarna var överlyckliga för sina julklappar, Milo höll på att svimma av när han såg att han fått en actionkamera. Gissa om han kommer ha den med överallt nu? 🙂

Nähä, nu ska jag jobba vidare här en stund, sen står denna dag helt öppen. Tony ska jobba lite här hemma så då kanske jag betar av någon serie och så får Milo ha lite spelhäng. Eftermiddagen får vi se vad vi hittar på? Skulle vilja åka och kika nånstans…. som sagt, vi får se vad vi hoppar på?

Vi hörs lite senare!

Kram Nina

21
Kommentera

4 olika 3 rätters middagar

Tips på nyårsmiddag!

Ja såna tips kan man väl inte få för många av såhär års?! Här ska du få tips på en fasligt god och alldeles perfekt nyårsmiddag. Inte alls svårt att göra utan bara enkelt och väldigt gott!

FÖRRÄTT

Enkla rårakor med vispad creme fraiche, rödlök och löjrom. Recept HÄR!

VARMRÄTT

Planksteksgratäng. Recept HÄR!

EFTERRÄTT

Cheesecake i glas. Recept HÄR.

Se hit!

HÄR HITTAR DU MER NYÅRSGOTT ATT INSPIRERAS AV:

Förrätter:

Våffelsnittar

Grön krämig ärtsoppa

Morotssoppa

Varmrätter:

Oxfilé med ostiga potatistoppar och magisk sås

Lövbiffsrullader med himmelsk sås

Supergoda LÅNGKOKTA kotletter

Efterrätter:

After Eight pannacotta

Hemgjord ”Caramel” glass

Snabbtårta

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i hjärtat till höger under detta inlägg.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

9
Kommentera

Prisvärd makeup

Innehåller annonslänkar genom reklam för NordicFeel

Dags för lite prisvärda tips på skönhet. Nu är det ju ”mellandagar” med allt vad det innebär. Här nedan visar jag några favoriter som jag använder.

Makeup Revolution Ultra Eyeshadow Palette

En av mina absoluta favvopaletter med riktigt bra skuggor. Färgerna ger bra med pigment som ni kan se här ovan. En prisvärd palette som jag haft jättemycket användning av. Känns som den verkligen har alla färger man kan tänkas vilja använda, både med lite pärlemor i och också helt matta.

De har massa fler paletter ifrån just Makeup Revolution, t ex den HÄR som är nedsatt med 25% just nu.

Den HÄR är också nedsatt med 25%.

Den HÄR är också nedsatt med 25%.

Nästa favorit som jag tänkte tipsa om är mitt contouring-stick. Har snart använt upp mitt så det är dags att beställa nytt. Detta formar man ansiktet med på ett otroligt sätt faktiskt.

Du hittar sticket HÄR, 30% rabatt just nu. Jag har nr: 3. Contourstick använder jag EFTER jag har haft på foundation.

Många frågar ofta vilken foundation jag använder, jag varvar mellan den HÄR som jag har just nu från Bare Minerals (Butterscotch heter den jag har), en från Lancome (Beige Doré) och en från Sensai (Natural Beige). Den jag har nu (Bare Minerals) är grym! Vårdande, utslätande och så skön på.

Sist men inte minst vill jag tipsa dig om de (enligt mig) bästa sminkborstarna som finns! Märket är Real Tecniques (< länk till alla borstar) och är grymt bra. Jag har samlat på mig nu så jag har en hel del av dessa sminkborstar. Håller i en hel evighet om man vårdar dom, ska erkänna att jag inte gör det särskilt bra och de håller ändå.

Med sminkborstar får du bättre resultat, alltid skulle jag säga. Så har du inga än tipsar jag verkligen om att skaffa.

Det var dagens skönhetstips! Hoppas du ska bli lite inspirerad.

Kram Nina

6
6 kommentarer

Nyårsmiddag – 3 rätters middag

Nu haglar det av nyårstips på nyårsmiddagar! Jag kan inte vara sämre utan måste ju också tipsa dig om alla godsaker att äta!

FÖRRÄTT

Smörstekt sparris med parmesan och rostade solrosfrön

VARMRÄTT

Kycklingrullader

Potatiskakor

EFTERRÄTT

Vit chokladpannacotta med exotisk pure

Gillar du receptet blir jag jätteglad om du klickar i hjärtat till höger under detta inlägg.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

13
3 kommentarer

Heeej!

Godmorgon vänner!

Nu har det firats jul, ända in i kaklet har det firats. Jag har haft så mycket med allt så jag har inte ens hunnit in hit för att uppdatera er om allt.

Vi har haft en alldeles underbar jul med nära och kära, just så som man vill ha det. Är verkligen så tacksam och lycklig över alla dom i mitt liv.

Senare idag ska jag sätta mig vid datorn och lägga in alla bilder och så ska jag blogga om allt. Men fram tills dess så ska jag faktiskt bara vara. Ligger fortfarande i sängen och känner mig lite utpumpad på något sätt…. så typiskt HSP personer att bli så efter en hektisk period. Ska hasa runt i mysbrallan idag, kolla serier, äta, kolla film och bara mysa. Så får det bli…

Vi hörs lite senare igen, ville bara kika in och säga hej! Hoppas ni haft en underbar julafton.

Kram Nina

3
Kommentera

Rester av julskinka – Skink och parmesanfylld potatis

Rester av julskinka? Här har du ett supergott tips på vad du kan göra av det.

Julskinka & parmesanfyllda potatisar

10 potatisar

10 rejäla skivor av julskinkan

2 dl creme fraiche

1 dl parmesanost

Gör såhär:

1. Dela potatisarna på mitten, lägg dem på bakplåtspappersklädd plåt. Ringla över olivolja, salt och svartpeppar. In i ugnen på 225 grader i ca 20 minuer eller tills de fått färg och känns klara.

2. Ta ut potatisen och gröp ur innehållet så du liksom bara har skalet kvar. Blanda innehållet med creme fraiche, strimad skinka och parmesanost. Lägg röran i potatisarna igen och grädda ytterligare i ca 10 minuter tills röran fått lite färg. Ät & njut!

Inspiration på mer med skinka:

Världens godaste Ost & Skinkpasta

Julskinksstroganoff

Pyttipanna med julskinka/prinskorv och senapskräm

Gillar du receptet får du gärna klicka i hjärtat under inlägget. 

Här kan du följa mig:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

81
Kommentera

En sån mysig dag

Godmorgon!

Igår städade vi först på förmiddagen, sedan var det dags att packa oss in i bilen och fara mot MOS. Julklappshandling med moderna familjen.

En av oss gäspade redan från start. Närå, han var tapper i alla timmar som vi gick runt i varuhuset. Tror det blev 8 timmar sammanlagt med lunch och fika.

Den här storebrorsan lät sin lillebror välja ett par sneakers till julklapp. Gillade det sättet skarpt. Nu ligger skorna nedpaketerade i en julklapp och får inte öppnas förrän imorgon på julafton och gissa om han längtar till att öppna det?

Eftersom inte Magnus kommer fira med barnen i år så gjorde han likadant med stora barnen. Dom får helt enkelt välja julklappar själva…. Thedde valde dessa skitcoola highttech solglasögon. Det är alltså musik i själva glasögonen och märket är Bose. Han valde med polariserade linser också så man kan alltså byta glas i dom – t.o.m till såna med styrka. Så coola! Elliot kunde tyvärr inte åka med idag men han och pappa gör det här efter jul istället.

Milo fick också välja julklapp från Magnus och valde nya hörlurar till sitt spel. Så glad för dem…. men dom fick han använda direkt faktiskt.

En familj att älska! ❤️ Alla har dock svårt att låta mig ta vanliga foton….

Jag gjorde dock några tappra försök! Som ni ser så gick det sådär…

Älskar MOS. Vi ska åka dit idag igen och handla det sista, sedan är vi nog klara med allt. Nåväl, lite matlagning och bakning kvar men sen ska det nog vara så gott som klart.

En sista fika innan vi gav oss iväg hemåt, då hann vi med en middag också. Haha… ja så äta gjorde vi i alla fall.

Så mysig dag fick vi med massor av skratt. Hoppas detta kanske kan bli en tradition?!

Hörni, dags att ta tag i dagen. Vi hörs lite senare!

Kram Nina

5
2 kommentarer

Hemmadag

Gokväll!

Vi har haft en riktig hemmadag idag. Jag har gjort 2 olika veganska ”sillar”, en ”pepparrotssill” och en ”senapssill”. Vet ni hur spännande en vegansk ”sill” kan vara? Det var med står nyfikenhet som jag gjorde lagen och la i den skalade skivade zucchinin. Doften är ju exakt sill. Smakade en liten bit och tammefasen, tror ni inte att det smakade sill? Nu ligger den och gojsar i rörorna så imorgon är stora provsmakningsdagen.

Jag har också bakat bröd. Imorgon ska jag göra saffranspannkaka och Jansson – både vegansk och vanlig. På måndag ska det kokas och griljeras ”skinka” gjord på kålrot. Skitkul och annorlunda att jobba med vegansk mat.

Det blev ryggläge i soffan hela eftermiddagen efter att ha varit duktig och stått i köket hela förmiddagen.

Brödet som bakades på förmiddagen i påsen, så kan det rostas imorgon. Superenkelt bröd att bara slänga ihop. HÄR har du receptet på det. Familjen älskar det här brödet, gillar att det är så enkelt att baka det!

Det blir till att fortsätta ligga här. Haft en så skön slappareftermiddag med inga måsten. Inte stressa iväg någonstans, bara vara hemma i samma kläder som man sov i. Har t.o.m samma frilla som jag hade inatt. Jag har i alla fall borstat tänderna, alltid nåt.

Hela lilla familjen kollar Ture Sventon på TV4. Så bra är den! En perfekt familjefilm som alla gillar. Nu börjar det igen. Ha en fin kväll!

Kram Nina

1
Kommentera