Igår lagade jag en ny maträtt här hemma. Det är alltid lika spännande när minstingen ska smaka för jag har nämligen kommit på att han ju gillar maträtter som smakar mycket. Det tog tid att klura ut vad han var för smakperson men nu har jag lyckats klura ut det. På det här sättet så bryr han sig inte om att det är lök i såsen osv, då tuggar han gladeligen i sig och ger mig tummen upp bara. Så härligt ju! 🙂
Tony var överförtjust, det var tydligen ok att laga samma rätt fler gånger, eller det var nog mer en order än en önskan. Det är också ett väldans bra betyg! Detta är ifrån början en Italiensk rätt som jag givetvis gjorde om, vad annars? Haha… Det blev som sagt fantastiskt bra och smakerna sitter verkligen. Den är också enkel att svänga ihop men man kan tro att du stått i köket i timmar när du bjuder på den här.
1) Skär kycklingfiléerna i 2 delar, alltså en över och en underdel. Stek dem i olivolja så de får lite färg på båda sidor.
2) Dela baconpaketet mitt i, lägg 2 skivor bacon på varje kycklingfilébit. Ställ in i ugnen på 225 grader i ca 15 min eller tills baconen börjar få lite färg.
3) Såsen: Skala och hacka löken smått. Stek den i olivolja tills den mjuknar. Ha i tomatpure och låt den bränna runt med löken en stund. Häll i vinet och låt det sedan småputtra i ca 3-4 minuter. Hacka kycklingbuljontärningen smått, ha i den. Häll i grädde och creme fraiche och låt puttra i ca 5-6 minuter på medelvärme. Salta och peppra efter smak.
4) Skiva baconen som är kvar lite smått och knaperstek dem. Jag brukar köra bacon i torr panna och steka på ganska så hög värme. Låt baconen ”droppa av” på en stor bit hushållspapper.
5) När kycklingen varit inne i ugnen tills baconen fått färg häller du på såsen över allt. Ställ in i ugnen igen och låt stå i ca 10-15 minuter. Ta ut och ha på de knaperstekta baconen. Servera gärna till pasta, funkar fint till potatis också.
Innehåller annonslänkar genom reklam för NordicFeel
Godmoron finisar!
Idag är det Söndag, inatt när jag vaknade så var jag säker på att det var veckodag imorgon. Gissa hur skönt det var att komma på att det bara var lördag och imorgon när vi vaknar så är det söndag. Skönt när det är åt det hållet… värre när det är tvärtom. 😉
Jag har precis morgontvättat ansiktet och haft på min nya ögonkräm runt ögonen. Alltså den känns ljuvlig. Läste nämligen om den här ögonkrämen och blev helt såld.
Detta är alltså multikorrigerande ögoncreme som ska reducera rynkor, mörka ringar och påsar. Den ska ge fasthet och lyster till ögonområdet. Denna ögonkräm innehåller Filorgas unika vitamincocktail NCEF, som är ett polyrevitaliserande komplex med en koncentration motsvarande den som finns i en meso-injektion. Om ni inte vet vad en meso-injektion är så är det en slags injektion man brukar göra i mellersta hudlagret fyllt av vitaminer och mineraler. En mycket föryngrande process som ger fantastiska resultat.
Cocktailen i denna kräm är fylld av hyaluronsyra, kollagen, vitamin C, escin och koffein som verkar på djupet av huden. Tack vare den så ska det ske en intensivt korrigering av alla tecken på åldrande på området kring ögonen och så sak det ge en förbättrad hudkvalitet.
Så gissa om jag blev sugen på att prova? Nu har jag haft på den för första gången och det så otroligt svalkande och härligt runt ögonen. Ska hålla er uppdaterade angående denna produkt. Ska prova i en månad nu först så ska vi se sen vad jag tycker. Har bara hört lovord om den så det ska bli mer än spännande.
Apropå ögon så fick denna också följa med. Världen bästa sminkborttagning till ögonen. Denna är mild så den irriterar liksom aldrig men gör ett fint jobb med att ta bort mascara och annat smink runt ögonen. Jag använder aldrig vattenfasta produkter så jag vet inte hur det funkar på det, men till vanlig makeup runt ögonen är den grym! Det som är plus med den är att den är vattenbaserad så den löser inte upp limmet på min ögonfransförlängning (vilket oljebaserade produkter kan göra). Den har också egenskaper som stärker ögonfransarna (dina egna 🙂 ), den svider inte alls och så är den vårdande och återfuktande. Den är också lugnande då den innehåller kamomill, rosvatten och blåklint. Toppen helt enkelt!
Nu ska jag åka till affären och handla selleri, den var visst slut här hemma. Dagen står öppen, vet inte alls vad vi ska hitta på idag vilket känns lite härligt faktiskt. Vi hörs av lite senare!
När jag har riktigt bråttom hemma och känner att jag behöver utfodra familjen snabbt brukar jag slänga ihop dessa varma Dagobertmackor. Ja jag kallar dem så, mest för att den påminner lite om en Dagobertmacka. Den är mättande och så vansinnigt god. Perfekt vid TV:n på kvällen.
1 stor skiva hönökaka
smör
skinka
ost
kocktailtomater
grillgrydda (eller någon annan favoritkrydda)
Gör såhär:
1) Dela hönökakan i 3 delar, 3 trekanter. Smöra dem både på under och ovansidan.
2) Lägg ost och skinka på bottenbiten. Krydda.
3) Lägg på andra delen och ha på ost och skinka och skivade tomater.
4) Lägg på toppendelen och ha på tomater, krydda och ost. Skjuts in i ugnen på 225 grader i ca 15-20 min.
Du vet väl att det finns massor med recept på både mat och bak här på sidan, enkelt och något som alla kan laga eller baka. Nedan får du några smakprov, klicka på länkarna för fler recept på varje:
Nu ska jag berätta om ett väldigt fint recept, jag känner mig väldigt utvald och speciell som har fått den stora äran att få baka dessa fina tekakor. Detta är nämligen min vän Tereces mormor Britas recept. Brita lever inte längre men hon var från Håcksvik och hennes tekakerecept skulle vara det absolut bästa och jag kan nog inte annat än hålla med. Mormor Britas tekakor är otroliga! Det känns så oerhört speciellt att jag fått baka dem nu och jag sänder en extra tanke till Mormor Brita i himlen, hoppas du är glad att ditt recept nu kommer att leva vidare.
Mormor Britas tekakor är busenkla att baka och så otroligt goda verkligen. Fluffiga med så god smak, dessa bara måste du testa att baka!
Ett tips: Jag brukar baka dubbel sats. Sedan fryser jag in ca 4-5 åt gången så de bara är att slänga fram en påse på kvällen innan man går och lägger sig så har man frukostbrödet klart.
1) Börja med att koka gröten. Blanda i alla ingredienser och koka i 3 minuter.
2) Stäng av plattan men låt kastrullen vara kvar på plattan. Ha i smöret först och låt det smälta ned helt i gröten. Ta av från plattan och häll sedan i sirap och mjölk. Blanda runt tills att är utblandat.
3) Smula i jästen i en bunke. Kolla att grötblandningen har en temp på max 37 grader. Häll grötblandningen över jästen och lös upp. Häll i mjölet, lite i taget. Degen kommer att vara riktigt lös men allt är i sin ordning.
4) Häll ut rejält med mjöl på bakbordet och häll ut degen på mjölet. Knåda runt den lite. Ta sedan ur 30 bitar ut degen och forma tekakor och lägg dessa på bakplåtpappersklädd plåt. Ha mjöl på händerna så är det lätt att jobba med degen.
5) Nagga och låt jäsa i ca 30 min. Grädda sedan ca 10-15 min på 225 grader. De ska få fin färg. Ät och njut dom gärna varma, dom är dock supergoda även om de inte är varma.
Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration.
Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.
Här är vi uppe i ottan, inte somnat om sedan halv 4. Det nalkas fullmåne igen och då är jag ju alltid lite kaos, så känslig som man är. Inatt ska jag lägga mina kristaller i fönstret så de får laddas om. Ni som är intresserade av kristaller och vad de kan göra för dig kan läsa HÄR och HÄR.
Igår hade jag ju date night med min gubbe. Så efterlängtat och mysigt att få sitta och prata och planera livet. Älskar stunderna med honom. ❤️
Fick så många frågor i min story var min topp var ifrån, du hittar den HÄR. Älskar leo, måtte det aldrig gå ut tiden. 😀 Urskön topp att ha på sig och så fin tycker jag, kostade typ inget heller. Syns kanske inte så bra men jag hade en hel radda med ”earcuffs” (<länk) på örat. Såååå snyggt och perfekt att man inte behöver ta hål för det.
Jag med ett glas bubbel och Tony med pepsi max. Lite besviken på bubblet dock. De hade bara en sort man kunde dricka på glas – resten, och de champagnesorterna som jag tycker är goda – kunde man bara köpa på en hel flaska. Trist när man bara vill dricka ett glas att inte få en god sort. Men men, det gick i och jag fick känna på lite härliga bubblor i gommen.
Jag åt skrei och Tony åt oxkind. Vi var så mätta när vi ätit klart så vi bara satt i en timma och jäste. Maten var jättegod! Bombance heter restaurangen vi åt på och är enligt mitt tycke kanske den bästa restaurangen vi har här i småstaden. En liten fransk bistro med lite drygt 30 platser bara så man ska nog boka bord om man vill äta där. Deras anka är känd i hela Sverige och jag vet att de fått en helt fantastisk recension av en matskribent i (om jag inte minns fel) Aftonbladet. Något som är ännu större är att de finns med i White Guides lista över Sveriges bästa restauranger, de senaste 8 åren har de funnits med där. En stor stolthet för vår lilla stad. 🙌🏻🤩
Vi åkte och hämtade Milo strax innan 22 och sen hem till soffan igen. Alldeles lagom och perfekt och något vi verkligen ska försöka hålla i nu. Vi hade ju som nyårslöfte till varandra att ha ”date night” en gång i månaden. Vi missade januari men då var vi ju i fjällen och får se det som ”date weekend”. 😅
Det är verkligen som att ”restarta” lite att ta dessa små ”date nights”. Man landar lite och få umgås med varandra, man pratar klart sina meningar och kan gå in mer på djupet med känslor, drömmar, planer och livet. Jag känner att man håller ”vi-känslan” vid liv på något vis. Bara han och jag, det som från början gjorde att vi är en familj idag. Man pratar om allt mellan himmel och jord, igår pratade vi mycket om våra planer och framtiden.
Något vi är riktigt bra på numera är att se framåt. Inte grotta i gammalt groll utan framåt och uppåt. Det har förändrat mycket för oss båda. När man lägger energi på rätt sak så ger det mera skjuts. Att lägga energi på saker som varit och saker du förmodligen inte längre kan påverka, ja det stagnerar och gör att du står kvar i gamla vanor och gamla tankar. Det utvecklar en ingenting faktiskt. Självklart ska man reflektera över saker som varit, men inte i avseende att stanna där och börja grotta i det. Utan för att se det som en utveckling för sig själv och vad man kan göra annorlunda nästa gång.
Att lägga energi på människor i ditt liv som kanske suger din energi eller egentligen inte är din vän, det kan man också sluta med omedelbums. Det har vi också blivit bättre på. Av att vara godtrogen och naiv lär man sig mycket. Båda vi två har haft en förmåga att tro gott om alla människor, ja tills vi blivit bevisade motsatsen. Sånt gör jävligt ont, det tar tid att resa sig från en sån besvikelse men man gör det och man lär sig otroligt mycket av det. Man går på en del nitar och smällar i livet men till slut kanske man börjar lära sig att förstå sig på de flesta människor och inse vilka som är vänner på riktigt, genuina äkta vänner utan uppsåt som ska vara där. Resten kan du skippa faktiskt, det ger dig verkligen bara dålig energi och ledsna dagar.
Oj nu svävade jag ut lite men jag brinner så mycket för personlig utveckling. Och att kanske få andra att rensa lite i livet och göra så gott man kan för att må så bra man bara kan i det livet.
Tipsar er verkligen om att göra såna här små ”date nights” med era kära om ni lever i en relation. Det är mer värdefullt än vad man kan ana. Jag som har en separation bakom mig vet vilka fallgropar som finns i en relation som går åt skogen. En av fallgroparna är att inte ta sig tiden till att bara vara ni. Det går så fort åt fel håll då…. plötsligt står man där och flera år har gått och barnen börjar bli stora. Man kanske är ett bra team på att rodda hem, ungar, livspussel och hushåll men kärleken och tiden för varandra, den kanske glömts bort på vägen?
En ”date night” behöver inte handla om mer än en middag på tu man hand, den kan man ta hemma också men då utan barn och TV kanske? Vid ett mysigt dukat bord med tända ljus och en middag man lagt ned lite tid och hjärta på. Ja men du fattar…. ❤️ Härligt som tusan.
Är det någon som känner nu ”Nu ska vi börja med ”date nights”? Bra för då har jag lyckats åstadkomma något riktigt bra med det här inlägget. 😅😇❤️
Nu ska jag kolla på ett avsnitt av Love Island UK, sen jobba och sen upp och baka. Dags för bakrecept hörni, ha nu en härlig lördag. Pussa lite extra på din käresta (ja om du har någon), annars pussar du lite extra på dig själv idag.
Nu ska du få ytterligare ett fredagstips som blev riktigt gottigt alltså. Perfekt på fredagskvällen kanske? Du får både pizza och tacos i samma. Haha…. jag serverade pizzan med en jättegod vitlökssås (< länk), som sagt… galet gott!
TACOPIZZA
1 färdig pizzadeg (jag köpte pizzabit)
400 g köttfärs
1 påse tacokrydda
1 burk tomatsås (från pizzakitet)
1 rödlök
svarta oliver
Jalapeños
3 dl riven ost
Gör såhär:
1) Börja med att steka färsen enligt anvisningarna på Tacokryddepåsen.
2) Lägg köttfärsen på pizzadegen. Häll över tomatsåsen. Skala och skiva rödlöken, ha på den. Ha också på jalapeños och oliver.
3) Toppa med riven ost. Skjuts in i ugnen på 225 grader i ca 20 min.
4) Servera med vitlökssås som jag länkat högre upp i receptet. Min pizzasallad till är också jättegod, smaker exakt som på pizzerian.
Pastagratäng är kanske bland det enklaste man kan göra i matväg. Det är något man liksom svänger ihop och så blir det massor. Räcker ofta till matlådor här hemma när vi gör den här. Perfekt! 👌🏻
Den här pastagratäng smakar fantastiskt gott. Jag älskar själv gratänger då det ofta blir så krämigt och mycket smak när man lagar mat på det viset.
KÖTTFÄRS/BACONGRATÄNG, 4 pers
500 g köttfärs 1 pkt bacon 1/2 röd paprika 1 burk krossade tomater 1 msk kalvfond
2 msk balsamvinäger
2 tsk kinsensisk soja 2 tsk dijonsenap färsk timjan
1 tsk lökpulver 3 dl vispgrädde 1 burk creme fraiche salt & peppar
gnocchi pasta
olivolja att steka i
250 g riven ost
Gör såhär:
1) Stek köttfärsen i lite olivolja. När köttfärsen stekts klar låter du den ligga kvar, strimla i baconen. Stek med en stund.
2) Skär paprikan i tärningar och ha i den också. Låt steka med en stund. Häll i krossade tomater dijonsenap, balsamvinäger, soja, lökpulver, hacka i färsk timjan och fond. Låt puttra i ca 10 min. Sätt pastan på kokning, den ska kokas al dente, tänk dig 3 minuter mindre än vad som står på paketet.
3) Ha i grädde och creme fraiche. Låt puttra i ca 5 minuter.
4) Häll av pastan, häll i det i en stor form. Häll i köttfärsröran också och blanda runt ordentligt. Häll över all riven ost. Skjuts in i ugnen på 225 grader i ca 20 min eller tills osten smält ordentligt.
Det är fredag och helgen nalkas. Härligaste känslan ever ju hörni, jag bara älskar fredagar. Idag är det lite speciellt härligt faktiskt för min man har bjudit ut mig på Date Night. Vi ska gå på bio och sen ska vi gå ut och äta. Frågan är om jag kommer orka hålla mig vaken? Jag har ju för tusan bara sovit 4 timmar inatt…. Tipsa gärna om en riktigt bra film som man bara inte kan somna till. Haha….
Har ni sett vilken alldeles underbar Fredagsbukett vi har? Jag vill passa på att tipsa om ”Mellans” kompis blombutik som hon tagit över. Jag är så otroligt imponerad av henne, så ung och tagit ett jätteansvar genom att ha tagit över en mycket etablerad blombutik här i stan. Så duktig tjej verkligen. Då kan man inte göra annat än gynna henne ju. Jag blev verkligen inte besviken på min fredagsbukett! Kolla så maffig och fin den är? De där små spröten ser nästan ut som små dimmiga svävande växter över blombuketten. Såååå fint! Älskar den, gör sig så himla fint på vårt vardagsrumsbord. Är du sugen på en härlig bukett så tipsar jag dig såklart om att svänga förbi hennes blombutik, självklart vill jag tipsa om hennes butik nu när jag har möjlighet. HÄRhittar du deras Facebooksida och HÄR deras instagram. Hälsa ifrån mig om ni handlar där.
Någon frågade om våra barstolar. Kom på att jag helt glömt att visa er ju…. dock så är det inte klart. Jag ska köpa 2 pallar också men dom har jag inte hittat ännu. Återkommer om dom.
Vi trivs jättebra med stolarna, de tar inte alls lika mycket plats och så är de sköna att sitta i också. Pallarna jag letar efter ska vara svarta…. då kommer det att bli lite helhet.
Vi bytte ut byrån i hallen också, en enkel Malmbyrå med glasskiva på. Den sväljer så sjukt mycket så nu har vi plats för alla vantar, mössor och halsdukar i den. I översta lådan har jag alla hårgrejer, locktänger, sprayer och allt. Köpte såna där små insatser och det blev ju skitbra. Hade ni velat ha bild på det med kanske? 😉 Jag älskar ju att kolla ner i andras lådor. Haha….
Nu ska jag ta tag i dagen här. Har massor att göra innan jag ska köra ut Milo till farmor och farfar och vara redo när Tony kommer hem från jobbet. Men jag har förberett lite inlägg åt dig så det kommer komma upp här senare. Ha nu en härlig fredag så hörs vi sen!
Jag visade upp denna rätten på min story häromdagen och fick säkerligen 100 frågor om receptet. Detta är så vansinnigt gott så ni kan inte ana, detta kan jag fullkomligen vräka i mig av….haha! En fräschare variant av Nacotallrik fast utan nachos….. ja men hörni, ni måste bara prova!
FRÄSCH TACOTALLRIK, 2 port
2 tetror gröna linser
Lite olivolja
2 dl vatten
1 påse tacokrydda (eller så kryddar du som jag enligt nedan)
3 tsk spiskummin
2 tsk paprikapulver
1 krm cayennepeppar
1 tsk lökpulver
1 tsk vitlökspulver
1 krm chilipeppar
(Något som är otroligt gott är att ha i 1 msk lönnsirap – det är valfritt)
Mangosalsa:
1 stor mogen mango
1 lime
1/2 kruka färsk koriander
nypa salt
Citronkräm:
2 dl kokosgrädde (bästa är den från Garant – jättekrämig)
1/2 citron (zesten)
1 msk lönnsirap
Salt
Till servering:
sallad
gurka
Gör såhär:
1) Häll i lite olivolja i en stekpanna, fräs linserna där i en stund. Häll i alla kryddor och sedan vattnet och låt det puttra tills vattnet kokat in.
2) Mangosalsa: Skala hela mangon och skär i små bitar, lägg i en skål. Pressa i en hel lime. Enklast pressar du limen om du skär den i klyftor. Hacka koriander i mindre bitar och ha i den och blanda runt.
3) Citronkräm: Riv zesten på citronen, ha i den i en skål. Ha i kokosgrädde, lönnsirap och salt. Rör om ordentligt.
4) Ta fram 2 tallrikar. Lägg salladsblad i mindre bitar i botten på en tallrik. Skär upp gurka och ha på. Klicka sedan på linstacosen. Toppa med mangosalsa och klickar av citronkräm. MAGISKT GOTT!